נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי bling » 04 מרץ 2015, 12:39

Nucleus_Dawn כתב:
ובזאת הם הגיעו למחוזות של מספרים לא יאומנים. אני פשוט לא מאמין להם. לא יכול להיות. זה פסיכי.
ברצינות, שזה כיף. אני מאוד מקווה שזה לא יתגלגל לעוד דור כמו בPS2, בלי שמץ של תחרות, אבל ממש כיף לראות את היכולת של קונסולה להצליח כל כך.

אני לא יודע לדמיין מה יקרה בעונת החגים, אם הם יחליטו לרדת ל350$ (ראוי, אחרי שנתיים, לפי דעתי).

שמע גם בדור של הפס2 בלי התחרות עדיין יצאו משחקים שווים לבוקס ולקיוב והן לא הרימו ידיים וכן ניסו למשוך לקוחות, עכשיו שאין כמעט דבר כזה בלעדיות של AAA אני לא רואה תסריט שה XB1 יפגע גם במקרה קיצוני שהפס4 תהיה מונופול.
חוץ מזה ש MS תמשיך לתת פייט חזק בארה"ב ואני חושב שבסופו של דבר להוביל שם וגם אם יהיה פער גדול במכירות העולמיות אין מצב שמפיצות יוותרו על הקונסולה שמחזיקה בשוק המשמעותי ביותר, אולי ייחתמו פחות חוזים בלעדיים סטייל טומב ריידר אבל חוץ מזה לא רואה שינוי גדול גם בתרחיש קיצוני מאוד.

DrKeo כתב:באמת שאני לא מבין למה הפס4 מוכרת, אבל כל הכבוד לסוני.

לך תדע אולי האורדר בכל זאת הזיז כמה יחידות :P
מבחינת איכות אני מסכים, לא ברור לי על סמך מה הם מוכרים ולמה האנשים הללו החליטו לקנות את הקונסולה דווקא עכשיו אחרי כל המבצעים שהיו בחגים ובלי שיצאו כותרים משמעותיים במיוחד.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 04 מרץ 2015, 12:46

אני חושב שהמון אנשים חיכו הפעם ליורשת ל360 וPS3 ,וזה מה שאנחנו רואים
ה360 יצא ב2005 הPS3 ב2006

אני מעריך שרוב האנשים שקונים PS4 וXBO ,לא מחזיקים מחשב גימרים
ככה שמבחינתם זה קפיצה גדולה בגרפיקה+מערכת הפעלה טובה בהרבה
מחיר אותם מישחקים נישאר דומה בקונסולות ,בין הדור הקודם לחדש

בגלל זה השוק מגיב לזה חזק בינתים
וכל עוד מפתחות בדרך כלל לא מנצלות את חומרת המחשב העדיפה ,בצורה רצינית ,אין יתרון גדול למחשב במקומות כמו ארצות הברית לדוגמה
שם כתחליף לסטים ,יש השכרות ויד שניה למישחקים

ישראל ממש לא דוגמה לתחום הזה

המיבחן האמיתי יהיה שאנשים יעברו ל4K ,מתי 4K יהיה מינסטרים ,קשה מאוד לדעת
אבל רואים בינתים מעבר הדרגתי לזה ,כולל סמארטפונים וטאבלטים (צילום ב4K בינתים)

עם עוד 4 שנים 4K יהיה דבר נפוץ וזול גם למישחקים ,ויהיו מחשבים מספיק קטנים וזולים לדחוף מישחקים ככה
אני חושב שאורך החיים של הXBO והPS4 יהיו קצרים הרבה יותר מהדור הקודם

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 מרץ 2015, 12:51

אני לא רואה תסריט שבו המכירות משפיעות על משהו (חוץ מהרווחים של סוני כמובן). הרי הONE מוכרת היום בקצב לא רחוק ממנה, נראה שהפס4 תנצח את הדור די בקלות אבל זה לא הולך להיות 200 מליון לפס4 ו-50 מליון לONE. כנראה שהיא תנצח באיזה 25-30 מליון יחידות עד סוף הדור אבל כשאחת מוכרת איזה 130 מליון יחידות והשניה "רק" 100 מליון כנראה שזה לא בדיוק יצור "דור פס2". בכל זאת הכל מולטי פלטפורם היום, בשביל בלעדי צריך לשפוך הרבה כסף. סוני שפכה הרבה כסף על SF5, מיקרוסופט על TR. אם ההפרש בינהם יגדל קיצונית, כל מה שזה אומר הוא שמיקרוסופט תצטרך לשפוך טיפה יותר :)
We're just normal men. We're just innocent men

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 04 מרץ 2015, 13:05

כנראה שזה לא בדיוק יצור "דור פס2"

לא רק זה
גם בדור הPS1 וגם בדור הPS2
וגם דורות לפני
צריך לזכור שכל מערכת ,היתה מאוד שונה גם בחומרה וגם בתוכנה

היום רק הWIIU שונה ,וגם זה רק במעבד הראשי

אין היום בעיה גדולה למפתחות לקחת מישחק מסוים ולעשות מימנו פורטים מהPS4 לXBO לPC למאק לסטים משין
כל עוד זה כלכלי מיבחינתם זה יקרה
וגם בPC ,עם יפתחו לסטים משין ,פורט ללינוקס כבר יהיה בגדול מוכן ,עם ירצו לשחרר כזה

אין כבר בילעדים מצד שלישי ענקים בלי עסקה בין היצרנית למשווקת
האטרי 2600 הNES הSNES הPS1 הPS2 היו שונות מאוד מהמיתחרות ,ופורטים היו מורכבים יותר (יחסית לגודל והידע של התעשיה בתקופות האלו )
בדור הקודם ראינו יתקרבות עם כרטיסי המסך בעיקר
דור הזה זה כבר חומרת PC

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 מרץ 2015, 13:30

Nucleus_Dawn כתב:
ובזאת הם הגיעו למחוזות של מספרים לא יאומנים. אני פשוט לא מאמין להם. לא יכול להיות. זה פסיכי.
ברצינות, שזה כיף. אני מאוד מקווה שזה לא יתגלגל לעוד דור כמו בPS2, בלי שמץ של תחרות, אבל ממש כיף לראות את היכולת של קונסולה להצליח כל כך.

אני לא יודע לדמיין מה יקרה בעונת החגים, אם הם יחליטו לרדת ל350$ (ראוי, אחרי שנתיים, לפי דעתי).

אני צופה PS4 SLIM עם 2TB ב-400 דולר, והם ימכרו את הדגם הנכחי ב-300 דולר, בחגים.
תרשמו לכם... :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 מרץ 2015, 15:03

Laskin כתב:

מסכים, אבל לא יהיה 2TB. דיסק יקר מדי כרגע. זה הנפח הכי גבוה שיש כיום בשוק והוא מתחיל באיזה 110$ בזמן שדיסקים של 1TB עולים בערך 55$ ושל 500 עולים בערך 45$. כלומר זה תלוי בהאם סוני אוהבת לעשות כסף או לא כי לרוב השדרוגי דיסק האלה הכניסו לסוני ומיקרוסופט המון כסף בדור הקודם וקשה לי להאמין שהם ירצו לעשות גרסה כזאת שעולה 100$ יותר אבל הדיסק שבפנים עולה להם כמעט 100$ יותר גם כן :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 04 מרץ 2015, 15:53

Laskin כתב:

לא קצת מוקדם לסלים?
שדרוג זכרון, במקום הורדת מחיר, באמת נשמע סביר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 מרץ 2015, 15:59

Nucleus_Dawn כתב:
לא קצת מוקדם לסלים?
שדרוג זכרון, במקום הורדת מחיר, באמת נשמע סביר.

אני חושב שהמכירות של הפס4 כל כך חזקות שאין להם שום סיבה להוריד מחיר, רק אם מיקרוסופט חותכת אותם חזק עם 299$ או משהו כזה. גם לפעמים עדיף להקריב מספרי מכירות בשביל רווחים, אז ימכרו 13 מליון יחידות ב2015 ולא 15 מליון אבל הם יכניסו 100$ על כל פס4 שנמכר במקום 20$.

בנושא הסלים, לך תדע. הטכנולוגיה בפס4 כל כך מיושנת והתהליכי יצור רצים בקצב מהיר, אולי דווקא כן אפשרי אחרי שנתיים. צריך לזכור שהסלים פס3 יצאה אחרי שנתיים ו-9 חודשים, יכול להיות ששל הפס4 תצא אחרי שנתיים. אבל כן, נראה לי שלשמור על המחיר (או לחתוך אותו רק ב50$) ולשדרג את הדיסק ל1TB זאת אפשרות הרבה יותר מציאותית. אני זורם עם 349$ ל1TB סלים בחגים :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 04 מרץ 2015, 16:05

הפס4 אבל די קטנה, ברור לי שאפשר יותר אבל גודל זו הבעיה האחרונה שלה, המכשיר נראה די SLEEK ומשתלב יפה בסלון, לא נראה לי שסלים זה כל כך מהותי עבור סוני במקרה הזה למרות שברור שזה יגיע בסופו של דבר. הרי גם אחרי שצמצמו גדלים בדורות קודמים עם גרסאות סלים נדרשות של פס2 ופס3 הם לא הסתפקו בזה והוציאו סופר סלים לגרסאות הקומפקטיות מלחתכילה.

קשה לי לדמיין סופר סלים של פס4, זה יהיה בגודל של גיימבוי נראה לי :D

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 04 מרץ 2015, 16:07

DrKeo כתב:אני חושב שהמכירות של הפס4 כל כך חזקות שאין להם שום סיבה להוריד מחיר, רק אם מיקרוסופט חותכת אותם חזק עם 299$ או משהו כזה. גם לפעמים עדיף להקריב מספרי מכירות בשביל רווחים, אז ימכרו 13 מליון יחידות ב2015 ולא 15 מליון אבל הם יכניסו 100$ על כל פס4 שנמכר במקום 20$.

בנושא הסלים, לך תדע. הטכנולוגיה בפס4 כל כך מיושנת והתהליכי יצור רצים בקצב מהיר, אולי דווקא כן אפשרי אחרי שנתיים. צריך לזכור שהסלים פס3 יצאה אחרי שנתיים ו-9 חודשים, יכול להיות ששל הפס4 תצא אחרי שנתיים. אבל כן, נראה לי שלשמור על המחיר (או לחתוך אותו רק ב50$) ולשדרג את הדיסק ל1TB זאת אפשרות הרבה יותר מציאותית. אני זורם עם 349$ ל1TB סלים בחגים :)

אם זה המשוואה, אז ברור שזה עדיף, אבל אם הם ירוויחו 70$, במקום 120$ וימכרו 20 מיליון יחידות, במקום 13 מיליון, זה יכול להיות שווה את זה.

בכל מקרה, אתה צודק שפוטנציאל המכירה של הPS4 ב400$ עוד רחוק מלהגמר. נצטרך לראות כמה חודשים של החלשות מסוימת ותגובה מהירה של סוני, בשביל שהמחיר באמת יירד ואלו שני דברים שלא הייתי מצפה לראות השנה.

---

לאסקין, עיקר היתרון של הסלים, הוא לא העיצוב החדש, אלא העובדה שהן זולות יותר לייצור. אם הם יוכלו לייצר את הPS4 ב60$ פחות לחתיכה, בזכות חסכון בחומרים, או מעבר לארכיטקטורה קטנה יותר למעבד, אז זה לגמרי שווה את זה, בלי לדבר על הספייק במכירות, בזכות העיצוב החדש.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 מרץ 2015, 16:23

שחר, בגלל זה כתבתי 2TB ולא 1TB :)
אולי גם יציעו 1TB ב-350 דולר, גם כן SLIM... ואז בכלל יש לך מגוון בחירה מושלם.

ולא, אני ממש לא חושב שזה מוקדם מדי לגירסת SLIM. זה יהיה בדיוק הזמן... שוב - אני מדבר על הכרזה לקראת החגים, או בE3, ועד שיושקו רק תהיה ירידת מחיר של הקיימים.
ואין לי בכלל ספק שגם מיקרוסופט יכריזו על זה. הקונסולה שלהם פשוט מפלצתית, ועוד עם שנאי בחוץ אם אני זוכר נכון...
הPS4 היא כבר עכשיו חצי ממנו, בגירסת הסלים זה יהיה שליש, ולמרות שלא נראה לכם - בהחלט יש לזה משמעות בעיני אנשים מסויימים, ושלא נדבר על ייצור כפי שאמרת, וגם שינוע (במשאית אחת יוכלו להכניס 300 מכשירים במקום 100... זה יתרון ליצרן וגם ליבואן).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 מרץ 2015, 17:26

2TB זה הדיסק הקשיח הכי גדול בשוק כיום והוא גם יקר, נשמע לי מוזר אם סוני יציעו אותו. בחנות דיסק כזה עולה כמו שליש פס4.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 04 מרץ 2015, 17:34

DrKeo כתב:2TB זה הדיסק הקשיח הכי גדול בשוק כיום והוא גם יקר, נשמע לי מוזר אם סוני יציעו אותו. בחנות דיסק כזה עולה כמו שליש פס4.

לא נכון. כבר יש גם 8TB.
זה עולה איזה 300 דולר, לצרכן.
יש גם 6TB, ב250 ו4TB ב150$. 2TB אתה יכול גם למצוא בכיף ב70-80, אז לסוני זה בטח יעלה יותר בכיוון של 50.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 מרץ 2015, 17:39

Nucleus_Dawn כתב:
לא נכון. כבר יש גם 8TB.
זה עולה איזה 300 דולר, לצרכן.
יש גם 6TB, ב250 ו4TB ב150$. 2TB אתה יכול גם למצוא בכיף ב70-80, אז לסוני זה בטח יעלה יותר בכיוון של 50.

הפס4 משתמשת בדיסיקים של 2.5" של לפטופים, אתה מדבר על דיסקים של 3.5" של מחשבים נייחים, להם יש כבר של 10TB :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 04 מרץ 2015, 17:50

DrKeo כתב:הפס4 משתמשת בדיסיקים של 2.5" של לפטופים, אתה מדבר על דיסקים של 3.5" של מחשבים נייחים, להם יש כבר של 10TB :)

אהה... לא ידעתי.
האמת, החלטה מפגרת. עדיף שהמכשיר יהיה עבה באיזה חצי ס"מ ויהיה אפשר לשדרג בזול לHDD גדולים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 מרץ 2015, 18:28

Nucleus_Dawn כתב:
אהה... לא ידעתי.
האמת, החלטה מפגרת. עדיף שהמכשיר יהיה עבה באיזה חצי ס"מ ויהיה אפשר לשדרג בזול לHDD גדולים.

אני לא הולך להכנס להם לחישובי חום/מקום בתוך המארז שיש להם אבל אם הם היו משתמשים בדיסקים של 3.5" אז עלות של 2TB של דיסק 3.5" שווה בדיוק לעלות של 512GB של 2.5". אבל ההבדל גודל שלהם לא מבוטל, ה3.5" מאוד גדולים ביחס ל2.5". מצד שני, הONE בגודל של לוויתן.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 08 מרץ 2015, 18:11

Kazz כתב:
אז אתה אכן אנאלפבית. מדהים.

ציינתי נתון שi3 ו 750TI נותנים כרגע ביצועים דומים לקונסולות. הנתון בא להראות עד כמה המצב היום שונה כאשר קונפיגורצית low end שכזו נותנת ביצועים כאלה בשנה וחצי הראשונות של דור קונסולות חדש - דבר שלא זכור לי שקרה בעבר. אתה יודע את ההבדל בין לציין נתון לבין להמליץ על המפרט הזה? האם אתה יכול לצטט איפה אמרתי שאני ממליץ למישהו לקנות את המפרט הזה? לא אתה לא יכול. כי לא אמרתי כזה דבר.

אני יודע מה ציינת. ברור לי לחלוטין מה כתבת מהפעם הראשונה שבה העלית את הנקודה "אנשים פה לא חיים בהווה" ועד לפעם האחרונה בה חזרת על זה - אבל זו בדיוק הנקודה: המשכת שוב ושוב להתעלם מהנקודה אליה הגבת - הנקודה שהמליצה על קונסולות מתוך מחשבה על העתיד ולא על ההווה.
אבל מאחר ואתה מתקשה להבין את הבעייתיות במשפט שלך, דמיין לעצמך מקרה שבו מישהו בא ומגיב בדיון הזה בדיוק וכותב "לטווח הארוך עדיף לא לקנות קונסולה מהדור הקודם, כי למרות המחיר הקצת זול יותר, בעוד שנתיים שלוש הן לא יהיו רלוונטיות כי לא יצאו להן כמעט משחקים".
ואז דמיין את המתלהם התורן שמתפרץ וכותב "אבל אנשים פה לא חיים בהווה! היום אפשר הרי לקנות קונסולת דור קודם במחיר נמוך ב-100$ ויותר, וכמעט כל המשחקים מהשנה האחרונה יצאו גם לדור הנוכחי וגם לדור הבא! בהינתן כל זה, לקנות קונסולה מהדור הבא זו המלצה מטופשת".
האם הנתון הזה על מבחר המשחקים הוא עובדתית נכון? כן. האם למרות פריט הטריוויה הזה, ה"לא המלצה" הזו היא פשוט אידיוטית עבור מי שמעוניין לקנות מוצר לטווח הארוך? גם כן. האם זה שהמתלהם יסביר שוב ושוב ושוב ש"זו לא המלצת קנייה!!!1" משנה את הקונטקסט של המלצת הקניה לה הוא הגיב? לא.
אפילו אם הוא לא מבין את הקונטקסט וחושב שזו "לא המלצה" נשאר רק לשאול את המתלהם למה להגיב מלכתחילה? האם זה תרם משהו לדיון? האם זה סתר את ההמלצה המקורית שהוא התיימר לסתור ודיברה על שיקולי טווח ארוך? האם אזכור של פריט טריוויה חסר רלוונטיות תורם למישהו בדיון מלבד רצון עגום להתנצח?

ואולי קצת קשה לך לנתק את ההטייה המובנית שלך בדיון שקשור לגיימינג, ולכן נסה את זה במקום:
"לקנות עגבניות שרי זו המלצה מטופשת, עגבניות רגילות זה הרבה יותר זול ועם אותם ערכים תזונתיים"
"לקנות סרטי בלוריי זו המלצה מטופשת. הרבה יותר זול לעשות מנוי סטרימינג ולקבל איכות כמעט זהה ומגוון הרבה יותר גדול באותו המחיר"
"לקנות מכשיר אנדרואיד לא ישירות מגוגל זו המלצה מטופשת. טלפוני נקסוס הם היחידים שמבטיחים לך שדרוג מערכת הפעלה לעתיד הרחוק".
מה שמשותף לכל המשפטים האלו הוא שהם נכונים בקונטקסט מסוים, וחסרי רלווונטיות בקונטקסט אחר. ומה שעוד משותף הוא שכולם הם דה-פקטו המלצות על אלטרנטיבה.
יכול להיות שיבוא אחר כך מעלה הטיעון ויגיב בהיסטרייה רבתי ופונטים גדולים שהוא בכלל לא המליץ לקנות עגבניות רגילות, מנוי סטרימינג, או טלפון נקסוס - אבל זה רק כי הוא לא מבין איך משפט שהוא כותב מסוג "אל תקנו A. עדיף B" מתפרש בפועל.
והיי, יכול גם להיות שהוא גם ינסה להתפתל אחר כך מילולית ולהסביר שהוא בכלל לא המליץ לקנות עגבניות ל"מי שרוצה מלפפונים", לא המליץ לעשות סטרימינג ל"מי שרוצה לראות סרטים בקולנוע", ולא המליץ לקנות נקסוס "למי שרוצה אייטונס" - אבל זה עדיין לא יהיה יותר מספין עלוב תוך התכחשות מוחלטת להודעה אליה הוא הגיב.

Kazz כתב:כן, אני צריך שתגיד במפורשות את שם הכרטיס. לנוכח דיונים אחרים בהם הפגנת תפיסה והגדרות לא שגרתיות של מושגים אני לא רוצה להסתכן בפירוש כוונותיך. אז כדי לסכם: אתה אומר שב2019, בעלי 970 יצטרכו לשדרג את כרטיס המסך כדי לשחק את משחקי המולטיפלטורם בהגדרות גרפיות וביצועים שלכל הפחות משתווים לאילו של גרסת הקונסולות. עד כאן בסדר?
עכשיו, האם תוכל להבהיר עוד יותר את הנקודה? אני מניח שאתה מתכוון לכך שזה יהיה נכון למרבית\כל המשחקים שייצאו ב2019? או החל מהמשחקים שיצאו מספטמבר 2019 ואילך? אני לא רוצה שתיתפס לי לאיזה משחק אחד שאולי זה יהיה נכון לגביו כאשר בכל השאר לא יהיה צורך לשדרג.

הסיבה שאני לא כותב במפורשות את שם הכרטיס היא שאתה כתבת אותו כבר בעצמך. והסיבה שאני מציין בצורה יותר רחבה מפרד high-end או mid-range היא שרק קשקשן חסר הבנה יתעקש להיצמד לפריט חומרה בודד בתוך מכלול שלם.
הרי יש היום בדיוק 0 משחקים שניתן להריץ על כרטיס מסך מסוג 970 ללא שאר החומרה מסביב כי משחקים לא רצים על כרטיס מסך, ולכן להתייחס אל כרטיס המסך תוך התעלמות מכל נתוני המפרט האחרים זה לא רלוונטי לשום דיון. מי שלמשל ירכיב מחשב עם 970 אבל רק 2 ג'יגה זיכרון ומעבד דואל-קור לא יוכל לשחק גם בחלק נכבד מהמשחקים הגדולים שיוצאים היום כי מה שעוצר אותו מלשחק זה הרכיב שמהווה את צוואר הבקבוק של המערכת. מי שלעומת זאת יצמיד 970 למעבד אוקטה-קור הכי חזק מסדרת הextreme של אינטל ויצמיד לו 64 ג'יגה של זיכרון RAM + אוברקלוק, יוכל כנראה למשוך הרבה יותר זמן עם ביצועים עדיפים על הקונסולות - כי רק אז ה-970 יהיה בוודאות הרכיב הראשון שמהווה צוואר בקבוק בעתיד.
בסופו של דבר יש מקדם חוסר יעילות לחומרה פתוחה כמו הPC, אבל עדיין לדחוף פי 8 זיכרון RAM ופי 4 כח עיבוד זה משהו שיפצה על כל חוסר יעילות כזה כמעט. ספציפית ברגע שה-970 מחובר לחומרת high end טובה כמוהו לפחות, אז המקום היחיד שבו הוא יכול להיעצר זה במידה והוא לא יתמוך בגרסה חדשה של DirectX ויתחילו לצאת משחקים רק לגרסה הזו והלאה, או בנקודה בה זיכרון כרטיס המסך שלו לא יספיק כי מפתחי משחקים יחליטו בעוד מספר שנים שדרישת המינימום עבור המשחק שלהם על מנת שירוץ בהגדרות הכי בסיסיות היא 4.5 ג'יגה של זיכרון כרטיס מסך (משהו שבהחלט אפשרי על הקונסולות). אתה רוצה תשובה יותר קונקרטית לשאלה שלך? תבנה מפרט קונקרטי במקום לזרוק באוויר דגם של כרטיס מסך במנותק מכל שאר הרכיבים.

מן הסתם ברור שזה לא יהיה רלוונטי לכל או אפילו למרבית המשחקים - הרי כבר היום מרבית המשחקים שיוצאים לPC (ואפילו אם נצמצם את זה לסטים בלבד) הם אשפה טכנולוגית שיכולה לרוץ גם על לפטופ גנרי במקרה הטוב, ועם התגברות הקצב של יבוא משחקי מובייל לPC זה כנראה רק יפנה למכנה משותף נמוך ורחב יותר. מה שמשנה לדעתי לפחות הוא המשחקים הגדולים שבאמת עושים משהו עם הטכנולוגיה ועבורם מלכתחילה אנשים מעוניינים לקנות מחשב חזק או קונסולה ולא סתם לפטופ בסיסי: נניח ה-Witcherים וה-Bioshockים וה-Elder Scrollים וה-Assassin's Creedים וה-GTAים וה-Battlefieldים וה-Far Cryים של הדור הזה. להערכתי ועל בסיס ניסיון עם דורות קודמים זה יהפוך לתופעה נפוצה יותר בעוד 5 שנים, ככה שכמות לא מבוטלת של המשחקים הגדולים כבר לא תהיה שחיקה אז על מפרט משנת 2014.
אבל במקום לנחש דברים בעתיד הרחוק אנחנו יכולים להסתכל דווקא על מקרי העבר: שאלתי הרי קודם על איזה מפרט חומרה משנת 2005 ניתן להריץ משחקים כמו Far Cry 4, Splinter Cell, Tomb Raider, NFS, באטלפילד, Just Cause, COD - ונתקלתי בשקט תעשייתי והסטת הדיון למקומות לא רלוונטיים.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 08 מרץ 2015, 22:01

ברברת מיותרת.
תגובתי הראשונה הייתה משום כשמנית את היתרונות של הקונסולות אמרת את עודם טיעונים נושנים, שספק אם מחזיקים מים כיום - ולראיה הבאתי את הנתון לגבי הציוות של ה I3 וה 750TI ש'מחליף מהלומות' עם הפס4, מה שלהבנתי לא קרה באף דור כה מוקדם ועם חומרת LOW END. כאשר המצב ב'טווח הקצר' השתנה כל כך אז מדוע אתה ממשיך לבסס את הערכתך ל'טווח הארוך' על פי הדורות הקודמים? קל וחומר ההערה שלך על 'התיישנות' כרטיס המסך. אם את קונה כרטיס מסך כיום שהוא חזק פי כמה מזה שבפס4 הוא לא פתאום יהפוך לחלש יותר ולכן זה מבדח להמליץ על קונסולה במקום על מחשב עם כרטיס כמו 970 בשיל התיישנות כי בהינתן הגדרות שוות, ה970 יפיק ביצועים טובים יותר. שוב, לא המלצתי על I3 ו750TI ולא אמרתי שמי שרוצה לבנות מחשב גיימינג עדיף לו לקנות את הצירוף הזה על פני הפס4. אודה לך אם תפסיק להכניס מילים לפי. אני מבין שקל יותר להתמודד עם טיעונים שאתה ממציא ותופר למידותיך.

לא מבין מה ההתבררות על המפרטים הזו אחרי שכבר ענית על זה כשאמרת "הנחה הסבירה שלא הצמדת אותו למחשב עם 2GB זיכרון ומעבד דואל קור מיושן אז התשובה היא חמש שנים". אז להערכתך עוד 5 שנים משתמש עם 970 יצטרך להחליף את כרטיס המסך כדי לשחק בלפחות אותה רמת גרפיקה וביצועים של גרסת הקונסולות של משחקי מולטיפלטפורם. אבל אם אתה מתעקש: GTX 970, זכרון 8GB ומעבד I5 2500K או אולי אפילו I5 חלש מזה.

חשבתי שזה מובן מאליו שאם מדובר במשחקי מולטיפלטפורם על שלושת הפלטפורמות כדי שאפשר יהיה לבצע השוואה מלכתחילה, אז הכוונה ברורה שמדובר במשחקי ריטייל 'AAA'. איזה משחקי מובייל יוצאים על הפס4? אז שוב אני מבקש ההברה: מתוך משחקי הAAA האלה, האם אתה מצפה שכל המשחקים האלה בשנת 2019 ירוצו על הגדרות גרפיות גבוהות יותר וביצועים טובים יותר מאשר על המחשב בדוגמה על אותן ההגדרות?

אי אפשר להסתכל על מקרי העבר כי לא הבאת דבר רלוונטי. אתה לא יודע מה ההגדרות של גרסת ה360 ואיך הן משתוות להגדרות שעליהם עשו את הבנצ'מארק (שהן לרוב maxed out). לכן זה יהיה פשוט יותר מתחילת הדור הנוכחי כי אתרים כמו DF נוטים גם לבצע הערכות לגבי מידת הפירוט על הקונסולות מול מה שגרסת המחשב מציעה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 מרץ 2015, 22:26

גיא, אני מצטער אבל זאת פשוט בדיחה לחשוב שמחשב עם 970GTX (מחשב סביר כן? נניח אחד עם מעבד I5 מודרני ו-8GB זיכרון) לא יביש את הפס4/ONE עד סוף הדור הזה. לא מדובר בדור הקודם, ההפרשים בין הPC לקונסולות אדירים. עם כל הכבוד לא מדובר במדע טילים, ה970GTX נותן בעולם האמיתי בערך פי3-4 ביצועים על הפס4 וזה עוד לפני DX12 ושות'. הפס4 לא תקבל כוח יש מעין, היא חלשה פי כמה מונים ממחשב כזה, עד סוף הדור היא תשאר הרחק מאחוריו.

מחשב עם מעבד סביר ו-970GTX נותן ביצועים בעולם האמיתי שעולים כמה מונים על הפס4, שלא נדבר על הONE. המעבדים בהם כל כך עתיקים וחלשים והכרטיסי מסך גם נוראיים (כרטיסים שמקבילים לכרטיס MID RANGE של לפטופ מלפני כמה שנים) שלא ברור לי איך אפשר בכלל לדמיין משהו כזה. גם הפנטזיה על הזיכרון, יש בפס4 רק 5GB זיכרון פנוי סך הכל, מחשב עם 4GB זיכרון וידאו בכרטיס מסך לא צריך לדאוג.

ובפעם השישית בערך, מפרט של 2005 לא רלוונטי כי ה360 הייתה קונסולה מבוססת 1800XT, כרטיס מסך של 450$ ששוגר שבועיים לפני הקונסולה. לעומת זאת הפס4 מבוססת כרטיס של 70$ שמביא ביצועי עולם אמיתי שווי ערך ל750TI, כרטיס של 120$. ממש לא אותו מקרה.

התנין
Trainee

הודעהעל ידי התנין » 09 מרץ 2015, 19:35

DrKeo אני אמנם לא מבין גדול בחומרה כמו חלק מהמגיבים כאן (בעצם אני לא מבין בזה בכלל), אבל אני לא מסכים איתך כשאתה מציג את ההוצאה של פלייסטיישן 4 ככזו שמסתכמת ב-750$, כשאתה כולל כמובן את מחירי שירות האינטרנט. במציאות, אנשים לא באמת בוחנים את ההוצאות בצורה כזאת. עבור המשתמש הממוצע, הרבה יותר נסבל לשלם 200 ש"ח בשנה, שזה סכום זעום לכל הדעות, לעומת התחייבות (היינו שלא כולם רוכשים מנוי לאינטרנט) להוצאה גדולה משמעותית של מחשב גיימינג חזק שעולה 5000 - 6000 ש"ח. האדם הממוצע לא מסתכל 5-6 שנים קדימה ואומר שבנקודת הזמן ההיא, כשתבוא, הוא הוציא 750$ על הקונסולה. אמנם זו בתכלס ההוצאה, אבל הרבה יותר נוח לפרוס אותה על פני מס' רב של שנים מאשר להתחייב שנה לשלם על מחשב גיימינג חזק. זה כמו שאני אבחר האם להוציא 1000 ש"ח במכה על ארוחה זוגית במסעדה הכי חזקה בעיר, או להוציא את הסכום הזה במשך שנה על שווארמה. העובדה שבסופו של דבר אני אמצה את אותו הסכום דרך זלילת שווארמה, לא באמת הופכת את השניים (המסעדה היוקרתית והשווארמה) למשתלמים בצורה זהה עבור כל כיס.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 מרץ 2015, 20:35

התנין כתב:DrKeo אני אמנם לא מבין גדול בחומרה כמו חלק מהמגיבים כאן (בעצם אני לא מבין בזה בכלל), אבל אני לא מסכים איתך כשאתה מציג את ההוצאה של פלייסטיישן 4 ככזו שמסתכמת ב-750$, כשאתה כולל כמובן את מחירי שירות האינטרנט. במציאות, אנשים לא באמת בוחנים את ההוצאות בצורה כזאת. עבור המשתמש הממוצע, הרבה יותר נסבל לשלם 200 ש"ח בשנה, שזה סכום זעום לכל הדעות, לעומת התחייבות (היינו שלא כולם רוכשים מנוי לאינטרנט) להוצאה גדולה משמעותית של מחשב גיימינג חזק שעולה 5000 - 6000 ש"ח. האדם הממוצע לא מסתכל 5-6 שנים קדימה ואומר שבנקודת הזמן ההיא, כשתבוא, הוא הוציא 750$ על הקונסולה. אמנם זו בתכלס ההוצאה, אבל הרבה יותר נוח לפרוס אותה על פני מס' רב של שנים מאשר להתחייב שנה לשלם על מחשב גיימינג חזק. זה כמו שאני אבחר האם להוציא 1000 ש"ח במכה על ארוחה זוגית במסעדה הכי חזקה בעיר, או להוציא את הסכום הזה במשך שנה על שווארמה. העובדה שבסופו של דבר אני אמצה את אותו הסכום דרך זלילת שווארמה, לא באמת הופכת את השניים (המסעדה היוקרתית והשווארמה) למשתלמים בצורה זהה עבור כל כיס.

דבר ראשון ברוך הבא לווקסלים תנין :)

אני מסכים איתך שהוצאה גדולה מראש היא קשה יותר אבל יש לי שני סייגים. הראשון הוא שדובר רק ב750$, לא ב5000 שקל (דברנו על מחירים אמריקאים), לעומת 400$ של פס4. כן, זה גבוה משמעותית, אבל לא איזה פי 4 כמו להגיד 5000 שקלים. השני הוא שהיתרון מגיע מהיום הראשון, זאת לא רק חשיבה לעתיד. בזמן ששחקן פס4 ישחק את הוויצ'ר 3 ב30FPS בגרפיקה מסויימת, אותו אדם שקנה מחשב ב750$ ישחק אותו ב60FPS בהגדרות גרפיות גבוהות יותר. כנ"ל על כל משחק, כלומר יתרון גרפי וביצועי משמעותי בתמורה לכסף הזה. ביום שיגיע המשחק שיוריד את ה970GTX ל30FPS הוא כנראה יהיה כל כך הרבה יותר יפה ממה שיש על הפס4 שהבעלים של המחשב הזה יתמוגג :)

התנין
Trainee

הודעהעל ידי התנין » 09 מרץ 2015, 21:06

קודם כל תודה רבה :)

שנית, בגדול אני מסכים איתך בהכל, רק רציתי להבהיר את נושא המחיר ולהסביר מדוע אנשים נרתעים מהוצאה גבוהה ומיידית בכרוכה ברכישת מחשב, לעומת הוצאה של קונסולה שאולי בראייה עתידית ייתכן ועולה כמו מחשב (וייתכן שלא, כי רבים אוהבים לשדרג את מחשביהם, ואני לא בטוח שלו היתה לי האפשרות לשדרג הייתי מתפשר על פחות מהטוב ביותר).

חוץ מזה אני חושב שכבר לפני כמה שנים הטכנולוגיה הגיעה לרמות כ"כ גבוהות, כך שעוד כמה פיקסלים, או 60 פריימים לשניה (לעומת 30) לא באמת יעשו את החוויה למשמעותית מהנה יותר. כן, אני מכיר בהבדל אבל הוא באמת לא משפיע כ"כ על חווית המשחק שלי או של רבים, ולכן אני לא בטוח שלשלם יותר מכפול זה בהחלט משתלם עבורי. אם מפתחות המשחקים כן היו פועלות למקסם את היכולות של כל כרטיסי המסך במחשבים זה היה משהו אחר. אבל זה עוד לא שם ולא בטוח שזה יגיע, כי עולם הקונסולות קוסם להן הרבה יותר בשל כך שהכסף הגדול הן מפיקות משם. אגב, זה כמובן לא סותר את העובדה שאני בהחלט תוהה מדוע סוני ומייקרוסופט לא השקיעו בחומרה קצת יותר חדשנית ואיכותית. הדור הזה מרגיש לא כ"כ מבושל, ואני מקווה שהדור הבא, לכשיגיע כמובן, יהיה קצת יותר מושקע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 מרץ 2015, 21:26

התנין כתב:קודם כל תודה רבה :)

שנית, בגדול אני מסכים איתך בהכל, רק רציתי להבהיר את נושא המחיר ולהסביר מדוע אנשים נרתעים מהוצאה גבוהה ומיידית בכרוכה ברכישת מחשב, לעומת הוצאה של קונסולה שאולי בראייה עתידית ייתכן ועולה כמו מחשב (וייתכן שלא, כי רבים אוהבים לשדרג את מחשביהם, ואני לא בטוח שלו היתה לי האפשרות לשדרג הייתי מתפשר על פחות מהטוב ביותר).

חוץ מזה אני חושב שכבר לפני כמה שנים הטכנולוגיה הגיעה לרמות כ"כ גבוהות, כך שעוד כמה פיקסלים, או 60 פריימים לשניה (לעומת 30) לא באמת יעשו את החוויה למשמעותית מהנה יותר. כן, אני מכיר בהבדל אבל הוא באמת לא משפיע כ"כ על חווית המשחק שלי או של רבים, ולכן אני לא בטוח שלשלם יותר מכפול זה בהחלט משתלם עבורי. אם מפתחות המשחקים כן היו פועלות למקסם את היכולות של כל כרטיסי המסך במחשבים זה היה משהו אחר. אבל זה עוד לא שם ולא בטוח שזה יגיע, כי עולם הקונסולות קוסם להן הרבה יותר בשל כך שהכסף הגדול הן מפיקות משם. אגב, זה כמובן לא סותר את העובדה שאני בהחלט תוהה מדוע סוני ומייקרוסופט לא השקיעו בחומרה קצת יותר חדשנית ואיכותית. הדור הזה מרגיש לא כ"כ מבושל, ואני מקווה שהדור הבא, לכשיגיע כמובן, יהיה קצת יותר מושקע.

האמת שאני חושב שאנשים יותר נמשכים לפשטות של הקונסולות, פחות נושא המחיר למרות שאני בטוח שגם הוא פאקטור.

התנין
Trainee

הודעהעל ידי התנין » 09 מרץ 2015, 21:40

אני גם חושב שהתפיסה הרווחת בציבור היא שגיימינג נועד לקונסולות, בעוד מחשב נועד לאינטרנט, עבודה וכו'. אם תחשוב על זה לרגע, תגלה שבפועל המחשבים משמשים יותר אנשים שהם מטורפים לדבר, ועכברי גרפיקה למיניהם. אם אני חושב על זה לרגע, שנים לא יצא לי לראות מישהו משחק במחשב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 מרץ 2015, 21:47

התנין כתב:אני גם חושב שהתפיסה הרווחת בציבור היא שגיימינג נועד לקונסולות, בעוד מחשב נועד לאינטרנט, עבודה וכו'. אם תחשוב על זה לרגע, תגלה שבפועל המחשבים משמשים יותר אנשים שהם מטורפים לדבר, ועכברי גרפיקה למיניהם. אם אני חושב על זה לרגע, שנים לא יצא לי לראות מישהו משחק במחשב.

אני חושב שזה תלוי בסביבה, סביבי כולם משחקים דווקא על המחשב וכמעט לאף אחד אין קונסולה :)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 28 אורחים