bling כתב:הסיבה שאמרתי 2017 היא קודם כל כלכלית וריאלית, אנחנו מדברים פה על נינטנדו כן? ב 2017 אפילו היא תוכל להציע חומרה מרשימה מאוד ועדיין לא להפסיד בצורה משמעותית או בכלל על כל יחידה כמו שהיא דוגלת, הרי במידה והמכשיר יהיה פלופ ב ב2016 עם חומרה ברמת high end זה יכול לגמרו את נינטנדו ולשתות לה את כל החסכונות שתצטרך כדי לממן דבר כזה, פה לפחות הסיכון קטן יותר לפי הפילוסופיה שלהם.
אם נסתכל על דור קודם שוק ההארדקור הוא 160 מיליון שהרי ה Wii לא באמת נחשב במספרים, אז ההערכה של עוד 150 מיליון בקופה ב 2016 לא מדויקת ואני חושב שקונסולה חזקה קלות לא תביא את הפיתוי של צד ג' מרשים יותר, הקפיצה צריכה להיות ברורה כמו פורט של PC כדי שאנשים ממש יתרגשו ועד 2016 אגב גם יהיה ליינאפ צד א' הרבה יותר נורמלי ל 2 הקונסולות אני משער.
וחשבתי ב 2017 הם גם יוכלו להציע מחיר יחסית אטרקטיבי לחומרה כזו, זה לא שהם יוציאו את החומרה הכי חזקה שהם יכולים ב 2017, אבל אם הם יכולים כבר עכשיו כמו שאמרת להוציא משהו חזק פי 10 אז שיוציאו ב 2017 משהו שחזק פי 5-6 ובמחיר משתלם, זה נראה לי הכי סביר מכל האופציות הרעות שיש להם.
אני לא חושב שיש הבדל בין 2017 ל2016, אז הם יוכלו להוציא משהו חזק ב-30% ב2017? אולי, אבל ב2016 הם יכולים להוציא קונסולה חזקה פי כמה מהפס4 והONE ב399$ ברווח ואפילו במחיר זול מזה. 2017 זה טפשי כי 3 שנים אחרי זה הפס5 תצא והNX תהפוך להרבה פחות רלוונטית כי שוב נינטנדו עם קונסולה בת 3 בלבד (וזה בתנאי ואני צודק והדור יהיה 7 שנים, אם הוא יהיה קצר יותר המצב יהיה אפילו יותר גרוע) שהיא חלשה מהתחרות והמפתחות לא יטרחו להוציא לה פורט כי זה ידרוש שנמוך. באמת שזה לא משנה אם היא מוציאה קונסולה חזקה פי 3 או פי 5, כך או כך הגרפיקה תהיה קצת יותר יפה והכל יעבוד ב60FPS במקום ב30 על הONE והפס4, את הקור זה ירשים.
בנושא כמה קונסולות יש בשוק, בדור של הפס1 נמכרו בערך 160 מליון קונסולות, בדור של הפס2 בערך 210 מליון ובדור של הפס3 בערך 265 מליון (ה360 + הפס3 בערך 165 מליון והWII בערך 100 מליון). השוק גדל עם הזמן (האוכלוסיה גדלה, גיימינג נעשה יותר ויותר מיינסטרים) ואתה לא יכול לבטל לגמרי הWII, הרי זאת נינטנדו וגם הקונסולה הזאת היא נינטנדו והקהל הזה עדין יקבל את NSMB או את מריו קארט (ששניהם בטופ 5 משחקים הכי מוכרים בהסטוריה). ברור שלא כל ה100 מליון האלה יקנו קונסולה בדור הזה אבל חלק גדול מהם כן, יש לך ספק שהדור הזה שיש בו שתיים מהקונסולות עם קצב המכירה הגבוה בהסטוריה לא יצליח להגיע ל200 מליון של הדור של הפס2? אני די בטוח שכן. אפילו אם נינטנדו תמכור רק 40 מליון יחידות, זאת תהיה הקונסולה הביתית הכי מצליחה שלה מאז הSNES אם לא נחשיב רגע את הWII שעשתה לה לרוב רק צרות בזמן שהיא התרסקה לגמרי ב2009 ולא מכרה יותר מדי תוכנה. אז כן, עוד שנה וחצי אם יהיו בשוק בערך 50-60 מליון יחידות של ONE + פס4 לדעתי ישארו על השולחן עוד מליונים שלא קנו קונסולה, מעל 100 מליון בטוח ולדעתי זה קרוב יותר ל150 מליון. אם הNX תהיה קונסולה טובה, אני מוכן לחתום לך שהדור הזה עובר את ה200 מליון יחידות אם נקרא לNX קונסולה של הדור הזה.
בקיצור, אני חושב שמשהו חזק פי 3-4 מהפס4 בX86 שיקבל הכל מצד ג' (כי זה קל) וירוץ ב60FPS בגרפיקה עדיפה כשהONE והפס4 ירוצו ב30 בשילוב עם הAAA הסופר איכותי של נינטנדו יכול להיות אטרקציה לא קטנה. נינטנדו תמיד הראתה שהיא יודעת לעשות המון רווח ברגע שהקונסולות שלה מוכרות אפילו סביר, אם זאת תמכור מהיום הראשון ברווח אז וואללה נראה לי שגם נינטנדו תרוויח יופי וגם התעשיה תרוויח נינטנדו מודרנית שוב. אם על גבי זה נינטנדו תלך על גימיק יחסית פשוט הפעם, כמו ההצעה שלי למשל לסנרגיה בין הNX לבין ה3DS (או היורשת שלה, הרי ב2016 ה3DS תהיה כבר בת 5), היא יכולה למשוך הרבה קז'ואלים בנוסף.
אני די בטוח שאם נינטנדו תצא עם הNX ב2016 ועד 2020 תצליח למכור 40 מליון יחידות היא תחשיב את זה להצלחה מסחררת.