DrKeo כתב:מעניין כמה נמכרו חיצונית. אני חושב שרוב האנשים כאן קנו אותו חיצונית לא? בGMG ואתרים בסגנון.
אני רכשתי בGMG.
DrKeo כתב:מעניין כמה נמכרו חיצונית. אני חושב שרוב האנשים כאן קנו אותו חיצונית לא? בGMG ואתרים בסגנון.
bling כתב:עוד עדות למה רימסטרים לא הולכים להפסק בקרוב ועד כמה מדובר בכסף קל ברמות- הרימסטר של מטרו ו Dying Light מכר על הפס4 / ONE וה PC (הוא נכנס לסטטיסטיקה למרות שברור שהרוב הגדול מהעותקים נמכרו על הקונסולות) יותר מ 1.5 מליון עותקים.
עוד עדות לכך ששחקני הדור הבא רעבים בטירוף למשחקים טובים- לפי Deep Silver, מטרו REDUX עבר את המכירות של סדרת מטרו על הפס3 ועל ה 360 בלא מעט טריטוריות, שזה לדבריהם "דבר חסר תקדים" ושזה הרימסטר שמוכר הכי טוב ביחס לגרסאות הדור הקודם.
במילים אחרות, סדרה ששחקני קונסולות בקושי שמו עליה בדור הקודם= זהב טהור בתקופת היובש של הדור הבא(אני גם נכנס לסטטיסטיקה הזו, I couldn't care less כשהם יצאו בזמנו לפס3, אפילו לא שיחקתי ב DL כשהגיע לפלוס
והנה גם אני רכשתי את ה REDUX בהשקה שלו)
מה שכן ההצלחה מגיעה להם כי מדובר ברימסטר מעולה ומושקע והכי חשוב, מתומחר בהגינות יותר מכל הרימסטרים שיצאו עד היום (נמכר כשיצא ב50$ ל 2 משחקים)
Laskin כתב:בPC יש מודים, אז אין צורך. לפחות למשחקים היותר טובים.
סקיירים היום עם כל המודים נראה לא פחות טוב מהוויצ'ר 3, ולפעמים גם יותר טוב. גם GTA IV עם כל המודים הכי מרשימים נראה פוטו ריאליסטי כמעט.
וגם המוד של האלף לייף 2 שיצא ממש לפני שבוע משדרג אותו משמעותית, וגם לפורטל עושים משהו מאוד מושקע...
זה ילך ויצבור תאוצה, והSTEAMWORKS עוזר למגמה.
Laskin כתב:בקונסולות בהחלטת תמיד יצאו REMAKES ולדעתי זה סבבה לגמרי.
ככה נותנים לצוותים פחות מוכשרים "ללמוד" ולהתפתח, ולפעמים יוצא מהצוותים האלה משהו בסוף.
וגם מי שפיספס את הדור הקודם יכול לקבל הזדמנות לשחק אותם, או אם היו משחקים שהחומרה הגבילה את הפוטנציאל שלהם (בין אם בפירוט, בחדות או בפריימים) - הם מקבלים הזדמנות שנייה לפרוח.
Laskin כתב:אני לא משוכנע שנשאר עם אותה ארכיטקטורה עוד הרבה זמן, אני צופה הרבה חידושים טכנולוגיים, וגם עניין הVR דורש קצת התאמה מעבר, לדעתי... כך שהרבה מאוד משחקים יקבלו את הVR REMASTER בתור התחלה.
DrKeo כתב:X86 איתנו בPC כבר 30 שנים, זה גם ימשיך ככה הרבה מאוד זמן, זאת הסיבה שמשחק מחשב מ95 עדין רץ על מחשב מ2015. הקונסולות הבאות גם יהיו X86, אין שום קשר לVR. הקונסולות הבאות גם לא יהיו VR בלבד, אתה חייב לצאת מהקונספט הזה. VR הולך להיות "קינקט", לא בסיס שלם לקונסולה, אי אפשר לעשות אותו בסיס שלם לקונסולה. אולי עוד 10 או 15 שנים, לא עוד 5.
היי, אולי יהיה VR רימאסטר וכדומה, מי יודע. אבל לדעתי הפס5 תריץ משחקי פס4 וזה משנה המון.
bling כתב:חשבתי שאתה כן מאמין ש VR יתפוס חזק.
אתה חושב שבדור הבא לא יהיה VR מהקופסא וזה עדיין יהיה תוסף צדדי שמי שרוצה קונה?
זה לא שאם יש VR אז כל משחק יהיה חייב להשתמש בו אבל כן יש סיכוי טוב שכל קונסולה תגיע עם זה, תלוי עד כמה זה יתפוס חזק, יכול להיות שהשוק יכתיב שאין מצב למכור קונסולה בלי תוסף כזה בקופסא וכולם יישרו קו עם זה.
Laskin כתב:אני לא דיברתי רק על הדור הבא, אלא על העתיד, גם בעוד 20 שנה.
אבל כן, אין לי ספק שכבר בשנה הבאה תראה לפחות 20 משחקי AAA מהעשור האחרון, שעוברים המרה לVR, ויקראו לזה VR EDITION, בין אם מושקעת ובין אם הרבה פחות, והן ימכרו במחירי מבצע כמובן.
בתכל'ס זו תהיה פשוט עוד דרך (מעולה) להרוויח הרבה כסף בהשקעה מינימלית. חלק מהמשחקים האלה יציעו למי שיש את גירסת הPC להוריד DLC שיעשה את ההמרה הזו, בעלות נמוכה עוד יותר.
Laskin כתב:אה, אתה דיברת גם על זה...
זה בעיקר שיקול כלכלי. האינטרס שלהם לפי ההתנהלות הנכחית הוא כביכול לא לאפשר תאימות לאחור, אבל לדעתי זה לאו דווקא נכון, ואם מיקרוסופט יוציאו תמיכה לאחור - אז גם סוני, ולהפך.
אני גם חושב שעד שהדור הבא יגיע - המחשב כבר יהווה איום רציני על מעמד הקונסולות בסלון, ולכן זה ישנה את התפיסה הנכחית, וסוני ומיקרוסופט יאלצו להשתחרר קצת, ולאפשר את זה.
DrKeo כתב:גם כל ONE הגיעה עם קינקט, זה לא סותר. אני חושב שVR יתפוס לאט לאט אבל אני עדין חושב שרוב המשחקים בקושי ישתמשו בו, בעיקר משחקי FPS. יש קטע עם קונסולות וחוויה חברתית כשזה על המסך בסלון. אם נסתכל על המשחקים האחרונים שיצאו לקונסולות, למשל BB או מורטל קומבט ובקרוב בטמן ואחריו הוויצ'ר, לא בדיוק משחקי VR קלאסים. כלומר אפשר להדביק להם VR, אבל הם לא משחקים שאתה אומר לעצמך "ואו, אם רק זה היה VR" לעומת למשל משחקים כמו קילזון. אני חושב שVR יהיה תוסף סופר פופולרי שידברו עליו הרבה ויתמכו בו הרבה משחקים, אבל "קונסולות VR"? לא חושב. יהיו באנדלים ואולי זה אפילו יהיה כפוי, כלומר כמו הקינקט בתחילת הדור הזה, אבל זה לא הולך להיות סוג של חובה שכל משחק משתמש בו, זה לא הולך להיות "קונסולות VR".
ואם בחזרה לדיון, אפילו אם כן יהיו "קונסולות VR", זה לא באמת קשור בשום צורה לדיון שלנו כאן. העובדה שהקונסולה הבאה גם תהיה X86 אומרת שמשחקי פס4 על פס5 אולי פשוט יעבדו ככה ואם זה באמת מצב, מה יקרה לתעשית הרימאסטרים?
DrKeo כתב:כן, אבל גם אם מאפשרים את זה זה לא אומר שהם ינצלו את הכוח של הקונסולה. כלומר אם תפעיל את GOW4 על הפס5 שלך הוא ירוץ כמו בפס4? או שהוא ירוץ ב60FPS? או שהוא ירוץ ב4K?
bling כתב:זו באמת שאלה מעניינת, זה ברור שתעשיית הרימסטרים זה מקור הכנסה טוב וקל לכולם ויהיה קשה לוותר עליו.
הרי גם סוני ו MS מפיצות משחקים כאלו ככה שהאינטרס המשתוף של כולם זה לא לאפשר תמיכה לאחור אם זה יהווה איום על מקור ההכנסה הזה.
ההיסטוריה הוכיחה שתמיכה לאחור זה משהו ששחקנים מוותרים עליו די בקלות, עוד עם הפס3 שהוריד את זה כדי לרדת במחיר ולאנשים לא היתה בעיה לקנות את הקונסולה ללא התמיכה לאחור ועד היום עם הפס4 וה ONE שמוכרות מדהים בלי זה, ואם על הדרך מכניסים המון כסף קל בהוצאות המחודשות הללו, אז מה האינטרס שלהם לאפשר את זה בכלל?
ה PR החיובי שיקבלו ל 10 דקות כשיכריזו שהPS5 תומכת במשחקי PS4 כנראה לא שווה את ההקרבה של זה, במיוחד שכרגיל כשיצא לפס5 GOW4 בגרסת ה 4K כולם יקפצו על זה כרגיל.
Laskin כתב:הבעייה היא שברגע שיוצא הPS5 והוא תומך במשחקי PS4 - אז בעצם סוני יתקעו עם מלא מכשירי PS4 שפתאום יאבדו מערכם, ויהיה להם קשה להפטר מהמלאי, אפילו אחרי ירידת מחיר. הם יאלצו ממש למכור אותו באיזה 100 דולר.
אז לדעתי גם אם הPS5 יתמוך - זה יגיע בעדכון קושחה מאוחר יותר.
DrKeo כתב:פיננסית זאת שאלה טובה. אני חושב שיש לזה כמה משיכות. כל הספריה של הפס4 ישר על הפס5, כלומר כל משחק שכל חברה אי פעם הוציאה ישר קיים על הפס5 ואפשר לקנות אותו על הפס5 כך שלמשל כבר בשיגור, שחקן שהיה לו ONE ושדרג לפס5, אולי יקנה 20 משחקים שונים שלא היו לו על הONE. ואם נניח סוני עושה תמיכה לאחור ומיקרוסופט לא. לאיזה קונסולה אנשים עם פס4 יעדיפו לשדרג? לזאת שמביאה את כל הספריה שלהם לפס5 או זאת שאיתה הם מאבדים הכל? ובכלליות, כל נושא הזה של "FOR THE GAMERS" ממש עבד בדור הזה, אולי לפחות אחת החברות האלה ישמחו לשחק על זה בדור הבא? כלומר רק מהשם של "אנחנו עושים הכל בשביל הגיימרים" הפס4 מובילה על הONE באיזה 8 מליון יחידות, זה לבד שווה להם יותר מכל המכירות של כל הרימאסטרים יחד.
בנוסף תחשוב על זה שGOW4 אולי יעבוד על הפס5 אבל סוני תמכור לך DLC של 10$ שמשדרג את הגרפיקה שלו ומעלה את הרזולוציה ל4K או כמו שלאסקין אמר מוסיף VR. כלומר אולי הם ירקדו על שתי החתונות יחד?
Nucleus_Dawn כתב:
ישנה אפשרות נוספת - תמיכה חלקית לאחור. כלומר, התמיכה לאחור תעבוד רק עבור משחקים דיגיטליים.
לא כזה יפתיע אם בעוד 5-6 שנים, הקונסולות החדשות ייצאו בלי כונן אופטי בכלל.
זה גם סוג של לרקוד על שתי חתונות. כלומר, תהייה להם סיבה נהדרת למה המשחק הזה שקנית בדיסק לא יעבוד, אבל הם עדין יוכלו להתפאר ב"אנחנו רק רוצים שיהיה טוב לגיימרים, אז יש תאימות לאחור".
הקטע של שדרוגים בDLC, במחירים נוחים, גם יכול להיות אפשרי, אם כי זה עדין יהפוך את כל הנושא להרבה פחות מכניס.
DrKeo כתב:פחות מכניס אבל עדין נותן להם יתרונות אחרים כמו 100% מהספריה שלהם תוצע למכירה (כלומר יותר משחקים זמינים, יותר הכנסות פוטנציאליות), שימור לקוחות מהדור הקודם (למה לעבור למיקרוסופט ולאבד את כל הספרית פס4 שלי?) והגישה של ״אנחנו אתכם הגיימרים״ שעבדה כל כך טוב בדור הזה. תוסיף את זה שתוך שניה לכל משחק דור קודם יקפוץ dlc שנותן איזה 4k או שיפורים גרפים בכמה דולרים וסוני גורפת 30% מכל מכירה של dlc ומי יודע, אולי זה אפילו ישתלם יותר כלכלית מאשר לשחרר שני רימסטרים בשנה?
Nucleus_Dawn כתב:
יאפ... זו הדרך באמצע ואני חושב שהיא כנראה הכי מוצלחת.
DrKeo כתב:ורק הערה שכתבתי בהודעה הקודמת בעריכה, תחשוב על GT6. הוא יצא במקביל לפס4, מכר קטסטרופלית (3 מליון יחידות לעומת 10+ שעשה כל משחק אחר בסדרה). אם הוא היה זמין על הפס4, סוני הייתה עושה 60$ עליו + 5$ על השדרוג DLC ומוכרת בכיף את ה10 מליון יחידות שהסדרה הזאת רגילה אליה. ה7 מליון יחידות החסרות האלה, הן יותר מכל הרימסטרים שסוני הוציאה בשנתיים האחרונות יחדיו. כך שרק על GT6 לבד היה שווה לסוני לעשות את זה. בקיצור, אני בטוח שאפשר לעשות את זה משתלם, השאלה איך תוקפים את זה וכמה באמת קל להביא משחק פס4 לפס5.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 52 אורחים