נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי swym » 17 מאי 2015, 11:39

Death_119 כתב:רק שהפס3 יצאה בהפרש של שנה (שיצרה את מרבית הפער) במחיר הרבה יותר יקר. המגמה של דור קודם היא בדיוק המגמה של עכשיו. אין מה לעשות, אנשים אוהבים יותר את הקונסולות של סוני.

הOne הפעם גם התחילה את הדרך במחיר הרבה יותר יקר, ועם תדמית נורא שלילית שעד היום נושכת אותה (יש אנשים שעדיין בטוחים שהקונסולה מחייבת always online). הפער בין שתי הקונסולות נוצר בתקופה הזו של פערי המחירים ומאז הוא נשאר יחסית יציב.
בכל מקרה זה רעיון גרוע להכריז על ניצחון בדור הזה בשלב שבו אף אחת מהשחקניות אפילו לא העלו הילוך. מיקרוסופט וסוני כבר לא מספקות נתוני מכירות של הדור הקודם בנפרד מאז שהדור החדש התחיל את דרכו, אבל אם אנחנו מסתכלים אחורה אז הPS3 וה-360 עדיין ממשיכות לקבל משחקים פה ושם, ובקצב הזה יש אפילו סיכוי שאחת מהן תעקוף את ה-Wii בסופו של דבר.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 17 מאי 2015, 11:47

swym כתב:הOne הפעם גם התחילה את הדרך במחיר הרבה יותר יקר, ועם תדמית נורא שלילית שעד היום נושכת אותה (יש אנשים שעדיין בטוחים שהקונסולה מחייבת always online). הפער בין שתי הקונסולות נוצר בתקופה הזו של פערי המחירים ומאז הוא נשאר יחסית יציב.
בכל מקרה זה רעיון גרוע להכריז על ניצחון בדור הזה בשלב שבו אף אחת מהשחקניות אפילו לא העלו הילוך. מיקרוסופט וסוני כבר לא מספקות נתוני מכירות של הדור הקודם בנפרד מאז שהדור החדש התחיל את דרכו, אבל אם אנחנו מסתכלים אחורה אז הPS3 וה-360 עדיין ממשיכות לקבל משחקים פה ושם, ובקצב הזה יש אפילו סיכוי שאחת מהן תעקוף את ה-Wii בסופו של דבר.

מהשיגור היה לך אקסבוקס One ללא קינקט ב-400 דולר. גם עם PSEye הפס4 עלתה 500$.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 מאי 2015, 12:20

אני חולה על הכרזות למי יש סיכוי ואין סיכוי בדור כשהדור בן שנה וחצי וכנראה שיש לו עוד בערך 6-5 שנים לפניו.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 מאי 2015, 12:40

Death_119 כתב:מהשיגור היה לך אקסבוקס One ללא קינקט ב-400 דולר. גם עם PSEye הפס4 עלתה 500$.

כן, אם כבר - אז יש יותר זמן בה הPS4 יקרה יותר מהONE, שעברה ירידת מחיר

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 מאי 2015, 12:58

ה ONE לא ינצח את הדור הזה, הוא יכול רק לצמצם את הפער שיהיה סביר.
בניגוד לדור שעבר שלפס3 היה את אירופה ושאר מדינות העולם שהחזיקו אותה, ל MS אין את הפריבילגיה הזו, המותג שלה לא חזק כמו של סוני מחוץ ל UK ו US, ה ONE נמכר בהפרשים מצחיקים במדינות כמו גרמניה, איטליה ובתכל'ס רוב אירופה לעומת ה PS4, ברמות של 4 ל 1, 5 ל 1, וכו', אין להם שוק שם כמעט.

עדיין כן יש ערך בלעקוב אחרי ארה"ב כי זה שוק ענקי שאם ה ONE תצליח לסגור את הפער ולפתוח שם יתרון משמעותי אז זה יסייע לה לצמצם את הפער העולמי ולסיים את הדור במצב סבבה וקרוב יותר לפס4 מאשר מצב של 2 ל 1, כאילו אם הפס4 תמכור 82 מליון בזמן שה ONE תמכור 68 זה קצת יותר סביר מ 100 מליון לעומת 50...

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 17 מאי 2015, 14:45

לא היה בשיגור וואן ללא קינקט. נראה לי זה הגיע אחרי חצי שנה-8 חודשים.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 17 מאי 2015, 14:53

swiss-the-engine כתב:לא היה בשיגור וואן ללא קינקט. נראה לי זה הגיע אחרי חצי שנה-8 חודשים.

צודק, זה הגיע ביוני 14.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 17 מאי 2015, 15:52

Death_119 כתב:מהשיגור היה לך אקסבוקס One ללא קינקט ב-400 דולר. גם עם PSEye הפס4 עלתה 500$.

מילא לכתוב משהו בלי לבדוק קודם ולטעות - זה קורה. אבל למה להתעקש לנסות לתקן מישהו בלי לבדוק קודם?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 מאי 2015, 22:28

bling כתב:ה ONE לא ינצח את הדור הזה, הוא יכול רק לצמצם את הפער שיהיה סביר.
בניגוד לדור שעבר שלפס3 היה את אירופה ושאר מדינות העולם שהחזיקו אותה, ל MS אין את הפריבילגיה הזו, המותג שלה לא חזק כמו של סוני מחוץ ל UK ו US, ה ONE נמכר בהפרשים מצחיקים במדינות כמו גרמניה, איטליה ובתכל'ס רוב אירופה לעומת ה PS4, ברמות של 4 ל 1, 5 ל 1, וכו', אין להם שוק שם כמעט.

עדיין כן יש ערך בלעקוב אחרי ארה"ב כי זה שוק ענקי שאם ה ONE תצליח לסגור את הפער ולפתוח שם יתרון משמעותי אז זה יסייע לה לצמצם את הפער העולמי ולסיים את הדור במצב סבבה וקרוב יותר לפס4 מאשר מצב של 2 ל 1, כאילו אם הפס4 תמכור 82 מליון בזמן שה ONE תמכור 68 זה קצת יותר סביר מ 100 מליון לעומת 50...

לך תדע מה יקרה. כן, רוב אירופה ויפן לעולם לא יהיו עם הONE אבל ארה"ב, קנדה ואנגליה יכולות להיות מאוד חזקות עם הONE. אולי אם הONE תהיה חזקה מספיק בארה"ב, קנדה ובאנגליה (שיחד הן שוות לכל העולם יחדיו, ביחוד היום שיפן שונאת נייחות), היא תוכל למכור עולמית פחות או יותר שווה לפס4. אני אזכיר לך שזה רוב מה שהיה בדור הקודם בתקופות שה360 מכרה יותר מהפס3 או כמוהה, סופר מכירות ל360 בארה"ב, אנגליה וקנדה. מאוד יכול להיות שהדור זה יגמר 100 מליון מול 85 מליון, מי יודע? הכל אפשרי.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 17 מאי 2015, 23:19

DrKeo כתב:לך תדע מה יקרה. כן, רוב אירופה ויפן לעולם לא יהיו עם הONE אבל ארה"ב, קנדה ואנגליה יכולות להיות מאוד חזקות עם הONE. אולי אם הONE תהיה חזקה מספיק בארה"ב, קנדה ובאנגליה (שיחד הן שוות לכל העולם יחדיו, ביחוד היום שיפן שונאת נייחות), היא תוכל למכור עולמית פחות או יותר שווה לפס4. אני אזכיר לך שזה רוב מה שהיה בדור הקודם בתקופות שה360 מכרה יותר מהפס3 או כמוהה, סופר מכירות ל360 בארה"ב, אנגליה וקנדה. מאוד יכול להיות שהדור זה יגמר 100 מליון מול 85 מליון, מי יודע? הכל אפשרי.

ולך תדע מה תהייה המשמעות של שווקים מתעוררים כמו סין, או ברזיל, עד סוף הדור.

יש כל כך הרבה סימני שאלה ונעלמים. אי אפשר להגיד שום דבר על סוף הדור, בלי אלף ואחת סייגים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 מאי 2015, 23:26

Nucleus_Dawn כתב:
ולך תדע מה תהייה המשמעות של שווקים מתעוררים כמו סין, או ברזיל, עד סוף הדור.

יש כל כך הרבה סימני שאלה ונעלמים. אי אפשר להגיד שום דבר על סוף הדור, בלי אלף ואחת סייגים.

אני לא אומר שזה יקרה, רק מעלה עוד אופציה שחושבים כאן שהיא בלתי אפשרית כדי להדגיש שאי אפשר לדעת איפה הדור יגמר. מי יודע איזה משחקים יצאו עוד שנתיים? מי יחתום על מי עם בלעדי? מה יהיו המחירים של הקונסולות? איזה חומרות יצאו? מה מיקרוסופט תעשה עם מיינקראפט? אלף דברים יכולים לקרות. אם מיקרוסופט תצליח להלהיב חזק את ארה״ב, קנדה ואנגליה אז היא יכולה להיות קרובה לפס4.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 17 מאי 2015, 23:51

DrKeo כתב:אני לא אומר שזה יקרה, רק מעלה עוד אופציה שחושבים כאן שהיא בלתי אפשרית כדי להדגיש שאי אפשר לדעת איפה הדור יגמר. מי יודע איזה משחקים יצאו עוד שנתיים? מי יחתום על מי עם בלעדי? מה יהיו המחירים של הקונסולות? איזה חומרות יצאו? מה מיקרוסופט תעשה עם מיינקראפט? אלף דברים יכולים לקרות. אם מיקרוסופט תצליח להלהיב חזק את ארה״ב, קנדה ואנגליה אז היא יכולה להיות קרובה לפס4.

בדיוק. אני אומר שאני מסכים איתך. פשוט הוספתי לדבריך עוד אלמנט שאף אחד לא באמת יודע כמה הוא ישפיע, או לא ישפיע על איך שהעניינים יראו בעוד 5-6 שנים.
תמונה

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 17 מאי 2015, 23:57

הXBO קודם כל צריכה גירסה מוקטנת
MS עשתה כל מיני שיפורים במערכת ההפעלה ,והוציאה את חובת הקינקט
והורידה מחירים

אבל עדין יש חיסרון גדול ,מבחינת גודל פיזי ,הPS4 הושקה בגודל נורמלי לקונסולה
אבל הXBO מפלצתית

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מאי 2015, 01:06

kririn כתב:הXBO קודם כל צריכה גירסה מוקטנת
MS עשתה כל מיני שיפורים במערכת ההפעלה ,והוציאה את חובת הקינקט
והורידה מחירים

אבל עדין יש חיסרון גדול ,מבחינת גודל פיזי ,הPS4 הושקה בגודל נורמלי לקונסולה
אבל הXBO מפלצתית

גם זה יקרה, אם לא בE3 הקרובה אז בבאה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 מאי 2015, 11:04

DrKeo כתב:לך תדע מה יקרה. כן, רוב אירופה ויפן לעולם לא יהיו עם הONE אבל ארה"ב, קנדה ואנגליה יכולות להיות מאוד חזקות עם הONE. אולי אם הONE תהיה חזקה מספיק בארה"ב, קנדה ובאנגליה (שיחד הן שוות לכל העולם יחדיו, ביחוד היום שיפן שונאת נייחות), היא תוכל למכור עולמית פחות או יותר שווה לפס4. אני אזכיר לך שזה רוב מה שהיה בדור הקודם בתקופות שה360 מכרה יותר מהפס3 או כמוהה, סופר מכירות ל360 בארה"ב, אנגליה וקנדה. מאוד יכול להיות שהדור זה יגמר 100 מליון מול 85 מליון, מי יודע? הכל אפשרי.

העניין זה שבדור שעבר ה 360 כתש את ה PS3 בארה"ב וב UK, לא היתה בכלל תחרות, זה איזן את המפה העולמית, בדור הזה התחרות שם צמודה וגם אם ה ONE תפתח ביתרון (שבאמת מגיע לה בשלב הזה) זה לא יהיה נוק אאוט ולסוני יש לא מעט כלים והיא בעמדה הרבה יותר טובה מבעבר (גם יצאה בזמן מקביל ל ONE וגם עדיין עם הקלף של הורדת המחיר) כדי למנוע פער ענקי כמו שהיה בדור שעבר בטריטוריות הללו, לכן שוב, אני חושב שהם יכולים למזער נזקים אבל הקרב על ראשות הדור כבר אבוד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מאי 2015, 12:14

bling כתב:העניין זה שבדור שעבר ה 360 כתש את ה PS3 בארה"ב וב UK, לא היתה בכלל תחרות, זה איזן את המפה העולמית, בדור הזה התחרות שם צמודה וגם אם ה ONE תפתח ביתרון (שבאמת מגיע לה בשלב הזה) זה לא יהיה נוק אאוט ולסוני יש לא מעט כלים והיא בעמדה הרבה יותר טובה מבעבר (גם יצאה בזמן מקביל ל ONE וגם עדיין עם הקלף של הורדת המחיר) כדי למנוע פער ענקי כמו שהיה בדור שעבר בטריטוריות הללו, לכן שוב, אני חושב שהם יכולים למזער נזקים אבל הקרב על ראשות הדור כבר אבוד.

אני לא חושב שאפשר להגיד שהקרב אבוד כשהוא רק התחיל. מה יקרה אם הפס4 תאיט? מה יקרה אם הONE תאיץ? כן, ההפרש היום הוא גדול כי היה לסוני שנה ראשונה מופלאה אבל אם הן יתחילו למכור דומה מתישהו בשנה הקרובה אז הדור יגמר בגג הפרש של 10 מליון יחידות. אני לא אומר שזה יקרה, אבל לך תדע. למשל בנובמבר האחרון הONE מכרה בארה"ב 400,000 יותר יחידות מהפס4 כשלשתיהן אין באמת משחקים (לONE היה את הורייזן 2 ואת סנסט אבל שניהם לא בדיוק איזה מגה כותרים מזיזי קונסולות), אם בנובמבר הקרוב גם יהיו משחקים גדולים (היילו ו-TR, אפילו פורצה 6 אם הם יצליחו ליצור מספיק הייפ על המנוע החדש שלו והכל) וגם מבצעים שחותכים את הפס4 מלמטה כמו בחג האחרון אין סיבה שההפרש לא יהיה גדול אפילו יותר.

דברים יכולים לזוז, יכול להיות שהONE תדרדר במכירות והפס4 תעלה והדור הזה יגמר איזה 150 מליון מול 60. גם יכול להיות שהONE תעלה במערב והדור הזה יגמר 100 מליון מול 90. לך תדע, אפילו לא יצאו משחקים עדין בדור הזה למען השם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 מאי 2015, 12:24

בהחלט, הדור רחוק מלהיות גמור והכל עוד פתוח...
בהתחשב בעבר - סוני נוטה יותר להשקיע לכל אורך הדור ולא לנטוש את הצרכנים שלה מוקדם מדי, וזו גם הסיבה שהיא מצליחה יותר בשנים האחרונות של הדור, יותר ממיקרוסופט.
הפעם אני לא בטוח שזה יהיה המצב, או יותר נכון - מקווה שלא.
אבל לסוני כן יש את המורפיוס שאם הם לא יפשלו איתו כמו כל אביזר שהיה להם אי פעם בערך - הוא יכול להוות יתרון משמעותי על פני הONE עד שגם מיקרוסופט תציד משהו כזה (ולא, ההולומשמו שלהם לא נחשב).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מאי 2015, 12:27

Laskin כתב:בהחלט, הדור רחוק מלהיות גמור והכל עוד פתוח...
בהתחשב בעבר - סוני נוטה יותר להשקיע לכל אורך הדור ולא לנטוש את הצרכנים שלה מוקדם מדי, וזו גם הסיבה שהיא מצליחה יותר בשנים האחרונות של הדור, יותר ממיקרוסופט.
הפעם אני לא בטוח שזה יהיה המצב, או יותר נכון - מקווה שלא.
אבל לסוני כן יש את המורפיוס שאם הם לא יפשלו איתו כמו כל אביזר שהיה להם אי פעם בערך - הוא יכול להוות יתרון משמעותי על פני הONE עד שגם מיקרוסופט תציד משהו כזה (ולא, ההולומשמו שלהם לא נחשב).

ומה אם מיקרוסופט פשוט תשתף פעולה עם הVIVE או אוקולוס? הם יכולים להביא VR תוך 3 דקות פחות או יותר אם הם לא מפתחים לבד. כל מה שהם צריכים זה פורצה עם אוקולוס למשל, או אפילו היילו.

ולדעתי כל עוד פיל ספנסר עומד בראש חטיבת האקסבוקס, מיקרוסופט לא הולכת לנטוש אף אחד עד הONE 2.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 מאי 2015, 12:31

ברור שאם ואם ואם... אני שופט את המצב כפי שהוא נראה כרגע. הכל פתוח.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מאי 2015, 12:45

Laskin כתב:ברור שאם ואם ואם... אני שופט את המצב כפי שהוא נראה כרגע. הכל פתוח.

אבל מה אתה יודע על המצב חוץ מאשר איך שהוא נראה היום? בE3 הכל יכול להשתנות, בהורדת מחיר הכל יכול להשתנות, הכרזת סלים הכל יכול להשתנות, ביציאה של משחק AAA גדול הכל יכול להשתנות... מאיפה הידע מה יהיה עם שוק הקונסולות עוד 8 חודשים? ונניח שבE3 מוכרז ONE סלים ב299$ וכל הבאנדלים המטורפים שלהם (סתם נניח, לא שאני חושב שזה יקרה), זה לא יכול לשנות את המשחק בצורה כלשהיא לטובת הONE? מי יודע איך יראו מכירות החגים הקרובים, ואם הפס4 תמכור בדצמבר 700,000 והONE יותר ממליון וחצי בארה"ב? מי יודע? אולי כשנתקרב לחגים ונראה את הנתונים נוכל לעשות ניחושים מושכלים אבל כרגע? שאנחנו לא יודעים כמעט כלום? ואם בחגים אין לנו מושג, אז ב2016, 17, 18 ו-19 כן יש לנו מושג?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 מאי 2015, 12:48

התחלתי את ההודעה ההיא ב"בהחלט, הדור רחוק מלהיות גמור והכל עוד פתוח..."
כך שאין לי מושג למה אתה משייך לי דברים כאילו אני "יודע" אותם :)
אני כתבתי בהתחשב בעבר ובהתחשב במה שאנחנו יודעים כרגע, והשארתי את כל האופציות על השולחן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מאי 2015, 12:53

Laskin כתב:התחלתי את ההודעה ההיא ב"בהחלט, הדור רחוק מלהיות גמור והכל עוד פתוח..."
כך שאין לי מושג למה אתה משייך לי דברים כאילו אני "יודע" אותם :)
אני כתבתי בהתחשב בעבר ובהתחשב במה שאנחנו יודעים כרגע, והשארתי את כל האופציות על השולחן.

העבר, כלומר הדור הקודם, אומר שהקונסולה ששוגרה יקרה יותר ומכרה הרבה פחות טוב תפסה תאוצה אחרי שנתיים ולאט לאט הדביקה את הפער :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 מאי 2015, 13:03

העבר כולל עוד נתונים חוץ מאלו, ועוד דור. אבל כמובן שדברים השתנו וגם את זה אני לוקח בחשבון.
שום דבר עוד לא גמור, אבל ברור שאני גם שופט לפי פרטים שידועים כרגע על העתיד וברור שהעתיד ישתנה עוד מלא פעמים בהתאם להכרזות שונות וכו'... זה לא אמור למנוע מאיתנו להסיק מסקנות לגבי העתיד, שישתנו כשדברים ישתנו :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מאי 2015, 13:06

Laskin כתב:העבר כולל עוד נתונים חוץ מאלו, ועוד דור. אבל כמובן שדברים השתנו וגם את זה אני לוקח בחשבון.
שום דבר עוד לא גמור, אבל ברור שאני גם שופט לפי פרטים שידועים כרגע על העתיד וברור שהעתיד ישתנה עוד מלא פעמים בהתאם להכרזות שונות וכו'... זה לא אמור למנוע מאיתנו להסיק מסקנות לגבי העתיד, שישתנו כשדברים ישתנו :)

גם אני לא אמרתי כאן בכל האופציות שהפס4 תאבד את הבכורה, זה כבר סנריו די קיצוני. אבל אם סוני תמשיך לא לספק משחקים ומיקרוסופט תמשיך לחתוך אותה מלמטה במחיר עם באנדלים אז ממש אי אפשר לדעת איך הדור הזה יגמר.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 מאי 2015, 18:24

DrKeo כתב:גם אני לא אמרתי כאן בכל האופציות שהפס4 תאבד את הבכורה, זה כבר סנריו די קיצוני. אבל אם סוני תמשיך לא לספק משחקים ומיקרוסופט תמשיך לחתוך אותה מלמטה במחיר עם באנדלים אז ממש אי אפשר לדעת איך הדור הזה יגמר.

גם סוני במקרים קיצוניים יכולה לרדת לאותו המחיר של MS, אתה עושה מזה כאילו הפס4 יקרה יותר לייצור, קשה לי לראות איך סוני מביאה ל MS לסגור את הפער בדומה ל PS3, היא צריכה ממש ממש ממש לפשל קשות בשביל זה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 11 אורחים