נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 01 יולי 2015, 17:34

זה הגיוני מאוד אם אתה רוצה להשפיע ע"י חרם. הבעייה היא שהוא מחרים את המקור הלא נכון.
תחרים את מי שמסכים לשחק ליד של NVIDIA (=החברות שמפתחות משחקים שלא עובדים טוב על הכרטיס שלך) כדי שיפסיק לעשות זאת.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 01 יולי 2015, 17:43

Laskin כתב:זה הגיוני מאוד אם אתה רוצה להשפיע ע"י חרם. הבעייה היא שהוא מחרים את המקור הלא נכון.
תחרים את מי שמסכים לשחק ליד של NVIDIA (=החברות שמפתחות משחקים שלא עובדים טוב על הכרטיס שלך) כדי שיפסיק לעשות זאת.

ברור שהוא מחרים את המקור הלא נכון. הוא מחרים את החברה שדואגת שהמוצר שלה יהיה יותר טוב מהתחרות, על ידי זה שהיא משקיעה כמות אדירה של זמן, כסף.
זה בדיוק מה שאתה, כצרכן, אמור לרצות לעודד.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 יולי 2015, 18:10

גם הטעונים מטומטמים כי האפקטים הכללים של GAMEWORKS רצים על הCPU ואין שום קשר אם מריצים את המשחק על AMD או NVIDIA והאפקטים הספציפים כמו השיער, אלה פאקינג אפקטים בלעדיים שחברה השקיע זמן וכסף לפתח אותם והיא עושה טובה ללקוחות AMD שהיא נותנת להם בכלל להפעיל את חלקם. איך זה שונה מהשיער TRESS FX?

אתה רוצה לעשות רשימות פגיעה בלקוחות? מה עם לקחת כרטיסים משנה שעברה ולמכור אותם מחדש בשם של סדרה חדשה? מה עם למנוע מNVIDIA גישה לTOMB RAIDER עד השיגור כשNVIDIA היו צריכים ללכת ולקנות עותק RETAIL של המשחק שעבר חרא על כרטיסי NVIDIA עד שNVIDIA הספיקו להתאים את הדרייברים שלהם אליו? מה עם מנטל שעובד רק על כרטיסי AMD? מה עם TRESS FX שעובד מעולה אצל AMD ונוראי על NVIDIA?

תעשה לי טובה יהל, טיעונים ילדותים. מדובר בחברות עסקיות ומי שעושה הכי הרבה בשביל הלקוחות שלה זאת NVIDIA עם כל מני טנולוגיות בלעדיות. שלא נדבר על זה שGAME WORKS זאת טכנולוגיה שעוזרת למפתחים, עושה להם חיים קלים.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 01 יולי 2015, 18:11

DrKeo כתב:גיא, אני באמת מעריץ אותך שהצלחת לסובב את הFURY X כהצלחה, כרטיס שיצא אחרי שנה של הייפ ומפסיד ל980TI, כרטיס שיצא לפניו ועולה אותו דבר, בכל הרזולווציות. Bravo :)
פעם אחרונה שהייתה פה שיחת AMD VS NVIDIA אנשים טענו שלא פייר להשוואת את סדרה 900 לסדרה 200 של AMD כי היא יצאה כמעט שנה אחריה כשסדרה 900 דרסה לה את הצורה. וכשסדרה 300 יוצאת שנה אחרי סדרה 900 ובקושי מצליחה להשוואת? ואו, כל הכבוד AMD, כולנו מעריצים אותך! :)

התחושה שלי היא דווקא שבצד השני אתה זה שמנסה לעשות כל מאמץ אפשרי כדי לסווג את הפיורי ככישלון, החל מהצהרות על חוסר הרלוונטיות שלו מתוך שמועות מופרכות על תג מחיר של 850$ וכלה בהתעלמות משאר הנתונים. אבל בפועל הפיורי ממשיך מסורת של תחרות עם פערי זמנים לכרטיסי high end והבדל אחד מהותי:
- כשה-290X יצא הוא שבר את השוק ודרס את סדרה 700, ולמעשה נתן כמעט ביצועים של כרטיס טיטאן שעלה פי 2 ממנו.
- כשה-GTX 980 יצא הוא דרס את ה-290X הישן יותר בביצועים בזמן שה-970 (המופלא) חתך אותו במחיר מלמטה.
- כשה-FuryX יצא הוא שוב עקף את ה-980 בביצועים - ושוב מספק ביצועים שמתקרבים לטיטאן X שעלה פי 2 ממנו. אני מזכיר לך שהטיטאן X יצא רק לפני שלושה חודשים עם תג מחיר של 1000$ - ועם הפרש ביצועים כל כך מזערי הפיורי X הופך אותו ללא רלוונטי.

מה ההבדל היחיד הפעם? ש-Nvidia הצליחה להקדים תרופה למכה והוציאה את ה980 TI שבועיים לפני הFury X, במקביל לחיתוכי מחיר חדים בשאר הכרטיסים שלה - צעד שהיא לא היתה עושה אם הכרטיסים של AMD לא היו מספקים תמורה טובה יותר. ה"בעיה" היחידה של AMD היא שה-980TI הוא כרטיס נהדר אפילו יותר מהFury X, אבל בניגוד לתמונה שאתה מנסה לייצר כאן כאילו יש פער של שנה, כאן כבר לא מדובר בכרטיס בן שנה אלא בכרטיס חדש דנדש שיצא במקביל. לא מדובר פה על סתם איזה כרטיס מסך ישן שזרקו לצרכנים שיהיה אלא על כרטיס שהוא ללא כל ספק פסגת הטכנולוגיה שNvidia הוציאה נכון להיום.

עד לפני כמה זמן אנשים (ואתה ביניהם לפי התגובות שלך) לא חשבו בכלל שAMD תצליח לחזור להתחרות בNvidia בשוק הHigh End ותיאלץ להישאר רק בקטגוריות המחיר הנמוכות יותר. והנה הפיורי X הוכיח שהם כן יכולים - למרות דרייברים בבטא, למרות כמות זיכרון קטנה יותר ובלי קפיצה בארכיטקטורה מ28nm - ולכן גם אם ה980 ti עדיין עדיף במקצת, הפיורי הוא עדיין כרטיס נהדר וכל אתרי הביקורות מסכימים על זה (ובינתיים גם בnewegg הוא סולד אאוט).
אני שוב מזכיר לך שעד עכשיו ראינו תחרות עם פערי זמנים בין שני הכרטיסים שמאד הקשתה על ההשוואה שתמיד היתה למשהו ישן יותר, אבל מה שאנחנו רואים עכשיו זה לראשונה מזה זמן רב את שתי היצרניות מוציאות כרטיס דגל שלהן ממש במקביל ועם אותו תג מחיר. והפערים הם קטנים, כאלו שמצד אחד יגרמו לכל מי שסתם משדרג כרטיס מסך ונשאר עם המחשב הישן יותר להעדיף את ההצעה של Nvidia, אבל מספיק קטנים כדי שעבור מי שמעוניין כבר בשדרוג משמעותי יותר שכולל גם מסך freesync/gsync (לדעתי אחת ההבטחות היותר משמעותיות שהיו בשנים האחרונות) העסקה של AMD תהיה הרבה יותר משתלמת בגלל מחירי המסכים בפועל.

תגיד לי אתה: אם אתה צריך לקנות עכשיו מחשב חדש ומסך adaptive sync של אחת היצרניות שבכל שאר הפרמטרים הוא זהה, אתה תהיה מוכן לשלם פרמיה של 200$ יותר לחבילה הכוללת רק כי הביצועים של ה980 TI על פני הFury X עדיפים במקצת? אתה לא חושב שב-200$ דולר אקסטרה יש לך דברים אחרים שאולי יתנו לך יותר תמורה?

DrKeo כתב:אגב, הטיעון שלך על 1080P די מנותק. לא הוויצ'ר, לא GTA, לא בטמן, לא AC ולא FC4 רצים נעול ב60 על 970 וגם לא על 980. על 980TI דווקא כן (אולי חוץ מאשר בטמן שהוא כרגע כזאת קטסטרופה שאפילו לא עושים לו בנצ'מארקים).

אבל (משחקים תקולים כמו באטמן בצד) הם רצים במעל 60 גם על ה-980TI וגם על הFury X. אם יש לך מסך 1080p סטנדרטי זה לא משנה לך שאחד מוציא 67FPS והשני 71FPS - כי בכל מקרה הפריימים האלו יזרקו ואתה תקבל רק 60FPS על המסך הזה. הפער בין שני כרטיסים נמדד רק ברגע שלפחות אחד מהם נופל מ60FPS - או במקרה (החריג) של מסך עם קצב רענון גבוה יותר ו/או עם adaptive sync כלשהו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 יולי 2015, 18:31

swym כתב:
DrKeo כתב:גיא, אני באמת מעריץ אותך שהצלחת לסובב את הFURY X כהצלחה, כרטיס שיצא אחרי שנה של הייפ ומפסיד ל980TI, כרטיס שיצא לפניו ועולה אותו דבר, בכל הרזולווציות. Bravo :)
פעם אחרונה שהייתה פה שיחת AMD VS NVIDIA אנשים טענו שלא פייר להשוואת את סדרה 900 לסדרה 200 של AMD כי היא יצאה כמעט שנה אחריה כשסדרה 900 דרסה לה את הצורה. וכשסדרה 300 יוצאת שנה אחרי סדרה 900 ובקושי מצליחה להשוואת? ואו, כל הכבוד AMD, כולנו מעריצים אותך! :)

התחושה שלי היא דווקא שבצד השני אתה זה שמנסה לעשות כל מאמץ אפשרי כדי לסווג את הפיורי ככישלון, החל מהצהרות על חוסר הרלוונטיות שלו מתוך שמועות מופרכות על תג מחיר של 850$ וכלה בהתעלמות משאר הנתונים. אבל בפועל הפיורי ממשיך מסורת של תחרות עם פערי זמנים לכרטיסי high end והבדל אחד מהותי:
- כשה-290X יצא הוא שבר את השוק ודרס את סדרה 700, ולמעשה נתן כמעט ביצועים של כרטיס טיטאן שעלה פי 2 ממנו.
- כשה-GTX 980 יצא הוא דרס את ה-290X הישן יותר בביצועים בזמן שה-970 (המופלא) חתך אותו במחיר מלמטה.
- כשה-FuryX יצא הוא שוב עקף את ה-980 בביצועים - ושוב מספק ביצועים שמתקרבים לטיטאן X שעלה פי 2 ממנו. אני מזכיר לך שהטיטאן X יצא רק לפני שלושה חודשים עם תג מחיר של 1000$ - ועם הפרש ביצועים כל כך מזערי הפיורי X הופך אותו ללא רלוונטי.

מה ההבדל היחיד הפעם? ש-Nvidia הצליחה להקדים תרופה למכה והוציאה את ה980 TI שבועיים לפני הFury X, במקביל לחיתוכי מחיר חדים בשאר הכרטיסים שלה - צעד שהיא לא היתה עושה אם הכרטיסים של AMD לא היו מספקים תמורה טובה יותר. ה"בעיה" היחידה של AMD היא שה-980TI הוא כרטיס נהדר אפילו יותר מהFury X, אבל בניגוד לתמונה שאתה מנסה לייצר כאן כאילו יש פער של שנה, כאן כבר לא מדובר בכרטיס בן שנה אלא בכרטיס חדש דנדש שיצא במקביל. לא מדובר פה על סתם איזה כרטיס מסך ישן שזרקו לצרכנים שיהיה אלא על כרטיס שהוא ללא כל ספק פסגת הטכנולוגיה שNvidia הוציאה נכון להיום.

עד לפני כמה זמן אנשים (ואתה ביניהם לפי התגובות שלך) לא חשבו בכלל שAMD תצליח לחזור להתחרות בNvidia בשוק הHigh End ותיאלץ להישאר רק בקטגוריות המחיר הנמוכות יותר. והנה הפיורי X הוכיח שהם כן יכולים - למרות דרייברים בבטא, למרות כמות זיכרון קטנה יותר ובלי קפיצה בארכיטקטורה מ28nm - ולכן גם אם ה980 ti עדיין עדיף במקצת, הפיורי הוא עדיין כרטיס נהדר וכל אתרי הביקורות מסכימים על זה (ובינתיים גם בnewegg הוא סולד אאוט).
אני שוב מזכיר לך שעד עכשיו ראינו תחרות עם פערי זמנים בין שני הכרטיסים שמאד הקשתה על ההשוואה שתמיד היתה למשהו ישן יותר, אבל מה שאנחנו רואים עכשיו זה לראשונה מזה זמן רב את שתי היצרניות מוציאות כרטיס דגל שלהן ממש במקביל ועם אותו תג מחיר. והפערים הם קטנים, כאלו שמצד אחד יגרמו לכל מי שסתם משדרג כרטיס מסך ונשאר עם המחשב הישן יותר להעדיף את ההצעה של Nvidia, אבל מספיק קטנים כדי שעבור מי שמעוניין כבר בשדרוג משמעותי יותר שכולל גם מסך freesync/gsync (לדעתי אחת ההבטחות היותר משמעותיות שהיו בשנים האחרונות) העסקה של AMD תהיה הרבה יותר משתלמת בגלל מחירי המסכים בפועל.

תגיד לי אתה: אם אתה צריך לקנות עכשיו מחשב חדש ומסך adaptive sync של אחת היצרניות שבכל שאר הפרמטרים הוא זהה, אתה תהיה מוכן לשלם פרמיה של 200$ יותר לחבילה הכוללת רק כי הביצועים של ה980 TI על פני הFury X עדיפים במקצת? אתה לא חושב שב-200$ דולר אקסטרה יש לך דברים אחרים שאולי יתנו לך יותר תמורה?

DrKeo כתב:אגב, הטיעון שלך על 1080P די מנותק. לא הוויצ'ר, לא GTA, לא בטמן, לא AC ולא FC4 רצים נעול ב60 על 970 וגם לא על 980. על 980TI דווקא כן (אולי חוץ מאשר בטמן שהוא כרגע כזאת קטסטרופה שאפילו לא עושים לו בנצ'מארקים).

אבל (משחקים תקולים כמו באטמן בצד) הם רצים במעל 60 גם על ה-980TI וגם על הFury X. אם יש לך מסך 1080p סטנדרטי זה לא משנה לך שאחד מוציא 67FPS והשני 71FPS - כי בכל מקרה הפריימים האלו יזרקו ואתה תקבל רק 60FPS על המסך הזה. הפער בין שני כרטיסים נמדד רק ברגע שלפחות אחד מהם נופל מ60FPS - או במקרה (החריג) של מסך עם קצב רענון גבוה יותר ו/או עם adaptive sync כלשהו.

אוי גיא, אתה לא רציני נכון? ה850$ הייתה שמועה, גם עם אותה שמועה אמרו שהוא מבצע איזה 15% מעל לטייטן X. בסוף הוא מבצע איזה 20% פחות מהטייטן X ועולה 650$. סבבה, שמועה, לא הייתה נכונה, תרצח אותי. אפשר לחשוב שאני המצאתי אותה, לך לGURU3D או כל אתר גדול אחר ותקרא אותה שם.

אתה יודע מה ההבדל בין הדור הקודם לדור הזה? בדור הקודם ה290X יצא ב500$ ונתן ביצועים קרובים ל780TI (אתה קצת שוכח שה780TI יצא כבר גם אז) שעלה 750$ וגם קפץ מעל הראש של ה780GTX שעלה 600$. בדור הזה הFURY X עולה 650$, בדיוק כמו ה980TI החזק ממנה ו-150$ יותר מה980GTX. אז אתה מבין מה ההבדל בין אז לעכשיו? שעכשיו הTI עולה 100$ והFURY X עולה 150$ יותר, זה הכל. NVIDIA הוציאה כרטיסים זולים יותר, AMD הוציאה כרטיסים יקרים יותר. אגב, זה שאתה משווה בכלל לTITAN X לא ברור לי, מדובר בכרטיס מקצועי שמביא לך ביצועי חישובים כפולים שאף כרטיס גיימר לא מסוגל לבצע. גם ה980TI מבצע כמעט כמו טייטן, גם בזמנו ה780TI בצע בערך כמו טייטן, זאת לא המטרה של הכרטיס הזה.

אז כן, זה פחות או יותר הגדרה של כרטיס שאף אחד לא צריך לקנות אלה אםי כמו שאמרת הוא רוצה FREE SYNC. אבל FREE SYNC לא קשור לזה שהFURY X כרטיס עם ביצועים מאכזבים, הוא קשור לזה שיש טכנולוגיה שAMD תומכת בה ו-NVIDIA לא. זה בדיוק כמו הפרווה/שיער או כל מני אפקטים של NVIDIA שלא קיימים על כרטיסים של AMD. אז מה עם "הלקוחות שרוצים את הגרפיקה הכי טובה"? אני אזכור את זה כשיגיע הדור שבו AMD יביאו ביצועים טובים יותר כשתגיד שעדיף לקנות כרטיס AMD :)

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 01 יולי 2015, 19:50

תגידו לי אתם עושים צחוק? ברור שאני "מחרים" את החברה הנכונה.

תמשיכו להגיד שכרטיסים האלו הם כישלון.. זה בסדר, אם רק הייתם מבינים במה אתם תומכים בהפרשי המחירים, וואו הכרטיסים של NVIDIA כול כך טובים שהם עושים 6 פריימים יותר לשניה אז זה שווה את ה100-150 דולר יותר להוציא על כרטיס בשביל לקבל יותר (בחצי אחוז בערך) בשביל יותר.

אותם לא יכולים להגיד שהכתבה שהבאתי היא שטויות, הרי על AMD אין כתבות כאלו, נכון? AMD פשוט חזקים מהסיבה הפשוטה, השם - וגם אתם נפלתם לזה כנראה, אז בגלל שעכשיו השם הזה הוא מה שהוא, הם יעשו הכול כדי שהוא ימשיך להיות ככה ולא משנה מה, הרי בוודאי הכרטיס יבצע יותר טוב אם כמעט כול משחק מותאם במיליון אחוז יותר לכרטיסים שלהם.
מה שהבאתי הוא עובדות.. את השם של AMD כנראה כבר אי אפשר להציל, אבל לקרוא את העובדות עוד אפשר.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 01 יולי 2015, 19:55

Yahel12 כתב:תגידו לי אתם עושים צחוק? ברור שאני "מחרים" את החברה הנכונה.

תמשיכו להגיד שכרטיסים האלו הם כישלון.. זה בסדר, אם רק הייתם מבינים במה אתם תומכים בהפרשי המחירים, וואו הכרטיסים של NVIDIA כול כך טובים שהם עושים 6 פריימים יותר לשניה אז זה שווה את ה100-150 דולר יותר להוציא על כרטיס בשביל לקבל יותר (בחצי אחוז בערך) בשביל יותר.

אותם לא יכולים להגיד שהכתבה שהבאתי היא שטויות, הרי על AMD אין כתבות כאלו, נכון? AMD פשוט חזקים מהסיבה הפשוטה, השם - וגם אתם נפלתם לזה כנראה, אז בגלל שעכשיו השם הזה הוא מה שהוא, הם יעשו הכול כדי שהוא ימשיך להיות ככה ולא משנה מה, הרי בוודאי הכרטיס יבצע יותר טוב אם כמעט כול משחק מותאם במיליון אחוז יותר לכרטיסים שלהם.
מה שהבאתי הוא עובדות.. את השם של AMD כנראה כבר אי אפשר להציל, אבל לקרוא את העובדות עוד אפשר.

אתה מבולבל.
הכרטיסים של NVIDIA כל כך יותר טובים, שהם עושים 6 פריימים יותר לשניה, במחיר זהה, או נמוך משמעותית מאלו של AMD.
אנחנו לא משלמים יותר, כדי לקבל יותר. אנחנו משלמים פחות (או אותו סכום) ומקבלים יותר.

ברור שאנחנו יכולים להגיד שהכתבה שהבאת שטויות. כי אין שם שום דבר פרט לשטויות.

משחקים מותאמים במיליון אחוז יותר לכרטיסים של NVIDIA, בגלל שNVIDIA משקיע יותר כסף בלקוחות שלה, מAMD. כי אכפת להם יותר מהלקוחות שלהם. כי הם מוציאים יותר כסף, כדי שללקוחות שלהם יהיה יותר טוב.
זה שאתה רוצה להחרים את הנוהל של NVIDIA לדאוג ללקוחות שלהם, זו השטות הכי גדולה.

זה בסדר שאתה פאנבוי של AMD. לאף אחד לא באמת אכפת.
הקטע המוזר שאתה מנסה לתמוך את ההערצה חסרת הבסיס שלך לAMD ב"עובדות" ו"כתבות" ו"גרידיות של NVIDIA".

כרטיסי המסך של NVIDIA יותר טובים כרגע. אין שמץ של סיבה ללכת על כרטיס מסך של AMD היום, פרט להערצה ונאמנות לתאגיד של מליארדי דולרים.
תמונה

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 01 יולי 2015, 20:02

ורגע לסקין מה בדיוק הקשר לבן כמה אני? התנשאות?

אני לא מחרים אותם סתם, ברור שכול מה שמעניין חברה הוא כסף, אבל יש גבולות לחמדנות, גרידיות וחוסר אכפתיות, מבחינתי לפחות כנראה שלך זה לא אכפת בכלל, ולא אתה לא משלם סכום זהה בכלל לכרטיסים של NVidia, אלא אם כן מבחינת לשלם יותר זה זה זהה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 01 יולי 2015, 20:17

Yahel12 כתב:ורגע לסקין מה בדיוק הקשר לבן כמה אני? התנשאות?

אני לא מחרים אותם סתם, ברור שכול מה שמעניין חברה הוא כסף, אבל יש גבולות לחמדנות, גרידיות וחוסר אכפתיות, מבחינתי לפחות כנראה שלך זה לא אכפת בכלל, ולא אתה לא משלם סכום זהה בכלל לכרטיסים של NVidia, אלא אם כן מבחינת לשלם יותר זה זה זהה.

NVIDIA אכפתית הרבה יותר מAMD. בגלל זה הם משקיעים כל כך הרבה יותר כסף מהם על מחקר ופיתוח ועל כל הצד של התוכנה, שהופך הרבה משחקים ליותר טובים עבור הלקוחות שלהם.

מה נסגר? עד כמה אתה בהכחשה?
FURY X עולה בדיוק כמו 980 TI והביצועים פחות טובים.
390X עם ביצועים דומים ל970 ועולה 100 דולר יותר.
390 עם ביצועים פחות טובים מ970 ועולה אותו הדבר.

איפה פה אתה רואה שמשלמים יותר עבור כרטיס של NVIDIA?
תמונה

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 01 יולי 2015, 20:28

Nucleus_Dawn כתב:
Yahel12 כתב:ורגע לסקין מה בדיוק הקשר לבן כמה אני? התנשאות?

NVIDIA אכפתית הרבה יותר מAMD. בגלל זה הם משקיעים כל כך הרבה יותר כסף מהם על מחקר ופיתוח ועל כל הצד של התוכנה, שהופך הרבה משחקים ליותר טובים עבור הלקוחות שלהם.

מה נסגר? עד כמה אתה בהכחשה?
FURY X עולה בדיוק כמו 980 TI והביצועים פחות טובים.
390X עם ביצועים דומים ל970 ועולה 100 דולר יותר.
390 עם ביצועים פחות טובים מ970 ועולה אותו הדבר.

איפה פה אתה רואה שמשלמים יותר עבור כרטיס של NVIDIA?

אני לא רואה שה390X כול כך קרוב ל970 אבל אם אתה אומר אתה אומר נכון?

בוא תראה עד כמה שהוא מבצע כול כך נמוך מה980, מדהים באמת

תמונה

אבל עזוב בנצמארקים, זה הרי בדיוק מה שאני מנסה להגיד, אם תקנה AMD אתה הרי בחיים לא תשים לב להבדל, אני מבטיח לך שאם יושיבו אותך מול מחשב עם R9 390X וgtx 980 אתה בחיים לא תשים לב להבדלים רק מהסיבה הפשוטה שלא יהיו כאלו שתוכל בכלל לשים לב אליהם.

ואתה כול הזמן מנפנף בקטע שNvidia משקיעה יותר מחקר בכרטיסים שלה, מה AMD עשתה בשנים האחרונות? HBM לא מספיק עבורך? זו טכנולוגיה שAMD פיתחה בעצמה, גם כדי לספק מהירויות יותר טובות על שטח PCB קטן יותר וכתוצאה מכך הפחתה של גודל הפיזי של הכרטיסים בלי להתפשר על ביצועים, הנה - מחקר עבורך.

אפשר להתחבט בזה כול היום וכול הלילה.. חבל.
נערך לאחרונה על ידי Yahel12 ב 01 יולי 2015, 20:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 01 יולי 2015, 20:50

חחח ברור שאשים לב. עם ה980 אהנה מ60 FPS חלק. עם ה390X אצטרך לחשוב אם אני רוצה 60FPS ולהוריד הגדרות, או להעלות את ההגדרות למקסימום ולשחק ב30 נעול. כל זה לפני שאני בכלל מדבר על זה שעם ה390X יהיו הרבה משחקים שבכלל לא יעבדו עם ההגדרות הכי גבוהות, כי AMD לא משקיעה בי מספיק כסף, בלקוחותיה וNVIDIA משקיעה המון כסף בלקוחות שלה.
לא שיש בכלל פשר להשוואה הזאת. שני הכרטיסים האלו מיותרים בגלל ה970.

אני לא מבין אותך. באמת.
זה בסדר שאתה רוצה כרטיס של AMD ושאתה חושב שNVIDIA מרושעים וחמדנים. זה לא הגיוני מבחינת הביצועים והמחירים ונאיבי מאוד, אבל בסדר גמור.
תפסיק לנסות "להוכיח" שההעדפה הזאת שלך הגיונית. היא לא. אין בה שמץ של היגיון. לרצות כרטיס AMD, בגלל שאתה שונא את NVIDIA ואוהב את AMD, זו אחלה סיבה לא הגיונית לעשות רכישה. כשאת מנסה להסתיר אותה ומתעלם מכל הנתונים שיש לנו, זה סתמי. אני באמת לא מבין מה אתה מנסה לעשות. הרי כולם פה ראו את הבנצ'מארקים, מכירים את המחירים ויודעים את האמת.
תמונה

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 01 יולי 2015, 20:53

אני לא אוהב את AMD, לא היה לי כרטיס שלהם אף פעם אפילו.

ההעדפה שלי היא מאוד הגיונית, וואו הGTX 980 הרבה יותר טוב.. הוא מריץ משחקים ב.. 10 פריימים לשניה יותר? מדהים, אני אלך לשלם על זה 100$ נוספים רק כדי להגיד שיש לי NVIDIA אבל בפועל אני לא אצליח לשים לב לזה.

אני לא שונא אותם, אבל הם בהחלט לא הולכים בדרך הנכונה עם ה"מאחורי הגב" שלהם.. אפילו יש לי כרטיס של NVIDIA ואני לא רואה סיבה להחליף כרגע בגלל שאני לא משחק ביותר מ1080P,אבל גם אם היה לי AMD אני מבטיח לך שהייתי מרוצה מאוד, וגם אתה לא היית שם לב בכלל.

ואיפה אני רואה שכרטיס של NVIDIA עולה יותר? בבקשה:

GTX 980 עולה היום 520$, הנה קישור אפילו, סתם בחרתי חברה (MSI) : http://www.amazon.com/MSI-GTX-980-GAMING-4G/dp/B00OD38516/ref=sr_1_3?s=pc&ie=UTF8&qid=1435773463&sr=1-3&keywords=gtx+980

והנה 390X תמים שעולה 90 דולר פחות: http://www.amazon.com/Sapphire-Version-PCI-Express-Graphics-11241-00-20G/dp/B00ZGL8CFI/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1435773530&sr=1-1&keywords=r9+390x

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 01 יולי 2015, 21:02

Yahel12 כתב:אני לא אוהב את AMD, לא היה לי כרטיס שלהם אף פעם אפילו.

ההעדפה שלי היא מאוד הגיונית, וואו הGTX 980 הרבה יותר טוב.. הוא מריץ משחקים ב.. 10 פריימים לשניה יותר? מדהים, אני אלך לשלם על זה 100$ נוספים רק כדי להגיד שיש לי NVIDIA אבל בפועל אני לא אצליח לשים לב לזה.

אני לא שונא אותם, אבל הם בהחלט לא הולכים בדרך הנכונה עם ה"מאחורי הגב" שלהם.. אפילו יש לי כרטיס של NVIDIA ואני לא רואה סיבה להחליף כרגע בגלל שאני לא משחק ביותר מ1080P,אבל גם אם היה לי AMD אני מבטיח לך שהייתי מרוצה מאוד, וגם אתה לא היית שם לב בכלל.

שוב ה980? מה נסגר איתך?
לאף. אחד. לא. אכפת. מה980. הכרטיס הזה לא רלוונטי ביום שהוא יצא, בגלל שה970 כל כך טוב.
ה980TI, לעומת זאת, הרבה יותר מוצלח.

NVIDIA חד משמעית הולכים בדרך הנכונה. הדרך הלא נכונה, מובילה לירידה בנתח שוק וברווחים. אצלהם, שני הפרמטרים הללו רק עולים, אז ברור שזה נכון. זה גם נכון מבחינה צרכנית, שהם משקיעים הרבה מאוד משאבים בלדאוג שהלקוחות שלהם יקבלו יותר עבור הכסף שלהם. הם לא עושים שום דבר "מאחורי הגב" של אף אחד. לא ברור על מה אתה מדבר.

ושוב - ברור שהייתי שם לב. יש מגוון הבדלים. חום פסיכי, למשל. העובדה שכל המשחקים הגדולים שיצאו בתקופה האחרונה בכלל לא יעבדו כמו שצריך בהגדרות הכי גבוהות בכרטיס של AMD. אלו דברים שקל מאוד לשים לב אליהם.
בכיינות ה"נו, זה רק 10 FPS" זה בכלל טיעון טיפשי במיוחד. 10 FPS יותר, זה ההבדל בין לשחק ב60 FPS חלק ו30. בעוד שנתיים-שלוש זה יכול בקלות להיות ההבדל בין לשחק ב30 FPS חלק ולהתחיל לחפש כרטיס מסך חדש. כשלזה מתווספות העובדות שיש לא מעט משחקים שכרטיסי AMD לא מסוגלים להפעיל בהגדרות הכי גבוהות בכלל ושהמחירים זהים, או נוטים לטובתם של כרטיסי NVIDIA, אז באמת שברור לחלוטין איזה כרטיס עדיף לקנות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 01 יולי 2015, 21:06

תמונה

לא בקטע רע אבל ככה לא נשמע מישהו שלא אוהב את AMD :)

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 01 יולי 2015, 21:08

bling כתב:

תמונה

לא בקטע רע אבל ככה לא נשמע מישהו שלא אוהב את AMD :)

חחחח ענק... :) :) :) אבל לא חבר באמת אין לי שום חיבה אליהם יותר מאשר לNVIDIA, גם הם חברה לכול דבר ובסוף היעד של שניהם הוא כסף, פשוט תלוי באיזו דרך הם הולכים כדי להשיג את הכסף זה הכול

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 יולי 2015, 21:19

אלוהים יהל, אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל. אתה פשוט מערבב פה דברים שזה לא יאומן. הכתבה שהבאת מלאת שקרים, זאת לא כתבה בכלל אלה דגנרט ששפך שמועות מהאינטרנט לתמונה. כרגע כרטיס NVIDIA נותנים דולר לביצוע יותר טוב, כזה כואב לך?

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 01 יולי 2015, 21:24

DrKeo כתב:אלוהים יהל, אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל. אתה פשוט מערבב פה דברים שזה לא יאומן. הכתבה שהבאת מלאת שקרים, זאת לא כתבה בכלל אלה דגנרט ששפך שמועות מהאינטרנט לתמונה. כרגע כרטיס NVIDIA נותנים דולר לביצוע יותר טוב, כזה כואב לך?

עוד פעם, לא נכון, אבל אתה יודע ואני תמיד לא.. לי אישית זה לא כואב, כי בסוף כול אחד יקנה מה שהוא רוצה וזה בסדר, אני רק מנסה להסביר את העמדה שלי בעניין..

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 יולי 2015, 21:27

כן, זה נכון. גם עניין הדולר לביצועים חוץ מאשר בטווח ה380X מול ה960GTX וגם עניין שהתמונה עם הטיעונים מלאה בשקרים ואי דיוקים. גם בדברים שאתה מביא כמו בנצ'מארקים אתה לא מדייק בשום צורה. זה לא עניין שאני גאון ואתה טיפש, זה עניין של חוסר דיוק ושליפה של מידע רנדומאלי כטיעון. אני אתן לך דוגמה, הבנצ'מארק שהבאת הוא 390X מואץ מול 970GTX רגיל וגם מדובר בביושוק אינפנט שמותאם יותר לכרטיסי AMD מאשר NVIDIA. בדוגמה של המחיר שהבאת, הבאת 980GTX מואץ ולעומתו הבאת 390X רגיל, מכאן מגיע ההפרש מחיר. 980GTX עולה 499$ היום.
לדוגמה הנה כרטיס ב510 עם החזר של 20$, כלומר 490$:
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... -_-Product
או אחד שפשוט עולה במחיר הרשמי, 499$:
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... -_-Product
סתם שתי דוגמאות קטנות.

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 01 יולי 2015, 21:30

לא נכון, המידע הזה לא רנדומלי, הדברים האלו הם לא שמועות ואני מקווה שאתה יודע את זה.. ומה נראה לך שאני מזייף את הבנצ'מארקים בפוטושופ?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 יולי 2015, 21:37

Yahel12 כתב:לא נכון, המידע הזה לא רנדומלי, הדברים האלו הם לא שמועות ואני מקווה שאתה יודע את זה.. ומה נראה לך שאני מזייף את הבנצ'מארקים בפוטושופ?

אמרתי שזייפת בנצ'מארקים? הנה, אני יכול לעשות אותו דבר. ה390X עולה 100$ יותר מה970GTX וה970GTX חזק ממנו!!!1!!11!1!
תמונה

רואה? זה קל לעשות טיעונים רנדומאלים. זה לא אומר שה970GTX באמת חזק מה390X, רק שיש בנצ'מארק אחד מאוד ספציפי שה970GTX מנצח אותו, למרות שה390X עולה יותר.

בנושא התמונה, אתה באמת רוצה תשובה תשובה לכל טיעון שם? כי אני יכול לתת לך. אבל זה באמת נחוץ? תסתכל על הטיעון הראשון, הוא אומר שNVIDIA וגיגהבייט שלמו סכומים גבוהים כפיצוי לסיפור ה4GB זיכרון אבל במציאות המשפט אפילו לא התחיל. הנה, עדין לא התחלנו וכבר שקר. פשוט כל ה"פוסט" הזה הוא שקרים וחובבנות, חוסר הבנה בסיסית של מי שכתב.

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 01 יולי 2015, 21:50

מסכים לגבי הבנצ'מארקים, בגלל זה אמרתי מקודם שנעזוב את זה כי מבחן המציאות הוא זה שקובע, ומבחן המציאות הוא שכול אחד מהכרטיסים האלו יהיה טוב באותה, רק המחיר יהיה יותר כואב פשוט זה הכול..

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 יולי 2015, 21:52

Yahel12 כתב:מסכים לגבי הבנצ'מארקים, בגלל זה אמרתי מקודם שנעזוב את זה כי מבחן המציאות הוא זה שקובע, ומבחן המציאות הוא שכול אחד מהכרטיסים האלו יהיה טוב באותה, רק המחיר יהיה יותר כואב פשוט זה הכול..

כדי להבין מה בנצ'מארק אומר צריך לעשות הרבה כאלה ולראות טרנד. כן, הFURY X מבצע פחות טוב מה980TI ועולה אותו דבר. ואו, העולם לא נפל, לא קרה כלום. מותר לך לקנות את הFURY X אם בא לך.

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 01 יולי 2015, 21:59

DrKeo כתב:
Yahel12 כתב:מסכים לגבי הבנצ'מארקים, בגלל זה אמרתי מקודם שנעזוב את זה כי מבחן המציאות הוא זה שקובע, ומבחן המציאות הוא שכול אחד מהכרטיסים האלו יהיה טוב באותה, רק המחיר יהיה יותר כואב פשוט זה הכול..

כדי להבין מה בנצ'מארק אומר צריך לעשות הרבה כאלה ולראות טרנד. כן, הFURY X מבצע פחות טוב מה980TI ועולה אותו דבר. ואו, העולם לא נפל, לא קרה כלום. מותר לך לקנות את הFURY X אם בא לך.

מסכים גם לגבי זה (מן הסתם..) אבל מה שהתחלתי להגיד בתגובה הראשונה גלש לדיון סוער D: מה שרציתי להגיד, הוא שבתור חברה ההתנהגות היא קצת גרידית, אני מניח שגם אם AMD הייתה על דרך המלך סביר להניח שהייתה פועלת אותו דבר כי בוא נהיה כנים, אף חברה היום לא ממש צדיקה ונחמדה.

וLaskin אני עדיין רוצה להבין, מה היה הקשר של השאלה שלך לבן כמה אני?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 יולי 2015, 22:32

אני לא חושב שNVIDIA מתנהגת שונה מAMD. זאת מפתחת טכנולוגיה בלעדית (כל הPHYSX וכדומה) וזאת מפתחת טכנולוגיה בלעדית (מנטל או TRESS FX). זאת קצת עובדת על הצרכנים (3.5GB מהיר ו-0.5 איטי במקום 4GB מהיר) וזאת קצת עובד על הצרכנים (מיתוג של סדרה 200 מחדש כסדרה 300) וכך הלאה. אין לך מה "להחרים" חברה כי היחיד שיפסיד הוא אתה. אתה צריך לקנות את הכרטיס שיתן לך את הביצועים הכי טובים לכל שקל שתשלם, זה הכל.

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 01 יולי 2015, 22:52

אבל זה לא ממש פרסום מוטעה בקטע של AMD.. הפרטים ידועים.. אותו צ'יפ מהירות שונה ו8GB של זיכרון, וכן אני מן הסתם אקנה מה שנותן לי את הביצועים הכי טובים לכול אגורה שאבזבז..

דרך אגב, מישהו שמע על כך שMicrosoft מעוניינת לרכוש את AMD?

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 35 אורחים