נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי swym » 14 יולי 2015, 15:45

למה זה הזוי? תחשוב על זה משיקולי עלות כלכליתי: כשאתה מפתח טכנולוגיה שלמה בעצמך ולא הופך אותה לסטנדרט פתוח בתעשיה, אתה למעשה נושא את העלויות המלאות על הגב שלך במקום שהעלויות יתחלקו על פני מספר חברות. למעשה, דווקא בצד השני אתה אפילו יכול לצאת מורווח - אם אתה במקרה המקים של קבוצת סטנדרטים מסוימת שמשתית על החברות האחרות תשלום של דמי חבר. יותר מזה, כשאתה קונה חברה אחרת כמו שNvidia עשתה עם Aegia Physx מישהו צריך לשלם את החשבון...

והמישהו הזה הוא תמיד הצרכן - העלות תמיד מתגלגלת עליו איך שלא תסובב את זה: Gameworks מוצע למפתחים בחינם, זה לא מוצר קוד פתוח ולכן הוא מצריך תמיכה רחבה יותר שעולה לNvidia כסף מעבר לעלויות הפיתוח. צריך לכסות את העלויות האלו, את שעות המפתחים והתמיכה. למה אתה חושב שמסך עם Gsync עולה כל כך הרבה יותר ממסך מקביל עם Freesync? הפרמיה שNvidia גובה זה בשביל לכסות עלויות בין היתר - גם אם היא לא מתחלקת שווה בשווה על כל קבוצת רוכשי כרטיסי המסך ויכול להיות שבנקודת זמן מסויימת קנית כרטיס באחלה דיל ובלי שום תחרות מצד AMD.

אגב, אני רק אציין שזה לא מדיניות קבועה שחברה אחת בוחרת בגישה כזו וחברה שניה בגישה אחרת: גם Nvidia פתחה הרבה מאד טכנולוגיות שלה כמו למשל FXAA שעובד מצויין על כל כרטיס מסך, ומצד שני זה לא שכל טכנולוגיה של AMD היתה פתוחה לכולם תמיד. אבל הגישה של Nvidia בהרבה מקרים היא כן כזו של פלטפורמה סגורה, וכשמוסיפים לזה את הנטיה היסטורית להטעות ו/או לדפוק את הצרכנים שלה זה מעלה קתץ סימני אזהרה.
הרי רק עכשיו ראינו איך המימוש הנוראי של הHairworks/Gameworks ב-Witcher נעשה עם טסלציה כל כך עקומה ומוגזמת שNvidia למעשה דפקו לא רק את משתמשי AMD שרוצים להפעיל את הפיצ'ר הזה, אלא גם משתמשי Nvidia מהדור הקודם (כרטיסי קפלר): הHairworks מפיל כרטיסים כמו ה-680 GTX לברכיים לא פחות מהכרטיסים המקבילים של AMD. אפילו בלי הHairworks כרטיסים כמו הטיטאן (לא ה-X) מצגי ביצועים של כרטיס 285 של AMD! וזה היה עד לא מזמן הכרטיס הכי חזק בעולם ועם תג מחיר של 1000 דולר!

האבסורד הוא שבמקרה של Hairworks אפשר לבצע override פשוט לרמת הטסלציה בדרייבר של כרטיס המסך ואז לקבל ביצועים טובים בהרבה וללא הבדל מורגש באיכות התמונה בפועל. למה Nvidia בחרו בפרמטרים גבוהים שלא משפיעים על איכות התמונה? אין לזה שום סיבה נראית לעין חוץ מלדפוק את התחרות וזה אולי אפילו היה מוצדק עסקית אם זה לא היה דופק ואת המשתמשים הותיקים שלך על הדרך (וזה אולי מסביר דיון יותר ישן שהיה כאן עם קישור לבנצ'מארקים של מישהו שמצא שכרטיסי AMD "מתיישנים יותר טוב").
זו רק אנקדוטה אחת (אתה יכול לברר גם איך Nvidia נועלת את ביצועי הdouble-precision של כרטיסי הMaxweel שלה כדי שמי שרוצה כרטיס לעיבודי גרפיקה יצטרך לקנות את הכרטיסים היעודיים שלהם בשביל עוד דוגמא, או את התזכורת לגבי ה3.5GB כדוגמא נוספת). כרגע כשאתה קונה כרטיס של Nvidia אתה צריך מצד אחד לשקול את הערך המוסף שהם נותנים לך במשחקים עם הטכנולוגיה הבלעדית שלהם, אבל מצד שני את זה שמהר מאד הערך המוסף הזה דווקא יפעל לרעתך במידה ולא תמשיך לשדרג לכרטיס הבא שלהם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 יולי 2015, 15:56

באמת שאין לי כח או זמן להכנס לעומק הדברים, מדובר באסטרטגיה שיווקית, והיא ממש לא בהכרח "נופלת" על הצרכן. ממש, ממש ממש לא.
הרבה פעמים חברות מביאות ערך מוסף ובמחיר זול יותר. כמו שהיה למשל עם ה970. הכל עניין של כמה שהתחרות שלך "סוגרת" עלייך, אבל השקעה של כמה מליונים לכאן או לכאן ממש לא חייבת להעלות את המחיר שהצרכן משלם.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 14 יולי 2015, 16:29

דרקו ,ה550TI שלי ,עדין סוחב ,הרבה בגלל ה2 גיגה זיכרון
אישית עם זה היה רק לשנה אחת ,גם 960 או 380 2 גיגה היו מספיקים לי
אבל אני עושה חישוב ,עלות מול הערכת שרידות

תן לי 960 או 380 ,4 גיגה ,ב800 שקל ,ואני רץ היום לקנות ,ב1200 שקל כבר עדיף לי לנסות למצוא משהו ביד שניה
אבל אני בכלל מחכה ,כי יש לי הרבה מישחקים ישנים בסטים ,וכמה משחקי WIIU לסיים

סמל אישי של המשתמש
matangt8
Warrior

הודעהעל ידי matangt8 » 14 יולי 2015, 16:36

1900 שקל אתה יכול לקנות את ה970. עד עכשיו לא מצאתי משחק שהוא מצליח להריץ ב1080P/60FPS על HIGH/Very high מלבד באטמן שהוא סיפור בפני עצמו. אבל אישית לך הייתי מציע לחכות ל950 וזהו..
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 יולי 2015, 16:37

קרירין, יש נקודה מסויימת שזה משנה ויש שממנה והלאה זה לא כל כך. כמו זכרון פנימי - בעבר היה לי מחשב עם 2 ג'יגה ומהר מאוד זה לא הספיק, אבל במחשב שאחרי היה לי 6 וזה תאורטית יכול היה להספיק עד היום, והיום אם תקנה 8 או 16 זה כמעט ולא ישנה לכלום, אלא אם יש לך תכנות מאוד כבדות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 יולי 2015, 23:25

swym כתב:1) מצטער, אבל אין לך מושג על מה אתה מדבר פה.
2) תבדוק את הביצועים של TR בכרטיסי Nvidia שוב פעם. זה שהם התעצלו בזמן השקת המשחק לדפוק את המשתמשים שלהם ולהתעלם מהמימוש רק בגלל שהוא הגיעה מחברה מתחרה זו כבר בעיה שלהם - TressFX הוא open-source לחלוטין. מאז הם תיקנו את זה ולמעשה הכרטיסים של Nvidia מטפלים היום בTressFx יותר טוב ממה שהם מטפלים בHairworks...
3) היתה לAMD אופציה יותר זולה - דיברנו על זה ואתה בחרת אולי להתעלם ממנה. זה כמובן לא נכון לכל נקודת זמן (בטח לא בהשקות כרטיסים חדשים וחיתוכי מחירים פתאומיים שעוד לא הגיבו להם בצד השני), אבל זה המצב בדרך כלל.
4) השיער של AMD ב-TressFX לא מבוסס על Fillrate אלא על Vertex Shading. ממזמן כבר Fillrate הוא לא מדד לכרטיסי מסך.
5) ראה סעיף 1. אתה מוזמן להוריד את הקוד הפתוח של TressFX או להצטרף לChronos group ולשאול שם על וולקן ולגלות כמה אתה טועה בשני המקרים. זה לא עניין של פילנטרופיה אלא של אסטרטגיה עסקית - אף חברה היא לא פילנטרופית.

1) אין לי מושג? תביא דוגמה. תביא משחקים שמשתמשים בטכנולוגיות ביניים של AMD שעוזרות להם לפיתוח ועובדות אותו דבר לכולם. נתת לאנשים באן על תגובות לא מנומקות כאלה :)
2) שחקתי בTR על בערך 4 חודשים, TRESSFX עבד קטסטרופה. תיקנו את זה? תביא בנצ'מארק או משהו כזה. "לצערי" יש לי היום כרטיס שבולע ויורק את TR, גם עם TRESSFX, אז קצת קשה לי לבדוק את זה היום. התעצלו אגב זאת הגדרה מאוד מעניינת, ביחוד כשAMD מנעו גישה לTR לNVIDIA עד יום השיגור. את כל השערורית אתה זוכר אבל את אלה של AMD יש לך נטיה להדחיק :)
3) לפעמים היה לAMD אופציה זולה יתר, לפעמים לNVIDIA הייתה אופציה זולה יותר. אף אחד לא מתעלם, הכל תלוי בדור. לא צריך ללכת רחוק, גם עכשיו בדור הנוכחי NVIDIA נותנת אופציות טובות יותר גם בסביבות ה600$ וגם בסיבות ה300$. מצד שני AMD נותנת אופציות טובות יותר בסביבת ה200$ וה500$. מה לעשות, ככה זה עובד. זה פשוט מדהים אותי כשאומרים אחרת דווקא עכשיו, בדור שנטה חזק לNVIDIA ורק אחרי שנה שAMD באה עם התשובה שלה וגם היא חצי כוח.
4) אתה צודק, וכרטיסי AMD תמיד היו טובים בהרבה מכרטיסי NVIDIA בVS.
5) אין פה שום אסטרטגיה עסקית אם הכל פתוח, יש חברה שמוחצת אותם והם לא נותנים למשתמשים שלהם שום תמורה יחודית לקניה של הכרטיסים שלהם. כלומר הם כן, בגלל שהאג'נדה שלהם היא בעיקר לראווה. הם אוהבים לדבר על פתוח, לא ברור לי למה כי פתוח לחברה שצריכה לשכנע אותך ללכת לחנות ולקנות זה מטומטם. הבעיה היא שבפועל, יוצאים משחקים עם TRESSFX (כלומר יצא משחק, אחד) שעובדים על הכרטיסים שלהם הרבה יותר טוב. בפועל מנטל במשך שנה וחצי הובטח שיפתח גם לכרטיסים שהם לא של AMD ובסוף זה מעולם לא קרה. אין פה פילונטרופיה, יש פה אסטרטגיה עסקית של להראות כמה שיותר פתוחה וטובה לכולם אבל בפועל להשאיר דברים פחות או יותר סגורים לך. אין לי שום בעיה עם זה, ככה חברה צריכה לפעול, פשוט הם עושים את זה קטסטרופה. כלום לא תומך בטכנולוגיות שלה, זה כישלון, ביחוד אם אתה "פתוח".
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 14 יולי 2015, 23:43

אני ממש לא זוכר ש''AMD מנעה מNVIDIA עותק של המשחק'', ובטח לא כמו שתיארת את זה פה ''NVIDIA הייתה צריכה לקנות עותק בחנות כדי לעבוד עליו''. ניסיתי לגגל בקטנה עכשיו, כמה מונחים שהיו אמורים להעלות כתבה רלוונטית ישר, אבל לא הצלחתי. אשמח לראות לינק. עד כמה שאני יודע, AMD או NVIDIA לא יכולות למנוע מהמפתחת לתת עותק למי שהיא רוצה..
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 15 יולי 2015, 00:39

Klayman כתב:אני ממש לא זוכר ש''AMD מנעה מNVIDIA עותק של המשחק'', ובטח לא כמו שתיארת את זה פה ''NVIDIA הייתה צריכה לקנות עותק בחנות כדי לעבוד עליו''. ניסיתי לגגל בקטנה עכשיו, כמה מונחים שהיו אמורים להעלות כתבה רלוונטית ישר, אבל לא הצלחתי. אשמח לראות לינק. עד כמה שאני יודע, AMD או NVIDIA לא יכולות למנוע מהמפתחת לתת עותק למי שהיא רוצה..

הם לא קיבלו קוד סופי. היו שמועות שזה בגלל שכחלק מהתשלום של AMD לקריסטל דיינמיקס, בשביל שהם ישתמשו בTRESSFX, היה גם סעיף שאומר שאסור להם להעביר לNVIDIA קוד סופי בזמן.

חלק מהתתגובה הרשמית של NVIDIA:
“We are aware of performance and stability issues with GeForce GPUs running Tomb Raider with maximum settings. Unfortunately, NVIDIA didn’t receive final game code until this past weekend which substantially decreased stability, image quality and performance over a build we were previously provided.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 יולי 2015, 01:32

שחר כבר הקדים אותי :)
הגרסה הקצרה היא שאינטל ו-NVIDIA לא קבלו את הקוד הסופי של המשחק כדי לעדכן את הדרייברים שלהן בזמן שAMD עבדה איתם קרוב קרוב עד היום האחרון. ליתר דיוק המשחק יצא על הPC ב5 למרץ ו-NVIDIA ואינטל קבלו את הקוד הסופי של המשחק רק ב9 למרץ, 4 ימים אחרי שהמשחק שוחרר כבר למרות שמשחקים מזדהבים שבועות לפני היציאה. בגלל זה בשבועיים הראשונים של המשחק בשוק הוא עבד מושלם על כרטיסי AMD וסבל מבעיות ביצועים, התרסקויות ואיכות תמונה אצל אינטל ו-NVIDIA.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 יולי 2015, 02:06

סופסוף הכריזו על מסך הFREE SYNC הבאמת רלוונטי הראשון, G2460PF של AOC. הוא 1080P (ממילא כרטיסים היום בקושי מתמודדים עם יותר) אבל מה שבאמת חשוב הוא שהוא 30-144 הרץ (כלומר הFPS של המשחקים יכולים לנוע בין 30 ל144) ושהוא עולה רק 350$. זה המסך הזול הראשון שהוכרז ובאמת סביר לצרכנים שהם לא הארד קור הזוי. הקטע של 30-144 נורא חשוב כי רוב מסכי FREE SYNC לא נותנים לך לרדת מסביבות ה45FPS (תלוי במסך, למשל המסכים של LG לא נותנים לרדת מ48FPS, המסכים של ACER ו-BENQ לא נותנים מ40) וברגע שהFPS יורד מ45 פשוט נכבה כל עניין הSYNC ומקבלים קרעים שוב פעם (או שמופעל VSYNC, תלוי מה בוחרים).

בכל מקרה מדובר במסך הראשון שנותן לרדת מ40FPS ונותן לעלות ל144FPS, מה שאף מסך לא מציע כרגע לFREESYNC ובמחיר הכי זול בשוק למסך FREE SYNC.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 15 יולי 2015, 05:54

אבל באותה הכתבה רשום שגם המבקרים לא קיבלו את המשחק עד הרגע האחרון.. גם שם AMD אשמה? כלומר, יש לכם הערכה שבגלל שTRESSFX יושם, NVIDIA, אינטל והמבקרים לא קיבלו את הקוד הסופי בזמן, אבל זה לא באמת כתוב בשום מקום. כלומר יכולות להיות עוד סיבות שאתם לא לוקחים בחשבון בכלל :). ואם לחזור רגע לויכוח באטמן גרסאת PC - האם זאת לא אשמת המפיצה/המפתחת? ;) ונראה לי שאתה מתבלבל בתאריכים, כי הכתבה וכן התגובה ששחר הביא, הן מה 7 בחודש. אז איך יכול להיות שהם קיבלו את המשחק רק ב9?

על פניו, אני רואה הרבה פעמים הודעות בסגנון מAMD (כמו במקרה באטמן האחרון, והוויצ'ר 3 וכו') במשחקים שמשתמשים בטכנולוגיות של NVIDIA. לא יודע אם בכזאת קיצוניות, של ''לא נתנו לנו את המשחק והיינו צריכים ללכת לקנות אותו בחנות'', אבל בהחלט בסגנון של ''אנחנו עובדים צמוד עם X כדי לטפל בבעיות שיש במשחק עם הכרטיסים שלנו''. למה זה לא נעשה לפני יציאת המשחק? הרי משחקים מזדהבים שבועות קודם. אני משער שהתשובה שלכם, במקרה הזה, היא שAMD פשוט גרועה ולא יודעת לעשות אופטימיזציה לפני יציאת המשחק? :)

מוצא את זה משעשע שאתם מאמינים ל''תיאוריית הקונספירציה'' הזאת, אבל לא לשניה שאומרת שבתוך GAMEWORKS (קופסא שחורה וסגורה), יש קוד שנועד לנייק ביצועים של כרטיסי AMD :). אני חושב ששתי התיאוריות לא ממש מבוססות אבל בעיקר נותנות דלק לפאנבוייז. לי, כמו שאמרתי, לא באמת אכפת. אומנם יש לי כרטיס של AMD היום, אבל לפני כן הייתי תמיד עם NVIDIA, וככל הנראה הבא שלי באמת יהיה שלהם גם. אין לי נאמנות למחנה כזה או אחר ;).
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 יולי 2015, 10:36

Klayman כתב:אבל באותה הכתבה רשום שגם המבקרים לא קיבלו את המשחק עד הרגע האחרון.. גם שם AMD אשמה? כלומר, יש לכם הערכה שבגלל שTRESSFX יושם, NVIDIA, אינטל והמבקרים לא קיבלו את הקוד הסופי בזמן, אבל זה לא באמת כתוב בשום מקום. כלומר יכולות להיות עוד סיבות שאתם לא לוקחים בחשבון בכלל :). ואם לחזור רגע לויכוח באטמן גרסאת PC - האם זאת לא אשמת המפיצה/המפתחת? ;) ונראה לי שאתה מתבלבל בתאריכים, כי הכתבה וכן התגובה ששחר הביא, הן מה 7 בחודש. אז איך יכול להיות שהם קיבלו את המשחק רק ב9?

על פניו, אני רואה הרבה פעמים הודעות בסגנון מAMD (כמו במקרה באטמן האחרון, והוויצ'ר 3 וכו') במשחקים שמשתמשים בטכנולוגיות של NVIDIA. לא יודע אם בכזאת קיצוניות, של ''לא נתנו לנו את המשחק והיינו צריכים ללכת לקנות אותו בחנות'', אבל בהחלט בסגנון של ''אנחנו עובדים צמוד עם X כדי לטפל בבעיות שיש במשחק עם הכרטיסים שלנו''. למה זה לא נעשה לפני יציאת המשחק? הרי משחקים מזדהבים שבועות קודם. אני משער שהתשובה שלכם, במקרה הזה, היא שAMD פשוט גרועה ולא יודעת לעשות אופטימיזציה לפני יציאת המשחק? :)

מוצא את זה משעשע שאתם מאמינים ל''תיאוריית הקונספירציה'' הזאת, אבל לא לשניה שאומרת שבתוך GAMEWORKS (קופסא שחורה וסגורה), יש קוד שנועד לנייק ביצועים של כרטיסי AMD :). אני חושב ששתי התיאוריות לא ממש מבוססות אבל בעיקר נותנות דלק לפאנבוייז. לי, כמו שאמרתי, לא באמת אכפת. אומנם יש לי כרטיס של AMD היום, אבל לפני כן הייתי תמיד עם NVIDIA, וככל הנראה הבא שלי באמת יהיה שלהם גם. אין לי נאמנות למחנה כזה או אחר ;).

סליחה אתה צודק, הכתבה שאני קראתי הייתה מה11 והיה כתוב שם This passing weekend.

מה הקשר למתי המבקרים קבלו את המשחק? NVIDIA ואינטל צריכות לקבל את הקוד של המשחק שבועות מראש כדי להכין את הדרייברים, בדיוק כמו שAMD קבלה. הן לא קבלו, רק AMD קבלה, תחשוב על זה מה שאתה רוצה. אני לא מכיר מקרה מקביל שAMD לא קבלה את הקוד עד שיגור המשחק.

בנושא GAMEWORKS, הדברים הלא בלעדיים עובדים על הCPU אז אין מה "לזמבר" את AMD שם, זה לא קשור לכרטיסי מסך בכלל. החלקים הבלעדיים, מה זה משנה מה הולך שם? זה בלעדי לNVIDIA, זכותם שזה גם לא ירוץ בכלל על כרטיסי AMD בדיוק כמו שזאת זכותה של AMD שמנטל לעולם לא ירוץ על כרטיס NVIDIA. אני בכלל לא מבין את הקונספט של מתחרה שמתלוננת שטכנולוגיה של ה"אוייבת" שלה לא רצה עליה טוב, זה כמו שמיקרוסופט תבכה שאנצ'רטד 4 לא רץ טוב על ONE או משהו כזה. מה אתם בוכים, לא הייתם אמורים לקבל בכלל.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 15 יולי 2015, 11:28

לא בוכה שהפונקציות לא עובדות. לא בוכה בכלל, האמת. הבאתי טענת קונספירציה שמסתובבת, שאומרת שבתוך gameworks יש קוד שאמור לפגוע בביצועים של כרטיסי amd, גם אם הפונקציות בכלל לא מופעלות. אז ענית למשהו שלא רשמתי בכלל.

אז מצחיק אותי שאתם אשכרה מאמינים שamd, מנעה מסקוור/cd להעביר את הקוד של Tr למתחרים,אבל את התיאוריה של gameworks אתה מבטל בקלילות, למרות שאין לך מושג מה הולך בפנים. נראה לך שסקוור היו זורמים עם זה בקלות?

למה אתה לא מביא את הטענות של AMD על נושא השיער בוויצ'ר 3? הם הציעו לCDPR להטמיע את TRESSFX אבל דחו אותם בלך ושוב עד שפתאום הם אמרו "אוי אין זמן כבר Nvidia שלחה מהנדסים שלה שיעבדו על האפקט פה ואתם כבר לא תספיקו". אפשר להגיד שגם פה, Nvidia חסמה את amd מלהכניס אפקט מקביל למשחק. אני לא אומר את זה ואני לא חושב שזה מה שקרה (יותר סביר שcdpr פשוט אהבו יותר את הפתרון של Nvidia, ולא היה נעים להם להגיד לamd לא..פולנים,בכל זאת), אבל הנה, גם אני יכול להנפיץ תיאוריות קונספירציה!

להבהרה, כי כנראה לא קראת קודם: אני חושב ששתי התיאוריות די מופרכות.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 יולי 2015, 12:22

Klayman כתב:לא בוכה שהפונקציות לא עובדות. לא בוכה בכלל, האמת. הבאתי טענת קונספירציה שמסתובבת, שאומרת שבתוך gameworks יש קוד שאמור לפגוע בביצועים של כרטיסי amd, גם אם הפונקציות בכלל לא מופעלות. אז ענית למשהו שלא רשמתי בכלל.

אז מצחיק אותי שאתם אשכרה מאמינים שamd, מנעה מסקוור/cd להעביר את הקוד של Tr למתחרים,אבל את התיאוריה של gameworks אתה מבטל בקלילות, למרות שאין לך מושג מה הולך בפנים. נראה לך שסקוור היו זורמים עם זה בקלות?

למה אתה לא מביא את הטענות של AMD על נושא השיער בוויצ'ר 3? הם הציעו לCDPR להטמיע את TRESSFX אבל דחו אותם בלך ושוב עד שפתאום הם אמרו "אוי אין זמן כבר Nvidia שלחה מהנדסים שלה שיעבדו על האפקט פה ואתם כבר לא תספיקו". אפשר להגיד שגם פה, Nvidia חסמה את amd מלהכניס אפקט מקביל למשחק. אני לא אומר את זה ואני לא חושב שזה מה שקרה (יותר סביר שcdpr פשוט אהבו יותר את הפתרון של Nvidia, ולא היה נעים להם להגיד לamd לא..פולנים,בכל זאת), אבל הנה, גם אני יכול להנפיץ תיאוריות קונספירציה!

להבהרה, כי כנראה לא קראת קודם: אני חושב ששתי התיאוריות די מופרכות.

אם יש "קוד מחבל" בGAMEWORKS איך יכול להיות שFARCRY 4 רץ טוב יותר על כרטיסי AMD? הרי הוא משתמש בGAME WORKS. אין שום הוכחה או ראיה לזה שGAMEWORKS פוגע בביצועים כל כרטיסי AMD וזה בכלל מדהים אותי איך אפשר לחשוב שמשהו שרץ 100% על הCPU ישנה לו איזה GPU יש לך. בקשר למניעת העברת קוד, יש עובדה בשטח, NVIDIA ואינטל לא קבלו את הקוד של TR אבל AMD כן קבלה. תחשוב על זה מה שאתה רוצה, מה אני אגיד. לדעתי היה הסכם גישה, מדובר בכלליות במשחק מתוייג "WORKS BEST WITH AMD" וזה אומר שAMD שמה כסף על המשחק הזה. כלומר עובדתית AMD שלמה להם ועובדתית AMD קבלה קוד תרום השחרור ו-NVIDIA ואינטל לא. מה אתה חושב שקרה שם?

יכול להיות שNVIDIA חסמה מTRESSFX להיות במשחק, מה הבעיה עם זה גם אם זה נכון? יכול להיות שNVIDIA שלמו לCDP, גם זה סבבה לגמרי. הרי NVIDIA משלמים שנים לWB על בטמן והוא מפוצץ טכנולוגיות NVIDIA, גם AMD שלמה לEA על BF4 ולאיידוס על TR. זה די סטנדרט בתעשיה. בדרך כלל משחקים שמשתמשים בממש אפקטים מתקדמים כמו שיער או PHYSX או TRESSFX, מדובר במשחק שהמפתחת קבלה כסף או עסקאות של מכירת המשחק עם הכרטיסים. זה היה מאז ומתמיד, היטמן לא זז על כרטיסי NVIDIA ביחס לAMD וב-TR יש TRESSFX וב-BF4 יש מנטל ושלושתם חולקו על ימין ועל שמאל יחד עם כל כרטיס AMD שנמכר. כנ"ל על הוויצ'ר ובטמן למשל עם כרטיסי NVIDIA.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 15 יולי 2015, 12:46

נשמע יותר כמו הסכם מניעת גישה לקוד. נשמע לך הגיוני? זה קורה הרבה בתעשייה? לא יכול להיות היו בעיות של הרגע האחרון? שהיה איזה פאק אחר? הרי יש כאן עוד הסברים. אתה פשוט בוחר את הנוח לך:). זה לא רע, אנחנו כבני אדם עושים את זה כל הזמן.

ובנוגע ל gameworks - אין לך שמץ של מושג מה הולך בפנים. אולי יש שורות קוד שאומרות "ברגע שהמשחק רץ על כרטיס amd, קרע אותו מבחינת ביצועים בצורות שונות ומגוונות, גם אם כל הפיצ'רים שלנו כבויים".
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 יולי 2015, 12:53

Klayman כתב:נשמע יותר כמו הסכם מניעת גישה לקוד. נשמע לך הגיוני? זה קורה הרבה בתעשייה? לא יכול להיות היו בעיות של הרגע האחרון? שהיה איזה פאק אחר? הרי יש כאן עוד הסברים. אתה פשוט בוחר את הנוח לך:). זה לא רע, אנחנו כבני אדם עושים את זה כל הזמן.

ובנוגע ל gameworks - אין לך שמץ של מושג מה הולך בפנים. אולי יש שורות קוד שאומרות "ברגע שהמשחק רץ על כרטיס amd, קרע אותו מבחינת ביצועים בצורות שונות ומגוונות, גם אם כל הפיצ'רים שלנו כבויים".

יש לך איזשהו הסבר למה שתי חברות לא יקבלו את הקוד והחברה שמשלמת להם כסף כן תקבל חוץ מאשר הדבר הדי ברור, אחת משלמת כסף והשתיים האחרות לא?

בנושא לGAMEWORKS, אין שורת קוד כזאת, FC4 עובד טוב יותר על כרטיסי AMD מאשר NVIDIA והוא משתמש בGAMEWORKS. אפילו הFURY X שמפסיד ל980TI בערך בכל משחק קיים, מצליח להריץ את FC4 יותר טוב מה980TI. למי שלא שם לב, יש לAMD בזמן האחרון בעיות דרייברים מאוד קשות, DIGITAL FOUNDRY דברו על זה לא מזמן. האפקטים של NVIDIA לא יעבדו אצלם טוב, שיתמודדו עם זה, זה חלק מהאסטרטגיה העסקית של NVIDIA וזה מובן לגמרי כי זה גם עובד, בערך כולם פה קונים NVIDIA כי הם רוצים את הגרפיקה העדיפה. בנושא הדרייברים שלהם, שיקחו את עצמם בידיים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 יולי 2015, 13:00

הנה משהו ממש מהרגע:
http://www.guru3d.com/news-story/rumor- ... -hbm2.html
השמועה אומרת שAMD מתכוונת לרכוש את כל מלאי הזכרון HBM2 מהמפעל שמייצר אותו (כרגע), כדי למנוע מהכרטיסים הבאים של NVIDIA להשתמש בהם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 יולי 2015, 13:06

מעניין אם זה נכון. נחכה ונראה אני משער.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 יולי 2015, 13:17

זה בעיקר משעשע לראות את זה בזמן שאתם מתדיינים על תחרות מלוכלכת ותקיעת מקלות בגלגלי המתחרה ;)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 יולי 2015, 13:49

אתה לא יודע שAMD זאת לא חברה עסקית בכלל אלה ארגון פלנטרופי שהמטרו שלו להפיץ שיער דיגיטלי בכל העולם?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 15 יולי 2015, 14:53

Laskin כתב:הנה משהו ממש מהרגע:
http://www.guru3d.com/news-story/rumor- ... -hbm2.html
השמועה אומרת שAMD מתכוונת לרכוש את כל מלאי הזכרון HBM2 מהמפעל שמייצר אותו (כרגע), כדי למנוע מהכרטיסים הבאים של NVIDIA להשתמש בהם.

היצרן הזה בטח ממש מרוצה מעצמו כרגע.
אם הוא חכם, הוא "ידליף" את זה לNVIDIA ופשוט יקבל הצעת מחיר גבוהה יותר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 יולי 2015, 15:29

ואז אנחנו נשלם יותר על הכרטיסים :/

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 15 יולי 2015, 15:40

DrKeo כתב:ואז אנחנו נשלם יותר על הכרטיסים :/

לא לא. אם זה יגיע למצב כזה, ברור לכולם שAMD יסבסדו את המחיר של כרטיסי NVIDIA, כי כידוע, לAMD אכפת גם מהלקוחות של המתחרה שלה ולא רק מהלקוחות שלה. כאלה הם. מתוקים כאלה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 15 יולי 2015, 18:32

DrKeo כתב:
Klayman כתב:נשמע יותר כמו הסכם מניעת גישה לקוד. נשמע לך הגיוני? זה קורה הרבה בתעשייה? לא יכול להיות היו בעיות של הרגע האחרון? שהיה איזה פאק אחר? הרי יש כאן עוד הסברים. אתה פשוט בוחר את הנוח לך:). זה לא רע, אנחנו כבני אדם עושים את זה כל הזמן.

יש לך איזשהו הסבר למה שתי חברות לא יקבלו את הקוד והחברה שמשלמת להם כסף כן תקבל חוץ מאשר הדבר הדי ברור, אחת משלמת כסף והשתיים האחרות לא?

בנושא לGAMEWORKS, אין שורת קוד כזאת, FC4 עובד טוב יותר על כרטיסי AMD מאשר NVIDIA והוא משתמש בGAMEWORKS. אפילו הFURY X שמפסיד ל980TI בערך בכל משחק קיים, מצליח להריץ את FC4 יותר טוב מה980TI. למי שלא שם לב, יש לAMD בזמן האחרון בעיות דרייברים מאוד קשות, DIGITAL FOUNDRY דברו על זה לא מזמן. האפקטים של NVIDIA לא יעבדו אצלם טוב, שיתמודדו עם זה, זה חלק מהאסטרטגיה העסקית של NVIDIA וזה מובן לגמרי כי זה גם עובד, בערך כולם פה קונים NVIDIA כי הם רוצים את הגרפיקה העדיפה. בנושא הדרייברים שלהם, שיקחו את עצמם בידיים.

הייתה תקלה בהעברה/קצר בתקשורת לגבי הבילד שקיים/דווקא של נווידיה כי cd פעולה עם amd ועוד הרבה סיבות אפשריות. איכשהו, דווקא העובדה שמבקרים קיבלו אותו גם ברגע האחרון, אומרת לי שכנראה קרה שם משהו אחר.

בנושא gameworks: בפעם האלף - אני חושב שמדובר בתיאוריית קונספירציה. הבאתי אותה סתם כי אתה מבטל אותה עם יד קלה מדי על ההדק, למרות שבתכלס לאף אחד אין מושג מה יש שם בקוד, אבל מצד שני אתה מאמין שמשהו הזוי כמו הסכם מניעת גישה לקוד קרה באותה הקלות. שתיהן נשמעות לי כמו תיאוריות קונספירציה ואני, אישית, לא מאמין לאף אחת מהן. אתה רוצה להאמין? סבבה.

בנוגע ל"חדשה" שלאסקין הביא, היא מגיעה מאתר שלא באמת שווה ציטוט בתכלס, אז חבל על כל השיח. (הכוונה למקור הידיעה, לא לגורו).
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 15 יולי 2015, 19:19

Klayman כתב:
DrKeo כתב:

הייתה תקלה בהעברה/קצר בתקשורת לגבי הבילד שקיים/דווקא של נווידיה כי cd פעולה עם amd ועוד הרבה סיבות אפשריות. איכשהו, דווקא העובדה שמבקרים קיבלו אותו גם ברגע האחרון, אומרת לי שכנראה קרה שם משהו אחר.

בנושא gameworks: בפעם האלף - אני חושב שמדובר בתיאוריית קונספירציה. הבאתי אותה סתם כי אתה מבטל אותה עם יד קלה מדי על ההדק, למרות שבתכלס לאף אחד אין מושג מה יש שם בקוד, אבל מצד שני אתה מאמין שמשהו הזוי כמו הסכם מניעת גישה לקוד קרה באותה הקלות. שתיהן נשמעות לי כמו תיאוריות קונספירציה ואני, אישית, לא מאמין לאף אחת מהן. אתה רוצה להאמין? סבבה.

בנוגע ל"חדשה" שלאסקין הביא, היא מגיעה מאתר שלא באמת שווה ציטוט בתכלס, אז חבל על כל השיח. (הכוונה למקור הידיעה, לא לגורו).

סה"כ אני גם לא מאמין לגמרי להאשמה הזאת, כמו שאני לא מאמין להאשמות מהצד השני.
הבאתי את זה, כי אמרת שלא מצאת שום דבר על זה. אני מסכים איתך שיש הסברים אחרים ואולי יותר סבירים לעניין.

בסופו של דבר, כשיש אנשים שטוענים שAMD גזעית וקולית ועושה דברים טובים לתעשייה, מתוך תחושת שליחות ורצון טוב ואז מצטטים כל מיני קונספירציות לא מבוססות על NVIDIA, בהחלט סביר להזכיר להם שיש קונספירציות לא מבוססות גם על AMD.
אם זה העניין עם TR, או העניין עם השמועה הזאת שלאסקין הביא עכשיו.
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 36 אורחים