דיון חשיפת האקסבוקס החדשה

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

Re: דיון חשיפת האקסבוקס החדשה

הודעהעל ידי Klayman » 26 מאי 2013, 01:06

Kazz כתב:אני באמת לא יכול להמשיך את הדיון אם אתה ממאן להשתמש בהבנת הנקרא ובהגיון פשוט.

לא אמרתי שהבעיה היא בגודל המידע שיש לשדר. הבעיה היא שחובה לשדר את המידע כל 24 שעות. יש הרבה מקומות בעולם, כולל בארה"ב, שהחיבור האינטרנטי פשוט לא אמין מספיק כדי שהדרישה הזו לא תהווה בעייה למי שרוצה להנות מהמשחקים שלו באופליין.
אם אתה לא רואה את ההבדל בין רצון של אדם לגשת אל תוכן שלא נמצא אצלו דרך האינטרנט אבל יכול רק לבכות את מצב הרשת אצלו והdowntime הרב שהיא חווה לבין רצון של אדם שרוצה לגשת אל תוכן שנמצא אצלו באופן מקומי ועל דיסק אבל שמבכה בנוסף את הטמטום של מיקרוסופט לדרוש אשרור כל 24שעות כדי לשחק אופליין במשחק שנמצא על הקונסולה שלו, אז הבעיה כאן היא שלך.

לא, אנחנו לא יודעים אם מדובר בכל 24 שעות (למרות שהאריסון ציין זאת) ואני מקווה בשביל כולם שמיקרוסופט תעמיד דרישה ריאלית יותר. אם זה 24 שעות אז מיקרוסופט צריכה להמשיך לספוג אש. כשמישהו עושה משהו מטומטם אז לא מספיק לא לקנות את המוצר. צריך לשאול ולבקר למה לעזאזל הם מתנים משחק אופליין בדרישה הזויה כזו כאשר אין לכך שום אח ורע, בטח לא בתחום קונסולות המשחקים.

ואני שוב נפעם איך לא אכפת לך מכל שאר העולם ומקומות מתפתחים שלבטח יתקשו עוד יותר למלא אחר דרישה של חיבור כל 24 שעות. לא זאת הטקטיקה אם רוצים שהקונסולה החדשה תמכור יותר מהקודמת ותעלה את כוחה מחוץ לארה"ב.

מיקרוסופט לא 'יוצרת' שום דבר חדש בטרייד-אוף שאתה מציע שלא קיים כבר עכשיו. ואני בטוח שהם יכלו לחשוב על דרך נוספת לאפשר מכירת רשיונות דיגיטליים. עושים עוולה אחת כדי לאפשר עוולה אחרת. אי אפשר להשאיל משחק לחברים בלי שהוא יצטרך לשלם אם הוא רוצה לשחק בחשבון שלו, אי אפשר למכור משחקים באופן פרטי וכל זאת מתאפשר 'תודות' לדרישה להתחבר לרשת כל 24 שעות אם אני מעוניין להיות מסוגל ולהמשיך לשחק במשחק סינגל אופליין.

אני לא הולך שוב להגיב במידה ועוד פעם לא תצליח לעבד את ההסבר שלי כהלכה. אני מחכה לE3 לראות מה חומרת הדרישה להיות מחובר לרשת תהיה.

אתה גם ככה מגיב שוב ושוב את אותו הדבר, מבלי להתייחס לכך שהאימות הזה הוא שטות מבחינת העברת מידע, אז אל תאיים. אם אכן זה יהיה פעם ב24 שעות, אני יותר ממשוכנע שלא יהיו בעיות ברוב העולם המערבי - קרי זה אשר האקסבוקס רלוונטית לו. באירופה יש אחלה תשתיות, בארצות הברית, למרות מה שהחברים בניאו גף סיפרו לך, יש אחלה תשתיות (גם בלוויין באזורים הנידחים, יש מהירויות לא רעות, ובטח כאלה שמספיקות לפקקטה אימות הזה). ביפן וקוריאה יש אחלה תשתיות. אפילו בישראל יש אחלה תשתיות! אז איפה בדיוק הבעיה? אתה ממשיך לספר לי על חיבורים איומים ונוראים כאלה, שלא יכולים להעביר פעם ב24 שעות כמה בייטים של מידע, משל חצי מהלקוחות הרלוונטיים של הX1 הינם בעלי חיבורים כאלה - כשכולנו יודעים שזה איננו המצב.

וגם איפה שאין - יש פתרונות מאוד פשוטים במודל של מודמים סלולריים (שהולכים ומשתלטים על מדינות העולם השלישי, אם לא שמעת). לא שבמדינות העולם השלישי האקסבוקס תמכור הרבה, ,תיובא רשמית או בכלל, אבל מילא. העיקר שאתה הומניטר דגול, ואני חסר לב.

בנוגע ליד שנייה והשאלות - בטח שהיא יוצרת משהו חדש. למכור את הרישיון בלשבת על התחת בבית, דרך הקונסולה. זאת אופציה שהלוואי והייתה בסטים. אתה גם לא יכול להשאיל לחבר שלך משחקים בסטים היום. ועוד יותר גרוע בסטים, שאתה לא יכול להחזיר שום משחק. בטח לא בצורה פשוטה שלא כוללת פניה לשירות לקוחות. אם אני אוכל לקנות משחק אונליין, ואז להחזיר אותו למיקרוסופט תמורת חלק מהסכום בחזרה, אני מוכן שהם ידגמו לי את הקונסולה גפ כל שעה (תיאורטית.. בתכלס אני כנראה לא ארכוש X1.. אולי PS4, אבל כנראה אשאר במחשב).

בשורה התחתונה, אנחנו חלוקים בדעה האם המהלך הנ''ל יפגע בשחקנים או לא. אני טוען שלא, והסברתי את דעתי. אתה טוען שכן, והסברת את דעתך. אם לא הצלחתי לשכנע אותך בכלל ולא הצלחת לשכנע אותי, כנראה שנאלץ להסכים שלא להסכים. לדעתי מיקרוסופט לקחה על עצמה את התפקיד של הרגלת השוק לקראת הדור שיבוא אחרי הנוכחי, בו גם ככה נוכל לקנות משחקים רק דרך הרשת, כנראה, ודרישה לAlways Online תהיה דבר שבשגרה. אז אם אתה חושב שמה שקורה עכשיו הוא נורא ואיום, חכה 5-7 שנים לדור הבא.. בכלל תהיה לך קרחת מרוב זעם ותלישת שיערות.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 26 מאי 2013, 02:05

(תיאורטית.. בתכלס אני כנראה לא ארכוש X1.. אולי PS4, אבל כנראה אשאר במחשב)

אבל זאת השורה התחתונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 26 מאי 2013, 07:52

לא... זה בעיקר קשור למשחקים וכח של הקונסולה עצמה. אם ההפרש בינה לבין הPS4 גדול כ''כ, זה מאוד מאכזב, והופך לי את הרכישה ללא כדאית. אין שום קשר לאינטרנט.
?

treao
Minion

הודעהעל ידי treao » 26 מאי 2013, 07:58

תמונה
it's not a lake it's an ocean

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 26 מאי 2013, 08:17

Klayman כתב:לא... זה בעיקר קשור למשחקים וכח של הקונסולה עצמה. אם ההפרש בינה לבין הPS4 גדול כ''כ, זה מאוד מאכזב, והופך לי את הרכישה ללא כדאית. אין שום קשר לאינטרנט.

לא משנה מה הסיבה
בסופו של דבר עשיתה +- וההחלטה נפלה על PC ואולי PS4 ,לא XBOX ONE
עם מספיק יעשו החלטה כזאת ,הPS4 תנצח בקלות

לא שזה ישנה יותר מידי ,כי בדור הבא גם עם הXBOX ONE תימכור גרוע כמו הXBOX 1
היא עדין תקבל הרבה מאוד מישחקים ,בגלל הדימיון לPC וPS4

אבל בכל זאת

ביפן בכלל אני צופה כישלון ענקי

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 26 מאי 2013, 08:23

ראית אותי טוען שהקונסולה תהיה הצלחה ענקית ו/או שאני מתכנן לרכוש אותה? לא ראית. אני חושב שזאת הייתה חשיפה לא משהו בלשון המעטה, ושהקונסולה מאוד מאוד US-Centric. כהרגלך, אתה נכנס באמצע דיונים, בלי בכלל להיות קשור. אני דן על משוה מאוד ספציפי. ה24 שעות.

לעומתנו כאן בפורום, הרוב המכריע של האנשים לא יידע בכלל שהX1 חלשה יותר מהPS4, כי אלה אנשים שאין להם מושג בכלל בחומרה וטרה פלופים, לא דנים ומבלבלים על זה את המוח, אלא אומרים ''וואוו.. הייתה לנו 360 והיא הייתה סבבה, בטח גם הX1 סבבה''. ואותו כנ''ל לסוני.
?

סמל אישי של המשתמש
Fanta
Veteran

הודעהעל ידי Fanta » 26 מאי 2013, 09:44

אני קצת שמח שברמה מסוימת היא חוטפת את המתקפה הזו
אולי זה יגרום לשינוי כלשהו וישפר את חווית הקונסולה לגיימרים
ושינוי מבחינתי זה גם עוד הסכם בלעדיות על משחק
לא שנוכל לדעת שזה מה שהשפיע במקרה הזה, אבל עדין

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 26 מאי 2013, 10:47

Klayman כתב:אתה גם ככה מגיב שוב ושוב את אותו הדבר, מבלי להתייחס לכך שהאימות הזה הוא שטות מבחינת העברת מידע, אז אל תאיים. אם אכן זה יהיה פעם ב24 שעות, אני יותר ממשוכנע שלא יהיו בעיות ברוב העולם המערבי - קרי זה אשר האקסבוקס רלוונטית לו. באירופה יש אחלה תשתיות, בארצות הברית, למרות מה שהחברים בניאו גף סיפרו לך, יש אחלה תשתיות (גם בלוויין באזורים הנידחים, יש מהירויות לא רעות, ובטח כאלה שמספיקות לפקקטה אימות הזה). ביפן וקוריאה יש אחלה תשתיות. אפילו בישראל יש אחלה תשתיות! אז איפה בדיוק הבעיה? אתה ממשיך לספר לי על חיבורים איומים ונוראים כאלה, שלא יכולים להעביר פעם ב24 שעות כמה בייטים של מידע, משל חצי מהלקוחות הרלוונטיים של הX1 הינם בעלי חיבורים כאלה - כשכולנו יודעים שזה איננו המצב.

וגם איפה שאין - יש פתרונות מאוד פשוטים במודל של מודמים סלולריים (שהולכים ומשתלטים על מדינות העולם השלישי, אם לא שמעת). לא שבמדינות העולם השלישי האקסבוקס תמכור הרבה, ,תיובא רשמית או בכלל, אבל מילא. העיקר שאתה הומניטר דגול, ואני חסר לב.

בנוגע ליד שנייה והשאלות - בטח שהיא יוצרת משהו חדש. למכור את הרישיון בלשבת על התחת בבית, דרך הקונסולה. זאת אופציה שהלוואי והייתה בסטים. אתה גם לא יכול להשאיל לחבר שלך משחקים בסטים היום. ועוד יותר גרוע בסטים, שאתה לא יכול להחזיר שום משחק. בטח לא בצורה פשוטה שלא כוללת פניה לשירות לקוחות. אם אני אוכל לקנות משחק אונליין, ואז להחזיר אותו למיקרוסופט תמורת חלק מהסכום בחזרה, אני מוכן שהם ידגמו לי את הקונסולה גפ כל שעה (תיאורטית.. בתכלס אני כנראה לא ארכוש X1.. אולי PS4, אבל כנראה אשאר במחשב).

בשורה התחתונה, אנחנו חלוקים בדעה האם המהלך הנ''ל יפגע בשחקנים או לא. אני טוען שלא, והסברתי את דעתי. אתה טוען שכן, והסברת את דעתך. אם לא הצלחתי לשכנע אותך בכלל ולא הצלחת לשכנע אותי, כנראה שנאלץ להסכים שלא להסכים. לדעתי מיקרוסופט לקחה על עצמה את התפקיד של הרגלת השוק לקראת הדור שיבוא אחרי הנוכחי, בו גם ככה נוכל לקנות משחקים רק דרך הרשת, כנראה, ודרישה לAlways Online תהיה דבר שבשגרה. אז אם אתה חושב שמה שקורה עכשיו הוא נורא ואיום, חכה 5-7 שנים לדור הבא.. בכלל תהיה לך קרחת מרוב זעם ותלישת שיערות.

כמה פעמים אני צריך להגיד שהבעיה היא לא בכמות המידע שיש להעביר כדי שתפסיק להגיד דברים כמו "מבלי להתייחס לכך שהאימות הזה הוא שטות מבחינת העברת מידע"? איך אתה מצפה לנהל דיון כשאתה ממשיך לטעות בהבנה הבסיסית הזאת?

אני שמח ש*אתה* משוכנע שהתחברות כל 24 שעות לא תציב שום בעיה בעולם המערבי. סלח לי אם אני אעמיד את דבריהם של האנשים שחיים שם ושחיים בארה"ב ויודעים מה המצב מניסיון אישי, מעל ההתרשמות שלך. פתאום הקונסולה החדשה היא לא רלוונטית לכל מי שעד עתה קנה קונסולות ושיחק במשחקים בלי לחבר אותן לרשת? ישנם סקרים שאומרים שכ20% מקונסולות הדור הנוכחי בארה"ב לא היו מחוברות כלל וכלל.

זה שלך אין בעיה למסור חירויות וזכויות לא אומר שזה לא מה שאתה עושה. אתה מוכן להבליג על כל דבר כנראה. אני, ורבים אחרים, לא הולכים פשוט לנשוך את השפתיים אם מיקרוסופט מתנה משחק סינגל אופליין בהתחברות כל יום. זה דבר שלא נראה עד כה ושאין שום סיבה שהוא יידרש. אני רואה שאתה גם תקבל בזרועות פתוחות דרישות always online. זה שמשהו 'בשגרה' לא אומר שזה טוב או חיובי ומומלץ שיקרה. טכנית, המחשב שלי ברוב המוחלט של הזמן הוא always-online אבל אני עדיין אוקיע כל נסיון להתנות משחק סינגל בחיבור שכזה כי זה אקט אנטי-צרכני מובהק שאין לו שום תועלת למשחק עצמו שתחייב חיבור קבוע.
ההתנהגות הצרכנית לגבי דבר שכזה היא לא רק 'לא לקנות את המוצר' אלא לדחוף וללחוץ בחזרה עד שהחברה תחזור בה (ועד אז לא לקנות את המוצר או לקנות את המוצר המתחרה שלא דורש דברים כאלה). אתה פשוט מרים ידיים ואומר 'זה מה יש' כל פעם שהחברה לוקחת ממך עוד אופציה, מצירה את צעדך וכובלת את ידיך. מחיר הקדימה, כביכול.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 מאי 2013, 14:48

היי שוב... או נעים מאוד, תלוי מי כאן מהותיקים :)
לא הספקתי לקרוא הרבה, אבל ראיתי כמה שמות מוכרים... אז מה עמדתכם בנושא?

לדעתי הייתה תצוגה מאוד מאכזבת... מן הסתם אני לא רואה את הווי-יו כקונסולה של הדור הבא (או קונסולה רלוונטית בכל דור), אז נשארתי עם הפס4 או האקס בוקס החדש כאופציות לרכישה בסוף השנה.
ואחרי התצוגה הזו כנראה אלך לאופציה של סוני, אבל כמובן שאחכה לראות מה יהיה בE3.
כל הפונקציות של הטלוויזיה מגוחכות בעיניי.
אם הייתי חובב ספורט מושבע בארה"ב - זה היה מאוד מושך אותי, אבל אני לא, וגם ככה בטח לא היה עובד מהארץ :/
אז נשארנו עם קונסולה חלשה יותר ופחות ממוקדת-משחקים. לפחות כרגע.

מהדור הזה אני אישית לפחות למדתי להעריך את ההתבגרות של סוני והיחס הבוגר שלהם למשחקים. בתחילת הדור הם היו ממש לא ממוקדים והתפזרו לבידור ומולטימדיה ולאט לאט הבינו את הכח של בלעדיים, השקיעו בזה יותר מהמתחרים ואנחנו, הגיימרים - נהנים מהתוצאה.
נשאר רק לחכות לLAST OF US וBEYOND TWO SOULS ואפשר לעבור לדור הבא... ומי שירצה לחכות לשנה הבאה - אז יהיה לו את GT6 שיחזיק אותו גם עד ירידת המחיר הראשונה :)
בנוסף, היחס שלהם לאינדי עשה 180 מעלות והם נתפסים לפחות בתעשייה כידידותיים ביותר לחברות קטנות.
מיקרוסופט פעלה בדיוק הפוך - התחילו כמקום הכי טוב לאינדי, כממוקדים על משחקים והארד-קור, באמצע עברו לקור עם מה שעו לרייר ואח"כ עם הקינקט, ועכשיו בכלל נראה מיינסטרים.
נינטנדו הפסיקו להתחרות בעולם הקונסולות ביום שהשיקו את הווי. הם מייצרים צעצועי-וידאו והם המשיכו בקו הזה עם הווי-יו, רק שהעולם כבר הבין את זה ולעולם הווי-יו לא יגיע לקרסוליים של הצלחת הווי. אני אפילו אלך רחוק ואגיד שזו אולי הקונסולה הנייחת האחרונה שיוציאו בעשור הקרוב, אלא אם הם יהיו אמיצים ויכריזו על הפסקת ייצור הווי-יו ויארגנו מחדש את האסטרטגיה שלהם. אם הם בכלל שפויים (והם יפנים, אז הסבירות נמוכה) - הם יתחילו לעשות משחקים כחברת צד ג' לקונסולות הנייחות האמיתיות, ואז גיימרים יתחילו שוב לאהוב את נינטנדו.

...
ובכל זאת מה שאהבתי בתערוכה:
קינקט 2 נראה מעולה. (עדיין קשה לי להאמין שייצא משחק AAA או אפילו AA עם זה אי פעם, אבל אני מת שיוכיחו לי אחרת)
מערכת ההפעלה והמולטיטאסקינג נראה מאוד מתקדם. (גם אם משתמש ב-3 גיגה)
משחק מקורי מבית רמדי.
הבקר! (שלט?קונטרולר? מה נהוג פה?) לא יכול לחכות לשחק בו על המחשב שלי בסלון. הקטע עם הכפתורי-כתף פשוט נשמע מעולה.

מה שMEH, אבל למה לא:
פעולות קוליות, ג'סטורס... נראה שעובד מושלם ויש עוד חצי שנה עד ייצא.
מערכת הענן שלהם... סומך עליהם יותר מאשר על סוני :)
15 בלעדיים מתוכם 8 מקוריים בשנה הראשונה. הם יאלצו לעמוד בזה אבל זה מספר מספק, במידה ואלו כותרים רציניים.
COD נראה בסדר ומבטיחים סיפור טוב

אז שוב - מה עם הותיקים? נדב, תן לי אתה את העדכון. ^^

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 מאי 2013, 23:14

לאסקין!?
עוד מעט אובארוב וסקאל קיד יצוצו :shock:

וסיכמת את המחשבות שלי בצורה מעולה,זה אכן ממש נראה כאילו סוני ומייק התחלפו בתפקידים,אבל גם בימים הכי אטומים שלהם סוני לא דגדגו את מה שמייק מציגה פה,הם אף פעם לא היו עד כדי כך רחוקים מקהל הלקוחות שלהם,תמיד משחקים היו פוקוס עיקרי,רק שהם היו בעל גישה יהירה ואטומה כמו איך שנראה שמייק מתנהלת כיום.

בקשר לנינטנדו הם הולכים לנסות להשיק קונסולה נייחת לפחות עוד פעם אחת,יש להם המון המון עתודות של כסף ששוכבות להם בבנק בעקבות ההצלחה של ה WII והם יכולים בקלות להרשות לעצמם עוד ניסיון בלי נזק גבוה מדי.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 מאי 2013, 23:31

swiss-the-engine כתב:תראה מה אני יגיד לך... אתה חושב שהתשובה מפגרת? זכותך. אני חושב שהתשובה סבירות והגיוניות ביותר בהנחה שכולנו מניחים פה הנחות שונות ואין לנו כדור בדולח שמספר לנו על העתיד.
אכן זכותך וזכות קאז להיות מתוסכל וזכותכם לא לקנות את הקונסולה ולהראות למיק' שאתם לא תומכים בהתנהגות כזאת. כל דיבור מעבר לזה הוא די מיותר כל עוד אין לנו דוגמאות קונקרטיות להישען עליהם.

והנה קראתי כתבה ARShttp://arstechnica.com/gaming/2013/05/how-the-xbox-one-draws-more-processing-power-from-cloud-computing/ שמדברת על החישובים בענן ובדיוק כמו שאמרתי מדברים שם על דברים שהם לא רגישים ללאג שיוכלו לקבל בוסט רציני ושבמקרה שאין חיבור אז פשוט לא תקבל את הבוסט הויזואלי הזה.
אתה מבין עכשיו שמה שאני אומר הוא לא מפגר? אם לא יצאו מנקודת הנחה שכל מי שיש לו את הקונסולה לפחות מסוגל להתחבר לאינטרנט אז למה להשקיע (מבחינת המפתחת) שטכנולוגיה כזאת תעבוד כראוי? אם נשאר בדעה שלך אז אני יפסיד ואתה תרוויח קונסולה שעובדת כל הזמן בכל מקום, אפילו בקוטב הצפוני.
.

אני לא חושב שהתשובה שלך מטופשת בגלל שאתה חושב שהענן יכול לעבוד ללא פגיעה בלקוחות ובלי שיהיה DRM של 24 שעות ושאיכשהו יתכננו את המשחקים שיעבדו לכל קהל הלקוחות.
אני חושב שהיא מטופשת או יותר נכון חסרת טעם כשאתה מציג את זה כאילו כל דאגה לגיטימית שיש לי גם אם יש סבירות לא קטנה שתקרה זה לא נורא כי ״מקסימום תמכור את המכשיר״ או תגובה של ״אל תקנה משחקים כאלו״ בנוגע לחשש שלי שענן ידחוף יותר משחקי סינגל שמתוכננים סביב זה או לפחות משתמשים ביכולת זו כתירוץ כדי לדחוף לי DRM,אלו תגובות חסרות טעם שלא באמת מקדמות את הדיון.
אתה יכול לנסות להסביר למה אין סיכוי שזה יקרה או לחלופין להסכים שזו אופציה אפשרית וכדאי לחכות אבל לא ליצור רושם כאילו זה איזה קשקוש בכייני חסר חשיבות כי זה כן באסה רצינית וחרא של דבר אם יקרה וזה יכול להכניס כל מני תפיסות עסקיות מזיקות,לא צריך לבטל את הכל בתשובות נוסח ״תתמודד״.

ואישית אותי זה מעציב לחשוב שיהיו בעלי קונסולות שיהנו מחווית סינגל עדיפה בהרבה בגלל גורמים שלא תלויים בקהל הלקוחות כמו חיבור אינטרנט מספיק טוב ורציף.
זה כבר באמת קו אדום לדעתי מבחינת הפילוסופיה של קונסולת משחק שאמורה להציע אחידות,ובטחון מלא שאתה מוציא ממנה את המקסימום כמו שהיא,שאין שוני בין לקוח ללקוח.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 26 מאי 2013, 15:38

בלינג אני באמת לא רואה מה עוד אני יכול להוסיף. כן, יכול להיות שכל מה שיצא מזה זה DRM, אם המצב יהיה שונה במקום אחר (PC/PS4) אז הייתי מוכר את הקונסולה ועובר לשם.
ולא הבנתי מה "מעציב" אותך... מה שרשמתי שה"ענן" יתן אפשרות לגרפיקה משופרת? כי אם על זה אתה מתבאס אז תתבאס שאין לך 10K להוציא על מחשב לפרצוף. כמובן שאין סיבה שתתבאס משום שאתה יודע בדיוק מה אתה מקבל ונושא השדרוג הגרפי (אם בכלל זה באמת יקרה) הם תוספת.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
vorse3
Minion

הודעהעל ידי vorse3 » 26 מאי 2013, 23:53

ישנם סקרים שאומרים שכ20% מקונסולות הדור הנוכחי בארה"ב לא היו מחוברות כלל וכלל.

נו אז? לי יש קונסולה כזאת שמעלה אבק בארון. היא גם נכנסת בספירה החסרת משמעות הזאת לא? ומה הקשר זכויות וחירויות וכל שאר השטויות שלך כשמדובר במוצר בידורי של חברה פרטית? הם חייבים לך משהו? מישהוא מכריח אותך לקנות אותו? האם אתה מכיר מישהו שחייב לרכוש את המוצר הזה אבל אין לו אופציה להתחבר לאינטרנט לא בווי-פיי ולא בחיבור קווי? אם חבורת הבכיינים הזאת ברשת לא תרכוש את הקונסולה מישהו יהיה בסכנת חיים? אין לך תחליפים אחרים? האם לא הבנו את הנקודה שלך בפוסט הראשון? למה צריך 50 כאלה?

ההתנהגות הצרכנית לגבי דבר שכזה היא לא רק 'לא לקנות את המוצר' אלא לדחוף וללחוץ בחזרה עד שהחברה תחזור בה (ועד אז לא לקנות את המוצר או לקנות את המוצר המתחרה שלא דורש דברים כאלה).

זה בהחלט עבד לך ולחבריך עם דיאבלו 3. כל הבכי והפוסטים בכל חור ברשת הניעו מחאה צרכנית עצומה שגרמה לבליזארד למכור עותקים בודדים ולוותר על הDRM שלה. הם בוודאי לא גרמו לפירסום המוצר, גרמו לכך שהוא נשאר בכותרות חודשים לפני ואחרי ההשקה ולמכירות שיא של המשחק. כנ"ל גם לגבי SIM-CITY.
אתה עושה בדיוק מה שמיקרוספט מצפה ממך שתעשה וקורא לזה התנהגות צרכנית נכונה :lol:. אתה לא מתנהג כמו צרכן נבון, אתה מתנהג כמו בכיין כרוני שמנסה לתרץ את העובדה שזה מה שהוא ב'התנהגות צרכנית' והגנה על כל מיני קהילות תאורטיות שכביכול מתגוררות באזורים בהם אין חיבור מינמאלי לרשת.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 מאי 2013, 23:58

swiss-the-engine כתב:בלינג אני באמת לא רואה מה עוד אני יכול להוסיף. כן, יכול להיות שכל מה שיצא מזה זה DRM, אם המצב יהיה שונה במקום אחר (PC/PS4) אז הייתי מוכר את הקונסולה ועובר לשם.
ולא הבנתי מה "מעציב" אותך... מה שרשמתי שה"ענן" יתן אפשרות לגרפיקה משופרת? כי אם על זה אתה מתבאס אז תתבאס שאין לך 10K להוציא על מחשב לפרצוף. כמובן שאין סיבה שתתבאס משום שאתה יודע בדיוק מה אתה מקבל ונושא השדרוג הגרפי (אם בכלל זה באמת יקרה) הם תוספת.

אני לא יכול להתבאס על מחשב,אני יודע שזו פלטפורמה עם תפיסה שונה ולכן הציפיות שלי שונות.
עם קונסולה אני יודע שכולנו שווים ומקבלים את אותה החוויה,אם מדובר בשדרוג גראפי משמעותי שאני לא יכול להנות ממנו כי לא זכיתי לחיבור חזק ויציב מספיק,במיוחד שמייקרוסופט (וגם סוני בתכל׳ס ביחס לדורות קודמים) לא התפרעו לי פה עם החומרה שסיפקו לי שאני צריך להיות מבסוט ממנה לבד וכל דבר נוסף זה אקסטרה לא משמעותי,אז די באסה.

גם חומרה די בינונית וגם פיצוי לבינוניות הזאת שאני לא יכול להשתמש בה ובעלת פוטנציאל להכניס הרגלים עסקיים רעים כלפי הלקוחות? אולי רק אני תופס את זה בצורה שלילית שכזו אבל קשה לי להיות מרוצה מהגישה הזו.

סמל אישי של המשתמש
vorse3
Minion

הודעהעל ידי vorse3 » 27 מאי 2013, 00:03

bling, אני בספק אם יהיה משחק שידרוש חיבור תמידי בשביל חווית משחק משופרת או משהו כזה. או שהמשחק ישתמש בענן ואז תחוייב להיות מחובר תמיד או שלא, נקודה. בטח ובטח לא במולטי פלטפורמס שגם ככה תמיד מכוונים למכנה המשותף הנמוך ביותר.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 26 מאי 2013, 16:08

vorse3 כתב:bling, אני בספק אם יהיה משחק שידרוש חיבור תמידי בשביל חווית משחק משופרת או משהו כזה. או שהמשחק ישתמש בענן ואז תחוייב להיות מחובר תמיד או שלא, נקודה. בטח ובטח לא במולטי פלטפורמס שגם ככה תמיד מכוונים למכנה המשותף הנמוך ביותר.

Ars got a chance to sit down with General Manager of Redmond Game Studios and Platforms Matt Booty to try to get more answers.
זה הבחור ממיק' שאומר שהענן יאפשר שדרוג גרפי לאלמנטים במשחק שהם לא רגישים ללאג.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 26 מאי 2013, 17:20

יובל, נדב השבוע במילואים ככה שתפסת שבוע פחות מוצלח להתעדכן מולו... בכל אופן, ברוך הבא לפורום!
מעבר לזה, אני חושב שכל "לא פאנבוי" הגיע לאותן מסקנות כמוך ואני רק מקווה שהשלט יעבוד על המחשב כי זו תהיה באסה רצינית אם מיקרוסופט יעשו פה איזה תרגיל.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 26 מאי 2013, 17:22

vorse3 כתב:נו אז? לי יש קונסולה כזאת שמעלה אבק בארון. היא גם נכנסת בספירה החסרת משמעות הזאת לא? ומה הקשר זכויות וחירויות וכל שאר השטויות שלך כשמדובר במוצר בידורי של חברה פרטית? הם חייבים לך משהו? מישהוא מכריח אותך לקנות אותו? האם אתה מכיר מישהו שחייב לרכוש את המוצר הזה אבל אין לו אופציה להתחבר לאינטרנט לא בווי-פיי ולא בחיבור קווי? אם חבורת הבכיינים הזאת ברשת לא תרכוש את הקונסולה מישהו יהיה בסכנת חיים? אין לך תחליפים אחרים? האם לא הבנו את הנקודה שלך בפוסט הראשון? למה צריך 50 כאלה?

זה בהחלט עבד לך ולחבריך עם דיאבלו 3. כל הבכי והפוסטים בכל חור ברשת הניעו מחאה צרכנית עצומה שגרמה לבליזארד למכור עותקים בודדים ולוותר על הDRM שלה. הם בוודאי לא גרמו לפירסום המוצר, גרמו לכך שהוא נשאר בכותרות חודשים לפני ואחרי ההשקה ולמכירות שיא של המשחק. כנ"ל גם לגבי SIM-CITY.
אתה עושה בדיוק מה שמיקרוספט מצפה ממך שתעשה וקורא לזה התנהגות צרכנית נכונה :lol:. אתה לא מתנהג כמו צרכן נבון, אתה מתנהג כמו בכיין כרוני שמנסה לתרץ את העובדה שזה מה שהוא ב'התנהגות צרכנית' והגנה על כל מיני קהילות תאורטיות שכביכול מתגוררות באזורים בהם אין חיבור מינמאלי לרשת.

סקר שבוצע באמצע הדור הזה העלה שכ-20% מבעלי הפס3\360\ווי בארה"ב לא חוברו לרשת. איך הפכת את זה לספירה חסרת משמעות? המשמעות היא ש20% מהקונסולות האלה לא חוברו - ולאף אחד לא היה בעיה לשחק במשחקים שהוא רצה. לא, אתה ואחרים לא הבנתם את הנקודות שלי כי אתם מעדיין מפרסמים תגובות כמו אלה.

מה זה מיקרוסופט לא חייבים משהו? יש דוקטרינה שתוספת בכל מוצרי הבידור בנוגע לבעלות המוצר הפיזי ומה הבעלים יכול לעשות איתו. מיקרוסופט מנסים לשנות את זה ולכן מקבלים בראש. לא, אף אחד לא מכריח לקנות את הקונסולה, אז? אם מיקרוסופט מוכנה לעשות מהלכים שכאלה אז שתהיה מוכנה גם לקיטונות. זה שאתה מנסה לגרום לטענות כנגד הקונסולה להשמע כבכיינות זה עצוב ועוד מימד לבעיה כאשר גם 'עיתונאים' פרסמו כתבות מאז בנסיון עלוב לנסות להגן על ההגבלות שמיקרוסופט מאמצים.

כן, מאכזב מה שקרה עם דיאבלו 3. אני מחכה לראות כמה ימכור המשחק הבא של בליזארד עם ה DRM הזה. הרבה אנשים נכוו גם מהמשחק וגם מה DRM. סימסיטי אומנם עשה את הפתיחה הטובה ביותר של הזכיון אבל אפשר לראות שהרגליים שלו נקצצו בצורה משמעותית אחרי השבועיים הראשונים. המשחק עדיין שבור בהרבה מובנים. אני בספק שסימסיטי החדש יגיע ל~4מליון של משחקים קודמים בסדרה כגון סימסיטי 3000. EA גם התאמצו להגדיש בהכרזה על סימס4 שאפשר יהיה לשחק בו אופליין.

כמובן ששמטת את העניין עם יוביסופט שניסו גם הם את ה DRM אבל לאור תגובות הקהל ואי-המכירות הן נטשו את הDRM הזה. או כשמיקרוסופט ניסתה לגבות כסף למשחק אונליין על הפיסי וקיבלה על הראש והתקפלה חיש מהר. או עם נסיון ה GFWL שרק יצר יותר בעיות וגם הוא קרוב להכחדה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 27 מאי 2013, 01:33

vorse3 כתב:bling, אני בספק אם יהיה משחק שידרוש חיבור תמידי בשביל חווית משחק משופרת או משהו כזה. או שהמשחק ישתמש בענן ואז תחוייב להיות מחובר תמיד או שלא, נקודה. בטח ובטח לא במולטי פלטפורמס שגם ככה תמיד מכוונים למכנה המשותף הנמוך ביותר.

זה התסריט הכי גרוע-לחייב אותי להיות מחובר כי משחק משתמש בענן (אני מדבר על משחקי סינגל כמובן,במולטי אין בעיה גם שמשחקי ענן יראו כמו CGI שהרי בלי קשר חייבים להיות מחוברים תמידית על מנת שיעבדו)

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 26 מאי 2013, 17:39

אגב, צריך לזכור שיכול להיות שחיבור לענן יהיה מגבלה (או שיפור...) רק בעתיד למשחקים ספציפיים. זה נותן המון כוח לעתיד לקונסולה לא להשאר מאחור.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 מאי 2013, 17:50

bling כתב:בקשר לנינטנדו הם הולכים לנסות להשיק קונסולה נייחת לפחות עוד פעם אחת,יש להם המון המון עתודות של כסף ששוכבות להם בבנק בעקבות ההצלחה של ה WII והם יכולים בקלות להרשות לעצמם עוד ניסיון בלי נזק גבוה מדי.

אין ספק שיש לנינטנדו את הכסף לעשות זאת, אבל אחרי כשלונות כה גדולים (ומאז הנינטנדו 64 זה מה שהם) והעובדה שהם בדיחה בקרב גיימרים אך ורק בזכות כשלונות הנייחים שלהם - אני לא בטוח שהם יהיו מעוניינים בכך, שוב - אם יש להם שכל (ובעשור האחרון - אין להם).
אני ממש מקווה שיהיה שם שינוי משמעותי, כזה שיהפוך אותם לחברת צד ג׳ והם יחזירו את הכבוד האבוד.
זו עדיין מפתחת משחקים טובה, אחת לחמש שנים יוצא להם משחק טוב מאוד, שיתאים לקהל הגיימרים של הפלייסטיישן והאקס בוקס. אולי אחת לעשר...

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 26 מאי 2013, 21:16

Kazz כתב:כמה פעמים אני צריך להגיד שהבעיה היא לא בכמות המידע שיש להעביר כדי שתפסיק להגיד דברים כמו "מבלי להתייחס לכך שהאימות הזה הוא שטות מבחינת העברת מידע"? איך אתה מצפה לנהל דיון כשאתה ממשיך לטעות בהבנה הבסיסית הזאת?

אני שמח ש*אתה* משוכנע שהתחברות כל 24 שעות לא תציב שום בעיה בעולם המערבי. סלח לי אם אני אעמיד את דבריהם של האנשים שחיים שם ושחיים בארה"ב ויודעים מה המצב מניסיון אישי, מעל ההתרשמות שלך. פתאום הקונסולה החדשה היא לא רלוונטית לכל מי שעד עתה קנה קונסולות ושיחק במשחקים בלי לחבר אותן לרשת? ישנם סקרים שאומרים שכ20% מקונסולות הדור הנוכחי בארה"ב לא היו מחוברות כלל וכלל.

זה שלך אין בעיה למסור חירויות וזכויות לא אומר שזה לא מה שאתה עושה. אתה מוכן להבליג על כל דבר כנראה. אני, ורבים אחרים, לא הולכים פשוט לנשוך את השפתיים אם מיקרוסופט מתנה משחק סינגל אופליין בהתחברות כל יום. זה דבר שלא נראה עד כה ושאין שום סיבה שהוא יידרש. אני רואה שאתה גם תקבל בזרועות פתוחות דרישות always online. זה שמשהו 'בשגרה' לא אומר שזה טוב או חיובי ומומלץ שיקרה. טכנית, המחשב שלי ברוב המוחלט של הזמן הוא always-online אבל אני עדיין אוקיע כל נסיון להתנות משחק סינגל בחיבור שכזה כי זה אקט אנטי-צרכני מובהק שאין לו שום תועלת למשחק עצמו שתחייב חיבור קבוע.
ההתנהגות הצרכנית לגבי דבר שכזה היא לא רק 'לא לקנות את המוצר' אלא לדחוף וללחוץ בחזרה עד שהחברה תחזור בה (ועד אז לא לקנות את המוצר או לקנות את המוצר המתחרה שלא דורש דברים כאלה). אתה פשוט מרים ידיים ואומר 'זה מה יש' כל פעם שהחברה לוקחת ממך עוד אופציה, מצירה את צעדך וכובלת את ידיך. מחיר הקדימה, כביכול.

כמות המידע היא בהחלט פקטור חשוב. מדובר במעט מידע, לא תהיה שום בעיה להעביר אותו פעם ב24 שעות. חוצמזה, כדאי שתיסגר על עצמך. האם אתה מתנגד לכך ממקום עקרוני, או שאתה מתנגד כי יש אנשים שלא יכולים להעביר כמה בייטים פעם ב... ?

גם אתה מוסר חירויות וזכויות בסטים על בסיס יומיומי. אתה מוסר את הזכות שלך למכור את המשחק שקנית. אתה מוסר את הזכות להשאיל משחק לחבר. אתה מוסר את החירות של האדם שקנה משחק PC, סינגל פלייר (!!!!!!!!!) בחנות, לשחק בו בלי להפעיל אותו מול האינטרנט בפעם הראשונה. ומה אם אין לי אינטרנט ואני רוצה לשחק סינגל פלייר?! למה אני חייב להתחבר לסטים?! לא שומע אותך מתלונן על זה. אז בעצם מיקרוסופט רוצה לתת מערכת מאוד דומה, רק שתוכל למכור משחקים בחזרה! מה כ''כ רע בזה? שתצטרך לתת להם לדגום לך את הקונסולה פעם בכמה זמן בשביל זה? אני דווקא בעד. אני לא רואה את עצמי ''מוותר'' בעניין הזה. אני רואה שירות, שהייתי רוצה לקבל. זה מה שאתה לא מוכן לקבל. שיש אנשים, שרואים את הדברים אחרת ממך. לא מרים ידיים, לא מוכר את החופש שלי ונשמתי.

אגב - כמה מתוך אותן 20% קונסולות מנותקות (נגיד בלי הPS3, שגם ככה לא הצליחה יותר מדי בהתחלה בארה''ב) היו פרוצות? :) כתוב את זה במחקר הקטן שאתה נהנה לצטט?
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 27 מאי 2013, 06:30

Klayman כתב:כמות המידע היא בהחלט פקטור חשוב. מדובר במעט מידע, לא תהיה שום בעיה להעביר אותו פעם ב24 שעות. חוצמזה, כדאי שתיסגר על עצמך. האם אתה מתנגד לכך ממקום עקרוני, או שאתה מתנגד כי יש אנשים שלא יכולים להעביר כמה בייטים פעם ב... ?

גם אתה מוסר חירויות וזכויות בסטים על בסיס יומיומי. אתה מוסר את הזכות שלך למכור את המשחק שקנית. אתה מוסר את הזכות להשאיל משחק לחבר. אתה מוסר את החירות של האדם שקנה משחק PC, סינגל פלייר (!!!!!!!!!) בחנות, לשחק בו בלי להפעיל אותו מול האינטרנט בפעם הראשונה. ומה אם אין לי אינטרנט ואני רוצה לשחק סינגל פלייר?! למה אני חייב להתחבר לסטים?! לא שומע אותך מתלונן על זה. אז בעצם מיקרוסופט רוצה לתת מערכת מאוד דומה, רק שתוכל למכור משחקים בחזרה! מה כ''כ רע בזה? שתצטרך לתת להם לדגום לך את הקונסולה פעם בכמה זמן בשביל זה? אני דווקא בעד. אני לא רואה את עצמי ''מוותר'' בעניין הזה. אני רואה שירות, שהייתי רוצה לקבל. זה מה שאתה לא מוכן לקבל. שיש אנשים, שרואים את הדברים אחרת ממך. לא מרים ידיים, לא מוכר את החופש שלי ונשמתי.

אגב - כמה מתוך אותן 20% קונסולות מנותקות (נגיד בלי הPS3, שגם ככה לא הצליחה יותר מדי בהתחלה בארה''ב) היו פרוצות? :) כתוב את זה במחקר הקטן שאתה נהנה לצטט?

זה לא סותר אצת עצמו. אני מתנגד עקרונית להתנייה שכזו, אבל אם בכל זאת עושים אז כל 24 שעות זה פחות מדי (או יותר מדי, תלוי איך אתה מסתכל).
כמות המידע היא לא פקטור והיא לא הבעיה. הבעיה שהיא שבהרבה מקומות בעולם האינטרנט מושבת וחווה תקלות כך שאני לא יכול להעביר שום מידע. זה לא משנה אם זה 2 מגה או 2GB אם החיבור שלי נופל ולא מתפקד. ואצל רבים החיבור לא אמין מספיק כדי שדרישה להתחבר כל יום לא תהיה דבר של מה בכך.

כשזה מדובר בתוכן דיגיטלי לחלוטין אז המגבלות האלה יותר סבירות. זה אחרת כשמדובר בדיסק שאתה קונה ומחזיק ושלא היה שום ספק ביכולת שלך לעשות איתו כל מה שרצית בהיסטוריה של קונסולות משחקים. וכן, מסרתי את החירויות האלה בדיגיטל. אין לי בעיה עם אשרור חד-פעמי. אתה יכול לשחק משחקי סינגל בסטים בלי חיבור רשת. אתה חייב להתחבר לסטים כי המפיצות בחרו זאת. יש מספר לא מבוטל של משחקים שנמכרים בסטים שאתה יכול לשחק בלי להפעיל את הקליינט. אפוציית הCEG (מה שכובל את ה EXE עם הקליינט) הוא בדיוק כזה, אופציה. המפיצות יכולות לבחור אם לאכוף את הרצת הקליינט.

אולי הדבר החיובי היחידי שיעלה מה ONE בהיבט הזה הוא דרך שמקובלת על המפיצות למכור רשיונות דיגיטליים ואז שנראה אותה גם בסטים.

לא ידעתי שקונסולות פרוצות בארה"ב הם כאלה נפוצות. רצית מידע, קיבלת. אבל אתה ממשיך לדבר באוויר ומניח הנחות ללא בסיס חוץ ממה שאתה 'משוכנע' בו.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 27 מאי 2013, 00:01

Kazz כתב:זה לא סותר אצת עצמו. אני מתנגד עקרונית להתנייה שכזו, אבל אם בכל זאת עושים אז כל 24 שעות זה פחות מדי (או יותר מדי, תלוי איך אתה מסתכל).
כמות המידע היא לא פקטור והיא לא הבעיה. הבעיה שהיא שבהרבה מקומות בעולם האינטרנט מושבת וחווה תקלות כך שאני לא יכול להעביר שום מידע. זה לא משנה אם זה 2 מגה או 2GB אם החיבור שלי נופל ולא מתפקד. ואצל רבים החיבור לא אמין מספיק כדי שדרישה להתחבר כל יום לא תהיה דבר של מה בכך.

כשזה מדובר בתוכן דיגיטלי לחלוטין אז המגבלות האלה יותר סבירות. זה אחרת כשמדובר בדיסק שאתה קונה ומחזיק ושלא היה שום ספק ביכולת שלך לעשות איתו כל מה שרצית בהיסטוריה של קונסולות משחקים. וכן, מסרתי את החירויות האלה בדיגיטל. אין לי בעיה עם אשרור חד-פעמי. אתה יכול לשחק משחקי סינגל בסטים בלי חיבור רשת. אתה חייב להתחבר לסטים כי המפיצות בחרו זאת. יש מספר לא מבוטל של משחקים שנמכרים בסטים שאתה יכול לשחק בלי להפעיל את הקליינט. אפוציית הCEG (מה שכובל את ה EXE עם הקליינט) הוא בדיוק כזה, אופציה. המפיצות יכולות לבחור אם לאכוף את הרצת הקליינט.

אולי הדבר החיובי היחידי שיעלה מה ONE בהיבט הזה הוא דרך שמקובלת על המפיצות למכור רשיונות דיגיטליים ואז שנראה אותה גם בסטים.

לא ידעתי שקונסולות פרוצות בארה"ב הם כאלה נפוצות. רצית מידע, קיבלת. אבל אתה ממשיך לדבר באוויר ומניח הנחות ללא בסיס חוץ ממה שאתה 'משוכנע' בו.

טוב - אנחנו פשוט לא מסכימים על עניין ''לא ניתן להתחבר כל יום לאינטרנט בעולם המערבי ולשדר כמה מגות של מידע''. אני לפחות, סיימתי לדוש בזה.

גם משחקי PC בקופסא באים עם סטים. גם להם יש דיסק. אז? זה שהמפיצות בחרו בכך, לא אומר שהן יבחרו אחרת לגמרי בONE. ואפילו בעצמך אמרת שדבר חיובי שמסתמן מהONE הוא אופציה למכירת רשיונות בחזרה. משהו שסטים, עם כל הכח שלה, לא הזיזה, ולא ניסתה להזיז בכלל בשנים האחרונות.

קונסולות מנותקות מהרשת מכמה סיבות. בוא גם לא נשכח שב360 המקורית בכלל לא היה WIFI (בWII היה? לא זוכר כבר). כשאני קיבלתי את ה360 שלי, לא היה לי מתאם WIFI, וכדי לחבר אותה לרשת הייתי צריך להעביר כבל באמצע הסלון. לא ממש אהבתי את זה, אז פשוט השארתי אותה מנותקת. אח''כ היא גם הייתה פרוצה, אז בכלל לא חיברתי אותה יותר מעולם. לא הנחתי הנחות ודיברתי באוויר. הצעתי הסבר חלופי. אני יודע שקשה לך עם זה שלא חושבים כמוך ומקבלים כל מה שאתה אומר כאילו זו תורה מסיני, אבל יש הסברים חלופיים לאלה של Kazz.
?

סמל אישי של המשתמש
Fanta
Veteran

הודעהעל ידי Fanta » 27 מאי 2013, 05:37

http://www.vg247.com/2013/05/27/xbox-on ... -confirms/

שמשהו יסביר לי למה להם לעשות את זה
אל תתנו לי סיבות של טרולים וכסף, אני באמת מנסה להבין מה עומד מאחורי זה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר