ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

Re: ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

הודעהעל ידי bling » 26 אוגוסט 2015, 19:43

VALVE היה בצחוק, כל השאר נפלו ביחס למה שהם היו, גם אם לא גרוע, זה רחוק מהמצוינות שלהם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוגוסט 2015, 19:45

אני לא חושב שVALVE מתאימים ברשימה, הם פשוט לא עושים משחקים רציניים יותר זה לא שהם מפתחים משחקים סוג ז'.

בנושא קוג'ימה, אתה מזלזל בבחור, הוא עושה משחקים של 90+ עוד מMG1 בשנת 87, כבר 28 שנים!
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 אוגוסט 2015, 19:47

ב MG1 לא היו ממש ביקורות, אבל ברור לפי איך שמדברים עליו שהוא קלאסיקה של התקופה לא פחות מהמשחקים המאוחרים אז די בוודאות שגם הם 9+ אתה צודק :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 אוגוסט 2015, 19:54

bling כתב:VALVE היה בצחוק, כל השאר נפלו ביחס למה שהם היו, גם אם לא גרוע, זה רחוק מהמצוינות שלהם.

רון גילבט וטים שייפר פשוט הפסיקו לעשות משחקי AAA. מה שהם עושים, הם עושים טוב. לפעמים יותר טוב. לפעמים פחות, אבל תמיד טוב.

קוג'ימה גם פיתח משחקים פחות טובים. הוא מקבל ציונים טובים בעיקר במשחקי MG (וגם אז, כמובן שלא תמיד). משחקי ZOE הצליחו הרבה פחות, למשל. גם משחקי בוקטאי לא משהו. קאסטלוואניה שעליו עבד כ executive producer לא מדהים (טוב, אבל לא 9+). יש לו גם עוד המון משחקים שאף אחד לא שמע עליהם.
בקיצור, הוא ממש לא 9+ באופן קבוע.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 אוגוסט 2015, 19:57

כן, אני נהנתי מאוד משני משחקי ZOE וגם אצלי בספר זה משחקים של 7.8 מקסימום, לתקופתם. היום גג 4.6 (:

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 אוגוסט 2015, 19:59

את ZOE הוא לא ממש פיתח ישירות, לרוב הפיק או כל מני דברים אחרים, כל הדברים הללו מן הסתם פחות נחשבים ממשהו שהוא ביים ועשה כמעט כל תפקיד מהותי בו כמו MGS.
הוא די 9+ באופן קבוע כשמדובר במשחק גדול של קוג'ימה (יש כמה משחקי PSP וניידות אחרות שלא תמיד)

בקשר לחבר'ה האחרים, זה לא קשור ל AAA, הסגנון שלהם מלחתכילה לא מותאם במיוחד ל AAA, אבל גם בתחום שלהם הם פשוט הרבה פחות טובים, לא חושב שיהיה חובב אחד של המשחקים שלהם שיחשוב שהם עומדים בשורה אחת עם הקלאסיקות.

הנה מהדף של ZOE:
https://en.wikipedia.org/wiki/Zone_of_the_Enders_(video_game)

הוא המציא את המותג והפיק, אבל לא ביים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 אוגוסט 2015, 20:04

כן, זה נכון ואני תמיד שוכח את זה (:
כולנו קנינו את זואי (אגב זה השם של הבת שלי, אבל לא חשבתי על זה בזמנו, ובכל זאת אני אקח את ההזדמנות ואגיד שאני המעריץ הכי גדול של קוג׳ימה עד כדי שם לבת;) בגלל הדמו של מטאל גיר סוליד 2, אז זה תמיד יבלבל

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 אוגוסט 2015, 20:04

bling כתב:את ZOE הוא לא ממש פיתח ישירות, לרוב הפיק או כל מני דברים אחרים, כל הדברים הללו מן הסתם פחות נחשבים ממשהו שהוא ביים ועשה כמעט כל תפקיד מהותי בו כמו MGS.
הוא די 9+ באופן קבוע כשמדובר במשחק גדול של קוג'ימה (יש כמה משחקי PSP וניידות אחרות שלא תמיד)

בקשר לחבר'ה האחרים, זה לא קשור ל AAA, הסגנון שלהם מלחתכילה לא מותאם במיוחד ל AAA, אבל גם בתחום שלהם הם פשוט הרבה פחות טובים, לא חושב שיהיה חובב אחד של המשחקים שלהם שיחשוב שהם עומדים בשורה אחת עם הקלאסיקות.

הנה מהדף של ZOE:
https://en.wikipedia.org/wiki/Zone_of_the_Enders_(video_game)

הוא המציא את המותג והפיק, אבל לא ביים.

אם מתעלמים מכל המשחקים שלו שקיבלו פחות מ9, אז אין ספק. הוא מפתח של 9+. :twisted:

מה זה הסגנון שלהם לא מותאם לAAA? המשחקים שלהם היו הכי AAA שיש, תקופה ארוכה. היום הם לא. הם משחקים של 15-20 דולר וברמות האלו, הם עדין נהדרים בהרבה מאוד מקרים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוגוסט 2015, 20:09

קוג'ימה כל חייו פיתח משחקי מטאל גיר (שאף אחד מהם לא קבל פחות מ90 חוץ מאשר PW שקבל 89, אבל זה עדין היה משחק PSP קטן יחסית ואחד ממשחקי הPSP הכי טובים שיש) ויש לו בדיוק ארבעה משחקים שהם לא מטאל גיר, Policenauts ושלושה משחקי Snatcher. כן, משחק סנצ'ר אחד היה די רע אבל חוץ ממנו אני לא חושב שאפשר ליחס לבן אדם הזה משחק שהוא לא לפחות 80 ובטוח שאפשר ליחס אליו בכל דור (הNES, הSNES, הפס1, הפס2, הפס3 וכמו שנראה עכשיו הפס4) משחק שהוא יצירת מופת באותו דור שהגדיר מחדש את אותה סדרה.

באמת שאי אפשר להגיד על קוג'ימה מילה רעה, הלוואי וכל הטים שייפרים או הוורן ספקטורים היו עושים משחקים עם ממוצע 95 היום ב2015 כמו קוג'ימה.

אגב בלינג, בטח שהיו ציונים בתקופה הזאת. לכל משחק MG היו ציונים מטורפים בזמנו, אפילו MGS1 יצא מאוחר מספיק בשביל שיהיה לו ממוצע 93 מ-30 מקורות:
http://www.gamerankings.com/ps/197909-m ... index.html

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 אוגוסט 2015, 20:10

Laskin כתב:כן, זה נכון ואני תמיד שוכח את זה (:
כולנו קנינו את זואי (אגב זה השם של הבת שלי, אבל לא חשבתי על זה בזמנו, ובכל זאת אני אקח את ההזדמנות ואגיד שאני המעריץ הכי גדול של קוג׳ימה עד כדי שם לבת;) בגלל הדמו של מטאל גיר סוליד 2, אז זה תמיד יבלבל

וואו זו אחת החוויות הכי חזקות שלי מדור הפס2, הדמו של MGS2, בהתחלה השכרתי מבלוקבאסטר (כן היתה חנות כזו פעם שהיה אפשר להשכיר ממנה גם משחקים) ביחד עם חבר את ZOE רק בשביל הדמו וכמעט התעלפנו כשהפעלנו אותו, אחרי זה השגתי אותו באופן קבוע, יש לי שם אני מאמין יותר מ 10 שעות על החלק גיימפליי המסכן הזה.

זה גם היה השוק הגראפי הכי גדול שחוויתי, לדעתי לא יהיה משהו עם אותה עוצמה, זה פשוט המעבר הזה מ 3D מכוער לגראפיקה מודרנית שנראית ככה (ומאז אני מרגיש שזה בעיקר ליטוש של אותה הגראפיקה, עד שנגיע למשהו כמו CGI ששוב ירגיש כמו משהו חדש גראפית), למרות שגם היום אני נופל מגראפיקה, זו נקודת זמן שלא תחזור.

כן נו CHAOTIC אני מציב תנאי של משחקים שביים בתחום ה AAA, מה הבעיה :P
והתכוונתי שכל מני קווסטים שלא בדיוק נשענים על סינמטיות חזקה (בניגוד להאבי ריין למשל) לא בדיוק יכולים למצוא מקום ב AAA של היום, הלוואי שכן אבל כנראה שזה סיכון ענק.
מהבחינה הזו הם המשיכו מה שהם עשו ולא הכי הדהימו, לך תבדוק ממוצעים...

KEO, ברור של MGS1 יש ממוצע, אבל מה הציונים של MG1 ו MG2, ואני מסכים איתך כמובן על הרקורד של קוג'ימה לעומת רוב האייקונים האחרים שלא הצליחו לשמור על הרמה.
אפשר לאמר שגם קן לוין שם אבל יש לו הרבה פחות משחקים אם אני לא טועה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 אוגוסט 2015, 20:15

השוק הגרפי הכי גדול שאני קיבלתי היה דווקא ממריו64, אבל ״כן, לגמרי!״ על כל השאר.
מספר שתיים בשוק הגרפי, אבל נאמבר וואן בשוק הסינמטי.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 אוגוסט 2015, 20:21

DrKeo כתב:קוג'ימה כל חייו פיתח משחקי מטאל גיר (שאף אחד מהם לא קבל פחות מ90 חוץ מאשר PW שקבל 89, אבל זה עדין היה משחק PSP קטן יחסית ואחד ממשחקי הPSP הכי טובים שיש) ויש לו בדיוק ארבעה משחקים שהם לא מטאל גיר, Policenauts ושלושה משחקי Snatcher. כן, משחק סנצ'ר אחד היה די רע אבל חוץ ממנו אני לא חושב שאפשר ליחס לבן אדם הזה משחק שהוא לא לפחות 80 ובטוח שאפשר ליחס אליו בכל דור (הNES, הSNES, הפס1, הפס2, הפס3 וכמו שנראה עכשיו הפס4) משחק שהוא יצירת מופת באותו דור שהגדיר מחדש את אותה סדרה.

באמת שאי אפשר להגיד על קוג'ימה מילה רעה, הלוואי וכל הטים שייפרים או הוורן ספקטורים היו עושים משחקים עם ממוצע 95 היום ב2015 כמו קוג'ימה.

אגב בלינג, בטח שהיו ציונים בתקופה הזאת. לכל משחק MG היו ציונים מטורפים בזמנו, אפילו MGS1 יצא מאוחר מספיק בשביל שיהיה לו ממוצע 93 מ-30 מקורות:
http://www.gamerankings.com/ps/197909-m ... index.html

אפשר להגיד עליו המון מילים רעות. לא חסר דברים נוראיים שהוא עושה. כמו שאפשר להגיד על הוויטצ'ר 3 המון דברים רעים, אבל זה לא מפריע לו להיות מצוין.
הוא פשוט, חד משמעית, לא מפתח של 90+. הוא כן אחראי למשחקים שקיבלו פחות. בין אם הוא רק "המציא" את המשחק והיה מפיק, אבל לא ביים, זה פחות משנה. הוא שם את השם שלו על המשחק, אז הוא לקח עליו אחריות.

אני חושב שהוא במאי מעולה ואין ספק שהוא אחד היותר שאפתניים. הוא גם אחד היותר מוכשרים בתעשייה היום. הוא פשוט לא מפתח של 90+. לא אם מסתכלים על כל המשחקים שעליהם הוא אחראי.

בלינג, מה הממוצעים של המשחקים החדשים יותר של רון גילברט וטים שייפר משנים? הם פיתחו פעם משחקי AAA. היום הם מפתחים משחקים של 15-20 דולרים. אין בכלל טעם לעשות השוואה של ציונים, במקרה הזה.
הם מפתחים טובים. עדין. המשחקים שם מפתחים טובים ומצופים. עדין. להגיד שהם "איבדו את זה לגמרי" זה לא נכון.
נערך לאחרונה על ידי Nucleus_Dawn ב 26 אוגוסט 2015, 20:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 26 אוגוסט 2015, 20:22

אפילו אני ששיחקתי את MGS 2 רק כמה וכמה זמן אחרי שהוא יצא (חיכיתי לגרסאת המחשב) מאוד התרשמתי מהגרפיקה שלו! אני ממש זוכר את זה.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 אוגוסט 2015, 20:24

קאוטיק, הוא (או יותר נכון קונאמי) שמים את השם שלו הרבה פעמים על הקופסא כי זה מעודד מכירות, מן הסתם כשהוא יושב מאחורי פרויקט ועובד מקרוב על הגיימפליי שלו ועל הצד היצירתי שלו ולא רק בתפקיד המעומעם במקצת של "מפיק" יוצא משחק אדיר, זה כבר מוכח יותר מ 20 שנה :)

בקשר למפתחים האחרים, ככה או ככה הם לא מצליחים לעשות משחקים עם ציונים גבוהים וגם לא אייקונים ואהובים כמו בעבר, ויש להם את הקהל לזה.
DIVINITY למשל הוא גם סוג של משחק מהתקופה ההיא שהתקבל בצורה מדהימה, המפתחים שלו (שחכתי את השם אבל היו תותחים פעם) כן שמרו על הרמה גם אם זה לא AAA, גליברט ושייפר והשאר- לא.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 אוגוסט 2015, 20:28

Klayman כתב:אפילו אני ששיחקתי את MGS 2 רק כמה וכמה זמן אחרי שהוא יצא (חיכיתי לגרסאת המחשב) מאוד התרשמתי מהגרפיקה שלו! אני ממש זוכר את זה.

גם אני!
שיחקתי בPS2 וזה היה הרבה מאוד שנים אחרי היציאה שלו, אבל עדין אמרתי וואו בקול רם.
אחרי שעתיים יצאתי ממנו ולא נגעתי בו שוב, אבל הגרפיקה שלו היתה ממש מרשימה.

---

נכון, בלינג. כמו שאמרתי, בקיזוז המשחקים הלא טובים שלו, הוא מפתח של 90+. זה נכון להרבה אנשים פחות מוכשרים ממנו. :D
זה לא סותר את העובדה שהוא מפתח סופר מוכשר ואחד הטובים ביותר בתעשייה. זה סתם ויכוח קטנוני, כן? תפסתי אותך במילה ואז שינית את ה"תנאים", כדי להבהיר למה התכוונת באמת.
אנחנו מסכימים, סה"כ.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 אוגוסט 2015, 20:29

אחד הקטנוניים... לא יכול לחכות לציון של חנן

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 אוגוסט 2015, 20:29

לא תפסת אותי במילה קאוטיק, אני מכיר את כל המשחקים שהוא היה מפיק שלהם ומן הסתם כשאמרתי את המשפט הזה לא התכוונתי אליהם מלחתכילה.
בכל אופן מספיק באמת לפני שבוזמן יבוא, לא רוצה לקבל ציון נמוך :P

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 26 אוגוסט 2015, 20:34

זה נמוך כי זה לא ויכוח מסיבה (ודי קצר.) אני משאיר כרגע את הציון בביקורת מילולית ומחכה לMC שישכללו לי את הציון למספר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 אוגוסט 2015, 20:35

^^ לייק :D

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 אוגוסט 2015, 20:37

bling כתב:לא תפסת אותי במילה קאוטיק, אני מכיר את כל המשחקים שהוא היה מפיק שלהם ומן הסתם כשאמרתי את המשפט הזה לא התכוונתי אליהם מלחתכילה.
בכל אופן מספיק באמת לפני שבוזמן יבוא, לא רוצה לקבל ציון נמוך :P

לגמרי תפסתי אותך במילה. בגלל זה לאסקין צודק כשהוא אומר שזה אחד הוויכוחים הקטנוניים :D (נתחיל ויכוח על האם תפסתי אותך במילה, או לא?).
כן... ברור לי שלא באמת "הזזת את הקורות של השער" אלא הבהרת לי למה התכוונת. סתם התקתננתי.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 אוגוסט 2015, 20:47

אף פעם לא מאכזב (:
חנן, לא קוג׳ימה... או שכן?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוגוסט 2015, 23:07

אבל ברצינות שחר, שם של בן אדם נדבק למשחקים כי הוא זרק רעיון או עזר למפתחים במשהו. זאת אסטרטגיה שיווקית של קונאמי, זה הכל. זה כמו סטיבן שפילברג, בכל פרוייקט שני שיש בקולנוע או בטלביזיה יופיע לך השם סטיבן שפילברג (על הרובוטריקים וצבי הנינג'ה האחרון הוא מופיע למען השם), זה אומר ששפילברג אשם אם הוא יצא גרוע או גאון אם הוא יצא טוב? ממש לא, זה טריק שיווקי. בו נסנן את הבולשיט לרגע, לקוג'ימה לוקח 3-5 שנים לעשות משחק וכל המשחקים האלה שנושאים את השם שלו סתם ככה למטרות שיווקיות כי הוא נתן למפתח שני טיפים או זרק להם רעיון באמת לא נחשבים. לא כי הם טובים או רעים, כי הוא פשוט לא עשה אותם.

רק תראה למשל מה קורה לפרנצ'ייז מת, שכל מה שיצא לו ב10 שנים האחרונות היה גוש צואה ענק, כשקוג'ימה נוגע בו. P.T, שמחדש את סדרת סיילנט היל, סדרה שהיא ערימת חרא וקוג'ימה בונה קונספט קצרצר והאינטרנט נמס. אתה יכול להגיד שקונאמי מלכלכת את השם שלו כמו שנינטנדו זורקת את המילה "מריו" על כל משחק שני. אבל להגיד שיש לו רקורד שלא גובל בפחות או יותר מושלם? כן, אתה יכול לשנוא משחק X או משחק Y, אבל ככלל הבן אדם עושה משחקי 90+ כבר 27 שנים.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 27 אוגוסט 2015, 00:15

DrKeo כתב:רונן, אם זלדה החדש היה נראה כמו הורייזן ועולם פתוח אמיתי שנינו היינו קונים NX תוך שתי דקות :)

למעשה, משחק זלדה מפתה אותי לקנות לא משנה כיצד הוא נראה (אם הוא משחק ראשי בסדרה). אני מאמין שזלדה הבא יגיע ל-NX, אז נחסכת לי דילמת קניית WiiU.

בעניין קוג'ימה: ודאי שהוא מפתח של 90 פלוס. הבעיה היחידה שלי אתו שהוא אדם של להיט אחד. אני לא מצליח למנות משחקים אחרים שלו זולת MGS.

אבל הוא גאון בכל זאת. אני מקווה שאחת החברות הגדולות תאמץ אותו.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אוגוסט 2015, 00:53

הוא לא ממש עשה משחקים מחוץ לMGS, אבל הנה, הוא התחיל לעשות את P.T ואנשים קראו לזה החווית אימה הכי טובה שהם ראו. רק חבל שקטעו אותו באמצע :)

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 27 אוגוסט 2015, 10:07

DrKeo כתב:הוא לא ממש עשה משחקים מחוץ לMGS, אבל הנה, הוא התחיל לעשות את P.T ואנשים קראו לזה החווית אימה הכי טובה שהם ראו. רק חבל שקטעו אותו באמצע :)

לעזאזל עם קונאמי.

שיחקתי ב־P.T. הוא עדיין מותקן בקונסולה שלי. בהחלט אווירתי וחזק, אך לדעתי נפגע בגלל ה"חידה" המתסכלת בסוף. אין בה שום היגיון. מעולם לא פתרתי אותה, אפילו לאחר שעקבתי אחר ההסברים של אחרים. ישבתי שעות ושום דבר. כמעט העפתי את השלט מהחלון.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 42 אורחים