ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

Re: ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

הודעהעל ידי רונן » 19 אוקטובר 2015, 17:02

DrKeo כתב:יש דיווחים שרצים בניאוגאף מאנשים שטוענים שהם מפתחים שקבלו מנינטנדו הדגמה של הNX ושהדמו שהם ראו נראה כמו משהו שדורש חומרה "Cutting edge" של PC. לא בטוח לגמרי מה זה אומר אבל נשמע שהכיוון הוא כוח, לפחות פס4 ואני מקווה שהרבה יותר. אה, וכמובן שאי אפשר לדעת אם זה אמיתי או בולשיט.

אם זה נכון, אז מדובר בהרבה יותר מ־PS4, כי לדבריך, ה־PS4 היא לא ממש Cutting Edge.

אני מקווה שנינטנדו תזנח מיני שליטה חדשות. שתיצמד למסורת. אני בעד שתהיה תמיכה בשלט Wii כדי להתאים למריו גלקסי (כן, לא הייתי רוצה לשחק בו בשלט רגיל, המצביע תרם לו מאוד, לדעתי).
נערך לאחרונה על ידי רונן ב 20 אוקטובר 2015, 15:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 אוקטובר 2015, 17:23

אני חושב שהרבה כוח, שלט הארד קור טוב, תמיכה לאחור בwiiu (מה שנותן להם אוטומטית תמיכה לאחור בwii ובגיימקיוב, חתיכת ספריה) ושטיק של תקשורת עם היורשת של ה3ds (למשל להזרים אליה ולשחק כמו remote play או גרסאות דומות של משחקים כמו ssb יתנו לך לשחק אחד נגד השני או שהניידת תוכל לשמש שלט לנייחת כמו הwiiu והשלט מסך שלה) יתנו חבילה מצויינת שאני אשמח מאוד לקנות. זה גם יהיה נחמד לשחק במשחקי wii ו-wiiu שפספסתי. אני בטוח שיש פה מעריץ mgs או שניים שישמח לtwine snakes ואני תמיד שמח לשחק שוב ברוג סקוואדרון :)
We're just normal men. We're just innocent men

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 19 אוקטובר 2015, 22:21

ואני תמיד שמח לשחק שוב ברוג סקוואדרון

אני לא יודע ,עם זה אפשרי בכלל ,למכור אותו מחדש ,בלי הסכם עם EA או דיסני
יש עניין של זכויות יוצרים
STAR WARS ,בבעלות דיסני היום ,ויש להם הסכם בילעדיות למשחקים עם EA ,ככה שלא ברור איזה הסכם המפיצה של רוג ,לתמה בזמנו
הסכם זיכיון זמני ? הסכם לפלטפורמות מסוימות ?
הסכם לכל החיים על המישחק ?

למרות שהמשחק השני והשלישי יצאו רק לקיוב ,זה לא היה זיכיון של נינטנדו
המשחק הראשון יצא לN64 וPC
מאוד מוזר לי למה זה אף פעם לא קיבל פורטים להשקה דיגיטלית ,אני מדבר על לפני שדיסני קנתה את הזכיון

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 אוקטובר 2015, 23:26

יש לי אותו עדין, גם את re4 ועוד המון משחקים כולל twine snakes אז אני לא צריך שימכרו :)

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 20 אוקטובר 2015, 06:35

וניראה לך שנינטנדו יאפשרו את זה ? ,לא חושב שיש מצב שהם יתמכו בגימקיוב על גבי דיסקים
עם יכניסו תמיכה אחורית לקיוב ,זה בטח יהיה בסיגנון הVC ,ואנשים יצתרכו לקנות מחדש
או שיוציאו אוספים

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 20 אוקטובר 2015, 11:44

DrKeo כתב:
bling כתב:מה!? ברור שהיו כרטיסים חלשים יותר בשוק, הכרטיס של ה ONE למשל הוא אחד מהם, אבל גם מתחתיו היו.
אולי אני לא מבין בחומרה אבל אפילו אני יודע לזהות מתי מישהו נכנס למחוזות ההייפרבול המקושקשים, גם ה 750 TI לא באמת חזקה יותר מה PS4, אבל אין לי כח להכנס לזה שוב כי אז הגענו לזה שאתה אומר שאין קרטריונים מספיק שווים או ברורים כשהבאתי גראפים.

ואני לא מדבר על עלייה חדה כמו בימי הפס3, אבל אם פיתוח יקר יותר ב 30+ אחוז, אם נגיד ממוצע של דור קודם היה 40 מליון ועכשיו זה יותר מ 60 זה לא צחוק, וזה לא משהו שתשמע בראשי חוצות כי זה לא דרמטי במיוחד.

הייפרבול מקושקש? בתוך שתי הקונסולות יש כרטיס מסך שיצא במרץ 2012 (פשוט בONE הוא סורס קצת כדי להוריד עלויות), שנה וחצי לפני שהקונסולה יצאה. כשהקונסולות יצאו היה מדובר בסדרה לא רלוונטית יותר (אצל AMD מכרו כבר רק סדרה 200, אצל NVIDIA בדיוק הייתה היציאה של סדרה 700) והסדרות שיצאו באותה תקופה, הכרטיסים הכי חלשים בשוק הביאו ביצועים עדיפים על הפס4. אתה רוצה להגיד שיש משחק פה או משחק שם שהפס4 מבצעת קצת יותר טוב מה750TI? סבבה יש מצב למרות שאני לא מכיר כאלה. אבל זה לא רלוונטי, אם הכרטיס בפס4 היה טוב כמו ה750TI אז אין מצב בעולם שאפילו משחק אחד על ה750TI היה מבצע טוב יותר כי כמו שאתה יודע לקונסולות כותבים לברזלים. אבל יאללה, נניח לרגע שההנחה הקיצונית הזאת שהכרטיס של הפס4 מקביל ל750TI, ה750TI זה לא כרטיס LOW END? אז מה הוא כשמעליו יש את ה760GTX, 770GTX, 780GTX ו-780TI? אבל למה צריך את כל הקשקשקת הזאת? כל אתר טכני באינטרנט לא רק משווה ביוצועים בעזרת 750TI לפס4, הוא גם נותן ביצועים טובים יותר בחלק מהמשחקים.

בנושא העליה בעלויות פיתוח. עותק דיגיטלי מכניס כמעט 100% יותר למפיצה מעותק רגיל. תוסיף על גבי העליה הדיגיטלית את העליה של הSEASON PASS, הגרסאות דלוקס, הDLC, המיקרו תשלומים וPS+ או GWG ותקבל שוק שמאוד קשה לך להגיד אם הוא רווחי יותר או פחות רווחי. אם הייתי צריך לנחש, השוק היום הרבה יותר רווחי מבדור הקודם.

עריכה:
בעצם שחכתי מה750GTX, אז היה כרטיס אחד יותר חלש מה750TI. אני בספק אם הכרטיס של הפס4 בכוח של ה750GTX אבל הוא היה הכרטיס הכי LOW END בתקופה של הפס4, לא ה750TI.

אתה ניסחת את זה בצורה מבלבלת כאילו לא היו מחשבים עם כרטיסים ברמה כזו נמוכה והרי שברור שאפילו הממוצע של המחשבי גיימינג באותה תקופה היה ברמה הזו ואף מתחת אליה, גם אנשים שקנו מחשב חדש יכלו ללכת על כרטיס ברמה הזו או נמוכה יותר (לא כל מי שקונה מחשב חדש הולך על סדרה חדשה ויקרה), מהדברים שלך התפרש כאילו כולם היו עם מחשבים עם כרטיסים של 680 GTX.

וכן גם אני משער שיש היום יותר הכנסה PER משחק באופן ממוצע (מן הסתם החבר'ה שפיתחו את NBA LIVE לא בדיוק מרגישים ככה :)), אבל רף הכניסה גבוה יותר, זה ויכוח סרק כי אין נתונים אז חבל על הזמן.

והדיווחים על כח מפלצתי של ה NX הם פשוט too good to be true, הלוואי, ואני מקווה שהקונסולה תהיה הצלחה ענקית איכשהו אם הם הולכים על הכיוון הזה, אחרת נינטנדו תקבל מסר ש"כח לא עוזר" וגם המתחרות לא ימהרו לאמץ טכנולוגיות מתקדמות מדי, אם היא תצליח מאוד אז אפשר יהיה לחתום על זה שהפס5 וה XB2 גם יהיו מפלצות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אוקטובר 2015, 14:17

הגרסה הפשוטה היא שהכרטיס שיש בפס4 הוא יותר חלש מהכי LOW END שהיה בסדרות שיצאו באותה תקופה וכשה360 יצאה היה לה כרטיס קצת יותר חזק מהכרטיס הכי חזק בסדרה. זה ההפרש, הוא די ענקי. האם הפס4 והONE היו צריכות להיות חזקות פי 10? לא באמת, אבל פי 3-4 נגיד? בהחלט. בפס4 היה צריך להיות משהו דומה ל780GTX, לא חלש מה750TI.

וכן, הדיווחים של NX חזקה נשמעת כמו חלום רחוק ויש כבר שניים כאלה. זה הולך להתפוצץ לנו בפנים :(

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 20 אוקטובר 2015, 14:25

מה שכן, אם הדיווחים נכונים ואכן מדובר במפלצת יש סיכוי טוב שזו תהיה הקונסולת נינטנדו הראשונה שלי, ברגע שיכריזו על זלדה ומטרויד בגראפיקה הזו (ואם תהיה תמיכה לספרייה המדהימה של נינטנדו מדור הקיוב-ווי- WIIU, בשלב הזה כבר לא יכול לשחק במשחקי N64 וכל מה שבדור לפני הקיוב) אני קונה אותה בלי לחשוב פעמיים, ככה שאם אני מדד למשהו, שחקן פלייסטיישן שמאז ה NES (מגאסון בגרסה הפיראטית בארץ) לא שיחק בקונסולה של נינטנדו, אז נינטנדו יכולה להצליח איתה :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אוקטובר 2015, 14:26

כן, גם אני, מעריץ נינטנדו לשעבר שמאס בחברה. אז הנה, כבר הם שפרו את המכירות שלהם בשתי קונסולות, אני בטוח שרונן ושחר יהפכו אותנו כבר לכוח קניה מטורף של ארבעה :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 20 אוקטובר 2015, 14:31

גם לאסקין יקנה בטח בתסריט שכזה, עומר גם קונה את רוב הקונסולות שלהם (הבנאדם קנה ווי-יו, לא צחוק), וארז רונן זו קנייה אוטומטית גם אם הם מוציאים טוסטר אובן עם סמל של מריו עליו, אז בסכ"ה אם פורום ווקסלים מדד זו תהיה הצלחה מסחררת :P

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 אוקטובר 2015, 14:39

תלוי, אם המשחקים באמת ינצלו את האקסטרא כח כמו שצריך, ואני מדבר על המשחקים של נינטנדו, כי מולטיפלטפורם אני בכל מקרה אקנה למחשב.
אבל אם זלדה הבא ייראה כמו משהו ששם את HORIZON בכיס הקטן ומריו גלקסי ייראה כמו שJ&D הבא של נוטי דוג היה יכול להיות? אני אהיה הראשון לעמוד בתור ;)
ואז באמת אעשה את תכנית ב' שלי, ופשוט אשחק בכל הבלעדיים של הPS4 על המכשיר של גיסי, הוא גם ככה חייל קרבי ומשתחרר עוד שנה וחצי, יהיה לי מלא זמן לסיים את רוב המשחקים שארצה, והוא ישמח שאני אקנה אותם והוא יוכל לשחק בהם כשהוא חוזר פעם בשבועיים ^_^

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 25 אוקטובר 2015, 09:54

bling כתב:ה NX מתחיל להכנס להילוך גבוה, נינטנדו שלחה ערכות פיתוח למפתחים, עכשיו זה כבר די וודאי שמדובר בשיגור שנה הבאה, מה שמעניין זה שזה כולל יחידת מובייל ומה שמפתיע במיוחד, מובטח שהפעם נינטנדו תתמודד מבחינת כח "בעקבות תלונות שקיבלה על הכח של ה WIIU לעומת התחרות" (נו שיט, הם באמת הופתעו שמפתחים לא עושים פורטים מהפס4 ומה ONE ל WIIU? נינטנדו כזו מנותקת, כל משתמש פורום ממוצע היה אומר להם שהכח של ה WIIU בעייתי אם הם רוצים תמיכת צד ג' :|)

מתוך ה WSJ:
the exact shape of the NX hardware isn’t yet clear. People familiar with the development plans said Nintendo would likely include both a console and at least one mobile unit that could either be used in conjunction with the console or taken on the road for separate use. They also said Nintendo would aim to put industry-leading chips in the NX devices, after criticism that the Wii U’s capabilities didn’t match those of competitors.

יש לינק אבל לצערי זה אתר למנויים לכן אין גישה לכל הכתבה:
http://www.wsj.com/articles/nintendo-begins-distributing-software-kit-for-new-nx-platform-1444996588

לא כל כך מבין עדיין מה העניין של היחידת מובייל, יכול להיות שה NX זה שם כולל גם לניידת וגם לנייחת שיהיו זמינים לרכישה בנפרד ויתקשרו אחד עם השני?

זה מפתיע שמדובר ביחידת מובייל עם יחידה נייחת? אני כבר בזמנו הימרתי על מכשיר היברידי (אפילו מכשיר נייד עם docking station לביצועים משופרים) ואפילו התפרעתי בהימור על ארכיטקטורה שלה ARM במקום x86:
viewtopic.php?f=1&t=650

לגבי הכח, אם נתחיל להסתכל על נינטנדו בתור חברה שבשני הדורות האחרונים בעצם מציעה את הקונסולה שלה באיחור של חצי דור עד דור עם ביצועים משופרים קלות (הWii בהשוואה לGC, הWiiU בהשוואה לOne) - נוכל לקבל הערכה גסה מה יהיה הכח של הNX. אני מעריך מכשיר של 8GB זיכרון בדומה למכשירים האחרים וגם עם כח עיבוד דומה מטעמי צריכת חשמל ומטעמי "לא בטוח שאנחנו צריכים יותר" אבל עם תוספת ביצועים עסיסית לכרטיס הגרפי בזכות שיפור משמעותי בארכיטקטורות של AMD ונוידיה מאז 2013 - מה שבתכלס הוא הנקודה החלשה של הקונסולות בדור הנוכחי.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 25 אוקטובר 2015, 10:18

דווקא חשבתי שנקודת החולשה של הדור הנוכחי היא בבירור המעבד, גם Ubi אמרה בזמנו שאם לקונסולות היה כח עיבוד נורמלי הם היו יכולים להריץ את AC גם על 60, לא 30 בקושי, הכרטיס הגראפי מתמודד בלי בעיות עם העומס לטענתם ובמעבד טמון הצוואר בקבוק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוקטובר 2015, 15:26

אכן נכון, המעבד הוא החלק הכי חלש בדור הנוכחי. אבל אני בטוח שאם היו שואלים מפתח אם הוא מעדיף להכפיל את הכוח של המעבד או הכוח של הGPU, הם עדין היו אומרים GPU :)

וגיא, הדיבורים הם על חלקים מAMD, כלומר לא ARM. גם החומרה בפס4 והONE הן לא מ2013, הן מתחילת 2012 כך שיש לנו 4 וחצי שנים של התקדמות טכנלוגית, לא שלוש :)

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 26 אוקטובר 2015, 13:17

וגיא, הדיבורים הם על חלקים מAMD, כלומר לא ARM

אתה שוכח שAMD מפתחת מעבדים משולבים ,חלק מהליבות סטנדרטיות ,וחלק ARM
אני מעריך בניסיון למכור אותם ,למכשירים עם 2 מערכות הפעלה שונות
לדוגמה WIN סטנדרטית ,עם אנדרואיד סטנדרטי

היום זה די בעיתי לעשות ,עם רוצים תאימות טובה לאפליקציות אנדרואיד ,כי זה או לדחוף 2 מעבדים שונים
או לעשות אמולציה
או שדופקים חלק מהתאימות

תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוקטובר 2015, 14:45

אתה לא מעודכן קרירין, הם בטלו כבר את הפרוייקט סוקט שתואם x86 ו-arm.
http://www.extremetech.com/computing/20 ... ially-dead

זאת נינטנדו, הם יכולים לעשות כל החלטה מפגרת אבל אם הם רוצים להיות במשחק אז הם צריכים משהו פשוט מהליין 2016 של הx86 של amd שיהיה זול וחזק מהפס4. זה לא אמור להיות קשה במיוחד כשהפס4 מהליין של תחילת 2012, יותר מ4 שנים הפרש.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 26 אוקטובר 2015, 15:44

לא ידעתי שביטלו את זה ,הרעיון על הנייר לפחות היה טוב

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 26 אוקטובר 2015, 19:47

אני לא מדבר על משהו משולב עם x86, אני מדבר על חומרת AMD עם מעבד מבוסס ארכיטקטורת ARM נטו: יש להם דברים כאלו בשוק השרתים והembedded, ויש להם בלו"ז את פלטפורמת הK12 שמבוססת ARM ומתוארכת ל-2017.
לצד AMD יש כמובן את Nvidia עם הTegra שגם היא מבוססת מעבד בארכיטקטורת ARM. הבא בסדרה שלה הוא פארקר שאמור לצאת ב-2016-2017 ויכול להתאים.

זה נכון שיהיה לנינטנדו יותר פשוט לקחת את אותה חומרת היגואר שיש כבר ב-PS4 ובOne כמו שהיא עשתה בעבר עם קונסולות החצי-דור-איחור שלה, אבל אני לא יודע עד כמה זה תופס אם הם מעוניינים להוציא מכשיר משולב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוקטובר 2015, 23:00

swym כתב:אני לא מדבר על משהו משולב עם x86, אני מדבר על חומרת AMD עם מעבד מבוסס ארכיטקטורת ARM נטו: יש להם דברים כאלו בשוק השרתים והembedded, ויש להם בלו"ז את פלטפורמת הK12 שמבוססת ARM ומתוארכת ל-2017.
לצד AMD יש כמובן את Nvidia עם הTegra שגם היא מבוססת מעבד בארכיטקטורת ARM. הבא בסדרה שלה הוא פארקר שאמור לצאת ב-2016-2017 ויכול להתאים.

זה נכון שיהיה לנינטנדו יותר פשוט לקחת את אותה חומרת היגואר שיש כבר ב-PS4 ובOne כמו שהיא עשתה בעבר עם קונסולות החצי-דור-איחור שלה, אבל אני לא יודע עד כמה זה תופס אם הם מעוניינים להוציא מכשיר משולב.

אני מקווה, מאוד מקווה שהם לא מוציאים "מכשיר משולב". אני חייב לדעת, מה זה המכשיר המשולב הזה? מה זה אומר בכלל? מה הכוונה כשאומרים את זה? אני יכול להבין 3DS2 שמשמשת כשלט שלה כמו השלט WIIU או שיקוף של הNX לתוך ה3DS2 כמו בVITA או קצת אנטרקציה בין גרסאות של אותו משחק על שני המכשירים. כל הדברים האלה לא דורשים דמיון ארכיטקטורה. אבל מה זה אומר מכשיר משולב?

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 27 אוקטובר 2015, 06:04

מכשיר משולב ,לדוגמה מכשיר שהוא נידת ,אבל שאתה שם אותו בטחנת עגינה
כל הכוח שלו נפתח והוא ניחת

בפועל הטכנולוגיה קימת כבר שנים ,דברים כמו הורדת מהירות שעון ,סגירת חלק מהליבות ,ודברים דומים
קימים כבר הרבה זמן
יש לזה את ההגבלות של זה (להכניס את רוב החומרה לנידת ) ,אבל יתרונות מבחינת הצרכן

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 אוקטובר 2015, 10:50

אתה מדבר פה על מכשיר שאם הוא יהיה עם ביצועים נכים יחסית - יעלה 500 דולר, ואם יהיה נורמלי - יעלה 650 דולר.
או שיעלה 450, אבל תאלץ לקנות כרטיס זכרון בנפרד או משהו.

בכל אופן זה נשמע לי נוראי, ואני די משוכנע שאין לזה שוק גדול כל כך...

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 27 אוקטובר 2015, 11:32

בכלל לא ,אני מדבר על מכשיר של 400$ ,יותר חזק מהPS4 במצב נייח ,בערך כמו 360 במצב ניד
החומרה אותה חומרה ,רק רובה לא פעילה במצב ניד
אתה לא מצרף גם גימפאד לחבילה ,את זה קונים בנפרד ,כי הנידת מכילה גימפאד
רק דוחף משחק טוב לחבילה ,לעזור במכירות

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 אוקטובר 2015, 11:37

אתה לא יכול לייצר קונסולה שחזקה משמעותית מהPS4, עם מסך נורמלי לניידת (כי היא הרי משולבת, לא?) ובטריה טובה וכל הדברים החשובים לניידות שלה - ב-400 דולר.
גם ב-500 דולר זה לא ממש נשמע לי סביר.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 27 אוקטובר 2015, 12:07

אני מדבר אתך על סוף 2016 או תחילת 2017
והבטריה לא צריכה לתמוך בחלקי החומרה שלא מתפקדים במצב ניד

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 אוקטובר 2015, 12:14

נו ברור, אבל נראה לך שאפשר לעשות קונסולה משולבת חזקה באופן יחסי (לקונסולות הנכחיות), עם מסך איכותי ובטריה שתחזיק זמן סביר (בקיצור - ניידת יותר טובה מה 3DS הגדולה מכל בחינה אפשרית), וכל זה ב-400 דולר? הם בקושי יכולים להרשות לעצמם למכור באנדל של 3DS ו-WII U ביחד במחיר הזה. וכן, ברור לי שהם יכולים להוריד את השלט של הווי-יו, אבל אנחנו מדברים על קונסולה חזקה פי 3 מהווי-יו, וניידת חזקה לפחות פי 2, נגיד.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 16 אורחים