נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי bling » 29 אוקטובר 2015, 10:47

סבבה עדיין מהנה אבל עולם פחות עשיר והפקה מצומצמת יותר באותו המחיר של מריו ראשי, ביקורות שלא מענישות אותו על זה מועלות בתפיקדן.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 אוקטובר 2015, 10:55

לא צריך להעניש משחק בגלל הפקה קטנה יותר... אבל בלי שום קשר בביקורות של משחקי נינטנדו יש נטייה ברורה של הרבה מבקרים "לסלוח" על דברים מסויימים שלא ממש נהוג לעשות בתעשייה... פעם קראו לזה פאנבויז, אני חושב שזה פשוט יצר נוסטלגי בלתי נשלט ;)

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 29 אוקטובר 2015, 10:57

bling כתב:אם הוא באמת רמה פחות אז מוזר שהביקורות עפו עליו ככה, איך המבקרים נתנו לו תשיעיות ועשיריות, הרי הציפייה הוא כן למריו ראשי והוא גם תומחר ככה, אתה שיחקת בו קאוטיק?
--------------------------

סוני שחררה נתוני מכירות של רבעון שני, תהליך ה"חזרה לחיים" שקאז היראי הוביל שכלל התרחקות מתחום הטלוויזיה והסמארטפונים והשקעה בסנסורים ובגיימינג נושא פירות והחברה חזרה לרווח, והיא חוזה הכנסות של 320 מליארד ין בשנה הכספים שמסתיימת במרץ 2016- הרווח הגדול שלה מזה שני עשורים:
ony Corp. returned to profitability in the fiscal second quarter after its “Hotel Transylvania 2” film set a box-office weekend record and President Kazuo Hirai’s focus on video games and image sensors bore fruit.

Sony’s fourth straight profit beat shows Hirai’s progress in reviving a company that has cut thousands of jobs to pivot away from phones and TVs. Sony, which posted losses in six of the past seven years, maintained its outlook for annual operating income of 320 billion yen in the year ending March 2016, the largest full-year profit in two decades. The company is now boosting investment in image sensors, expanding the PlayStation 4’s media offerings and introducing a virtual-reality headset.

http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-10-29/sony-returns-profit-in-second-quarter-as-revival-takes-hold

נתונים:
תמונה

כמו שאתם רואים הפס4 שלח 4 מליון יחידות ברבעון הזה, נתון מצויין. הנה איפה שהוא עומד ביחס לקונסולות אחרות בהסטוריה באותה נקודת זמן:

Wii- 34.55m
PS4- 29.30m
PS2- 24.99m
PS3- 16.60m
360- 13.40m

ה Wii עוד ממזמן עבר אותו וברור שהפס4 לא יכל לעמוד בקצב רצחני כל כך, אבל עדיין פער יפה מאוד מכל שאר הקונסולות המצליחות בהסטוריה.

יש מצב שגם הפס4 יסגור את הפער מול ה Wii בהמשך הדור, אנחנו בתקופה שה Wii התפוצץ בה בצורה חסרת תקדים לשוק (כי מן הסתם הוא נמכר יותר כגאדג'ט להמונים מאשר קונסולת גיימינג מסורתית) אבל אחרי זה באה נפילה די קשה, אם הדור הזה יהיה ארוך מספיק הפס4 יכולה לעבור אותה, במיוחד אם ה VR יהיה הצלחה, מצד שני היא בטח תיפול מול הפס2 בהמשך.

למי שמעניינים אותו המספרים הרבעוניים של התאגיד:

Operating Income- US$733 million

Net Income- US$280 million

Game & Network Services Operating Income- US$199 million

בקיצור, אמ;לק- סוני מתאוששת מהתקופה הקשה שהיתה לה, קאז היראי עושה עבודה מצוינת, הפס4 מוכרת מעולה.

חדשות מדהימות, לא כי חשוב שסוני תצליח על פני משהו, אלא רק בשביל שכולן יצליחו ונקבל עוד הרבה ממה שיש היום. אני מקווה שגם מייקרוסופט מרוצה מהביצועים שלה עד כה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 29 אוקטובר 2015, 11:01

לא שיחקתי אבל ראיתי שני let's play מלאים. הכל בו מרגיש בקנה מידה קטן. הכל כזה bite sized. ממש מרגיש כמו המשך למשחק 3DS, מבחינת זה שקל מאוד לשחק בו בישיבות קצרצרות וכאלה.
הוא עושה את מה שהוא עושה נהדר. אולי מושלם. סה"כ, הוא קיבל ציונים על מה שהוא ולא על מה שהוא לא. אני לא חושב שיש פה איזו מעילה בתפקיד של מבקרים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 29 אוקטובר 2015, 11:16

אם יצא אנצ'רטד חדש בסקופ קטן יותר ובלי SET PIECES אז הוא בטח יחטוף על זה במחיר מלא גם אם עדיין ישמור על הכתיבה השנונה ועל הפייסינג שלו, לי זה נשמע משהו שרק נינטנדו יכולה להתחמק ממנו כמו שלאסקין אמר, מספיק שהמשחק יהיה מלוטש וכיפי וזה בסדר.

Death_119 כתב:חדשות מדהימות, לא כי חשוב שסוני תצליח על פני משהו, אלא רק בשביל שכולן יצליחו ונקבל עוד הרבה ממה שיש היום. אני מקווה שגם מייקרוסופט מרוצה מהביצועים שלה עד כה.

MS לא שחררה נתונים של משלוחים ל ONE, ברור שהם מחווירים לעומת אלו של סוני, היא אמרה שמעתה היא תתמקד בעיקר בנתונים של ה LIVE, שהמטרה שלה זה להגדיל את מספר המנויים, מהבחינה הזו היו לה נתונים חיוביים ברבעון האחרון וה LIVE גדל בכמה עשרות אחוזים (לא זוכר בדיוק).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 אוקטובר 2015, 11:28

מריו זה לא אנצ׳רטד :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 29 אוקטובר 2015, 11:33

טוב עזבו שטויות, אני זוכר את קרירין איך הוא תמיד ראה שחורות לגבי העתיד של סוני, אני מחכה לתגובה שלו :)

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 29 אוקטובר 2015, 14:23

בכלל לא תמיד
בזמנו חשבתי שהPSP תמחץ את הDS ,וטעיתי בגדול

בעניין סוני ,היא בצרות כלכליות ,וזה למרות הצלחת הPS4
בעניין הPS4 ,ברגע שהכריזו על 400$ בהשקה ,נחשפה החומרה ,ונחשף שכן אפשר יהיה להחליף משחקי ריטל בלי בעיה
ידעתי שהPS4 במקום טוב יותר מהמתחרות

MS מפספסת אזור שלם ,שזה יפן ,אפילו הWIIU הכישלונית ,ביפן מכרה יותר מהXBO
והיא רחוקה מאוד מהPS4 בכל האזורים החשובים כרגע ,זה עם כל הכסף של MS ,כל הנציגויות שלה
MS כלכלית במצב מצוין ,הXBO לא

למעשה MS באפרש גדול מנינטנדו ,מבחינה כלכלית ,ואולי זה יפתיע חלק מהאנשים ,אבל נינטנדו במצב כלכלי הרבה יותר טוב מסוני
לסוני פשוט יש חובות גדולים ,הPS4 מיצר הרבה כסף ,אבל יש להם הפסדים במקומות אחרים ,והם בתהליך הבראה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 29 אוקטובר 2015, 15:09

לא הבנתי איך הם בצרות גדולות אם הם חוזים במרץ שיא רווחים הכי גדול שהיה להם מזה שני עשורים.
שלא לדבר על כך שכל זה לפני הורדת המחיר של הפס4 ובלי משחקי AAA גדולים בלעדיים.

ברור שנינטנדו במצב טוב כלכלית בגלל כל הרזרבות שלהם מתקופת ה WII, אבל בוא נאמר שאם הם מפשלים עם ה NX, אתה יודע טוב מאוד שהם עהיו במצב הרבה יותר שביר מסוני ועם סיכוי גבוה הרבה יותר לצאת מהשוק הזה, אין מה לדבר בכלל.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 29 אוקטובר 2015, 16:30

הקנה מידה הקטן בוורלד זהה לחלוטין להמון שלבים בגלקסי ואפילו רוב השלבים בגלקסי 2. יכול להיות שהסקי בוקס של החלל בגלקסי או המיקום הקרוב יותר של המצלמה בוורלד יוצרים רושם אחר של משהו גדול יותר, אבל מבחינת השטח עצמו שמריו מתרוצץ וקופץ עליו, אני יכול להראות לכם שלבים שמעוצבים באופן זהה לחלוטין אחד לאחד.

בכל מקרה הוא אולי משחק קצת, אבל ממש קצת, יותר קצר משני הגלקסים, אבל בניגוד אליהם הוא גם כמעט ולא ממחזר תוכן בשביל להאריך את החיים של המשחק. זאת אומרת שכל העולמות אחרי ה"קווסט" המרכזי מורכבים מתוכן מקורי. ככה שלטעון שהוא פחות מושקע מבחינת תוכן זה פשוט לא נכון.

גרפיקה ברמה גבוה ביחס לקונסולה, מוזיקה שאתה מצפה ממשחק מריו, גיוון וחידושים (שלבים עם קפטין טוד, קואפ, תחפושת חדשה), לא יודע על איזה ערכי הפקה פחותים לאסקין מדבר. זה משחק מריו מרכזי ללא ספק, גם אם הוא לא ענה על הציפיות של מי שרצה לראות מריו 128. כל המשחקים של מריו ירדו בסקופ ממריו 64 ככה שעל אותו הגיון אפשר לטעון שאף אחד מהם הוא לא מריו מרכזי.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 29 אוקטובר 2015, 17:18

bling כתב:לא הבנתי איך הם בצרות גדולות אם הם חוזים במרץ שיא רווחים הכי גדול שהיה להם מזה שני עשורים.
שלא לדבר על כך שכל זה לפני הורדת המחיר של הפס4 ובלי משחקי AAA גדולים בלעדיים.

ברור שנינטנדו במצב טוב כלכלית בגלל כל הרזרבות שלהם מתקופת ה WII, אבל בוא נאמר שאם הם מפשלים עם ה NX, אתה יודע טוב מאוד שהם עהיו במצב הרבה יותר שביר מסוני ועם סיכוי גבוה הרבה יותר לצאת מהשוק הזה, אין מה לדבר בכלל.

אתה צריך להראות לי נתונים ,של חובות שסוני צריכה לשלם ,מול הכנסות נטו
שאתה בודק את נינטנדו ,יש להם יתרה של כמה מיליארדים ,זה אומר שאחרי כל החשבונות ,הם כרגע במצב מאוד יציב כחברה
לאומת זאת ,סוני חיבת המון כסף ,חלק מהחטיבות שלה מפסידות ,סוני מכרו משרדים ,קיצצו עובדים ,מכרו את חטיבת המחשבים
יש סיכוי לא רע שסוני תמכור את חטיבת הטלוויזיות שלה ,ואת חטיבת הסמארטפונים וטאבלטים שלה ,וזה אומר שהיא תאפוך לתאגיד קטן יותר
לא בדקתי ,אבל אני מעריך שהאולפני קולנוע שלה ריווחים עדין ,הPS4 ,וחטיבת המוזיקה ,אבל את זה צריך לבדוק כל רבעון
סוני גם מוכרת המון מצלמות לסמארטפונים ,כולל למתחרות גדולות ,ויש לה כמה פטנטים שהיא מקבלת תגמולים אליהם

העניין שסוני בחובות ,ולא חובות קטנים ,מה יקרה ? עם היתי יודע היתי משקיע ,זה עולם העסקים ,עולם דינמי והרבה פעמים מפתיע
אפל היתה קרובה לפשיטת רגל ,והיום אחת מהחברות הגדולות בעולם ,לאומת זאת אטרי היתה מלכת משחקי הווידיאו ,ופשטה רגל

חברה כמו סגה עדין קימת ,בגלל כל מיני עסקאות ,מי יודע מה יקרה מחר ?

בגלל זה אני מדבר על היום

MS ,אחת מהענקיות בעולם ,ויש לה יתרות עצומות של כסף

נינטנדו במצב טוב ,יציבה ,אבל מאוד רחוקה מMS

וסוני בצרות

ודרך אגב גם עם הNX תיכשל ,זה לא יהיה קרוב לסוף של נינטנדו ,אלה עם היא תתחיל לזרוק מיליארדים סתם ככה
נגיד לצורך הדיון ,נינטנדו תשקיע 2 מיליארד בNX ,ונגיד לא יקנו קונסולה אחת אפילו
עדין לנינטנדו ישארו רזרבות
וזה לפני לקיחת הלוואות ,שהמון חברות חיות על הלוואות היום ,במיוחד בריבית הנמוכה
לנינטנדו יש גם זכיונות ,ונכסים ,ופטנטים ,בבעלותם ,עם משחקי מאריו ופוקימון מוכרים מיליונים לכותר ,תחשוב בכמה כסף אפשר למכור אותם

מה יש לסוני למכור ? כותרים שמצליחים ,רק כי משקיעים בהם כספים עצומים ?
אנצארטד ? GT ?
נינטנדו מפליצה משחק שזול לפיתוח כמו פוקימון ,והוא מוכר מיליונים ,סוני צריכה עשרות מיליונים וכמה שנים
אז איזה זיכיון עדיף (למשקיע )
זה בלי לדבר על בובות ,חולצות וכו וכו

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 29 אוקטובר 2015, 17:32

אין לי את הספר חשבונות של סוני אבל שוב, אני חושב שהעתיד של פלייסטיישן הרבה יותר בטוח משל נינטנדו, במיוחד עכשיו שסוני כחברה מתאוששת.

לנינטנדו אין עניין לשרוף כסף קרירין, גם אם יש להם רזרבות, אז הם יתנו עוד ניסיון אחרי ה NX, אבל אם גם זה לא ילך יהיה עליהם לחץ לצאת מהשוק, אני כולי תקווה שהיא כן תצליח בשוק הקונסולות, אני חושב שסיכוי טוב שכולן ישרדו בכמה שנים הבאות, רק אומר שאם יש חברה שנראית הכי שבירה מהשלוש זו נינטנדו, ולא מבחינת זה שתעלם, ברור לי שתהיה נינטנדו גם ל 100 השנה הבאות, אבל כן מהבחינה הזו שהיא בעלת הסיכויים הכי גבוהים לצאת משוק החומרה אם הקונסולה הבאה וזו שאחריה יכשלו, ולה יש את הסיכויים הכי גבוהים לצערי להכשל, המצב שלה לא קל מבחינת קהל, זה נראה שהיא עדיין "מחפשת את עצמה" והיא לא מצאה קהל גדול, יציב ובטוח שאפשר לבנות עליו כמו סוני ו MS, היא נעה בתנודות של מאניה-דיפרסיה כבר כמה דורות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 אוקטובר 2015, 17:40

נינטנדו, אם היא מוכרת רבע מסוני, היא מרוויחה פי כמה. הWIIU פשוט היה קטסטרופה והWII בחצי השני של חייה הייתה קונסולה מתה לגמרי. בעצם הם מתים לגמרי בנייחות כבר 6 שנים. אפילו בתקופת הקיוב מול הפס2 נינטנדו הייתה רווחית יותר מסוני. נינטנדו לא צריכה מגה הצלחה או להוביל את התעשיה, היא צריכה למכור בצורה סבירה, אפילו להיות מקום שלישי, והמצב שלה טוב.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 29 אוקטובר 2015, 17:45

קשה לי להאמין שבדור של הקיוב היתה ריווחית יותר מסוני, אז האינטרנט לא היה מפותח ואני זוכר שדיברו על זה אבל אני בטוח שהנתונים שגויים או שעברו דמגוגיה קלה בשביל הכותרת.

סוני היתה מאוד ריווחית באותו הדור, זה רק שהיא שרפה את זה די מהר על ה PS3 וה CELL הכושלים.

הנה למשל מה שהכניסה מחלקת המשחקים של סוני לעומת נינטנדו עצמה (שאני משער שכולל גם דברים שמחוץ לגיימינג) ברבעון האחרון:

Sony:
Sales: $5.4 billion
Operating Income: $359 million

Nintendo:
Sales: $1.7 billion
Operating Income: $74 million

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 אוקטובר 2015, 17:56

עידן, הנה:

כעקרון זה נראה בערך אותו משחק, רק שגלקסי יצא על *הדור הקודם*, ויש לו את הקטע המגניב של מבנה ה"עולמות", שהוא בעצם עיקר הגאונות והייחודיות של המשחק.
כשיש דור חדש - אתה תמיד מצפה ליותר... הרבה יותר.
פה נראה כאילו יש אפילו פחות מהרבה מאוד בחינות, אולי חוץ מרזולוציה. זה לא מה שמצפים ממשחק מריו של הדור.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 29 אוקטובר 2015, 18:33

אם ניסית להוכיח בדיוק אבל בדיוק מה שכתבתי בתחילת ההודעה שלי, אז עשית עבודה מצוינת :)
אפשר גם להביא סרטונים על השוני בין המשחקים והדברים היחודיים של וורלד, אחד מהם כל כך ייחודי שאפילו עשו ממנו כותר צד ב 40$, אבל זאת לא הנקודה שניסיתי להדגיש כאמור.

עוד פעם, מריו גלקסי יצא שני דורות אחרי 64 והסקופ שלו קטן יותר. למריו גלקסי 2 לא היה בכלל hub world אמיתי למרות שעל פניו הייית צריך לצפות למינמום עולם פתוח של רוקסטאר. אז כנראה שאחד המשחקים הכי טובים בתעשייה אי פעם הוא לא משחק מריו מרכזי. נו מילא.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 29 אוקטובר 2015, 18:52

bling כתב:קשה לי להאמין שבדור של הקיוב היתה ריווחית יותר מסוני, אז האינטרנט לא היה מפותח ואני זוכר שדיברו על זה אבל אני בטוח שהנתונים שגויים או שעברו דמגוגיה קלה בשביל הכותרת.

סוני היתה מאוד ריווחית באותו הדור, זה רק שהיא שרפה את זה די מהר על ה PS3 וה CELL הכושלים.

הנה למשל מה שהכניסה מחלקת המשחקים של סוני לעומת נינטנדו עצמה (שאני משער שכולל גם דברים שמחוץ לגיימינג) ברבעון האחרון:

Sony:
Sales: $5.4 billion
Operating Income: $359 million

Nintendo:
Sales: $1.7 billion
Operating Income: $74 million

השאלה הגדולה ,כמה סוני צריכה לשלם חובות מה359 מיליון האלו ?
שים לב ,נינטנדו מוכרת כרגע כמויות מאוד קטנות ,אבל לא צריכה להחזיר מה74$ האלו ,חובות

בעניין לצאת מהשוק ,אתה מדבר פה על חברות שנסחרות בבורסה
חברה כמו MS ,יכולה תאורטית לעשות 10 כישלונות כמו הXBOX האורגינלי ,ועדין להמשיך ליצר קונסולות
השאלה עם זאת הדרך שהם ירצו ?

אולי במקום הם יעדיפו ליצר PC משחקים ,מבוסס WIN ,אבל שמריץ רק משחקים שMS אשרה ,למעשה הXBO מאוד קרוב לזה
לא חושב שהם יעשו את זה בדור הקים ,אבל מספיק עדכון תוכנה אחד גדול מMS ,והXBO אופך לPC מבוסס WIN שגם מריץ משחקי ואפליקציות XBO

דור הבא אולי יעשו את זה ,וזה יכול להצליח הרבה מעבר לכל קונסולה בהיסטוריה
תחשוב אתה קונה PC ,ומבטיחים לך תמיכה של 5 שנים למשחקים כבדים ,וכל זה באיזה 400$ בהשקה ,ובאריזה יחסית קטנה
ויש לך הכל ,אופיס ,תמיכה במדפסת ,דפדפן נורמלי ועוד הרבה דברים
לא יאפשרו את סטים ,או טורנטים ,אבל אני היתי רץ לקנות קונסולה כזאת

מתאימה ללימודים ,עבודה ,ומשחקים
אין היום אופיס לXBO או תמיכה במדפסת לXBO ,לא בגלל הגבלה בחומרה ,בגלל החלטה של MS

אולי דור הבא ,במלחמה נגד סוני ,הם יחליטו כן לאפוך את המוצר למין PC סגור
ומי שלא ירצה לקנות מהם קופסא ,יוכל לקנות מחשב מספיק חזק ,להתקין גרסה סגורה יותר של WIN ,ולקבל את זה
נגיד יעשו דרישות מינימום ,וכבר מהמינימום תיהיה תמיכה של 5 שנים בכל המשחקים שיצאו דרך הפלטפורמה הזאת

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 אוקטובר 2015, 19:13

מה שהולך עכשיו לא רלוונטי, סוני היום בשיא של השיא שלה ב10 שנים האחרונות ונינטנדו בנקודה נמוכה מאוד בכל ההיסטוריה שלה. אולי לא נמוכה כמו ה3 שנים האחרונות שהיא ממש הפסידה, אבל היא רק בהתאוששות עכשיו.

הנה, אני מצפה להמון הערכה על הפוסט הזה כי פאקינג קראתי עכשיו איזה 15 דוחות פיננסים (טוב נו, אני קצת מרמה כי לרוב כתוב בדוחות השוואה לשנים הקודמות אז זה יותר שני דוחות לכל חברה. אבל עדין עבודת תחקיר מרשימה!). הנתוני Net Income של נינטנדו:
2000 - 533 מליון דולר
2001 -920 מליון דולר
2002 - 1013 מליון דולר
2003 - 640 מליון דולר
2004 - 316 מליון דולר
2005 - 816 מליון דולר
2006 - 840 מליון דולר

ושל חטיבת המשחקים של סוני (ספציפית המשחקים כי היא שבריר מסוני, בתקופת הפס2 רק 12%):
2000 - 663 מליון דולר
2001 - 440- מליון דולר (הפסד)
2002 - 714 מליון דולר
2003 - 939 מליון דולר
2004 - 582 מליון דולר
2005 - 372 מליון דולר
2006 - 75 מליון דולר

המרתי את חלק מהמספרים מיין ולקחתי את השער של 2003 של 116 יין לדולר אז יכול להיות שיש סטיות קלות פה ושם אבל התמונה ברורה, נינטנדו עשתה רווח נקי של 5.078 מליארד בדור הזה (2000 - 2006) וסוני עשתה 2.905 מליארד. כלומר נינטנדו כמעט מכפילה את הרווחים של חטיבת המשחקים של סוני בזמן שסוני בשיא של כל הזמנים שלה, הפס2 שמכרה מעל ל150 מליון חתיכות ובזמן שנינטנדו בשפל שלה, הקיוב שמכרה רק 24 מליון יחידות.

זאת לא אשמת סוני או משהו כזה, זאת נינטנדו שיודעת לעשות כסף כמו אף אחד אחר בתעשיה הזאת.

אגב, הערת ביניים קלה, הרווחים המאוד נמוכים של סוני ב2006 הם בגלל ההוצאות האדירות שלהם על הפס3, הפיתוח, העלויות שיגור וגם ההפסדים מהקונסולה עצמה (הרי שנה פיננסית של סוני זה עד סוף מרץ, כלומר שנת 2006 זה בעצם אפריל 2006 עד 31 במרץ 2007 והפס3 הייתה כבר 4 חודשים בשוק).

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 30 אוקטובר 2015, 12:01

קודם כל שאפו על התחקיר, אם הייתי יכול הייתי נותן לייק.

ומשהו עדיין לא מסתדר לי, הסיבה "נינטנדו יודעת לעשות כסף" לא סבירה כשאתה מדבר על פער כזה מפלצתי, זה בערך כמו שבוטיק שמעון ובניו ימכרו בין השנים 2001-2005 כמו המשביר לצרכן בגלל ששמעון מנהל אדיר, יש גבול ליכולות ניהול כשמדברים על פער של יותר מ 120 מליון לקוחות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 אוקטובר 2015, 03:40

דבר ראשון זאת עובדה, דוחת כספיים וזה. ההבדל הגדול בין נינטנדו לסוני הוא שלסוני, עד אנצ׳רטד 2, היה רק פרנצ׳ייז אחד שמוכר מעל ל5 מליון, gt. נינטנדו? יש לה זלדה, פוקימון, מריו, ac, מריו קארט, ssb, נינטנדוגס ועוד כל מני פרנצ׳ייזים שמוכרים נהדר. סיבה נוספת היא שסוני הוציאה המון על הפס3 בשלוש שנים שהובילו אליה בזמן שנינטנדו הוציאה בערך כלום על הווי. ועוד סיבה עיקרית היא הpsp הכושלת לעומת הds והgba המצליחות.

מה לעשות, נינטנדו יודעת לעשות כסף. אפילו היום ב2015 היא יודעת להוציא משחקים בתקציב של 7 מליון דולר שמוכרים 15 מליון עותקים. זאת נינטנדו, מין יצור מוזר שכזה :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 31 אוקטובר 2015, 12:56

DrKeo כתב:דבר ראשון זאת עובדה, דוחת כספיים וזה. ההבדל הגדול בין נינטנדו לסוני הוא שלסוני, עד אנצ׳רטד 2, היה רק פרנצ׳ייז אחד שמוכר מעל ל5 מליון, gt. נינטנדו? יש לה זלדה, פוקימון, מריו, ac, מריו קארט, ssb, נינטנדוגס ועוד כל מני פרנצ׳ייזים שמוכרים נהדר. סיבה נוספת היא שסוני הוציאה המון על הפס3 בשלוש שנים שהובילו אליה בזמן שנינטנדו הוציאה בערך כלום על הווי. ועוד סיבה עיקרית היא הpsp הכושלת לעומת הds והgba המצליחות.

מה לעשות, נינטנדו יודעת לעשות כסף. אפילו היום ב2015 היא יודעת להוציא משחקים בתקציב של 7 מליון דולר שמוכרים 15 מליון עותקים. זאת נינטנדו, מין יצור מוזר שכזה :)

אפילו ספלאטון על בסיס משתמשים של בקושי 10 מיליון קונסולות כבר מכר יותר מ2 מיליון עותקים. הם ממש ממש טובים בלמכור משחקים על הקונסולות שלהם.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 31 אוקטובר 2015, 13:05

DrKeo כתב:דבר ראשון זאת עובדה, דוחת כספיים וזה. ההבדל הגדול בין נינטנדו לסוני הוא שלסוני, עד אנצ׳רטד 2, היה רק פרנצ׳ייז אחד שמוכר מעל ל5 מליון, gt. נינטנדו? יש לה זלדה, פוקימון, מריו, ac, מריו קארט, ssb, נינטנדוגס ועוד כל מני פרנצ׳ייזים שמוכרים נהדר. סיבה נוספת היא שסוני הוציאה המון על הפס3 בשלוש שנים שהובילו אליה בזמן שנינטנדו הוציאה בערך כלום על הווי. ועוד סיבה עיקרית היא הpsp הכושלת לעומת הds והgba המצליחות.

אני מנסה למצוא הסבר לכך, קודם כל ה PSP לא ממש כישלון, היא מכרה בסדר גמור, רק לא בטירוף כמו ה DS, דבר שני כל הצד ג' יצא לפס2 וכשהרוב בלעדי, מן הסתם סוני הרוויחה על כך המשחקים הללו, זה קצת יותר משמעותי מכמה להיטים של נינטנדו.

אני מוצא את ההסבר ב DS, קונסולה שמכרה יותר מהפס2 אפילו וברווח מהיום הראשון, משם הם הצליחו לעשות סכומים מדהימים וזה מה שהחזיק אותם, עובדה שהיום ה 3DS מצליח בצורה בינונית וסוני מגלגלת הרבה יותר כסף מנינטנדו וזה למרות שנינטנדו שומרים על ATTACH RATE מעולה עדיין בקונסולות הנייחות שלהם, אם ה 3DS היה סנסציה דומה כנראה נינטנדו היתה מתקרבת הרבה יותר לרווחים של סוני.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 31 אוקטובר 2015, 13:09

bling כתב:

אני מנסה למצוא הסבר לכך, קודם כל ה PSP לא ממש כישלון, היא מכרה בסדר גמור, רק לא בטירוף כמו ה DS, דבר שני כל הצד ג' יצא לפס2 וכשהרוב בלעדי, מן הסתם סוני הרוויחה על כך המשחקים הללו, זה קצת יותר משמעותי מכמה להיטים של נינטנדו.

אני מוצא את ההסבר ב DS, קונסולה שמכרה יותר מהפס2 אפילו וברווח מהיום הראשון, משם הם הצליחו לעשות סכומים מדהימים וזה מה שהחזיק אותם, עובדה שהיום ה 3DS מצליח בצורה בינונית וסוני מגלגלת הרבה יותר כסף מנינטנדו וזה למרות שנינטנדו שומרים על ATTACH RATE מעולה עדיין בקונסולות הנייחות שלהם, אם ה 3DS היה סנסציה דומה כנראה נינטנדו היתה מתקרבת הרבה יותר לרווחים של סוני.

הPSP מכרה בהמון יחידות לקראת סוף חייה ובעיקר ביפן. זה היה בשלב שהיא היתה זולה מאוד והרווחים עליה היו מעפנים למדי.

הDS מכרה כמה מיליונים (יחידים) פחות מהPS2.

נינטנדו באמת יודעים לעשות כסף ממש טוב. הם מרוויחים על החומרה שלהם כמויות הזויות ויש להם המון משחקים שמוכרים ממש המון. יותר מכל חברה אחרת בעולם.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 אוקטובר 2015, 22:26

שניה, צריך לעשות קצת סדר. הds יצאה ב2004 ועד סוף חייה של הפס2, שנת 2006, היא מכרה רק 16 מליון יחידות. כלומר כן, הds הייתה מקור מכירות ענקי אבל בתקופת הווי והפס3, לא הקיוב והפס2. הפספ היה קונסולה ניידת מאוד חזקה, כל חתיכה שנמכרה הייתה הפסד לסוני ותוכנה היא לא מכרה יותר מדי (וגם לא היה לה יותר מדי). היו דיונים ארוכים על זה שאנשים קנו את הפספ כי הייתה פרוצה לגמרי ובעזרת כרטיס זיכרון אחד יכלת להחזיק חצי מהספריה שלה.

בכל מקרה, אם אני אהיה באמת אמיץ, הם כותבים את הסיבות להצלחה והכישלון בדוחות ואפשר למצא את התשובות שם.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 02 נובמבר 2015, 13:53

אנגליה: היילו 5 נכנס למקום הראשון ומכר בשבוע הראשון שלו 50% ממה שעשה סינדיקייט בבכורה שלו. זה אומר בערך 150K.

[Week 11, 2002] HALO: COMBAT EVOLVED (MICROSOFT) – NO DATA
[Week 46, 2004] HALO 2 (MICROSOFT) - 260,000
[Week 39, 2007] HALO 3 (MICROSOFT) - 370,000
[Week 09, 2009] HALO WARS (MICROSOFT) - 65,000
[Week 39, 2009] HALO 3: ODST (MICROSOFT) - 212,000
[Week 37, 2010] HALO: REACH (MICROSOFT) - 390,000
[Week 46, 2011] HALO: COMBAT EVOLVED ANNIVERSARY – 48,000
[Week 45, 2012] HALO 4 (MICROSOFT) - 336,000
[Week 46, 2014] HALO: THE MASTER CHIEF COLLECTION (MICROSOFT) – 96,000
[Week 44, 2015] HALO 5: GUARDIANS (MICROSOFT) - 150,000

היילו 5 הוא הפתיחה הרעה ביותר של המותג באנגליה. הוא מכר יותר רק ממשחק ה RTS ושני הרימאסטרים\רימייקים.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 11 אורחים