נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי DrKeo » 16 נובמבר 2015, 17:42

כמה קונסולות הליינאפ הזיז?
We're just normal men. We're just innocent men

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 16 נובמבר 2015, 17:50

באנגליה? לא ידוע. אבל באנגליה סופרים גם עותקי באנדלים בנתונים שקיבלנו אז מזה שהמשחק מכר פחות מ60K אתה יכול להעריך שהוא לא הזיז כמות ראויה לציון.
ב NPD ראינו שעם השיגור של היילו 5 הקונסולה מכרה רק 304K יחידות. פחות ממה שהקונסולה מכרה בחודש של טיטאנפול למשל.

בארה"ב בנובמבר ובדצמבר לבטח יהיו מספרים נאים אבל קשה יותר לשפוט כמה מזה בזכות תקופת החגים, המבצעים וקניית המתנות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 נובמבר 2015, 17:57

Kazz כתב:באנגליה? לא ידוע. אבל באנגליה סופרים גם עותקי באנדלים בנתונים שקיבלנו אז מזה שהמשחק מכר פחות מ60K אתה יכול להעריך שהוא לא הזיז כמות ראויה לציון.
ב NPD ראינו שעם השיגור של היילו 5 הקונסולה מכרה רק 304K יחידות. פחות ממה שהקונסולה מכרה בחודש של טיטאנפול למשל.

בארה"ב בנובמבר ובדצמבר לבטח יהיו מספרים נאים אבל קשה יותר לשפוט כמה מזה בזכות תקופת החגים, המבצעים וקניית המתנות.

או במילים אחרות אין לך מושג. אם היית טורח להסתכל על הנתונים היית רואה שמתוך הטופ 10 משחקים הכי מוכרים, 6 מהם שייכים לONE ורק 3 לפס4 למרות שיש הרבה יותר פס4 בUK מאשר ONE. זה מרמז שהONE דווקא מכרה טוב יותר בתקופה הזאת מהפס4 למרות ששתי הקונסולות עולות אותו דבר כרגע. כנ"ל על ארה"ב, אם היית מתיחס לזה שהפס4 מכרה פשוט נורא ביחס לשנה שעבר היית כנראה מגיע למסקנה שאין באמת קשר ישיר לONE והיילו, שכנראה אנשים נמנעו מקניה בגלל שכל המבצעים של שישי השחור הוכרזו עוד באמצע אוקטובר ואנשים מחכים עם הקניה.

האם TR לבד הזיז יותר מדי ONE? כנראה שלא, מאז ומתמיד אמרנו שזה סוג של מדרון חלקלק שברגע שיש מספיק משחקים חזקים לקונסולה היא מתחילה למכור יותר. TR הוא לא כותר שלבד יזיז פתאום 300,000 יחידות, היילו כן (למרות שנראה שהיום קצת פחות). כל עוד אתה רואה את הONE מעל סוני במכירות אז הליינאפ שלהם אחושיליג עושה את העבודה. הפס4 והONE עולות אותו דבר היום (ומי שמוכר את הONE ב299$ מוכר גם את הפס4 ב299$) ולפס4 יש שם הרבה יותר טוב בקהילת גיימרים כיום כך שאם הONE מוכרת יותר כנראה שיש סיבה אחת ואחת בלבד לזה, הליינאפ.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 16 נובמבר 2015, 18:14

קודם כל מאיפה הבאת בעמוד הקודם את הפיזור של ה SKU? קצת מוזר לי ש FIFA מוכר יותר טוב על ה ONE דווקא, למרות שיכול להיות, אבל חשבתי שאם ה PS4 יותר פופולרי ב UK מה ONE אז טבעי ש FIFA תמכור טוב יותר עליו, נראה לי שבאופן כללי הפער שם לא גדול במיוחד בדומה לארה"ב.

דבר שני אתה לא יכול להסיק ממכירת SKU איזו קונסולה בהכרח מוכרת יותר, כאמור זה ש TR בטבלה לא אומר של ONE הולך טוב יותר כי המשחק פלופ, לפי ההיגיון שלך תלך 2 עמודים אחורה ל NPD ותסדר את הטבלה לפי SKU, הפס4 מפרקת ל ONE את הצורה ע"פ המדד שלך, מה שכמובן לא ממש נכון וה ONE מכרה יותר כשהפס4 צמודה לה אבל בשורה התחתונה, שתיהן לא הזיזו כלום.

רק נובמבר ודצמבר יקבעו אם הליינאפ עובד וכמובן, גם מבצעים שיהיו בחנויות, עד עכשיו ע"פ המדדים שיש לנו היילו 5 נכשל בלהזיז קונסולות חודש שעבר וגם נכשל בלמכור טוב לבסיס לקוחות הקיים (למה הם בדיוק מחכים? גם למבצעי יום שישי השחור כדי לחסוך כמה דולרים על משחק גדול ואהוב?) ובינתיים נראה שגם אם ה ONE נמכר מצויין באנגליה, זה לא בזכות TR על סמך המספרים שהוא מכר, אלו העובדות וזה מה שידוע כרגע.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 16 נובמבר 2015, 18:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 16 נובמבר 2015, 18:15

איך אפשר להגיד שהליין-אפ של מיקרוסופט עושה את העבודה אחרי הנתון החלש ב NPD? שתי הקונסולות מכרו רע, זה שהXB1 מכרה יותר זה לא נחמה כי הקפיצה שהיילו 5 נתן לקונסולה הייתה קטנה, גם בהשוואה לקפיצות שמשחקי היילו קודמים נתנו לקונסולה, גם בהשוואה לקפיצה שמשחק כמו טיטאנפול הביא וגם כשלוקחים בחשבון שהיילו זה הבלעדי הכי גדול שיש למיקרוסופט להציע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 נובמבר 2015, 18:21

bling כתב:קודם כל מאיפה הבאת בעמוד הקודם את הפיזור של ה SKU? קצת מוזר לי ש FIFA מוכר יותר טוב על ה ONE דווקא, למרות שיכול להיות, אבל חשבתי שאם ה PS4 יותר פופולרי ב UK מה ONE אז טבעי ש FIFA תמכור טוב יותר עליו, נראה לי שבאופן כללי הפער שם לא גדול במיוחד בדומה לארה"ב.

דבר שני אתה לא יכול להסיק ממכירת SKU איזו קונסולה בהכרח מוכרת יותר, כאמור זה ש TR בטבלה לא אומר של ONE הולך טוב יותר כי המשחק פלופ, לפי ההיגיון שלך תלך 2 עמודים אחורה ל NPD ותסדר את הטבלה לפי SKU, הפס4 מפרקת ל ONE את הצורה ע"פ המדד שלך, מה שכמובן לא ממש נכון וה ONE מכרה יותר כשהפס4 צמודה לה אבל בשורה התחתונה, שתיהן לא הזיזו כלום.

רק נובמבר ודצמבר יקבעו אם הליינאפ עובד וכמובן, גם מבצעים שיהיו בחנויות, עד עכשיו ע"פ המדדים שיש לנו היילו 5 נכשל בלהזיז קונסולות חודש שעבר ובינתיים נראה שגם אם ה ONE נמכר מצויין באנגליה, זה לא בזכות TR על סמך המספרים שהוא מכר, אלו העובדות וזה מה שידוע כרגע.

מהאתר הרשמי של המעקב תוכנה הבריטי, כדאי לך לשמור אותו כי בניגוד לכל מקום אחר בעולם, הם ממש פתוחים ונותנים לך לראות את כל הנתונים ולחתוך אותם באלף דרכים שונות. אתה אפילו יכול לראות את הטופ של הפס4 בלבד או לבדוק טבלאות לפי הכנסות ולא לפי מספר יחידות שנמכרו. זאת הטבלה של השבוע האחרון לפי SKU ולא לפי משחק:
http://www.chart-track.co.uk/index.jsp? ... &ct=110032

בנושא המכירות, נראה שמשחק ספציפי של הONE לא מצליח להתעלות ולהיות הסופר קילר המטורף אבל השילוב של כל המשחקים האלה יחד כן מצליח לשים את הONE מקדימה. אז הם כן עושים את העבודה שלהם, פשוט מתוך כמות, לא מתוך פריצה מטורפת של משחק אחד ספציפי.

וקאז, הוא עושה את עבודה כי הONE מקדימה למרות ירידת מחיר של הפס4 ושם טוב יותר שיש לפס4. אולי ביחס להיילו קודמים לא הייתה הקפיצה הנדרשת, אבל בכלליות הליינאפ שלהם מצליח לשים אותם עכשיו מקום ראשון בטבלת חומרה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 16 נובמבר 2015, 18:25

לא הבנתי איך אתה רואה את זה "שהשילוב של כל המשחקים כן מצליח לשים אותם קדימה" כשהמכירות של המשחקים הללו כולל בנאדלים די רעות (במקרה של TR באנגליה- זוועתיות), זה שהפס4 גם נפלה זה לא אומר שה ONE מצליחה, ברור שהנתונים הללו מאוד מאכזבים ואם אנשים כאמור קנו יותר ONE זה בטח לא בזכות TR לאור הנתונים האלו, אולי קצת בזכות H5 אבל מדובר בנפילה גדולה גם למותג הזה ככה שלא ברור מאיפה אפשר לשאוב פה נחמה חוץ מלאמר שגם ה PS4 נכשל (נחמת עניים קלאסית שלא נותנת לך כלום בתכל'ס)

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 16 נובמבר 2015, 18:57

עוד נתונים מNPD אוקטובר:

הבאנדל של אנצ'רטד מכר יותר מהבאנדל של היילו 5.
57% מהמכירות של סינדיקייט היו על הפס4.
יושי עשה ~165K
רובוטריקים ~38K
משחק טיילס החדש 58K
דרגון קווסט הירוז 31K

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 נובמבר 2015, 20:14

bling כתב:לא הבנתי איך אתה רואה את זה "שהשילוב של כל המשחקים כן מצליח לשים אותם קדימה" כשהמכירות של המשחקים הללו כולל בנאדלים די רעות (במקרה של TR באנגליה- זוועתיות), זה שהפס4 גם נפלה זה לא אומר שה ONE מצליחה, ברור שהנתונים הללו מאוד מאכזבים ואם אנשים כאמור קנו יותר ONE זה בטח לא בזכות TR לאור הנתונים האלו, אולי קצת בזכות H5 אבל מדובר בנפילה גדולה גם למותג הזה ככה שלא ברור מאיפה אפשר לשאוב פה נחמה חוץ מלאמר שגם ה PS4 נכשל (נחמת עניים קלאסית שלא נותנת לך כלום בתכל'ס)

אם כך למה מיקרוסופט מכרה יותר קונסולות מסוני? לדעתי גם בUK אבל נחכה ונראה, הטבלה לדעתי מרמזת על זה. בנושא של נחמה שלא נותנת לי כלום, אני לא ממש צריך אחת, אין לי ONE או פס4 ובקצב שהדור הזה זז גם לא יהיה לי. תן לי נחמה אם NVIDIA ו-AMD נסגרות או משהו כזה :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 16 נובמבר 2015, 20:51

DrKeo כתב:
bling כתב:לא הבנתי איך אתה רואה את זה "שהשילוב של כל המשחקים כן מצליח לשים אותם קדימה" כשהמכירות של המשחקים הללו כולל בנאדלים די רעות (במקרה של TR באנגליה- זוועתיות), זה שהפס4 גם נפלה זה לא אומר שה ONE מצליחה, ברור שהנתונים הללו מאוד מאכזבים ואם אנשים כאמור קנו יותר ONE זה בטח לא בזכות TR לאור הנתונים האלו, אולי קצת בזכות H5 אבל מדובר בנפילה גדולה גם למותג הזה ככה שלא ברור מאיפה אפשר לשאוב פה נחמה חוץ מלאמר שגם ה PS4 נכשל (נחמת עניים קלאסית שלא נותנת לך כלום בתכל'ס)

אם כך למה מיקרוסופט מכרה יותר קונסולות מסוני? לדעתי גם בUK אבל נחכה ונראה, הטבלה לדעתי מרמזת על זה. בנושא של נחמה שלא נותנת לי כלום, אני לא ממש צריך אחת, אין לי ONE או פס4 ובקצב שהדור הזה זז גם לא יהיה לי. תן לי נחמה אם NVIDIA ו-AMD נסגרות או משהו כזה :)

מכרה יותר כשסוני עוברת חודש חלש להחריד, אפילו הבאנדל של H5 לא מכר יותר מהבאנדל של האוסף של אנצ'רטד בסכ"ה, אתה מבין עד כמה זה לא הצליח להזיז קונסולות?
אז כן, אולי H5 הציל אותם מביזיון מוחלט של 100K או משהו, אבל לנסות לצייר זאת כהצלחה או כ"הנה הליינאפ מתחיל לעבוד" זה לא הכי רציונאלי לאור הנתונים.

בקשר ל UK, אין לנו מושג אם ה ONE מוכרת יותר והטבלה כמו שהראתי לך עם הדוגמא של NPD היא לא בהכרח אינדיקציה, אבל גם אם כן, אז אולי היא מוכרת יותר על סמך מחשבה שהם יקנו את המשחקים הללו בהמשך כשירדו במחיר, המשחקים עצמם שיצאו ל ONE כמו שראינו, לא מזיזים יחידות כרגע, רוב הסיכויים שהבאנדל של FO4 עושה את העבודה יותר מ H5 ו TR ביחד.

ולא התכוונתי שאתה איש PR של MS ושאתה אישית מתנחם, זה סוג של משחק תפקידים שכזה כמישהו שמחזיק בעמדה שהמהלכים של MS עובדים, ברור לי שלא אכפת לך באופן אישי, זה מכוון כלפי MS עצמה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 נובמבר 2015, 20:54

bling כתב:
DrKeo כתב:

מכרה יותר כשסוני עוברת חודש חלש להחריד, אפילו הבאנדל של H5 לא מכר יותר מהבאנדל של האוסף של אנצ'רטד בסכ"ה, אתה מבין עד כמה זה לא הצליח להזיז קונסולות?
אז כן, אולי H5 הציל אותם מביזיון מוחלט של 100K או משהו, אבל לנסות לצייר זאת כהצלחה או כ"הנה הליינאפ מתחיל לעבוד" זה לא הכי רציונאלי לאור הנתונים.

בקשר ל UK, אין לנו מושג אם ה ONE מוכרת יותר והטבלה כמו שהראתי לך עם הדוגמא של NPD היא לא בהכרח אינדיקציה, אבל גם אם כן, אז אולי היא מוכרת יותר על סמך מחשבה שהם יקנו את המשחקים הללו בהמשך כשירדו במחיר, המשחקים עצמם שיצאו ל ONE כמו שראינו, לא מזיזים יחידות כרגע, רוב הסיכויים שהבאנדל של FO4 עושה את העבודה יותר מ H5 ו TR ביחד.

ולא התכוונתי שאתה איש PR של MS ושאתה אישית מתנחם, זה סוג של משחק תפקידים שכזה כמישהו שמחזיק בעמדה שהמהלכים של MS עובדים, ברור לי שלא אכפת לך באופן אישי, זה מכוון כלפי MS עצמה.

ולמה אוקטובר קטסורופה לסוני?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 16 נובמבר 2015, 21:03

זאת גם שאלה טובה, אני יכול להציע רק תיאוריות כמו מחכים למבצעים וכו', תיאוריה שבהחלט הגיונית גם כלפי MS (למרות שעם MS, בגלל הליינאפ העדיף, היית מצפה שאנשים פחות יתאפקו מאשר הפס4 שלא יצא לו כלום משמעותי באותו החודש) זה עדיין לא אמור לנחם בדיוק את MS על הביצועים של המשחקים שלה, אתה שוכח שחוץ מלהזיז קונסולות המשחקים לא מוכרים משהו גם לקהל הקיים, אתה חושב שאם H5 לא היה מזיז המון קונסולות אבל מוכר כמה מליונים ב NPD היו יותר מדי טענות? כנ"ל TR.

הבעיה היא שכרגע הם כישלון מבחינת כל מדד שיש לנו, בין אם בהזזת חומרה או התוכנה עצמה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 נובמבר 2015, 21:41

אני מסכים איתך אבל אני אומר שהסיבה היחידה שמיקרוסופט למעלה כרגע (לא שזה כזה למעלה) היא הליינאפ העדיף. לא שהם שוברים קופות אבל השיטה עבדה , פשוט המשחקים בליינאפ שלהם לא היו שוברי קופות וזאת הבעיה האמיתית. ראש לשועלים וזה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 נובמבר 2015, 18:40

DrKeo כתב:אני לא חושב שמישהו ציפה שהוא ימכור יותר מCOD או FO4, אבל רק 50,000+ עותקים זה לא סימן טוב. מצד שני, אם אני לא טועה הטבלה הבריטית לא כוללת באנדלים. גרסת הפס4 של FO4 אגב מכרה יותר מהONE. הטבלה האנדבדואלית נראת ככה:
1) FO4 - פס4
2) FO4 - בוקס
3) COD - פס4
4) COD - בוקס
5) TR - בוקס
6) פיפ"א 16 - בוקס
7) FO4 - מחשב
8) COD - בוקס 360
9) מנג'ר 2016 - מחשב
10) היילו 5 - בוקס

בדיוק נתקלתי בזה:

אז FO4 מכר 1.87 מליון עותקים דיגיטליים ב-3 ימים, כ-1.2 מליון מתוכם - על המחשב.
זה נראה לי ללא ספק היה ממקם את גירסת הPC במקום גבוה בהרבה בטבלה... השאלה היא רק אם עדיין גירסת הPS4 או ONE לוקחים אותו, משמע - מערו יותר מ-1.5 מליון עותקים, בערך, כל אחת בנפרד.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 נובמבר 2015, 18:43

Laskin כתב:
DrKeo כתב:אני לא חושב שמישהו ציפה שהוא ימכור יותר מCOD או FO4, אבל רק 50,000+ עותקים זה לא סימן טוב. מצד שני, אם אני לא טועה הטבלה הבריטית לא כוללת באנדלים. גרסת הפס4 של FO4 אגב מכרה יותר מהONE. הטבלה האנדבדואלית נראת ככה:
1) FO4 - פס4
2) FO4 - בוקס
3) COD - פס4
4) COD - בוקס
5) TR - בוקס
6) פיפ"א 16 - בוקס
7) FO4 - מחשב
8) COD - בוקס 360
9) מנג'ר 2016 - מחשב
10) היילו 5 - בוקס

בדיוק נתקלתי בזה:

אז FO4 מכר 1.87 מליון עותקים דיגיטליים ב-3 ימים, כ-1.2 מליון מתוכם - על המחשב.
זה נראה לי ללא ספק היה ממקם את גירסת הPC במקום גבוה בהרבה בטבלה... השאלה היא רק אם עדיין גירסת הPS4 או ONE לוקחים אותו, משמע - מערו יותר מ-1.5 מליון עותקים, בערך, כל אחת בנפרד.

זו טבלה רק של UK בעוד נתוני ה PC של ה 1.2 מליון הם עולמיים, עולמית? כן בדוק שהפס4 עברה את הגרסה הזו וכנראה שגם הוואן.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 נובמבר 2015, 19:01

לאו דווקא... יש גם את הפיזית של הPC בנוסף, מן הסתם. נעקוב אחרי זה, מעניין לדעת...

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 נובמבר 2015, 19:05

הפיזית של ה PC שמכרה 15 עותקים (ש 10 מהם נקנו ע״י אנשים שהתבלבלו עם גרסת הקונסולה)? צודק שחכתי מזה. :oops:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 נובמבר 2015, 19:43

הנתון של ה1.2 מהpc מגיע מנתוני סטים, כל עותק פיזי מגיע עם מפתח לסטים ולכן נכלל ב1.2. לא רק זה, לא כל המשחק בכלל נמצא על הדיסק, בערך חצי ממנו מורד מסטים לפני שאפשר לשחק.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 17 נובמבר 2015, 20:54

במחשב בהרבה משחקי ריטיל ,יש DRM ,והמשחק מוצמד לחשבון דיגיטלי ,ככה שכל משחק כזה שמוצמד לחשבון דיגיטלי
מיותר לקנות חוץ מאספנים
בסטים ובטח בעוד שרותים ,גם ככה מאפשרים לעשות גיבוי לקבצים ,אז למה צריך דיסק ?
אין אפשרות להעביר לחברים\משפחה
אין אפשרות למכור

לא סתם אנשים עברו לדיגיטלי ,ולא סתם לא נותנים להשכיר משחקי PC
אולי לוויצר 3 אין DRM,לא בדקתי

אבל בקונסולות יש יתרון גדול בלקנות דיסק פיזי ,ולPC לרוב אין יתרון דומה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 18 נובמבר 2015, 00:09

כשמתווכחים על האם וכמה מ-12 מליון העותקים של Fallout 4 שנשלחו לחנויות בכלל יגיעו לצרכן, כדאי לקרוא קודם את כל הודעת הPR של בתשדה בנושא כדי לקבל אינדיקציה:
http://bethsoft.com/en-us/news/bethesda ... -fallout-4
Following the release, Bethesda was advised that launch day sales at some of the leading retail chains were the largest of any game released this year. Bethesda is now shipping more Fallout 4 units to retailers to meet ongoing market demand.
אם המכירות לא היו מצדיקות את גודל המלאי שנשלח, כנראה שהם לא היו מרימים טלפון ומבקשים שישלחו להם עוד עותקים.

כל המספרים מסביב של פולאאוט הם פנומנלים בכל קנה מידה. זה מציב אותו כמעט בקליבר של GTA V, למרות שאצל GTA V היתה יציאה מדורגת לקונסולות ולPC שאיפשרה לו רגליים סופר ארוכות עד השנה. לפולאאוט 4 אין לא את היציאה המדורגת, ולא את הציונים החריגים שGTA זכה להם ככה שבטח לא נראה אותו מגיע לאותם מספרים. אבל יש סיכוי לא רע שהוא יעקוף את סקיירים בתור המשחק הכי מצליח של בתשדה, ואולי אפילו את סאן אנדראס בתור משחק הסינגל פלייר המצליח ביותר אי פעם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 נובמבר 2015, 01:39

swym כתב:כשמתווכחים על האם וכמה מ-12 מליון העותקים של Fallout 4 שנשלחו לחנויות בכלל יגיעו לצרכן, כדאי לקרוא קודם את כל הודעת הPR של בתשדה בנושא כדי לקבל אינדיקציה:
http://bethsoft.com/en-us/news/bethesda ... -fallout-4
Following the release, Bethesda was advised that launch day sales at some of the leading retail chains were the largest of any game released this year. Bethesda is now shipping more Fallout 4 units to retailers to meet ongoing market demand.
אם המכירות לא היו מצדיקות את גודל המלאי שנשלח, כנראה שהם לא היו מרימים טלפון ומבקשים שישלחו להם עוד עותקים.

כל המספרים מסביב של פולאאוט הם פנומנלים בכל קנה מידה. זה מציב אותו כמעט בקליבר של GTA V, למרות שאצל GTA V היתה יציאה מדורגת לקונסולות ולPC שאיפשרה לו רגליים סופר ארוכות עד השנה. לפולאאוט 4 אין לא את היציאה המדורגת, ולא את הציונים החריגים שGTA זכה להם ככה שבטח לא נראה אותו מגיע לאותם מספרים. אבל יש סיכוי לא רע שהוא יעקוף את סקיירים בתור המשחק הכי מצליח של בתשדה, ואולי אפילו את סאן אנדראס בתור משחק הסינגל פלייר המצליח ביותר אי פעם.

לא קונה שב24 שעות עפו 12 מליון עותקים, המשפט הזה יכול באותה מידה להיות מבוסס על זה שרשת חנויות מסויימת לא הזמינה מספיק ולכן צריך לשלוח להם עוד בזמן שנניח בגיימסטופ יושבים עותקים על המדף. אף אחד לא דווח על חוסר בFO4 בשום מקום ואם ה12 מליון האלה היו נמכרים הם היו אומרים Sold through, לא shipped. יש לי הרבה כבוד לFO4 ולדעתי הוא גם יכול להגיע ל20+ מליון יחידות כמו סקיירים, אבל למכור יותר מGTA5 ב24 שעות הראשונות? משחק שעשה בסביבות ה40 מליון יחידות לפני שהמשחק יצא לדור הבא או לPC? לא נראה לי. אני רק אזכיר שכשGTA5 שלח 11 מליון יחידות ב24 שעות הראשונות שלו (אני מזכיר, FO4 שלח מליון יותר) אז תוך שישה שבועות הוא שלח כבר 29 מליון, מספר שלדעתי FO4 כנראה לא יגיע אליו או גג יהיה בסביבה שלו בLTD. מישהו באמת חושב שעד אמצע דצמבר יהיו 30+ מליון יחידות של FO4 בטבע? אין מצב אנשים.

ורק הערה על המשחק סינגל הכי מוכר, אתה שוכח את נינטנדוגס שהוא לא משחק מולטי (אבל הוא קז'ואל), את טטריס (אבל הוא משחק פאזל) ואת סופר מריו (אבל הוא גם היה חלק מבאנדל לתקופה) וכל משחק סינגל שיש לו רכיב מולטי כלשהו (אבל יש לו מולטי). אתה צריך לעשות חתיכת פילטר כבד כדי להביא את FO4 לטופ של איזושהי רשימה, להיות ממש ספציפי. אני משער שאפשר לתת לו את התואר של הRPG הכי מוכר.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 18 נובמבר 2015, 11:54

המספרים של GTA V מתייחסים למכירות של 11.21 מיליון יחידות בפועל, וגם להכנסות של 800 מיליון ביממה הראשונה - ככה שאת השיא שלו פולאאוט לא שבר.
המשמעות של ההכרזה הזו היא כמובן לא שכל ה-12 מליון יחידות נמכרו, אבל שחנויות (שכבר מריחות את הבלאק פריידיי מעבר לפינה) נערכות לזה שהמלאי שלהן כבר עכשיו מתדלדל ולכן מזמינות עוד מראש. להערכתי זה פשוט אומר שמתוך ה-12 מליון יחידות שנשלחו (ואני לא יודע איך עותקים דיגיטליים מחושבים בשקלול) יש סיכוי לא רע שהמשחק עומד על 10 מליון עותקים בפועל, ולא על נניח 6 מליון מכירות ועוד 6 מליון ששוכבים במחסנים.

לגבי הכי מוכר: המספרים של סאן אנדראס נכון ל-2011 (27.5 מליון) נמצאים מעל המספרים של נינטנדוגס נכון ל2015 (24 מליון לכל הגרסאות השונות יחד), ככה שבטח עם היציאה מחדש למובייל הוא בוודאות משחק הסינגל פלייר הכי נמכר כיום (והאמת היא שאני גם לא אתפלא אם סקיירים כבר עקף את נינטנדוגס בשנתיים ומשהו שעברו מאז שהצהירו שהם חצו את קו ה-20 מליון יחידות).
מריו וטטריס לעומת זאת היו משחקי pack-in כברירת מחדל לנינטנדו ולגיימבוי ככה שלא יכולת להמנע מהם, אז (אפילו אם נניח בצד את אלמנט המולטיפלייר המאד מוגבל שכן היה קיים בהם) עדיין המספרים שלהם לא מייצגים מכירות אלא בעיקר tie-ins. לא ברור לי למה אתה חושב ש"צריך פילטר" בשביל לדבר על משחקי סינגל פלייר בלבד - זה הגיוני בדיוק כמו למדוד ביצועים של משחקי מולטיפלייר בלבד כי זה מעניין אותנו לבדוק את זה.

והנה כמה תזכורות למה חשוב לעשות את הפילטר הזה ולדבר על המצב היום:
Consumers don't want single-player games, says Harrison (שנת 2008)
http://www.gamesindustry.biz/articles/s ... l-harrison
EA: Single-Player Games Are ‘Finished’ (שנת 2010)
http://www.wired.com/2010/12/ea-single-player/
Single-player games will be dead in three years, says industry analyst (שנת 2011)
http://www.engadget.com/2011/08/17/sing ... ndustry-a/
WoW designer: Single player games are dying (שנת 2012)
http://www.gamesindustry.biz/articles/2 ... -are-dying

הייתי רוצה נניח לטעון שגם MGS V מוכיח כמה הטענות האלו לא נכונות וכמה משחקי סינגל פלייר מצליחים היום - אבל בגלל שיש לו אלמנט מולטיפלייר (ולא משנה כמה שולי ו/או tacked-on הוא יהיה) אנחנו לא יכולים באמת לעשות הפרדה מוחלטת ולהוכיח שכל התחזיות האלו התבדו כי תמיד יהיה מישהו שיטען שMGS מכר כ"חבילה" שמציעה גם וגם.
למזלנו, מספיק להתמקד ב-The Witcher 3 כמשחק סינגל פלייר בלבד ששבר את שיאי המכירות ל-2015. אחריו Arkham Knight כמשחק סינגל פלייר בלבד שבר שוב את שיאי המכירות. ועכשיו Fallout 4 כמשחק סינגל פלייר בלבד עם מכירות שכנראה משתוות לשניהם יחד. וגם טומב ריידר מוכיח כמה טוב... אוקי רגע, שכח מטומב ריידר. :?
כל אלו מוכיחים לנו כמה הטענות על "מות הסינגל פלייר" היו קשקוש מוחלט ושמשחקי סינגל פלייר בלבד עדיין יכולים לשבור שיאי מכירות.

אגב טומב ריידר: מישהו זוכר את תאריך היציאה העגום של Alan Wake בצל של Red Dead Redemption איש שם ב-2010? הייתי רוצה להאמין שTomb Raider הוא פרנצייז קצת יותר חזק מAlan Wake, אבל עם ההצלחה הפנומנלית של Fallout 4 שהושק במקביל זה מרגיש לי כמו חזרה על אותו הסיפור בדיוק.
(מצד שני, לטומב ריידר יש עוד סיכוי זעיר לריבאונד בזכות תקופת החגים שמתקרבת: למיקרוסופט לא יצא אף קילר-אפ אמיתי העונה, אבל בין היילו 5 לטומב ריידר לפורצה 5 היא מציעה תמהיל טוב של משחקים אקסלוסיביים שאפשר לבאנדל)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 נובמבר 2015, 12:15

DrKeo כתב:הנתון של ה1.2 מהpc מגיע מנתוני סטים, כל עותק פיזי מגיע עם מפתח לסטים ולכן נכלל ב1.2. לא רק זה, לא כל המשחק בכלל נמצא על הדיסק, בערך חצי ממנו מורד מסטים לפני שאפשר לשחק.

לא, הנתון הזה לא מגיע מסטים, אלא מחברה בשם SUPERDATA. מדובר במכירות דיגיטליות וזה לא כולל עותקים פיזיים.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 18 נובמבר 2015, 13:23

swym כתב:המספרים של GTA V מתייחסים למכירות של 11.21 מיליון יחידות בפועל, וגם להכנסות של 800 מיליון ביממה הראשונה - ככה שאת השיא שלו פולאאוט לא שבר.
המשמעות של ההכרזה הזו היא כמובן לא שכל ה-12 מליון יחידות נמכרו, אבל שחנויות (שכבר מריחות את הבלאק פריידיי מעבר לפינה) נערכות לזה שהמלאי שלהן כבר עכשיו מתדלדל ולכן מזמינות עוד מראש. להערכתי זה פשוט אומר שמתוך ה-12 מליון יחידות שנשלחו (ואני לא יודע איך עותקים דיגיטליים מחושבים בשקלול) יש סיכוי לא רע שהמשחק עומד על 10 מליון עותקים בפועל, ולא על נניח 6 מליון מכירות ועוד 6 מליון ששוכבים במחסנים.

לגבי הכי מוכר: המספרים של סאן אנדראס נכון ל-2011 (27.5 מליון) נמצאים מעל המספרים של נינטנדוגס נכון ל2015 (24 מליון לכל הגרסאות השונות יחד), ככה שבטח עם היציאה מחדש למובייל הוא בוודאות משחק הסינגל פלייר הכי נמכר כיום (והאמת היא שאני גם לא אתפלא אם סקיירים כבר עקף את נינטנדוגס בשנתיים ומשהו שעברו מאז שהצהירו שהם חצו את קו ה-20 מליון יחידות).
מריו וטטריס לעומת זאת היו משחקי pack-in כברירת מחדל לנינטנדו ולגיימבוי ככה שלא יכולת להמנע מהם, אז (אפילו אם נניח בצד את אלמנט המולטיפלייר המאד מוגבל שכן היה קיים בהם) עדיין המספרים שלהם לא מייצגים מכירות אלא בעיקר tie-ins. לא ברור לי למה אתה חושב ש"צריך פילטר" בשביל לדבר על משחקי סינגל פלייר בלבד - זה הגיוני בדיוק כמו למדוד ביצועים של משחקי מולטיפלייר בלבד כי זה מעניין אותנו לבדוק את זה.

והנה כמה תזכורות למה חשוב לעשות את הפילטר הזה ולדבר על המצב היום:
Consumers don't want single-player games, says Harrison (שנת 2008)
http://www.gamesindustry.biz/articles/s ... l-harrison
EA: Single-Player Games Are ‘Finished’ (שנת 2010)
http://www.wired.com/2010/12/ea-single-player/
Single-player games will be dead in three years, says industry analyst (שנת 2011)
http://www.engadget.com/2011/08/17/sing ... ndustry-a/
WoW designer: Single player games are dying (שנת 2012)
http://www.gamesindustry.biz/articles/2 ... -are-dying

הייתי רוצה נניח לטעון שגם MGS V מוכיח כמה הטענות האלו לא נכונות וכמה משחקי סינגל פלייר מצליחים היום - אבל בגלל שיש לו אלמנט מולטיפלייר (ולא משנה כמה שולי ו/או tacked-on הוא יהיה) אנחנו לא יכולים באמת לעשות הפרדה מוחלטת ולהוכיח שכל התחזיות האלו התבדו כי תמיד יהיה מישהו שיטען שMGS מכר כ"חבילה" שמציעה גם וגם.
למזלנו, מספיק להתמקד ב-The Witcher 3 כמשחק סינגל פלייר בלבד ששבר את שיאי המכירות ל-2015. אחריו Arkham Knight כמשחק סינגל פלייר בלבד שבר שוב את שיאי המכירות. ועכשיו Fallout 4 כמשחק סינגל פלייר בלבד עם מכירות שכנראה משתוות לשניהם יחד. וגם טומב ריידר מוכיח כמה טוב... אוקי רגע, שכח מטומב ריידר. :?
כל אלו מוכיחים לנו כמה הטענות על "מות הסינגל פלייר" היו קשקוש מוחלט ושמשחקי סינגל פלייר בלבד עדיין יכולים לשבור שיאי מכירות.

אגב טומב ריידר: מישהו זוכר את תאריך היציאה העגום של Alan Wake בצל של Red Dead Redemption איש שם ב-2010? הייתי רוצה להאמין שTomb Raider הוא פרנצייז קצת יותר חזק מAlan Wake, אבל עם ההצלחה הפנומנלית של Fallout 4 שהושק במקביל זה מרגיש לי כמו חזרה על אותו הסיפור בדיוק.
(מצד שני, לטומב ריידר יש עוד סיכוי זעיר לריבאונד בזכות תקופת החגים שמתקרבת: למיקרוסופט לא יצא אף קילר-אפ אמיתי העונה, אבל בין היילו 5 לטומב ריידר לפורצה 5 היא מציעה תמהיל טוב של משחקים אקסלוסיביים שאפשר לבאנדל)

בדיוק שמעתי היום את IGN מדברים על זה שהם היו צריכים לעשות החלפות עם פורצה 6 שיצא בתקופה שלא היה כלום, ואז הם נזכרו ששבוע קודם יצא MGS 5 ובסוף אוקטובר יצא היילו, ככה שלא היה באמת תקופה טובה להוציא את המשחק, רק יוני-יולי (בטח לאור הפלופ של באטמן), אבל זה כבר פוגע בהאם המשחק היה באמת מוכן אז.
תמונה

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 18 נובמבר 2015, 14:06

הם יכלו לחכות לינואר, זה עבד מצויין ל Dying Light.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 23 אורחים