שוקל לקנות מחשב חדש. אשמח לעזרה.

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: שוקל לקנות מחשב חדש. אשמח לעזרה.

הודעהעל ידי DrKeo » 16 נובמבר 2015, 17:13

מה הדרישות שלך? לפטופ עם 960M שרצית היה מספיק לדרישות שלך? כי אם כן, נייח עם 960GTX יתן לך ביצועים גבוהים משמעותית ויעלה הרבה פחות.
We're just normal men. We're just innocent men

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 16 נובמבר 2015, 19:46

DrKeo כתב:מה הדרישות שלך? לפטופ עם 960M שרצית היה מספיק לדרישות שלך? כי אם כן, נייח עם 960GTX יתן לך ביצועים גבוהים משמעותית ויעלה הרבה פחות.

אני יודע להגיד רק מה המשחקים הנוכחיים שיש לי ואותם אני לא יכול להריץ כרגע בצורה סבירה ,התכנית המקורית הייתה לקנות לפטופ שיריץ לפחות אותם ולהיזהר לא לפתח תיאבון. יותר מזה הייתי אומר שכל משחק אחר יהיה תלוי במחשב שאני אקנה.

מה עם 970 או 980, המחיר הנוסף שווה את הביצועים ?

ויש עניין שלא הבנתי, ראיתי שיש כרטיס מהנ"ל שקיימות לו כמה גרסאות משלוש חברות שונות, איך זה ? אלה וריאציות על הכרטיס הבסיסי של נווידיה ?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 נובמבר 2015, 20:28

MGS FREAK כתב:
DrKeo כתב:מה הדרישות שלך? לפטופ עם 960M שרצית היה מספיק לדרישות שלך? כי אם כן, נייח עם 960GTX יתן לך ביצועים גבוהים משמעותית ויעלה הרבה פחות.

אני יודע להגיד רק מה המשחקים הנוכחיים שיש לי ואותם אני לא יכול להריץ כרגע בצורה סבירה ,התכנית המקורית הייתה לקנות לפטופ שיריץ לפחות אותם ולהיזהר לא לפתח תיאבון. יותר מזה הייתי אומר שכל משחק אחר יהיה תלוי במחשב שאני אקנה.

מה עם 970 או 980, המחיר הנוסף שווה את הביצועים ?

ויש עניין שלא הבנתי, ראיתי שיש כרטיס מהנ"ל שקיימות לו כמה גרסאות משלוש חברות שונות, איך זה ? אלה וריאציות על הכרטיס הבסיסי של נווידיה ?

980 לא באמת משתלם, צריך להוסיף המון כסף והוא לא מביא לך מספיק ביצועים לשקל כדי להצדיק את המחיר שלו לעומת 970. ה970 בהחלט נותן את הביצועים למחיר, הוא יתן לך פחות או יותר 50% יותר ביצועים מה960GTX. מבחינת הלוחות השונים, NVIDIA לא באמת מוכרת כרטיסים משל עצמה (פעם היא הייתה, היום כבר לא), היא מוכרת את הצ'יפים לחברות צד ג' והן מוכרות וריאציה שלהן. ברמת העיקרון זה לא באמת משנה מה אתה קונה, לכל החברות יש גרסה בסיסית והן כמעט תמיד מבצעות בדיוק אותו דבר. מעבר לזה יש גרסאות מואצות שונות ומשונות לכל חברה. כך למשל יש לגיגהבייט כרטיס רגיל, כרטיס מואץ (הם קוראים לו OC), כרטיס מואץ יותר (הם קוראים לו WINDFORCE 3) וכרטיס מואץ אפילו יותר (הם קוראים לו G1). קצת קשה לעקוב אחרי כל הוריאנטים השונים שיש בשוק. אם כבר הולכים על ה970GTX, לדעתי זה של גיגהבייט הוא הכי משתלם היום:
http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shi ... mpaign=zap

אם אתה צריך עזרה לבנות מחשב כולנו נשמח לעזור.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 נובמבר 2015, 20:33

אופס, לא שמתי לב שזה הכרטיס מיני שלהם. פחות מומלץ מהרגילים, עדיף לך כרטיס רגיל אלה אם אתה עושה סוג של HTPC או משהו כזה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 16 נובמבר 2015, 23:32

השנקל שלי הוא שהוריאציות של כרטיסי המסך לא צריכות לעניין אותך כי כל הוריאציות האלה הן נסיונות מאולצים לייצר בידול בין מותגים שונים שמוכרים מוצר זהה.
תבחר סוג של כרטיס מסך (ה960 נראה לי מתאים לדרישות) ותקנה את הדגם הכי זול שאתה מוצא. שלושת כרטיסי המסך האחרונים שקניתי היו של zotac והם עובדים מצויין למרות שהם היו הכי זולים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 נובמבר 2015, 23:41

omerkot כתב:השנקל שלי הוא שהוריאציות של כרטיסי המסך לא צריכות לעניין אותך כי כל הוריאציות האלה הן נסיונות מאולצים לייצר בידול בין מותגים שונים שמוכרים מוצר זהה.
תבחר סוג של כרטיס מסך (ה960 נראה לי מתאים לדרישות) ותקנה את הדגם הכי זול שאתה מוצא. שלושת כרטיסי המסך האחרונים שקניתי היו של zotac והם עובדים מצויין למרות שהם היו הכי זולים.

גם לי היה 660TI של זוטק, היו אחלה לגמרי.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 17 נובמבר 2015, 13:05

נדב אז מה שאתה אומר הוא שהכרטיס זהה לחלוטין וכל חברה קובעת לו מהירות שעון שונה ? נשמע מוזר...

ובואו נחזור לעניין הדרישות שלי ונסביר משהו לרגע: התכנית המקורית שלי הייתה לרכוש לפטופ חזק במחיר סביר שיריץ את כל המשחקים שיש לי כרגע שרובם לא תובעניים, ומשחקים כמו וויצ'ר 3 על הגדרות בינוניות מצידי רק כדי לסיים את הטרילוגיה. בחמש השנים האחרונות אני משתמש בלפטופ שלא מיועד למשחקים שהמשחק הכי כבד שרץ עליו בצורה טובה הוא פורטל. מטבע הדברים את המשחקים "הרציניים" רכשתי ל-PS3, ומשחקים ישנים, משחקי אינדי לא תובעניים וחינמיים למינהם על המחשב והוא עושה את העבודה מצויין. בגלל שזה המצב הנתון, לא באמת שקלתי את האופציה שאני אקנה מחשב רציני על תקן קונסולה עיקרית והייתי פחות מעורה בכל הנוגע למשחקי PC חדשים כי זה לא היה רלוונטי אלי. לכן קשה לי להגדיר דרישה.

אם כך הדבר, השאיפה היא לקנות מפרט שיריץ כל משחק שקיים כרגע בשוק בצורה מושלמת, וכמובן שיהיה רלוונטי לכמה שיותר זמן (תוך התחשבות בעלויות).

אני אנסה לתת כיוון על הן הדרישות במידה ושיקול כספי ייכנס לעניין. אלה הם המשחקים שיש לי כרגע שאני לא יכול להריץ או בצורה לא מספקת (חלק גדול מהם קיבלתי בחינם מגוג וסטים, ואת השאר בהנחות רציניות):

The Witcher (שיחקתי בדמו, פעל סביר מינוס)
The Witcher 2 (לא הולך לנסות אפילו להתקין אותו ,קודם אסיים את הראשון)
Magrunner Dark Pulse
Mount and Blade
F.E.A.R (הראשון פלוס הרחבות. עובד בצורה סבירה על מדיום)
Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena
Dota 2 (עובד על גבול הסביר על ההגדרות הנמוכות ביותר)
Team Fortress 2 (כנ"ל, קצת יותר טוב)
Epigenesis
Grimoire: Manastorm
Hard Reset
Left 4 Dead 2 (רץ בדומה לשאר משחקי ואלב הנ"ל)
Magicka (בקושי עובד, לא מותאם לכרטיסים מובנים שנפוצים בלפטופים)
Portal 2
Sniper Elite
Sniper Elite 2
Crysis

עכשיו, משחקים שאני ככל הנראה ארכוש (מה שעולה לי בראש לפחות):
Dawn of War 2
Starcraft 2
Fallout 3, NV, 4
The Witcher 3
Killing Floor 2
GTA 5
Dead Space

רוב במשחקים כאן יחסית ישנים (רוצה להשלים פערי PC, גיל של משחק לא מעניין אותי,) ואת רובם המכריע לפטופים חלשים מאלו שציינתי יכולים להריץ בלי בעיה, לכן אני מנסה להיות כן עם עצמי ולראות אם להיכנס חזק לתחום ה-PC באמת מצדיק השקעה במפלצת נייחת (למרות שעם האוכל בא התיאבון...)

סוג של דילמה נוספת: מכיוון שאני פחות בקיא ב-PC כבר אין לי יותר מדי מושג מה הולך מהבחינה הזו, עד כמה DRM נפוץ ? כמה הוא משפיע ? האם יש משחקים של חברות צד שלישי שגם ברכישה פיזית מכריחים אותך להשתמש בסטים ? שמעתי לדוגמה סיפורים על כך שביושוק מחייב שימוש ב-GFWL ושאנשים לא יכולים לשחק בו בגלל כל מיני תקלות בשירות (טוב שרכשתי אותו לPS3 כנראה), ואין מה להוסיף בדיבורים על שירות ה-UPLAY של יוביסופט ממה שהבנתי...

ובקשר למשחקים ישנים באמת (איזור 2000 ודרומה), לא אמורה להיות בעיה להריץ אותם על מחשב עם חומרה חזקה או על מערכת הפעלה מודרנית (איך הגדרות התאימות בווינדוס 10?) ?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 נובמבר 2015, 13:59

1) כן, ההבדלים בין החברות הוא מה שהם עושים מסביב לצ'יפ הבסיסי של NVIDIA. זה יכול להיות כל מני פתרונות קירור, האצות של המהירות שעון וכדומה. באמת שאין יותר מדי מה להתעסק עם זה, כל כרטיס שתקנה יתן לך ביצועים מאוד דומים
2) נראה לי שעם הדרישות שלך 960GTX יעשה את העבודה נהדר והוא יתן לך ביצועים עדיפים על הפס4/ONE, אפילו תוכל לשחק ברוב המשחקים המודרנים בהגדרות הגבוהות אם אתה מוכן ללכת על 30FPS (וכמובן עכשיו שאתה בעולם הPC, תמיד תוכל לרדת בגרפיקה בשביל 60)
3) נושא ה DRM הוא עצמאי לכל משחק. כמעט בכל משחק היום יש סוג של DRM, ברובם הDRM זה פשוט סטים עצמה. הDRM של סטים הוא סבבה לגמרי, יש להם ALWAYS ON אבל הוא בודק חיבור רק פעם באיזה שבוע או משהו כזה. יש לך אפשרות לשתף משחקים עם חברים (עד חמישה) ולחברים איתך והDRM לא יוצר בעיות נוראיות כמו שהיו פעם עם כל מני Starforce וכדומה. כמובן שיש חברות כלבתיות שעושות את השטויות שלהן לפעמים, מה לעשות, אלה החיים. צריך לזכור שחברות עם DRM חיצוני משלהן כמו יוביסופט למשל, שמות את הDRM שלהן על גבי זה של סטים, כלומר אם תקנה את FC4 בסטים כשתשגר אותו עדין זה יפתח את UPLAY וירוץ דרכו. רוב המשחקים הפיזים אגב, הם פשוט קוד של סטים או UPLAY או אוריג'ן ואתה בעצם מקשר אותם לחשבון ומוריד כאילו קנית עותק דיגיטלי.
4) אין בעיה עם משחקים ישנים לרוב. אם משחק ישן כבר נמכר בסטים/GOG, הוא עובד טוב גם על חלונות 10. אתה יכול בכיף לשחק נגיד בדאוס אקס המקורי משנת 2000 או סיסטם שוק 2 מ1998 או קוויק 2 מ1997, אני עושה את זה לפעמים ובניגוד לקונסולות אני משחק בעתיקים האלה ב1080P :)

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 17 נובמבר 2015, 16:45

אבל בשביל שהמחשב ישאר רלוונטי למשחקים שיצאו בשנים הקרובות צריך ללכת על אוברקיל, או שגם זה לא יעצור את העליה בדרישות ?

נראה לך שעד איזור ה-6K אני אוכל להביא מחשב מפלצת כולל מסך טוב מספיק למשחקים (מבחינת רזולוציה וזמן תגובה) ותוכנת הפעלה ?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 נובמבר 2015, 17:04

MGS FREAK כתב:אבל בשביל שהמחשב ישאר רלוונטי למשחקים שיצאו בשנים הקרובות צריך ללכת על אוברקיל, או שגם זה לא יעצור את העליה בדרישות ?

נראה לך שעד איזור ה-6K אני אוכל להביא מחשב מפלצת כולל מסך טוב מספיק למשחקים (מבחינת רזולוציה וזמן תגובה) ותוכנת הפעלה ?

אף פעם אי אפשר באמת להתכונן לעתיד. תראה, הייתי אומר לך שעדיף לך לקנות עכשיו מחשב עם 960GTX כי דוגרי זה מה שאתה צריך לדרישות שלך ונניח עוד שנתיים לשדרג אותו ב1000 שקלים לכרטיס הרלוונטי לאותה תקופה מAMD או NVIDIA. בסופו של דבר ככל שהמחשב שלך יקר יותר, ככה אתה מוציא יותר כסף פר ביצועים. לדוגמה 970 יעלה לך בערך 60% יותר מ960GTX ותן לך בערך 50% יותר ביצועים. אבל אם תעלה בסולם ותסתכל על 980 למשל, הוא כבר יתן לך בערך 90% יותר ביצועים אבל הוא יעלה לך 150% יותר. כלומר ככל שאתה עושה מחשב יקר יותר, ככה הביצועים פר שקל יורדים.

לדעתי אם תקנה CPU סביר, הוא יספיק לך לשנים על גבי שנים. הנקודת שדרוג היחידה שלך תהיה הכרטיס מסך. כרגע מספיק לך 960GTX? אז לך על 960GTX. האקסטרה 700 שקלים שהיית מוציא על 970GTX או אפילו על משהו קיצוני יותר יכולים ללכת עוד שנתיים על כרטיס סטייל ה960GTX של זמנו. תהיה בטוח שעוד שנתיים הוא יתן ביצועים עדיפים על הכרטיס 2500 שקלים שאולי היית שוקל היום.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 נובמבר 2015, 18:17

אל תקח את זה כמשהו סופי, לא בדקתי עד הסוף שהכל תואם להכל, אבל בהחלט אפשרי לעשות את מה שאתה רוצה בתקציב הזה וזה אפילו כולל SSD, דיסק של 2TB, מעבד I5 מצויין, 8GB של DDR4 ו-970GTX.
תמונה

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 17 נובמבר 2015, 19:14

תודה על הבדיקה, נראה טוב. איזה חנות זו ?

מאוורר לקירור הוא חלק מהמארז ?
ולמה לא מעבד I7 ? (או שמספר גבוה יותר =/= טוב יותר ?)

ובקשר להודעה הקודמת אני לא רואה את עצמי אי פעם מחליף או משדרג חלקים במידה ואין צורך. איך שאני אקנה את המחשב- ככה הוא גם ימות.
במיוחד אם החלפה של GPU לא תיתן לי שדרוג משמעותי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 נובמבר 2015, 19:38

MGS FREAK כתב:תודה על הבדיקה, נראה טוב. איזה חנות זו ?

ובקשר להודעה הקודמת אני לא רואה את עצמי אי פעם מחליף או משדרג חלקים במידה ואין צורך. איך שאני אקנה את המחשב- ככה הוא גם ימות.

זה מksp, אבל באמת שזה רנדומאלי לגמרי ואפשר להחליף בערך כל חלק. i7 סתם יקר מדי, מעבד מרובע עם 8 ת׳רדים ששמתי לך יכול להחזיק לך בכיף גם 10 שנים בקצב ההתקדמות הנוכחי אזאין צורך. רציתי לשים לך 960 אבל ברגיל יש רק 2gb שהיום לא מספיק, גרסת ה4gb כבר קרובה מדי ל970 מבחינת מחיר כדי לא לשדרג כבר ל970 שיתן לך 50% יותר ביצועים. בתאוריה אתה יכול עוד כמה שנים לקנות gpu ב1000₪+ ותהיה מוכן כבר לדור של הפס5.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 19 נובמבר 2015, 11:26

DrKeo כתב:
MGS FREAK כתב:תודה על הבדיקה, נראה טוב. איזה חנות זו ?

זה מksp, אבל באמת שזה רנדומאלי לגמרי ואפשר להחליף בערך כל חלק. i7 סתם יקר מדי, מעבד מרובע עם 8 ת׳רדים ששמתי לך יכול להחזיק לך בכיף גם 10 שנים בקצב ההתקדמות הנוכחי אזאין צורך. רציתי לשים לך 960 אבל ברגיל יש רק 2gb שהיום לא מספיק, גרסת ה4gb כבר קרובה מדי ל970 מבחינת מחיר כדי לא לשדרג כבר ל970 שיתן לך 50% יותר ביצועים. בתאוריה אתה יכול עוד כמה שנים לקנות gpu ב1000₪+ ותהיה מוכן כבר לדור של הפס5.

מצטער אבל הנתונים הטכנים של המעבד לא אומרים לי הרבה.

ראיתי ש-MGS5 לדוגמה דורש מעבד I7, אז כבר קיימים משחקים שמצריכים אותו, בטח שבעתיד הקרוב.
ולא כדאי ללכת על אוברקיל ולשים 16 RAM ? או שזה יקר ובאמת לא נחוץ ?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 נובמבר 2015, 11:40

חחח לא הוא לא.
לי יש I5 וזה לא משנה בשיט לMGS.
וזה נחמד אבל לא נחוץ, תמיד תוכל לרכוש עוד זכרון אם תרצה, וספק שתרצה

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 19 נובמבר 2015, 11:55

Laskin כתב:חחח לא הוא לא.
לי יש I5 וזה לא משנה בשיט לMGS.
וזה נחמד אבל לא נחוץ, תמיד תוכל לרכוש עוד זכרון אם תרצה, וספק שתרצה

לפי סטים :Intel Core i7-4790 (3.60GHz) or better; Quad-core or better (להגדרות המקסימום. במינימום כתוב I5)

למרות שזה פחות נפוץ זכור לי שראיתי משחקים שדורשים 8 RAM, והרי ברור שהמשחק הוא לא התוכנה היחידה שפועלת במחשב, אז איך זה מספיק ?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 נובמבר 2015, 12:37

כשמשחק דורש "8GB" הוא לוקח בחשבון שיש לך מערכת הפעלה ומעט תכנות ברקע.
אין שום משחק שבאמת דורש I7, וגם לא יהיה כנראה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 נובמבר 2015, 12:48

יש לי I5 בן ארבע שנים ולא רק שMGS5 רץ אצלי נעול לגמרי על 60FPS בגרפיקה המקסימאלית, אפילו שחקתי בו ב1440P במקום ב1080P ועדין הוא רץ נעול ב60FPS. רק שיהיה לך ברור, בפס4/ONE יש מעבד חלש מהמעבד I3 הכי חלש בשוק. המעבד ששמתי לך הוא כנראה יותר חזק ממה שיהיה בפס5 אם סוני ומיקרוסופט ממשיכות בקו הזה. המעבד בקושי משנה כבר שנים במשחקי וידאו, ברגע שDX12 הוא ישנה אפילו פחות. מעבד טוב כמו ששמתי לך כאן יתן לך ביצועי משחק מושלמים שנים על גבי שנים. המגבלה היחידה שלך, כיש מחשב נורמאלי ומה שבניתי לך הוא הרבה יותר מ"נורמאלי", תהיה הGPU שהוא פחות או יותר הצוואר בקבוק של כל משחק מודרני שתנסה להריץ.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 19 נובמבר 2015, 16:59

DrKeo כתב:יש לי I5 בן ארבע שנים ולא רק שMGS5 רץ אצלי נעול לגמרי על 60FPS בגרפיקה המקסימאלית, אפילו שחקתי בו ב1440P במקום ב1080P ועדין הוא רץ נעול ב60FPS. רק שיהיה לך ברור, בפס4/ONE יש מעבד חלש מהמעבד I3 הכי חלש בשוק. המעבד ששמתי לך הוא כנראה יותר חזק ממה שיהיה בפס5 אם סוני ומיקרוסופט ממשיכות בקו הזה. המעבד בקושי משנה כבר שנים במשחקי וידאו, ברגע שDX12 הוא ישנה אפילו פחות. מעבד טוב כמו ששמתי לך כאן יתן לך ביצועי משחק מושלמים שנים על גבי שנים. המגבלה היחידה שלך, כיש מחשב נורמאלי ומה שבניתי לך הוא הרבה יותר מ"נורמאלי", תהיה הGPU שהוא פחות או יותר הצוואר בקבוק של כל משחק מודרני שתנסה להריץ.

אז למה הם מציינים I7 ?

ובכלל, מה השימושים שלו אם אתה אומר שהוא לא נחוץ וש-I5 יהיה הסטנדרט בעתיד הנראה לעין ?

איזה GPU יש לך אגב ?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 נובמבר 2015, 17:43

MGS FREAK כתב:
DrKeo כתב:יש לי I5 בן ארבע שנים ולא רק שMGS5 רץ אצלי נעול לגמרי על 60FPS בגרפיקה המקסימאלית, אפילו שחקתי בו ב1440P במקום ב1080P ועדין הוא רץ נעול ב60FPS. רק שיהיה לך ברור, בפס4/ONE יש מעבד חלש מהמעבד I3 הכי חלש בשוק. המעבד ששמתי לך הוא כנראה יותר חזק ממה שיהיה בפס5 אם סוני ומיקרוסופט ממשיכות בקו הזה. המעבד בקושי משנה כבר שנים במשחקי וידאו, ברגע שDX12 הוא ישנה אפילו פחות. מעבד טוב כמו ששמתי לך כאן יתן לך ביצועי משחק מושלמים שנים על גבי שנים. המגבלה היחידה שלך, כיש מחשב נורמאלי ומה שבניתי לך הוא הרבה יותר מ"נורמאלי", תהיה הGPU שהוא פחות או יותר הצוואר בקבוק של כל משחק מודרני שתנסה להריץ.

אז למה הם מציינים I7 ?

ובכלל, מה השימושים שלו אם אתה אומר שהוא לא נחוץ וש-I5 יהיה הסטנדרט בעתיד הנראה לעין ?

איזה GPU יש לך אגב ?

אין לי מושג, בחיים שלי לא הבנתי דרישות מינימום ודרישות מומלצות כי הן בחיים לא באמת אמרו משהו על המשחק. אם הם היו אומרים "צריך X כדי להריץ אותו ב1080P ב30FPS" אז היה לזה משמעות. רק שיהיה ברור, I3 עושה את העבודה נהדר, I5 הוא אפילו חזק בהרבה ממנו וסוג של OVERKILL אבל אנחנו עושים לך כאן קצת הכנה לעתיד.

לי יש 970GTX של גיגהבייט, G1. כשקניתי אותו לא היה 970 בפחות מ1700 שקלים, כולם עלו 1850 עד 1950 והרגשתי שה100 שקלים האלה שווים את גרסת הG1. היום הייתי קונה פשוט את הכי זול כי ההפרש כבר יושב על 300 שקלים.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 19 נובמבר 2015, 19:13

אז אתה אומר שהמפרט שלך די דומה למה שהצעת לי. אם משחק כמו MGS5 רץ חלק על מקסימום הגדרות ורזולוציה גבוהה אז נשמע שהמחשב "שלי" יכול להריץ כל משחק בשוק עם ביצועים דומים, לא ?

ואם כך הדבר, מה הטעם בכרטיסים כמו טיטאן X ו-980 TI ? לשימוש במסכים מרובים ? נשמע אוברקיל.

ובקשר ללוח אם שבחרת לי, (למרות שאני לא רואה את עצמי מתעסק בחומרה)לא כדאי לבחור דגם עם תמיכה לכרטיס מסך נוסף כדי להשאיר אופציית SLI פתוחה ?

חצי אוף טופיק, שמתי את מסך ה-24' על השולחן בחדר שלי כדי לקבל מושג איזה גודל מתאים לי ואיך זה נראה. חיברתי אליו את ה-PS3 ושיחקתי קצת. מרגיש שונה לגמרי לשבת קרוב מול מסך קטן (יחסית) מאשר רחוק מול טלוויזיה. שונה לטובה

וקילזון 2 עדיין מרשים אותי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 נובמבר 2015, 20:10

MGS FREAK כתב:אז אתה אומר שהמפרט שלך די דומה למה שהצעת לי. אם משחק כמו MGS5 רץ חלק על מקסימום הגדרות ורזולוציה גבוהה אז נשמע שהמחשב "שלי" יכול להריץ כל משחק בשוק עם ביצועים דומים, לא ?

ואם כך הדבר, מה הטעם בכרטיסים כמו טיטאן X ו-980 TI ? לשימוש במסכים מרובים ? נשמע אוברקיל.

ובקשר ללוח אם שבחרת לי, (למרות שאני לא רואה את עצמי מתעסק בחומרה)לא כדאי לבחור דגם עם תמיכה לכרטיס מסך נוסף כדי להשאיר אופציית SLI פתוחה ?

חצי אוף טופיק, שמתי את מסך ה-24' על השולחן בחדר שלי כדי לקבל מושג איזה גודל מתאים לי ואיך זה נראה. חיברתי אליו את ה-PS3 ושיחקתי קצת. מרגיש שונה לגמרי לשבת קרוב מול מסך קטן (יחסית) מאשר רחוק מול טלוויזיה. שונה לטובה

בנושא המעבד אתה צריך להבחין בין הסדרות. זה שלמעבד שלי קוראים I5 ולמעבד שלך קוראים I5 לא אומר שיש לנו אותו מעבד. עכשיו אינטל נמצאת בסדרה 6 של מעבדי הi שלה. כלומר יש מעבד i5 מ2015 ויש מעבד i5 מ2009. שלי מהסדרה השלישית, שלך מהסדרה השישית, הביצועים של הI5 שלך טוב מI7 בסדרה שלי. בקיצור, אל תתן לשם להטעות אותך, הI5 שלך חזק מאוד. הI5 שלי אגב יספיק בהליכה עד סוף הדור הזה אם לא יותר, כלומר לפחות עוד איזה 4-5 שנים והוא יהיה בן 9-10 עד אז. שלך יספיק אפילו יותר.

בנושא הכרטיס מסך, לא כל דבר תצליח להריץ ב1080P מקסימום ב60FPS. כן, MGS נאכל כמו ממתק על ידי 970GTX, אבל הוויצ'ר למשל יעבוד לך נעול 60 רק אם תרד בשתיים או שלוש הגדרות טיפה וכך גם GTA (אני למשל העדפתי GTA5 ב1440P עם כל הגרפיקה אבל ב30FPS. עניין של העדפה אישית). מה שחשוב לדעת הוא ש970GTX יתן לך ביצועים הרבה יותר טובים מהפס4. כלומר מה שהפס4 מריצה ב30FPS, ה970GTX מריץ בהליכה ב60FPS וברוב המשחקים גם בגרפיקה יפה יותר.

בנושא הלוח אם, אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה, ביחוד בנושא הלוח אם שלא משפיע פה יותר מדי ואתה תבחר מה יותר חשוב לך ומה פחות. אבל אם אתה רוצה SLU אתה צריך להבין שאתה צריך גם לוח אם שיתאים וגם ספק כוח שיספיק, כלומר אתה מנפח את המחיר בשביל האופציה. כבר אמרתי לך שממילא לדעתי כדאי לך ללכת על כרטיס מסך לא יקר מדי ואז עוד שנתיים או שלוש לשדרג ב1000 שקלים אבל אמרת שלא תעשה את זה. אז SLI כן תעשה?

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 19 נובמבר 2015, 22:21

DrKeo כתב:
MGS FREAK כתב:אז אתה אומר שהמפרט שלך די דומה למה שהצעת לי. אם משחק כמו MGS5 רץ חלק על מקסימום הגדרות ורזולוציה גבוהה אז נשמע שהמחשב "שלי" יכול להריץ כל משחק בשוק עם ביצועים דומים, לא ?

בנושא המעבד אתה צריך להבחין בין הסדרות. זה שלמעבד שלי קוראים I5 ולמעבד שלך קוראים I5 לא אומר שיש לנו אותו מעבד. עכשיו אינטל נמצאת בסדרה 6 של מעבדי הi שלה. כלומר יש מעבד i5 מ2015 ויש מעבד i5 מ2009. שלי מהסדרה השלישית, שלך מהסדרה השישית, הביצועים של הI5 שלך טוב מI7 בסדרה שלי. בקיצור, אל תתן לשם להטעות אותך, הI5 שלך חזק מאוד. הI5 שלי אגב יספיק בהליכה עד סוף הדור הזה אם לא יותר, כלומר לפחות עוד איזה 4-5 שנים והוא יהיה בן 9-10 עד אז. שלך יספיק אפילו יותר.

בנושא הכרטיס מסך, לא כל דבר תצליח להריץ ב1080P מקסימום ב60FPS. כן, MGS נאכל כמו ממתק על ידי 970GTX, אבל הוויצ'ר למשל יעבוד לך נעול 60 רק אם תרד בשתיים או שלוש הגדרות טיפה וכך גם GTA (אני למשל העדפתי GTA5 ב1440P עם כל הגרפיקה אבל ב30FPS. עניין של העדפה אישית). מה שחשוב לדעת הוא ש970GTX יתן לך ביצועים הרבה יותר טובים מהפס4. כלומר מה שהפס4 מריצה ב30FPS, ה970GTX מריץ בהליכה ב60FPS וברוב המשחקים גם בגרפיקה יפה יותר.

בנושא הלוח אם, אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה, ביחוד בנושא הלוח אם שלא משפיע פה יותר מדי ואתה תבחר מה יותר חשוב לך ומה פחות. אבל אם אתה רוצה SLU אתה צריך להבין שאתה צריך גם לוח אם שיתאים וגם ספק כוח שיספיק, כלומר אתה מנפח את המחיר בשביל האופציה. כבר אמרתי לך שממילא לדעתי כדאי לך ללכת על כרטיס מסך לא יקר מדי ואז עוד שנתיים או שלוש לשדרג ב1000 שקלים אבל אמרת שלא תעשה את זה. אז SLI כן תעשה?

צודק צודק, סתם קפץ לי העניין אבל אין סיבה להתמקד בו.

שמתי לב שהמסך שבחרת לי הוא בלי חיבור HDMI, נראה לי שאני אנסה למצוא אחד עם חיבור (או שניים אפילו, נראה לי שאני אשתמש בו גם בתור מסך לפס3). השאיפה היא גם לזמן תגובה נמוך כמה שיותר, קצב רענון גבוה כמה שיותר, רזולוציית 1920*1080 ופאנל IPS. הכל נכון ?

ועוד עניין: קבצים ששמורים על שולחן העבודה (לא קיצורי דרך) נמצאים על הכונן שבו מותקנת מערכת ההפעלה או שזה משהו שאפשר להגדיר אחרת ? (אני שואל בגלל עניין ה-SSD)

אחח, כמה סיבוכים. אני רגיל לפלאג אנד פליי של הקונסולות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 נובמבר 2015, 23:28

פחות או יותר כל חלק שבחרתי לך בחרתי תוך 4 שניות כדי להראות לך כמה יעלה בערך המחשב. עכשיו שיש לך נקודות רפרנס אתה יכול לבחור את החלקים שמתאימים לך כולל המסך :)

בנושא הקבצים, כן, הדסקטופ נמצא בכונן של חלונות.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 20 נובמבר 2015, 20:57

DrKeo כתב:פחות או יותר כל חלק שבחרתי לך בחרתי תוך 4 שניות כדי להראות לך כמה יעלה בערך המחשב. עכשיו שיש לך נקודות רפרנס אתה יכול לבחור את החלקים שמתאימים לך כולל המסך :)

בנושא הקבצים, כן, הדסקטופ נמצא בכונן של חלונות.

נכנסתי לבניית המחשב ב-KSP וראיתי שיש הרבה דברים שלא בחרת במפרט כמו קירור למארז, קירור ל-CPU, כרטיס קול.

בכוונה השמטת אותם ? הבנתי שכרטיס קול ייעודי לא באמת נחוץ בימנו אלא אם בא לך לנצל מערכת סראונד מטורפת, אבל מה עם השניים הראשונים ?

ואגב, תוכנת חלונות לא כוללת אופיס, נכון ?

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 20 אורחים