נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 23 דצמבר 2015, 21:24

Stick כתב:אשמח לעזרה קלה בנושא שאני ממש לא מבין בו..
הכרטיס מסך במחשב גיימינג שלי כנראה הלך לעולמו, וזה כמובן פשוט סימן מלמעלה שהגיע הזמן להשתדרג.
הבעיה היא שזה נושא שאני ממש לא מבין בו (זכר לעובדה שהייתי "גיימר קונסולות" עד הדור האחרון :) ) ואני אשמח לעזרה סביב כמה שאלות.
קודם כל, לא צריכה להיות בעיה להחליף רק את הכרטיס מסך נכון? המחשב כולו נקנה לפני כשלוש שנים ככה ש(אני מקווה)הוא לא נחשב ישן.
למי שקצת מבין ב"שוק" הזה, מתי יהיה הכי כדאי לקנות כרטיס חדש? יש איזו הוזלה צפויה בקרוב שעדיף לחכות או משהו בסגנון? לצורך העניין אין לי בעיה להמתין כמה חודשים אם אני אדע שזה משתלם, כרגע גם ככה אני די עסוק ואין לי איזה משחק שאני מתכנן לשחק בו כנראה עד ההרחבה הבאה של הוויצ'ר או דארק סולס 3 באפריל.
וכמובן לשאלת השאלות, איזה כרטיס כדאי לקנות? הכסף לא אמור להיות בעיה בטווח המחירים שאני מכיר לכרטיסים (בהנחה שאין צורך לקנות עוד חלקים למחשב), אבל כמובן שאני (חייל משוחרר שכמוני :) ) לא מחפש לקנות את הכי יקר שיתן לי "עודף ביצועים" כי אין שום משחק שמאתגר אותו בחצי עשור הקרוב, אלא את זה שיהיה הכי משתלם ביחס עלות מול ביצועים כרגע.

תודה רבה!

בעיה עם המחשב לא צריכה להיות, תסתכל איזה ספק יש לך כדי שנדע איזה כרטיס הוא מסוגל לסחוב ותמדוד כמה מקום פנוי יש לך כי חלק מהכרטיסים יכולים להיות מאוד גדולים. הדור הבא של NVIDIA כנראה יגיע לקראת הקיץ וכך גם של AMD. אבל הדברים האלה לא בטוחים, הכרטיסים של NVIDIA למשל היו במצב של "רק עוד חודש הדור הבא יוצא" במשך כמעט 9 חודשים כך שזה לא חקוק באבן. יכול להיות שבסוף הכרטיסים החדשים שלהן יצאו רק בסוף 2016 למשל. אז האם להמתין או לקנות? קשה להגיד, בכל מקרה באפריל כנראה שלא יהיה דור חדש בחוץ.

בנושא איזה כרטיס, תלוי אם יש לך העדפה לNVIDIA או AMD וסביבת התקציב. האם כרטיס של 1700 שקלים נשמע לך הגיוני אז גם לAMD וגם לNVIDIA יש כרטיסים מצויינים בשוק, השאלה היא מה התקציב ומה אתה מצפה לקבל מהמחשב מבחינת ביצועים.
We're just normal men. We're just innocent men

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 24 דצמבר 2015, 01:28

סבבה, יש דרך לבדוק בקלות את הספק דרך הדסקטופ או לחפש אותו כשאני אפתח את המחשב לבדוק מקום?
בקשר לעיתוי הקנייה, אם אתה אומר שאין צפי ליציאת הדור החדש בקרוב אז אני לא אחכה, אבל יש לדבר הזה תקופה מסויימת שידועה כזולה יותר או שזה מחיר עומד עד להוזלה הקבועה (כמו שאתה יודע למשל שמשחקים יהיו זולים יותר בקריסמס וכדאי לחכות את הכמה שבועות האלה בדרך כלל).
בקשר לחברה אני מאמין שאני אלך על NVIDIA, היה לי 760GTX שהייתי מרוצה ממנו, בתקציב כמו שאמרתי אין בעיה ואני לא שם גג תקציב שאני לא רוצה לעבור (בטח אם צריך לקנות רק כרטיס) אבל השאלה היא מתי זה הופך לסתם ביזבוז ואני מקבל כרטיס שיתן לי "עודף ביצועים" סתם כי לא יוצאים משחקים שיכולים לאתגר אותו.
אני לא זונת FPS והדבר הזה מפריע לי בצורה מאוד מינורית, בוא נגיד שאני כבר שנתיים משחק משחקים ב25-30FPS על הגדרות גבוהות עם ה760GTX שהיה לי ובסופו של דבר הסתדרתי עם זה ולא הייתי מחליף כרגע אם הוא לא היה מת. יהיה נחמד לשחק משחקים שעדיין לא יצאו גם ב60FPS זה ברור אבל אני לא מחפש את הכרטיס הכי יקר שיבטיח לי את זה לעוד שני דורות, אני מחפש את הכרטיס שהיית אומר עליו ש"תכלס יותר מזה אתה לא צריך כרגע" או ש"ממנו ומעלה העלייה במחיר כבר לא מצדיקה את העלייה בביצועים".
אני יודע שזה קצת מפוזר ולא ברור אבל אני פשוט לא הצלחתי אף פעם להכנס ולהבין בכל הסיפור הזה של הכרטיסי מסך אז אני לא יכול לתת איזו הכוונה ספציפית לאיזה כרטיס אני מחפש, כי זה בדיוק מה שאני שואל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 דצמבר 2015, 08:38

תפתח את המחשב ותציץ על הספק, תחפש את השם של החברה והדגם. אם הוא של חברה טובה אז כנראה שהם ישוויצו בענק בשם, בדגם ובעוצמה שלו ואם זה סיני אז כנראה שתהיה מדבקה כסופה/לבנה בנאלית שאם לא תבין מה הולך עליה מקסימום תצלם בטלפון ותעלה לפה.

אם הייתי צריך לנחש אז הייתי אומר שאנחנו בערך חצי שנה מהדור הבא של nvidia. כרגע נראה שכדאי לך ללכת פשוט על 970gtx כמו חצי מהפורום שהמחירים שלהם נעים בין 1650₪ ל1950₪, תלוי בדגם.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 27 דצמבר 2015, 10:53

אם אתה יכול לקנות כרטיס זול יחסית שיחזיק אותך בינתיים ולשבת בסבלנות לקראת החלפת מחשב אז הייתי ממליץ לחכות בסבלנות. גם Nvidia וגם AMD יושבות על ארכיטקטורות מיושנות בנות שנתיים-שלוש שצריכות להתחלף בקיץ הקרוב בארכיטקטורות חדשות והרבה יותר אפקטיביות (כולל בין היתר קפיצה של שני דורות בגודל מ28nm ל14-16nm). הזליגה של מסכים ברזולוציות גבוהות למחירים אטרקטיביים + כל הבאז סביב VR יצריך בקרוב חומרה יותר חזקה לדעתי בשביל להרגיש שאתה לא "מפספס" משהו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 דצמבר 2015, 12:46

swym כתב:אם אתה יכול לקנות כרטיס זול יחסית שיחזיק אותך בינתיים ולשבת בסבלנות לקראת החלפת מחשב אז הייתי ממליץ לחכות בסבלנות. גם Nvidia וגם AMD יושבות על ארכיטקטורות מיושנות בנות שנתיים-שלוש שצריכות להתחלף בקיץ הקרוב בארכיטקטורות חדשות והרבה יותר אפקטיביות (כולל בין היתר קפיצה של שני דורות בגודל מ28nm ל14-16nm). הזליגה של מסכים ברזולוציות גבוהות למחירים אטרקטיביים + כל הבאז סביב VR יצריך בקרוב חומרה יותר חזקה לדעתי בשביל להרגיש שאתה לא "מפספס" משהו.

לא נראה לי שהוא קופץ לVR או מסך 4K בקרוב. נראה שהוא בתחלופה כל 3 שנים ועוד 3 שנים יהיה כבר הדור הבא הבא של שתי החברות. בכל מקרה בחירה שלו בכיוון שמתאים לו יותר.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 27 דצמבר 2015, 13:01

Rise of the Tomb Raider מגיע בינואר 2016 לפי סטים: http://store.steampowered.com/app/391220/
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 דצמבר 2015, 13:55

27 לינואר ליתר דיוק :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 דצמבר 2015, 18:45

FF9 מגיע לPC בגרסה משודרגת:

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 01 ינואר 2016, 00:24

אני מעריך שזה שידרוג פשוט ,ולא משהו רציני ,הסירטוני מעבר בטח יראו טוב בהרבה ,בגלל היכולות העלובות של הPS1 ,להציג ווידיאו
(לא מיתקרב לאיכות DVD )
אבל המישחק עצמו אני מעריך שזה גירסת הPS1 ,עם כמה אפקטים

נו טוב לפחות נקבל סירטוני מעבר טובים ,והגרפיקה תיראה טוב יותר

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 01 ינואר 2016, 07:07

נראה שהרקעים המרונדרים מראש נשארו אותו דבר אבל הדמויות והסביבות בתלת מימד ברזולוציה גבוהה יותר, בערך כמו שהם עשו לפפ 7 לא מזמן.
לטעמי הפיינל פנטזי האחרון שהיה משחק מצויין, סיומת לעידן הפס1 שאז כל משחק שני של Square היה קלאסיקה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 01 ינואר 2016, 07:43

אני לא מבין מה הבעיה שלהם לשנות את הרקעים והדמויות ?
כמה עבודה זה כבר יקח ? ,אני לא מדבר על לשנות את המשחק ל3D אמיתי

סך הכל ליצר את האויבים והדמויות מחדש ,ולציר את הרקעים מחדש ,לא משהו ברמה של משחק מודרני ,ולא צריך לשנות סירטוני מעבר
בקיצור לא דברים שלוקחים הרבה כסף או זמן

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 01 ינואר 2016, 16:32

יש סיפור ידוע על כך שסקוור איבדו את הנכסים המקוריים של המשחק (של הרקעים) שהיו ברזלוצויה גבוה יותר וכמובן שונמכו בשביל לפעול על הפלייסטיישן. חלק קטן מהם דלף והם נראים די מדהים. ליצור את הרקעים? ליצור את הדמויות והאויבים מחדש? ובכן, זה דווקא כן נראה לי עניין יקר יחסית שדורש לא מעט עבודה.. אתה רוצה שהם יבנו את המשחק מחדש פחות או יותר, למה אתה חושב שזה עניין פשוט? להזכיר לך גם משחקי פיינל פנטזי בשנות ה 90 עלו כמה עשרות מליוני דולרים להכין. לא בטוח איזה כדאיות יש להשקעה כזאת מבחינתם או אפילו של רבע מזה, זה לא שהם ימכרו משחק פס1 ב 60$ בשנת 2015. לעומת זאת פורט פשוט שנמכר בזול זה כסף קל מבחינתם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 ינואר 2016, 16:59

כמה עבודה זה כבר לבנות משחק מחדש? בקטנה לא קרירין? :)

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 01 ינואר 2016, 21:19

פה לא הבנתה ,אני בכלל לא אומר משחק חדש לגמרי
אתה לא משנה כלום בעלילה ,כלום במשחקיות ,כלום במוזיקה והדיבוב ,הדברים הגדולים נישארים אותו הדבר

מה שאתה כן עושה ,ולא צריך לשנות קוד בשביל זה זה את הדמויות+אויבים (לא ברמה של משחק AAA מודרני ,אבל שיראו טוב יותר מהמקורי )
כמובן אתה שומר על היחס ,שלא יהיו באגים (אותו גודל במשחק ,רק דמות שניראת טוב בהרבה )

בעניין הרקעים אותו הדבר ,אתה לא משנה סיגנון ולא כלום ,לוקח אמן מוכשר ,ואומר לו ,רואה את הרקעים האלו ,תציר לי אותו הדבר באיכות משופרת
זה הכל

למעשה אפילו במודים ,חובבים עשו דברים הרבה יותר מורכבים מזה ,פה מדובר על סקוור איניקס
וכן זה לא יהיה בחינם ,אבל לא קרוב לעלות של רימיק מלא
וגם עם יעלה להם מיליון דולר לגירסה משודרגת כזאת ,זה גירסה שהם יוכלו למכור שנים בדיגיטל ,או כחלק מאוסף

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 ינואר 2016, 23:41

החל מה7 לחודש עם כרטיסי 970 ומעלה מקבלים את tomb raider שזה כמובן שוק גדול, המשחק אחד הנערי פוסטר של amd.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ינואר 2016, 15:51

Killer Instinct מגיע במרץ לPC אבל ירוץ רק בחלונות 10. הוא מוצר cross buy כך שאם קונים דמויות בPC הן זמינות בONE וההפך.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 03 ינואר 2016, 19:57

הוא יגיע במצב "דמו" ,כמו בXBOX ?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ינואר 2016, 20:08

זה לא דמו, זה משחק F2P. מקבלים כמה דמויות חינם והשאר בתשלום אינדיבידואלי או תשלום חד פעמי על כל העוונה של איזה 20$.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 03 ינואר 2016, 23:49

טוב היה לי קצת זמן ועשיתי את הבדיקות, נסגרתי באמת על ה970GTX אחרי שבדקתי את הספק ואת המקום, וגם מבחינת המחיר.
אז רק סגירת דברים אחרונים, מאיפה מומלץ לקנות כאלו דברים? (בארץ/בחו"ל זה לא משנה לי, אם בארץ אז עדיף מקום שמספק שירות משלוחים טוב, אם כי לא חובה).
ובעניין כל הגרסאות שיש, מה הסיפור עם זה? אלו יצרנים שונים של אותו הכרטיס? ראיתי המון ויש הבדל של סביבות 30 שקל בין כל אחד, גם כאן יש איזשהי המלצה?

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 04 ינואר 2016, 08:32

Stick כתב:טוב היה לי קצת זמן ועשיתי את הבדיקות, נסגרתי באמת על ה970GTX אחרי שבדקתי את הספק ואת המקום, וגם מבחינת המחיר.
אז רק סגירת דברים אחרונים, מאיפה מומלץ לקנות כאלו דברים? (בארץ/בחו"ל זה לא משנה לי, אם בארץ אז עדיף מקום שמספק שירות משלוחים טוב, אם כי לא חובה).
ובעניין כל הגרסאות שיש, מה הסיפור עם זה? אלו יצרנים שונים של אותו הכרטיס? ראיתי המון ויש הבדל של סביבות 30 שקל בין כל אחד, גם כאן יש איזשהי המלצה?

קניתי לאחרונה מחשב אחרי התייעצות ועזרה מהפורום, אולי בנושא הזה יש תשובות לכל מיני שאלות שיעניינו אותך: viewtopic.php?f=1&t=840

אני אישית קניתי בחנות פרטית בעיר שלי ופשוט הזמינו לי את הכרטיס (יחד עם שאר הרכיבים). לא נראה לי שזה משנה במידה ויש יבואן אחד שכולם עובדים איתו (אני לא יודע אם זה המצב)

ממה שהבנתי יש את הבסיס שאנבידיה/AMD מייצרות אבל מה שהלקוח קונה הם וריאציות על הכרטיס מחברות צד שלישי כמו כרטיס עם קירור טוב יותר או overclocking מוגזם וכו'. אני אישית לקחתי את גרסת ה-G1 של גיגבייט לפי ההמלצה של keo. אני לא מבין מספיק טכנית כדי להגיד לך מה היתרון שלו על שאר הגרסאות (בכל מקרה אין הבדלים תהומיים) אבל שלושת המאווררים שיושבים עליו אמורים לספק לו קירור רציני שזה כבר פלוס גדול.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 ינואר 2016, 12:34

הם כולם אחלה, היו לי כרטיסים של היצרניות הכי זולות (זוטק) והכי יקרות (אסוס) והם כולם עובדים מעולה. הg1 מביא אחלה ביצועים אבל אם יש בחנות שאתה קונה הפרש מחיר אמיתי בינו לבין הזולים יותר אז בכיף תלך על זול יותר. נדמה לי שלכולם בפורום יש g1 :)

בנושא החנות, נסה למצא אחת שנותנת את המשחק מתנה. תקבל עכשיו את tomb raider החדש, מתנה לא רעה.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 04 ינואר 2016, 14:50

תגידו יש מצב שלכל "סוג" כזה של אותו הכרטיס תיהיה דרישת ספק כח אחר?
יש לי במחשב 500W, ומבדיקה שעשיתי גם ה970 הוא 500W אבל עכשיו כשהתחלתי לבדוק סוגים ספציפיים ראיתי שיש דרישה ל550W אצל חלק (למשל הg1 שתכננתי ללכת עליו), עכשיו אני סתם מפחד שאולי עשיתי איזו טעות בהבנה שלי את כל העניין הזה אז מה אתם אומרים? ה500W מחזיק 970GTX או לא? (או שבאמת לכל סוג יש דרישה ספציפית שצריך לבדוק)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 ינואר 2016, 15:01

guru3d ממליצים על 500W ל970GTX G1. השאלה היחידה היא האם יש לך ספק פלוס 80 או לא.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 04 ינואר 2016, 15:13

נראה לי שכן (כלומר אני לא מבין מה זה אומר אבל יש מדבקה גדולה שכתוב עליה 80 פלוס :) )
האמת למה ללכת מסובך, כתבתי את השם בגוגל וזה מה שיש לי - http://silverstonetek.com/product.php?pid=362&area=en
זה יחזיק? בבדיקה שאני עשיתי לא מצאתי איזו דרישה שלא קיימת כאן (עד שראיתי כמה שדורשים 550W פתאום) אבל אני באמת לא מבין בזה אז אולי תוכל לעזור לי

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 ינואר 2016, 15:42

כן, הוא פלוס 80, אמור להיות סבבה לגמרי :)
אם היית קונה מחשב חדש הייתי אומר לך לקנות 550 רק כדי להיות בטוח. אני לא מכיר מישהו שמריץ 970 על 500W כי כולם גיימרים עם ספקי מפלצת אבל על פי הדרישות הספק אמור להסתדר בלי בעיה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 26 אורחים