במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Laskin » 02 פברואר 2016, 13:02

עם כמה שאני אהבתי את TR המקורי ואוהב את מה שראיתי עד כה מROTTR כשאשתי משחקת - במידה מסויימת בכיף הייתי מוותר על הEXPLORATION שנועד בעיקר כדי למצוא "דברים סודיים" וLOOT, בשביל חוויה יותר רציפה עם קטעים בלתי נשכחים כמו שיש באנצ'רטד.
את TR הראשון סיימתי על 100%, וזה לא ממש נתן לי שום דבר. במבט לאחור אני לא זוכר שום דבר מהדברים מסביב, אולי רק מערה אחת יפה מאוד, אבל גם את זה אני אומר בלי לזכור תמונה אחת ממנה. אז אפשר להגיד שכל הקטע הזה הוא יותר כמו בזבוז זמן שנועד לגרום למשחק של 8 שעות להיות משחק של 20 שעות ^_^

עם זאת, הבנתי שבROTTR יש TOMBS שלא חייבים לעשות שהם ממש ממש טובים. בינתיים ראיתי רק את הראשון, שהוא גם לא ממש TOMB, והוא היה בסדר במקרה הכי טוב, אבל הבנתי שמצפים לי הרבה הרבה יותר מתוחכמים ומרשימים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 פברואר 2016, 14:59

החקירה נתנה לך כסף שנתן לך לפתוח יכולות ולשדרג נשקים, זה לא היה סתם. אם הם היו מסוגלים לעשות תסרוט ברמה של נוטי דוג אז בטח שהייתי שמח שהמשחק יתרכז גם בזה אבל הם לא. בכל מקרה להגיד שהחקירה בTR נועדה לנפח את המשחק מ8 ל20 זה כמו להגיד את זה על TLOU.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 02 פברואר 2016, 17:58

החקירה לא נועדה לנפח דבר, הם פשוט כוללים פחות רגעים "אנצ'רטדיים" לעומת הקודם שהיה עמוס בהם. למעשה סיימתי את השני מהר יותר מהראשון עם 90% השלמה. הירי בTR נוראי, קשה מאוד לכוון, יש רתע עצום גם בשידרוג מקסימלי של הנשקים, הAK לדוגמא הוא נשק בלתי שמיש כמעט לחלוטין. תוסיף לזה גם אנימציות לא מדהימות שמרגישות לפעמים כמו lag ותקבל משחק שהוא נוראי מבחינת Gun play. אי אפשר להתמודד במשחק הזה מול קבוצה שעולה על שני יריבים וזה מובהק מאוד בשלב האחרון במשחק. גם הקרבות בוסים נוראיים תודות לGun play המאכזב, הכל מסורבל במשחק הזה. כן, לעמוד על פלטפורמה נחבא בעצים כשאתה מכוון במשך מספר שניות טובות את החץ לראש של הדמות למעלה מרגיש טוב, אבל פה זה נגמר פחות או יותר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 פברואר 2016, 18:47

הלאג שליטה היא בעיה ספציפית בגרסת הONE שלא קיימת בPC או ב360.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 פברואר 2016, 14:09

DrKeo כתב:החקירה נתנה לך כסף שנתן לך לפתוח יכולות ולשדרג נשקים, זה לא היה סתם. אם הם היו מסוגלים לעשות תסרוט ברמה של נוטי דוג אז בטח שהייתי שמח שהמשחק יתרכז גם בזה אבל הם לא. בכל מקרה להגיד שהחקירה בTR נועדה לנפח את המשחק מ8 ל20 זה כמו להגיד את זה על TLOU.

ממש לא, בTLOU לא היו קטעים שיכולת ממש לחקור דברים רחוקים אחד מהשני, או לחזור אחורה למקומות קודמים כדי לפתוח משהו אופציונלי שלא יכולת לפני, או כל מני דברים כאלה... אתה כן יכול להגיד את זה על הרבה משחקים, אבל דווקא TLOU לא דוגמא טובה לדעתי. המכניקה הזו יכולה להיות נהדרת ויכולה להיות מעייפת, תלוי בגיימפליי, בעיצוב העולם, במלא דברים.
זה לגמרי סובייקטיבי, אני רק משתף את התחושה שלי מהמשחק *הקודם*, שהחקירה של העולם בו הרגישה לי כמו ניפוח של שעות משחק, ולא הייתה שווה את הזמן בדיעבד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 פברואר 2016, 14:34

זה היה קטע מטרוידווניה ואחד מצויין לדעתי. קבלת עוד יכולות ויכלת לחזור למקומות ולפתוח בהם דברים חדשים. חקירה בשביל למצא דברים ש"מבזבזת זמן" זה משהו שבהחלט יש בTLOU, אתה יכול לחתוך את הזמן משחק שלך בחצי אם לא תתחיל לחפש שטויות בבתים מסביב. אני מת על שני הדברים אז תלונה על זה אצלי לא תמצא.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 פברואר 2016, 15:25

זה תלוי בקונספט ובז'אנר... במשחק שהוא חצי מתח/השרדות זה קצת שונה ממשחק אקשן כמו טומב ריידר, והקטע של לחזור אחורה למקומות שהיית בהם בתחילת המשחק הוא די אנטי אינדיאנה-ג'ונס/הרפתקאות בעיניי :D וגם לרוב זה פשוט לא היה מעניין כל כך. לא עשוי מאוד טוב, ולכן - לא היה שווה את המאמץ.
אבל כל אחד ומה שכיף לו

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 פברואר 2016, 15:43

כל אחד והטעם שלו, אני ממש אהבתי. הבנתי שזה אפילו יותר טוב בTR2 אז אני בכלל מרוצה.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 06 פברואר 2016, 13:42

קניתי את Attila: total war, המשחק החדש בסדרה שיצא שנה שעברה, ב9$ בGMG עכשיו עם כל המבצעים שיש.
כסוג של מעריץ מושבע של הסדרה (מאז רומא המקורי ב2004 שיחקתי, ושיחקתי הרבה, בכל אחד ממשחקי הסדרה) זאת פעם ראשונה שאני קונה משחק חדש בסדרה כל כך מאוחר (שנה שלמה אחרי שיצא, בתחילת 2015) וזה כנראה בגלל האכזבה הרבה שהייתה לי אחרי רומא 2 שיצא לפניו.
רומא 2 היה עוף קצת מוזר, הוא היה משחק עם המון הייפ (אולי הכי הרבה בתולדות הסדרה) וכשהוא יצא ב2013 הוא היה שבור לגמרי ולא מוכן בכלל מכל המבחינות האפשריות. מבחינת ביצועים, באגים וAI הוא היה נוראי וגם בגיימפלי היו המון רעיונות מוזרים שלא היו לגמרי גמורים ובכלל היה אפשר לראות שהמשחק היה צריך עוד כמה חודשים טובים בפיתוח.
עם הזמן המצב השתפר והפאצ'ים שיצאו סידרו לא רק את הבעיות הטכניות הרבות אלא גם סידרו, איזנו ובמקומות מסוימים שינו לגמרי את הגיימפלי והמערכות שהיו ביציאת המשחק, והיום, אחרי שהם הוציאו ממש בצורה רשמית הוצאה מחודשת (re-release) ומתוקנת, כבר מדובר במשחק לא רע בכלל בסטנדרטים הגבוהים של הסדרה.
למרות זאת, ולמרות ששיחקתי בו (כשהוא הסתדר) הרבה מאוד (בדרך כלל בהנאה) ויש לי בו כמו בכל הסדרה בסביבות ה100 שעות עדיין היה קשה לשכוח את האכזבה הענקית שהייתה בזמנו, ורק עכשיו הצלחתי לחזור ולקנות את המשחק הבא בסדרה (וגם זה רק בזכות המחיר - 9$).
אז אני נכנס אליו עכשיו, נקווה להתאהב בסדרה מחדש :)

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 06 פברואר 2016, 15:28

תהנה! אני אישית מוצא שכבר ממש לי אין כח לנוסחה של Total War. כשכן יש לי סבלנות למשחק אסטרטגיה ימי-ביניימי זה בדרך כלל יהיה Crusader Kings, אבל בכל מקרה שניהם די מתישים אם אתה לא במצב רוח המתאים.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 06 פברואר 2016, 19:16

טוב אז ככה ,לא מזמן סימתי את דרגון קווסט 5 גרסת הDS ,מומלץ מאוד לחובבי JRPG סטנדרטים בסגנון הישן
הגרסה הזאת היא רימיק ,לגרסת הסופר פאמיקום ,ורימיק טוב

משחק פשוט אבל ממכר

מעבר לזה אני כרגע משחק בשתי משחקים ,אחד יענין את הרוב פה ,זה טומב רידר החדש ,גרסת הPC ,בהתחלה יתאכזבתי ,כי היו המון סרטוני מעבר ,ורק קצת משחקיות
אבל שמתקדמים יש כמות מכובדת של משחקיות נטו ,במיוחד עם עושים משימות צד וחוקרים את העולם

סך הכל אני כרגע ,ב33 אחוז ,והמשחק טוב

המשחק האחר שאני משחק ,זה מאריו ולואיגי פאפר גאם ,ל3DS ,המשחק יצא לאחרונה ,קיבל ביקורות לא מרשימות
אבל אני אישית מאוד אוהב אותו
זה בעיקר בסגנון של מאריו ולואיגי ,וכל העניין של המאריו נייר ,בעיקר גימיק חביב
אבל זה משחק טוב ומומלץ לבעלי 3DS

סמל אישי של המשתמש
ShiTDemoN
Warrior

הודעהעל ידי ShiTDemoN » 06 פברואר 2016, 20:38

שיחקתי אתמול כחצי שעה של the witcher 3 ופשוט לא נהניתי. הכל הרגיש לי איטי כל כך.
עברתי לשחק בundertale. שיחקתי שעה וחצי והוא פשוט יפה!
"A man chooses, a slave obeys"

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 פברואר 2016, 11:46

ההתחלה של הוויצ'ר באמת איטית, בכלל - עד השעה הרביעית אתה בעיקר לומד... אבל זה לגמרי שווה את זה, ל-80 השעות שמגיעות אחר כך :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 פברואר 2016, 12:21

אני חושב שכבר אחרי שעה+ כיף. הכיף האמיתי מתחיל באזור השני אבל גם באזור הראשון יש את הקטעים שלו.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 פברואר 2016, 16:52

DrKeo כתב:אני חושב שכבר אחרי שעה+ כיף. הכיף האמיתי מתחיל באזור השני אבל גם באזור הראשון יש את הקטעים שלו.

אני חושב שהאיזור הראשון אחראי לחלק גדול מהכיף של המשחק. אתה מגיע לשם ואומר "וואו, איזה אזור גדול ומלא פרטים" ואז אתה מגיע לאזור ה"אמיתי" ואתה אומר "או קיי... הולי שיט. זה גדול ומלא פרטים" וההרגשה הזאת קצת נשארת איתך בכל המשחק. אם זה בפעם הראשונה שאתה מגיע לעיר ואז בפעם הראשונה שאתה מגיע לעיר הגדולה וכן הלאה.
מעטים המשחקים שתחושת הWOW מהם לא מתפוגגת גם אחרי כמה עשרות שעות.
תמונה

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 07 פברואר 2016, 20:58

Laskin כתב:
DrKeo כתב:החקירה נתנה לך כסף שנתן לך לפתוח יכולות ולשדרג נשקים, זה לא היה סתם. אם הם היו מסוגלים לעשות תסרוט ברמה של נוטי דוג אז בטח שהייתי שמח שהמשחק יתרכז גם בזה אבל הם לא. בכל מקרה להגיד שהחקירה בTR נועדה לנפח את המשחק מ8 ל20 זה כמו להגיד את זה על TLOU.

ממש לא, בTLOU לא היו קטעים שיכולת ממש לחקור דברים רחוקים אחד מהשני, או לחזור אחורה למקומות קודמים כדי לפתוח משהו אופציונלי שלא יכולת לפני, או כל מני דברים כאלה... אתה כן יכול להגיד את זה על הרבה משחקים, אבל דווקא TLOU לא דוגמא טובה לדעתי. המכניקה הזו יכולה להיות נהדרת ויכולה להיות מעייפת, תלוי בגיימפליי, בעיצוב העולם, במלא דברים.
זה לגמרי סובייקטיבי, אני רק משתף את התחושה שלי מהמשחק *הקודם*, שהחקירה של העולם בו הרגישה לי כמו ניפוח של שעות משחק, ולא הייתה שווה את הזמן בדיעבד.

בTLOU חוץ מלמצוא דברים בשוטטות ,היה גם תוספות נחמדות לעלילה ,TR החדש עושה דבר דומה מאוד מהבחינה הזאת
ובנוסף יש משימות צד ,בטומב רידר החדש

אישית אחרי שסימתי את TLOU ,ואחרי כמה שעות טובות בטומב רידר החדש ,TLOS משחק טוב יותר מבחינתי ,בעיקר בגלל העלילה והאווירה
אבל משחקיות ,טומב רידר החדש טוב יותר
גם גרפיקה (אני משווה TLOU גרסת הPS3 ,לטומב רידר החדש PC ) ,טומב רידר החדש טוב בהרבה ,נו טוב לא הוגן מאוד יכול להיות שPS4 מול PS4
TLUO ניראה טוב יותר ,אין לי אפשרות לדעת ,אבל ככה שיחקתי ,למעשה את TLOU שיחקתי דרך PS NOW ,שאפילו פחות טוב מהPS3

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 12 פברואר 2016, 17:24

לא יודע אם מישהו מתעניין במשחק, אבל בכל מקרה אני רושם כאן לעצמי את הרשמים שלי משבוע עם total war: attila ומי שמעוניין להתעניין מוזמן :)
אז כמו שכבר כתבתי, לפני שבוע התחלתי את המשחק האחרון בסדרת האסטרטגיה הותיקה, ובתור שחקן ותיק מאוד של הסדרה (מסתבר שכבר עברו 12 שנים.. :? ) היו לי די הרבה חששות לאחר רומא 2 הדי מאכזב.
אפשר להתחיל בשורה התחתונה - אני מרוצה מאוד מהמשחק הזה, ואני מרוצה ממנו קודם כל בגלל שהוא משחק טוב, אבל בעיקר בגלל איך שהוא עשה את זה.
ואני אסביר, קצת מוזר לגלות את זה, אבל מסתבר שמאז 2004 (היציאה של רומא הראשון) המפתחים של המשחק לא הצליחו לעשות משחק שיהיה גם טוב (בסטנדרטים הגבוהים של המשחק) וגם חדשני במכניקות ובשינויים שנעשו לו.
זוהי כמובן דעתי אבל גם הדעה הכללית בנוגע למשחקים - מדיאבל 2 היה אחלה אבל נופל בחדשנות כי הוא די העתק של רומא הראשון, אמפייר ונפוליאון אומנם חידשו המון ושינו הרבה מאוד מכניקות אבל הם די פספוס בסופו של דבר, שוגאן 2 שוב היה מצוין אבל למעשה די חזר לתבנית המוצלחת של מדיאבל 2 ורומא ולא חידש מספיק בעצמו, ורומא 2 שוב פעם הכניס מספיק דם חדש אבל (בייחוד כשרק יצא) לא היה מספיק טוב.
והנה הגיע לו סוף סוף attila, ולראשונה ב11 שנים (יצא ב2015) הצליח גם להיות משחק טוב וגם לשנות מספיק כדי שהוא ישוחק בצורה ייחודית רק לו.

והשינויים האלו מגיעים בעיקר בגלל התקופה של המשחק, ומתאימים לה בצורה מדוייקת. התקופה היא נפילת האימפריה הרומית המערבית שידועה כתקופת "נדידת העמים", שבה כל עמי אירופה עברו ממקום למקום עד שהתיישבו פחות או יותר בצורה שאנחנו מכירים היום (סוג של הכנה לממלכות של ימי הביניים :)).
המשחק משוחק בצורה שונה לגמרי מכמה סיבות, קודם כל בתחילת המשחק חלק גדול מאוד מהמפה נשלט על ידי שתי אימפריות ענקיות (הרומית המזרחית והמערבית) וזה משנה את כל תחילת המשחק. הן יותר חזקות מכל עם אחר אבל משמשות גם כטרף העיקרי וכשכולם פולשים ביחד.. כבר לא כל כך מפחידות.
שינוי נוסף ומאוד משמעותי הוא הוספת השבטים הנודדים. כידוע התקופה הזו היא גם תקופת פלישת ההונים לאירופה ושבטים כדוגמתם משחקים תפקיד מפתח במשחק.

אם עד עכשיו כל משחקי טוטאל וור התבססו על עמים שכובשים טריטוריות, מנסים לבנות אימפריות תוך כדי שהם דואגים למצב הכלכלי, מצב האוכלוסיה, המצב הצבאי ולמעשה הכל לאורך כל טריטוריות האימפריה שהם בונים, ולמעשה כולם שיחקו "באותם כללים", הפעם יש במשחק גם שבטים נודדים.
אלו עמים שמשחקים משחק אחר לגמרי, הם לא כובשים שטחים ולא מתעסקים עם שום אוכלוסיה - הם רק בונים צבא, נודדים ממקום למקום ובוזזים ערים.
דרך ההתמודדות עם עמים פולשים כאלה היא מעניינת, מאתגרת ובעיקר שונה לגמרי מכל מה שהיה עד עכשיו בסדרה הזאת, מה גם שבכל מצב אתה כשחקן יכול להפוך את העם שלך לכזה (למרות שמבחינתי אין במשחק שכזה יותר מדי עניין ובאיזשהו שלב זה ניהיה סתמי).
בנוסף כל עם "רגיל" שכובשים לא נעלם מיד ו"מפסיד", במקום זה צבא בלי טריטוריה יתחיל לנדוד במצב החדש וכבר קרה לי שהבסתי עם יריב ובגלל שלא הצלחתי לרדוף את הניצולים שלו, הם חזרו אחרי עשרים שנה כשבט נודד ענקי (אחרי שהם בזזו וגדלו באיזורים רחוקים וחלשים יותר מהטריטוריות שלי) כדי לנקום.

בקיצור, מאוד מומלץ לחובבי הסדרה, משחק שמצליח גם לחדש מספיק ועדיין להיות מצוין בפני עצמו.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 13 פברואר 2016, 13:11

סימתי היום את ?מאריו ולואיגי נייר תקועה "
המשחק מאוד טוב ,באמת לא מבין את הביקורות

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 פברואר 2016, 14:54

אתה מתחיל לשכנע אותי סטיק ויש לי יותר מדי מה לשחק כרגע.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 14 פברואר 2016, 06:47

kririn כתב:סימתי היום את ?מאריו ולואיגי נייר תקועה "

לא יודע לגבי הביקורות, אבל דן רייקר משחק בו כבר תקופה בGB והוא אןמר שהמשחק נהדר, מה שכן הוא שבור בטירוף אם יש לך Amibo.

סיימתי את Ori (אזור ה96%), נהנתי מכל רגע. ממשיך להתקדם בFO4, 50 שעות בפנים והמשחק ממשיך לרתק, נדב, שחר תחזרו לשחק, אתם מפסידים משחק מדהים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 פברואר 2016, 10:08

אתה מדבר על fo4 שאנחנו מפספסים או אורי? כי אתה משכנע את המשוכנעים, אני כרגע משחק בfo4 ואת אורי סיימתי במקסימום שיכלתי (יש אזור שנחסם בשלב מסויים ולא אספתי הכל לפני שהוא נחסם).

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 14 פברואר 2016, 11:06

Death_119 כתב:

לא יודע לגבי הביקורות, אבל דן רייקר משחק בו כבר תקופה בGB והוא אןמר שהמשחק נהדר, מה שכן הוא שבור בטירוף אם יש לך Amibo.

סיימתי את Ori (אזור ה96%), נהנתי מכל רגע. ממשיך להתקדם בFO4, 50 שעות בפנים והמשחק ממשיך לרתק, נדב, שחר תחזרו לשחק, אתם מפסידים משחק מדהים.

קצת יש לי מבחן בחמישי, אז נראה לי שלא אסתכן ואכנס לFO4, כי לך תדע מתי אצא ממנו.

כנראה יהיה לי זמן להשקיע בו כמו שצריך באפריל :) (אוי, זה עצוב).
תמונה

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 14 פברואר 2016, 11:15

Death_119 כתב:

אני לא קונה דברים כאלו ,אין לי לא אמיבו ולא תמיכה באמיבו ב3DS XL שלי
אני גם לא יקנה N3DS ,כי השדרוג מאוד קטן מבחינתי ,יש לי כבר אנלוגית נוספת ו2 כפתורי גב נוספים ,מתוסף

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 15 פברואר 2016, 11:40

DrKeo כתב:אתה מדבר על fo4 שאנחנו מפספסים או אורי? כי אתה משכנע את המשוכנעים, אני כרגע משחק בfo4 ואת אורי סיימתי במקסימום שיכלתי (יש אזור שנחסם בשלב מסויים ולא אספתי הכל לפני שהוא נחסם).

FO4, אורי אני מניח שאני האחרון שלא שיחק בזמנו.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 פברואר 2016, 11:55

אז אני כרגע באמצע שלו אבל העייפות מהילד (בשילוב עם מיקרו מנג'ינג למלאי כל הזמן כי הדמות שלא לא מסוגלת לסחוב מספיק משקל) מפילה אותי כל פעם שעה פנימה אז אני בקושי עם 7 שעות שם :)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 32 אורחים