DrKeo כתב:ההכרזה הזאת יכולה להיות אחלה או קטסטרופה, תלוי בביצוע. ה-X1 היא חצי דרך בין הפס3 ל-פס4, כלומר די נוראי. מצד שני יש סיכוי קטנטן שיש בפנים את הX2, הטיגרה שהוכרז למכוניות ועם כוח קרוב לפס4
אנחנו כנראה מתייחסים אחרת לקונסולה משולבת, כי ההנחה שלי היא מכשיר נייד עם docking station לשיפור ביצועים... מבחינת כח העיבוד, אתה כנראה מכיר את מעבדי ARM רק בצד המובייל החסכוני אבל כבר יש להם מזה זמן מעבדים נייחים חזקים שמפעילים חוות שרתים - עוצמתיים הרבה יותר ממעבדי היגואר שסוני ומיקרוסופט גם ככה הכניסו לקונסולות הדור הנוכחי שלהן (מעבדים שבסופו של דבר נבנו לפלטפורמה ניידת).
השאלה היחידה היא איזו פלטפורמה ARM64 או x86_64 יכולה להציע לנינטנדו ביצועים יותר טובים למחיר, אבל בהיבט של התחרות יש רק שתי יצרניות מעבדים שמציעות היום x86 (ואינטל בטח יקרה מידי ככה שהאפשרות הריאלית היחידה היא AMD) אבל תחרות הרבה יותר חזקה אם היא בוחרת בארכיטקטורה של ARM כי נוידיה, קוואלקום, סמסונג, TI, ושוב פעם AMD מייצרות כולן SOC על הבסיס הזה.
אם נינטנדו בונה על קונסולה בשנת 2017 היא תוכל לבחור למשל בין Tegra-Parker של Nvidia לבין כן פיתרון שAMD יציעו לה - בין אם מבוסס X86 (פלטפורמת Zen) או ARM (פלטפורמת K12). הביצועים יהיו בכל מקרה עדיפים על הקונסולות הקיימות שיהיו אז בנות 4, ולמפתחי המשחקים זה ממש לא ישנה מה תהיה הארכיטקטורה כל עוד הכלים מלמעלה יהיו מוצלחים.
הדרך היחידה שבה זה באמת מגניב לדעתי היא אם יש X2 בתוך הקונסולה (כלומר כמעט פס4) והיא 720P. ברגע שאתה מגיע הביתה יש ביחידת בסיס עוד X2 והיחידה הזאת עוזרת לה להגיע ל1080P. ככה אנחנו מקבלים משהו עם ביצועים עדיפים על הפס4, אולי אפילו ניאו, ועדין נהנים מהניידות.
DrKeo כתב:לא היית אוכל צואה עם קצפת למעלה?
swym כתב:DrKeo כתב:לא היית אוכל צואה עם קצפת למעלה?
נדמה לי שאת ההנחה לפיה נינטנדו תוציא מכשיר משולב בתג מחיר של 450$ אתה נתת, בעוד אני הנחתי שהיא תימנע מתג מחיר כל כך גבוה.
אבל אם אני מבין נכון, ההמלצה שלך נכון לעכשיו זה ללקק אבל ממש בזהירות?
בכל מקרה, לעשות קונסולה מבוססת ARM זה דווקא משהו מאד הגיוני ברגע שאתה מעוניין בחומרה ניידת מהסיבה הפשוטה ש-X86 לא נותן תחרות. וכבר הסברתי לך איך כל מה שטענת בזמנו על תאימות/חוסר תאימות של ארכיטקטורת CPU הוא לא רלוונטי לפיתוח של פורטים, ואם נינטנדו תישאר בלי תמיכת צד ג' אז זה רק כי הם לא מסוגלים לספק כלי פיתוח ראויים - עם כלים ראויים כל מפתח צד ג' לא ימצמץ לשניה לפני שהוא עושה להם פורט.
1) אני מדבר על ניידת ב-250$ (אותו מחיר שבה הושקה ה3DS, ובתכלס זה מספיק מתח רווחים בשביל למכור אותה גם בפחות מ-200$ ברווח) פלוס תחנת בסיס ב-200$ שגם היא נמכרת ברווח. למכור את שתיהן יחד ב-400$ עם משחק tacked-in שגם ככה רק נינטנדו מספקת באופן מסורתי ולא עולה לה כסף לכל עותק שנמכר? זה עדיין ברווח, ובתאוריה יכול להיות אפילו יותר רווחי מאשר מתח הרווחים שנינטנדו עושה היום על מי שקונה קונסולה נייחת וניידת שלה בנפרד.

This is happening today. https://t.co/3ZtyGd4pwn
— Cliff Bleszinski (@therealcliffyb) June 6, 2015
DrKeo כתב:This is happening today. https://t.co/3ZtyGd4pwn
— Cliff Bleszinski (@therealcliffyb) June 6, 2015
DrKeo כתב:הזריקת עתידנות הזאת (וכשאני אומר עתידנות אני מדבר על 2011) הייתה יכולה להיות ממש מלהיבה אם הם היו מתאפסים גם בצד החומרתי ומוציאים משהו חזק בלי גימיקים ושטיקים.
omerkot כתב:באמת שהבעיה העיקרית של הWIIU זה המצב המאוד קיצוני של כמעט אפס משחקים. אם נינטנדו היתה מוציאה 3-4 משחקים בשנה (שניים פרימיום ושניים מתחת לזה) אז זה היה ניחא אבל משחק אחד בשנה זו בדיחה אומללה.
זה קצת בלתי נתפס שהפעם האחרונה שנינטנדו הוציאה משחק זלדה מלא לקונסולה הראשית שלה היה לפני פאקינג עשור והזלדה הבאה תגיע אולי רק מתישהו בשנה הבאה. המצב המקביל במטרויד לא שונה מהותית, הראשי האחרון יצא לפני 9 שנים... הם אמנם הוציאו מריו ב2013 לWIIU והם אפילו קראו לו 3D world אבל הוא היה מאוד מאוד 2D יחסית למריו גלקסי1, 2, סאנשיין ו64. זה היה משחק פחות מושקע כשהרגרסיה הזו נמכרה כ"יצירתיות" (למרות שזו היתה גירסה פחות מוצלחת של 3D land ל3DS).
בקיצור, הבעיה הראשית היא לא בחומרה של הWIIU (היא נסבלת) אלא, כרגיל, בנינטנדו עצמה שלא מצליחה להתגבר על הבלאי הניכר שפשה בה תודות לWII.
omerkot כתב:אני מניח שרטרואקטיבית זה גם מה שנינטנדו תטען ובהשקה שלה אנחנו כנראה נמצא את הזלדה שמפותחת כבר שנים אבל אני צנצנת אם הם הולכים להוציא לNX משחקים בקצב יותר גבוה כי זה לא נראה שיש להם capacity או שהם בכלל זוכרים במה מדובר. אם יהיה לנינטנדו מזל אז הNX תמשוך משחקים צד ג' והיא תספק במשך כמה שנים סוג של יישור קו מול המתחרות.
התחלתי אתמול לשחק בuncharted 4... הוא לא רואה מקילומטר בערך שום משחק שנינטנדו הקריצה בעשור האחרון...
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 31 אורחים