Overwatch - הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

Re: Overwatch - הנושא הרשמי

הודעהעל ידי InterAl » 06 אוגוסט 2016, 18:16

טוב, התגובה שלך היא סתם טרולינג. אני מבין שאתה ממש ממש רוצה לקנות מוצר קוסמטי וחסר משמעות, אז... באסה. אתה לא יכול. לדעתי זה בטל בשישים, לדעתך זאת שערורייה. בקיצור, כנראה שלא נסכים על זה. אני מעדיף שיהיה תוכן קוסמטי עם מודל דפוק, גם אם הוא דופק את אלה שמוכנים לשלם עבורו, כי מבחינתי זה כמו תרומה לבליזארד שמעודדת אותה להמשיך לפתח את המשחק בחינם עבור כל השאר. נראה שאתה מקבל את זה כמובן מאליו, אבל זה לא. אין אף חברה בתעשייה שתומכת במשחקים שלה כמו בליזארד. ואלב אולי הכי קרובה, אבל גם היא לא מתקרבת לקרסוליים של בליזארד בתחום הזה.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 06 אוגוסט 2016, 22:28

איך העדכון האחרון שמוכיח מעל כל ספק את הכוונות הגזלניות של בליזארד בטל בשישים? איך לקחת מהשחקנים בצורה כזו בוטה ושקופה לקנות במטבע משחק את הפריטים זה בטל בשישים? זה הכי גלגול שפם שאפשר לעשות במודלים עסקיים שכאלה.

אין צורך לעשות ניגודים איפה שהם לא קיימים. לא היה שום דבר בעולם שעצר את בליזארד לעשות את אותה מערכת בדיוק ולהוסיף קנייה ישירה. הסיבה היחידה שזה לא נמצא היא החמדנות של בליזראד שעיצבה במכוון מערכת גזלנית לרעת השחקנים. אם למשחק לא היה שום מיקרות-שלומים, המכירות של המשחק עד כה היו מממנות כל תוכן נוסף עד סוף העולם. אם הם היו משלבים מיקרו תשלומים וקנייה ישירה הם עדיין היו שוחים בכסף בלי צורך להתפלש בבוץ ולייצר מערכת שבאה לחלוב כסף על קנייה עיוורת ולהראות באיזה צד הם באמת עומדים. אני לא מצליח להבין למה בליזארד הייתה מוכנה להשתמש במודל עסקי שכזה שרק יגרום לה לנזק בעיני השחקנים כשבין כה וכה הם היו עושים כסף בלי סוף.

חוץ מזה, איפה הכבוד העצמי והיצירתיות? גם 60 דולר וגם אייקונים וספריים מצ'וקמקים כפריטים קוסמטיים לקנייה? כעובד של בליזארד הייתי נבוך שזה מה שהצוות הצליח לחשוב עליו כתוכן קוסמטי למיקרו-תשלומים. לא הייתה להם בעיה להעתיק את רוקט ליג אז שהיו מעתיקים את שאר הפריטים לא-משפיעי-גיימפליי שמשחקים אחרים הנחילו בהצלחה כמיקרו-תשלומים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 אוגוסט 2016, 22:48

כן, כי עדיף כובע שעולה 230$ :roll:

כל פריט במשחק אפשר לקנות בעד 1000 זהב לכל היותר, להשיג 1000 זהב לוקח 5-15 שעות, תלוי כמה אתה טוב וכמה מזל יש לך. כלומר מה שתרצה, כל פריט הכי הזוי ויוקרתי, תוכל לפתוח בעזרת עד 15 שעות של משחק (וכמובן יש סיכוי שתגריל אותו ממילא בתיבות שאתה מקבל בערך פעם בחצי שעה).

לשחק 15 שעות לקבל כובע > לשלם 250$ לקבל כובע במדד נחמדות לקהילה שלך.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 06 אוגוסט 2016, 23:23

ברור! כי אתה יכול לקנות אותו ישירות! וגם להמר עליו אח"כ!
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 07 אוגוסט 2016, 00:30

תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 07 אוגוסט 2016, 09:36

InterAl כתב:אני מעדיף שיהיה תוכן קוסמטי עם מודל דפוק, גם אם הוא דופק את אלה שמוכנים לשלם עבורו, כי מבחינתי זה כמו תרומה לבליזארד שמעודדת אותה להמשיך לפתח את המשחק בחינם עבור כל השאר.

מס טיפשות?

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 07 אוגוסט 2016, 10:38

נראה לי שהכי טוב לראות את הקופסאות האלה בתור תרומה לבליזארד ומה שבתוכן בתור "תודה שתרמת!" כמו הסיכה של וראייטי שמקבלים על התרומה בקופה בסופר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 אוגוסט 2016, 11:18

אני קורא את ההודעות של KAZZ ומנסה להבין איך לעזאזל אפשר להגיע למסקנות האלה... זה כמעט כמו לקרוא דיונים עם קומוניסטים - ממש התעלמות מוחלטת מהמציאות וניתוק מוחלט מהגיום בריא :)

שאלה:
אתה *באמת* רוצה לקנות איזה פריט, או שאתה סתם תוקף איש קש? אני באמת שואל אותך... האם אתה משחק במשחק הזה וממש מת לפתוח את הארנק ולקנות פריט מסויים בכסף? אשמח אם תשתף אותי גם איזה פריט... אם לא - אתה סתם זורק דברים באוויר, כי הודעה אחרי שאתה כותב שאתה רוצה לקנות משהו - אתה כותב "אייקונים וספריים מצ'וקמקים", כאילו - "זה לא שווה אגורה בכלל!"
נראה לי שאתה סתם נכנס לגאף/רדיט ומחפש איזה תלונות יש לאנשים, שאולי בכלל לא רכשו את המשחק וסתם מדובר בטרולים, ומסתמך על ההודעות שלהם.
ונניח שיש מלא מלא אנשים שרוצים סקין מסויים לאיזו דמות... מה שאומר שהביקוש גבוה מאוד... האם זה אשכרה היה טוב יותר לדעתך לקחת עליו נגיד 200 דולר? או שזה בסדר לקחת רק עד 100 דולר? או 20? או כמה שאתה או אנשים בפורומים קובעים שזה "בסדר" לקחת?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 אוגוסט 2016, 12:47

DrKeo כתב:כן, כי עדיף כובע שעולה 230$ :roll:

כל פריט במשחק אפשר לקנות בעד 1000 זהב לכל היותר, להשיג 1000 זהב לוקח 5-15 שעות, תלוי כמה אתה טוב וכמה מזל יש לך. כלומר מה שתרצה, כל פריט הכי הזוי ויוקרתי, תוכל לפתוח בעזרת עד 15 שעות של משחק (וכמובן יש סיכוי שתגריל אותו ממילא בתיבות שאתה מקבל בערך פעם בחצי שעה).

יש פריטים שאי אפשר לקנות. אפשר רק לקבל אם זוכים באיזה אצ'יוומנט (למשל, הספריים המפוקסלים של כל דמות). זה כמובן הפשע הכי גדול של בליזארד - לחסום תוכן קריטי (!!!) להנאה מהמשחק מאחורי מנגנון שמכריח את השחקן להשתפר. הו, האימה. :roll:
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 אוגוסט 2016, 14:46

Nucleus_Dawn כתב:
DrKeo כתב:כן, כי עדיף כובע שעולה 230$ :roll:

יש פריטים שאי אפשר לקנות. אפשר רק לקבל אם זוכים באיזה אצ'יוומנט (למשל, הספריים המפוקסלים של כל דמות). זה כמובן הפשע הכי גדול של בליזארד - לחסום תוכן קריטי (!!!) להנאה מהמשחק מאחורי מנגנון שמכריח את השחקן להשתפר. הו, האימה. :roll:

ואו, אני משחק במשחק כל יום בערך שעתיים מיום השיגור (כבר שלושה חודשים, לא?) ואפילו שמתי לב...

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 07 אוגוסט 2016, 14:54

אם זה כך לחפצים קוסמטים אז מעניין אותי מה אמרו בזמנו על המודל המקורי של TF2 שחסם נשקים מאחורי אצ'יוומנטים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 אוגוסט 2016, 14:56

לא לא, זה בסדר כי זאת VALVE.

אגב שחר, איפה רואים את החפצים שחסומים לתיבות בלבד? אני אשכרה לא יודע על זה אפילו, מעולם לא ראיתי שזה מופיע באיזושהי רשימה של ספריי וכדומה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 אוגוסט 2016, 15:00

DrKeo כתב:לא לא, זה בסדר כי זאת VALVE.

אגב שחר, איפה רואים את החפצים שחסומים לתיבות בלבד? אני אשכרה לא יודע על זה אפילו, מעולם לא ראיתי שזה מופיע באיזושהי רשימה של ספריי וכדומה.

האמת שאני לא יודע אם זה חסום לתיבות בלבד. יש מצב שזה משהו שלא מופיע בתיבות אפילו.

פשוט תכנס לגלריה של אחד הגיבורים ותעבור על הדברים שאפשר לקנות. אתה תראה שחלק בלי מחיר. אי אפשר לקנות אותם בלבד.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 אוגוסט 2016, 15:08

אפילו לא שמתי לב לזה, בהחלט נורא חושב :)

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 08 אוגוסט 2016, 20:52

ושוב, כולם מעדיפים לא להשיב על הטענות שלי ולברוח לטיעונים על משחקים אחרים שהם חושבים שיעבדו לטובתם.

איזה ביזארו וורלד כאן. בליזארד נוקטת בטקטיקה של אחרוני מפתחות משחקי F2P וכולם כאן שמים אצבעות באוזניים וצועקים 'לה לה לה'.

סטרלינג שוב קולע בול בעניין:

נדב, זה פשוט קורע אותי שאתה מעמיד טיעון של 'תשחק XX שעות' ואולי תרוויח מספיק מהמטבע של המשחק. לא רוצה לשחק אפילו שעה. רוצה לקנות את הפריט שאני רוצה לתת לביזארד עבורו מכספי הטוב. אני לא הולך לחרוש על משחק כי אני חייב. אני רוצה לשחק כמה שאני מוצא לנכון לשחק בשביל כיף ולא לנסות לדחוף שעות כי זה יקרב אותי (אולי) לקבל עוד מטבעות. אם אני ארצה משהו ואחשוב שהוא שווה לקנות אותו אז אני פשוט..אקנה אותו. אבל לבליזארד יותר חשוב לחלוב כסף משחקנים. זו ההצדקה שלך ליצירת מודל עסקי גזלני, נצלני וחמדני?

ואיך לעזאזל ה'עיצה' שלך רלוונטית לפריטי האולימפיאדה שאי אפשר לקנות במטבע המשחק? כאילו, אתה מעודכן במה שקרה?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 אוגוסט 2016, 00:19

תשחק ותשיג, מה אתה בן שש שאתה צריך הכל ועכשיו? זה לא ״אולי תרוויח מספיק״, בטוח תרוויח מספיק אם תשחק כמה שעות וגם זה רק אם מדובר בפריט הכי יקר במשחק. רוצה לבזבז כסף? לבריאות, תודה שאתה מממן לי דמויות, שלבים, יכולות, איזונים ומודים. זה כזה פרט קטן וחסר חשיבות, כזאת בכיינות, כל כך חסר חשיבות. זה עצוב אנחנו מזבזים בכלל זמן על זה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 09 אוגוסט 2016, 00:27

DrKeo כתב:תשחק ותשיג, מה אתה בן שש שאתה צריך הכל ועכשיו? זה לא ״אולי תרוויח מספיק״, בטוח תרוויח מספיק אם תשחק כמה שעות וגם זה רק אם מדובר בפריט הכי יקר במשחק. רוצה לבזבז כסף? לבריאות, תודה שאתה מממן לי דמויות, שלבים, יכולות, איזונים ומודים. זה כזה פרט קטן וחסר חשיבות, כזאת בכיינות, כל כך חסר חשיבות. זה עצוב אנחנו מזבזים בכלל זמן על זה.

אם זה לא היה קריטי, אתה חושב שבכיין מקצועי (במקרה הזה, פשוטו כמשמעו) כמו ג'ים סטרלינג היה עושה על זה עוד ועוד ועוד סרטונים? אתה חושב שהוא היה מכריז בגאון שבגלל העובדה שבליזארד מוכרת קופסאות, OW לא יכול להיות חלק מהמתמודדים למשחק השנה שלו, במקרה והעניין הזה היה פחות מהדבר הכי חשוב בתעשייה?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 אוגוסט 2016, 00:49

אבל יש ספריי של חתול ואם לא יהיה לי אותו עכשיו אז העולם יתמוטט! אגב, היה לי את גולדן איי ל-N64 וכדי לפתוח את השלב של מצרים היה צריך לסיים את כל השלבים עם מדלית זהב וזה לקח לי כמעט חצי שנה. אילו רק נינטנדו היו נותנים לי לשלם 270$ ולפתוח את השלב הזה הייתי מוכן שהוא יהיה מועמד למשחק השנה 1997 של ג'ים סטרלינג.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 אוגוסט 2016, 12:15

ושוב אשאל, קאז - איזה פריט אתה באמת רוצה לקנות ואתה עד כדי כך מתעצבן על זה שבליזארד לא רוצים את הכסף שלך?
ועד כמה זה פוגע בהנאה שלך במשחק, או ביכולת שלך לנצח לעומת אחרים שיש להם המון מזל והם השיגו את זה במקרה, או דרך כמה שעות של משחק?

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 09 אוגוסט 2016, 19:03

Kazz כתב:איזה ביזארו וורלד כאן. בליזארד נוקטת בטקטיקה של אחרוני מפתחות משחקי F2P וכולם כאן שמים אצבעות באוזניים וצועקים 'לה לה לה'.

זו לא מכניקה של משחקי F2P, להיפ: זו מכניקה של משחקים בתשלום שנקראת ג'צה, והיתה נפוצה הרבה הרבה לפני משחקי F2P (בפועל כל משחק card collection ממג'יק ועד הארטסטון עובד על עיקרון דומה)
https://en.wikipedia.org/wiki/Gashapon

ואתה יודע מה? מסתבר שהקהל מאד אוהב את זה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 אוגוסט 2016, 23:35

חבילות קלפים של האלבום של מלחמת המפרץ, קלאסי. "קבלתי סדאם חוסן!".

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 10 אוגוסט 2016, 15:15

היה אלבום למלחמת המפרץ!?
לא ברור לי אם זה אני הייתי מנותק מהמציאות בממ"ד כל התקופה הזו, או שההורים שלך פשוט חתכו לך גזרי עיתונים וארזו לך אותם בעטיפות כדי שלא ישעמם לך.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 10 אוגוסט 2016, 21:46

DrKeo כתב:תשחק ותשיג, מה אתה בן שש שאתה צריך הכל ועכשיו? זה לא ״אולי תרוויח מספיק״, בטוח תרוויח מספיק אם תשחק כמה שעות וגם זה רק אם מדובר בפריט הכי יקר במשחק. רוצה לבזבז כסף? לבריאות, תודה שאתה מממן לי דמויות, שלבים, יכולות, איזונים ומודים. זה כזה פרט קטן וחסר חשיבות, כזאת בכיינות, כל כך חסר חשיבות. זה עצוב אנחנו מזבזים בכלל זמן על זה.

כל העיקרון של מודל מיקרו-תשלומים הוא להציב 2 אופציות: או שתיתן את הזמן עד שתשיג את החפץ או שתיתן את הכסף שלך כדי לקנות את הפריט. איזה משאב יותר יקר לך? תחליט אתה ותפעל. אז לא. אני רוצה לשחק בשביל הכיף. 'נו אני חייב להשלים עוד X שעות במשחק כדי שאקבל מטבע כסף' זה הסיבה הכי גרועה שניתן להעלות על הדעת כדי לצרוך מוצר בידור.

אני אשמח לתת את הכסף לבליזארד. אבל הם לא נותנים לי. אתה עדיין לא מבין השחקן לא יכול לבזבז כסף על מה שהוא רוצה ב OW? הייתי בכיף מממן לך דמויות אם בליזארד היו מתייחסים אלי כצרכן מהשורה ולא כמטרה לחליבה ולטרף ע"י בניית מודל גזלני, חמדני ונצלני.

אם יש במשחק דברים מגוחכים לפתוח עם דרישות מסואבות ואין במשחק מיקרו תשלומים : אפשר להתלונן על עיצוב משחק קלוקל או לא לטעמך אך בלי כוונת זדון וחמדנות.
אם יש מיקרו תשלומים אז אפשר להתלונן על המחיר אבל לדעת שאין דברים שמשפיעים על המשחקיות ושאפשר גם לעשות טריידים בין השחקנים אז המשחק לא מנסה לכלוא אותך.
עם OW בליזארד שמים עליך פס וזין ולא נותנים לך לעשות טריידים. לא נותנים לך מיקרו תשלומים לקניית החפצים אלא רק מכוונים אותך לקניות עיוורות. ברגע שאתה גובה כסף על מיקרו תשלומים ומאפשר רק קנייה עיוורת ולא קנייה ישירה אז הרי אתה מנסה לנצל ולגזול את השחקנים ובנית מודל עסקי חרא שמתייחס לשחקן כמטרה לעשיקה.

בליזארז הגדילו והוסיפו והכניסו פריטים זמניים, ביטלו את עלה התאנה של קנייה במטבע משחק כדי עוד יותר להוביל שחקנים לקניה עיוורת. והכי מצחיק: אתה מקבל דופליקייט של פריט RIO ומקבל עבורו מטבע משחק - מטבע שלא תוכל לשלם איתו לקניית פריט RIO אחר גם אם תרצה. איזה אבסורד.

אין פה מקום לפרשוניות. זה הכי clear cut שיש. בליזארד אימצו מודל עסקי גזלני ונצלני שבכמוהו לא נתקלתי מעולם - לבטח ולבטח לא במשחק שעולה כבר 60 דולר. לא יקרה כלום אם תודה בכך. ותפסיק להגיד שאני יכול לקנות את מה שאני רוצה - כי אני לא. וזה בנוסף על פשיטת הרגל היצירתית והצינית והמביכה שבליזארד הציגו בהכנסת אייקונים, ספריים ושורות דיבוב לקלחת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 אוגוסט 2016, 23:06

כמו שגיא אמר, איך זה שונה ממג׳יק או כל אחד מאינסוף משלקי הקלפים שמוכרים לך חבילות? נושא ההגרלה הוא חלק מהריגוש. אתה מנסה להציג שתי מערכות אפשריות אבל קיימות הרבה יותר משתיים.

גיא, היה אלבום קלפים של מלחמת המפרץ. ילידי שנות ה80, תתמכו בי פה!

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 10 אוגוסט 2016, 23:26

אלוהים ישמור. תראה לי משחק מולטפילייר אחד מהשנים האחרונות שהתקיימו בו שני התנאים הבאים:
1. כלל תוכן בתשלום קוסמטי בלבד (ולא מפות\דמויות נשקים וכו')
2. המשיך להיתמך יותר משנתיים (שנה, במקרה הטוב) אחרי השחרור עם תוכן חדש.

רק דוטה 2 עונה על הנ"ל (והוא עוד חינמי לגמרי !).

התרגלנו לקבל משחקים בידיעה שנצטרך לשלם על עוד מפות ו\או גורמים אלו ואחרים שרלוונטים לגיימפליי עצמו, וכאן לא רק שיש מראה נדיר במחוזותינו ואתה מקבל חבילת גיימפליי שלמה ובלי התפשרויות, עצם העניין שמדובר פה בבליזארד הוא חותמת שמבטיחה לך זרימה של תוכן לעוד מי יודע כמה זמן עד (אם ?)שיצא משחק המשך.

שמע, גם אני לא אוהב בלשון המעטה את הרעיון של מיקרו קניות במשחק ריטייל, ואני גם מאמין שלגרום לאחרים להיראות רע זה לא מה שיהפוך אותך לטוב (אני מדבר על התייחסויות למשחקים אחרים), אבל אם האלטרנטיבה היא תוכן גיימפליי בתשלום ? שבליזארד ימשיכו כך. העובדה שאתה יכול להשיג כל מה שאתה רוצה דרך משחק רק מחזקת את העניין שאם מישהו אשכרה הולך לבזבז עוד ועוד ועוד כסף על קופסת לוט רנדומלית זאת לגמרי בעיה שלו, ואם יש לו את הרצון והיכולת הכלכלית לעשות זאת ? אני אשן בשקט בידיעה שהוא מממן לנו עוד 5 שנים של תוכן.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 11 אורחים