כן - זה לא משפר את גירס - זה אמור לשפר את הטלפון שלי... אבל כבר יש לי אוזניות אלחוטיות לזה (טובות שקניתי בבלק פריידי, גם לאימונים) ככה שכרגע הם עברו לאשתי.
איזה יופי של קרינה לא מייננת! אחרי חוסר שביעות רצון מהרשת הישנה שישבה לי בבית (מודם-ראוטר W9970, כולל רשת בתקן N בלבד - אבל בתכלס זה המכשיר המשולב הכי זול שתוכלו למצוא היום שגם מאפשר VDSL במהירויות 40MB וצפונה על תשתית של בזק) וכללה ניתוקים אקראיים כמו גם בעיות בהזרמה אחלוטית למחשב טלוויזיה, עשיתי קצת סקר שוק והזמנתי מארה"ב את הArcher C3150.
אז קודם כל, מסתבר שהראוטרים החדשים האלו בתקן AC הם די מסיביים בגודל שלהם - לא רואים את זה בתמונות אבל אפשר לראות את הבדלים בפועל כשהם מוצבים זה לצד זה. ויותר מזה, קשה מאד למצוא בעולם מכשירים משולבים כאלו שכוללים גם מודם ADSL בתוכם (בטח לא בארה"ב, שם מודם כבלים הוא כנראה יותר נפוץ), אז התפשרתי בסוף על רכישה של ראוטר נפרד כשבמקביל הW9970 הישן ישמש עכשיו כמודם בלבד.
הבעיה בלקנות את הדברים האלו בארץ היא כפולה: קודם כל בגלל מגבלת התדרים המכשירים שמגיעים לישראל מסורסים משמעותית מהגרסאות שלהם בחו"ל, ובמקביל בגלל הצורך בהתאמות האלו לקפריזות של ישראל יש מבחר הרבה יותר קטן והמחירים מופקעים בהתאמה (מעל 1000 ש"ח לדגמים הכי בסיסיים של AC1900 ומעלה, ובאזור ה-1500 ש"ח לדגמים המתקדמים יותר שאני הסתכלתי עליהם). התלבטתי בעצמי אם לקנות את הC3150 או הC3200 של TP-Link (ובמקביל מול ראוטרים כמו הNighthawk X4/X6 של Netgear), ומסתבר שהתחום הזה כולל הרבה מאד ראשי תיבות וגימיקים חשובים יותר או פחות. בשורה התחתונה אתם אפילו לא יכולים לסמוך על זה שמספר יותר גבוה או מחיר יותר גבוה באמת יתן לכם מהירות יותר גבוהה (שלא לדבר על טווח טוב יותר), אבל למי שבשוק לשדרוג הרשת הביתית שלו ומחפש השוואה מעשית - הסרטון הזה עזר לי לעשות קצת סדר עם כמה מהטכנולוגיות כשהתלבטתי בין שני דגמים סופיים:
160$ וטרמפ במזוודה לארץ שאיכשהו עברה שיקוף בשלום, והראוטר נחת בבית. במקביל הצטיידתי בכרטיס רשת מהיר למחשב הטלוויזיה, כי אחרת לא היה טעם בכלל בכל השדרוג הזה. כרטיס משולב של 30$ מג'יגהבייט הצריך קצת מאמץ (הורדה של דרייבר מהאינטרנט, כי מה שהגיע עם הכרטיס לא עבד) אבל אחרי ההתקנה הראשונית עשה עבודה מצויינת - וכבונוס הוא גם כלל חיבור בלוטות' מובנה על אותו הכרטיס עם אנטנה חיצונית מגנטית. עכשיו סוף סוף אפשר להזרים ברשת גם תכנים שמצריכים רוחב פס גבוה בלי גמגומים, מה שעל רשת N פשוט לא היה אפשרי אצלנו בבית.
אוי אני מכיר את הלחץ הזה של להבריח ראוטר לא מאושר למכירה בארץ אני עוד הייתי צריך שההורים יעשו את זה במקומי,..רכשתי בספטמבר את ה-ASUS AC3100 אחרי שה-TP LINK שלי היה משאיר אותי ימים שלמים בלי חיבור לאינטרנט. ראוטר יקר,אבל שווה כל שקל. זה באמת עולם אחר ממה שמאושר למכירה בארץ,החיבור יציב לחלוטין,אני מקבל כמעט 100 מגה עם אייפון 5S עתיק ב-WI-FI (ומהירות מלאה בשאר המכשירים)והממשק של הראוטר מעולה ואפילו מאפשר לך להגדיר רשתות אורחים ובכלל ניטור הרבה יותר טוב של מה שקורה ברשת וגם ניתן לראות ניצול cores וכמות RAM פנוי,מגניב. חבל שמשרד התקשורת מונע מאנשים את כל הטוב הזה וגורם לרובם להיתקע עם הזבל שנותנים להם בספקיות אינטרנט. וכן,גם הוא מסיבי,אבל לא ממש מתחמם בניגוד למה שחשבתי.