במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 25 יוני 2017, 21:57

Uncle Pey'j כתב:
Nucleus_Dawn כתב:
Uncle Pey'j כתב:אנצ'רטד 4 לדעתי הוא קורבן של נסיבות פיתוח לא אופטימליות בלשון המעטה,שמנעו ממנו להגיע לגדולה של 2 (אבל הרבה יותר קרוב אליו מ-3): המשחק התחיל pre production איפשהו בתחילת 2012 כנראה תחת איימי הנינג וג'סטין ריצ'מונד בתור הgame director,שהיה גם אחראי לאנצ'רטד 3,שאם להיות כנים היה די נפילה לעומת 2 (עדיין משחק מאוד מוצלח וכנראה היה נחשב הטופ בכל סדרת הרפתקאות אחרת,פשוט במונחים של נוטי דוג הוא יחסית חלש לדעתי). משם כנראה היה בפיתוח לפחות עד סוף 2013 (מישהו עוד זוכר את הטיזר הראשון עם השחקן ההוא שהיה אמור לשחק את סם?) עם הרבה תוכן ושלבים ועלילה שכבר נעשו. ואז,ואני אומר את זה רק על סמך ניחושים מושכלים,מישהו מהחבר'ה הבכירים בנוטי דוג התעורר והבין שהמשחק הולך לכיוון לא טוב והיה צורך לעשות בדק בית ולראות איך מצילים את הפרויקט.
הנינג עפה,ובמקומה נכנסו דרקומן וסטרלי,שאני מניח שכבר היו בשלבי pre production ל-TLOU2 והיו צריכים לעצור הכל וללכת להציל את אנצ'רטד 4. חייבים לזכור,הרבה ממה ממש שיש במשחק הם תוצרים של העבודה של הנינג,ובדיוק כמו reshoots בקולנוע,לקחת עבודה של מישהו אחר ולנסות להפוך אותה למשהו שלך זה אף פעם לא קל. אני מניח שאנצ'רטד 4 סבל מזה קשות. אבל גם עם הנסיבות האלו,המשחק יצא מדהים בכל קנה מידה.

זה לא באמת קשור לשיחה שלכם,אבל אני אמשיך להגן על המשחק הזה בחירוף נפש :)

או לחילופין, איימי הניג עשתה עבודה פשוט נהדרת ובגלל פוליטיקה פנימית העיפו אותה מהפרויקט ודורקמן וסטרלי לא הצליחו להמשיך באותה הרמה שלה והוציאו משחק קצת פחות טוב ממה שהוא היה, אם היא היתה ממשיכה עד סוף הפיתוח. סתם יש אולי אפשרות קטנה שהאישה שהובילה את הסדרה הזאת מיום היווסדה עשתה עבודה טובה גם במשחק הזה.

מהמעט מידע שיש כנראה שהיא פיקששה שם משהו,ואני בטח לא מאשים את דרוקמן וסטרלי שהחילפו אותה,אני בטוח שהם לא רצו לעבוד על אנצ'רטד 4 כי זה פשוט לא היה הבייבי שלהם כמו TLOU. אין בזה כדי להוריד מההערכה העצומה שיש אליה כמאסטר מיינד שמאחורי הפרנצ'ייז הזה,אבל מה לעשות,גם הטובים ביותר עושים פשלות לפעמים.ה-gut feeling שלי הוא שג'סטין ריצ'מונד היה חלק הרבה יותר בעייתי בפיתוח של 4 מאשר היא אגב. אני עדיין מאוד מחכה לפרוייקט סטאר וורס שלה.

לעע... לכל מי שמעורב במשחק הזה מגיע המון קרדיט. הוא הישג אדיר, גם אם הוא לא המשחק הכי טוב של החברה אי פעם.
לדבר במושגים של "זאת פישלה וההוא הרס", לא הגיוני בהתחשב בכמה טוב המשחק יצא. לכולם מגיע כל הקרדיט על כל הטוב וכולם אחראים באותה המידה על החסרונות הזניחים שלו.

להניח שצד מסוים אשם בכל הרע ושצד אחר אחראי לכל הטוב, זה לא סביר בהתחשב בזה שאנחנו לא באמת יודעים שום דבר בנוגע למה שקרה שם מאחורי הקלעים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 יוני 2017, 22:25

פייג' לא אמר שהם אחראיים על כל הטוב והיא על כל הרע, רק שהיא פקששה משהו שגרם לסטודיו להזיז אותה הצידה ולהביא אותם לזרקור.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 יוני 2017, 00:06

מעולם לא טענתי שהנינג היא האחראית הבלעדית למגרעות של אנצ'רטד 4 (ויש כאלה,גם אם מעט בעיניי),רק שבהתחשב בנסיבות המצב בצד שלה כנראה היה ממש לא טוב אם היו צריכים להחליף אותה ואת ה-game director שלה ולזרוק לפח עבודה של יותר מחצי שנה (אושר על ידי נולן נורת' עצמו) ולעשות ריקאסטינג לחלק לא קטן מהדמויות.
בוא נחשוב על זה קר: אפילו אם הייתה מעורבת שם איזושהי "פוליטיקה פנימית",היה הרבה יותר עדיף לנוטי דוג לחכות שאנצ'רטד 4 ישוחרר ואז לפטר אותה מאשר לעצור הכל ולעשות סוג של soft reboot. אני בטוח שזה אחד הפרויקטים הכי יקרים שלהם,ולו רק בגלל כמות השנים שהוא היה בדרך זו או אחרת בפיתוח. אני גם משוכנע שאם הכל היה הולך חלק איתו הוא היה יוצא הרבה,הרבה לפני מאי 2016. עזבו,אני די בטוח שהיינו כבר סופרים את הדקות ליציאה של TLOU2 עכשיו אם כל הבלגן עם אנצ'רטד 4 לא היה קורה,ואני אפילו ארחיק ואומר שלדעתי התוכנית המקורית בכלל לא הייתה לסיים את אנצ'רטד (לפחות עם דרייק) במשחק הרביעי והנינג מבחינתה הייתה ממשיכה עם הפרנצ'ייז.

ולגבי מה שקרה מאחורי הקלעים,יש מצב שנדע בקרוב הרבה יותר: הספר blood,sweat and pixels שכתב ג'ייסון שרייר מkotaku על כל תהליך הפיתוח המשחקים כולל בתוכו גם סיקור נרחב על הפיתוח של אנצ'רטד 4 ומדובר פה באותו בחור שהשיג את כל הלכלוך על הפיתוח של ME:A ככה שאפשר לצפות לסקופים רציניים. אני תוהה אם הייתי קרוב לאמת בניחושים שלי..

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 26 יוני 2017, 15:03

איזה חזק... שיחקתי אתמול בhot wheels עם חברים. בקיצר נבחר בטעות אוטו לא מתאים כל כך, לקראת סוף הסיבוב השני והאחרון של המירוץ היינו מקום אחרון ופתאום חבר אומר בוא ננסה לעוף מהמסלול העליון (איפה שהיינו, מקום אחרון) למסלול מתחתיו (איפה שמקומות 1,2,3 נלחמים להם) ולא יודע למה אבל פשוט לא חשבתי בכלל על הכיוון (במשחק הרגיל ברור שאתה יכו לחתוך מאיפה שבא לך, גם הAI עושה את זה לא מעט ברמות הקשות יותר) אבל בגלל האופי של המסלולים של hot wheels לא עלה בדעתי לנסות. בקיצר הצלחנו וסיימנו שני. היה מצחיק הרגע שנחתנו טוב ופתאום היה עניין בלנסות לסיים את המירוץ.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 יוני 2017, 15:05

רמאויות נוסח F-ZERO, קלאסי! מת על זה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 יוני 2017, 17:34

Uncle Pey'j כתב:מעולם לא טענתי שהנינג היא האחראית הבלעדית למגרעות של אנצ'רטד 4 (ויש כאלה,גם אם מעט בעיניי),רק שבהתחשב בנסיבות המצב בצד שלה כנראה היה ממש לא טוב אם היו צריכים להחליף אותה ואת ה-game director שלה ולזרוק לפח עבודה של יותר מחצי שנה (אושר על ידי נולן נורת' עצמו) ולעשות ריקאסטינג לחלק לא קטן מהדמויות.
בוא נחשוב על זה קר: אפילו אם הייתה מעורבת שם איזושהי "פוליטיקה פנימית",היה הרבה יותר עדיף לנוטי דוג לחכות שאנצ'רטד 4 ישוחרר ואז לפטר אותה מאשר לעצור הכל ולעשות סוג של soft reboot. אני בטוח שזה אחד הפרויקטים הכי יקרים שלהם,ולו רק בגלל כמות השנים שהוא היה בדרך זו או אחרת בפיתוח. אני גם משוכנע שאם הכל היה הולך חלק איתו הוא היה יוצא הרבה,הרבה לפני מאי 2016. עזבו,אני די בטוח שהיינו כבר סופרים את הדקות ליציאה של TLOU2 עכשיו אם כל הבלגן עם אנצ'רטד 4 לא היה קורה,ואני אפילו ארחיק ואומר שלדעתי התוכנית המקורית בכלל לא הייתה לסיים את אנצ'רטד (לפחות עם דרייק) במשחק הרביעי והנינג מבחינתה הייתה ממשיכה עם הפרנצ'ייז.

ולגבי מה שקרה מאחורי הקלעים,יש מצב שנדע בקרוב הרבה יותר: הספר blood,sweat and pixels שכתב ג'ייסון שרייר מkotaku על כל תהליך הפיתוח המשחקים כולל בתוכו גם סיקור נרחב על הפיתוח של אנצ'רטד 4 ומדובר פה באותו בחור שהשיג את כל הלכלוך על הפיתוח של ME:A ככה שאפשר לצפות לסקופים רציניים. אני תוהה אם הייתי קרוב לאמת בניחושים שלי..

אין באמת סיבה להניח שהיא פישלה. סביר באותה המידה שהיא עשתה עבודה מצוינת לכל אורך הפיתוח ובגלל פוליטיקות פנימיות בסטודיו ואגו של אנשים אחרים, הרסו את כל הטוב שהיא כן עשתה ועשו משהו חדש (עדין טוב, אבל אחר).
אני בסה"כ אומר שההנחה שהעיפו אותה מהפרויקט בגלל משהו שהיא עשתה לא בסדר, מבוססת בדיוק כמו ההנחה שהעיפו אותה מהפרויקט בגלל שאנשים אחרים היו לא בסדר ונכנסו לקרבות אגו.
אין באמת סיבה להניח שהפרויקט היה בצרות בשום צורה לפני העזיבה שלה.

גם יש מצב שזה איפשהו באמצע. שלה יש אגו ושלהם יש אגו וזה גרם להתנגשות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 29 יוני 2017, 08:38

סיימתי את המשחק. 15.5 שעות. 3 ישיבות סה"כ. ספוילרים למי שנזהר.

משחק ממש מעולה. לא אתעכב על החסרונות שיש לו, כי בסופו של דבר הרושם שנשארתי איתו הוא שהסדרה (או הסיפור של נייתן) סיימה במקום גבוה.

אני חושב שהמשחק הזה גם עשה כמה דברים יותר טוב מכל משחק אחר בסדרה. אם זה רייף, שהוא by far הרע הכי טוב בסדרה, או העובדה שמערכות היחסים בין הדמויות (בעיקר נייתן-סם ונייתן-אלנה) הרגישו אותנטיות, דחפו את הסיפור קדימה ובאמת היו פאקטור משמעותי בסיפור.

לא אכנס לפרטים, אבל היו כמה וכמה רגעים פשוט מדהימים. אחד המדהימים ביותר הרגיש לי ממש TLOU - כשנוהגים בג'יפ ופתאום כל אפקטי הסאונד נחלשים ויש מוזיקה ברקע. זה היה באמת מרגש.

המשחק הזה הישג אדיר. הסדרה הזאת הישג אדיר.

---

ביום שני יגיע אליי הורייזן מחברה. זה כנראה הולך להיות המשחק שאני רוצה לשחק, אבל לא ממש מוצא זמן בזמן תקופת המבחנים הזאת. מעמד חשוב למשחק מחשב.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 29 יוני 2017, 09:10

מבחנים זה לחלשים...
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 יוני 2017, 11:54

כיף לך שאתה מתחיל את הורייזן :)
יש עכשיו מבצעים נחמדים בחנות של הPSN, אז קניתי קוד באמאזון כדי להוסיף כסף לPSN ACCOUNT וקניתי את ההרחבה של הורייזן מראש, כי יש הנחה של 5 דולר עכשיו ואני בטוח ארצה לשחק בה ביום שתצא. לא נוהג לעשות PRE ORDERS אבל הורייזן ממש משהו מיוחד, קשה לי להאמין שאתאכזב.
חבל שאין מבצע על UNCHARTED THE LOST LEGACY כי אני בוודאות אקנה גם אותו כשיצא, עוד פחות מחודשיים (!!)... נראה לי שזה הולך להיות אחלה משחק בסדרה, גם אם יהיה קצר יותר בכמה שעות.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 29 יוני 2017, 12:57

Laskin כתב:כיף לך שאתה מתחיל את הורייזן :)
יש עכשיו מבצעים נחמדים בחנות של הPSN, אז קניתי קוד באמאזון כדי להוסיף כסף לPSN ACCOUNT וקניתי את ההרחבה של הורייזן מראש, כי יש הנחה של 5 דולר עכשיו ואני בטוח ארצה לשחק בה ביום שתצא. לא נוהג לעשות PRE ORDERS אבל הורייזן ממש משהו מיוחד, קשה לי להאמין שאתאכזב.
חבל שאין מבצע על UNCHARTED THE LOST LEGACY כי אני בוודאות אקנה גם אותו כשיצא, עוד פחות מחודשיים (!!)... נראה לי שזה הולך להיות אחלה משחק בסדרה, גם אם יהיה קצר יותר בכמה שעות.

יש לי להתחיל גם את הורייזן וגם את Life is Starnge, אז זה שני משחקים שאתה ממליץ עליהם בעקביות ובנחישות שמחכים לי הקיץ. אני מקווה לצרף אליהם את FFXV באיזה מבצע מוצלח. 30$ לגירסא עם כל הDLC ישמח אותי מאוד.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 יוני 2017, 13:23

אני מחכה לגירסת GOTY שלו, וגם סקוור אמרו שיש להם "הכרזה משמעותית" להכריז לגביו בGAMESCOM הקרוב... מחזיק אצבעות לגירסת מחשב כדי שאוכל אולי לשחק בו ב-60FPS בהגדרות גבוהות מבלי להתפשר, כי בינתיים גם על הפרו הביצועים לא ממש מספקים אותי.

וכן, LIFE IS STRANGE מצויין לדעתי, אבל רק למי שגם ככה אוהב את הסגנון של TELLTALE, כי זה בהחלט אותו סגנון, פשוט עשו להם בית ספר :)

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 29 יוני 2017, 14:54

מצטרך להמלצה על LIS,באמת משחק מיוחד. חוץ אם אתה כבר הולך על JRPG,אולי עדיף פרסונה 5? FF XV נראה אחלה משחק,בייחוד עם כל העדכונים של השנה האחרונה,אבל פרסונה 5 כנראה הולך להיות המתחרה הכי חזק של זלדה ל-GOTY.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 29 יוני 2017, 15:55

Uncle Pey'j כתב:מצטרך להמלצה על LIS,באמת משחק מיוחד. חוץ אם אתה כבר הולך על JRPG,אולי עדיף פרסונה 5? FF XV נראה אחלה משחק,בייחוד עם כל העדכונים של השנה האחרונה,אבל פרסונה 5 כנראה הולך להיות המתחרה הכי חזק של זלדה ל-GOTY.

אני בהחלט מתכנן גם עליו, אבל כסף וזה. הוא כנראה יהיה זול רק בשלב מאוחר יותר. בנתיים יש לי ממש מלא משחקים אחרים לשחק, אז אני לא ממהר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 01 יולי 2017, 18:51

יש בטא פתוחה ל Lawbreakers של קליפי בי.. למי שמתחשק, פשוט תורידו בסטים :).
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 יולי 2017, 18:57

הורדתי אבל יש לי מילואים מחר :/

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 01 יולי 2017, 19:52

אם אתה בא מ OW זה טירוף שונה לגמרי.. אולי יזכיר לאנשים כאן משחקים ישנים יותר. הוא כיפי, אבל כרגע מרגיש מאוד חסר בתוכן. מצד שני, הוא עולה 30$ וכל הDLC הלא קוסמטי לא יעלה סכום נוסף.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 04 יולי 2017, 23:28

הצלחתי לסיים היום את כל הנושאים שתכננתי, אז נתתי לעצמי פינוק בצורת להתחיל את הורייזן. ספוילרים לרגעים הראשונים של המשחק ברמת הסביבות וכאלה, אם זה משנה למישהו.

זה חתיכת משחק יפה. העולם כל כך עשיר. הדרך שבה הרובוטים (המעטים מאוד שראיתי עד עכשיו) זזים ותוקפים פשוט אדירה. מהרגע הראשון היה לי ממש כיף להלחם בהם. הדמות הראשית מדובבת מצוין (תמיד אהבתי את אשלי בירץ'). אני כבר ממש מתלהב ממנו ומאוד מצפה לגלות עוד מהעולם, אחרי שהשלמתי בערך את כל הקווסטים באזור הראשוני (לפחות אלו שפתוחים עבורי כרגע).
ממש הופתעתי מכך שכבר ברגעים הראשונים של המשחק הלוק שונה מהותית ממה שפורסם לפני שהוא יצא. המון ניאון וורוד וכחול. הפעתה נעימה בהחלט, כי זה הבהיר לי כבר בתחילת המשחק שהסביבות הולכות להיות מעניינות.
כבר הספקתי לשחרר כמה יכולות מוקדמות ומדהים בעיני כמה כיף ליפול על רובוט ולהרוג אותו במכה. לא יודע מה הם עשו בדיוק, אבל זה מרגיש כל כך מספק.

משהו שלא זכור לי שהוזכר בביקורות וקצת מוזר לי, כי הוא סופר בולט, זה עד כמה כל הדמויות הפחות חשובות מדובבות ומשוחקות נוראי. אנימציות הפנים משונות ממש. לפעמים שום דבר לא זז חוץ מהפה. הדיבוב עצמו נוראי לעיתים. סופר לא אמין. אני מניח שעוד אדבר עם המון NPC פחות חשובים ואם הרמה תשאר ככה, זה יהיה מצער.
עוד דבר שעצבן אותי נורא מהר, זה כמה אלוי מדברת לעצמה, כאשר מאוד ברור שהיא מדברת לשחקן. בעצם, זה התחיל עוד לפני שהיא למדה לדבר, כאשר בסרטון הפתיחה המורה שלה מדבר "איתה" ובעצם עושה lore dump בשביל השחקן. אני גם יודע שהקטע הזה של לדבר לשחקן הולך להמשיך לאורך המשחק כולו ושזה לא הולך להפוך לפתע לחינני. חבל קצת. גם העבירות קצת אכזבה אותי. מסיבה כלשהי, ציפיתי לעבירות הרבה יותר גמישה בעולם המשחק, אבל ברוב המקרים אין אפשרות לטפס על קירות שלא נועדו לכך באופן ברור. זו לא באמת תלונה רלוונטית במיוחד. סתם ציפיה לא מבוססת שלי מהמשחק.

סה"כ, החסרונות האלו שעלו עד עכשיו לא באמת מרגישים כמו משהו שיפריע מאוד למשחק, כאשר הגיימפליי עצמו מרגיש כל כך כיף ומהודק. שמעתי שוב ושוב אנשים שאומרים שפשוט לא נמאס להלחם ברובוטים ואני יכול בהחלט לבין למה זה.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 יולי 2017, 10:59

המשחק רק הולך ומשתפר, אז אין לי ספק שהוא עוד יפתיע אותך לא מעט... יש המון גיוון בעולם.

מה שכן, אני מאוד מופתע מההערה שלך על האנימציות פנים של הNPC's. ברור שזה לא אנצ'רטד, אבל תשווה את זה למשחקי עולם פתוח ולדעתי אולי רק הוויצ'ר יכול להשתוות אליו... באמת שקשה לי לחשוב על עוד משחק עולם פתוח שיש לו אנימציות פנים טובות יותר. אם תוכל לחשוב בעצמך על אחד כזה, אז תאיר את עיניי :)
הדיבוב סבבה בעיניי סה"כ, יש דמויות הרבה הרבה פחות טובות ויש כאלה שממש סבבה דווקא, אולי בנושא הזה תשנה את דעתך בהמשך, אחרי שתכיר דמויות מעט יותר מרכזיות.
הטקסטים לעומת זאת באמת די MEH ברוב המקרים, וללא ספק הנקודה הכי חלשה במשחק, אבל יש כמה יוצאי דופן שדווקא מפתיעים לטובה, בעיקר בסיפור הראשי.

בנוגע לזה שאלוי מדברת לעצמה - זה עניין של טעם אבל לדעתי זה ממש מוסיף, ומאוד חינני. זה קורה יותר בהתחלה, או בפעם הראשונה שאתה פוגש אוייבים חדשים, ואז היא זורקת לעצמה, שכמובן שזה בעצם אלייך, כל מני טיפים כמו "עכשיו כשיש לי את היכולת החדשה, אולי אני יכול ככה וככה" או "הוא חזק מדי, כדאי לי לא להתחיל איתו קרב, עדיין" וכאלה. זה במקום שיקפוץ לך איזה טקסט או שהמשחק יעצור לרגע וילמדו אותך משהו חדש. לדעתי זה מאוד מאוד חיובי, ועל הדרך גם קצת נותנים לדמות הראשית קצת "נפח" וקשר עם השחקן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 יולי 2017, 15:14

אני דווקא שמעתי בלא מעט פודקאסטים על דמויות הצד והבעיות אנימציה/כתיבה/דיבוב שלהן. אני משער שזה פחות הפוקוס של המשחק. גם על הנושא שאלי מדברת לעצמה יותר מדי בצורה שהופכת למעצבנת שמעתי בלפחות פודקאסט אחד.

ובנושא אחר, אחרי כמה ימים טובים במילואים התקדמתי עוד בזלדה והמשחק הזה פשוט מדהים. זה לא יאומן איך כל רגע נתקלים במשהו חדש, כל הזמן קונספטים מעניינים ורעיונות חדשים. אני מת על הסגנון החופשי שלו; הגעתי לפאזל מהירות שבו הייתי צריך להפעיל כפתור הגורם לחישוק להופיע, אז הייתי צריך ולרוץ מהר ולקפוץ דרך חישוק שממוקם במקום גבוה לפני שהוא נעלם. צריך לעשות די הרבה פלטפורמה בשביל להגיע אל החישוק ונכשלתי פעם אחת יותר מדי, מספיק פעמים בכדי שזה יהפוך למתסכל. אז החלטתי לקחתי גישה אחרת, משכתי עטלף בוער אל האזור של החידה, גרמתי לו להצית את העשב, הפעלתי את החידה והשתמשתי במצנח בכדי לרחף למעלה על האויר החם ולעבור דרך החישוק בלי להתקרב לפלטפורמות. זה כל כך מספק "לרמות" את המשחק. אני יודע שרונן חובב את הביטוי "יצירתי" בערך בכל דבר שנינטנדו עושים אבל הפעם נינטנדו נותנים לשחקן להיות יצירתי, זה פשוט מושלם.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 05 יולי 2017, 18:03

משחקי עולם פתוח עם אנימציות פנים יותר טובות? טוב, הוויטצ'ר 3, כמובן (בכלל, מדובר בmaster class של אנימציות שיחה). AC מאז יוניטי מוצלח בקטע הזה. גם WD2 כמה רמות מעל הורייזן.

יש בהורייזן המון המון טעויות של חובבנים באנימציית הפנים. זה לא עניין של מגבלה טכנית, לפי דעתי. יש דמויות בקיצון של "למה שום דבר חוץ מהפה שלך לא זז?" ובקיצון של "לא... אף אחד לא מדבר עם הגבות, אז תפסיק להזיז אותן ככה!". לדוגמא, הבחור שנותן לך את אחד הקווסטים הראשונים ושוכב על האדמה ומבקש ממך למצוא את הבת שלו. הוא מרגיש סופר קפוא בכל הגוף שלו והפנים שלו ממש מוזרות. הראש שלו תקוע בתנוחה שנשענת אחורה, אז הוא מסתכל עליך למטה כל הזמן, אבל שום דבר חוץ מהפה שלו לא זז. דברים ממש ממש בולטים כאלה.

זה רק אנימציות הפנים, אגב. האנימציות של התנועה במשחק הזה ממש מצוינות. הם משתמשים במערכת של הנעלות על אויבים (או קירות טיפוס) והאנימציות שלהם לא מטפלות בזה כמו שצריך, אז קורה המון פעמים שהדמות פשוט מחליקה באופן לא ברור לעמדה הנכונה. בבטמן גם יש בעיה כזאת, אבל היא באמת משמעותית רק כשהוא קופץ לאויב ממש ממש רחוק (אז נראה קצת שהוא עף וזה מגוחך). בAC גם יש את הבעיה הזאת בקרבות, אבל הם תמיד נעשים במעגל קטן יחסית כך שזה הרבה פחות בולט.
מחוץ לזה, הכל שם נעשה ממש ממש יפה. הטיפוס מרגיש מעפן, אבל נראה מצוין. התנועה של אלוי בעולם ממש יפה (ההחלקה שלה, אגב, היא תענוג. כל הזמן מרגיש שהיא מחליקה קצת רחוק מידי, אבל זה כל כך מספק). התנועה של הרובוטים אדירה. כל רובוט תוקף בצורה שונה שמאוד מתאימה לעיצוב שלו.
בכללי, המשחק ממש ממש לא אחיד. הוא עושה המון דברים פשוט מצוין והמון דברים בצורה שמרגישה ממש חובבנית.

שמעתי הרבה דיבורים על הליטוש של המשחק, אבל הליטוש שלו ממש לא אחיד. יש דברים שהמשחק באמת עושה הכי מדהים בעולם פתוח שאי פעם ראיתי ויש דברים שנראים כמו הבעיות שיש במשחקי בת'סדה (לא הייתי בהמון שיחות, אבל כבר היתה שיחה עם דמות רנדומלית שנתקעה ביני ובין הNPC שדיברתי איתו).

התיאור שלך של ההערות הבלתי פוסקות של אלויי ממש לא דומה למה שחוויתי עד עכשיו. קודם כל, היא אומרת גם בפעם ה20-30-200 "הו, זה יהיה שימושי" כשאני אוסף פרח מרפא. דבר שני, זה לא באמת חוסך איזה טקסט, כי המשחק מציג בטקסט בדיוק מה לקחת (כולל כמה אחוז מהבריאות התמלא לך). אני לגמרי בעד שהיא תגיד משהו כשהיא נופלת מגובה וכואב לה, אבל באמת שאין צורך לנזוף בלי עשר פעמים עם אותו משפט "So much for being careful". אני גם לא צריך שבזמן שהמסך שלי מלא באייקונים אדומים ושאני שומע סביבי את השינוי בהתנהגות של הרובוטים שהיא תגיד כל פעם ופעם שרואים אותה.
ההבדל העיקרי בין מערכת כזאת שנעשית טוב ומערכת כזאת שנעשית גרוע (מעבר לתדירות ולמגוון), זה האם מה שהדמות אומרת לעצמה נשמע כמו משהו אמין שמישהו יגיד לעצמו. כשלארה אומרת לעצמה "אני יכולה לעשות את זה. רק עוד קצת", או "זהו... התחמקתי מהם", זה הגיוני כי היא לרוב לבד לגמרי בסביבה עוינת בטירוף והיא מנסה להרגיע את עצמה ולהמשיך הלאה. כשאלויי, הנערה שחיה כל חייה בטבע והתאמנה להיות סופר ציידת אומרת לעצמה את אותם דברים (ועוד ועוד ועוד ועוד דברים אחרים), זה כבר הופך למציק ונורא מהר.

כל הבעיות האלו מאוד בולטות, אבל בסה"כ הן לא מפריעות מאוד להנות מהמשחק והן בטח לא משהו שיכול לגרום לי להפסיק לשחק. אחרי כל הדיבורים על כמה שזה הדבר הכי מלוטש אי פעם, הדברים האלה ממש בולטים לי. אולי זו חלק מהבעיה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 05 יולי 2017, 23:25

DrKeo כתב:ובנושא אחר, אחרי כמה ימים טובים במילואים התקדמתי עוד בזלדה והמשחק הזה פשוט מדהים. זה לא יאומן איך כל רגע נתקלים במשהו חדש, כל הזמן קונספטים מעניינים ורעיונות חדשים. אני מת על הסגנון החופשי שלו; הגעתי לפאזל מהירות שבו הייתי צריך להפעיל כפתור הגורם לחישוק להופיע, אז הייתי צריך ולרוץ מהר ולקפוץ דרך חישוק שממוקם במקום גבוה לפני שהוא נעלם. צריך לעשות די הרבה פלטפורמה בשביל להגיע אל החישוק ונכשלתי פעם אחת יותר מדי, מספיק פעמים בכדי שזה יהפוך למתסכל. אז החלטתי לקחתי גישה אחרת, משכתי עטלף בוער אל האזור של החידה, גרמתי לו להצית את העשב, הפעלתי את החידה והשתמשתי במצנח בכדי לרחף למעלה על האויר החם ולעבור דרך החישוק בלי להתקרב לפלטפורמות. זה כל כך מספק "לרמות" את המשחק. אני יודע שרונן חובב את הביטוי "יצירתי" בערך בכל דבר שנינטנדו עושים אבל הפעם נינטנדו נותנים לשחקן להיות יצירתי, זה פשוט מושלם.

כמה שעות בתוך המשחק ועזבתי אותו. עבורי הוא אכזבה.
הקסם במשחקים של נינטנדו קשור בשילוב של פשטות, שליטה הדוקה ופייסינג. פה יש נסיון "לשכלל" את הפורמולה עם נשקים נשחקים, סוסים מתעייפים, שיקויים אינסופיים ועולם פתוח מדי והתוצאה היא סיבוך, שליטה מסורבלת ושום יכולת לשלוט בפייסינג. זה תפסת מרובה לא תפסת.
שיחקתי לפני כמה חודשים בA link between worlds ל3DS והוא היה מצוין ותפס אותי די חזק אבל זה לא כיף לי...

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 יולי 2017, 09:34

Nucleus_Dawn כתב:משחקי עולם פתוח עם אנימציות פנים יותר טובות? טוב, הוויטצ'ר 3, כמובן (בכלל, מדובר בmaster class של אנימציות שיחה). AC מאז יוניטי מוצלח בקטע הזה. גם WD2 כמה רמות מעל הורייזן.

יש בהורייזן המון המון טעויות של חובבנים באנימציית הפנים. זה לא עניין של מגבלה טכנית, לפי דעתי. יש דמויות בקיצון של "למה שום דבר חוץ מהפה שלך לא זז?" ובקיצון של "לא... אף אחד לא מדבר עם הגבות, אז תפסיק להזיז אותן ככה!". לדוגמא, הבחור שנותן לך את אחד הקווסטים הראשונים ושוכב על האדמה ומבקש ממך למצוא את הבת שלו. הוא מרגיש סופר קפוא בכל הגוף שלו והפנים שלו ממש מוזרות. הראש שלו תקוע בתנוחה שנשענת אחורה, אז הוא מסתכל עליך למטה כל הזמן, אבל שום דבר חוץ מהפה שלו לא זז. דברים ממש ממש בולטים כאלה.

זה רק אנימציות הפנים, אגב. האנימציות של התנועה במשחק הזה ממש מצוינות. הם משתמשים במערכת של הנעלות על אויבים (או קירות טיפוס) והאנימציות שלהם לא מטפלות בזה כמו שצריך, אז קורה המון פעמים שהדמות פשוט מחליקה באופן לא ברור לעמדה הנכונה. בבטמן גם יש בעיה כזאת, אבל היא באמת משמעותית רק כשהוא קופץ לאויב ממש ממש רחוק (אז נראה קצת שהוא עף וזה מגוחך). בAC גם יש את הבעיה הזאת בקרבות, אבל הם תמיד נעשים במעגל קטן יחסית כך שזה הרבה פחות בולט.
מחוץ לזה, הכל שם נעשה ממש ממש יפה. הטיפוס מרגיש מעפן, אבל נראה מצוין. התנועה של אלוי בעולם ממש יפה (ההחלקה שלה, אגב, היא תענוג. כל הזמן מרגיש שהיא מחליקה קצת רחוק מידי, אבל זה כל כך מספק). התנועה של הרובוטים אדירה. כל רובוט תוקף בצורה שונה שמאוד מתאימה לעיצוב שלו.
בכללי, המשחק ממש ממש לא אחיד. הוא עושה המון דברים פשוט מצוין והמון דברים בצורה שמרגישה ממש חובבנית.

שמעתי הרבה דיבורים על הליטוש של המשחק, אבל הליטוש שלו ממש לא אחיד. יש דברים שהמשחק באמת עושה הכי מדהים בעולם פתוח שאי פעם ראיתי ויש דברים שנראים כמו הבעיות שיש במשחקי בת'סדה (לא הייתי בהמון שיחות, אבל כבר היתה שיחה עם דמות רנדומלית שנתקעה ביני ובין הNPC שדיברתי איתו).

התיאור שלך של ההערות הבלתי פוסקות של אלויי ממש לא דומה למה שחוויתי עד עכשיו. קודם כל, היא אומרת גם בפעם ה20-30-200 "הו, זה יהיה שימושי" כשאני אוסף פרח מרפא. דבר שני, זה לא באמת חוסך איזה טקסט, כי המשחק מציג בטקסט בדיוק מה לקחת (כולל כמה אחוז מהבריאות התמלא לך). אני לגמרי בעד שהיא תגיד משהו כשהיא נופלת מגובה וכואב לה, אבל באמת שאין צורך לנזוף בלי עשר פעמים עם אותו משפט "So much for being careful". אני גם לא צריך שבזמן שהמסך שלי מלא באייקונים אדומים ושאני שומע סביבי את השינוי בהתנהגות של הרובוטים שהיא תגיד כל פעם ופעם שרואים אותה.
ההבדל העיקרי בין מערכת כזאת שנעשית טוב ומערכת כזאת שנעשית גרוע (מעבר לתדירות ולמגוון), זה האם מה שהדמות אומרת לעצמה נשמע כמו משהו אמין שמישהו יגיד לעצמו. כשלארה אומרת לעצמה "אני יכולה לעשות את זה. רק עוד קצת", או "זהו... התחמקתי מהם", זה הגיוני כי היא לרוב לבד לגמרי בסביבה עוינת בטירוף והיא מנסה להרגיע את עצמה ולהמשיך הלאה. כשאלויי, הנערה שחיה כל חייה בטבע והתאמנה להיות סופר ציידת אומרת לעצמה את אותם דברים (ועוד ועוד ועוד ועוד דברים אחרים), זה כבר הופך למציק ונורא מהר.

כל הבעיות האלו מאוד בולטות, אבל בסה"כ הן לא מפריעות מאוד להנות מהמשחק והן בטח לא משהו שיכול לגרום לי להפסיק לשחק. אחרי כל הדיבורים על כמה שזה הדבר הכי מלוטש אי פעם, הדברים האלה ממש בולטים לי. אולי זו חלק מהבעיה.

אוקיי, אז בעצם המשחקים היחידים עם אנימציית פנים טובה יותר לדעתך זה הוויצ'ר 3 שהוא יצירת מופת טכנית ומשחקי יוביסופט, שהם גם כן בפסגה של כל מה שקשור לגרפיקה. זה ממקם את הורייזן עדיין במקום טוב מאוד אם תשאל אותי :)

לגבי ההערות של אלוי לשחקן - נשאר חלוקים, לדעתי זה ממש מוסיף, ומאוד חינני... לפעמים נחמד לדעת שאוייב גילה אותך מאחורה בלי שיש סאונד של סימן קריאה :lol:
וכשהיא אומרת ש"זה יהיה שימושי" זה קורה רק כשחסר לך ממשהו, ככה אתה יכול לדעת שאין לך הרבה ממנו מבלי להכנס לתפריטים, אני מצאתי את זה "שימושי" :)
אני כן מסכים איתך שזה, ועוד הרבה דברים שקשורים לסגנון הדיבור של אלוי ספציפית - לפעמים ממש לא מתאים לעולם שבו אנחנו נמצאים, ולעבר שלה.
אבל זה גם משהו שחזר על עצמו בכל הביקורות והרשמים של אנשים פה - הטקסטים ופיתוח הדמויות זה החלק הכי חלש במשחק.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 06 יולי 2017, 10:25

נשברתי וקניתי את ההרחבה השניה של הוויצר 3...
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 06 יולי 2017, 10:57

Laskin כתב:
Nucleus_Dawn כתב:משחקי עולם פתוח עם אנימציות פנים יותר טובות? טוב, הוויטצ'ר 3, כמובן (בכלל, מדובר בmaster class של אנימציות שיחה). AC מאז יוניטי מוצלח בקטע הזה. גם WD2 כמה רמות מעל הורייזן.

אוקיי, אז בעצם המשחקים היחידים עם אנימציית פנים טובה יותר לדעתך זה הוויצ'ר 3 שהוא יצירת מופת טכנית ומשחקי יוביסופט, שהם גם כן בפסגה של כל מה שקשור לגרפיקה. זה ממקם את הורייזן עדיין במקום טוב מאוד אם תשאל אותי :)

לגבי ההערות של אלוי לשחקן - נשאר חלוקים, לדעתי זה ממש מוסיף, ומאוד חינני... לפעמים נחמד לדעת שאוייב גילה אותך מאחורה בלי שיש סאונד של סימן קריאה :lol:
וכשהיא אומרת ש"זה יהיה שימושי" זה קורה רק כשחסר לך ממשהו, ככה אתה יכול לדעת שאין לך הרבה ממנו מבלי להכנס לתפריטים, אני מצאתי את זה "שימושי" :)
אני כן מסכים איתך שזה, ועוד הרבה דברים שקשורים לסגנון הדיבור של אלוי ספציפית - לפעמים ממש לא מתאים לעולם שבו אנחנו נמצאים, ולעבר שלה.
אבל זה גם משהו שחזר על עצמו בכל הביקורות והרשמים של אנשים פה - הטקסטים ופיתוח הדמויות זה החלק הכי חלש במשחק.

נתתי רק כמה דוגמאות מהראש. אני בטוח שאם אנבור ואחפש, אמצא עוד לא מעט. בכל הנוגע לאנימציות פנים, אני לא חושב שמדובר במשחק שנמצא בשורה הראשונה. לא בגלל הטכנולוגיה, אלא בגלל יכולת הביצוע של האנימטורים.

לא מבין איך מישהו קול עם זה שכל פעם שהוא יורד מהר בירידה תלולה (כי הרבה פעמים אין דרך טובה לרדת) הדמות נוזפת בו. לא, אלויי. לא "Easy easy". אני לא רוצה שתזכירי לי שאני לא את. אני רוצה לשמור על האשליה החביבה של להיות אישה צעירה וג'ינגית עם ראסטות/צמות ויכולת לא הגיונית עם חץ וקשת, תודה רבה.
אני לא חושב שאתה צודק בנוגע למתי היא אומרת את זה. זכור לי שהיא אמרה כמה שזה יהיה שימושי גם כשלקחתי פרח שמילא לי את הbar הירוק.

בקיצור, הציפיות שלי היו קצת יותר גבוהות. ציפיתי לרמות ליטוש אדירות בכל תחום טכני וגרפי. ציפיתי לכתיבה לא מוצלחת שלא מפריעה באמת. לא קיבלתי אף אחד מהדברים האלה. קיבלתי סתם משחק סופר מוצלח וכיפי. Woe, is me.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 יולי 2017, 11:09

אני באמת לא חושב שתמצא עוד דוגמאות, למשחק יש אנימציות מצויינות יחסית לאחרים בסגנון, והפה של הדמויות זז בצורה הרבה יותר טובה מכל משחק ששיחקתי, ממש תואם לדיבור, מה שגרם לי לפחות להתרכז בזה ואז כנראה שהתעלמתי משאר הדברים הגרועים שאתה טוען שיש שם.

לגבי הדיבור של אלוי - אולי עשו משהו מאז ששיחקתי, אבל ממש לא זכור לי ששמעתי את ה"EASY EASY" יותר מחמש פעמים בכל הזמן ששיחקתי בו ועשיתי 100% מהכל הכל וקיבלתי פלטינום :)
יכול להיות שמילאת את הבר הירוק, אבל עדיין יש לך ממש מעט בINVENTORY... כבר לא זוכר בדיוק איך זה עובד אבל אני כן זוכר שהיא אמרה את זה רק על דברים שאין לי או שיש לי ממש ממש מעט מהם.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 38 אורחים