תראו מה קניתי - הדיון הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: תראו מה קניתי - הדיון הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אוגוסט 2017, 17:59

אני מבין מה אתה אומר ואני לא אומר שלא יכול להיות מצב שבו משחק הכי זול בסטים, אני אומר שרוב המשחקים בסטים רוב הזמן יקרים מבשירותים אחרים או במקרה הטוב אותו מחיר. כלומר מחיר הוא לא המשיכה של סטים אחרת כל שירות דיגיטלי בPC היה מושך באותה מידה מאחר ובכולם יש מחירים דומים ואפילו נמוכים יותר. כלומר לציין מחיר זול כנקודת משיכה לסטים זה לא נכון.

סטים מחזיקה ב70%+ מהשוק וזה עוד בזמן שה-20%+ מורכבים ברובם מפלצות כמו WOW או OW או BF או פיפ"א או הסימס, סדרות שנכפה עליך ללכת לשירותים הזרים בכדי לשחק בהם. כלומר סטים מחזיקה ב-70%+ מהשוק אחרי שחשבת פנימה מפלצות על כמו WOW, חברות אשכרה צריכות לכפות עליך בלעדיות כדי למשוך אנשים החוצה מסטים. זה אמור להראות לך כמה חזקה השליטה שלהם בשוק, אפילו אחרי שמפלצות כמו EA ואקטיוויז'ן שמות את המשחקים שלהן מאחורי חומת בלעדיות בכדי לגרור אנשים בועטים וצועקים מסטים, עדין סטים שולטת ב-70%+ מהשוק.

האם זאת הגדרה כלכלית של מונופול מהספרים? לא, כי יש חברות אחרות שפועלות בשוק. האם זאת הגדרה משפטית של מונופול? בהחלט. חברה אחת שמחזיקה בכמעט כל השוק כשכל המתחרים שלה מחזיקים שברי אחוזים. וולוו יכולה מחר להעלות את הנתח שלה ל35% וכנראה שכלום לא יקרה כי מי יכול להרשות לעצמו לא להיות בסטים אלה אם זאת חברה שמקריבה את המשחקים שלה על מזבח השירות הדיגיטלי של עצמה?
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 24 אוגוסט 2017, 19:40

DrKeo כתב:אני מבין מה אתה אומר ואני לא אומר שלא יכול להיות מצב שבו משחק הכי זול בסטים, אני אומר שרוב המשחקים בסטים רוב הזמן יקרים מבשירותים אחרים או במקרה הטוב אותו מחיר. כלומר מחיר הוא לא המשיכה של סטים אחרת כל שירות דיגיטלי בPC היה מושך באותה מידה מאחר ובכולם יש מחירים דומים ואפילו נמוכים יותר. כלומר לציין מחיר זול כנקודת משיכה לסטים זה לא נכון.

הם לרוב כן הכי זולים (או כמעט הכי זולים, זה לא משנה) בזמן מבצעים. מחירים היסטוריים לא מעניינים - זה שאתר קיקיוני עשה מבצע ליום וחצי לפני חצי שנה ומכר את אותו משחק ב-2$ פחות - לא רלוונטי בשבילי כי לא התעניינתי אז במשחק. אני מתעניין בו היום, והיום לסטים יש את המחיר הזול ביותר או הכמעט זול ביותר. לכן הטענה הכללית ״סטים תמיד/לרוב יקרה יותר״ או הטענה ״המחירים לא משנים למי שקונה בסטים״ הן בולשיט.

DrKeo כתב:סטים מחזיקה ב70%+ מהשוק וזה עוד בזמן שה-20%+ מורכבים ברובם מפלצות כמו WOW או OW או BF או פיפ"א או הסימס, סדרות שנכפה עליך ללכת לשירותים הזרים בכדי לשחק בהם. כלומר סטים מחזיקה ב-70%+ מהשוק אחרי שחשבת פנימה מפלצות על כמו WOW, חברות אשכרה צריכות לכפות עליך בלעדיות כדי למשוך אנשים החוצה מסטים. זה אמור להראות לך כמה חזקה השליטה שלהם בשוק, אפילו אחרי שמפלצות כמו EA ואקטיוויז'ן שמות את המשחקים שלהן מאחורי חומת בלעדיות בכדי לגרור אנשים בועטים וצועקים מסטים, עדין סטים שולטת ב-70%+ מהשוק.

ובגלל שהחסמים עליך כלקוח כ״כ נמוכים, השליטה הזאת היא מאוד נזילה. ברגע שסטים תתחיל לעבור גבולות, בין אם בפרקטיקות עסקיות או במחירים, היא תקרוס. לכן לא מדובר כאן על שליטה של מונופול.

DrKeo כתב:האם זאת הגדרה כלכלית של מונופול מהספרים? לא, כי יש חברות אחרות שפועלות בשוק. האם זאת הגדרה משפטית של מונופול? בהחלט. חברה אחת שמחזיקה בכמעט כל השוק כשכל המתחרים שלה מחזיקים שברי אחוזים. וולוו יכולה מחר להעלות את הנתח שלה ל35% וכנראה שכלום לא יקרה כי מי יכול להרשות לעצמו לא להיות בסטים אלה אם זאת חברה שמקריבה את המשחקים שלה על מזבח השירות הדיגיטלי של עצמה?

ממש לא בטוח שזאת הגדרה משפטית, כי עד כמה שידוע לי, הנושא לא הועמד בפני בחינה משפטית. משפטית, אתה צריך להוכיח מהם גבולות הגזרה של השוק, וזה נושא לא פשוט בכלל. האם השוק מוגדר רק כשוק המשחקים הדיגיטליים ב-PC? אולי הוא שוק המשחקים הדיגיטליים בכלל? אולי הוא שוק משחקי הוידאו באופן כללי (ריטייל + דיגיטל על פני כל הפלטפורמות)? אין לזה סוף. סטים היא מונופול רק לפני ההגדרה הראשונה, ממש לא לפי כל האחרות.
נערך לאחרונה על ידי InterAl ב 24 אוגוסט 2017, 19:47, נערך 2 פעמים בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 24 אוגוסט 2017, 19:47

אם אתה מסתמך על enhanced steam לקביעת המחיר הזול ביותר, אז הדברים שלך פשוט לא רלוונטיים.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 24 אוגוסט 2017, 19:50

Klayman כתב:אם אתה מסתמך על enhanced steam לקביעת המחיר הזול ביותר, אז הדברים שלך פשוט לא רלוונטיים.

המחיר הזול ביותר בקירוב. אני בטוח שאין שום אגרגטור שכולל את כל המחירים של כל החנויות ברשת בכל רגע נתון. וגם אם סטים לא הכי זולה אלא כמעט הכי זולה וההפרש הוא זניח, זה חסר חשיבות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 אוגוסט 2017, 19:51

משפטית היא לא מונופול.
וה״עובדה״ שהיא יכולה להעלות את האחוזים שהיא מקבלת ל-35 וכנראה לא יקרה כלום לא הופכת אותה ליותר לא-מונופול ממה שהיא... זה לא המבחן, ונראה אותה מעלה את זה ל-60 אחוז בלי שיקרה ״משהו״ (;

אם היא תוכרז כמונופול בבית משפט כלשהו והעירעור שיגיע אחר כך לא יתקבל - זה יהיה יום שחור בעיני, לתעשיה כולה ולבית המשפט

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 24 אוגוסט 2017, 23:53

InterAl כתב:
Klayman כתב:אם אתה מסתמך על enhanced steam לקביעת המחיר הזול ביותר, אז הדברים שלך פשוט לא רלוונטיים.

המחיר הזול ביותר בקירוב. אני בטוח שאין שום אגרגטור שכולל את כל המחירים של כל החנויות ברשת בכל רגע נתון. וגם אם סטים לא הכי זולה אלא כמעט הכי זולה וההפרש הוא זניח, זה חסר חשיבות.

8.20$ ל PUBG זה לא זניח. ואם המשכת להסתמך על זה בקניות. שלך, מי יודע כמה כסף הפסדת...
?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 25 אוגוסט 2017, 00:52

Klayman כתב:
InterAl כתב:

8.20$ ל PUBG זה לא זניח. ואם המשכת להסתמך על זה בקניות. שלך, מי יודע כמה כסף הפסדת...

נכון, זה לא זניח. מצד שני, הזמן שאתה מבזבז על איתור העסקה המושלמת הוא גם לא זניח. והזמן שלי יקר.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 25 אוגוסט 2017, 10:44

lol... ניסית "להכניס לי" אבל בעצם יצא שאתה מוכיח שאתה לא price conscious consumer. אתה קונה בסטים כי אתה קונה בסטים. 8 דולר? לא נורא.. אני אקנה כבר בסטים. התוסף שבו אני משתמש לא באמת רלוונטי או מדוייק כמו שחשבתי? לא נורא... אני אקנה בסטים. רשום שם שזה הכי זול!

אם כבר, אתה מחזק את הדברים של נדב.

ואגב, אני לא באמת מבזבז הרבה זמן על השוואות.. כשאני רוצה לקנות, יש לי את הכמה אתרים שאני יודע שהם הכי זולים בדרך כלל ואני בודק בהם פרטנית כולל קופונים וכו'. אני תמיד מעיף מבט בסטים באותו הרגע מן הסתם, אבל אני כמעט ולא זוכר מצב שבו היה שם זול יותר...
?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 25 אוגוסט 2017, 12:23

אני לא קונה תמיד בסטים, אפילו לא לרוב. אני לא הצלחתי למצוא מקרים שבהם enhanced steam טעה משמעותית, ובכל מקרה אני תמיד קונה במבצעים אגרסיביים, כך שלומר שאני לא price conscious זה בולשיט. במקסימום הפסדתי גרושים על כל עסקה, זניח לחלוטין.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 25 אוגוסט 2017, 13:04

לא הצלחת כי אתה לא מחפש.. אתה מסתמך על הנתונים שלו כתורה מסיני.

הנה, ממבצעי סוף השבוע הנוכחי בסטים (לקחתי רק מה שבמבצע בסטים... לא התחלתי לחפש היסטוריות שונות וכו'):

Prey:
Current Lowest Price: $29.99 at Amazon (Info)
Historical Lowest Price: $29.95 at GameBillet on 27.7.2017 (Info)
מחיר יותר זול (שכולל DLC של הפרי אורדר):
https://www.cdkeys.com/pc/games/prey-pc (במחיר $ 22.29 ) הפרש של ~7$ מהמחיר ''הכי נמוך'' של התוסף האהוב.

Fallout 4:
Current Lowest Price: $15.95 at GameBillet after coupon code gb5off (Activates on Steam) (Info)
Historical Lowest Price: $0.00 at Amazon on 8.11.2015 (Info) (אחלה היסטוריית מחירים רלוונטית!)
מחיר יותר זול:
https://www.cdkeys.com/pc/games/fallout ... -key-steam (במחיר של 11.79$ - הפרש של ~4$ מהמחיר ''הכי נמוך של התוסף האהוב).

Xcom2:
Current Lowest Price: $23.99 at Steam (Info)
Historical Lowest Price: $14.99 at GameStop PC on 17.2.2017 (Info

מחיר יותר זול (לאחר לוגין! השם ישמור! עבודה קשה ומפרכת):

https://www.greenmangaming.com/games/xcom-2/ (במחיר של 19.68$ - הפרש של ~4$ מהמחיר ''הכי נמוך'' של התוסף האהוב)

אפשר להמשיך אם אתה רוצה - אבל רק כאן יש חיסכון של 15$ ב3 משחקים. אולי בשבילך זה כסף קטן ולא רלוונטי, אבל ואללה, יש פה לא מעט כסף מיותר, לדעתי, בהסתמכות על התוסף האהוב הזה. מוזמן להמשיך ולחזיק ממנו כ''אורים ותומים'' של האגרגציה למחירי משחקים ברשת, אבל הוא עושה עבודה די בררה, והוכחתי את זה כאן בלי להתאמץ יותר מדי. שוב, אפשר להמשיך, אבל נראה לי שהנקודה עברה. אם בשבילך סכומים כאלה זניחים, זה בסדר גמור, לא נכנס לאף אחד לכיס, אבל עדיין לא נראה לי שאלה ''הפרשים זניחים''.
?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 25 אוגוסט 2017, 20:19

כמו שאמרתי, אני קונה ובודק בזמן מבצעים אגרסיביים (50% ומעלה), כשהמחיר ממילא כמעט ברצפה. הפרשים גדולים לא תמצא שם.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 25 אוגוסט 2017, 21:05

טוב.. זה כבר כמו לדבר לקיר.. מביאים לך הוכחות ואתה ממשיך להגיד שאין הפרשים. אז סבבה, אין הפרשים. הנה, PREY - ב 50% הנחה, ויש הפרש של מעל 7 דולר. אבל לא.. אין הפרשים. צודק. חכה למבצע הבא של סטים ויהיה רשום לך בתוסף האהוב שלך שאתה צודק. זה הכי טוב. :roll:

סיימתי לדון איתך על המחירים ואתה מוזמן להמשיך להאמין במה שבא לך ולהגיב תגובות חסרות תוכן והוכחות.
?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 26 אוגוסט 2017, 13:09

אתה תת רמה.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 27 אוגוסט 2017, 10:13

Klayman כתב:לא הצלחת כי אתה לא מחפש.. אתה מסתמך על הנתונים שלו כתורה מסיני.

הנה, ממבצעי סוף השבוע הנוכחי בסטים (לקחתי רק מה שבמבצע בסטים... לא התחלתי לחפש היסטוריות שונות וכו'):

Prey:
Current Lowest Price: $29.99 at Amazon (Info)
Historical Lowest Price: $29.95 at GameBillet on 27.7.2017 (Info)
מחיר יותר זול (שכולל DLC של הפרי אורדר):
https://www.cdkeys.com/pc/games/prey-pc (במחיר $ 22.29 ) הפרש של ~7$ מהמחיר ''הכי נמוך'' של התוסף האהוב.

Fallout 4:
Current Lowest Price: $15.95 at GameBillet after coupon code gb5off (Activates on Steam) (Info)
Historical Lowest Price: $0.00 at Amazon on 8.11.2015 (Info) (אחלה היסטוריית מחירים רלוונטית!)
מחיר יותר זול:
https://www.cdkeys.com/pc/games/fallout ... -key-steam (במחיר של 11.79$ - הפרש של ~4$ מהמחיר ''הכי נמוך של התוסף האהוב).

Xcom2:
Current Lowest Price: $23.99 at Steam (Info)
Historical Lowest Price: $14.99 at GameStop PC on 17.2.2017 (Info

מחיר יותר זול (לאחר לוגין! השם ישמור! עבודה קשה ומפרכת):

https://www.greenmangaming.com/games/xcom-2/ (במחיר של 19.68$ - הפרש של ~4$ מהמחיר ''הכי נמוך'' של התוסף האהוב)

אפשר להמשיך אם אתה רוצה - אבל רק כאן יש חיסכון של 15$ ב3 משחקים. אולי בשבילך זה כסף קטן ולא רלוונטי, אבל ואללה, יש פה לא מעט כסף מיותר, לדעתי, בהסתמכות על התוסף האהוב הזה. מוזמן להמשיך ולחזיק ממנו כ''אורים ותומים'' של האגרגציה למחירי משחקים ברשת, אבל הוא עושה עבודה די בררה, והוכחתי את זה כאן בלי להתאמץ יותר מדי. שוב, אפשר להמשיך, אבל נראה לי שהנקודה עברה. אם בשבילך סכומים כאלה זניחים, זה בסדר גמור, לא נכנס לאף אחד לכיס, אבל עדיין לא נראה לי שאלה ''הפרשים זניחים''.

לא יודע על מה התווכחתם, אבל תודות לפוסט שלך קניתי xcom 2, אז תודה :).
תמונה

Baba Yaga
Warrior

הודעהעל ידי Baba Yaga » 28 אוגוסט 2017, 09:16

גם אני קניתי את XCOM 2, אמנם לא בגלל הוויכוח, סטים נתן סופ"ש בחינם למשחק בגלל ההרחבה שיוצאת עוד מעט והמשחק ממש תפס אותי לכל השבת.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 28 אוגוסט 2017, 11:26

אבל קנית בסטים?
?

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 28 אוגוסט 2017, 11:30

Klayman כתב:אבל קנית בסטים?

ROFL :D :D :lol: :lol: 8-)
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Baba Yaga
Warrior

הודעהעל ידי Baba Yaga » 28 אוגוסט 2017, 15:14

Klayman כתב:אבל קנית בסטים?

GMG :D
לא חושב שיצא לי לקנות משחק בסטים מחוץ לסאמר סייל.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 28 אוגוסט 2017, 19:34

לא הייתה לי סבלנות לחכות לבלאק פריידיי, הזמנתי PS4 מאמזון ארה"ב. יצא 330 דולר לגרסת הסלים עם אנצ'רטד 4, דיל סביר (במיוחד כשאמזון אירופה הפסיקו לשלוח). לא יהיה לי צורך ב-4K בשנתיים-שלוש הקרובות ולא התחשק לי להוציא יותר מ-1500 שקל על קונסולה. עד שיגיע מתלבט אם להתחיל דווקא אוסף פיזי עבורו, בעיקר בשביל שוק יד שניה, אבל המחירים גבוהים יחסית לחנות ה-PSN ממה שראיתי.

מחכה לשחק לראשונה באנצ'רטד, The Last of Us ו-MLB The Show :)

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 29 אוגוסט 2017, 07:58

תתחדש ,גם אני בזמנו קניתי את הגרסה הזאת
רק בגלל כמה בילעדים ,לא היה לי טעם לפרו ,והפרו היה בערך 1000 שקל יקר יותר
כולל מס ומשלוח

אני גם מרוצה מהטלוויזית 1080P שלי ,למרות שכבר ישנה ,ולא יקנה 4K ,כל עוד אין מספיק תוכן לזה
או עד שהטלוויזיה תיתפגר

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 אוגוסט 2017, 13:14

BiA כתב:לא הייתה לי סבלנות לחכות לבלאק פריידיי, הזמנתי PS4 מאמזון ארה"ב. יצא 330 דולר לגרסת הסלים עם אנצ'רטד 4, דיל סביר (במיוחד כשאמזון אירופה הפסיקו לשלוח). לא יהיה לי צורך ב-4K בשנתיים-שלוש הקרובות ולא התחשק לי להוציא יותר מ-1500 שקל על קונסולה. עד שיגיע מתלבט אם להתחיל דווקא אוסף פיזי עבורו, בעיקר בשביל שוק יד שניה, אבל המחירים גבוהים יחסית לחנות ה-PSN ממה שראיתי.

מחכה לשחק לראשונה באנצ'רטד, The Last of Us ו-MLB The Show :)

תוסיף גם את HORIZON לרשימה :)
מקנא שאתה הולך לשחק בTLOU לראשונה... איזה משחק

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 אוגוסט 2017, 17:34

המובילים שברו לי את הטלביזיה ואין תקציב ל-OLED (התוכנית הייתה לקנות OLED עוד שנתיים כשהמחיר של הגדולות יהיה סביר יותר) אז אני הולך על 4K HDR IPS בגודל 65". קניה כזאת מתחילה לגרות אותי לפס4 פרו, ביחוד כי אין אלג' דמקה בPC כך שה1070 שלי כנראה לא יצליח להחזיק 60 4K ב90% מהמשחקים. זה ממש מבאס כי ב1440P 60FPS ה1070 זורח, לא ברור לי איך NVIDIA עדין לא דחפו את הדמקה כסטנדרט בפנל שלהם. כלומר, יש לי כמה השערות למה הם לא שמו את זה בפאנל שלהם עדין אבל זה עדין מדכא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ספטמבר 2017, 16:08

התחדשתי בטלביזיה, היא תגיע בהמשך השבוע. סופסוף אני הולך לחוות 4K, לצערי לא עוד שנתיים על הOLED שחלמתי עליה אבל עדין 4K HDR ב-65". הלכתי על 64UJ630Y של LG, אני לא מצפה במחיר הזה לביצועי על (6300 שקלים) אבל היא כן עם מטריצת LED אחורית ולא מוארת קצוות כך שלפחות לא נסבול מקונוסי אור בצדדים (ונקווה שלא יהיו יותר מדי בלום במרכז המסך). אני לא בטוח איך ה1070 מתמודד עם 4K, רזולוציה קצת גבוהה בשבילו אני משער, אבל אני בטוח שגם 1440P נראה טוב אם שמים מספיק AA. בנוסף קניתי גם רסיבר חדש כי הקודם לא תומך ב4K, עולם ההוצאות של הדבר הזה הוא איסופי.

ואם כבר ב-setup החדש שלי עסקינן, יש למישהו המלצה למקלדת/טראקפד עם טווח ממש טוב? המחשב נמצא במקומה שניה, ממש מעל לטלביזיה כך שהסיגנל צריך לעבור דרך הרצפה אבל בקו אוירי המחשב והספה בסלון די קרובים, אולי 4-5 מטרים. אני די בטוח שהשלט ONE עובד בטווחים האלה מצויין דרך קירות, השלט 360 עבד יופי, אבל אני קצת קלולס בנושא מקלדת משולבת טראקפד.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 03 ספטמבר 2017, 17:00

תתחדש
אני עוד לא קרוב לקנות טלוויזיה חדשה
אבל עם היתי קונה היום, זה היה 4k
לא כי אני צריך היום, אלה במחשבה לעתיד

ולא הבנתי למה רכשתה רסיבר חדש?
זה לאודיו, אין לזה רזולוציה בכלל

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ספטמבר 2017, 17:37

אם אתה מתחבר דרך HDMI אז גם התמונה מן הסתם עוברת דרך הרסיבר. התוצאה הסופית היא המכנה המשותף הנמוך ביותר, במקרה של הרסיבר הנוכחי שלי מדובר ב1080P.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 24 אורחים