הודעהעל ידי DrKeo » 19 אוקטובר 2017, 13:51
אני חושב ש2019 זה מוקדם מדי. הפס4 רק השנה התחילה באמת לספק את הסחורה, הדור הזה ממריא ואני לא רואה איך כל התעשיה הולכת להתהפך על הראש שוב עוד שנתיים, ביחוד שרק יצאה הX וגם הפרו תהיה רק בת 3 שנים. גם קפיצה ל10TFLOPS נשמעת לי קטנה בצורה קיצונית, שוב פעם נתקע עם קונסולות עם כוח GPU נוראי? ווגה 54 נותן היום 10.5TFLOPS, אז אנחנו מדברים על כרטיס בכוח של 1070GTX שיהיה ביציאה של הפס5 כרטיס בן 3.5 שנים? ה1070GTX יהיה בסוף 2019 יותר מיושן מה970GTX היום. אז אולי בצד הגרפי לא נעבור מהפכה מטורפת אבל דווקא בצד של המעבד, המהפכה האמיתית של הדור הבא, הוא לא הביא כלל פרטים. לעבור מהדבר הפתטי שיש בתוך הקונסולות הנוכחיות לאיזה threadripper פשוט יעשה מהפכה בתעשיה הזאת שלא ראינו מאז שה360 יצאה.
בכל מקרה, נשמע לי חלש מדי מוקדם מדי. אולי זה באמת כלי להלחם במיקורוסופט והX שיוצאת עוד רגע.
בנושא BC, אני לא רואה עולם שבו בדור הבא לא יהיה 100% תמיכה לאחור חוץ מאשר לבעיות משפטיות. יש לי הרגשה שחלק מהמעבר של מיקרוסופט ל"משפחת אקסבוקס" במקום לדבר על האקסבוקס ONE, הוא שהחוזים מול חברות צד ג' אומרים עכשיו שהמשחקים שלהם מפותחים למשפחת אקסבוקס ולא ספציפית לONE כך שכשיגיע הדור הבא, הם פשוט יוכלו לתת לכולם לרוץ עליה ככה בלי הבלגן המשפטי שיש להם היום עם כל משחק 360 שהם רוצים לשים על הONE. אם עד סוף הדור מיקרוסופט יביאו את רוב ה360 והXBOX המקורית אל הONE, הם הגיעו למצב די דומה לPC שבו כנראה כל משחק שיצא אי פעם לכל אקסבוקס ירוץ על האקסבוקס 4 ככה OUT OF THE BOX וזה יהיה נהדר. אני גם לא חושב שזאת תהיה פגיעה גדולה מדי בהכנסות של המפיצות, אולי אפילו ההפך, זה יהיה תחילת עידן "שלם 10$ ל-DLC שדרוג גרפי".
אם נדבר רגע על השדרוגים האנקרמנטאלים, אני לגמרי בעד ואני חושב שזה מודל נהדר. אין סיבה באמת לעשות קפיצה מלאה פעם בהמון שנים כשאפשר לעשות צעדים קטנים יותר של 4 שנים. כשיש 100% תמיכה לאחור בלי אמולציה אז זאת כבר לא בעיה. אני לא רואה סיבה למה ב-2021 מיקרוסופט לא תוציא קונסולה עם מעבד AMD חזק ו-GPU חזק ויכריזו שהONE מתה והX היא עכשיו הבסיס. כנראה שנראה משחקים על האקסבוקס 4 נראים ממש טוב בזמן שעל ה-X הם יראו על גרפיקה "מדיום" ואולי גם נראה 60FPS מול 30FPS (שדרוג מאסיבי לCPU, זה לא יהיה מקרה הS מול הX היום). ואז הם יכולים בסביבות 2025 להגיד שהX מתה והנה האקסבוקס Z או לא יודע מה וכך הלאה. תמיד לתמוך בשני דורות של קונסולות, שדרוג אנקרמנטאלי כל 4 שנים ובגלל שיש 100% תמיכה בין כל הקונסולות מפתחות יוכלו להוציא משחקים שירוצו גם 3 או 4 דורות לאחור. למשל אין שום סיבה שפיפ"א 25 לא ירוץ על האקסבוקס החמישית, הרביעית וגם ה-X ואולי אפילו ה-S. למה לא? זה כמו PC עם הגדרות אולטרה, מדיום ו-LOW. הגיימרים ירוויחו, המפתחות ירוויחו מלהוציא את המשחקים שלהם ל-3-4 דורות של מכשירים, ביחוד אינדי (אני די בטוח ש-stardew valley יכול לרוץ גם על הפס2). גם בתחום המחיר כולם ירוויחו, זה אומר שתמיד תהיה בשוק קונסולה רלוונטית בסביבות ה200$+ ובאותו זמן קונסולה HIGH END בסביבות ה400$, כל צרכן ומה שמתאים לו בזמן שכולם משחקים ביחד באותם משחקים.
We're just normal men. We're just innocent men