ת׳רד Valve הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

Re: ת׳רד Valve הרשמי

הודעהעל ידי sharonbn » 18 אוקטובר 2017, 22:45

אתה מתעקש כל הזמן להביא את הטיעון של "בעוד עשרות שנים הכל יכול לקרות" אבל כשאני עונה לך על זה אז אתה אומר שאתה "מדבר על ההווה ולא על העתיד הלא ידוע." אולי תחליט?? בעוד עשרות שנים הטכנולוגיה של אחסון ושירותי האחסון יהיו שונים מאד מהיום.
משחקים שקונים בבאנדל של שישה בדולר לא מכילים 20-50 ג'יגה, ולא ממש אבידה גדולה אם ילכו לאיבוד.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 19 אוקטובר 2017, 01:04

אתה מבלבל שני טיעונים. סטטיסטית, עוד כמה עשרות שנים הכל יכול לקרות, לכן עדיף לצמצם סיכונים ולא להסתמך על רייד שמחובר למחשב כגיבוי. זה טיעון אחד. הטיעון השני הוא שמתישהו בעתיד כנראה שהטכנולוגיה תשתפר פלאים והבעיה תיפתר. אבל אתה לא יודע אם זה יהיה עוד 20 שנה או עוד 60 שנה. טכניקות האחסון למשתמש הקצה לא השתנו מהותית ב-20 שנה האחרונות. גם היום וגם אז מדובר על דיסקים לכמויות גדולות של דאטה. כונני דיסק קשיח למשל נמצאים איתנו כבר 60 שנה בערך, כשהיתרונות והחסרונות שלהם נותרו על כנם. לכן אני אומר שאין טעם לדבר על העתיד לצורך הדיון, כי מאוד יתכן שעד שהישועה תגיע, הדיסקים שלך ימותו.

ובנוגע למשחקים בבאנדל, לא מדויק, כי בסוף כמעט כל משחק מגיע לבאנדל של דולר. את רייג׳ למשל קניתי בבאנדל והוא שוקל 50 ג׳יגה. אם אתה טוען שלא שווה לשמור עליהם, אני מסכים. לכן אין לי שום גיבויים של משחקים. עכשיו נשאלת השאלה למה לך יש.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 19 אוקטובר 2017, 08:13

אם עוד כמה שנים הכל יכול לקרות, אז גם יכול להיות שוואלב תפשוט את הרגל, סטים תיסגר ולא תהיה גישה לספריית המשחקים שלנו.
בעיניי הסיכוי שזה יקרה גבוה יותר מזה ששני דיסקים יתקלקלו בעת ובעונה אחת.
"עדיף לצמצם סיכונים ולא להסתמך על רייד שמחובר למחשב כגיבוי" אז על זה עניתי: לתוכן שהוא משחקי מחשב וסרטים וכאלה, למשתמש הביתי שאינו יעד לוירוסים של ransomware, הפתרון הזה הוא בהחלט סביר. אולי לא 100% בטוח, אז מה, זה ניהול סיכונים.
הטכנולוגיה של אחסון דיגיטאלי כן עברה שינוי מהותי בעשור האחרון - SSD. חוץ מזה, גם אם אנחנו נשארים עם הטכנולוגיה הקיימת, זה לא אומר שאני אשאר עם אותם דיסקים 20 שנה. כשאחד יתקלקל, אני אחליף אותו. כשהקיבולת לא תספיק, אני אחליף את שניהם. בממוצע יוצא לי לרכוש דיסק חדש אחת ל5 שנים. לאורך השנים אני אחליף את הדיסקים שלי כמה פעמים (כמו שאני אחליף את כל המחשב שלי)

אני שומר על המשחקים שאני אהבתי וארצה לשחק בהם שוב, או אלה שעוד לא שיחקתי בהם ואני קניתי כי אני מעוניין בהם ספציפית. כל האחרים, מבאנדלים, שחולקו חינם וכו, נשארים רק בספרייה אצל החנות. כמו שציינתי כבר פעמיים ועכשיו אני אציין בפעם השלישית, זה הוכיח את עצמו עם החנויות שקניתי מהן וסגרו את שעריהן. עכשיו האמבל נרכשו ע"י IGN ומי יודע איך זה ישפיע על הפעילות שלהם. בסטים, אוריג'ין ויופליי אני לא יכול לעשות גיבוי (באופן חוקי) ולכן אני משתדל לצמצם את הקניות שלי שם. כמעט כל המשחקים שלי באוריג'ין ויופליי חולקו חינם ע"י החנות.
ד"א יש לי גם ספריית DVD וגם היא מגובית על אותם דיסקים.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 19 אוקטובר 2017, 10:51

גם אם סטים תפשוט רגל, די בטוח שתדע על זה מראש ותוכל להתכונן ולגבות את מה שחשוב לך. לא רואה סיבה להקדיש לזה דיסקים שלמים מראש. כנראה שאפילו אז לא הייתי מגבה, כי המשחקים תמיד זמינים ברשת פיראטית. אגב, פעם גם אני נהגתי כמוך וגיביתי הכל, אבל הגעתי למסקנה שזה מיותר עם רוחב הפס שיש לי היום. אני יכול להשיג כמעט כל משחק שאני רוצה בקלות ובמהירות, גם אם אין לי אותו בסטים (וכן, אין לי בעיה עקרונית להוריד פיראטית משחקים שקניתי). וגם אם חס וחלילה לא אמצא, תמיד אוכל לקנות אותו שוב בסכום מצחיק. עלות הגיבוי במקרה הזה גדולה מההפסד, כי משחקים הם מוצרים שבד״כ מאבדים 90% מערכם תוך שנים ספורות.

נכון, יש SSD, אבל דיברתי על אחסון כמויות גדולות של דאטה. לצורך זה עדיין משתמשים באותו HDD לא אמין בעליל שנמצא איתנו כבר 60 שנה. טכנולוגיות אחסון הן בד״כ דוגמה לתחום שדי קפא על שמריו ביחס לשאר התעשייה. אז כן, יתכן שבסוף כולנו נשתמש אך ורק ב-SSD, אבל מי יודע מתי זה יקרה?

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 19 אוקטובר 2017, 11:48

לגבי הכדאיות של גיבוי, כ"א יעשה את החישוב שלו. לי זה חשוב מספיק על מנת להשקיע את המשאבים שהשקעתי.
זו אחת הסיבות להעדפה שלי את גוג על סטים. באופן כללי אני רוצה לתמוך בגוג שמקדמת את הגישה שצריך להקל על הצרכנים החוקיים והם לא צריכים להיות חלק מהמאבק הלגיטימי בפיראטיות. DRM בפירוש פוגע בחווית הקנייה והשימוש וגם מפר את זכות הקניין שלנו על המוצר שקנינו (בעיניי)

לגבי העתיד, בעיניי לפחות זה ברור לגמרי. אני לא מדבר על איזה תחזית מעורפלת של טכנולוגיה שנמצאת במעבדות חדשנות או בחיתוליה. היום יש כבר כונן SSD של 60TB. כונן של טרה אפשר למצוא ב1000 ש"ח והמחירים כל הזמן במגמת ירידה. אני מעריך שתוך 3 שנים כולנו נקנה כונני SSD בלבד ותוך 5 שנים כבר יהיה קשה למצוא כונן HDD. אולי למי שרוצה כונן 100TB. אפילו אם אני אופטימי, אפשר להזיז את ההערכה הזו בעוד שנתיים-שלוש. בעוד עשור כולנו נזכר שפעם היו לנו כוננים אופטיים כמו שהיום אנחנו זוכרים שפעם היו לנו כוננים פלופי.
אני מוכן לשים כסף על זה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 19 אוקטובר 2017, 16:18

אולי. אני לא הצלחתי למצוא ברשת מידע בנוגע לשרידות של SSD. אם אני דוחף לשם 5 טרה וזורק למגירה, מה הסיכוי שהמידע ישאר שם כשאפתח אותה עוד 30 שנה?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 אוקטובר 2017, 17:26

אנחנו לא מחזיקים את העותק היחידי של ההסטוריה האנושית, זה פאקינג INSTALLER של משחקים. RAID 1 כשמחליפים HDD כשהוא מתקלקל כנראה יחזיק לו "לעד" בסיכוי יותר גבוה מאשר שVALVE תהיה קיימת ותתן לך גישה מלאה לכל הספריה עוד 30 שנים. כן, תאונות יכולות לקרות, ברק יכול לפגוע בבית ושני הדיסקים ישרפו ביחד, אבל זה נדיר. רוב הסיכויים שגם עם כשלים של דיסקים לאורך השנים, עדין יהיו לו את התוכן עוד 30 שנים. לי יש קבצי MP3 משנות ה90 על המחשב, שורדים כבר 20 שנים. הם עברו לפחות 5 מחשבים ויותר מ-5 כוננים כולל התקלקלויות כוננים שונות. כן, היה יכול להיות מצב שהכל ילך לי לעזאזל אבל הנה, שרד 20 שנים כי תמיד היה לי גיבוי על איזה דיסק חיצוני או לפטופ ישן.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 19 אוקטובר 2017, 18:55

דיסק חיצוני או לפטופ ישן זה לא רייד שמחובר למחשב שלך בקביעות. הסיכוי שהמידע יאבד בתרחיש כזה הוא די גדול בטווח של 30 שנה.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 19 אוקטובר 2017, 19:19

אני אחזור שוב ושוב: ההנחה שלך היא שאותו צמד של דיסקים נדרש לשרוד לאורך 30 שנה. אין שום ציפייה כזו. אין שום ציפייה כזו משום מחשב ושום מכשיר אלקטרוני. בעוד 5 שנים בערך אולי יתקלקל דיסק אחד שלי, אז אני אקנה דיסק קשיח 6TB חדש. בעוד 8-10 שנים אני אחליף את כל המחשב על כל תכולתו. אז אני אקנה דיסק אחד חדש או אולי אחליט לקנות צמד דיסקים 12TB או אולי אקנה צמד דיסקים 6TB SSD ו5 שנים אח"כ (אנחנו 15 שנים מהיום) אני אחליף דיסק אחד ובעוד 20 שנה אני אחליף שוב את כל המחשב...
ככה שכל מה שנדרש מדיסק קשיח זה לחיות כ 5-10 שנים. צמד דיסקים יוחלף כל 10 שנים. במהלך 10 שנים זה סביר לצפות שמערך raid יתפקד בהצלחה.
אז נכון, גם בטווח של 10 שנים "הכל יכול לקרות" תיאורטית ייתכן שלמחרת ההתקנה שני הדיסקים יקרסו. כשאנחנו שוקליםן את הסיכוי לתרחיש כזה מול הפשטות והנוחות של raid אנחנו עושיםן ניהול סיכונים. אני (וכנראה יש עוד כמה פה) עשיתי הערכה שהסיכוי שבמהלך 10 שנים (לא 30 שנה) שני דיסקים קשיחים יקרסו או ימחקו בבת אחת הוא קטן מאד ואני מסכים לקבל את הסיכון בתמורה לפשטות והנוחות שנותן פתרון כזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 אוקטובר 2017, 19:30

כדי שזה יקרה צריך שמשהו פיזי יקרה למחשב או טעות אנוש מאוד נדירה. מישהו פה פעם פרמט את המחשב שלו בטעות? מה הסיכוי ששני הדיסקים ילכו לעולמם באותו היום? רוב הסיכויים שה-SETUP ישרוד 30 שנים, כמובן לא עם אותם דיסקים אבל המידע ישרוד. כן, ברור שקיים סיכוי סטטיסטי שכל המידע ילך, אבל הוא מאוד קטן ואני לא חושב שאדם ששומר אינסטולרים של משחקים צריך להיות מודאג, הוא לא אמזון.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 19 אוקטובר 2017, 19:55

וירוס, פשוט וירוס. לא פיזי, לא טעות אנוש, לא נדיר ולא נעליים.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 19 אוקטובר 2017, 20:00

וירוס שיעבור את האנטי וירוס וימחוק את כל הדיסקים זה כן נדיר.
מאד נדיר.
לי לא קרה בכל שנותיי כבעלים של מחשב, לא לחברים שלי ולא לאף אחד שאני מכיר.
מעולם.
כן קרה לי שדיסקים קרסו בגלל תקלת חומרה. מעולם לא היה לי וירוס שמחק את כל הדיסק

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 אוקטובר 2017, 20:01

אם זה דיסק אכסון ולא הכונן שחלונות מותקן עליו (אני אצא בהנחה ש-2017 וכנראה יש לשרון SSD) אז ברוב הוירוסים הכל יהיה בסדר. הסיכוי שכל הספריה שלך בסטים תהיה מלאה ונגישה עוד 30 שנים היא די קלושה, קבצים זמינים משנות ה-90 שעברו איתנו מHDD לHDD יש לכולנו.

ובעצם הנקודה החשובה היא לא שהאינסטולרים ישרדו אצלו 30 שנים אלה שהם רק ישבו כגיבוי הרי אם מחר המחשב שלו נהרס בשריפה הוא פשוט יקנה חדש ויכנס ל-GOG ויוריד הכל מחדש. בסטים הוא לא יכול לעשות את זה, גם אם הם יודיעו ששבוע הבא הם הולכים להסגר.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 19 אוקטובר 2017, 20:02

אז לי זה קרה פעם אחת. ולאחרונה הטרנד של למחוק (או להצפין, שבפועל זה די אותו דבר) הפך לפופולרי למדי. נדיר זה לא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 אוקטובר 2017, 20:03

InterAl כתב:אז לי זה קרה פעם אחת. ולאחרונה הטרנד של למחוק (או להצפין, שבפועל זה די אותו דבר) הפך לפופולרי למדי. נדיר זה לא.

באופן יחסי זה בהחלט נדיר, יש בארץ מליוני מחשבים, אפילו אם ל-10,000 אנשים הצפינו את המחשב (ואני בספק אם זה קרה אפילו ל1000), עדין מדובר בהרבה פחות מ-1%.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 19 אוקטובר 2017, 20:06

DrKeo כתב:אם זה דיסק אכסון ולא הכונן שחלונות מותקן עליו (אני אצא בהנחה ש-2017 וכנראה יש לשרון SSD) אז ברוב הוירוסים הכל יהיה בסדר. הסיכוי שכל הספריה שלך בסטים תהיה מלאה ונגישה עוד 30 שנים היא די קלושה, קבצים זמינים משנות ה-90 שעברו איתנו מHDD לHDD יש לכולנו.

ובעצם הנקודה החשובה היא לא שהאינסטולרים ישרדו אצלו 30 שנים אלה שהם רק ישבו כגיבוי הרי אם מחר המחשב שלו נהרס בשריפה הוא פשוט יקנה חדש ויכנס ל-GOG ויוריד הכל מחדש. בסטים הוא לא יכול לעשות את זה, גם אם הם יודיעו ששבוע הבא הם הולכים להסגר.

לא, ransomware למשל פוגעים בכוונת מכוון ב-data שלך. אם היית נדבק ב-wannacry, הרייד שלך היה שווה כקליפת השום. רייד אמור להגן (חלקית) מפני תקלות פיזיות, לא מתקלות תוכנה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 19 אוקטובר 2017, 20:07

DrKeo כתב:
InterAl כתב:אז לי זה קרה פעם אחת. ולאחרונה הטרנד של למחוק (או להצפין, שבפועל זה די אותו דבר) הפך לפופולרי למדי. נדיר זה לא.

באופן יחסי זה בהחלט נדיר, יש בארץ מליוני מחשבים, אפילו אם ל-10,000 אנשים הצפינו את המחשב (ואני בספק אם זה קרה אפילו ל1000), עדין מדובר בהרבה פחות מ-1%.

נכון. אבל זה טרנד שהתחיל רק לפני פחות משנה, ואתה צריך להכפיל את ההסתברות במספר המקרים לאורך כל עשרות השנים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 אוקטובר 2017, 20:12

דברתי על וירוסים, לא רנסומוור. רוב תקיפות הוירוס ישאירו מדיות אכסון שהם לא הדיסק של מערכת הפעלה במצב סביר לגמרי. רנסומוור קיימים כבר שנים אבל הם מעדיפים לתקוף עסקים ולא אנשים פרטיים כי הבן אדם ממוצע לא ישלם 5000$ בשביל לקבל את עבודת השורשים שלו מכיתה ז' שוב, עסק שיש לו על המחשב את כל הדו"ח הרבעוני של הרואה חשבון כן. אבל זה נכון, זאת אופציה, יכול להיות ששרון יהיה קורבן רנסומוור או וירוס אכזרי או שריפה או פגיעת ברק, כל האופציות פתוחות, יש המון דרכים שבהן הרייד 1 שלו ילך לעזאזל. אבל מה הסיכוי הטטיסטי של זה? מאוד נמוך, ביחוד להתחשב בכך שמובילות טכנולוגיה נוטות להתחלף כמו גרביים ורוב הסיכויים שהRAID 1 של שרון ישרוד שנים. נכון, יכול להיות מקרה שבו הוא גם לא ישרוד, אבל הייתי שם יותר כסף על הRAID 1 הזה, כל עוד שרון מתחזק אותו כשורה, מאשר על סטים. ביחוד שגם החלטות מנהליות וכל מני זכויות יוצרים שונות יכולות להשפיע על המצב. למשל AW לא נמכר יותר בגלל זכויות יוצרים של המוסיקה שבו, נכון שעדין אפשר להוריד אותו אם קנית אבל לקנות כבר לא. עוד 10 שנים עדין יהיה מותר להוריד אותו שוב בסטים אפילו אם סטים פעילה ב-100%? אין לי שמץ.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 19 אוקטובר 2017, 20:23

השתמשתי בוירוס כשם כללי לכל סוגי התקיפות. ונכון, בינתיים מעדיפים לתקוף ארגונים. אבל זה טרנד שהתחיל סה"כ לפני חצי שנה, אנחנו מדברים על העתיד. לא נשמע לי נדיר בכלל שב-30 שנים הקרובות הרייד שלו ידפק. אם אתה מסתמך על רייד כעל גיבוי בלעדי, הסיכוי שמתישהו תיתקל באיזשהו data corruption שיהרוס לך את המידע הוא לא זניח בכלל. שוב, רייד זה לא גיבוי, הוא רק משפר את ה-fault tolerance.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 19 אוקטובר 2017, 20:30

DrKeo כתב:דברתי על וירוסים, לא רנסומוור. רוב תקיפות הוירוס ישאירו מדיות אכסון שהם לא הדיסק של מערכת הפעלה במצב סביר לגמרי. רנסומוור קיימים כבר שנים אבל הם מעדיפים לתקוף עסקים ולא אנשים פרטיים כי הבן אדם ממוצע לא ישלם 5000$ בשביל לקבל את עבודת השורשים שלו מכיתה ז' שוב, עסק שיש לו על המחשב את כל הדו"ח הרבעוני של הרואה חשבון כן. אבל זה נכון, זאת אופציה, יכול להיות ששרון יהיה קורבן רנסומוור או וירוס אכזרי או שריפה או פגיעת ברק, כל האופציות פתוחות, יש המון דרכים שבהן הרייד 1 שלו ילך לעזאזל. אבל מה הסיכוי הטטיסטי של זה? מאוד נמוך, ביחוד להתחשב בכך שמובילות טכנולוגיה נוטות להתחלף כמו גרביים ורוב הסיכויים שהRAID 1 של שרון ישרוד שנים. נכון, יכול להיות מקרה שבו הוא גם לא ישרוד, אבל הייתי שם יותר כסף על הRAID 1 הזה, כל עוד שרון מתחזק אותו כשורה, מאשר על סטים. ביחוד שגם החלטות מנהליות וכל מני זכויות יוצרים שונות יכולות להשפיע על המצב. למשל AW לא נמכר יותר בגלל זכויות יוצרים של המוסיקה שבו, נכון שעדין אפשר להוריד אותו אם קנית אבל לקנות כבר לא. עוד 10 שנים עדין יהיה מותר להוריד אותו שוב בסטים אפילו אם סטים פעילה ב-100%? אין לי שמץ.

או בקיצור, ניהול סיכונים. כ"א פועל לפי התחושת בטן שלו (כי הרי אנחנו לא באמת בודקים את תפוצת הוירוסים ואת אחוז ההצלחה של האנטי וירוסים ואת אורך החיים של דיסק וכו) ויצא שאני וDrKeo מעריכים שמערך raid יצליח לשרוד בהצלחה 10 שנים עד שיוחלף בחדש ושהסיכוי שוירוס ימחק את כל הדיסקים קטן מספיק כדי לא לפסול את הפתרון הזה כגיבוי.

ד"א הזוכה בפרס נובל בכלכלה השנה זכה על עבודה בה הוכיח שבדיוק ככה גם אנשים ואפילו חברות מקבלות החלטות בנושאים כלכליים ובכלל.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 19 אוקטובר 2017, 20:33

InterAl כתב:השתמשתי בוירוס כשם כללי לכל סוגי התקיפות. ונכון, בינתיים מעדיפים לתקוף ארגונים. אבל זה טרנד שהתחיל סה"כ לפני חצי שנה, אנחנו מדברים על העתיד. לא נשמע לי נדיר בכלל שב-30 שנים הקרובות הרייד שלו ידפק. אם אתה מסתמך על רייד כעל גיבוי בלעדי, הסיכוי שמתישהו תיתקל באיזשהו data corruption שיהרוס לך את המידע הוא לא זניח בכלל. שוב, רייד זה לא גיבוי, הוא רק משפר את ה-fault tolerance.

אבל אתה חוזר שוב על אותה טעות - אתה לוקח מצב קיים ומשליך אותו 30 שנה קדימה בלי לחשוב שתהיה התקדמות בתחום הנגדי
אני מתכוון שגם אמצעי ההגנה למינהם ישתכללו במשך הזמן הזה

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 19 אוקטובר 2017, 20:57

sharonbn כתב:
InterAl כתב:השתמשתי בוירוס כשם כללי לכל סוגי התקיפות. ונכון, בינתיים מעדיפים לתקוף ארגונים. אבל זה טרנד שהתחיל סה"כ לפני חצי שנה, אנחנו מדברים על העתיד. לא נשמע לי נדיר בכלל שב-30 שנים הקרובות הרייד שלו ידפק. אם אתה מסתמך על רייד כעל גיבוי בלעדי, הסיכוי שמתישהו תיתקל באיזשהו data corruption שיהרוס לך את המידע הוא לא זניח בכלל. שוב, רייד זה לא גיבוי, הוא רק משפר את ה-fault tolerance.

אבל אתה חוזר שוב על אותה טעות - אתה לוקח מצב קיים ומשליך אותו 30 שנה קדימה בלי לחשוב שתהיה התקדמות בתחום הנגדי
אני מתכוון שגם אמצעי ההגנה למינהם ישתכללו במשך הזמן הזה

וגם אמצעי התקיפה ישתכללו במשך הזמן הזה. זה משחק של חתול ועכבר.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 19 אוקטובר 2017, 21:05

ולכן הסיכוי להדבקות אמור להשאר כמו היום

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 19 אוקטובר 2017, 21:07

לא בהכרח. אבל גם אם כן, זה לא אומר שהוא זניח.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 21 אוקטובר 2017, 08:57

כמו שכבר אמרתי, עניין של ניהול סיכונים. כ"א שיעשה את ההערכה שלו לגבי כמה משמעותי הסכנה של וירוס שימחק או יצפין את כל הדיסקים ועד כמה מגינים עלינו אמצעי ההגנה שיש לנו ושיהיו לנו בעתיד. בעייני ההגדרה "זניח" דווקא מתאימה טוב את הסיכון הזה. (וכנראה אני לא לבד)
זה בדיוק כמו לעשות הערכה כמה זמן תהיה לנו גישה לספריית המשחקים של סטים ושאר החנויות. לאורך 30 שנה, זה יקרה. ממש ככה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 26 אורחים