PS4 | הנושא הרשמי 2

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

Re: PS4 | הנושא הרשמי 2

הודעהעל ידי Klayman » 02 אוקטובר 2017, 19:03

Nucleus_Dawn כתב:
DrKeo כתב:וכבר אמרתי בעבר שGZ לא מיצג, זה דמו רע. כל הטוב של המשחק מגיע מהעולם הפתוח ובGZ לא רק שאתה לא בעולם פתוח, אתה תקוע בבסיס דחוס עד מוות. GZ לא מיצג, תטחן את החצי שעה שצריך להשקיע בכדי לסיים אותו ותראה אם MGS5 תופס אותך כי הוא חיה אחרת לגמרי. זה כמו שיביאו לך שלב סגור של GTA5, היית מפסיק לשחק אחרי 3 דקות :)

כן כן... זה ברור לי. אני לא מניח שהוא מייצג.

אולי באמת אנסה לשחק בו שוב, על הרמה הכי נמוכה, או משהו. סתם כדי לעבור זריז את ההקדמה של המשחק האמיתי.

את ההקדמה בבית החולים?? היא מעולה!
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוקטובר 2017, 20:56

אני חושב שהוא התכוון שהוא ישחק את GZ מהר מהר, כלומר GZ הוא ההקדמה למשחק האמיתי :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 02 אוקטובר 2017, 21:31

DrKeo כתב:אני חושב שהוא התכוון שהוא ישחק את GZ מהר מהר, כלומר GZ הוא ההקדמה למשחק האמיתי :)

אכן.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 02 אוקטובר 2017, 22:38

פיו
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 03 אוקטובר 2017, 14:12

גרסא 5.0 זמינה להורדה עכשיו,לא עדכון מאוד משמעותי: ההתראות נגישות מquick menu עכשיו,כל מיני שינויים לרשמית חברים,סטרימינג ב-1080P/60 לבעלי PRO דרך טוייץ' ו...זהו,נראה לי. אני לא מעדכן אף פעם לגרסא X.0 תמיד מחכה לעדכון המתקן שיוצא כמה ימים אחרי.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 18 אוקטובר 2017, 23:38

אני באמת לא יודע מה לעשות עם הוידאו של הבחור הזה,הוא אותו אחד שהדליף את ה-SPECS של ה-PRO לפי GAF:

תקציר:
-פס5 ב-2019,Specs: סביב ה-10TF ל-GPU,עדיין לא מספר סופי כיוון שאין אפילו Dev kits עדיין וסוני פשוט מפתחת ל-PC שאמור להיות באיזור של הקונסולה. RAM בין 12 ל-16GB ו-CPU שעדיין לא נקבע (?)
-יש סטודיו חדש שעוד לא שמענו עליו שעובד על משחק לפס5 במשך משהו כמו שנתיים ועל פי המקור של הבחור יש שם הרבה כישרון טכני בדומה לגרילה. נשמע לי קצת הזוי
-יש מצב שהדליפה הזו מכוונת כדי להוציא קצת אוויר מהבלון של ה-ONE X.

בדרך כלל אני לא שם כל מיני שמועות הזויות על הדור הבא,אבל הבחור הזה עם רקורד די אמין והוא באמת לא נשמע כמו מבלשט. עדיין,להתייחס לזה כשמועה ושמועה בלבד.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 אוקטובר 2017, 11:07

על פניו נשמע גם ככה די כמו הימור בטוח... למרות שלדעתי סיכוי סביר ל-2020... אבל אם זה יהיה 2019 זה יהיה בול בזמן לANTHEM ו-GTA 6
:P

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 19 אוקטובר 2017, 11:15

אני ממש לא חושב שסוני החליטו על שנה כבר. יותר סביר שהם החליטו על שנה מינימלית שבה הם יהיו מוכנים, אבל הם יעבירו את התכנון לשלבים הבאים רק כשהם יחשבו שהPS4 תפסיק למכור טוב.
אז יכול להיות שההדלפה הזו נכונה, אבל היא לא מלמדת אותנו יותר מידי.

לא יפתיע אפילו אם נראה את הדור הזה נמשך עד 2021-2.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 אוקטובר 2017, 11:22

הם שמים לעצמם TARGET, הגיוני שקבעו אותו לחגים 2019, והגיוני מאוד שגם לא יעמדו במטרה שלהם, אבל אם זו אכן המטרה, אז אלא אם תהיה פירצת דרך טכנולוגית ממש משמעותית אז זה לא ישתנה ביותר משנה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 19 אוקטובר 2017, 11:39

Laskin כתב:הם שמים לעצמם TARGET, הגיוני שקבעו אותו לחגים 2019, והגיוני מאוד שגם לא יעמדו במטרה שלהם, אבל אם זו אכן המטרה, אז אלא אם תהיה פירצת דרך טכנולוגית ממש משמעותית אז זה לא ישתנה ביותר משנה.

כן, אבל נראה לי הגיוני יותר שמדובר בתאריך יעד גמיש. כלומר, "אם הPS4 תתחיל למכור ממש מעט ברבעון השלישי של 2018, אז נהייה מוכנים לחגים 2019", אבל כל רבעון שהם ממשיכים למכור מצוין, הם ידחו את ההשקה עוד קצת ועוד קצת. במקביל כל דחייה כזאת תוזיל את עלויות הטכנולוגיה ותאפשר להם גם לשפר קצת את המכשיר שכן ייצא בסופו של דבר.

אז אם נתייחס להדלפה, אפשר להגיד שסוני מתכננים שיהיה 10TF במקרה והמכשיר ייצא ב2019, אבל אם הPS4 תמשיך למכור מצוין, המכשיר ייצא ב2020 ואז הנתונים הטכניים שלו בוודאי ישתפרו במידה מסוימת.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 אוקטובר 2017, 11:45

אני לא חושב שזה ממש תלוי במכירות של הPS4. הוא מוכר מצויין כבר עכשיו, אפילו אם יגביר את הקצב זה לא באמת מאוד משנה, יש להם הערכות סבירות כמה המכשיר ימכור כשירד ל-200 דולר אני מניח והן בטח לא מאוד רחוקות ממה שיהיה... גם זה לא שעוד 20 מליון יחידות בהכרח משנות משהו, או ששווה בגלל זה לעקב פרוייקט, עם פוטנציאל גדול מאוד בעוד שנתיים שלמות, לבטל הסכמים חתומים עם יצרני צ'יפים, ובגלל זה לצאת אחרי המתחרים לשוק, או אחרי שהם מצליחים להתבסס טוב יותר.

אם חברה כזו שמה לעצמה מטרה לצאת לשוק בתאריך מסויים, אני לא חושב שבשום אופן הם לא ישנו את זה ביותר משנה אלא אם יש משהו ממש קריטי בתעשייה שמשנה את המשחק.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 19 אוקטובר 2017, 11:51

Laskin כתב:אני לא חושב שזה ממש תלוי במכירות של הPS4. הוא מוכר מצויין כבר עכשיו, אפילו אם יגביר את הקצב זה לא באמת מאוד משנה, יש להם הערכות סבירות כמה המכשיר ימכור כשירד ל-200 דולר אני מניח והן בטח לא מאוד רחוקות ממה שיהיה... גם זה לא שעוד 20 מליון יחידות בהכרח משנות משהו, או ששווה בגלל זה לעקב פרוייקט, עם פוטנציאל גדול מאוד בעוד שנתיים שלמות, לבטל הסכמים חתומים עם יצרני צ'יפים, ובגלל זה לצאת אחרי המתחרים לשוק, או אחרי שהם מצליחים להתבסס טוב יותר.

אם חברה כזו שמה לעצמה מטרה לצאת לשוק בתאריך מסויים, אני לא חושב שבשום אופן הם לא ישנו את זה ביותר משנה אלא אם יש משהו ממש קריטי בתעשייה שמשנה את המשחק.

אני מסכים עם החלק האחרון של דבריך. בדיוק מהסיבה הזאת אני לא חושב שהם שמו לעצמם מטרה לצאת לשוק בתאריך מסוים. אני חושב שמה שהם עושים זו עבודת תכנון ושהם יחליטו להעביר את התוכנית לשלבים הבאים, בהתאם למכירות של הPS4. הם יעשו את המעבר הזה לנקודה שממנה אין חזרה (מסיבות של חוזים עם יצרני צ'יפים וכן הלאה), רק כאשר הם יגיעו למסקנה שהPS4 תפסיק לעשות להם כסף ושיש להם סיבה להשקיע הון בהשקת קונסולה חדשה.
מה שהם כן שמו לעצמם למטרה זה להיות מוכנים לתאריך מינימלי, בהתאם לביצועים של הPS4. התאריך המינימלי הזה יכול להיות החגים 2019 שמוזכרים בהדלפה. אם הPS4 תפסיק לפתע למכור מדהים ותמשיך למכור לא מדהים גם ב250$, הם יעברו לשלבים מתקדמים יותר של תכנון וגם יקבעו לעצמם תאריך קשיח.

אם תיקח את הדור הקודם כדוגמא, לא היה מפתיע לגלות שגם סוני וגם מייקרוסופט היו בתהליכי תכנון שאיפשרו להן להוציא קונסולות חדשות 5 שנים לאחר תחילת הדור ולא 8 שנים אחריו. בגלל שגם ה360 (עם הקינקט) וגם הPS3 המשיכו למכור טוב באופן חריג גם שנים ארוכות אחרי יציאתן, התכנון הגמיש הזה איפשר להם לדחות את הוצאת הPS4 והONE כמה שנים.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 אוקטובר 2017, 11:59

ברור, זה עדיין על הנייר. אבל אם זה אכן מונח ככה, אז הסיכוי שזה יידחה בשנתיים שלמות הוא ממש קטן בעיניי, שלא נדבר על שלוש (כתבת 2021-22)
עם זאת - תמיד "הכל יכול להיות" :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 19 אוקטובר 2017, 12:02

Laskin כתב:ברור, זה עדיין על הנייר. אבל אם זה אכן מונח ככה, אז הסיכוי שזה יידחה בשנתיים שלמות הוא ממש קטן בעיניי, שלא נדבר על שלוש (כתבת 2021-22)
עם זאת - תמיד "הכל יכול להיות" :)

כאשר התכנון הוא מלכתחילה לדחות בהתאם לביצועים של הPS4, זה הופך לסביר יותר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 19 אוקטובר 2017, 12:17

פרט חשוב שלא ציינתי הוא שעל פי הבחור הפס5 יהיה BC עם כל התוכן של הפס4. אני חושב ש-BC לדור הבא היא גם ככה די given -הפס4 עובד עם APU מקוסטם של PC ולא אמורה להיות בעיה לשמור על התאימות אחורה. מיקרוסופט,שכרגע בכלל לא ברור מה התוכניות שלהם לדור הבא אם בכלל יש להם כאלה (אני יודע שהם אמרו שהם מוותרים על רעיון הדורות אבל פשוט קשה לי להאמין שה-ONE X יהיה התשובה שלהם לפס5) בוודאות הולכים לשמור על BC,אני כמעט בטוח שפיל ספנסר חרט את זה על הקיר במשרד שלו :) . ככה שאם הפס5 BC לפס4,יש מצב שהמומנטום של הפס4 כמעט ולא ייפגע כתוצאה מהפס5,כי אנשים יוכלו לרכוש את אותו התוכן גם בפס5,ועם הורדת מחיר ל-250/200 דולר הפס4 יוכל למכור בקצב די בריא ולהיות די קרוב למחזור החיים של הפס3 בסופו של דבר.
בכל מקרה,אישית 2019 נשמע לי מוקדם מדי,בדור הקודם,כשהיינו שנתיים לפני הדור הנוכחי היו כבר המון שמועות ופרטים על התוכניות של סוני ומיקרוסופט לעתיד וכיום אין כלום וקשה לי להאמין שזה בגלל שמירה הדוקה יותר על המידע שלהם. אני מהמר על סוף 2020.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 19 אוקטובר 2017, 12:36

Uncle Pey'j כתב:פרט חשוב שלא ציינתי הוא שעל פי הבחור הפס5 יהיה BC עם כל התוכן של הפס4. אני חושב ש-BC לדור הבא היא גם ככה די given -הפס4 עובד עם APU מקוסטם של PC ולא אמורה להיות בעיה לשמור על התאימות אחורה. מיקרוסופט,שכרגע בכלל לא ברור מה התוכניות שלהם לדור הבא אם בכלל יש להם כאלה (אני יודע שהם אמרו שהם מוותרים על רעיון הדורות אבל פשוט קשה לי להאמין שה-ONE X יהיה התשובה שלהם לפס5) בוודאות הולכים לשמור על BC,אני כמעט בטוח שפיל ספנסר חרט את זה על הקיר במשרד שלו :) . ככה שאם הפס5 BC לפס4,יש מצב שהמומנטום של הפס4 כמעט ולא ייפגע כתוצאה מהפס5,כי אנשים יוכלו לרכוש את אותו התוכן גם בפס5,ועם הורדת מחיר ל-250/200 דולר הפס4 יוכל למכור בקצב די בריא ולהיות די קרוב למחזור החיים של הפס3 בסופו של דבר.
בכל מקרה,אישית 2019 נשמע לי מוקדם מדי,בדור הקודם,כשהיינו שנתיים לפני הדור הנוכחי היו כבר המון שמועות ופרטים על התוכניות של סוני ומיקרוסופט לעתיד וכיום אין כלום וקשה לי להאמין שזה בגלל שמירה הדוקה יותר על המידע שלהם. אני מהמר על סוף 2020.

עקרונית הONE X הוא כבר איזה חצי דור קדימה. אולי עוד 4 שנים, כשייצא גם הPS5, פשוט נראה עוד קפיצה דומה של חצי דור ובעצם הם יהיו במקום דומה לקונסולה של סוני.
נראה לי סביר גם שהקפיצה הזאת של מייקרוסופט תהייה דומה לONE X, כך שימשיכו להוציא משחקים לX, כאשר הONE המקורית תזנח מאחור. נדב גם דיבר לא מעט על המודל הזה כשהתחילו רק הדיבורים על הPRO ועל הONE X ואני ממש בעדו.

בנוגע לBC - אני חושב שעם המעבר לשוק יותר ויותר דיגיטלי, זה הופך ליותר ויותר חשוב ויותר ויותר ברור מאליו. מצד שני, BC זה לוותר על הכנסות. לא יוכלו למכור את ג'ורני שוב, כמו שעשו בדור הזה. לא יהיה אפשר לקנות את FFVII שוב. אני חושב שזה תזרים מזומנים די בטוח וסוני היו מעדיפים לא לוותר על זה. נקווה שמייקרוסופט באמת ימשיכו לקדם את העניין בצורה טובה ובתחילת דור חדש סוני פשוט לא ירצו שיהיה לXBOX החדשה פיטצ'ר שלPS5 אין.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 אוקטובר 2017, 13:51

אני חושב ש2019 זה מוקדם מדי. הפס4 רק השנה התחילה באמת לספק את הסחורה, הדור הזה ממריא ואני לא רואה איך כל התעשיה הולכת להתהפך על הראש שוב עוד שנתיים, ביחוד שרק יצאה הX וגם הפרו תהיה רק בת 3 שנים. גם קפיצה ל10TFLOPS נשמעת לי קטנה בצורה קיצונית, שוב פעם נתקע עם קונסולות עם כוח GPU נוראי? ווגה 54 נותן היום 10.5TFLOPS, אז אנחנו מדברים על כרטיס בכוח של 1070GTX שיהיה ביציאה של הפס5 כרטיס בן 3.5 שנים? ה1070GTX יהיה בסוף 2019 יותר מיושן מה970GTX היום. אז אולי בצד הגרפי לא נעבור מהפכה מטורפת אבל דווקא בצד של המעבד, המהפכה האמיתית של הדור הבא, הוא לא הביא כלל פרטים. לעבור מהדבר הפתטי שיש בתוך הקונסולות הנוכחיות לאיזה threadripper פשוט יעשה מהפכה בתעשיה הזאת שלא ראינו מאז שה360 יצאה.

בכל מקרה, נשמע לי חלש מדי מוקדם מדי. אולי זה באמת כלי להלחם במיקורוסופט והX שיוצאת עוד רגע.

בנושא BC, אני לא רואה עולם שבו בדור הבא לא יהיה 100% תמיכה לאחור חוץ מאשר לבעיות משפטיות. יש לי הרגשה שחלק מהמעבר של מיקרוסופט ל"משפחת אקסבוקס" במקום לדבר על האקסבוקס ONE, הוא שהחוזים מול חברות צד ג' אומרים עכשיו שהמשחקים שלהם מפותחים למשפחת אקסבוקס ולא ספציפית לONE כך שכשיגיע הדור הבא, הם פשוט יוכלו לתת לכולם לרוץ עליה ככה בלי הבלגן המשפטי שיש להם היום עם כל משחק 360 שהם רוצים לשים על הONE. אם עד סוף הדור מיקרוסופט יביאו את רוב ה360 והXBOX המקורית אל הONE, הם הגיעו למצב די דומה לPC שבו כנראה כל משחק שיצא אי פעם לכל אקסבוקס ירוץ על האקסבוקס 4 ככה OUT OF THE BOX וזה יהיה נהדר. אני גם לא חושב שזאת תהיה פגיעה גדולה מדי בהכנסות של המפיצות, אולי אפילו ההפך, זה יהיה תחילת עידן "שלם 10$ ל-DLC שדרוג גרפי".

אם נדבר רגע על השדרוגים האנקרמנטאלים, אני לגמרי בעד ואני חושב שזה מודל נהדר. אין סיבה באמת לעשות קפיצה מלאה פעם בהמון שנים כשאפשר לעשות צעדים קטנים יותר של 4 שנים. כשיש 100% תמיכה לאחור בלי אמולציה אז זאת כבר לא בעיה. אני לא רואה סיבה למה ב-2021 מיקרוסופט לא תוציא קונסולה עם מעבד AMD חזק ו-GPU חזק ויכריזו שהONE מתה והX היא עכשיו הבסיס. כנראה שנראה משחקים על האקסבוקס 4 נראים ממש טוב בזמן שעל ה-X הם יראו על גרפיקה "מדיום" ואולי גם נראה 60FPS מול 30FPS (שדרוג מאסיבי לCPU, זה לא יהיה מקרה הS מול הX היום). ואז הם יכולים בסביבות 2025 להגיד שהX מתה והנה האקסבוקס Z או לא יודע מה וכך הלאה. תמיד לתמוך בשני דורות של קונסולות, שדרוג אנקרמנטאלי כל 4 שנים ובגלל שיש 100% תמיכה בין כל הקונסולות מפתחות יוכלו להוציא משחקים שירוצו גם 3 או 4 דורות לאחור. למשל אין שום סיבה שפיפ"א 25 לא ירוץ על האקסבוקס החמישית, הרביעית וגם ה-X ואולי אפילו ה-S. למה לא? זה כמו PC עם הגדרות אולטרה, מדיום ו-LOW. הגיימרים ירוויחו, המפתחות ירוויחו מלהוציא את המשחקים שלהם ל-3-4 דורות של מכשירים, ביחוד אינדי (אני די בטוח ש-stardew valley יכול לרוץ גם על הפס2). גם בתחום המחיר כולם ירוויחו, זה אומר שתמיד תהיה בשוק קונסולה רלוונטית בסביבות ה200$+ ובאותו זמן קונסולה HIGH END בסביבות ה400$, כל צרכן ומה שמתאים לו בזמן שכולם משחקים ביחד באותם משחקים.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 19 אוקטובר 2017, 14:47

אני חושב שהבעיה העיקרית בגישה הזו היא העובדה שבכל קפיצה דורית למעשה המכנה המשותף הכי נמוך לפיתוח הוא הקונסולה החלשה ביותר בדור החדש (במקרה הזה נגיד שה-one הרגיל) אבל אתה עדיין מקבל קפיצה משמעותית וכזו שהיא הרבה מעבר ל'הגדרות אולטרה ומדיום במשחקים. ליצור עולמות מורכבים יותר,פיזיקה ריאליסטית יותר יהיו מאוד תלויים ב-CPU כמו שאני בטוח שאתה יודע יותר טוב ממני,אבל עדיין אם צריך לפתח משחק כך שיפעל גם על האיטרציה הקודמת,וזו שלפניה וזו שלפניה אתה רק מנמיך את המכנה המשותף הכי נמוך ופוגע במשחק. דוגמא לזה ראיתי כשקראתי את הספר של גייסון שרייר מקוטאקו ובפרק על Dragon age אחד המפחתים אמר שלמעשה המשחק היה אמור להיות הרבה יותר אמביציוזי ממה שיצא בסופו של דבר כי גרסאות דור קודם פשוט נכפו על הצוות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 אוקטובר 2017, 14:55

אין הבדל גדול בין מעבר דור כל 8 שנים לבין לתמוך לאחור בקונסולה הקודמת עד שהיא הופכת להיות בת 8, בשני המקרים החומרה הכי ישנה שתתמוך בה לכל היותר היא בת 8. כמובן שחברה כמו EA יכולה לתמוך גם 12 שנים לאחור עם משחק כמו פיפ"א אבל מיקרוסופט לא תאכוף את זה. כלומר משחק חייב לתמוך תמיד גם בגרסה הקודמת אבל אם מפתחת רוצה להתפרע גם עם גרסאות ישנות יותר אז שיהיה לה לבריאות. זה גם עושה את הכניסה באמצע הדור הרבה יותר קלה, כל 4 שנים יש לך נקודת כניסה. תחשוב שעכשיו שיש לפס4 סופסוף תוכן טוב, תוכל לקנות פס4 ולקבל את החומרה הכי חזקה, הטוב משני העולמות. כלומר כן, הפרו בערך עושה את זה אבל יש לפרו שני חסרונות ענקיים:
1) החוסר יכולת בתחום OS של סוני אומרת שהפרו היא ממש פס4 עם SLI ו-OC, אותה חומרה, וזה מאוד מגביל אותה.
2) עוד 4 שנים הפרו תהיה חסרת כל ערך בזמן שבמעבר אנקרמנטאלי היא תריץ את כל המשחקים הכי חדשים ל-8 שנים.

אז כן, תמיד תהיה חומרה מסויימת שתגביל אותך אבל אל תשכח שכשיוצאת חומרה חדשה, עדין נוטשים חומרה מסויימת ותהיה קפיצה כך או כך כל 4 שנים בלי קשר למגבלה. כלומר אם תצא עוד 4 שנים X2, מפתחים ינטשו את הONE S באותה נקודה ויוכלו לפתח למינימום 6TFLOPS עם מינימום 12GB זיכרון ומעבד מהיר ביותר מ-40%. אני חושב שאחד השימושים הפופולרים יהיה 60FPS עם גרפיקה יפה יותר על הגרסה החדשה בזמן שבחלשה יותר יהיה 30FPS בגרפיקה פחות מרשימה. הX והפרו נראות קצת MEH בעיניי רובנו בגלל ה-4K ששותה את כל הכוח שלהן אבל אם הרזולוציה הייתה נשארת 1080P הקפיצה הגרפית הייתה יחסית מרשימה מה-X, חצי דור קדימה. אני מקווה שהמחזיקות פלטפורמה למדו את לקח ה-4K ולא ינסו לקפוץ על שטות גמורה כמו 8K פתאום.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 אוקטובר 2017, 00:12

השוואה גרפית בין GT:S לפורצה 7.

אמ;לק - GT לקח בערך בכל תחום. פורצה לקח באיכות תמונה (ב-X הוא 4K טבעי) וחלקית בהשתקפויות על המכונית בזמן ש-GT לקח בערך כל תחום אחר. זה אומר מסלולים, קהל, צללים, תאורה, רקעים, עצים, מודלים של המכוניות וכך הלאה. שלושה דברים שהם העלו שצריך לקחת בחשבון הם שב-GT יש 70 מכוניות בזמן שבפורצה יש 800 (מבחינת איכות המודל), ב-GT אין מעבר זמן בזמן מירוץ ובפורצה יש ובנוסף אין בGT מזג אויר כמו גשם ובפורצה יש.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 22 אוקטובר 2017, 08:43

אני חושב שזה מאוד חכם מצד פוליפוני להתפקס על מעט תוכן יחסית, באיכות מאוד גבוהה. במיוחד אם GT SPORT הולך להיות משחק חי, שמקבל עדכונים. בהנחה ועם הזמן הם יוציאו עוד מכוניות ועוד מסלולים (אני מניח שאת הקטע של שינוי הזמן בזמן מירוץ יהיה קצת יותר קשה להכניס בדיעבד) באותה רמה, המשחק לאט לאט יהפוך ליותר ויותר מוצלח. אני חושב שיקח להם הרבה זמן להגיע לרמה של פורזה מבחינת עושר התוכן, אבל הגישה החדשה הזאת (לעומת לשים במשחק מודלים של מכוניות מהPS2...) היא שיפור מהותי.

לפחות ככה אני רואה את זה בתור מישהו שאין לו שבריר של עניין בסימולטורי נהיגה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 אוקטובר 2017, 09:05

ה-GI אפויה אז הם לא יכולים לעשות את זה אולי חוץ מאשר הדרך השכונתית שפורצה עשו, כלומר לא ממש שינוי אמיתי בזמן. דווקא מזג אויר אמור להגיע בהמשך. וכן, אני לגמרי מסכים שהפוקוס עשה להם טוב אבל יקח למשחק הזה עוד שנים עד שהוא יגיע לרמות תוכן של פורצה 7.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 22 אוקטובר 2017, 09:17

DrKeo כתב:ה-GI אפויה אז הם לא יכולים לעשות את זה אולי חוץ מאשר הדרך השכונתית שפורצה עשו, כלומר לא ממש שינוי אמיתי בזמן. דווקא מזג אויר אמור להגיע בהמשך. וכן, אני לגמרי מסכים שהפוקוס עשה להם טוב אבל יקח למשחק הזה עוד שנים עד שהוא יגיע לרמות תוכן של פורצה 7.

כן... ואז נשווה אותו לרמות התוכן (והרמה הטכנית) של פורזה 9.
אם זה ידחוף את החבר'ה בturn 10 לשדרג את המנוע שלהם, אז מצוין.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 אוקטובר 2017, 09:24

כן, זה נכון. מצד שני T10 תמיד עושים משחק כל כך קליני בזמן ש-GT תמיד נראה כל כך "רך" ו-"חם", קצת קשה לשים את העצבע על זה אבל משחקי GT תמיד נראים טוב יותר OVER ALL אפילו אם בשנה מסויימת פורצה יותר מרשים טכנית. לפחות בהשוואה הנוכחית מאוד קל לראות שחלק גדול מההפרש נובע מזה ששני המשחקים מפותחים קודם לפס4 ולONE S. כלומר למרות שהסקורפיו חזקה משמעותית מהפס4 פרו, בגלל שהבסיסים מפותחים לקונסולות שבהן דווקא לסוני יש יתרון כוח, אז הלב של המנוע ב-GT הרבה יותר מתירני. רואים את זה בצללים בזמן אמת של המסלול במקום האפויים של פרוצה, רואים את זה בעצים התלת מימדיים (לפחות הגזע) שגם מגיבים לתאורה בניגוד לספרייט המוצלב של פורצה, רואים את זה בתאורת חלקיקים שלא קיימת בפורצה וכך הלאה. אין מה לעשות, כשאתה מפתח לקונסולה חלשה יותר והחזקה היא רק בוסט על בסיסה אז תמיד זאת עם הבסיס הגבוה יותר תראה טוב יותר.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 23 אוקטובר 2017, 12:27

אני לא יודע אם זה קצת עצוב לראות מה שקרה לפוליפוני על פני עשור, או קצת משמח לתחרות בתעשייה: מדובר במשחק חדש בסדרה שפעם היתה משחק הדגל של עולם המרוצים, ואיכשהו הם משתרכים מאחורי התחרות מצד Turn 10, Codemasters ו-Slightly Mad Studios.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים