Kazz כתב:איך אפשר לעשות אביוז למה שהצעתי? אתה קונה משחק, עושה לו אקטיבציה אונליין ומקשר את המשחק ליוזר שלך באופן חד-פעמי. אם אתה רוצה לשחק ללא הדיסק אתה צריך להיות אונליין כל הזמן\לפחות פעם ביום. אם אתה רוצה לשחק אופליין איך שבא לך אז הדיסק חייב להיות בפנים (בדיוק כמו שצריך דיסק למשחקים מותקנים ב360 וזה יודע לזהות גם כשאתה אופליין). אתה לא יכול להעביר את המשחק למישהו אחר כי הדיסק הזה ספציפית משוייך לחשבון שלך. כל עוד אתה לא עושה DE AUTHORIZE אונליין ו'מחזיר' את הרשיון לדיסק אז לא משנה אם תיתן את הדיסק לחבר, הוא יהיה נעול ולא תוכל להפעיל את מה שיש עליו.
אתה מפספס את העובדה שמיקרוסופט הוסיפו את האפשרות לעשות de-authorize מרחוק בחנות כשאתה מחזיר את המשחק לשם - זה נעשה במטרה להפוך את תהליך מכירת היד השניה לפשוט כמו היום (כלומר לא תצטרך להתחבר ליוזר שלך, לנטרל את המשחק ורק אז להחזיר אותו לחנות). ברגע שאתה מאפשר גם de-authorize מרחוק וגם מאפשר לבנאדם להיות מנותק כמה שהוא רוצה, הוא יכול פשוט להמשיך להריץ את המשחקים לנצח אחרי שהוא החזיר אותם לחנות.
ששון כתב:זה אומר שכל הספריה שלך בסטים תעבור איתך למחשב החדש שתקנה בעוד עשר שנים, בעוד שהספרייה שלך בONE פשוט תעלם כשתתחדש בדור שאחריו.
זה רק בהנחה שהמחשב החדש שלך יתמוך במשחק. כבר היום יש משחקי סטים שלא עובדים על חלונות 8.
מנגד אגב, נראה שמיקרוסופט בנתה את הקונסולה שלה עם תמיכה לפנים: השמועה אומרת שכל המשחקים רצים על מערכת הפעלה וירטואלית ולא יכולים לעקוף אותה, ככה שבפועל מיקרוסופט תוכל לממש את מערכת ההפעלה הזו על כל חומרה עתידית (כולל PC דרך חלונות) ולספק תאימות מלאה למשחקים האלו. אבל נחיה ונראה
Kazz כתב:lolz. מדהים כמה ספינים אתה עושה. עכשיו בעצם DRM שאף פעם לא היה בקונסולות זה טוב כי זה משלים פערים עם ה PC לעומת ה PS4 שתקועה במקום!
לי מכירת משחקים ביד שניה לא פקטור על אף פלטפורמה. אבל אני יודע להבדיל בין המנהגים וההעדפות שלי לבין אלה של הקהל הגדול. והקהל הגדול חפץ בהעברת משחקים וכל מה שהוא יכל לעשות ועשה עם המשחקים לקונסולות שלו מאז ימים ימימה. והוא יכול להמשיך לעשות זאת עם הפס4 ואני לא רואה אף מפיצה זועקת לשמיים כמה זה רע.
אתה מוכן להסביר מי זה הקהל הגדול הזה? אני יודע מי זה לא:
1) כל 60 מיליון המשתמשים הפעילים בסטים, כי להם לא אכפת כנראה מהעברת משחקים
2) כל מי שקנה משחק XBLA
3) כל מי שקנה משחק PSN
4) כל מי שקנה משחק WiiWare
5) כל מי שקנה משחק Google Play
6) כל מי שקנה משחק App Store
אני לא אזרוק מספרים, אבל סביר להניח שיש יותר קהל פוטנציאלי מאשר בעלי 360 כיום, שמוכן לקנות משחקים בלי שהוא יכול לסחור בהם אחר כך. השאלה היחידה היא מה ההגבלות.
Nigga כתב:חלאס כבר ה Xbox One בכלל לא דומה לסטים.
- Steam isn't a closed platform. You don't need a particular box to use it.
- Steam works on any PC or laptop, long after a generation of new hardware, even two, or three.
- Steam allows you to download the game an unlimited number of times on any number of computers.
- Steam has far superior prices and sales.
- The basic RRP for a PC game is less than that of a console game, with Steam, usually cheaper.
- Steam is primarily a digital download service, with less emphasis on actual physical retail discs
- Steam allows for complete offline play. No check ins at all once a game is downloaded.
ובנוסף לכל זה, עם סטים יש לך אתרים GamersGate, GOG וכמובן את steamtrades.com.
וגם אם אין מכירות יד שנייה בסטים, תמיד אפשר למכור משתמשי סטים. ככה שכל המשחקים שיש בחשבון סטים מסויים יכולים להימכר קומפלט בלי סוף.
נדב גיא ושחר, תראו איך אתם נשענים על איזה פיצ'ר מטומטם (אז ניתן לחלוק משחק עם 10 אנשים, איזה כיף!) על מנת לתרץ את הקונסולה פח אשפה הזאת.
אתה חייב לספק לנו את המקור לקופי פייסט שאתה מריץ פה. זה מצחיק יהיה לראות איזה פאנבוי קיים שנואש אפילו יותר ממך בשביל לנסות ולהמעיט בערך המוסף של מערכת השיתוף הזו.
זה נראה כאילו הפאנבויז בהיסטריה: מיקרוסופט היו מספיק מטומטמים בשביל לא להבין איזה פיצ'ר מרכזי יש להם ביד, ובמקביל סוני היו מספיק חכמים בשביל למסך מאחורי ענן את זה שהאונליין שלהם עכשיו בתשלום... אבל עכשיו הערפל מתפוגג ואנשים קולטים את התמונה המלאה. זה נראה שעכברי הSDF יוצאים מהחורים שלהם במרץ

אז לידיעת הגולשים:
- סטימוורקס היא מערכת סגורה בהחלט ובדיוק בהגדרה של DRM: כל משחק שעובד על סטימוורקס (כולל כמות לא מבוטלת של משחקי הPC שנמכרים היום על דיסק פיזי) מחייב אותך להתקין את הclient של valve על מכשיר שתומך בכך, ואתה לא יכול לשחק במשחק כזה ללא סטים. הצצה זריזה באמזון תראה לכם שכל המשחקים שמחייבים Steam מופיעים עם המילה "DRM: Steam" בכותרת שלהם, וכנ"ל בחנויות אחרות. כמה הDRM הזה מגביל אותך - זו כבר שאלה אחרת.
- הקשקוש על PC ולפטופ לא רלוונטי: אתה הרי לא יכול לשחק במשחקי סטים מהPS4 ומהXBONE שלך וגם לא מהאנדרואיד והOUYA שלך - אלא רק מפלטפורמות אליהן סטים פותחה. למעשה, את הרוב המוחלט של המשחקים שם תוכל בכלל לשחק רק ממחשבים עם מערכת הפעלה של מיקרוסופט ורק מיעוט מהם מגיע למק וללינוקס.
- גם על הXbox one אתה יכול להוריד את המשחקים כמה פעמים שתרצה על איזו קונסולה שתרצה. בדיוק כמו בסטים, כל מה שאתה צריך לעשות זה להתחבר על הקונסולה הנבחרת עם המשתמש שלך.
- מצחיק שאוהבים לדבר על מחירי מבצעים לקונסולה שעדיין לא קיימת, אבל משחקי PC היו בממוצע הרבה יותר יקרים לפני שSteam נכנסו לתמונה. זו סיבה ותוצאה, והנקודה הזו דווקא ממחישה את היתרונות של חנות דיגיטלית שמגבילה את האפשרות לסחור במשחקים יד שניה: מחקר אחד שנעשה לאחרונה מעריך את הפער באזור ה-20% (כלומר המחיר הגבוה יותר שלוקחים לך היום עם משחק פיזי מתמחר בתוכו גם את זה שהמפיצה יודעת שחלק מהמשחקים ימכרו בשוק היד השניה ולכן היא לוקחת עליהם יותר כסף מראש), ומעבר לפורמט דיגיטלי שחוסם יד שניה כנראה יוזיל את המחיר הזה בהתאמה. אז הנה עוד רווח פוטנציאלי מהמעבר לDRM.
- אתה כמובן יכול לנסות ולהתחיל לפתוח 400 חשבונות סטים ל-400 המשחקים השונים שלך - אבל צריך להיות פדנט ודי מטומטם בשביל להשקיע כל כך הרבה אנרגיה בדבר כזה ואחר כך להתחיל לנהל איזה משחק נמצא באיזה חשבון ובמקביל לשתף על פני כל החשבונות את רשימת החברים כדי שתוכל לשחק באונליין שלא נדבר על זה שתמיד קיים הסיכוי שואלב פשוט תחליט לחסום אותך כשהיא תגלה שהמשתמש שלך נמכר: זה מנוגד לחלוטין לEULA שלה והיא כבר עשתה את זה בעבר עם אנשים שמכרו חשבונות של HL2 (למעשה, היא היתה הרבה יותר דרקונית וחסמה אנשים שרק הציעו למכור את החשבונות שלהם).
יש כמובן הבדלים אמיתיים בין ה-One לסטים:
- ה-One מחייבת צ'ק אין כל 24 שעות. בסטים אין שום מגבלה כזו אבל כדאי לזכור שיש DRM תלוי מפיצה (יש מפיצות כמו בתשדה עם Skyrim שמחייבות אותך להתחבר בכל פעם שאתה מפעיל את המשחק).
- ה-One מאפשרת לך לסחור במשחקים הפיזיים שלך תחת מגבלות. סטים לא מאפשרת שום דבר כזה ומהרגע שמשחק צורף לחשבון הוא נעול שם לנצח.
- סטים מאפשרת לך cross-play בין PC למקינטוש בחלק מהמשחקים. הOne לא מאפשרת להפעיל את המשחקים שקנית עבורה על מכשירים אחרים.
- ה-One מאפשרת לך לחלוק את המשחקים שלך עם עד 10 משתמשים בו זמנית שמוגדרים כמשפחה, כשבתאוריה אתה ועד משתמש נוסף יכולים לשחק במקביל. סטים לא מאפשרת לך לחלוק משחקים, אבל כן מאפשרת למפיצות להציע guest passes (לצערנו בפועל כמעט אף אחד לא משתמש בזה).
- ה-One מחייבת אותך בתשלום (שניתן לחלוק בין אותם 10 משתמשים) בשביל לשחק אונליין. סטים לא מחייבת אותך בכלום.
ומכל ההבדלים האלו, אותם 10 משתמשים הם ההיילייט הכי מטורף של ה-One גם בהשוואה לסטים וגם בהשוואה לכל פלטפורמה אחרת כיום, ולא יעזור כמה אתה וידידיך המצוטטים תרקעו ברגליים בשביל לנסות המעיט בחשיבות של זה. עצם זה שאני אוכל עכשיו לשתף את הספריה שלי עם נדב, חנן, ארז, עומר ואחרים אומר שמבחינתי אני משלם הרבה פחות ומקבל הרבה יותר. התשלום על הלייב הופך ללא רלוונטי פתאום כי הוא מתחלק בין כולם, וקטלוג המשחקים שלי הולך לגדול ולגדול בזמן שאני משלם פרומיל מהסכום: אני אשלם רק על Halo 5, חנן ישלם רק על Dragon Age 3, נדב ישלם רק על Dead Rising 3, ארז ישלם רק על Quantum Break ועומר ישלם רק על Sunset Overdrive (כי ככה החלטתי) - אמנם כל המשחקים האחרים אולי לא היו בראש סדר העדיפויות שלנו ולא היינו קונים את כולם במחיר מלא או אפילו חלקי, אבל עכשיו כולנו נוכל לשלוף את כל המשחקים האלו מאותה ספרייה בזמן הפנוי ולשחק בהם בלי להוציא שקל נוסף. אם למיקרוסופט יהיו הביצים לממש את זה - זו מהפכה.
ואתה כנראה תאלץ להתנחם בזה שאולי סוני יעתיקו גם את זה. את התשלום עבור אונליין הם כבר העתיקו.