PS4 vs Xbox One - רשימת פיצ'רים/מחירים/מודלים

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

Re: PS4 vs Xbox One - רשימת פיצ'רים/מחירים/מודלים

הודעהעל ידי bozeman » 17 יוני 2013, 14:14

Nigga כתב:אם יש למישהו קצת שכל ומחשבה קדימה, הוא בקלות יכול למכור משחקים יד שנייה בסטים.
סטים היא תוכנה חינמית. במידה ואתה קונה משחק בידיעה שאתה רוצה למכור אותו לאחר מכן, אתה יכול לפתוח חשבון סטים חדש במיוחד בשביל המשחק הזה ואז למכור את החשבון סטים הזה במחיר יד שנייה של המשחק.

הרבה עושים את זה. יש לזה שוק שלם באינטרנט.

באותה מידה גם תוכל לעשות את זה בX1.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 17 יוני 2013, 14:20

קאז אתה לא עונה לעניין.

יחי ההבדל 'הקטן'.

תענה לעניין. יש DRM או אין DRM עם דיסקים פיזיים שרכשת בכספך כשהוא משחק המשתמש בSTEAM (כל משחק נורמלי על כדור הארץ)? התגובה שלך צריכה להיות מאוד קצרה.. כל כך קצרה שהיא תכי רק מילה אחת ויחידה. כן או לא.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 17 יוני 2013, 15:25

תעשה חשבון לייב חדש?
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 17 יוני 2013, 15:46

Nigga כתב:ליצור חשבון לייב חדש כל פעם? החשבון לייב לא עולה כסף?
ועד כמה שידוע לי, מיקרוסופט יודעת אם אתה מתחבר לחשבון שלך דרך קונסולה אחרת. היא אפילו ציינה שאם אתה עושה את זה אז ה check-ins הן כל שעה במקום כל 24 שעות.

ליצור חשבון לייב לא עולה כסף - גולד עולה כסף.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יוני 2013, 00:42

Nigga כתב:חלאס כבר ה Xbox One בכלל לא דומה לסטים.

- Steam isn't a closed platform. You don't need a particular box to use it.
- Steam works on any PC or laptop, long after a generation of new hardware, even two, or three.
- Steam allows you to download the game an unlimited number of times on any number of computers.
- Steam has far superior prices and sales.
- The basic RRP for a PC game is less than that of a console game, with Steam, usually cheaper.
- Steam is primarily a digital download service, with less emphasis on actual physical retail discs
- Steam allows for complete offline play. No check ins at all once a game is downloaded.

ובנוסף לכל זה, עם סטים יש לך אתרים GamersGate, GOG וכמובן את steamtrades.com.
וגם אם אין מכירות יד שנייה בסטים, תמיד אפשר למכור משתמשי סטים. ככה שכל המשחקים שיש בחשבון סטים מסויים יכולים להימכר קומפלט בלי סוף.

נדב גיא ושחר, תראו איך אתם נשענים על איזה פיצ'ר מטומטם (אז ניתן לחלוק משחק עם 10 אנשים, איזה כיף!) על מנת לתרץ את הקונסולה פח אשפה הזאת.

תמונה

העתקת את הרשימה הזאת מאיזה משתמש ניאוגאף עם בעיות שכליות?
חוץ משורה אחת, "Steam allows for complete offline play. No check ins at all once a game is downloaded", שגם היא נכונה רק תלוי המשחק שאתה משחק (למשל עם משחקים של UBI זה לא עובד), הכל שם רשימה אנפנטילית. אפשר להשתמש בסטים על הרבה מכשירים? ואו! אבל מה הקשר בכלל? מחירי משחקים? מה הקשר בכלל. סטים מוכרת בעיקר דיגיטלי עם פחות דגש על ריטייל? לא הבנתי מה ההבדל פה מהONE שגם תמכור הכל דיגיטלי וכל משחק מתקשר לך לחשבון בול כמו סטים כך שבחלק הזה אין ולא הבדל אחד. באמת שהרשימה הזאת היא בדיחה כי כל מה שהיא אומרת "ההבדל בין PC לקונסולות", באותה מידה כל הסעיפים האלה חוץ מהאחרון חלים גם על הפס4, גם על הפס3 וגם על הפס2.

בסופו של דבר ההבדל בין סטים לONE מבחינת מגבלות הוא בדיקה פעם ב24 בONE או אי יכולת למכור משחקים יד שניה בסטים. זהו, המערכת שלהם עובדת 1 ל-1 אותו דבר חוץ משני ההבדלים האלה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
ששון
Trainee

הודעהעל ידי ששון » 17 יוני 2013, 16:55

DrKeo כתב:האפשר להשתמש בסטים על הרבה מכשירים? ואו! אבל מה הקשר בכלל?

זה אומר שכל הספריה שלך בסטים תעבור איתך למחשב החדש שתקנה בעוד עשר שנים, בעוד שהספרייה שלך בONE פשוט תעלם כשתתחדש בדור שאחריו.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 17 יוני 2013, 17:14

Kazz כתב:לא יודע. יכול להיות שהם לא רוצים להציב תקדים ואז שהמפיצות יקבלו עשרות שאלות ממשתמשים ביום ללמה הם גם לא מציעים משהו דומה. לא שזה מנע מואלב לעשות דברים כמו Steamplay בהתחלה לבד אבל כנראה שנושא מכירת הרישיון הוא משהו יותר רגיש.

כמו שאמרתי, יש משחקים שפשוט אפשר להריץ את הEXE והמשחק פועל בלי צורך להפעיל את הקליינט. אין לי נסיון אישי אבל אני מניח שבמשחקים כאלה אתה יכול להעתיק את הספרייה ולהביא אותה לחבר והוא יוכל להריץ את ה EXE כרגיל.

אין בסטים דרישת להתחבר כל X זמן. ולמה אתה מתעלם מההבדל הכי גדול שהוא סלע המחלוקת? סטים זה בעיקר מגבלות על משחקי DD. דיסקים שמקושרים לסטים זה פחות נפוץ וזה לא כאילו זה לא היה קיים לפני סטים עם משחקים עם סידיקיז. ב XB1 מדובר בכל הדיסקים הפיזיים שמיקרוסופט כופה ואוכפת עליהם מגבלות של DD באופן חסר תקדים בקונסולות משחקי וידאו. יחי ההבדל 'הקטן'.

ברור שאתה לא יודע... כן. VALVE ממש מפחדים מהתגובה של המפיצות האחרות. הרי VALVE ידועים בזה שהם עושים רק מה שמקובל על כולם והם אף פעם לא מובילים שינויים, בשום תחום שבו הם פועלים. :roll:

יש משחקים שאפשר לפרוץ בהם את הDRM? איך זה משנה את העובדה שקיים DRM?

יפה אמרת. הDRM שעליו אתה מדבר לא רק קיים בסטים, אלא גם היה קיים עוד לפני כן בPC, במשך שנים.
ידוע לכולנו שהקונסולות מפגרות הרבה מאחורי הPC בהרבה מאוד תחומים. זה רק עוד תחום אחד שבו הX1 מנסה להשלים פערים והPS4 לא.

דיסקים שמשקושרים לסטים זה פחות נפוץ? אז מה? זה עדין קיים וככל שעובר הזמן, יותר ויותר חברות חכמות בוחרות להשתמש בDRM הזה, כי הוא לא מפריע ללקוח (לא לאפשר לו למכור יד שניה, לא מפריע ללקוח כבר שנים. אין סיבה שזה יתחיל להפריע למישהו עכשיו). הDRM בX1 דומה מאוד, כאשר ההבדלים, כמו בנדב אמר, הם אך ורק שבסטים אפשר להיות אופליין למשך תקופה ארוכה יותר ובX1 אפשר למכור משחקי יד שנייה.

אז אם אתה חושב שהDRM של סטים סביר, אתה צריך להיות עקבי. או שתגיד שמשחקים משומשים לא רלוונטיים ורואים את זה בסטים (ובמשחקים שהצריכו סידי קי) כבר במשך שנים והבעיה היחידה שלך היא הצורך להתחבר כל 24 שעות, או שתגיד שהDRM של סטים דרקוני ואנטי-צרכני בדיוק כמו זה של מייקרוסופט.
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 17 יוני 2013, 18:26

lolz. מדהים כמה ספינים אתה עושה. עכשיו בעצם DRM שאף פעם לא היה בקונסולות זה טוב כי זה משלים פערים עם ה PC לעומת ה PS4 שתקועה במקום!

לי מכירת משחקים ביד שניה לא פקטור על אף פלטפורמה. אבל אני יודע להבדיל בין המנהגים וההעדפות שלי לבין אלה של הקהל הגדול. והקהל הגדול חפץ בהעברת משחקים וכל מה שהוא יכל לעשות ועשה עם המשחקים לקונסולות שלו מאז ימים ימימה. והוא יכול להמשיך לעשות זאת עם הפס4 ואני לא רואה אף מפיצה זועקת לשמיים כמה זה רע.

איך עוד אנשים פה נעלבים שקוראים להם פאנבויים כאשר הם פתאום מתעלמים מכל קונטקסט ואיכשהו לא רואים שום הבדל בין קונסולה מבוססת דיסקים שכעת כופה מגבלות שאף פעם לא היו על דיסקים בקונסולות קודמות, מגבלות שעד כה לרוב היו שמורות רק למשחקים שמורדים.

המיעוט הקולני במקרה הזה הוא כל אלה שמנסים לשדר 'עסקים כרגיל'.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 יוני 2013, 18:33

ששון כתב:זה אומר שכל הספריה שלך בסטים תעבור איתך למחשב החדש שתקנה בעוד עשר שנים, בעוד שהספרייה שלך בONE פשוט תעלם כשתתחדש בדור שאחריו.

אבל מה הקשר? זה DRM? לא, אין קשר לDRM בכלל. למה הפס4 מריצה משחקי פס3? הפס3 מריצה משחקי פס2? זה לא DRM, זה פשוט מכשיר עם ארכיטקטורה חדשה. ומאיפה לך שהXBOX הבאה לא תריץ את המשחקי ONE? הרי הONE זה פשוט PC ואם הבאה תהיה גם פשוט PC אז היא כן תריץ אותם.

קאז, תרצה או לא הDRM של הONE ושל STEAM כמעט זהה. נכון שזה לא היה בקונסולות לפני אבל אנחנו מתקרבים לעידן הדיגיטלי ואני מקווה שעד סוף הדור הזה כבר תראה ממילא שרוב המשחקים נמכרים דיגיטלית גם בקונסולות. אני לא מצדיק את הDRM שלהם, פשוט לאף אחד מאיתנו זה לא מזיז את הביצה בSTEAM אז לא ברור לי למה זה כן מזיז בONE. אתה או אני קונים משחקי יד שניה? מוכרים משחקי יד שניה? יש לנו בעיות באינטרנט? וואללה, ממש לא. אז למי אכפת? למה אתה רובין הוד פתאום בשביל האחוזון אוכלוסיה הזה ש"יאלץ" לקנות פס4?

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 17 יוני 2013, 20:17

Kazz כתב:איך אפשר לעשות אביוז למה שהצעתי? אתה קונה משחק, עושה לו אקטיבציה אונליין ומקשר את המשחק ליוזר שלך באופן חד-פעמי. אם אתה רוצה לשחק ללא הדיסק אתה צריך להיות אונליין כל הזמן\לפחות פעם ביום. אם אתה רוצה לשחק אופליין איך שבא לך אז הדיסק חייב להיות בפנים (בדיוק כמו שצריך דיסק למשחקים מותקנים ב360 וזה יודע לזהות גם כשאתה אופליין). אתה לא יכול להעביר את המשחק למישהו אחר כי הדיסק הזה ספציפית משוייך לחשבון שלך. כל עוד אתה לא עושה DE AUTHORIZE אונליין ו'מחזיר' את הרשיון לדיסק אז לא משנה אם תיתן את הדיסק לחבר, הוא יהיה נעול ולא תוכל להפעיל את מה שיש עליו.

אתה מפספס את העובדה שמיקרוסופט הוסיפו את האפשרות לעשות de-authorize מרחוק בחנות כשאתה מחזיר את המשחק לשם - זה נעשה במטרה להפוך את תהליך מכירת היד השניה לפשוט כמו היום (כלומר לא תצטרך להתחבר ליוזר שלך, לנטרל את המשחק ורק אז להחזיר אותו לחנות). ברגע שאתה מאפשר גם de-authorize מרחוק וגם מאפשר לבנאדם להיות מנותק כמה שהוא רוצה, הוא יכול פשוט להמשיך להריץ את המשחקים לנצח אחרי שהוא החזיר אותם לחנות.

ששון כתב:זה אומר שכל הספריה שלך בסטים תעבור איתך למחשב החדש שתקנה בעוד עשר שנים, בעוד שהספרייה שלך בONE פשוט תעלם כשתתחדש בדור שאחריו.

זה רק בהנחה שהמחשב החדש שלך יתמוך במשחק. כבר היום יש משחקי סטים שלא עובדים על חלונות 8.
מנגד אגב, נראה שמיקרוסופט בנתה את הקונסולה שלה עם תמיכה לפנים: השמועה אומרת שכל המשחקים רצים על מערכת הפעלה וירטואלית ולא יכולים לעקוף אותה, ככה שבפועל מיקרוסופט תוכל לממש את מערכת ההפעלה הזו על כל חומרה עתידית (כולל PC דרך חלונות) ולספק תאימות מלאה למשחקים האלו. אבל נחיה ונראה

Kazz כתב:lolz. מדהים כמה ספינים אתה עושה. עכשיו בעצם DRM שאף פעם לא היה בקונסולות זה טוב כי זה משלים פערים עם ה PC לעומת ה PS4 שתקועה במקום!

לי מכירת משחקים ביד שניה לא פקטור על אף פלטפורמה. אבל אני יודע להבדיל בין המנהגים וההעדפות שלי לבין אלה של הקהל הגדול. והקהל הגדול חפץ בהעברת משחקים וכל מה שהוא יכל לעשות ועשה עם המשחקים לקונסולות שלו מאז ימים ימימה. והוא יכול להמשיך לעשות זאת עם הפס4 ואני לא רואה אף מפיצה זועקת לשמיים כמה זה רע.

אתה מוכן להסביר מי זה הקהל הגדול הזה? אני יודע מי זה לא:
1) כל 60 מיליון המשתמשים הפעילים בסטים, כי להם לא אכפת כנראה מהעברת משחקים
2) כל מי שקנה משחק XBLA
3) כל מי שקנה משחק PSN
4) כל מי שקנה משחק WiiWare
5) כל מי שקנה משחק Google Play
6) כל מי שקנה משחק App Store
אני לא אזרוק מספרים, אבל סביר להניח שיש יותר קהל פוטנציאלי מאשר בעלי 360 כיום, שמוכן לקנות משחקים בלי שהוא יכול לסחור בהם אחר כך. השאלה היחידה היא מה ההגבלות.

Nigga כתב:חלאס כבר ה Xbox One בכלל לא דומה לסטים.

- Steam isn't a closed platform. You don't need a particular box to use it.
- Steam works on any PC or laptop, long after a generation of new hardware, even two, or three.
- Steam allows you to download the game an unlimited number of times on any number of computers.
- Steam has far superior prices and sales.
- The basic RRP for a PC game is less than that of a console game, with Steam, usually cheaper.
- Steam is primarily a digital download service, with less emphasis on actual physical retail discs
- Steam allows for complete offline play. No check ins at all once a game is downloaded.

ובנוסף לכל זה, עם סטים יש לך אתרים GamersGate, GOG וכמובן את steamtrades.com.
וגם אם אין מכירות יד שנייה בסטים, תמיד אפשר למכור משתמשי סטים. ככה שכל המשחקים שיש בחשבון סטים מסויים יכולים להימכר קומפלט בלי סוף.

נדב גיא ושחר, תראו איך אתם נשענים על איזה פיצ'ר מטומטם (אז ניתן לחלוק משחק עם 10 אנשים, איזה כיף!) על מנת לתרץ את הקונסולה פח אשפה הזאת.

אתה חייב לספק לנו את המקור לקופי פייסט שאתה מריץ פה. זה מצחיק יהיה לראות איזה פאנבוי קיים שנואש אפילו יותר ממך בשביל לנסות ולהמעיט בערך המוסף של מערכת השיתוף הזו.
זה נראה כאילו הפאנבויז בהיסטריה: מיקרוסופט היו מספיק מטומטמים בשביל לא להבין איזה פיצ'ר מרכזי יש להם ביד, ובמקביל סוני היו מספיק חכמים בשביל למסך מאחורי ענן את זה שהאונליין שלהם עכשיו בתשלום... אבל עכשיו הערפל מתפוגג ואנשים קולטים את התמונה המלאה. זה נראה שעכברי הSDF יוצאים מהחורים שלהם במרץ :)

אז לידיעת הגולשים:
- סטימוורקס היא מערכת סגורה בהחלט ובדיוק בהגדרה של DRM: כל משחק שעובד על סטימוורקס (כולל כמות לא מבוטלת של משחקי הPC שנמכרים היום על דיסק פיזי) מחייב אותך להתקין את הclient של valve על מכשיר שתומך בכך, ואתה לא יכול לשחק במשחק כזה ללא סטים. הצצה זריזה באמזון תראה לכם שכל המשחקים שמחייבים Steam מופיעים עם המילה "DRM: Steam" בכותרת שלהם, וכנ"ל בחנויות אחרות. כמה הDRM הזה מגביל אותך - זו כבר שאלה אחרת.
- הקשקוש על PC ולפטופ לא רלוונטי: אתה הרי לא יכול לשחק במשחקי סטים מהPS4 ומהXBONE שלך וגם לא מהאנדרואיד והOUYA שלך - אלא רק מפלטפורמות אליהן סטים פותחה. למעשה, את הרוב המוחלט של המשחקים שם תוכל בכלל לשחק רק ממחשבים עם מערכת הפעלה של מיקרוסופט ורק מיעוט מהם מגיע למק וללינוקס.
- גם על הXbox one אתה יכול להוריד את המשחקים כמה פעמים שתרצה על איזו קונסולה שתרצה. בדיוק כמו בסטים, כל מה שאתה צריך לעשות זה להתחבר על הקונסולה הנבחרת עם המשתמש שלך.
- מצחיק שאוהבים לדבר על מחירי מבצעים לקונסולה שעדיין לא קיימת, אבל משחקי PC היו בממוצע הרבה יותר יקרים לפני שSteam נכנסו לתמונה. זו סיבה ותוצאה, והנקודה הזו דווקא ממחישה את היתרונות של חנות דיגיטלית שמגבילה את האפשרות לסחור במשחקים יד שניה: מחקר אחד שנעשה לאחרונה מעריך את הפער באזור ה-20% (כלומר המחיר הגבוה יותר שלוקחים לך היום עם משחק פיזי מתמחר בתוכו גם את זה שהמפיצה יודעת שחלק מהמשחקים ימכרו בשוק היד השניה ולכן היא לוקחת עליהם יותר כסף מראש), ומעבר לפורמט דיגיטלי שחוסם יד שניה כנראה יוזיל את המחיר הזה בהתאמה. אז הנה עוד רווח פוטנציאלי מהמעבר לDRM.
- אתה כמובן יכול לנסות ולהתחיל לפתוח 400 חשבונות סטים ל-400 המשחקים השונים שלך - אבל צריך להיות פדנט ודי מטומטם בשביל להשקיע כל כך הרבה אנרגיה בדבר כזה ואחר כך להתחיל לנהל איזה משחק נמצא באיזה חשבון ובמקביל לשתף על פני כל החשבונות את רשימת החברים כדי שתוכל לשחק באונליין שלא נדבר על זה שתמיד קיים הסיכוי שואלב פשוט תחליט לחסום אותך כשהיא תגלה שהמשתמש שלך נמכר: זה מנוגד לחלוטין לEULA שלה והיא כבר עשתה את זה בעבר עם אנשים שמכרו חשבונות של HL2 (למעשה, היא היתה הרבה יותר דרקונית וחסמה אנשים שרק הציעו למכור את החשבונות שלהם).

יש כמובן הבדלים אמיתיים בין ה-One לסטים:
- ה-One מחייבת צ'ק אין כל 24 שעות. בסטים אין שום מגבלה כזו אבל כדאי לזכור שיש DRM תלוי מפיצה (יש מפיצות כמו בתשדה עם Skyrim שמחייבות אותך להתחבר בכל פעם שאתה מפעיל את המשחק).
- ה-One מאפשרת לך לסחור במשחקים הפיזיים שלך תחת מגבלות. סטים לא מאפשרת שום דבר כזה ומהרגע שמשחק צורף לחשבון הוא נעול שם לנצח.
- סטים מאפשרת לך cross-play בין PC למקינטוש בחלק מהמשחקים. הOne לא מאפשרת להפעיל את המשחקים שקנית עבורה על מכשירים אחרים.
- ה-One מאפשרת לך לחלוק את המשחקים שלך עם עד 10 משתמשים בו זמנית שמוגדרים כמשפחה, כשבתאוריה אתה ועד משתמש נוסף יכולים לשחק במקביל. סטים לא מאפשרת לך לחלוק משחקים, אבל כן מאפשרת למפיצות להציע guest passes (לצערנו בפועל כמעט אף אחד לא משתמש בזה).
- ה-One מחייבת אותך בתשלום (שניתן לחלוק בין אותם 10 משתמשים) בשביל לשחק אונליין. סטים לא מחייבת אותך בכלום.

ומכל ההבדלים האלו, אותם 10 משתמשים הם ההיילייט הכי מטורף של ה-One גם בהשוואה לסטים וגם בהשוואה לכל פלטפורמה אחרת כיום, ולא יעזור כמה אתה וידידיך המצוטטים תרקעו ברגליים בשביל לנסות המעיט בחשיבות של זה. עצם זה שאני אוכל עכשיו לשתף את הספריה שלי עם נדב, חנן, ארז, עומר ואחרים אומר שמבחינתי אני משלם הרבה פחות ומקבל הרבה יותר. התשלום על הלייב הופך ללא רלוונטי פתאום כי הוא מתחלק בין כולם, וקטלוג המשחקים שלי הולך לגדול ולגדול בזמן שאני משלם פרומיל מהסכום: אני אשלם רק על Halo 5, חנן ישלם רק על Dragon Age 3, נדב ישלם רק על Dead Rising 3, ארז ישלם רק על Quantum Break ועומר ישלם רק על Sunset Overdrive (כי ככה החלטתי) - אמנם כל המשחקים האחרים אולי לא היו בראש סדר העדיפויות שלנו ולא היינו קונים את כולם במחיר מלא או אפילו חלקי, אבל עכשיו כולנו נוכל לשלוף את כל המשחקים האלו מאותה ספרייה בזמן הפנוי ולשחק בהם בלי להוציא שקל נוסף. אם למיקרוסופט יהיו הביצים לממש את זה - זו מהפכה.
ואתה כנראה תאלץ להתנחם בזה שאולי סוני יעתיקו גם את זה. את התשלום עבור אונליין הם כבר העתיקו.

SgtDonowitz
Warrior

הודעהעל ידי SgtDonowitz » 17 יוני 2013, 20:19

הנה דעה קצת שונה על מכירות יד שנייה וההכרזה של סוני על כך שהקונסולה תתמוך במכירות יד שנייה.
http://www.gamesindustry.biz/articles/2 ... mes-around

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 17 יוני 2013, 20:34

בלינקים שהבאתי ודין מיהר להגיד שהם קשורים רק לעדכונים (הם לא, כנסו וקראו), מופיע יותר מפעם אחת, שהצ'ק אין של סטים היא בערך אחת לשבועיים. אז כן, קיים צ'ק אין, גם אם של יותר זמן! גם אני כבר נתקלתי בכך שסטים החליטה שלא הייתי אונליין ''בזמן האחרון'' ואין לה נתונים שלי, אז היא מונעת ממני אופליין מוד. וזה לא היה זמן שקרוב לשבועיים, יותר של כמה שעות.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 18 יוני 2013, 04:48

גיא לא ניתן לחלק את תשלום בלייב בין עשרה אנשים. רק עד עשרה אנשים שמשחקים מאותה קונסולה שבה יש אחד שכן יש לו גולד.
Benjamin Franklin

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 18 יוני 2013, 04:56

אולי יש לך בעיה ספציפית. אין שום אזכור להגבלות זמן בדפי התמיכה באתר בנושא.

נדב,
לא לי אישית זה לא כל כך משנה אבל צריך להכיר במציאות: רוב מי שמשחק בקונסולות בעולם בדרך קבע מחליף\משאיל\מוכר משחקים\ קונה יד-שנייה. אני לא מבין איך אפשר להסתכל על כל מה שקרה וקורה ולהגיד שההגבלות של ה XB1 רלוונטיות רק לחלק קטן מהכלל - עד כמה שאתה רוצה שכך זה יהיה, זה לא קרוב בכלל להיות המצב.
מה זה משנה מה העתיד? למה צריך למהר לשם ולקפוץ ישר למים העמוקים בדרך שכזו? ולמה למהר לקבל את הדרך שסטים עושה את הדברים במקום לנסות לחשוב על פתרון יותר טוב? זה שמישהו קונה משחקים בסטים לא אומר שהוא שם קצוץ על משחקים דיסקים ולא אכפת לו איזה הגבלות מטילים עליו. יש אנשים שקונים משחקים בסטים כאשר הם מגיעים למחירים נמוכים ולכן זה פחות מפריע להם להיות מוגבל כאשר המחיר כזה נמוך. יש כאלה שאוהבים את הפיצ'רים של סטים ולבסוף השיקול הזה מנצח אחר וכו'.

סווים, לא הבנתי את הדוגמה שהבאת ואיך היא פירצה.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 17 יוני 2013, 20:58

Kazz כתב:אולי יש לך בעיה ספציפית. אין שום אזכור להגבלות זמן בדפי התמיכה באתר בנושא.

לא. זאת לא בעיה ספציפית. תעיין בקישורים שהבאתי מהפורומים של סטים. :roll: בשביל הספורט, אתה מוזמן לעשות את הניסוי ולהודיע לנו.

הנה: http://steamcommunity.com/discussions/f ... 095845728/

בבקשה.

I thought so to. But after putting steam into offline mode and closing it correctly, pulling my connection, restarting it and it working. closing it, changing the date forward 3 days, it working again, closing it, changing date 5 days ahead, it working again, closing, another 5 days ahead, fine. But as soon as it it 15 days it came up with there is no log in information etc.

ניסיתי את זה בעצמי עכשיו, וזה בדיוק בדיוק בדיוק מה שקורה.
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 17 יוני 2013, 21:12

Kazz כתב:אולי יש לך בעיה ספציפית. אין שום אזכור להגבלות זמן בדפי התמיכה באתר בנושא.

נדב,
לא לי אישית זה לא כל כך משנה אבל צריך להכיר במציאות: רוב מי שמשחק בקונסולות בעולם בדרך קבע מחליף\משאיל\מוכר משחקים\ קונה יד-שנייה. אני לא מבין איך אפשר להסתכל על כל מה שקרה וקורה ולהגיד שההגבלות של ה XB1 רלוונטיות רק לחלק קטן מהכלל - עד כמה שאתה רוצה שכך זה יהיה, זה לא קרוב בכלל להיות המצב.
מה זה משנה מה העתיד? למה צריך למהר לשם ולקפוץ ישר למים העמוקים בדרך שכזו? ולמה למהר לקבל את הדרך שסטים עושה את הדברים במקום לנסות לחשוב על פתרון יותר טוב? זה שמישהו קונה משחקים בסטים לא אומר שהוא שם קצוץ על משחקים דיסקים ולא אכפת לו איזה הגבלות מטילים עליו. יש אנשים שקונים משחקים בסטים כאשר הם מגיעים למחירים נמוכים ולכן זה פחות מפריע להם להיות מוגבל כאשר המחיר כזה נמוך. יש כאלה שאוהבים את הפיצ'רים של סטים ולבסוף השיקול הזה מנצח אחר וכו'.

צודק... יש המון רעש באינטרנט, אז זה בטוח הרוב.
זוכר את הרעש באינטרנט על הWII ועל כמה שהיא קונסולה מחורבנת? אז מסתבר שהרוב הזה לא היה חלק מ100 מיליון האנשים שקנו WII (למרות שסביר להניח שחלק גדול מהרוב הזה גם קנה את הWII, כי הרוב הזה נוהג לחרטט לעיתים קרובות).
אתה צודק גם בנוגע לזה שקונסולה שאמורה לשמש את הלקוחות 5-8 שנים קדימה, ממש לא צריכה להיות future proof. למה לחשוב על "מה יהיה עוד 3 שנים?", אם אפשר לחשוב "בואו נעשה את הכל בדיוק כמו עכשיו, כדי שהלקוחות שלנו לא יאלצו להתמודד עם שינוי"?

מיעוט קונה ומוכר משומשים. המיעוט הזה הולך והופך לקטן יותר ולמשמעותי פחות, בכל יום שעובר.
עם המעבר לדור הבא והדגש על פלטפורמות דיגיטליות, המיעוט הזה הולך להפוך לעוד יותר זניח. הנפגע העיקרי מכך היא גיימסטופ. למיעוט הזניח שרגיל למכור משחקים זה לא באמת יפריע. הם יבכו קצת בהתחלה ואחרי זמן מועט באופן מפתיע, הם יתרגלו לזה, כמו שקרה עם כל שינוי שבכו עליו (HL2, שחייב חיבור לאינטרנט כדי לעבוד, משחקים ב60$ בהשקה וכן הלאה).
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 18 יוני 2013, 05:35

כן, כזה מיעוט שהמפיצות בילו את רוב הדור הזה בצעקות על יד שנייה ובמציאת דרכים לעקור את התופעה. אם זה מיעוט...

אתה פשוט לא מודע באופן קומי לתעשייה ולהרגלי הצריכה של שחקני הקונסולות במיוחד.

סקרים בכל אתר, דירוגי מכירות באתרים, מודעת ענק ב'סאן' (http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=592211). אבל כמובן הכל מיעוט, כל העולם מחבק את הXB1.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 17 יוני 2013, 21:37

Kazz, כבר בדקת את הצ'ק אין של סטים? צא מסטים ביציאה מסודרת. העבר את התאריך לשבועיים קדימה, נתק את הרשת שלך ונסה להתחבר. תודיע לי אם הצלחת.
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 17 יוני 2013, 22:14

Kazz כתב:כן, כזה מיעוט שהמפיצות בילו את רוב הדור הזה בצעקות על יד שנייה ובמציאת דרכים לעקור את התופעה. אם זה מיעוט...

אתה פשוט לא מודע באופן קומי לתעשייה ולהרגלי הצריכה של שחקני הקונסולות במיוחד.

סקרים בכל אתר, דירוגי מכירות באתרים, מודעת ענק ב'סאן' (http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=592211). אבל כמובן הכל מיעוט, כל העולם מחבק את הXB1.

מה לא ברור לך?
רעש באינטרנט ובתקשורת, לא מלמד אותנו שום דבר על הרגלי צריכה, או מה שחשוב לרוב הלקוחות של מוצר מסוים. יש רעש על כל אייפון חדש שיוצא וכולם אומרים שהוא פיסת צואה, שלא מסוגלת להחזיק נר לסמסונג גלקסי 1, שיצא לפני 4 שנים, אבל בכל זאת כל רבעון של מכירות, שובר את השיאים של אפל מחדש.

חחחחח אני מת על זה שאתה פתאום מאמין להערכה של מפיצות. אלו אותן מפיצות שצעקו בעבר על כמה שפיראטיות פוגעת בהן (למרות שהיא לא) ועל זה שחייבים אונליין בכל משחק, או שהמשחק לא יצליח (למרות שזה בולשיט). אלו אותן מפיצות שהכריזו על מות הPC ועל כך שאין סיבה לתמוך בגירסאות PC של המשחקים שלהן (דבר שאתה יצאת נגדו המון פעמים והעלית כדוגמא לכמה שהן מנותקות מהמציאות).
המפיצות שזועקות על האסון הנורא של היד השניה, טועות. זה מאוד פשוט.
אמרתי את זה עוד לפני שהX1 הוכרזה - מכירות יש שניה הן תופעה זניחה, שמשפיעה על מיעוט זניח מהשחקנים והפגיעה שלה בתעשייה (גם אם גדולה באופן משמעותי מזו של הפיראטיות, למשל) לא באמת הולכת לשנות הרבה. אם לא היו מכירות יד שניה, RE6 לא היה הופך למשחק של 20 מיליון עותקים. אם לא היו מכירות יד שניה, טומב ריידר לא היה הופך לרווחי.
זו תופעה זניחה ולכן העובדה שמכירות יד שניה יהיו מוגבלות (מוגבלות בכך שאפשר יהיה לעשות אותן רק במקומות שבהם מתרחשות 90% מעסקאות היד השניה...), זו מגבלה זניחה, שלא מפריעה למספיק אנשים, בשביל להשפיע על ההצלחה של הX1 לכאן או לכאן ובטח ובטח שהיא לא צריכה להשפיע על ההחלטות של מייקרוסופט בנושא, מעבר לניסיון שלהם לדאוג לPR חיובי.

דרך אגב, אותן מפיצות שאתה טוען עכשיו שבוכות על זה, הן אותן מפיצות שלפני כמה הודעות כתבת ששטפו ידיהן מההחלטה להגביל מכירות יד שניה בX1 ואמרו שהן לגמרי בעד מכירות יד שניה ושהן חושבות שזה אחלה בחלה.
אתה באמת לא מסוגל להבדיל בין מה קורה במציאות, לבין מה שמכונות PR של מיליוני דולרים/בכיינים כרוניים באינטרנט אומרים שקורה במציאות?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 18 יוני 2013, 00:16

שחר אתה ממש לא יכול לטעון שיד שניה זה משהו זניח. זה לא זניח בכלל, מה שכן (בהקשר של בכי ממפיצות) לא ניתן לשער כמה כסף היה ממשיך לזרום למערכת בלי יד שניה (בגלל שיש שניה עוזר ללקוח לשלם על הקניה הבאה וזו גם סיבה שהלקוח יכנס לחנות ואולי יתפתה לקנות).

אבל הנקודה הזאת לא רלוונטי כי כמו שאמרת הרוב המוחץ של העסקאות הללו מבצעות בגיימסטופ ודומיו ומבחינת הלקוח הוא ממשיך בעסקים כרגיל, זה רק החנויות האלה שצריכות לחלק קצת מהעוגת רווחים הזאת למפיצה.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 18 יוני 2013, 00:24

swiss-the-engine כתב:שחר אתה ממש לא יכול לטעון שיד שניה זה משהו זניח. זה לא זניח בכלל, מה שכן (בהקשר של בכי ממפיצות) לא ניתן לשער כמה כסף היה ממשיך לזרום למערכת בלי יד שניה (בגלל שיש שניה עוזר ללקוח לשלם על הקניה הבאה וזו גם סיבה שהלקוח יכנס לחנות ואולי יתפתה לקנות).

אבל הנקודה הזאת לא רלוונטי כי כמו שאמרת הרוב המוחץ של העסקאות הללו מבצעות בגיימסטופ ודומיו ומבחינת הלקוח הוא ממשיך בעסקים כרגיל, זה רק החנויות האלה שצריכות לחלק קצת מהעוגת רווחים הזאת למפיצה.

זה נורא זניח, לתעשיה כולה. זה רחוק מאוד מלהיות מקור כל הצרות של התעשיה, כמו שEA יוביסופט ואחרים ניסו להציג (עד לE3, שבו הם החליטו שזה לא PR טוב להגיד את זה).
מדובר, כנראה, בגורם הכי חשוב שיש להצלחה של גוף אחד בתעשייה - גיימסטופ.
אחרי שגיימסטופ יעלמו ויהפכו לחנויות נישה שבקושי אפשר למצוא (כמו טאוור רקורדס), התעשייה תמשיך להתקיים והיא תהייה יותר חזקה מאי פעם.

בנוסף, העובדה שזו בעיה זמנית, כי התעשייה הולכת לכיוון דיגיטלי, הופכת את התופעה לעוד יותר לא מעניינת.
יכול להיות שמייקרוסופט נתנה לגיימסטופ עוד כמה שנים של קיום, בזכות זה שהם מאפשרים מכירת משחקי יד שניה, גם כאשר הם דיגיטליים לחלוטין (משחקי הריטייל של הX1 דיגיטליים לחלוטין, בדיוק כמו כל משחק הריטייל של steamworks), אבל בסופו של דבר, המתווך הזה יעלם מהעולם ולאף אחד לא יהיה אכפת.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יוני 2013, 01:19

נדב,

כן? רוב האנשים מוכרים יד שניה ולא דרך גיימסטופ? תעשה ניסוי קטן. COD:BO2 כמו כל COD נמצא בסביבות ה20 מליון יחידות שנמכרו. לך לEBAY, חפש את הביטוי black ops 2 ותקבל 5000 תוצאות. אז תסנן משחקי וידאו בלבד (כלומר תוריד אביזרים, חולצות, פוסטרים וכו') ונשארת עם 1500 עותקים של המשחק. אז תעשה סינון נוסף, תשאיר רק עותקים משומשים ותקבל שיש כרגע באתר המכירות הגדול בעולם 458 עותקים של BO2. אם תעשה סינון נוסף לאנשים שאין להם חנות EBAY (כלומר אנשים פרטיים ולא אנשים שהמקצוע שלהם זה לסחור בEBAY) תקבל שיש אך ורק 381 עותקים של BO2 כרגע בEBAY משומשים מאזרחים מהשורה. אז מה אתה אומר, 20 מליון עותקים, 300+ עותקי בEBAY. כן, זה בהחלט רוב מטורף! עכשיו תהיה ממש נדיב, תכפיל את זה פי 500, עדין לא קבלת אחוז אחד מהקונים של BO2. אתה יודע כמה עותקים יש למשל לאנצ'רטד 3? אחד המשחקים הכי גדולים של הפס3 שמתקרב ל6 מליון עותקים באתר המכירות הגדול בעולם? 88. כן, 88 עותקים לאנצ'רטד 3 ברגע שאתה מסנן למשומשים בלבד ומוריד את כל הטעויות (כלומר אנצ'רטד 1-2 שמופיעים שוב ושוב בתוצאות). כן, 88 אנשים מוכרים כרגע את אנצ'רטד 3, אין ספק שהם רוב.

בקיצור, כל הנושא קישקוש. אתה יודע למה גיימסטופ כל כך מצליחה? למה היא עושה מליארדים בשנה ממשומשים? כי אם משהו כבר מוכר משומש הוא לא הולך להתחיל להתעסק עם זרים באינטרנט (כלומר אחד מאיזה 10,000 אולי כן), הוא הולך לגיימסטופ ששם הוא ממילא קונה את המשחקים שלו, מחליף את המשומשים שלו ומקבל קרדיט חנות שאיתו הוא קונה עוד משחקים או אביזרים. לא אני ולא אתה מתעסקים במשומשים. למה? כי אין לנו כוח לזה, למה להתאמץ בכלל על דברים כאלה? אז אני אגלה לך שהאמריקאים אפילו יותר עצלנים מאיתנו ולהם יש 15 סניפי גיימסטופ על כל סניף באג שיש לך בסביבת הבית. אם הייתי יכול לכת היום לבאג ולקבל 500 שקל על כל הספריה שלי של ה360 ולהתמש בזה בשביל לקנות עכשיו ONE אז וואללה לגמרי הייתי עושה את זה וכנראה שגם אתה.

בנושא סטים, הDRM פשוט זהה לגמרי לזה של הONE. הייתי בטוח שיש הבדלים אבל מסתבר שההבדל היחיד הוא שבSTEAM האישור הוא כל 14 יום ובONE כל יום. הדבר היחיד שסטים מציעה כרגע שהONE לא זה המחירים האטרקטיבים אבל אין לך מושג מה יהיה בONE מבחינת מחירים. אבל אם אתה מסתכל על DRM ומגבלות, אך ורק הדברים האלה, כנראה שסטים והONE מאוד שקולות תלוי מה העדפה שלך, למכור יד שניה בחזרה לגיימסטופ או בדיקת חיבור פעם ב14 ימים במקום 24 שעות. לי אישית לא זה ולא זה משנה וגם לך.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 18 יוני 2013, 01:33

swiss-the-engine כתב:גיא לא ניתן לחלק את תשלום בלייב בין עשרה אנשים. רק עד עשרה אנשים שמשחקים מאותה קונסולה שבה יש אחד שכן יש לו גולד.

לי זכור אחרת. מקור?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 18 יוני 2013, 02:18

swym כתב:לי זכור אחרת. מקור?

אני חושב ששניכם לא מדייקים.

על אותה הקונסולה, כולם יכולים להשתמש בחשבון GOLD אחד, כאשר אין לזה שום הגבלה (כלומר, חשבון הגולד צמוד לקונסולה ולמשתמש הראשי שהפעיל את המנוי, למקרה שהוא יתחבר מקונסולה אחרת - בדיוק כמו עם כל משחק).

בין עשרת האנשים, אין אפשרות לחלק חשבון גולד, לפי דעתי. רק משחקים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 18 יוני 2013, 10:01

למה לא מדייק? כתבתי בדיוק מה שאתה כתבת רק בתמצות. גולד לא ניתן לשיתוף מחוץ לקונוסולה אחת. משתמש אחד יש לו גולד? כל משתמש על הקונסולה הזאת מקבל גישה לתכני גולד.

גיא אין לי כוח לחפש לינק אבל אני בטוח לחלוטין לגבי זה שקראתי את זה בראיון עם מישהו כמו מהדי או ספנסר או נלסון. וזה בלי קשר לכך שזה פשוט הדבר הכי לא סביר שיקרה.
Benjamin Franklin

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 14 אורחים