במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Laskin » 10 דצמבר 2017, 15:02

הלינק לא עובד או משהו...

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 11 דצמבר 2017, 11:10

"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 11 דצמבר 2017, 11:45

תודה אבל לא נגעתי ברוק באנד המון שנים. קניתי לפני שנתיים את גיטר הירו לייב לוואן ואחת לכמה חודשים אני גם מעלה אותו בקטע נוסטלגי אבל זה כבר לא זה...

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

הודעהעל ידי erezronen » 11 דצמבר 2017, 12:01

ממש בקטע של Xenoblade Chronicles 2 לאחרונה.
הוא לא משחק מושלם (ממש ממש לא), אבל הוא הצליח לתפוס אותי די חזק. משהו במערכת הקרב לגמרי עובד בשבילי, לפחות בשלב הנוכחי של המשחק שהיא עדיין לא מאוד מאתגרת (מניח שבשלב מסויים גם ידרשו ממני ליישם את כל טריליוני המכניקות השונות ואז זה יהיה יותר מאתגר). הסיפור anime להחריד אבל לא בהכרח בקטע רע. ובסך הכל זה jrpg לא מתנצל, שלא מנסה להתחפש למשחק תפקידים מערבי - וזה יופי טופי.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 11 דצמבר 2017, 18:24

אני מעריך שיהיה לך בחירה ,או לעשות גרינדין ,או לשלוט טוב יותר במערכת הקרב
ככה המשחק הראשון בסדרה היה

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 26 דצמבר 2017, 01:58

באיחור אופנתי התחלתי את הורייזן :)
אחרי 3 שעות ושניים-שלושה fetch quests: הלחימה סבבה, הכתיבה בינתיים לא הצד החזק ואלוי מדברת יותר מדי. אנימציות הפנים לא נוטות להתאים את עצמן למה שהדמויות אומרות וממש שמים לב (הרגיש קצת כמו אובליביון). אבל הוא יפה, המכניקות יושבות טוב והוא מרגיש כאילו הוא יכול להתפתח למשהו מעניין.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 26 דצמבר 2017, 02:04

אתה מזכיר לי שאפילו לא סיימתי אותו..
כנראה אכזבת השנה מבחינתי, וזה ממש לא שהמשחק רע, זה יופי של משחק פשוט שמעתי עליו כל כך הרבה סופרלטיבים לפני שהתלתי אותו (גם כן באיחור) שבסופו של דבר אני חושב שמדובר באוברייטד מטורף שסתם אכזב אותי, לפחות בעיניי.
אגב זה גם לא שנמאס לי ממנו ועצרתי באיזשהו שלב, פשוט כדרכם של משחקים בינוניים וארוכים פשוט שכחתי ממנו לאט לאט באיזשהו שלב והוא גסס לי בידיים במוות איטי וארוך, עד שכבר איבדתי חשק לחזור אליו.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 דצמבר 2017, 08:32

BiA כתב:באיחור אופנתי התחלתי את הורייזן :)
אחרי 3 שעות ושניים-שלושה fetch quests: הלחימה סבבה, הכתיבה בינתיים לא הצד החזק ואלוי מדברת יותר מדי. אנימציות הפנים לא נוטות להתאים את עצמן למה שהדמויות אומרות וממש שמים לב (הרגיש קצת כמו אובליביון). אבל הוא יפה, המכניקות יושבות טוב והוא מרגיש כאילו הוא יכול להתפתח למשהו מעניין.

כל החסרונות שהזכרת בהחלט שם. אפילו הלחימה מרגישה "רק" סבבה בשעות הראשונות. בהמשך אתה תכנס לקצב סופר אפקטיבי ומספק בקרבות (שישארו מאתגרים למדי) וככל שיהיו לך יותר כלים לבחור מהם, ככה תתאים את הקצב והסגנון למה שמתאים לך. מערכת הקרב הופכת די מהר לממש ממש מצוינת ולא רק סבבה, אז יש לך למה לצפות.
מעבר לזה, עם החסרונות, אני חושב שמדובר במשחק באמת מצוין. קפיצה של 2-3 רמות מעל כל דבר אחר שעשו בגרילה וזה מרשים ביותר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 26 דצמבר 2017, 12:14

משחק מרשים ב-5 שעות הראשונות. לאחר מכן הוא מתגלה כבינוני ביותר. העלילה והכתיבה די גרועות, הגיימפליי מאוד meh.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 דצמבר 2017, 14:08

הגיימפליי פשוט מעולה, קשה לי לחשוב על משחקי אקשן עם יותר גיוון באפשרויות הגישה בקרבות, ושהם סינמטיים ומרשימים כל כך.
מסכים לגבי רוב הדיאלוגים, והעלילה, אבל הגיימפליי והעולם הרבה יותר ממפצים על זה.

מה שכן, זה נכון שבהתחלה אתה קצת יותר מוגבל וחלש ולכן יותר קשה להבין את המורכבות והכיף שבקרבות, כי מן הסתם יש פחות גיוון... אבל זה נכון לגבי הרבה מאוד משחקים בעולם פתוח, שכמו המפה - גם הגיימפליי נפתח יותר ויותר עם הזמן.

אבל כל אחד והטעם שלו... מבחינתי זה משחק השנה. כי אין לי סוויץ' :/

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 26 דצמבר 2017, 19:55

הקרבות משעממים וחוזרים על עצמם בלי סוף. הנשקים לא מגוונים מספיק. הקונספט של לחימה מול חיות רובוטיות הוא די מעפן לדעתי. גם הלוט ומערכת בניית הדמות לוקים בחסר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 דצמבר 2017, 10:53

הקרבות בכלל לא חוזרים על עצמם - אם אתה מגוון בדרך שאתה משחק... ברור שאתה יכול לעשות את אותו הדבר כנגד אותו סוג של רובוט כל הזמן, אבל ככה אתה פוגע לעצמך בחוויה, כמו לעשות את אותם התרגילים בDMC או ביונטה... כן - אפשר פשוט לעשות SPAM לקומבו הכי קל לביצוע - אבל זה לא איך שאמורים לשחק את המשחק הזה, בעיניי. גם בMGS5 אפשר פשוט תמיד להשתמש באותה שיטה ולעבור את רוב המשימות ממש בקלי קלות, אבל יש גיוון אדיר לרשותך, אתה רק צריך לבחור להשתמש בו.
הנשקים די מגוונים לדעתי אבל נגיד שאפשר עוד להתווכח על זה... והקונספט של לחימה מול חיות רובוטיות מעפן? באמת?! כמה משחקים כבר מאפשרים את זה? לדעתי מקורי מאוד ומתאים לעולם כמו כפפה, שהוא בגבול שבין מד"ב לפנטזיה.
אבל כנראה שבחיים לא נסכים על המשחק הזה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 27 דצמבר 2017, 13:41

הקונספט מקורי אבל מעפן. אני אוהב להילחם מול אויבים חכמים ובעלי משמעות. במשחק הזה זה כמעט ולא קיים. גם האויבים האנושיים טיפשיים להחריד. בנוגע לגיוון - גם אם אתה מנסה בכוח לגוון, ההבדל בין הנשקים הוא די מינורי. קשת שיורה מהר, קשת שיורה לאט, קשת שיורה חצי אש ורוגטקה שיורה כדורי חשמל. זה לא מגוון, זה וריאנטים של אותו נשק. אבל בכל אופן, המשחק לא ממש רוצה שתגוון: יש חולשה מסוימת לכל אויב, וקאונטר מסוים (חיה שחלשה מול אש? תירה עליה חצי אש. חלשה מול חשמל? תירה כדורי חשמל). כך שהדיזיין של המשחק, בדומה לוויצ׳ר, לא רוצה שתגוון אלא שתשתמש בנשק ״הנכון״ בכל סיטואציה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 דצמבר 2017, 13:52

האוייבים האנושיים די טיפשים, זה נכון... אבל הרובוטים די חכמים, המשחק מאוד קשה גם בNORMAL מול אוייבים מסויימים.
ההבדל בנשקים הוא לא כזה מינורי, והתחמושת היא מה שעושה את כל ההבדל. אתה יכול ללכת על זו שמורידה את השריון או הנשקים שעל הרובוטים ואז לקחת אותם או להרוג כשהם חשופים, אתה יכול לגרום להם להלחם אחד נגד השני, לגרום להם להפיל לך יותר LOOT, אתה יכול ללכת על נזק שיורד לאורך זמן או להפציץ, לכל אוייב יש כמה וכמה נקודות תורפה, אתה יכול ללכת על שיטת התגנבות או האקינג, והכי כיף זה החבל שקושר את האוייבים... וגם לגביו ולכל נשק בעצם - השיפורים מאוד משמעותיים ומול כל אוייב כדאי להשתמש בנשקים שונים. אני חושב שזה המשחק שבו החלפתי בין נשקים בתדירות הכי גבוהה, ולא היה שום נשק שהשתמשתי בו באופן משמעותי יותר מאשר באחרים.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 27 דצמבר 2017, 15:50

המשחק קשה כי האויבים הם bullet sponges. ההתנהגות שלהם מאוד תבניתית ולפעמים צריך לירות עשרות חצים בשביל לחסל רובוט אחד. זה מגוחך ולא כיף. נכון, אפשר גם לקשור אותם, אפשר להתגנב ולהשתמש בהאקינג - אבל בד״כ זה לא ממש הכרחי, לפחות אם לא משחקים על רמת הקושי האחרונה.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 27 דצמבר 2017, 19:12

הורדתי את war of the chosen. התחלתי משחק על הרמה הכי קשה (בלי איירונמן). התמכרתי מחדש לxcom. אם רק היו מטפלים בטעינה של המשחק הזה, שכחתי כמה מתסכל זה לחכות למשחק שיטען את עצמו בכל load. בטח זה בעיה רק למי שמשחק על הקנוסולות ולא למי שיש מעבד נורמלי sigh.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 דצמבר 2017, 19:55

אני לא יודע איך זה בהורייזן אבל לפחות בmgs5, ביונטה ו-dmc יש לך מערכות ניקוד ובונוס שמעודדות גיוון. כלומר אתה לא משתמש בדרכים מגוונות ויעילות יותר רק לכיף, המשחק ממש מעודד את זה.
We're just normal men. We're just innocent men

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 27 דצמבר 2017, 22:03

להורייזון יש את הבעיות שלו אבל אם מדברים רק על גיימפלי אז כן שאתה נלחם נגד אנשים זה די ג'אנקי, אבל שאתה נלחם נגד רובוטים (וזה הדבר המרכזי) זה די טוב, האמת שזה היה הרבה יותר טוב ממה שחשבתי שזה יהיה. זה לא ברמה של חלק מהשמות שעלו כאן, משחקים עם גיימפלי נדיר כמו mgs 5 , אבל זה כן יותר טוב בעיני מלא מעט מהמתחרים היותר ישירים של הורייזון שהם כל מיני Arpg עולם פתוח למינהם, ככה שבעיני הוא הצלחה באספקט הזה ואני חושב שלפחות מבחינת גיימפלי יש להם בסיס טוב שאפשר ללכת איתו קדימה למשחק הבא (על הפס5 כנראה) ולנסות לשפר עליו. בתקווה כמובן שהם גם ישפרו את שאר האספקטים במשחק שדורשים שידרוג משמעותי יותר.

אם נרד יותר לפרטים אז נכון אפשר להספים המון חיצים בלי מחשבה אבל אפשר ורצוי למשל גם לפגוע במקומות ספציפיים עם הנשק או התחמושת הנכונה לעבודה ולקצר מאוד את כל התהליך, ולגמרי אפשר לראות ולבחון את העניין כשאתה עושה את כל ה"מבחנים" האלה עם המדליות שאתה צריך לרדת מזמנים מסויימים.
זה מן הסתם יותר מאתגר למקם את הצליפה המושלמת באיזה מכל שנמצא בחלקים היותר מוצנעים של הגוף ועוד על יצורים שהם ככה די תזזיתיים, אבל זה חלק מהעניין. מה גם שבכל זאת אתה נלחם נגד כל מיני רובוטים , חלקם די גדולים, זה לא מגוחך בעיני שאי אפשר לחסל את כולם עם איזה חץ לראש, זה בעצם די הגיוני.

והאמת שהמשחק פשוט מרגיש טוב לשחק, להשתמש בקשתות למינהם מרגיש נכון, להחליף בין נשקים עם התפריט הנייד ההוא באמצע כל האקשן מרגיש טבעי ומהיר, וגם מהצד של הרובוטים לראות את אחד הדמויי נמר האלה למשל דופק עליך ספרינט ונופל מאיזה מלכודת שהנחת מרגיש מצויין ונראה נהדר, האנימטורים שלהם עשו יופי של עבודה וזה מוסיף המון.
ולקשור רובוטים זה בערך הדבר הכי מגניב שהם נותנים לך לעשות במשחק הזה, זה גם די שימושי , במיוחד נגד מעופפים למינהם .

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 28 דצמבר 2017, 09:17

DrKeo כתב:אני לא יודע איך זה בהורייזן אבל לפחות בmgs5, ביונטה ו-dmc יש לך מערכות ניקוד ובונוס שמעודדות גיוון. כלומר אתה לא משתמש בדרכים מגוונות ויעילות יותר רק לכיף, המשחק ממש מעודד את זה.

הניקוד הזה קיים רק במשימות מסוג מסוים, בהן אתה צריך לעשות דברים בצורה יעילה, כי אתה נמדד בזמן.

בכל שאר המשחק הגיוון מעודד בלי צורך בניקוד, פשוט בגלל הגיוון באויבים. אויבים שונים באמת מתנהגים אחרת ודורשים גישה אחרת. זה לא מתבטא רק בסוג התחמושת שבה כדאי לך להשתמש, אלא ממש בדרך שבה אתה נלחם בהם. חלקם נופלים ביריה אחת מכוונת היטב, חלקם סופר מהירים ולא מפסיקים לגרום לך להתגלגל ולהתחמק מהם, חלקם מסוכנים במיוחד ודורשים שימוש יותר נרחב ברובה החבלים (נשק אדיר לחלוטין), חלקם מעופפים, חלקם שוחים מתחת למים, לחלקם שיריון מטורף שצריך לאט לאט להוריד, לחלקם נשקים שאפשר להפיל ולהשתמש נגדם. כל זה בלי לדבר על האפשרות לבחור בגישה יותר מתגנבת אם רוצים (בהתאם לסביבה) ולאפשרות להשתלט על רובוטים.
האויבים השונים האלה גורמים לך לגוון כי מרגיש שזו הדרך ה"נכונה" לשחק במשחק. אי אפשר להשתמש בbrute force נגד אף אחד מהם, לא משנה כמה התקדמת במשחק. כל מערכת הקרב מול הרובוטים עשויה בצורה פשוט מדהימה. לא יאומן שזה הגיע ממפתחת של משחקי יריות בינוניים ואפורים.

הקרבות מול האנשים הרבה פחות מוצלחים. לא רק בגלל שהם משווים לרובוטים, אלא באופן כללי. אני חושב שזה אחד המקומות העיקריים שכדאי להם לשפר בהמשך. בכל פעם שניקיתי בסיס של אויבים המחשבה היחידה שעלתה לי לראש היא שהמפתחים צריכים פשוט לעשות שבוע מרוכז של לשחק פאר קריי וללמוד איך לעשות את זה כמו שצריך.

אגב, עבודת האנימציה על הרובוטים באמת מדהימה. כל אחד מהם מרגיש שונה. כל צעד של החבר'ה הגדולים מרגיש מסוכן ובעל משקל. לכל הרובוטים גם יש אנימציה שונה כאשר הם מאוד פצועים (צליעות, המנעות משימוש ברגל וכן הלאה). האנימטורים בגרילה עשו עבודה מרשימה מאוד.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 דצמבר 2017, 12:46

עידן - רק הערה אחת.... אתה באמת חושב שהמשחק הבא שלהם יצא לPS5? נראה לך שלא ייצא המשך להורייזון עוד שנתיים לPS4???
סוני לא יוותרו על זה בחיים, גם אם יצא לקראת סוף הדור ויהיה CROSS PLATFORM

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 28 דצמבר 2017, 20:43

סוני נותנת לסטודיואים שלה המון חופש קריאייטיבי,וחלק מחופש קרייאטיבי לדעתי הוא גם לעשות שימוש באמצעים חדשים כשאלו זמינים ולהשאיר את מה שמגביל אותם מאחור (CPU מגוחך של הפס4). אם הפס5 ייצא בסוף 2020(יש פה ושם דיבורים על סוף 2019 אבל קשה לי להאמין כי מן הסתם משהו כבר היה דולף) אני כמעט בטוח שהורייזון 2 יהיה המשחק showcase של הקונסולה הזו,ובהתחשב ב-scope שלו והעובדה שהוא RPG עולם פתוח,מעגל פיתוח של 3 שנים+ יוצא להם בתזמון די מושלם.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 28 דצמבר 2017, 21:21

Uncle Pey'j כתב:סוני נותנת לסטודיואים שלה המון חופש קריאייטיבי,וחלק מחופש קרייאטיבי לדעתי הוא גם לעשות שימוש באמצעים חדשים כשאלו זמינים ולהשאיר את מה שמגביל אותם מאחור (CPU מגוחך של הפס4). אם הפס5 ייצא בסוף 2020(יש פה ושם דיבורים על סוף 2019 אבל קשה לי להאמין כי מן הסתם משהו כבר היה דולף) אני כמעט בטוח שהורייזון 2 יהיה המשחק showcase של הקונסולה הזו,ובהתחשב ב-scope שלו והעובדה שהוא RPG עולם פתוח,מעגל פיתוח של 3 שנים+ יוצא להם בתזמון די מושלם.

אם יש משהו אחד שסוני עקביים בו לאורך דורות קונסולות, זה לשחרר משחקים לקונסולה ישנה בשלב מאוד מאוד מאוחר, גם אם המשחקים האלה מקרטעים בטירוף ועובדים נורא. זה קרה עם GOW2 (שדווקא לא קירטע) וSOTC לPS2. זה קרה עם TLOU לPS3. זה יקרה גם עם הPS4. סביר מאוד שגרילה תסיים לעבוד על הורייזן 2 עוד שנתיים שלוש גם בעצמם. זה בלי להתייחס בכלל לכך שאין שום סיבה שתהייה PS5 עוד שנתיים שלוש. בטח לא אחרי נובמבר שהיה החודש הטוב ביותר במכירות הPS4.
תמונה

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 28 דצמבר 2017, 23:15

הפלייסטיישן המקורית מכרה מעל 100 מיליון ואחרי 6 שנים הם נכנסו לדור הבא (בהתאמה לאיזורים זה יותר כמו 5 שנים) , הפלייסטיישן 2 מכרה 155 מיליון ועדיין אחרי 6 שנים הם עברו לדור הבא, פלייסטיישן 3 מכרה 80 ומשהו מיליון ולקח להם 7 שנים לעבור לדור הבא (וזה גם הרגיש בזמן אמת שהדור ההוא התארך קצת יותר מידי). ככה שאין בהכרח קשר הדוק בין המכירות של הקונסולה לאורך החיים שלה ועושה רושם ש 6 שנים זה פחות או יותר הלוח זמנים .
מן הסתם גם הפס2 מכרה המון 4 שנים בתוך החיים שלה, שזה איפה שאנחנו נמצאים היום, האם הפס4 תמשיך בקצב הזה גם עוד שנה וחצי? לא בטוח, וכך או כך זה לא משהו שהם יכולים לבנות עליו כאשר הם מתחילים לתכנן ולבנות את היורשת שזה גם משהו שלוקח כמה שנים סביר להניח. לא הייתי בהכרח מהמר על זה אבל אני יכול לראות את tlou2 והמשחק של קוג'ימה ואולי עוד משהו שאנחנו לא יודעים עליו כתחמושת האחרונה שלהם ב 2019 לפני שעוברים דור. אבל מבחינת הקונסולה זה 2020 גג לדעתי, לא רואה את העניין מתארך יותר מזה.

בקשר להורייזון, אם הדור יתארך עד ל 2020 אז לא מופרך שהמשחק עדיין יצא לדור הנוכחי ויהיה הפינאלה לקונסולה, אבל צריך לזכור שאם כמה שהמשחק היה הצלחה לא מדובר פה באיזה קול אוף דיוטי שנותן הכנסה שאי אפשר לוותר עליה. סה"כ סוני מתייחסת לרוב האקסלוסיבים שלה כמשחקים שמוכרים את הפלטפורמה שלהם יותר מהכל. ואם הם עבדו על ההרחבה להורייזון עד סוף השנה הם יצטרכו לעשות עבודה מאוד מזורזת בשביל להוציא את המשחק ב 2019 ולא בטוח שזה רעיון מאוד טוב למשחק בסדר גודל הזה.

אאז"נ קראתי איפשהו שהם התחילו לעבוד על הורייזון לפני שהם התחילו את העבודה על קילזון האחרון שהיה כותר השקה לפס4, אז נגיד משהו כמו 6 שנים של עבודה עליו? מן הסתם להוציא המשך שיש לך את כל הצוות עובד על משחק אחד מההתחלה וגם הקונספט , נכסים והטכנולוגיה שכבר בנית לא צריך עוד 6 שנים, אבל בשביל שהם יתנו לנו לעוף על הרובוט-ציפור ההוא (והם חייבים לתת לנו) יכול להיות שצריך קצת יותר משנתיים :)

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 29 דצמבר 2017, 00:54

אנחנו באמת מצפים לPS5 בקטע של קונסולה חדשה ולא איזה שדרוג של הפרו? אני לא בטוח...
אני גם לא בטוח שנראה פינאלה מסודרת לPS4 ולא כניסה למצב שבו יהיו משחקים חדשים שיתמכו בה לצד כאלה שיעבדו רק על קונסולות חזקות יותר.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 29 דצמבר 2017, 08:49

idan כתב:הפלייסטיישן המקורית מכרה מעל 100 מיליון ואחרי 6 שנים הם נכנסו לדור הבא (בהתאמה לאיזורים זה יותר כמו 5 שנים) , הפלייסטיישן 2 מכרה 155 מיליון ועדיין אחרי 6 שנים הם עברו לדור הבא, פלייסטיישן 3 מכרה 80 ומשהו מיליון ולקח להם 7 שנים לעבור לדור הבא (וזה גם הרגיש בזמן אמת שהדור ההוא התארך קצת יותר מידי). ככה שאין בהכרח קשר הדוק בין המכירות של הקונסולה לאורך החיים שלה ועושה רושם ש 6 שנים זה פחות או יותר הלוח זמנים .
מן הסתם גם הפס2 מכרה המון 4 שנים בתוך החיים שלה, שזה איפה שאנחנו נמצאים היום, האם הפס4 תמשיך בקצב הזה גם עוד שנה וחצי? לא בטוח, וכך או כך זה לא משהו שהם יכולים לבנות עליו כאשר הם מתחילים לתכנן ולבנות את היורשת שזה גם משהו שלוקח כמה שנים סביר להניח. לא הייתי בהכרח מהמר על זה אבל אני יכול לראות את tlou2 והמשחק של קוג'ימה ואולי עוד משהו שאנחנו לא יודעים עליו כתחמושת האחרונה שלהם ב 2019 לפני שעוברים דור. אבל מבחינת הקונסולה זה 2020 גג לדעתי, לא רואה את העניין מתארך יותר מזה.

בקשר להורייזון, אם הדור יתארך עד ל 2020 אז לא מופרך שהמשחק עדיין יצא לדור הנוכחי ויהיה הפינאלה לקונסולה, אבל צריך לזכור שאם כמה שהמשחק היה הצלחה לא מדובר פה באיזה קול אוף דיוטי שנותן הכנסה שאי אפשר לוותר עליה. סה"כ סוני מתייחסת לרוב האקסלוסיבים שלה כמשחקים שמוכרים את הפלטפורמה שלהם יותר מהכל. ואם הם עבדו על ההרחבה להורייזון עד סוף השנה הם יצטרכו לעשות עבודה מאוד מזורזת בשביל להוציא את המשחק ב 2019 ולא בטוח שזה רעיון מאוד טוב למשחק בסדר גודל הזה.

אאז"נ קראתי איפשהו שהם התחילו לעבוד על הורייזון לפני שהם התחילו את העבודה על קילזון האחרון שהיה כותר השקה לפס4, אז נגיד משהו כמו 6 שנים של עבודה עליו? מן הסתם להוציא המשך שיש לך את כל הצוות עובד על משחק אחד מההתחלה וגם הקונספט , נכסים והטכנולוגיה שכבר בנית לא צריך עוד 6 שנים, אבל בשביל שהם יתנו לנו לעוף על הרובוט-ציפור ההוא (והם חייבים לתת לנו) יכול להיות שצריך קצת יותר משנתיים :)

גם אם נתעלם מהרעיון של שדרוגים יותר הדרגתיים שעומר הציע (רעיון סביר לחלוטין), אני חושב שהדוגמא של הPS3 היא הטובה ביותר להמחיש את הלך הרוח, מהסיבה הפשוטה שמדובר בדוגמא הכי קרובה. הקונסולות הוותיקות יותר יצאו בתקופה אחרת לחלוטין. אני חושב שהסטנדרט של 6 שנים עבר מן העולם ואו שהדורות יהיו ארוכים יותר, או שהשדרוגים יהיו הרבה יותר מדורגים (האפשרות הסבירה יותר מהשתיים).
במקרה של דורות ארוכים יותר, זה הכל תלוי באיך הקונסולה מוכרת. כמו שה360 והPS3 מכרו טוב ועשו מלא כסף ולכן האריכו את הדור הקודם, כך יכול לקרות גם בדור הנוכחי. פיתוח קונסולה חדשה זה לא פרויקט שמתחיל ביום X ואז מוכרחים לסיים אותו ביום X+2.5 שנים ולהוציא את הקונסולה ביום X+3 שנים. יש אינסוף שלבים בפרויקט שאפשר לדחות, להאט, להאיץ ולשנות לפי התנאים בשטח. גם אם הם כבר התחילו לפתח את הקונסולה הבאה שלהם (סביר להניח שהם נמצאים בשלב מוקדם כלשהו בפיתוח שלה כבר תקופה ארוכה), הם לא חייבים להמשיך הלאה ולהתחייב לקונסולה חדשה. הם לא הולכים לעשות את זה כל עוד הPS4 מוכרת מדהים והPS4 ממשיכה למכור מדהים. הPS5 (אם תגיע אי פעם בצורה של PS5 ולא בצורה של PS4 PRO 3) תגיע רק אחרי שסוני יהיו משוכנעים לחלוטין שאין להם שום דבר לעצור את ההאטה של הPS4 במכירות. לא רק שאנחנו עוד לא בשלב הזה - אנחנו עוד לא בשלב של האטה במכירות.
בקיצור, כל עוד הPS4 מוכרת מעולה, אין סיבה לצפות לPS5. מה נראה הגיוני לגיימר שרוצה התקדמות טכנולוגית, או כמה הדור הקודם הרגיש מסטיק לא רלוונטי. בשלב זה, אם הדור יתארך, אז זה יהיה ל2022 והלאה. 2020 זה לגמרי מוקדם לPS5.

התרחיש הסביר לדעתי:
ב2020 אולי נראה ירידה של הPS4 המקורית ל200$ (נניח היא תהייה 250$ בחגים 2018), ירידה של הפרו ל300$ ויציאה של הPRO-er ב400$. אם הקפיצה תהייה דומה לזו של הPRO, החומרה גם לא תהייה ברמה של PS5 תיאורתית. ב2022 אולי נראה איזו PS5 שתהייה בעצם עוד PRO חדשה ותהווה קפיצת דור אמיתית. רוב רובם של המשחקים (אולי סוני יחליטו שכולם) יתמכו עדיין בPRO-er לצידה.
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 26 אורחים