במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Stick
Sage

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Stick » 23 ינואר 2018, 13:30

אני ממשיך להשלים משחקים מ2017 (כרגע הצפי זה לסיים בסביבות 2020, כמה משחקים מעולים יצאו..)
והפעם - Nioh
אין לי הרבה מה לחדש (מה גם ששיחקתי רק שעתיים בינתיים) זה פשוט דארק סולס עם דגש רב יותר על מערכת הקרב ופחות על העולם, בסטינג של יפן הפאוגלית.
מאוד מהנה, עושה כמה דברים מעניינים עם מערכת הקרב (יותר מזכיר את בלאדבורן אם כבר, האמת) ו.. זהו, מומלץ :)

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 28 ינואר 2018, 09:14

אני בזמן האחרון שיחקתי בעיקר במועמדים לטקס פרסי הIGF. כמה מהפייבוריטים שלי מתוך אלו שלא הגיעו להיות פיינליסטים:
https://medium.com/@gulmer/roadside-to- ... d2b2a8f362
(אמ;לק: Darkwood, X-Morph, CrossCode, Pig Eat Ball, Fidel Dungeon Rescue, OneShot, Enlightenment, The Darkside Detective, Dead Cells)

חוץ מזה משחק גם בדום, והוא די ככה-ככה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 ינואר 2018, 13:07

swym כתב:חוץ מזה משחק גם בדום, והוא די ככה-ככה.

blasphemy!
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 28 ינואר 2018, 17:51

Darkwood הוא משחק של לחרבן במכנסיים אם משחקים אותו בלילה באווירה הנכונה - לא להאמין שמשחק אימה עם נקודת מבט איזומטרית יכול להיות כל כך מלחיץ ומפחיד.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 29 ינואר 2018, 15:21

אחרי שהתקדמתי קצת בNiho אני רוצה קצת לחזור בי - המשחק עדיין מצוין, אבל הרבה פחות דומה לדארק סולס ממה שנראה בהתחלה.
בבסיס של הבסיס הם צומחים מאותו השורש, ובגלל זה בהתחלה לפני שהמשחק נפתח זה נראה מאוד דומה, אבל הוא הולך למקומות אחרים לגמרי.
אפשר להגדיר אותו די כשילוב של דארק סולס וfor honor, מערכת הקרב שלו מאוד עמוקה ומפותחת הרבה יותר מזו של דארק סולס, והוא הרבה יותר מתמקד על קרבות 1v1 מהירים וברוטאלים מאשר קרבות איטיים ומחושבים וניהול מספר רב של אויבים מולך כמו בדארק סולס.
בבחינה הזאת הוא באמת משהו מיוחד, אני מאוד אוהב את דארק סולס אבל מהבחינה הזאת Niho לא רואה אותו בכלל, מערכת הקרב שלו מדהימה וכוללת הרבה יותר עומק. היא טקטית בטירוף ותוך כדי מהירה בצורה קיצונית.

אבל.. הסיבה שעדיין (בינתיים) הייתי שם אותו מאחורי דארק סולס בסך הכל היא שלא רק במערכת הקרב הוא לוקח כיוון אחר, גם בבניית העולם והשלבים וגם בloot.
השלבים עצמם הם נפרדים אחד מהשני (כמו דימון סולס) שזה בסדר אבל חסר להם את העומק והעיצוב הלופי שכל כך טוב בדארק סולס, גם הסטינג של העולם הרבה פחות רציני ולוקח את אותך פנימה (אולי יהיו כאלה שיאהבו את זה אבל בעיניי זה חסרון סופר משמעותי). בנוסף המשחק אוהב לתת לך 2 ו3 משימות שונות באותו השלב, כשהאויבים והמטרה משתנה כל פעם. זה.. קצת חוזר על עצמו בסופו של דבר. גם האויבים הם די אותם אויבים כל הזמן ואין אויבים שייחודיים לכל מקום כמו בדארק סולס.
גם מבחינת הloot המשחק שונה לגמרי ועש מערכת שמזכירה את זו של דיאבלו, אתה מוצא לוט ברמות שונות ובנדירות שונה וזה קצת מתסכל, בדיאבלו הנשק רק משנה לך את הנזק וההתקפות הן אותן התקפות אז זה עובד אבל במשחק כזה לכל נשק יש צורת משחק שונה לגמרי שבאה איתו ואני יכול למצוא גרזן סופר חזק ונדיר אבל אני בכלל רגיל להלחם עם שתי חרבות קטנות ומהירות..

בכל מקרה, המשחק עדיין מאוד טוב. מערכת הקרב היא מהמוצלחות ששיחקתי בהן אי פעם והיא לבדה שווה כל רגע, וזה לא שחסרים למשחק עוד פלוסים שפחות התייחסתי אליהם.
סך הכל זה משחק הסולס-לייק הכי טוב והכי שונה וייחודי ששיחקתי בו, ואני מאוד אוהב את הז'אנר ככה ששיחקתי ברובם. :) מאוד מומלץ.

Baba Yaga
Warrior

הודעהעל ידי Baba Yaga » 29 ינואר 2018, 16:06

^
מה רמת הקושי לעומת דארק סולס?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 29 ינואר 2018, 17:16

אותי יותר מעניין כמה מ-NINJA GAIDEN (כנראה ההאק אנד סלאש הכי אהוב עלי עד היום) אפשר למצוא ב-NIOH בהתחשב בזה שמדובר באותה מפתחת.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 29 ינואר 2018, 17:20

קודם כל אני בסביבות אמצע במשחק, אולי עוד אפילו לפני ככה שאני יכול לשפוט רק עד עכשיו.
ואם נשפוט עד עכשיו, הייתי אומר שהוא טיפה יותר קל אבל פחות או יותר באותו סדר גודל.
הוא עובד בצורה די שונה באופי הקושי שלו כי הוא מתמקד בעיקר ב1v1 ואם תקיף את עצמך באויבים, גם חלשים מאוד, אוטומטית אין לך כל כך סיכוי ואתה צריך כל הזמן לחשוב איך לתקוף אויבים בנפרד.
בנוסף להבדיל מדארק סולס הדמות שלך הרבה יותר חזקה כי מערכת הקרב הרבה יותר עמוקה, אז יש לך הרבה יותר אופציות ותאורתית אתה יכול להגיע לרמת שלמות שתתן לך לתקוף בלי להפסיק אף פעם תוך כדי שאתה קושר קומבואים ומחליף נשקים ועמדות כל הזמן.. כן.. אני עוד לא שם :)
אבל גם האויבים פחות מגוונים כמו שאמרתי וסך הכל זה משפיע כי אתה לומד את האויבים וגם אם בשלב מתקדם יותר הסטטס של אויב עולים אתה עדיין יודע איך להתמודד איתו כבר.
בכל מקרה כמו דארק סולס אתה עדיין מת תוך 2-3 מכות ככה שתמיד צריך להיות על הקצה אבל אתה פשוט חזק מאוד גם כן.
לצורך העניין עדיין לא נתקעתי על אף בוס (חוץ מאחד אופציונלי שהוא בבירור למתקדמים בלבד ואני אחזור אליו בהמשך) ואני מת פעמים בודדות במהלך השלב. אבל יש לי נסיון מאוד רחב עם משחקי סולס ש"הכינו" אותי לזה אז זה גם משהו לקחת בחשבון.

לגבי נינגה גיידן אני לא יודע כי מעולם לא שיחקתי, אבל באינטרנט אומרים שיש נקודות דמיון.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 29 ינואר 2018, 20:55

אם מישהו רוצה להבין קצת עד כמה המערכת מפותחת יותר מזו של DS, יש כאן סרטון נחמד של מישהו שמשחק ברמה גבוהה מאוד (אבל לא בלתי אפשרית) ומשחק עם כמה בילדים, ואפשר לראות את הגיוון הרחב שיש (0:26 זה מהירות, 3:08 זה כוח, 4:40 זה מה שהוא מכנה "טכניקה" ו7:17 זה קטאנה בלבד בבילד all-around).

אני לא יודע עד כמה אפשר להבין שמה שהוא עושה זה מרשים בטירוף בלי לשחק קודם אבל כל מי ששיחק אי פעם בDS, פשוט תזכרו שבבסיס זו אותה מערכת קרב בדיוק, ובסרטון זו דוגמה לעד כמה המערכת של Niho נותנת פתחים לבנות עוד ועוד קומבואים ולקשור את האויב בלופים, עם רמת הסקיל הנדרשת כמובן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 ינואר 2018, 20:59

יש אלמנטים בדארק סולס שנולדו בנינג׳ה גאיידן, אפשר להגיד שגאיידן הוא סוג של נקודת אמצע בין dmc לds, כך שזה נשמע כמו סוג של מעגל.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 30 ינואר 2018, 03:18

כן המערכת קרב ב nioh הרבה יותר עמוקה מסולסבורן , זה אפילו קצת מאיים בהתחלה - העמידות השונות, להחזיר Ki Pulse, היעני קומבואים וכל הג'אז הזה - לכל סוג נשק יש עץ יכולות די נרחב שאתה פותח לאורך המשחק (עדיף להתמקד בעץ של לא יותר מאחד או שני נשקים כדי למקסם את היכולות שלהם- הלכתי על Odachi ו katana, זה גם הסתדר לי עם הסטט'), ככה שיש שם הרבה לקלוט, אבל אחרי שמשתלטים על העניין נשארים עם גיימפלי מאוד טוב ומאוד ממכר.
ובעוד אני מעדיף את ההרגשה בגיימפלי של המשחקים של FROMSOFTWARE על הפשטות והאלגנטיות שלהם, הגיימפלי של Nioh זה מה שהחזיק אותי עד קו הסיום למרות שחוץ מזה המשחק לא מצטיין באף אספקט אחר בעיני (וככל שמתקדמים החסרונות שלו יותר ויותר בולטים) אבל מילא לא ציפיתי ליצירת מופת מטים נינג'ה הם עדיין הפתיעו לטובה מעל ומעבר והביקורת הכי גדולה שלי עליו זה שמדובר במשחק עם מכניקות נלוות מטרחנות לאללה שגרם לי לבלות הרבה יותר מידי זמן בתפריטים (המרובים) שלו.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 30 ינואר 2018, 10:58

בואנה path of exile ממש אחלה משחק! כמעט הדיאבלו שרציתי.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 01 פברואר 2018, 09:43

סיימתי את טייטנפול. קמפיין מעולה, אבל חבל שאין יותר סרטוני מעבר כאלה בין שלבים (כמו בקוד, לא ממש סרטון ingame) כי לא הצלחתי להתחבר עם אף אחד מהדמויות, אפילו לא קצת, ויש שם את הקטע עם הרובוט וחבל שאין יותר attachment.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 01 פברואר 2018, 18:38

DrKeo כתב:
swym כתב:חוץ מזה משחק גם בדום, והוא די ככה-ככה.

blasphemy!

יש לו עוד שליש משחק לתקן לי את החוויה. בינתיים הוא פשוט מרגיש כמו FPS סטנדרטי עם כמה טוויסטים מעניינים, אבל כאלו שדווקא לוקחים אותו לכיוון לא הכי מוצלח. המנוע לעומת זאת מרשים בדיוק כמו ש-ID תמיד ידעו לעשות (מה גם שעם Vulkan הוא רץ חלק כמו חמאה).

Uncle Pey'j כתב:Darkwood הוא משחק של לחרבן במכנסיים אם משחקים אותו בלילה באווירה הנכונה - לא להאמין שמשחק אימה עם נקודת מבט איזומטרית יכול להיות כל כך מלחיץ ומפחיד.

אני חושב שמה שעושה אותו למשחק אימה מהשובחים שיש זה הוא בעיקר עבודת הסאונד שלא תלויה בנקודת המבט, אבל גם ה-field of view של הדמות שלך שפשוט הופך את כל העסק לסופר מלחיץ.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 פברואר 2018, 10:34

התחלתי אתמול לראשונה בחיי את SOTC :)
הרגתי בערך 5 קולוסיי, אני לא יודע כמה יש סך הכל אבל אני מקווה שלפחות אלף כי זה ממש כיף :P
המשחק מרגיש עוד יותר "אינדי" ממה שחשבתי, בעיקר כי הוא (בינתיים) ממש ממש קל. לא יודע אם זה בגלל שאני כבר בתת מודע שלי זוכר כל מני קטעים שכבר ראיתי או כי זה ההתחלה, אבל עדיין לא נהרגתי וחוץ מאחד אני הרגתי את כולם בנסיון הראשון שאני מטפס עליהם.
השליטה עם הסוס הייתה קצת מוזרה בהתחלה, ואז הבנתי שזה מאוד "על אוטומט" ונתתי לו פשוט ללכת לאן שבא לו והוא מכוון את עצמו בין השבילים. לא יודע אם זה היה ככה גם במקור, אבל זה מאוד נח ונותן לך יותר זמן להתמקד בנופים והאנימציה.
השליטה בדמות עצמה - עדיין לא מאה אחוז התרגלתי והיא לא מושלמת, אבל מרגישה טוב מספיק ואין שום בעיות רציניות, זכור לי שהייתי שומע על המקורי שיש קצת בעיות שם אבל אולי זה היה בעיקר בגלל הפריימרייט הנוראי שהיה למקורי.
המוזיקה בינתיים זה ההיילייט הכי גדול מבחינתי... פשוט מושלמת. הכי טובה ששמעתי מזה הרבה יותר מדי זמן.

מניח שב"ישיבה" הבאה שלי עליו אני אסיים אותו, או בזו שאחריה... בקיצור בסופ"ש הקרוב.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 07 פברואר 2018, 11:17

אני גם משחק בו, אצלי זו ריצה שנייה עליו אחרי משהו כמו עשור, והמשחק פשוט מדהים.
מה שכן קצת הפתיע אותי זו הקלות של המשחק, אמנם כבר שיחקתי אותו פעם אך זה היה לפני המון זמן ועדיין, בשעתיים ו45 דקות של משחק רציף הרגתי 8 קולוסוס (קולוסוסים? קולוסייס?) והכל היה מאוד אינטואיטיבי למרות שלא זכרתי "בעל פה" איך אמורים להרוג כל אחד.
בכל מקרה זה אף פעם לא באמת היה ההיילייט של המשחק, ועדיין זה מהנה ועשוי טוב בצורה קיצונית.
והעולם יפייפה, זה חד משמעית אחד המשחקים הכי יפים ששיחקתי (העיצוב האומנותי הוא עדיין, 14 שנים אחרי, מהמרשימים שיש) והזרימה המושלמת שלו ב60fps מכניסה איזשהו קסם שלא היה גם פעם (גם לא ב30 אמיתי בps3).
זה משחק שמאוד קשה לתאר, אני יכול פשוט לדהור עם הסוס אל המטרה הבאה ולהיות פשוט מוקסם מכל שנייה שעוברת, גדולתו האמיתית של הרימייק הזה היא שהוא לא רק יפה יותר וחד יותר ורץ טוב יותר. הוא מצליח לשמור, ותאמינו או לא אפילו להגדיל, את הקסם והיופי שנמצאים בכל פינה במשחק הזה.
כמו בגרסאותיו הקודמות, זה אולי לא המשחק הכי קשה או בעל המכניקות הכי עמוקות, ואולי ברמה הטכנית הוא לא הכי מורכב והכי הכי מרשים, אבל הוא פשוט המשחק הכי יפה והכי קסום שאפשר לשחק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 פברואר 2018, 11:43

זה מדהים אותי איך הזיכרון שלי בוגד בי, אני זוכר שהמשחק הזה הוא עשרות שעות של כיף ונראה שהוא בעצם משחק של 8-10 שעות לכל היותר. FUN FACT, לא היה לי מושג שאפשר לשדרג את האחיזה וסיימתי את SOTC בלי אף שדרוג מתוך בורות :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 פברואר 2018, 11:46

נחשפתי סה"כ ל4 התרשמויות מהמשחק. ה2 שפה, עוד אחת של דמיאני שביקר את המשחק בEZA ואחת שלDF. דמיאני אמר שהמשחק מרגיש לו הרבה יותר קל. כנראה בגלל שהשליטה בדמות טובה באופן משמעותי. גם בDF אמרו שזה בגלל השליטה העדיפה והם גם הזכירו אפשרות להחליף לשליטה קלאסית שדומה יותר למה שהיה במקור והופכת את המשחק לפחות פשוט.

אני שיחקתי בגירסאת הHD שיצאה לPS3 ולא זכור לי שגם אז המשחק היה מאתגר במיוחד. לא נראה לי שזה משהו שהיה ואבד עם החידוש. זה פשוט באמת לא משחק מאוד קשה. בטח לא אם כבר יודעים על מה מדובר ומה המטרה שלך.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 פברואר 2018, 12:58

אני לא חושב שהם מעולם עשו משחק קשה, זה לא DARK SOULS, זאת יותר חוויה חקירתית.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 פברואר 2018, 13:00

DrKeo כתב:זה מדהים אותי איך הזיכרון שלי בוגד בי, אני זוכר שהמשחק הזה הוא עשרות שעות של כיף ונראה שהוא בעצם משחק של 8-10 שעות לכל היותר. FUN FACT, לא היה לי מושג שאפשר לשדרג את האחיזה וסיימתי את SOTC בלי אף שדרוג מתוך בורות :)

אפשר לשדרג את האחיזה?! :O
לא יודע איך עושים את זה, אולי עוד לא הגעתי לשם או שצריך להסתובב ולחפש משהו... אבל נדמה לי שזה אולי משתדרג עכשיו אוטומטית אחרי כל הריגה של קולוסוס, כי אני חושב שהשפיץ בצד שמאל של עיגול האחיזה לא היה שם כשהתחלתי לשחק...

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 פברואר 2018, 13:01

DrKeo כתב:אני לא חושב שהם מעולם עשו משחק קשה, זה לא DARK SOULS, זאת יותר חוויה חקירתית.

TLG הרבה יותר קשה, אבל זה בעיקר בגלל שהAI לא תמיד עובד או שלוקח לו זמן, וגם אלמנטי הפלטפורמה והפיזיקה מורכבים יותר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 פברואר 2018, 13:26

אפשר לצוד לטאות במפוזרות בעולם כדי לשדרג את הסטמינה, פירות משדרגים את המד חיים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 פברואר 2018, 13:30

תודה! בחיים לא הייתי מנסה לעשות ללטאות האלה שום דבר... ולא יצא לי לראות שום פרי עדיין, פשוט הלכתי מקולוסוס לקולוסוס, עכשיו זה ייתן לי תירוץ לחקור יותר את העולם.
המשחק אומר לי שיש מקדשים כאלה שאני צריך לשים שם גופה וזה ייתן לי משהו, אבל לא ממש הבנתי גופה של מה ומה זה בדיוק נותן. חשבתי שאם נפצעתי זה אולי יבריא אותי אבל גם אז לא ממש הבנתי איך זה יעבוד כי הבריאות עולה לבד עם הזמן, או משהו.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 פברואר 2018, 14:10

DrKeo כתב:אפשר לצוד לטאות במפוזרות בעולם כדי לשדרג את הסטמינה, פירות משדרגים את המד חיים.

רק הלטאות עם הזנבות הלבנים משדרגים את הסטמינה, לא? ככה אני זוכר, בכל אופן.

---

התחלתי לשחק בנאק, שקיבלתי החודש עם הפלוס. תכלס, רציתי לשחק בזה מאז שהציגו אותו לראשונה. עם כמה שהעיצוב שלו מכוער ומעפן ועם כמה שהוא בסיסי בכל הנוגע לגיימפליי שלו, איכשהו יש קצת שאריות של charm בכל מיני פינות. הכתיבה נוראית. הדמויות מעצבנות. הסיפור מגוכך. כל דבר יחיד שמסתכלים עליו במשחק הזה עשוי גרוע למדי. איכשהו הכל ביחד קצת מקסים בעיני. לא יודע אם באמת אשאר איתו עד הסוף. אני מניח שהוא ימאס עליי די מהר, אבל אני שמח שיוצא לי להשעשע איתו קצת.

חזרתי לאחרונה גם לפרסונה 5. אני כבר מתקרב ל90 שעות ואני חושב שאולי גם לסוף המשחק. הוא מעולה. עדיין משחק השנה של 2017 עבורי. פשוט מעולה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 08 פברואר 2018, 00:18

למי שרוצה הנחה של 20% בחנות PSN (בתוקף עד ה-12) ויש לו חשבון אמריקאי, אני יכול לשלוח לכם בפרטי קופון, הרגע שמתי לב שהביאו אחד במייל השבועי. יכול להוריד את המחיר של SOTC ל-32 דולר, יותר סביר. אבל אני עדיין מחכה ל-20 ומטה :)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 18 אורחים