במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי InterAl » 03 אפריל 2018, 13:47

סיימתי את universal paperclips (המשחק ששרון המליץ עליו). משחק מדהים. בלי צחוק, אחד הטובים ששיחקתי בשנים האחרונות. מומלץ מאוד לשחק אותו בלי לקרוא עליו שום דבר מראש.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 אפריל 2018, 19:54

סיימת בדפדפן או שהלכת על גרסת מובייל?
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 03 אפריל 2018, 21:10

AC:O ממשיך להרשים גם כמה שעות בפנים. בפן הטכני אני שם לב לעוד ועוד פרטים קטנים וגדולים שעשויים פשוט מדהים. כבר באזור הקטנטן הראשוני יש מגוון גדול של סביבות מעניינות. העולם מרגיש יותר חי משראיתי במשחק עולם פתוח עד היום. באמת הישג מרשים מהבחינה הזאת.

מה שלא ציפיתי, זה להתרשם מאוד מעבודת הדיבוב. עד עכשיו כל השחקנים ששמעתי עשו עבודה מעולה. אם זה השחקן הנהדר של באייק (כבר עכשיו הוא כנראה הדמות הראשית האהובה עליי בסדרה מאז אציו), השחקנים של מטרות ההתנקשות, של דמויות צד קטנות, של הילדים. הכל נעשה בצורה הטובה ביותר שאפשר. מרשים מאוד.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 03 אפריל 2018, 21:54

InterAl כתב:סיימתי את universal paperclips (המשחק ששרון המליץ עליו). משחק מדהים. בלי צחוק, אחד הטובים ששיחקתי בשנים האחרונות. מומלץ מאוד לשחק אותו בלי לקרוא עליו שום דבר מראש.

סחטיין. כמה שעות שמת עליו?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 03 אפריל 2018, 22:22

sharonbn כתב:
InterAl כתב:סיימתי את universal paperclips (המשחק ששרון המליץ עליו). משחק מדהים. בלי צחוק, אחד הטובים ששיחקתי בשנים האחרונות. מומלץ מאוד לשחק אותו בלי לקרוא עליו שום דבר מראש.

סחטיין. כמה שעות שמת עליו?

אני מעריך שבסביבות 7-8.

drkeo - בדפדפן.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 08 אפריל 2018, 12:40

התרשמות מוקדת ו"קצרה" מAC:O.

שיחקתי כמה משחקים עצומים בחודשים האחרונים. הורייזן וFFXV עם העולמות האדירים שלהם. שיחקתי גם בפרסונה 5 שעצום בדרכו. לפני כן שיחקתי בוויטצ'ר 3 שהציב רף חדש למשחקי תפקידים בעולם פתוח. לא חשבתי שמשחק יכול להפתיע אותי, או להרשים אותי רק בעזרת קנה המידה שלו.
טעיתי. AC:O עושה בדיוק את זה. המשחק הזה פשוט עצום. לא משנה כמה אזורים חדשים אני מגלה וכמה סיפורים קטנים וגדולים אני מוצא, עדיין מרגיש כאילו חשפתי רק את קצה הקרחון. העולם מצליח להרגיש עצום באופן פסיכי, אך עדיין מאוד צפוף מבחינת דברים לעשות. כל אזור חדש שאני מגלה מפתיע אותי עם האישיות והעיצוב שלו. דמויות צד שמופיעות למשימה או שתיים לא נשכחות מיד ואפילו מצליחות ללמד אותי משהו חדש על העולם.

הייתי מצפה להיות jaded וציני אחרי שאני משחק כל כך הרבה שנים, אבל לאחרונה יוצאים כל כך הרבה משחקים שמצליחים להוציא ממנו "וואו" גם אחרי שאני משחק בהם שעות. לא ציפיתי מAC:O להיות אחד מהם, אבל הוא לחלוטין מצליח. הוא פשוט מדהים מבחינה טכנית. אפילו בוויטצ'ר 3 לא זכור לי שנהניתי כל כך לשים את הסוס על אוטומט ופשוט להסתכל בסביבה.
מעבר לפן הטכני המרהיב, המשחק ממש ממש מהנה. יש את העבירות המושלמת של הסדרה בשיא חדש שלה (מדהים שאחרי עשור הם עדיין מצליחים להשאר בטופ של התעשייה בתחום הזה. מעניין אם ספיידרמן יצליח סוף סוף להשתוות). מערכת הקרב החדשה היא למעשה כמה מערכות קרב חדשות, שמשתנות בהתאם לנשק שנבחר (סוג הנשק האהוב עליי כרגע הוא הגרזנים הארוכים). היא דורשת הרבה יותר תנועה מדויקת ממשחקים קודמים, אבל השליטה לא לחלוטין מושלמת. בהתחשב בכך שמדובר בRPG לכל דבר ועניין (הרבה יותר דומה לוויטצ'ר 3 משציפיתי), היא מספקת בהחלט. אם באמת נשווה אותה לוויטצ'ר 3, אז מדובר במערכת קרב עדיפה בכמה רמות עליו.
גם בכל הנוגע לloot, המשחק מרגיש הרבה יותר טוב מהוויטצ'ר 3. אין ממש שיריונות (בהתחשב בשיריונות המכוערים בוויטצ'ר 3, זה שיפור), אלא שדרוג לינארי של השיריון שכבר יש לבאייק (שמשנה את המראה בהתאם), אבל יש מגוון גדול מאוד של כלי נשק (מטווח קרוב, או רחוק), כלים ומגנים בקטגוריות שונות. הם לא משנים רק את המראה של באייק (תמיד אוהב לראות נשק חדש על הדמות שלי במשחקים), אלא גם את כל ההתנהגות במהלך הקרב. הקצב שלהם שונה, הקומבואים אחרים, המהלך המיוחד שלהם שונה והטווח שלהם שונה. אני בהחלט מוצא את עצמי מנסה נשקים חדשים במהלך המשחק.
על מערכת הקרב עצמה כמובן שיש את מערכת ההתגנבות היוביסופטית המוצלחת, שמוסיפה המון מגוון למפגשים עם אויבים ולפלישה לבסיסים השונים.

בכלל, בהשוואה לוויטצ'ר 3, מרשים בכמה דברים AC עדיף, או משתווה אליו. עבירות עדיפה באופן משמעותי, מערכת קרב יותר טובה, עולם מגוון ויפה בערך באותה רמה. כמובן שיש לא מעט שהוא פחות טוב ממנו, אבל גם כאן הופתעתי כמה הפער לא רחוק. מערכת השיחות פחות מוצלחת. הגיוני, בהתחשב בכך שהיא לא מכאניקה כמו בוויטצ'ר 3. אין השתתפות של השחקן והמצלמה נותרת המצלמה הרגילה של המשחק. בלי זוויות צילום מעניינות. מבין לגמרי את הבחירה הזאת של המפתחים. הייתי יותר מרוצה מבחירה דומה בהורייזן, למשל, שהיתה מצניעה מעט את אנימציות הפנים הדי גרועות (בAC הן בסיסיות, אך עושות עבודה מעולה ומאוד מלוטשות).

משימות הצד גם הפתיעו אותי מאוד. מבחינה מכאנית אין הרבה מגוון (דומה לוויטצ'ר 3), אבל להכל מוצמד הקשר. אם זה איכר שהעובדים שלו ברחו בגלל הרציחות באזור שרוצה שתעמיס כמה חבילות חיטה לעגלה לפני שאתה הולך לבסיס של חיילים שגוזלים ממנו את כל האוכל, או בעלי קרקע שכל המשפחה שלהם הותקפה על ידי עדר היפופוטמים שמבקשים את העזרה שלך לא רק בסילוק ההיפופוטמים, אלא גם באיסוף הגופות מהשדה שלהם (ולאחר מכן, שחרור בן המשפחה שתמיד מגן עליהם ונלחם בשבילם משבי בבסיס של פושעים). במשימה אחרת חילצתי מבריחה שנלכדה על אי מלא היפופוטמים (הם אכזריים...) ועזרתי לה להגיע לכפר שלה. כשהגענו לשם, גילינו שהוא נשרף לחלוטין על ידי חיילים של המטרה הנוכחית שלי. אחרי שטיפלתי בחיילים, מצאנו שורד אחד, אותו הבאנו למקום בטוח.
ברמת המכאניקה אין הרבה הבדל. נלחמים. משחררים מישהו מכלוב. נושאים מישהו פצוע. מרימים מטען ממקום A לB. בזכות ההקשרים, המשימות ממשיכות לעניין. הסיפורים קטנים, אבל לעיתים קרובות נוגעים ללב. הם מלמדים עוד על העולם ועל הצרות שלו והתגובות של באייק לאנשים שלהם הוא עוזר מלמדות עוד עליו ועל האישיות שלו. הוא לאט לאט הופך בעיני לדמות מאוד אהובה. הוא מסור לאישתו, מכבד מאוד את המסורת של הארץ שלו, אכפת לו באופן עמוק מהתושבים של הארץ הזאת. הוא מתייסר כל רגע על בנו (כשמשפחה מציעה להקריב קורבן עבורו, הוא מבקש מהם לעשות זאת בשם בנו, למשל) ואובססיבי במידה רבה בנוגע למציאת נקמה. למרות שהוא לוחם מוכשר ואפקטיבי ולמרות שהוא מאוד בטוח ביכולות שלו מול אויביו, הוא מראה צניעות עם בעלי הברית שלו. הוא נותן להם קרדיט על חלקם ומעודד אותם להמשיך להלחם בשביל מצרים ובשביל המשפחה שלהם. הוא מראה שוב ושוב רגישות אבהית יוצאת דופן כשהוא מדבר על ילדים.

אני מתרשם מאוד מהמשחק, בקיצור. הוא לא בהחלט לא מושלם. בהחלט יכול להיות שיגיע רגע שבו הוא ימאס עליי מוקדם ממה שהמפתחים היו רוצים. בנתיים, הוא עושה המון טוב. כיוון מאוד שונה ממשחקים קודמים בסדרה (יותר דומה לוויטצ'ר 3 מלAC קודמים). מרגיש שעשו רענון מאסיבי ומתבקש והצליחו איתו מאוד. אני מאוד מקווה לראות עוד מבאייק. אשמח גם למשחק בכיכובה של איה, אשתו.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 אפריל 2018, 13:09

רק בנושא "מערכת העבירות מושלמת", אתה חושב שהיא מושלמת בסינדיקט?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 08 אפריל 2018, 13:20

אהבתי את ac o, אבל אני לא לגמרי מסכים.
אין ספק שהצד החזק שלו זה העולם. חד משמעית מדובר באחד העולמות הכי מרשימים ומעניינים, יפים, מפורטים.. למה אחד? מדובר כנראה בעולם הכי מרשים שאני ראיתי במשחק, מכל הסיבות הרלוונטיות.
אבל.. הסיפור הראשי מעניין בחצי הראשון שלו והופך מסורבל בהמשך, כמו גם המשימות עצמן.
משימות הצד, בעוד חלק קטן מהן היה מעניין רובן הרגישו לי רפטטיביות מדי (אבל בכל זאת הן היו לא רעות בכלל, לחלוטין לא נקודה רעה).
מערכת הקרב.. בכלל לא עבדה לי. אני יודע שיש אנשים שמאוד סבלו ממערכת הקרב בוויצ'ר 3, אני אף פעם לא הצלחתי להבין את זה, אבל כנראה שאצלי זה המצב בac o.
לא יודע, זה פשוט לא זה, קלאנקית מאוד, התנועה מרגישה כמו ריחוף ואין באמת הרגשה טובה איתה.
ההתגנבות והחץ וקשת דווקא מוצלחים. לא עמוקים במיוחד, אבל מהנים.
ובעוד העולם מדהים, התנועה בו לא יוצאת דופן. כלומר, ברגל כן, הטיפוס והפלטפורמינג בתוך הפרמידות מאוד מהנים. אבל העולם ענק ורוב הזמן תיהיה על גבו של סוס או גמל ו.. אין פה משהו מעניין לחיוב או לשלילה בפאן הזה.

סך הכל זה משחק טוב וכיוון מאוד חיובי למשחקי ac שכבר החלו להמאס עלי (סינדיקט היחיד שלא סיימתי), אבל כל קשר בין הרמה שלו לבין הוויצר 3 הוא מקרי בנחלט. הייתי שם אותו באותה קטגוריה עם הורייזן - משחק עולם פתוח טוב ומלא בבעיות, שכיף לשחק ובעיקר כיף לצפות להמשך.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 08 אפריל 2018, 13:22

DrKeo כתב:רק בנושא "מערכת העבירות מושלמת", אתה חושב שהיא מושלמת בסינדיקט?

פחות או יותר. גם ביוניטי (אותה מערכת, מינוס הhook). יש בדיוק אפס משחקים שמצליחים לשלב עולם מורכב כל כך עם תנועה חלקה, מהירה וכיפית כל כך. זה כך מאז המשחק הראשון בסדרה. אף אחד לא הצליח להשתוות (ואפילו המעט שניסו כמו SOM, לא הצליחו) אליה. באוריג'נס זו בערך אותה מערכת, רק שהיא נהנית מזה שהעולם הרבה יותר מתאים לה (פחות בניינים מאוד גבוהים. פחות רחובות רחבים).
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 אפריל 2018, 13:39

אה, אוקיי, כי המערכת של סינדיקט הייתה מאוד מתסכלת ולא בנויה טוב לדעתי אז מבאס אותי לשמוע שבאוריג'ן זה אותו דבר.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 08 אפריל 2018, 14:03

DrKeo כתב:אה, אוקיי, כי המערכת של סינדיקט הייתה מאוד מתסכלת ולא בנויה טוב לדעתי אז מבאס אותי לשמוע שבאוריג'ן זה אותו דבר.

אם אתה לא אוהב את הקטע הזה שאפשר לטפס על הכל והתנועה סופר חלקה וזורמת, אז לא תהנה מאף משחק בסדרה, כנראה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 אפריל 2018, 14:27

אני לא אוהב את הקטע הזה שהדמות נתפסת במקומות שאני לא רוצה שהיא תתפס כי הפלטפורמה סטיקית עד תסכול.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 08 אפריל 2018, 15:01

DrKeo כתב:אני לא אוהב את הקטע הזה שהדמות נתפסת במקומות שאני לא רוצה שהיא תתפס כי הפלטפורמה סטיקית עד תסכול.

לא אהבתי את זה שמריו קופץ למקומות שלא רציתי שיקפוץ, או עושה סלטה לאחור במקום קפיצה קדימה, אבל אז שיחקתי עוד קצת ונהייתי טוב במשחק וזה קרה פחות ופחות. AC לא מאוד שונה בקטע הזה.
95% מהזמן התנועה היא בדיוק לאן שאתה רוצה. אלו אחוזים מאוד גבוהים וה5% שבהם אתה אולי קצת נתקע בהחלט שווים את זה שאתה יכול לנוע בחופשיות כזאת בסביבה כל כך מורכבת.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 אפריל 2018, 15:29

Nucleus_Dawn כתב:
DrKeo כתב:אני לא אוהב את הקטע הזה שהדמות נתפסת במקומות שאני לא רוצה שהיא תתפס כי הפלטפורמה סטיקית עד תסכול.

לא אהבתי את זה שמריו קופץ למקומות שלא רציתי שיקפוץ, או עושה סלטה לאחור במקום קפיצה קדימה, אבל אז שיחקתי עוד קצת ונהייתי טוב במשחק וזה קרה פחות ופחות. AC לא מאוד שונה בקטע הזה.
95% מהזמן התנועה היא בדיוק לאן שאתה רוצה. אלו אחוזים מאוד גבוהים וה5% שבהם אתה אולי קצת נתקע בהחלט שווים את זה שאתה יכול לנוע בחופשיות כזאת בסביבה כל כך מורכבת.

זה-לא-נכון.

מריו לא עושה החלטות בשבילך, הוא עושה ב-ד-י-ו-ק את מה שאתה אומר לו, כל פעם שיש טעות היא באשמתך. המערכת של AC מבוססת על המלצות - "אההה תן לי קדימה עם למטה" והדמות עושה מה שבא לה. רצית לרדת לפלטפורמה X והוא ירד לפלטפרומה Y הנמוכה יותר? אין מה לעשות, זה מה שהאלגוריתם של יובי החליט.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 08 אפריל 2018, 16:29

DrKeo כתב:
Nucleus_Dawn כתב:

זה-לא-נכון.

מריו לא עושה החלטות בשבילך, הוא עושה ב-ד-י-ו-ק את מה שאתה אומר לו, כל פעם שיש טעות היא באשמתך. המערכת של AC מבוססת על המלצות - "אההה תן לי קדימה עם למטה" והדמות עושה מה שבא לה. רצית לרדת לפלטפורמה X והוא ירד לפלטפרומה Y הנמוכה יותר? אין מה לעשות, זה מה שהאלגוריתם של יובי החליט.

ברור. ההשוואה למריו לא מושלמת מהסיבה הפשוטה שהמערכת של מריו פשוטה הרבה יותר והסביבה שבה מריו יכול לנוע פשוטה הרבה יותר. המערכת בAC הרבה יותר מתוחכמת והסביבות יותר מורכבות בקנה מידה. לכן, העובדה ש95% מהזמן ה"המלצות" שלה מדויקות כל כך ומאפשרות תנועה מהירה, חלקה וכיפית בכל סוגי הסביבות מרשימה כל כך. אני לא חושב שזה אפשרי טכנית לתת לשחקן כל כך הרבה חופש ועבירות כל כך מוחלטת ולעשות את זה בלי המערכת המבריקה שיובי פיתחה.
זה הישג עצום לאפשר לשחקן לנוע ככה בסביבה מורכבת כל כך. אין ספק שמדובר בהצלחה אדירה של יובי עוד מAC הראשון וזה הפך לאחד מסימני ההיכר של הסדרה בצדק רב. העובדה שזה אתגר כל כך אדיר היא כנראה הסיבה שאף מפתחת אחרת לא הצליחה ליצור משהו שמתקרב אפילו לרמה של AC ומעטות כל כך בכלל ניסו.
תמונה

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 08 אפריל 2018, 16:41

אני משחק בכמה משחקים

יוקי-ליילי ,גרסת הNS ,אבל יש גרסה לכל פלטפורמה מינסטרים
אני בחרתי בגלל הנידות

מתאים למי שאוהב משחקים בסגנון באנגו קזואי ,לטעמי המשחק נחמד
לא מהטובים בתחום ,אבל נחמד

חוץ מזה יאקוזה 3 לPS3
פה אני רוצה גם לעבור את הסדרה ,וגם לאכסן את הPS3 ,וזה אחד מהמשחקים שאני רוצה לעבור
בגדול המשחק נפילה לטעמי יחסית ליאקוזה 2
הגרפיקה אולי טובה בהרבה (לא מדבר על הרימיק ל2 ) ,אבל המשחק מאוד חלש
חבל
אבל אני רוצה לעבור את המשחק הזה ,ו2 משחקים בסדרה שמתרחשים בעבר הרחוק
ויאקוזה 4
לפני שאני מחזיר את הPS4 ,שם יש את יאקוזה 5,יאקוזה6,ויאקוזה 0

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 08 אפריל 2018, 17:14

האמת שעשית לי קצת חשק לחזור למשחק, יש לי את שתי ההרחבות שהתקבלו באופן חיובי ויחסית מפתיע, בדרך כלל ההרחבות בסדרה מתקבלות לא טוב.
אולי אני אתן בדיקה קלה לראות מה יש למצרים עוד להציע.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 08 אפריל 2018, 17:55

רק לנדב, העבירות הרבה יותר טובה באוריגין לא כ"כ בגלל שהיא עצמה שודרגה ושונה משמעותית מסינדיקט, אלא כי הארכיטקטורה שונה בגלל האיזור והתקופה ולכן מראש פחות בעיות מתסכלות (כמו שאני שנאתי בדיוק לפספס את החלון)

שחר, לדעתי אתה תהנה עד הסוף שלו. ועצה: אם מערכת הקרב כבר משעממת ואין לך כוח לקרבות ורוצה להתקדם, תעבור לרמה הקלה, זה בגדול יהפוך כל קרב לניצחון מהיר ותוכל להתרכז בסיפור /עולם /חקירה
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 08 אפריל 2018, 21:51

bozeman כתב:רק לנדב, העבירות הרבה יותר טובה באוריגין לא כ"כ בגלל שהיא עצמה שודרגה ושונה משמעותית מסינדיקט, אלא כי הארכיטקטורה שונה בגלל האיזור והתקופה ולכן מראש פחות בעיות מתסכלות (כמו שאני שנאתי בדיוק לפספס את החלון)

שחר, לדעתי אתה תהנה עד הסוף שלו. ועצה: אם מערכת הקרב כבר משעממת ואין לך כוח לקרבות ורוצה להתקדם, תעבור לרמה הקלה, זה בגדול יהפוך כל קרב לניצחון מהיר ותוכל להתרכז בסיפור /עולם /חקירה

איזה שינויים משמעותיים יש למערכת הריצה החופשית באוריג'ן? כפתור בשביל לעלות למעלה. כפתור כדי לרדת למטה. ההתנהגות לא הרגישה לי שונה במיוחד.

בנתיים מערכת הקרב ממש לא משעממת. אני עוד מנסה נשקים חדשים מידי פעם. מכניס יותר שימוש בחץ וקשת תוך כדי קרבות. אני עוד מאוד רחוק מלהשתמש בPARRY כמו שצריך. אני סה"כ נהנה ממנה עד כה. היא מאוד מספקת. אני משחק ברמה קשה והאתגר נחמד מאוד.
תמונה

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 09 אפריל 2018, 00:12

אז סיימתי את ה"סיפור" במאנסטר האנטר .

ואחרי שהכתוביות ירדו שמתי בו אפילו יותר זמן ממה שלקח לי לסיים את המשחק... ואם איך שהם תומכים ומוסיפים למשחק הסוף לא נראה באופק. התמכרתי לגמרי, לא יודע איך פיספסתי לגמרי את הסדרה הזאת שקיימת כבר 14 שנה , הגיימפלי במשחק הזה הוא כל מה שאני אוהב במשחקי וידיאו.

הגיימפלי לופ הוא די פשוט, בגדול אתה צד מפלצות, מבתר את הגופה שלהם, ובונה נשקים ושריונות מהחלקים שלהם. הדמות שלך לא עולה ברמות, זה רק הציוד שלך שמשתפר. ב end game במיוחד המשחק בנוי מאוד כמו mmo כזה אני מניח, אולי כמו דיסטני, שחלק גדול מהעניין בעיקרון זה לעשות הרבה גריינדינג בתקווה שיפול לך התכשיט או החפץ המאוד יקר שישפר את הנשק שלך וכו' (ובדר"כ הוא לא נופל). שזה מסוג הדברים שמעולם לא משכו אותי במשחקי וידאו, אבל שאתה נהנה מהגיימפלי אז הכל הולך.

אז יש לך 14 סוגי נשק (ולכל אחד מהם כמובן המון ויראציות עם סטט ואלמנטים שונים שאפשר לשדרג ולהתקדם בעץ שלהם) , וכל אחד מהם באמת שונה אחד מהשני. לא שונה כמו משחק סולס נגיד שיש moveset שונה או מהירות שונה ביחס לגודל של הנשק שלך וכו' אבל אתה לוחץ על אותם כפתורים בשביל לעשות את אותם מכות בדר"כ ,אלא שונה כמו נגיד לשחק עם לוחמים שונים במשחק מכות עם קומבואים אחרים . כל נשק מתפקד בצורה שונה לחלוטין וזה שיש לך ניסיון עם נשק אחד לא מלמד אותך כלום על נשק אחר.

העומק של כל נשק הוא באמת מרשים, אפילו באינטרקציה עם הסביבה יש לכל נשק התקפה מיוחדת - קפיצה ממקום גבוה, גלישה במדרון, או מן ריצת קיר וקפיצה באיזורים שמיועדים לכך והכל נראה אובר דה טופ מופרך - לרוב הנשקים יש גם איזה מכניקה פנימית, קאונטר שאפשר לעשות או איזה מד שאתה צריך לבנות כדי לעשות יותר נזק או לשחרר התקפה מיוחדת, ושאתה מצליח להוציא אותה לפועל זה סופר מספק, גם ויזואלית וגם בכמות הנזק שאתה עושה.
וכמו משחק מכות הרף שאתה יכול להגיע עליו הוא באמת גבוה, זה מאוד מספק שאתה מצליח לקצר את הזמן שלוקח לך לצוד מפלצת שבפעם הראשונה שפגשת לקחה לך יותר מחצי שעה לכמה דקות בודדות.
מעבר לזה להמם בראש מפלצת ענקית ששועטת לעברך ולהפיל אותה על הרגלייים , או לחתוך לה את הזנב , או לרכב לה על הגב , או לפוצץ איזה סכר שמפיל אותה בזרם של מים מהמקום הכי גבוה במפה רק בשביל לקפוץ אחריה ממה שמרגיש כמו מאות מטרים בשביל לתת לה מכה שסוגרת עניין. אלה רק חלק ממהדברים שקורים במשחק הזה . חומר של טריילרים במשחקים אחרים זה גיימפלי רגיל פה.

עוד נקודה ששווה להזכיר זה איך אתה בונה את הבילד שלך. כאמור כל מפלצת שאתה הורג פותחת לך את האפשרות לבנות שיריון שמורכב מחמישה חלקים, כל חלק מגיע עם יכולת מסויימת ויש המון כאלה , חלק גדול מהמשחק זה פשוט לערבב בין חלקים של שריונות שונים בשביל ליצור את הבילד האידאלי לנשק או לסגנון משחק שאתה רוצה ובמקרה שלי גם לשנות כל מיני עניינים קוסמטיים בשביל שזה לא יראה זוועה, כי היי אופנה זה חשוב. לראות את התוצאות בשטח של מה שבנית זה אחלה.

חוץ מזה יש לך המון כלים, מלכודות, שיקויים, ארוחות, קרפטינג וכו', גם חתולים שמבשלים לך אוכל... לא בדיוק משחק שלוקח את עצמו ברצינות. ואמנם זה אמור להיות המשחק הכי streamline בסדרה אבל עדיין מצאתי את עצמי הרבה פעמים באינטרנט מנסה להבין כל מיני דברים, אבל בקטנה.

וזהו נראה לי, מן הסתם ממליץ בחום. אני יצטרך לפנות זמן ולעבור למשחקים אחרים בקרוב (אולי גוד אוף וור כי אי אפשר להתחמק מכלל ההייפ סביבו, או הספין אוף של אנצ'רטד שיושב לי בפלייסטיישן מאז בלאק פריידי), אבל אני יהיה בעניין שלו און אנד אוף כל השנה לדעתי ובכלל כל פעם שהם יוסיפו משהו חדש אז אם מישהו קונה את המשחק שיגיד, נעשה קצת קו אופ ווקסלים :)

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 09 אפריל 2018, 00:27

Nucleus_Dawn כתב:
bozeman כתב:רק לנדב, העבירות הרבה יותר טובה באוריגין לא כ"כ בגלל שהיא עצמה שודרגה ושונה משמעותית מסינדיקט, אלא כי הארכיטקטורה שונה בגלל האיזור והתקופה ולכן מראש פחות בעיות מתסכלות (כמו שאני שנאתי בדיוק לפספס את החלון)

איזה שינויים משמעותיים יש למערכת הריצה החופשית באוריג'ן? כפתור בשביל לעלות למעלה. כפתור כדי לרדת למטה. ההתנהגות לא הרגישה לי שונה במיוחד.

בנתיים מערכת הקרב ממש לא משעממת. אני עוד מנסה נשקים חדשים מידי פעם. מכניס יותר שימוש בחץ וקשת תוך כדי קרבות. אני עוד מאוד רחוק מלהשתמש בPARRY כמו שצריך. אני סה"כ נהנה ממנה עד כה. היא מאוד מספקת. אני משחק ברמה קשה והאתגר נחמד מאוד.

אמרתי שהיא לא שונה מדי... היא פשוט טובה יותר בגלל שהעולם הרבה יותר "פתוח" ולכן עובדת פשוט טוב יותר כי אין הרבה "טעויות" כמו שנדב לא אוהב.
לגבי נשקים - כן פה בהחלט הם הצליחו- אני עדיין מגוון ומחליף כל הזמן.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 09 אפריל 2018, 00:45

bozeman כתב:
Nucleus_Dawn כתב:

אמרתי שהיא לא שונה מדי... היא פשוט טובה יותר בגלל שהעולם הרבה יותר "פתוח" ולכן עובדת פשוט טוב יותר כי אין הרבה "טעויות" כמו שנדב לא אוהב.
לגבי נשקים - כן פה בהחלט הם הצליחו- אני עדיין מגוון ומחליף כל הזמן.

אהה לא קראתי נכון את ההודעה המקורית שלך. כן. זה בדיוק מה שגם אני אמרתי באחת ההודעות שלי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 אפריל 2018, 02:02

Nucleus_Dawn כתב:
DrKeo כתב:
Nucleus_Dawn כתב:

זה-לא-נכון.

ברור. ההשוואה למריו לא מושלמת מהסיבה הפשוטה שהמערכת של מריו פשוטה הרבה יותר והסביבה שבה מריו יכול לנוע פשוטה הרבה יותר. המערכת בAC הרבה יותר מתוחכמת והסביבות יותר מורכבות בקנה מידה. לכן, העובדה ש95% מהזמן ה"המלצות" שלה מדויקות כל כך ומאפשרות תנועה מהירה, חלקה וכיפית בכל סוגי הסביבות מרשימה כל כך. אני לא חושב שזה אפשרי טכנית לתת לשחקן כל כך הרבה חופש ועבירות כל כך מוחלטת ולעשות את זה בלי המערכת המבריקה שיובי פיתחה.
זה הישג עצום לאפשר לשחקן לנוע ככה בסביבה מורכבת כל כך. אין ספק שמדובר בהצלחה אדירה של יובי עוד מAC הראשון וזה הפך לאחד מסימני ההיכר של הסדרה בצדק רב. העובדה שזה אתגר כל כך אדיר היא כנראה הסיבה שאף מפתחת אחרת לא הצליחה ליצור משהו שמתקרב אפילו לרמה של AC ומעטות כל כך בכלל ניסו.

אתה יכול לכתוב כמה פעמים שתרצה "מבריקה" או "מתוחכמת" באיזו אסטרטגיית רונן מוזרה אבל זה לא יעשה אותה כזאת. יש שתי מילים שמגדירות אותה, סופר קז'ואלית וחוסר שליטה בדמות. כן, קשה לעשות מערכת כזאת שהיא טובה, זאת הסיבה שכמעט אף אחד לא עושה את זה ו-AC עושה את זה סביר אבל לא יותר. אם שחקן אחרי 18 שעות במשחק מוצא את עצמו נכשל בלהכנס לחלון כי המערכת החליטה שהעמוד לידו יותר מעניין, המשחק שלך בעייתי, ביחוד שבערך הדבר היחיד ש-AC באמת מנסה לעשות, מעבר לקטע ההסטורי, זה "לגרום לך להיות מגניב" ולהתקע על עמוד כשאתה רודף אחרי מישהו לתוך חלון זה ממש לא מגניב וגם לא כיף.

ההשוואה למריו היא ההשוואה הכי מגוחכת שאפשר לעשות כי מדובר בשתי המערכות הכי הפוכות בעולם המשחקים, מערכת דביקה שדורשת 0 סקיל שעושה הכל בשבילך לעומת המערכת פלטפורמה הכי טובה בעולם המשחקים עם השליטה הכי הדוקה בעולם המשחקים ואני חושב שעל מריו אפשר להגיד שיש קונסנזוס על מה שאמרתי. אני יודע שאתה מת עלAC וזאת זכותך, אבל אתה צריך להכיר בעובדה שמדובר במשחק שמאז ומתמיד נועד להיות המחנה המשותף הנמוך ביותר של עולם המשחקים כדי למכור 10+ מליון יחידות. אין סקיל במערכת שלו, אתה רק "ממליץ" לדמות כיוון והמשחק מנסה להביא אותך לשם איך שהוא חושב שנכון. זאת השליטה של GOW מתחת למים, קדימה/אחורה/ימינה/שמאלה ושני כפתורים שעושים מודיפייר של למעלה ולמטה. אין שום דבר מתוחכם בזה, אין לך שליטה וזאת בחירה של יובי שלא תהיה לך שליטה כי אפשר לעשות מערכות פרקור מצויינות שנותנות לך שליטה. אגב, ME למשל, מערכת פרקור טובה פי כמה משל AC ויש לך שליטה מלאה, פלטפורמה אמיתית.

אתה יודע כמה פעמים רציתי להכנס למעבר צר והמשחק החליט במקום לקחת אותי לאיזה מעקה ליד? כמה פעמים רציתי לרדת מהחלון לגגון קטן כדי שאוכל ממנו לקפוץ על שומר ובסוף זה לקח אותי לרצפה והשומר ראה אותי? המערכת מתסכלת, לא כי היא עושה את המשחק קשה, הוא קל כי הוא כמו שאמרתי מקודם המחנה המשותף הנמוך ביותר, כי הרבה פעמים היא לא נותנת לך להשיג את ה"מגניבות" שרצית ובסופו של דבר בלי מגניבות AC לא שווה הרבה. אז יש מצב שאוריג'ן פתר את זה עם עיצוב שלבים חדש, אין על מה להתקע אז לא נתקעים, אין יותר מדי אפשרוית סביבך אז קל למערכת להביא אותך לאיפה שהתכוונת; אם זה המצב אז אחלה אבל זה עדין אומר שמדובר במערכת סופר פשטנית.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 09 אפריל 2018, 13:01

תראה, הטענות שלך מסתכמות ב"זה קז'ואלי ופופולארי ולכן לא טוב". לא רציני בעיני. גם נשמע שאתה פשוט לא טוב במשחק. אתה בעצם סותר בעצמך את כל הטענות שלך על העדר סקיל (משוללות כל יסוד, כמובן).
זה בסדר שאתה לא טוב אחרי 18 וזה לא אוטומטית מלמד משהו רע על המערכת. אני שיחקתי מאות שעות בפיפ"א והגעתי לרמה מאוד נמוכה מסוימת שלא הצלחתי להשתפר אחריה. לא כולם יכולים להיות הכי טובים בכל המשחקים. אתה כנראה יותר טוב בOW משאהיה אי פעם. האם זה בסיס לטענה שמדובר במשחק קז'ואלי וחסר סקיל, כי הוא פונה למכנה המשותף הנמוך ביותר (בכל זאת, משחק הרבה יותר פופולארי מAC...)?

זה מגוחך. זה אחלה שאתה לא מתחבר לAC. זה אחלה שאתה לא טוב בAC. אני לא מבין איך מזה אתה מגיע למסקנות הקריקטוריות שלך על המכאניקות של המשחקים בסדרה (עוד מעט תתחיל לכתוב שיטיסופט וmicro$oft).

הגישות של משחקים כמו מריו וME אכן שונות משל AC. שם אין דגש על עולם מורכב ואורגני. אין שום רצון שהשחקן ינוע בחופשיות לכל מקום בעולם הזה. בדיוק ההפך. המשחקים האלו יוצרים את השלבים שלהם מתוך סט תנועות קבוע וכל קיר, פלטפורמה ומעלית מסתובבת ממוקמת בדיוק בהתאם לתנועות הקבועות האלה. בAC הגישה שונה. מדובר במערכת פלטפורמה שהמטרות שלהם הן לא לאתגר את השחקן, אלא לאפשר לו לנוע בחופשיות וביעילות לכל מקום. סה"כ שתי הגישות לגיטימיות במשחקים שלהן (בדיוק כמו שהגישה של AC לספר סיפור עם דמויות וlore ונרטיב לא מורידה מכך שמריו רק יוצר שלד של סיפור חלש כדי לתרץ את כל מה שכיף לעשות במשחק).

מעבר לזה, בלי קשר לאהבה שלי לAC, אתה באמת ובתמים לא מבין כמה מערכת התנועה בAC מרשימה? רק מבחינה טכנית. גם אם אתה חושב (באופן לגיטימי לחלוטין) שהתוצאה לא כיפית.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 09 אפריל 2018, 13:04

כמעט ואי אפשר למות ב-AC אם אתה שחקן סביר מינוס. זה מוכיח שמדובר במשחק נטול סקיל.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 12 אורחים