Xbox One | הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: Xbox One | הנושא הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 02 מאי 2018, 19:40

המפתחים של טום ריידר טוענים שהמשחק רץ על הx ב60fps ב4k.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 מאי 2018, 20:08

הללויה, בוקר טוב מיקורוסופט.

מקרוסופט התחילה לשכור עובדים לסטודיו צד א׳ חדש בסנטה מוניקה שיעבוד על ip חדש aaa. יהיה משעשע אם יצא להם לעבוד על גירס, כי אז זה יהיה אולפן סנטה מוניקה שעובד על gow :)

זה חלק מהמודעה:
high quality titles at AAA standards” with “knowledge and understanding of the process of building new IP

כנראה שזה המשך להעסקה של דריל גליגר לעמוד בראש צד א׳ שלהם, אשכרה מתחילים לקחת את צד א׳ ברצינות?
לצערנו אני לא חושב שיהיו פירות אמיתיים לפני האקסבוקס הבאה באה, כשהם כבר יהיו במשחק השלישי אם יהיה להם חופש אמיתי כמו שסוני נותנת.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 08 מאי 2018, 20:14

כן,חדשות מעולות אם כי אני מניח שהפרויקט שלהם כבר יהיה לדור הבא אז ייקח לפחות כמה שנים עד שנראה משהו מכל זה,אבל זה צעד בכיוון הנכון. סטודיואים פנימיים הם המפתח להצלחה. ולגבי העניין עם גלגר,אכן,הוא כמעט בוודאות הולך להוביל את הסטודיו הזה,המשרה הקודמת שלו גם היא הייתה בסנטה מוניקה לפי לינקדין אז זה מסתדר טוב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 מאי 2018, 20:21

ההגדרת משרה נשמעת כאילו זה לא רק הולך להיות סטודיו aaa אלה להיות סטודיו מרכזי שירכז שיתוף פעולה בין כל הסטודיואים של מיקרוסופט. כלומר כנראה דריל גליגר יהיה שם אבל יפקח על כל צד א׳ של מיקרוסופט. בתקווה הכוונה היא שיתוף פעולה סטייל סוני בין אולפני צד א׳ חדשים.

אני אחזור על המנטרה שלי בחודשים האחרונים, תקנו את קרייטק שנמצאים במצב כלכלי קשה (חוץ מוורפריים שמאוד מצליח) ותתנו להם להיות העמוד שדרה הטכני של צד א׳. הם ממילא משתמשים במנוע אחד רוב הזמן, ue4, אז לפחות שזה יהיה משהו פנימי שיש להם שליטה מלאה עליו. היי, הם אולי אפילו יוכלו להוציא איזה משחק סטייל קרייסס פעם בכמה שנים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 מאי 2018, 08:42

מיקרוסופט מכריזה על שלט מיוחד לאנשים עם מוגבלויות, אני חושב שזה פשוט נהדר.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 17 מאי 2018, 08:46

אכן נהדר
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 17 מאי 2018, 09:15

אנשים עם בעיות מוטוריות לא יכולים להתחרות עם אנשים בלי בעיות מוטוריות והם גם לא באמת יכולים לשחק ב99% מהמשחקים משום שאין להם יכולת להגיב להתרחשויות בקצב הנדרש.
אז זו אופציה נחמדה במידה וידאגו לפתח או להתאים להם משחקים אבל הטיעון המפורש, שאנשים כאלה מסוגלים עכשיו לשחק בכל המשחקים בלי בעיה ולהתמודד עם אנשים ללא מוגבלויות, הוא לא נכון והעובדה שהם טוענים את זה בצורה כזו נתפסת אצלי כמו תעלול יח"צ יותר מאשר פתרון מהותי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 מאי 2018, 09:43

אף אחד לא שם אותם בליגה של overwatch מחר, הם רוצים להצליח לשחק בtomb raider או פרוצה. איך בן אדם שיש לו גדם במקום כף יד ימין אמור לשחק אפילו במשחק הכי קז׳ואלי? איך הוא לוחץ על כפתור ספציפי מה-4 או מגיע בכלל לטריגרים? זה פתרון פשוט נהדר וכל הכבוד למיקורוספט.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 17 מאי 2018, 10:50

הבחור עם הגדם היה המקרה הרך ביותר והוא אולי יוכל לשחק בחלק מהמשחקים עם השלט הזה שהם מפרסמים כאן אבל הוא בערך היחיד. הבחור מ1:48 סוחב פגיעה בעמוד השדרה ויש לו בעיקר בעיה של כח ופחות בעיה של מוטוריקה אבל הוא לא משתמש בשלט הזה שהם מייחצנים ועבורו פיתחו שלטים אחרים לגמרי.
אבל איך בדיוק הבחורה מ1:00 הולכת לשחק טומב ריידר או פורצה? אפילו ברמה הקלה ביותר...
הילד מ2:05 סוחב פגיעה מוחית קשה ובקושי מסוגל להזיז אצבע. הניחו לו את הידיים על הקונטרולר והן יושבות שם כמו אבן שאין לה הופכין כשאח שלו יושב מאחור ומסתכל. שניה אחרי זה הם אומרים לך "They can play any game they want" ובכל שאר השוטים הם עושים זום על הפנים שלו כדי שלא יראו מה קורה עם השלט.
אני לא נגד. אני חושב שהשלטים שייצרו במיוחד לבחור מ1:48 הם נהדרים ומצויינים אבל המצג כאן שקרי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 מאי 2018, 11:20

זה בהחלט נהדר ובו בזמן זה גם באמת נועד יותר ליח"צ מאשר כל דבר אחר... אבל זה לא דבר שלילי ויהיו מי שיהנו מזה (בתנאי שזה באמת עובד טוב), אז יפה מאוד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 מאי 2018, 12:17

מדובר בשלט מודולארי, יש כל מני תוספים לנכויות שונות, מרמת חסר אגודל ועד יד חסרה עם שליטה בעזרת הראש/צוואר כך שלציין אנשים ספציפים בסרטון זה לא באמת עוזר. רוב האנשים שיכולים לתפעל במינימום יד אחת יוכלו להשתמש בזה. בנוסף המכשיר בר תכנות כך שאפשר להתחיל לחבר אליו כל מני אביזרים הזויים ולמפות אותם למה שרוצים. ברמת העיקרון הם נותנים לך לחבר בערך מה שתרצה למכשיר ולתת לזה להחליף כפתור מסויים (כמו שאפשר לראות בתמונה האחרונה). כל החיבורים הם חיבורי 3.5mm שמסתבר שזה סטנדרט ביצירת אביזרי חומרה למוגבלים. אפשר לחבר להם בערך כל דבר והמערכת תראה את התוסף בתור תחליף לכפתור הספציפי.
"Players can plug foot pedals, fingertip-sized microswitches, additional large buttons or other peripherals that they may already own into these ports"

כלומר אתה יכול להגיע למצב שבו אתה שולט במשחק עם הרגליים בלבד אם יש לך את האביזרים הנדרשים. אנשים עם יד אחת יוכלו להחליף טריגר עם דוושה, יש כפתורי ענק שנראים כמו באזרים של שעשועונים שאפשר למפות לכל כפתור וכך הלאה. אפילו יש חיבורים למטה לכניסות הסטנדריות למחזיקים של כיסאות גלגלים כך שמישהו שלא יכול לרכון על שולחן יכול לחבר את השלט בצורה נוחה לכיסא גלגלים שלו עם mount.
תמונה
תמונה
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 17 מאי 2018, 19:05

1:55-2:00 - הבחור משתמש במכשור שיצא מבית מלאכה ולא מייצור תעשייתי ולא קיים בתמונה שצירפת.
בנוסף, מעולם לא היתה בעיה לחבר לקונסולות שלטים שונים ומשונים גם בלי המוצר הזה של מיקרוסופט וגם תמיד ניתן להפשיט שלט ולחבר לו סטיקים וכפתורים אחרים במקום המקוריים (או אפילו קונקטורים של 3.5 מ"מ). זה מעולם לא היה אישו.
זה בעיקר PR...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 מאי 2018, 19:52

omerkot כתב:1:55-2:00 - הבחור משתמש במכשור שיצא מבית מלאכה ולא מייצור תעשייתי ולא קיים בתמונה שצירפת.
בנוסף, מעולם לא היתה בעיה לחבר לקונסולות שלטים שונים ומשונים גם בלי המוצר הזה של מיקרוסופט וגם תמיד ניתן להפשיט שלט ולחבר לו סטיקים וכפתורים אחרים במקום המקוריים (או אפילו קונקטורים של 3.5 מ"מ). זה מעולם לא היה אישו.
זה בעיקר PR...

אתה לא רואה את ההבדל בין קיט רשמי ב99$ שמתאים לרוב המוגבלים ועם מודולריות מלאה, עם ג׳ק 3.5 מ״מ עבור כל כפתור וסטיק בשלט מול ללכת למוחה שיבנו לך שלט מלא custom made? כן, הבחור משתמש באביזר אחד שנבנה לו במיוחד, זה כל הקטע, המודולריות. יש שם 17 ג׳קים, אחד לכל אינפוט בשלט, זה פותח עולם שלם של עזרים לנכים. האנטי הזה לא ברור לי בשום צורה, אשכרה אנטי כדי להיות אנטי.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 17 מאי 2018, 21:17

בוא נעשה סדר בדברים.

בסרטון מוצג מוצר ונטען לגביו שהוא מאפשר לנכים לשחק בפאקינג כל המשחקים שהם רוצים ומובאים חמישה נכים כדוגמא:
1. אדם עם גדם חלקי בכף היד שבאמת מסוגל להפיק תועלת ממשית מהמוצר.
2. אדם עם שיתוק מוחי בחצי גוף שיכול במצבים מסוימים לנצל את המוצר אבל בחצי הגוף המשותק לא מסוגל להפיק תנועה בקצב שמתאים לרוב המוחלט של המשחקים (0:41).
3. בחורה עם ניוון שרירים קשה שלא מסוגלת להפיק תנועה בקצב שמזכיר במשהו את מה שנדרש מהרוב המוחלט של המשחקים ולכן לא מסוגלת לשחק בשום משחק שלא פותח במיוחד לצרכים של אנשים כמוה.
4. בחור עם פגיעה מוחית קשה שלא מסוגל להחזיק את הראש שלו יציב, לא מסוגל להחזיק את הגוף שלו בתנוחת ישיבה (מוחזק עם רתמה לכיסא) וכל התנועות שהוא מפיק במהלך הסרטון מוגבלות לתנודתיות מעטה מאוד ואיטית מאוד בזרת. עליו נטען שהוא משחק עם אחיו התאום כשבשוט הרלוונטי (1:31), רואים את אח שלו משחק בגירס במצב של סינגל פלייר. הבחור לא מסוגל לשחק בשום דבר.
5. בחור עם עם קרע בעמוד השדרה ובעיות של מוטוריקה עדינה שעבורו ייצרו במיוחד רכיבים שמאפשרים לו לשחק אבל הם מעבר למוצר המדובר (ואגב, גם לשלט הרגיל יש פורט הרחבה ומיקרוסופט מסוגלת לחבר אליו בקלילות כל רכיב שהיא רק רוצה).

ג'ק 3.5 מ"מ ופורט לכל כפתור בשלט? יש לי מושג מסוים במה הדברים אמורים והההפקה של הסרטון הזה עלתה פי כמה מההשקעה שהיתה נחוצה בשביל ליצר שלט כזה.

אז לא, זה לא אנטי לצורך אנטי. אני רואה פה סרטון שרלטני שמנצל אנשים נכים לצורך PR אבל בוא נדבר עוד שנה/שנתיים ואז נראה בדיעבד כמה תועלת באמת היתה פה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 17 מאי 2018, 21:21

בשתי תמונות יש דבר שניראה חלק מנונצוק
אני מדבר על השלטים לwii המקורית

בכל מקרה אני לא מבין אנטי כלפי זה
ברור שאפשר לקחת גימפאד של כל קונסולת מיינסטרים היום
ולהתחיל לעשות מודים לגימפאד
להתאים לנכויות מסוימות
סך הכל חוץ מהמסך מגע בns ,הכפתורים מבוססים על דברים פשוטים ,שסוגרים מעגל חשמלי
ברור שאפשר לעשות מודים

אבל פה ,ns ,נותנת דרך נוחה ורישמית לעשות את זה ,שזה מבורך
אבל הייתי רוצה לראות מהם ,גימפאדים מוכנים מהמפעל
לנכויות שונות

לדוגמה למי שיש רק יד אחת
גימפאד ליד אחת ,עם זיהוי תנועה לשליטה במצלמה
הכפתורים לכף הרגל ,בשביל l1-3
וd-psd

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 17 מאי 2018, 22:59

בהחלט יכול להיות שזה תרגיל יחצני של מיקרוסופט. הרי פיתוח כלים לנגישות נתפס היום כדבר כל כך נאור ומתקדם, ששווה לפעמים להשקיע בו רק בשביל יצירת תדמית טובה וקבלת סיקור תקשורתי אוהד. או אולי קבלת יחס מקל מהרגולטור והמדינה. או מבתי המשפט. כלומר יש סיכוי טוב שהצדקה מסחרית אין כאן (זה בד״כ המצב בנושאי הנגישות, אין ממש הצדקה מסחרית), ולכן המניעים הם קצת יותר ציניים ונסתרים משנראה במבט ראשון.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 מאי 2018, 23:26

ואו עןמר.

וכן אינטר, 99% שזה נועד בשביל פרסום חיובי או מי יודע מה, אבל כולם מרוויחים אז מה רע? אני שומע בפודקאסטים כבר 10 שנים פה ושם מכתבים של מאזינים מוגבלים שמתלהבים מג'וייסטיק X או ממשחק Y שלמרות שיש להם נכות Z הם מצליחים לשחק בהם כי איכשהו יצא והם מתאימים להם. האמת שתמיד חשבתי מה קורה לאנשים כמונו שמשחקים משחקים בצורה קבועה ואז עוברים תאונה ומאבדים חלק מהיד או אפילו משהו גרוע יותר; האם הם מאבדים את התחביב האהוב עליהם.

תרגיל יח"צ? לא יודע אם הכינוי תרגיל יח"צ ממש יושב על המשבצת של מה שקורה פה כי זה באמת מהלך יפה וזה לא שמיקרוסופט אמרה את ה-N word ואז רצה לתרום לכנסיה שחורה, זה מרגיש יחסי על גדר הנקי. מן הסתם זה יחסי ציבור מצויינים ואולי חבויים מאחורי זה כל אחת ואחת מהנקודות שהזכרת אבל עדין, מהלך יפה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 18 מאי 2018, 00:01

לא בהכרח כולם מרוויחים אם זה פרויקט שנולד כתוצאה מכפייה ממשלתית, למשל. או אולי חשש מכפייה עתידית. תראה למשל מה קורה בשנה-שנתיים האחרונות בעולם ה-web. כולם בלחץ מטורף להנגיש את המוצרים שלהם. זה לא נובע מאלטרואיזם או משיקולים מסחריים, אלא אך ורק מכפייה רגולטורית, וזה דבר פסול לטעמי (בלי כוונה לעורר פה עוד ויכוח פוליטי). אני לא יודע אם זה גם המקרה פה, אבל לאור מה שקורה בעולם בשנים האחרונות, סיכוי טוב שכן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מאי 2018, 01:51

אני חושב שזאת השערה קצת קיצונית, כלומר אם זאת המטרה אז הם היו מפתחים את זה ברגע שחוק היה עובר או במינימום כשהוא היה מתפרסם (שכנראה היה נותן X שנים כדי לתת לחברות להתאים את עצמן). יותר הגיוני שזה מהלך מאוד זול ל-PR חיובי. גם אפשר להגיד שכל אותם נכים, לא ברור לי מה גודל האוכלוסיה, יקנו אקסבוקס.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 21 מאי 2018, 08:47

זה כנראה באמת עניין יחצ"ני, אבל מצד שני סביר להניח שבמיקרוסופט יש צוות שגם ככה מופקד על מוצרים כאלו וזה לא שיש להם עכשיו עומס מטורף להמציא שלטים חדשים...
מהצד של מיקרוסופט זו השקעה חד פעמית על מחקר ופיתוח, אבל מעבר לPR החיובי הם גם מוכרים את זה כמוצר מסחרי בתג מחיר גבוה - ובטח ימכרו עכשיו לכל מיני מחלקות שיקומיות בבתי חולים פלוס קהילת המייקרים שתרצה לעשות עם זה ניסויים (למרות שבתאוריה הם יכולים לפרק כל שלט סטנדרטי). אני מניח שזה מגיע מאותו מקום שממנו הגיע גם שלט ה-Elite שלהם שבסופו של דבר מיועד לקהל לא פחות נישתי, פשוט על הקצה השני של הסקאלה.

InterAl כתב:תראה למשל מה קורה בשנה-שנתיים האחרונות בעולם ה-web. כולם בלחץ מטורף להנגיש את המוצרים שלהם

מילא אם זה באמת היה מונגש, אבל הקטע האבסורדי זה שכל הרגולציה הזו רק הופכת את האתרים להרבה פחות נגישים - עם כל מיני popups שלא ניתן לבטל על זה שהאתר משתמש בcookies ולפעמים מחרבים את התצוגה על מכשירים ניידים. הGDPR הולך עכשיו לחרבן את המצב לצרכנים אפילו יותר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 מאי 2018, 10:08

אני לא חושב שזה נוצר מחשש לכפייה רגולטורית עתידית... זה יותר כמו מה שהווי המקורי עשה בהקשר של קשישים למשל - זה מוצר שמיקרוסופט יצרו כדי לקבל אייטמים באופרה ווינפרי/אלן/דיילי שואו'ז.
אין בזה שום דבר פסול, אלא אם זה באמת לא עובד, או אם זה איכשהו פחות טוב משלט רגיל, בפועל.
בסופו של דבר מהמוצר עצמו אני ממש בספק אם הם יראו רווחים, אז אני לא חושב שאפשר להאשים את מיקרוסופט בניצול ציני.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 21 מאי 2018, 10:47

swym כתב:זה כנראה באמת עניין יחצ"ני, אבל מצד שני סביר להניח שבמיקרוסופט יש צוות שגם ככה מופקד על מוצרים כאלו וזה לא שיש להם עכשיו עומס מטורף להמציא שלטים חדשים...
מהצד של מיקרוסופט זו השקעה חד פעמית על מחקר ופיתוח, אבל מעבר לPR החיובי הם גם מוכרים את זה כמוצר מסחרי בתג מחיר גבוה - ובטח ימכרו עכשיו לכל מיני מחלקות שיקומיות בבתי חולים פלוס קהילת המייקרים שתרצה לעשות עם זה ניסויים (למרות שבתאוריה הם יכולים לפרק כל שלט סטנדרטי). אני מניח שזה מגיע מאותו מקום שממנו הגיע גם שלט ה-Elite שלהם שבסופו של דבר מיועד לקהל לא פחות נישתי, פשוט על הקצה השני של הסקאלה.

InterAl כתב:תראה למשל מה קורה בשנה-שנתיים האחרונות בעולם ה-web. כולם בלחץ מטורף להנגיש את המוצרים שלהם

מילא אם זה באמת היה מונגש, אבל הקטע האבסורדי זה שכל הרגולציה הזו רק הופכת את האתרים להרבה פחות נגישים - עם כל מיני popups שלא ניתן לבטל על זה שהאתר משתמש בcookies ולפעמים מחרבים את התצוגה על מכשירים ניידים. הGDPR הולך עכשיו לחרבן את המצב לצרכנים אפילו יותר.

אתה מתכוון שהם פוגעים ב-usability באופן כללי, לא שהם פוגעים בנגישות לנכים. אני מניח שזה מאוד תלוי במימוש. ולמה שה-GDPR ירע את המצב עוד יותר?

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 22 מאי 2018, 16:14

InterAl כתב:

אתה מתכוון שהם פוגעים ב-usability באופן כללי, לא שהם פוגעים בנגישות לנכים. אני מניח שזה מאוד תלוי במימוש. ולמה שה-GDPR ירע את המצב עוד יותר?[/quote]
זה פוגע באופן כללי, אבל מן הסתם על הדרך גם בנכים. זה ברוב המקרים באמת עניין של מימוש (חלק מההתאמות שעושים ללקויות מסוימות הם למשל למכשיר דסקטופ או מכשיר טלפון באוריינטציה מסוימת, וזה נשבר ברגע שזה למכשיר אחר) אבל לפעמים הרגולציה היא כזו שהיא מחייבת אותך להוסיף עוד ועוד פופאפים שמפריעים לנגישות.

וזה גם המצב עם הGDPR, שמייצר מחוייבויות חדשות להצהיר על כל מיני דברים שהאתר עושה ואיך הוא מנהל את המידע האישי שלך - סביר להניח שהמימוש באמצעות כל מיני פופאפים או מסכי ביניים יהיה כזה שבהרבה פעמים פשוט יקשה על המשתמש לעשות מה שהוא מנסה לעשות באתר.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 22 מאי 2018, 16:43

דווקא במקרה של GDPR אני לא רואה סיבה שיהיו פופאפים או מסכי ביניים, מספיק דף פנימי נסתר כלשהו שמאפשר לך להוריד את המידע.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 23 מאי 2018, 13:00

מתברר שהשלט לבעלי מוגבלויות הוא בעל "אבא" ישראלי

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... l#autoplay

האיש שעומד מאחורי הפרויקט הוא הישראלי ירון גליצקי, שהחל את דרכו בקמפוס מיקרוסופט שברדמונד כמוביל של טכנולוגיית "קינקט" על שלל גרסאותיה, ומנהל בשנים האחרונות את חטיבת מוצרי החומרה של אקס-בוקס. לדבריו, זו הפעם הראשונה שתהליך שלם של בניית מוצר חומרה נעשה סביב ההנגשה. "יש היום משפחה של בקרים לאקס-בוקס", הוא אומר, "השלט הבסיסי, שלט בהתאמה אישית ושלט העלית, ומבחינתי השלט האדפטיבי הוא חבר חדש במשפחה".

וגם:
תהליך הפיתוח נעשה כמובן בקמפוס של החברה בארצות-הברית, אבל לא מוכרחים ללכת רחוק. גם לנו יש צבא, ולצערנו - יש גם פצועים. המקום שבו גליצקי נפגש עם הנושא באופן אישי, אי אז בשלהי שנת 2015, הוליד תשוקה גדולה למוצר שהוכרז עכשיו. "הייתי כאן בביקור בארץ", נזכר גליצקי, "וקראתי מוסף סיכום שנה בעיתון שבו בוחרים את אנשי השנה. חנוך דאום כתב על זיו שילון (שנפצע ב-2012 במהלך פעילות מבצעית בעזה ואיבד את ידו - ה.ב.), שעבר תהליך שיקום ארוך וקשה אחרי הפציעה, ובסוף הכתבה זיו מבקש: 'אם יש מישהו מאקס-בוקס בקהל, אני חייב לחזור לשחק ואני צריך שתעזרו לי עם זה'. יצרתי איתו קשר בפייסבוק ודיברנו כמה פעמים, ניסיתי להבין ממנו מה הקשיים, ואיכשהו הקשר התפוגג עם הזמן אבל בשבילי זה הספיק כדי לעשות את השינוי".

"למה רק עכשיו?", ישאלו הציניקנים. מבחינת גליצקי, הכוכבים התיישרו עבור הפרויקט הזה: "המוצר התחיל מלמטה, מהאקתון שעשינו בחברה, שבו המנצחים יכולים להציג את הפיתוח שלהם להנהלה הבכירה. אז ב-2015 הצוות שלי הגיע עם אב-טיפוס, שלא נראה בכלל כמו המוצר הסופי אבל נתן פתרון דומה לשחקנים בעלי מוגבלויות. הם כמובן לא זכו, ובשנה הבאה כבר נוספו עוד אנשים, וזה כבר לא היה רק מהנדסי אלקטרוניקה ומכונות, כבר נוספו מתכנני מוצר, הפרויקט כבר צבר תאוצה אבל זה עדיין עבד כמו סטארט-אפ. אנשים שבאים על חשבון זמנם החופשי, יוצרים קשרים עם ארגונים ומנסים לעבוד על הפתרון הכי טוב, עד שבסוף הוחלט להפוך את זה למוצר ממש. במקביל, הדחיפה של סאטיה (נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט - ה.ב.) והשינוי התרבותי שהוא מביא לארגון הם מאוד משמעותיים בתהליך הזה".
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 35 אורחים