PS4 | הנושא הרשמי 2

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

Re: PS4 | הנושא הרשמי 2

הודעהעל ידי Klayman » 17 יוני 2018, 11:49

מעולם לא שיחקתי ב TLOU, אבל קניתי את הרימאסטר דיגיטלית לPS4 PRO שאני אקנה בקרוב, ב9.99$,נראה לי מחיר שווה יחסית.

קניתי גם את הורייזן המלא עם ההרחבות ב 20 ואת UC4ב 20. אני מוכן לתחילת. חיי ה PS4 PRO שלי....:D
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 יוני 2018, 11:57

אני ממש מקנא בך :) אין ספק ש-10 דולר זה מאוד שווה, ולמי שלא שיחק בראשון אף פעם - גם 50 :)
אני מניח שאתה יודע פה ושם דברים עליו אז כנראה שזה יפגע קצת במידת המתח כשאתה משחק בו, אבל אין לי ספק שבכל מקרה תהנה מאוד...
אני גם מת על הורייזון, יש לו בעיות בכתיבה ובמשימות הצד, אבל העולם מרהיב והלחימה מול הרובוטים מעולה ומגוונת
אבל GOW ללא ספק הכי טוב, ולדעתי יש עליו מבצעים כרגע גם כן
גם אל תוותר על U4 ו-TLL... אבל אולי הייתי משחק בהם על הרמה הקלה, רק כדי לסיים מהר ולהמשיך לGOW

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 יוני 2018, 13:03

אני לא חושב שיצא GOW חדש על הפס4, אני גם לא חושב שיצא GOW בשנתיים הראשונות של הפס5. לפי ההודעה של לאסקין כל החברות שתחת סוני מוציאות את כל המשחקים שלהן באותו שבוע ב-2021. אני מצטער אבל ההודעה הזאת היא wishful thinking אחד גדול. אני לא יודע אם שמתם לב או לא אבל הדור הבא הוא לא עוד שבוע, לא עוד חודש וגם לא עוד שנה; הדור הבא הוא עוד שנתיים וחצי. באמת שלא ברור לי איך אתם חושבים שהצוות של הורייזן עבר לפס5 ארבע שנים שלמות לפני שהפס5 יצאה. מתי סוני עשתה משהו כזה אי פעם? למה שזאת תהיה הפעם הראשונה אי פעם? כי אתם ממש רוצים לראות איך יראה משחק גרילה על הפס5? זאת פחות או יותר ההגדרה של wishful thinking.

מה אני אגיד לכם, סוני בחיים לא הצליחה להרים כמעט כלום מצד א' בשנתיים הראשונות, אבל לפי התאוריה שלכם נראה איזה 4-5 בלעדיים ענקים מסוני גם בשנה הראשונה וגם בשנה השניה של הפס5. אז אני משער שפשוט נצטרך להמתין ולראות איך כל הכוכבי לכת מתישרים ויש GOW חדש, GT חדש, אנצ'רטד חדש, משחק דיוויד קייג' חדש, הורייזן חדש, ספיידרמן חדש, משחק BAND חדש - כל אלה יצאו ב-2021 ככה במכה.

או שאולי נחזור למציאות, נפסיק עם ה-wishful thinking ונכיר בעובדה שסוני לא תתן לגרילה לעבוד על הפס5 ארבע שנים לפני שהקונסולה בכלל יצאה (וגם גרילה לא ירצו את זה, הם רוצים להוציא משחקים ושישחקו בהם, לא להיות טק דמו. תאמינו לי שטק דמו הם יכולים להרים גם בחצי שנה עם 20 חבר'ה מתישהו בתחילת 2020), שפליפוני חיים באיזו בועה מוזרה והם כנראה עושים GT7 (הרי הם לא הוציאו משחק מלא דור שלם) לפס4 עוד ממזמן ואלוהים יודע מתי הוא יצא וכמובן שאם הוא ידחה לדור הבא, עד שהם ירימו את המשחק כבר על הפס5 תהיה השנה 2049 (טוב נו, למרות שזה לא מפתיע אותי אחרי שלאסקין חשב ש-GT7 יגיע ב-2014, שנה אחרי GT6 :) ), שסנטה מוניקה תמיד לוקחת את הזמן עם המנועים שלה ומעולם לא הצליחה להוציא משחק לפני השנה הרביעית של הדור, שסאקרפאנצ' בחיים לא יצליחו להרים GOT חדש תוך פחות מ-3 שנים כולל בנית מנוע דור הבא וכך הלאה.
We're just normal men. We're just innocent men

dean
Trainee

הודעהעל ידי dean » 17 יוני 2018, 13:12

גם לחשוב שפתאום סוני תיקלע לצרות צרורות ושכל הכוכבים יסתדרו למיקרוסופט ונחזור למצב של 360 מול PS3 זה wishful thinking.
הכל בעיני הפאנבוי המתבונן :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 יוני 2018, 13:16

dean כתב:גם לחשוב שפתאום סוני תיקלע לצרות צרורות ושכל הכוכבים יסתדרו למיקרוסופט ונחזור למצב של 360 מול PS3 זה wishful thinking.
הכל בעיני הפאנבוי המתבונן :)

סוני תיקלע לצרות צרורות? מתי מישהו אמר את זה? רק שסוני תעשה מה שהיא עושה כל דור, זה הכל. אם יש משהו שסוני הראתה לנו עם השנים זה שהיא לא מפחדת לפוצץ את כל המחסנית שלה בדור הקודם, שיש לה API מזעזע ולכן BC יכול להיות בעייתי אצלה, שהיא ממש אוהבת רימאסטרים ושכרגע היא חזרה למצב ההתנשאות שהיא נכנסת אליו בסוף כל דור מוצלח במיוחד.

dean
Trainee

הודעהעל ידי dean » 17 יוני 2018, 13:29

כל עוד הבלעדיים הכי טובים שייכים לפלייסטיישן, סוני תהיה בסדר. וזה לא הולך להשתנות בשנים הקרובות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 יוני 2018, 13:31

נדב, אל תגזים סתם ותגחיך את הטיעונים שלנו... אנחנו לא מדברים על 4-5 בלעדיים גדולים בשנה הראשונה, אלא בשנתיים הראשונות :)
ואני לא הבאתי גם זמנים שאומרים שהכל יוצא ביחד ב2021, חלק יצאו ב-2020 (מניח שרק אחד מהם, כי בטח הקונסולה תצא בחגים וזה נותן לה איזה חודש וחצי מקסימום), חלק ב-2021, וחלק ב-2022.
לפי מה שאתה אומר לGOW החדש יהיה זמן פיתוח של 5 שנים לפחות, כי עד חגים 2022 יש להם 4 וחצי שנים... וקורי בעצמו אמר שלא ייקח כל כך הרבה שנים עד שיצא המשחק הבא. מי ששיחק במשחק הזה יודע שהם הולכים לבנות עליו ולא להתחיל שום דבר מהתחלה... אני חושב שזה מאפשר לו לצאת גם במרץ 2022, שנה וחצי אחרי שהפס5 כנראה יוצאת. שוב, אלא אם הם מתכננים משהו ממש פסיכי בהיקף שלו, ואז זה אומר שזה שוב יהיה משחק הGOW היחיד בדור הבא, ואחרי המכירות של המשחק הנכחי - נראה לך שזה הגיוני? לי זה ממש לא נראה שסוני יאפשרו דבר כזה. ובצדק. מגיע לנו 2 משחקים בדור הזה אחרי הפאק-אפ שהיה עם הסטודיו הזה בדור הזה.
אגב, לגבי GOT - לא חושב שהם צריכים מנוע חדש למשחק הבא שלהם, הם די בוודאות יעבדו עם המנוע הנכחי, כמובן עם שדרוגים... כנ"ל BEND, גרילה, ונוטי דוג, בסבירות גבוהה, וגם ספיידרמן הבא.
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 17 יוני 2018, 13:34, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 יוני 2018, 13:31

קודם כל קליימן תתחדש! משחקים מצויינים אם אתה חובב של הז'אנר (למרות בעיות פייסינג קלות ב U4 אבל מבחינתי לא משמעותיות מספיק כדי לפגום בהנאה), ממליץ לך אם לא שיחקת באנצ'רטדים הקודמים לצפות לפחות ב recap ביוטיוב.
-----------------------

KEO אף אחד לא אומר שסוני תשחרר את כל הליינאפ הזה במכה אחת אבל מצד שני התסריט שאתה מציג שכל מה שאפשרי שיצא על הפס4 עוד יצא (כולל דברים לא מוכרזים ש"מסתדרים" לך) וכל מה שלא אפשרי כנראה יצא החל משנת 2030 או משהו (בהגמזה) על הפס5 הוא גם לא נשמע הכי סביר.

אנחנו דווקא אלו שמדברים על תסריט ריאלי שכן יהיו 2-3 משחקים משמעותיים יחסית בשנה שנתיים הראשונות והשאר יצא על הפס4 או בשלב מאוחר יותר על הפס5. למה זה כזה סיפור?

גרילה סיימה לעבוד על הוריזון בנובמבר 2017 (על ההרחבה יותר נכון) ואני מתאר לעצמי שלקחו לעצמם חופשה קצרה (בכל זאת איזור החגים) ומשם ב 2018 זה לגמרי סביר להניח שהם עובדים על הכותר פס5 שלהם שיכול להיות מוכן ב 2020 או 2021. ממש לא wishful thinking הזוי כמו שאתה מתאר.

ואם אתה אומר שסוני פשוט תעשה מה שעושה בכל דור אז זה אומר שהיא תפרק את התחרות כרגיל, הרי דור הפס3 הוא חריג בזה שסוני לא עשתה את המצופה ושחררה קונסולה חייזרית אפילו יותר מהרגיל שלה וחמור יותר, עם תג מחיר רע מאוד וגם בתאריך מאוחר מאוד מבלי שהכח של האקסטרה שנה יבוא לידי ביטוי מספק.

עם הפס5 אפשר להניח בוודאות מאוד גבוהה שהוא יתומחר כראוי, יהיה קל לפיתוח ויצא גם במקביל או לפני הבוקס הבאה, או במקרה הגרוע כמה חודשים אחרי, אין סיכוי שיתנו להם שנה. אז בסכ"ה הם יעשו מה שהם תמיד עושים כשהם לא מפשלים מה שאומר שהם שוב ישלטו אם נסתכל על ההסטוריה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 יוני 2018, 15:06

bling כתב:KEO אף אחד לא אומר שסוני תשחרר את כל הליינאפ הזה במכה אחת אבל מצד שני התסריט שאתה מציג שכל מה שאפשרי שיצא על הפס4 עוד יצא (כולל דברים לא מוכרזים ש"מסתדרים" לך) וכל מה שלא אפשרי כנראה יצא החל משנת 2030 או משהו (בהגמזה) על הפס5 הוא גם לא נשמע הכי סביר.

אנחנו דווקא אלו שמדברים על תסריט ריאלי שכן יהיו 2-3 משחקים משמעותיים יחסית בשנה שנתיים הראשונות והשאר יצא על הפס4 או בשלב מאוחר יותר על הפס5. למה זה כזה סיפור?

גרילה סיימה לעבוד על הוריזון בנובמבר 2017 (על ההרחבה יותר נכון) ואני מתאר לעצמי שלקחו לעצמם חופשה קצרה (בכל זאת איזור החגים) ומשם ב 2018 זה לגמרי סביר להניח שהם עובדים על הכותר פס5 שלהם שיכול להיות מוכן ב 2020 או 2021. ממש לא wishful thinking הזוי כמו שאתה מתאר.

לי זה לא נשמע כאילו אתם מדברים על 2-3 משחקים משמעותים, לי זה נשמע כאילו אתם מדברים על סנטה מוניקה, על נוטידוג, על פליפוני, על סאקרפאנצ', על אינסומניאק (לא שהם רלוונטים כי דברתי רק על צד א'), על דיוויד קייג', על אולפני יפן על סוני BAND ומי יודע מה עוד. אני בעצמי אמרתי שאולי 1 או 2 מהם יצאו, אבל הפיתוח שלהם כרגע out of sync, ביחוד שאתם משום מה שוכחים שיש פה מעבר דורי ואלה אם אתם רוצים את GOT2 או GOW2 על אותו מנוע רק ב-4K טבעי ו-60FPS, יש להם הרבה עבודה לעשות.

אני משער שפשוט נחכה ונראה כי אני לא רואה שום מצב בעולם שסוני הולכת עכשיו לשבת בשקט 8 תערוכות ולדבר על ה-3 בלעדיים המוכרזים שלהם (DS, TLOU וחלומות) שוב ושוב למוות. בחיים לא היה דבר כזה ואני גם לא רואה דבר כזה קורה. יותר הגיוני לי שסנטה מוניקה יוציאו את המשחק הבא שלהם לפס4 ב-2021 מאשר שהם יהיו על הפס5 בשנה+ הראשונות. אבל מי יודע, נחכה ונראה.

bling כתב:ואם אתה אומר שסוני פשוט תעשה מה שעושה בכל דור אז זה אומר שהיא תפרק את התחרות כרגיל, הרי דור הפס3 הוא חריג בזה שסוני לא עשתה את המצופה ושחררה קונסולה חייזרית אפילו יותר מהרגיל שלה וחמור יותר, עם תג מחיר רע מאוד וגם בתאריך מאוחר מאוד מבלי שהכח של האקסטרה שנה יבוא לידי ביטוי מספק.

עם הפס5 אפשר להניח בוודאות מאוד גבוהה שהוא יתומחר כראוי, יהיה קל לפיתוח ויצא גם במקביל או לפני הבוקס הבאה, או במקרה הגרוע כמה חודשים אחרי, אין סיכוי שיתנו להם שנה. אז בסכ"ה הם יעשו מה שהם תמיד עושים כשהם לא מפשלים מה שאומר שהם שוב ישלטו אם נסתכל על ההסטוריה.

מתישהו אמרתי אחרת? שסוני לא תוציא משחקים אדירים? שהפס5 לא תהיה חומרה טובה עם תמחור שבטח ישב סביב ה400$? שהם לא יהיו קלים לפיתוח? אמרתי בדיוק שני דברים, שהשנתיים הראשונות יהיו קצת צולעות ושלא יהיה BC (כשהשני הוא סוג של הימור). שתי תחזיות שלי על בסיס ההתנהגות של סוני ב-20 שנים האחרונות, אתם מוזמנים לחשוב אחרת כמובן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 יוני 2018, 15:37

ואתם יודעים מה? תחזית נוספת לשיגור של הדור הבא, מיקרוסופט מוציאה שתי קונסולות כשאחת היא מפלצת סטייל ה-X ב-400$ והשניה מוחלשת סטייל ה-S ב-300$ כשאחת תהיה מכונת 4K והשניה מכונת 1080P עם הפרש כוח של בערך פי 3. המפתחים יפתחו ל-"X" והכלי פיתוח של מיקרוסופט כבר יקמפלו את זה בשבילם ל-S שיהיה מוכן לרוץ עליה ב-1080P בלי עבודה נוספת. ההכרזה של פיל במסיבה כשהוא אמר שהם עובדים על ה"מכונות הבאות של מיקרוסופט" ברבים ולא ביחיד, זה הדבר הראשון שקפץ לי לראש.

מיקרוסופט מתה על דרך לעשות קונסולה זולה במקביל ליקרה, הם כל הזמן דברו על זה עם ה-360 ואיך הם הוציאו את הCORE והארקייד (זאת בלי הדיסק הקשיח) במטרה שהארקייד תגיע מהר ל199$. אני חושב שהם רוצים גם להיות הקונסולה הכי חזקה בשוק, אולי אפילו להתפרע עם 500$ שוב, אבל בו בזמן לתת אופציה זולה כדי למכור גם למי שאין 500$ להוציא. זה אולי היתרון הכי חזק שלהם, ה-API שלהם שנותן למשחקים לרוץ על בערך מה שהם רוצים, והם צריכים לשחק עליו. אין שום סיבה שלא יהיו שתי קונסולות במקביל, אחת עם "1080GTX" ואחת עם "1060GTX" שמריצות משחקים ברזולוציות שונות ונותנות לקהל אופציה זולה יותר.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 17 יוני 2018, 19:08

DrKeo כתב:ועכשיו להשערה הכי קיצונית, GPU של NVIDIA. אני מבסס את זה על השמועה האחרונה שNAVI נבנה במיוחד לפס5. אם הוא נבנה במיוחד לפס5, אני לא רואה מצב שסוני תתן לעוד בגידה סטייל IBM וה-CPU של ה360/פס3 לקרות (נספר על הבגידה בכוכבית בסיום למי שמעניין אותו) ולכן אני לא ממש רואה איך ה-GPU של האקסבוקס כול להיות מבוסס NAVI. אוקיי, אז ה-X מבוססת פולאריס 14nm, בדור הבא יהיה 7nm כך שאולי מיקרוסופט יכולה ללכת על פולאריס מקוסטם שוב רק ב-7nm ולקוות שיהיה אפשר ליצר
צ'יפ גדול מספיק בכדי לתת סביבות ה-12TFLOPS? אני לא ממש רואה את זה קורה. מיקרוסופט רוצה את הקונסולה הכי חזקה בשוק, היא לא הולכת לקחת ארכיטקטורת GPU בת שלוש שנים ובטח ובטח לא הולכת ליצר סיליקון כל כך גדול ש-500$ יהיה מחיר הפסד.

אני אחסוך לך את המסקנות מהשמועה המקושקשת הזו, אבל לא. Navi לא "נבנה במיוחד לPS5" אלא תמיד היה חלק מהroadmap של AMD, וכמו כל המוצרים שלה היא מחזיקה לחלוטין בIP שלו ככה שלסוני אין בכלל שום יכולת לדרוש בלעדיות על הארכיטקטורה (למעשה גם במקרה של IBM לא היתה לה יכולת כזו מן הסתם: מיקרוסופט השתמשה בטכנולוגיה שהיתה נטו בבעלות של IBM ופותחה במקביל).
לAMD בסופו של דבר יש חטיבה שלמה של Semi-Custom, ויכולת לייצר גם מעבדים וגם כרטיסי מסך על אותו הסיליקון כפיתרון יעודי לפי דרישת הלקוח. זו הסיבה שגם סוני וגם מיקרוסופט בחרו בה בתחילת הדור ובאמצע הדור, וזו גם הסיבה שאפילו אינטל נעזרה ב-AMD בשביל להטמיע כרטיס מסך נורמלי על הSoC החדש שלה. מיקרוסופט כמו סוני תוכל לבחור באיזה פיתרון שמתאים לה, על בסיס הדור הנוכחי או הבא או זה שאחרי הבא ותוך התאמה אישית לפי הדרישות. אם היא תשלם לAMD יותר מסוני היא תקבל ממנה יותר מסוני. למעשה גם אתה יכול ללכת מחר עם פנקס צ'קים לAMD ולקבל קונסולה מבוססת NAVI בתאריך שבו AMD תוכל לספק את הסחורה.

האם זה שולל את האפשרות שמיקרוסופט תשתמש בכרטיס מסך של Nvidia? אף פעם אל תגיד אף פעם, אבל הסיכויים לזה קלושים עד לא קיימים. הבעיה המרכזית של Nvidia היא שאין לה שום יכולת לייצר מעבד מבוסס X86 ולכן אם מיקרוסופט תבחר בה היא תאלץ:
- לשלב אותו עם מעבד של AMD/אינטל על סיליקון נפרד כמו שנניח היה עם הXbox המקורית (רעיון לא מוצלח כשרוצים ליצור מכשיר כמה שיותר יעיל וקומפקטי).
- להשתמש בחטיבת הSemi-Custom של AMD בשביל שתעשה לה SoC משולב עם כרטיס המסך של Nvidia (מהלך שאין בו שום היגיון עסקי כשAMD יכולה לספק את כל החבילה לבדה).
- להחליט שהיא נכנסת לעסקי החומרה ולבנות משהו בעצמה (כנראה שלא יקרה, אלא אם כן היא תחליט שהXbox הבאה שלה מבוססת משקפי הולולנס).
- להשתמש בSoC של Nvidia על בסיס ארכיטקטורת ARM במקום על בסיס X86 כמו שנינטנדו עושה, כי את זה Nvidia כן יכולה לספק עם פלטפורמת טגרה (הגיוני אם היא הולכת על מכשיר נייד כמו נינטנדו, אבל כנראה פחות הגיוני אם היא רוצה מכשיר סלוני עם CPU חזק יותר + לשמור את הארכיטקטורה של X86).

כל האפשרויות האלו הן על גבול הלא הגיוני. לא הייתי מהמר על אף אחת מהן, ולמעשה אפילו הייתי מהמר על ארכיטקטורה מבוססת אינטל לחלוטין לפני מבוססת אנוידיה (עכשיו כשאינטל הכריזו לראשונה על פיתוח GPU שמתוכנן לשנת 2020...)
נערך לאחרונה על ידי swym ב 17 יוני 2018, 19:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 17 יוני 2018, 19:12

אוי ואבוי לנו אם MS יוציאו שתי קונסולות שונות חומרתית בדור הבא..ובנינו,גם אם הולכים לכיוון הזה של מכונה חלשה יותר שתסרס את החזקה יותר,יש להם כבר את ה-One X לזה. לדעתי,כשפיל ספנסר דיבר על 'קונסולות' ברבים יכול להיות שהוא התכוון לשתי גירסאות עם חומרה זהה אבל הבדלים כמו כונן פיזי,נפח HDD וכו' ולא מכשיר חזק יותר וחלש פחות. יותר מעניין,יכול להיות אפילו שיש רק קונסולה אחת בפיתוח ופיתרון הגיימינג VR של MS שנמצא בפיתוח הוביל לזה שיש שמועות ש-Scarlet היא בעצם משפחה של מוצרים.
אני לא רואה מצב שבו MS תוציא מוצר נחות ב-300$ ותהפוך אותו ל-baseline המירמור מהמפתחים יהיה פשוט גדול מדי והיא מיצבה את עצמה מחדש כשחקנית בשוק שרודפת אחרי חומרה חזקה עם ה-One X.
פיל גם רמז בריאיון שלו ב-E3 שהדרך שבה הוא ירצה להגיע לקהל רחב יותר תהיה באמצעות שירות הסטרימינג שלהם שבפיתוח,ואני מנחש שהוא יושק משמעותית לפני הקונסולה הבאה שלהם.

ולגבי סוני,אני מסכים שהורייזון 2 הוא לגמרי המשחק שהכי בסיכון להיות דור נוכחי (לא חושב שיש סיכוי לקרוס ג'ן,לא הסטייל של סוני) והטיעונים שהבאת באמת הגיוניים אז לא נשאר הרבה מה להוסיף בעניין חוץ מהעובדה שחלון ההזדמנויות של סוני להכריז עליו כמשחק לדור הזה הולך ונסגר ואם לא תהיה הכרזה ב-PSX השנה,אני חושב שאפשר להגיד די בביטחון שלא מדובר במשחק דור נוכחי,כי אם נלך,כמו שאתה אומר,לוגית ונסתכל על דפוסי עבר של סוני של הזמן שחולף בין הכרזה לשיחרור הזמנים פשוט לא מסתדרים.

אני רואה שיש כאן דיבורים על אנצ'רטד חדש בשנה הראשונה או השנייה של הפס5 וקשה לי להאמין שזה המצב וכמו שאמרו לפני,ND כרגע עמוק בפיתוח של TLOU2 וכל הקונספט הזה של שני צוותים עובד מאוד שונה אצלם: ברגע ש-U4 שוחרר רוב נוטי דוג עברו לעבוד על TLL בעוד שאיזה צוות גולמי מאוד קטן התחיל עבודה על TLOU2 אבל המשחק לא באמת נכנס לפיתוח עד אחרי TLL. אם יש איזשהו צוות קטן ב-ND שעומל על איזה IP חדש לדור הבא,אני לא חושב שהוא עדיין התגבש ואם אני צריך לנחש השיחות על new IP כרגע הן לא יותר משיחות מטבחון ב-ND.

וחזרה לאנצ'רטד,אני לא יודע אם מישהו זוכר,אבל יש דיווחים שסוני התחילה לבנות סטודיו/צוות פיתוח חדש בסן דייגו שיעבוד "בשיתוף פעולה עם סטודיו מרכזי על IP קיים" וה-lead game designer הוא בחור שיש לו היסטוריה ארוכה עם ND וספציפית עם אנצ'רטד. אין לי ספק ששם יפותח האנצ'רטד הבא ועוד יותר אין לי ספק שיעבור המון,המון זמן גם לתוך הדור הבא עד שנשמע מהסדרה הזו משהו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 יוני 2018, 19:32

אני הייתי זה שהזכיר את הסדרה בשנה-שנתיים הראשונות ואחזור - שאני מדבר על משחק בסדר גודל של TLL, אולי טיפה יותר, שלא ייקח יותר משנתיים לפתח עם צוות מצומצם יחסית... נשמע לי מאוד אפשרי ומאוד נכון עבור סוני, שירצו איזה שואוקייס ויזואלי משלהם

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 יוני 2018, 20:45

swym כתב:
DrKeo כתב:ועכשיו להשערה הכי קיצונית, GPU של NVIDIA. אני מבסס את זה על השמועה האחרונה שNAVI נבנה במיוחד לפס5. אם הוא נבנה במיוחד לפס5, אני לא רואה מצב שסוני תתן לעוד בגידה סטייל IBM וה-CPU של ה360/פס3 לקרות (נספר על הבגידה בכוכבית בסיום למי שמעניין אותו) ולכן אני לא ממש רואה איך ה-GPU של האקסבוקס כול להיות מבוסס NAVI. אוקיי, אז ה-X מבוססת פולאריס 14nm, בדור הבא יהיה 7nm כך שאולי מיקרוסופט יכולה ללכת על פולאריס מקוסטם שוב רק ב-7nm ולקוות שיהיה אפשר ליצר
צ'יפ גדול מספיק בכדי לתת סביבות ה-12TFLOPS? אני לא ממש רואה את זה קורה. מיקרוסופט רוצה את הקונסולה הכי חזקה בשוק, היא לא הולכת לקחת ארכיטקטורת GPU בת שלוש שנים ובטח ובטח לא הולכת ליצר סיליקון כל כך גדול ש-500$ יהיה מחיר הפסד.

אני אחסוך לך את המסקנות מהשמועה המקושקשת הזו, אבל לא. Navi לא "נבנה במיוחד לPS5" אלא תמיד היה חלק מהroadmap של AMD, וכמו כל המוצרים שלה היא מחזיקה לחלוטין בIP שלו ככה שלסוני אין בכלל שום יכולת לדרוש בלעדיות על הארכיטקטורה (למעשה גם במקרה של IBM לא היתה לה יכולת כזו מן הסתם: מיקרוסופט השתמשה בטכנולוגיה שהיתה נטו בבעלות של IBM ופותחה במקביל).
לAMD בסופו של דבר יש חטיבה שלמה של Semi-Custom, ויכולת לייצר גם מעבדים וגם כרטיסי מסך על אותו הסיליקון כפיתרון יעודי לפי דרישת הלקוח. זו הסיבה שגם סוני וגם מיקרוסופט בחרו בה בתחילת הדור ובאמצע הדור, וזו גם הסיבה שאפילו אינטל נעזרה ב-AMD בשביל להטמיע כרטיס מסך נורמלי על הSoC החדש שלה. מיקרוסופט כמו סוני תוכל לבחור באיזה פיתרון שמתאים לה, על בסיס הדור הנוכחי או הבא או זה שאחרי הבא ותוך התאמה אישית לפי הדרישות. אם היא תשלם לAMD יותר מסוני היא תקבל ממנה יותר מסוני. למעשה גם אתה יכול ללכת מחר עם פנקס צ'קים לAMD ולקבל קונסולה מבוססת NAVI בתאריך שבו AMD תוכל לספק את הסחורה.

האם זה שולל את האפשרות שמיקרוסופט תשתמש בכרטיס מסך של Nvidia? אף פעם אל תגיד אף פעם, אבל הסיכויים לזה קלושים עד לא קיימים. הבעיה המרכזית של Nvidia היא שאין לה שום יכולת לייצר מעבד מבוסס X86 ולכן אם מיקרוסופט תבחר בה היא תאלץ:
- לשלב אותו עם מעבד של AMD/אינטל על סיליקון נפרד כמו שנניח היה עם הXbox המקורית (רעיון לא מוצלח כשרוצים ליצור מכשיר כמה שיותר יעיל וקומפקטי).
- להשתמש בחטיבת הSemi-Custom של AMD בשביל שתעשה לה SoC משולב עם כרטיס המסך של Nvidia (מהלך שאין בו שום היגיון עסקי כשAMD יכולה לספק את כל החבילה לבדה).
- להחליט שהיא נכנסת לעסקי החומרה ולבנות משהו בעצמה (כנראה שלא יקרה, אלא אם כן היא תחליט שהXbox הבאה שלה מבוססת משקפי הולולנס).
- להשתמש בSoC של Nvidia על בסיס ארכיטקטורת ARM במקום על בסיס X86 כמו שנינטנדו עושה, כי את זה Nvidia כן יכולה לספק עם פלטפורמת טגרה (הגיוני אם היא הולכת על מכשיר נייד כמו נינטנדו, אבל כנראה פחות הגיוני אם היא רוצה מכשיר סלוני עם CPU חזק יותר + לשמור את הארכיטקטורה של X86).

כל האפשרויות האלו הן על גבול הלא הגיוני. לא הייתי מהמר על אף אחת מהן, ולמעשה אפילו הייתי מהמר על ארכיטקטורה מבוססת אינטל לחלוטין לפני מבוססת אנוידיה (עכשיו כשאינטל הכריזו לראשונה על פיתוח GPU שמתוכנן לשנת 2020...)

לא הבנתי, כתבת את ההודעה הזאת לאדם שבחיים שלו לא שמע על cpu או משהו כזה? מן הסתם אם הכרטיס יהיה של nvidia אז לא יהיה soc אלה שני צ׳יפים נפרדים, כמו כל קונסולה ו-pc בהסטוריה חוץ מאשר הפס4 וה-one (ואם אנחנו לגמרי קטנוניים אז הסלים השני של ה360 גם היה soc). אם הם יעשו את זה הם יקנו צ׳יפ למעבד מאינטל או זן מ-amd, לא בדיוק אסטרופיסיקה. אז כן, בשני צ׳יפים נפרדים העלות קצת יותר גבוהה והצריכת חשמל קצת יותר גבוהה אבל זה מתקזז כשמתחשבים בעובדה שקומבו אינטל ו-nvidia יעיל יותר בעלות פר w וביחס להתחממות בצורה די קיצונית לעומת הארכיטקטורה של amd שזוללת חשמל ורצה רותח.

פייג׳, אף מפתח לא יצטרך לפתח במיוחד לסקארלט החלשה יותר. קונספט שדברתי עליו הוא פיתוח לחזקה במיוחד ואז הורדת רזולוציה לחלשה. אין שום קשר לx כי הx קונסולה שונה לגמרי מסקארלט, למשל הcpu יגרום לכך שכלום לא ירוץ עליה וידרוש הרבה עבודה מהמפתחת וכמובן יגביל את הסקארלט. הרעיון הוא לקחת את הצ׳יפ של הסקארלט החזקה ולהוריד לו מהירות שעון, cu, מהירות זיכרון וכמות זיכרון ולתת לו להריץ את משחקי ה4k של הסקארלט החזקה ב1080p אפילו עם כוח מיותר שנשאר. זה לא שונה מנניח לבנות בדיוק את אותו מחשב רק שבאחד שמים 1080gtx ובשני 1060gtx ובשניהם משחקים את אותם משחקים באותן הגדרות רק שבאחד ב4k ובשני ב1080p. כמובן שאפשר גם למתג את החזקה כפרימיום והחלשה כמו ה-s כך שאחת תמכר בנניח 450$ עם דיסק 2tb והשניה עם דיסק 1tb והכוח המוחלש ב300$.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 יוני 2018, 21:20

DrKeo כתב:
bling כתב:KEO אף אחד לא אומר שסוני תשחרר את כל הליינאפ הזה במכה אחת אבל מצד שני התסריט שאתה מציג שכל מה שאפשרי שיצא על הפס4 עוד יצא (כולל דברים לא מוכרזים ש"מסתדרים" לך) וכל מה שלא אפשרי כנראה יצא החל משנת 2030 או משהו (בהגמזה) על הפס5 הוא גם לא נשמע הכי סביר.

לי זה לא נשמע כאילו אתם מדברים על 2-3 משחקים משמעותים, לי זה נשמע כאילו אתם מדברים על סנטה מוניקה, על נוטידוג, על פליפוני, על סאקרפאנצ', על אינסומניאק (לא שהם רלוונטים כי דברתי רק על צד א'), על דיוויד קייג', על אולפני יפן על סוני BAND ומי יודע מה עוד. אני בעצמי אמרתי שאולי 1 או 2 מהם יצאו, אבל הפיתוח שלהם כרגע out of sync, ביחוד שאתם משום מה שוכחים שיש פה מעבר דורי ואלה אם אתם רוצים את GOT2 או GOW2 על אותו מנוע רק ב-4K טבעי ו-60FPS, יש להם הרבה עבודה לעשות.

אני משער שפשוט נחכה ונראה כי אני לא רואה שום מצב בעולם שסוני הולכת עכשיו לשבת בשקט 8 תערוכות ולדבר על ה-3 בלעדיים המוכרזים שלהם (DS, TLOU וחלומות) שוב ושוב למוות. בחיים לא היה דבר כזה ואני גם לא רואה דבר כזה קורה. יותר הגיוני לי שסנטה מוניקה יוציאו את המשחק הבא שלהם לפס4 ב-2021 מאשר שהם יהיו על הפס5 בשנה+ הראשונות. אבל מי יודע, נחכה ונראה.

bling כתב:ואם אתה אומר שסוני פשוט תעשה מה שעושה בכל דור אז זה אומר שהיא תפרק את התחרות כרגיל, הרי דור הפס3 הוא חריג בזה שסוני לא עשתה את המצופה ושחררה קונסולה חייזרית אפילו יותר מהרגיל שלה וחמור יותר, עם תג מחיר רע מאוד וגם בתאריך מאוחר מאוד מבלי שהכח של האקסטרה שנה יבוא לידי ביטוי מספק.

מתישהו אמרתי אחרת? שסוני לא תוציא משחקים אדירים? שהפס5 לא תהיה חומרה טובה עם תמחור שבטח ישב סביב ה400$? שהם לא יהיו קלים לפיתוח? אמרתי בדיוק שני דברים, שהשנתיים הראשונות יהיו קצת צולעות ושלא יהיה BC (כשהשני הוא סוג של הימור). שתי תחזיות שלי על בסיס ההתנהגות של סוני ב-20 שנים האחרונות, אתם מוזמנים לחשוב אחרת כמובן.

אני אישית דיברתי על כמה משחקים משמעותיים (לפחות 2-3) אבל בטח לא כולם ביחד מן הסתם. ברור גם שחלק מהם לא ינצלו את החומרה בצורה מיטבית כמשחקים שהחלו פיתוח בשלב מוקדם אבל אני מתאר לעצמי שזה רק טבעי. לוקחים כמה שנים עד שמגיעים המשחקים האלו שמביאים לך הלם בגלל שהם מציגים כזו קפיצה מהקודמים ואתה סוף סוף מבין מה המכשיר שקנית שם מסוגל באמת לעשות.

אני באמת אהיה מופתע אם הבא של סנטה מוניקה זה משחק פס4 אבל כנראה שבאמת נחכה ונראה.

בקשר לפסקה השנייה, אמרת בעיקר שאנחנו הולכים לקראת דור סטייל PS3 נגד 360 בגלל שסוני תכשל בהשקה של הפס5, בגלל זה התפתח כל הדיון הזה. בכל אופן יהיה מעניין ואני אזכור לך את התחזית על הבוקס המוזלת והיקרה :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 יוני 2018, 22:40

אני אמרתי שהולך להיות לנו יותר דור 360 מול פס3 מאשר one מול פס4, כלומר דור צמוד יותר (להזכיר לך שסוני עדין נצחה בדור של הפס3) ופחות חד צדדי. בשום שלב לא אמרתי כאן שסוני תעשה כל טעות אפשרית או תצא עם קונסולה בעיתית בזמן שמיקרוסופט תהיה שיא השלמות.

אני כן חושב שסוני מתחילה להתנתק שוב, כמו שהיא עושה תמיד כשהיא מובילה בגדול, וזה יכול להוביל לטעויות. מצד שני מיקרוסופט מתחילה לקחת פיתוח משחקים ברצינות, היא השתפרה בצורה קיצונית בחומרה (הx כדוגמה לחומרה מופתית שבחיים לא הייתי מצפה ממיקרוסופט, לא רק בקטע של העוצמה אלה בארכיטקטורה של החומרה עצמה ואיך הם עשו מפלצת עם ספק כוח פנימי שאפילו קטנה מהפס4 פרו קלות. וזה הרבה מעבר לקונסולות, למשל ה- surface laptop הוא אחד הלפטופים עם העיצוב ואיכות הבניה הכי טובות שראיתי) ואין עליה בos, רשת אונליין ובכל הקטע של הbc. בנוסף מיקרוסופט התאפסו על עצמם, הם כבר לא היצורי מדיה ואפליקציות ההזויים שהם היו ב2013, הם הרבה יותר מפוקסים היום.

אני רק אומר שהולך להיות פה דור הרבה יותר מאוזן, אולי אפילו ממש קרוב, לא עוד נוקאווט טוטאלי.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 יוני 2018, 13:58

סבבה, דעתך לגיטימית :)

אני חושב שבסופו של דבר מאוד מוקדם עוד לאמר, צריך לראות מה יצא מכל המהלכים האלו של MS, לא היה חסר להם רצון טוב בעבר שהסתכם בדי כלום.

לדעתי החשיבות של OS היא די אפסית, ואפילו ה LIVE שכביכול עדיף זה לא פקטור רציני כל עוד אפשר לשחק בסבבה ב PSN.

הפקטור הכי חשוב כמו שאני תופס אותו לדור הבא זה שהקונסולה שלך תהיה חזקה, שתתמוך ב BC וכמובן תמיד תמיד הכי חשוב שיהיו לה את הבלעדיים הכי טובים.

אני חושב שהפקטור הכי הכי חשוב נמצא כבר בידיים של סוני לקראת יריית הפתיחה של הדור הבא, אלא אם מייקרוסופט באמת תפתיע עם עוד רכישות והיא תצליח עוד שנתיים כבר להתארגן עם ליינאפ הזוי של צד א'.

BC וכח זה משהו שבטוח יהיה אצל מייקרוסופט ואני מסכים שזה יכול לאזן את העניינים, אבל זה במידה וסוני תפשל עם שני אלו בצורה משמעותית. זאת אומרת הפס5 ממש חלשה בהפרש רציני מהבוקס המתחרה (במידה ויוצאות במקביל) ודבר שני שאין בכלל BC על הפס5.

אם הם יציעו BC מלא לכל הספרייה של הפס4 זה יהיה מספיק בשביל הסעיף הזה, גם אם מייקרוסופט מנגד תציע את כל הדורות שלה ב BC עם שיפורים. אני מאמין שהחשיבות של BC ממתחת לדור ה ONE/PS4 היא די שולית ושלרוב האנשים זה לא מהווה פקטור משמעותי, הם רוצים את הפורטנייט שלהם, את PUBG, GTA5/RDR2 וריינבו סיקס וכו' עם כל מה שצברו שיעברו איתם הלאה, לא מעניינים אותם ברמה של לבחור קונסולה בגלל זה כל מני "קלאסיקות" מדור האקס בוקס המקורית, מי שזה כן מעניין אותו מאוד זה קהל קטן ולא דומיננטי שלא יזיז משמעותית את מאזן הכוחות לדעתי. מספיק בלעדי אחד טוב של סוני כדי שזה יהווה פקטור יותר חשוב בקנייה מ"אבל אפשר לשחק שם את גירס הראשון ב 4K" בשביל רוב האנשים.

בכל מקרה, יהיה ממש מרתק לראות איך הדור הבא מתגלגל. זה הולך להיות בין הדורות הכי מעניינים בתחושה שלי מהבחינה הזו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יוני 2018, 16:14

אני די מסכים עם ההודעה שלך אבל יש משהו אחד מאוד חשוב וזה שיתופי פעולה פרסומיים עם צד ג'. זוכר שבדור הקודם ה-כ-ל היה בשיתוף עם מיקרוסופט? המשחקים של EA, המשחקים של אקטיוויז'ן, המשחקים של בת'זדה, פשוט הכל. בסוף הפרסומות היה כתוב תמיד רק 360, הם הציגו תמיד במסיבה של מיקרוסופט, היה DLC בלעדי וכך הלאה. בתחילת הדור הזה המצב היה הפוך, סוני תפסה הכל מ-EA (כולל BF, מלחמת הכוכבים ומשחקי הספורט), סוני תפסה את COD ודסטיני וכך הלאה, מיקרוסופט כמעט לא עשתה אף שיתוף פעולה. אולי לנו זה לא ממש משנה או משפיע עלינו אבל עובדתית רואים שמשחקי צד ג' שמגיעים לכולם ויש שיתוף פעולה בין הצדדים מוכרים הרבה יותר טוב על הקונסולה שמפרסמת איתם. אני משער שזה יוצר תמונה לקז'ואלים יותר שזה משחק שמשוייך לאותה קונסולה.

זה מאוד חשוב ולדעתי אחת הסיבות שסוני דרסה את המיקרוסופט כל כך חזק בתחילת הדור מה שיצר את המומנטום עד היום. גם בתחילת הדור הבא זה יהיה אלמנט מאוד חשוב, בנוסף למה שאתה אמרת.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 יוני 2018, 17:17

מסכים אבל גם פה יש חשיבות לעומק השת"פ. יש משחקים שהם תחת הסכם עם קונסולה מסויימת אבל זה ממש בקטנה והם גם זוכים לשיווק לא קטן כמשחק של הקונסולה המתחרה גם. דוגמא לשת"פ חזק שבאמת מוביל קו דומיננטי בשיווק הקונסולה זה דסטיני הראשון בזמנו עם הפס4, משחק שאשכרה הוביל לשיא של מכירות לקונסולה בחודש שבו הוא שוחרר מרוב שהוא זוהה חזק עם הפלטפורמה. זה כלל תצוגות מרכזיות במסיבות העיתונאים של סוני, באנדלים וכמובן DLC בלעדיים לגמרי שהגיעו רק שנה אחרי למתחרים.

הסכמים כאלו הם בהחלט משמעותיים בלצייר תמונה (שקרית...) כאילו קונסולה מסויימת עדיפה יותר.

פה גם צריך לתת קרדיט למייקרוסופט במסיבת העיתונאים האחרונה שהיא הצליחה לגייס המון חברות צד ג' לצידה, כולל כמה יפניות גם באופן מפתיע. אין ספק שהיא נלחמת על לשנות את המצב הזה שסוני נהנתה לא מעט זמן מתמיכת צד ג' חזקה בדור הזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יוני 2018, 20:01

אני מסכים ועל זה דברתי, הסכמים של dlc בלעדי זמנית וכו׳, הסכמים שגורמים לשחקן הפשוט לקשר את המותג עם הקונסולה. מיקרוסופט עשתה את זה בגדול בדור הקודם, סוני בדור הזה ואני חושב שאפשר לתת לאסטרטגיה הזאת לא מעט קרדיט להצלחה של ה360 והפס4.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 20 יוני 2018, 15:53

DrKeo כתב:
swym כתב:לא הבנתי, כתבת את ההודעה הזאת לאדם שבחיים שלו לא שמע על cpu או משהו כזה? מן הסתם אם הכרטיס יהיה של nvidia אז לא יהיה soc אלה שני צ׳יפים נפרדים, כמו כל קונסולה ו-pc בהסטוריה חוץ מאשר הפס4 וה-one (ואם אנחנו לגמרי קטנוניים אז הסלים השני של ה360 גם היה soc). אם הם יעשו את זה הם יקנו צ׳יפ למעבד מאינטל או זן מ-amd, לא בדיוק אסטרופיסיקה. אז כן, בשני צ׳יפים נפרדים העלות קצת יותר גבוהה והצריכת חשמל קצת יותר גבוהה אבל זה מתקזז כשמתחשבים בעובדה שקומבו אינטל ו-nvidia יעיל יותר בעלות פר w וביחס להתחממות בצורה די קיצונית לעומת הארכיטקטורה של amd שזוללת חשמל ורצה רותח.

יותר לבנאדם שלא שמע על עלויות כלכליות... :lol:
זה יקר משמעותית גם בהיבט של הפיתוח (מטעמי מורכבות ומטעמי עבודה עם שני ספקים שונים), וגם בהיבט של היצור (חוסר יעילות, מארז יותר גדול, צריכת חשמל...)
פעם לא היו חברות עם יכולות לספק SoC וזו היתה הסיבה היחידה לבזבוז הזה בעבר, אבל היום? כולן בלי יוצא מן הכלל יודעות לספק מוצר כזה, ובגלל זה כל הקונסולות בדור הנוכחי הן כאלו.

הטענה שלך על יעילות פר W למשל היא כבר שריד ארכיאולוגי, כי המעבדים של AMD מדור הרייזן אחרון בחתכים של 25W ושל 65W נותנים לך היום ביצועים פר וואט מקבילים או טובים לאלו של אינטל, ואפילו בצד של ה-GPU צריכת החשמל פר tlop מגיעה לאותו הרף בערך בקטגוריות השונות (מן אין לה שום אלטנטיבה כשמגיעים ל-1080TI, אבל זה לא שכרטיס כזה בכלל יהיה זמין בקונסולה).

אבל הנקודה היא שאלו צ'יפסטים מופרדים, מה שבחיים לא יקזז את יתרון היעילות בSoC: רק כדי שתבין את הפער, AMD כבר הרחיבה בחודש שעבר את פורטפוליו הרייזן שלה לכלול מעבדים שכוללים כרטיס גרפי עם 1.8 טרהפלופ במעטפת של 35W סך הכל - זה מדגדג את כרטיס ה-1050 שלבדו ובלי CPU צורך 75W. הSoC המשולב של אינטל ו-AMD (שוב, נוצר בזכות פתרון ה-Semi-custom של AMD) נותן לך כרטיס מסך עם 3.7 טרהפלופ במעטפת של 100W, וזה כולל מעבד i7 בילט-אין. אלו מספרים שאי אפשר לקבל היום בשום קומבינציה של CPU+GPU נפרדים.

תחשוב רגע שוב: אתה טוען שמכל הדברים בעולם מיקרוסופט הולכת להוציא קונסולה דווקא עם כרטיס מסך של Nvidia ומעבד של אינטל ולוותר על כל היתרונות של SoC... רק כי סוני מוציאה קונסולה שמבוססת על ארכיטקטורה של AMD שבתכלס זמינה גם למיקרוסופט!? זו פשוט העדיפות הגרועה ביותר כשכל היצרניות מאפשרות לך היום להוציא SoC מבוסס הטכנולוגיה שלהן, ו-AMD מאפשרת לה גם להשתמש באותה ארכיטקטורה וגם לאמץ פתרונות מותאמים עם יצרנים אחרים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 יוני 2018, 23:33

swym כתב:יותר לבנאדם שלא שמע על עלויות כלכליות... :lol:
זה יקר משמעותית גם בהיבט של הפיתוח (מטעמי מורכבות ומטעמי עבודה עם שני ספקים שונים), וגם בהיבט של היצור (חוסר יעילות, מארז יותר גדול, צריכת חשמל...)
פעם לא היו חברות עם יכולות לספק SoC וזו היתה הסיבה היחידה לבזבוז הזה בעבר, אבל היום? כולן בלי יוצא מן הכלל יודעות לספק מוצר כזה, ובגלל זה כל הקונסולות בדור הנוכחי הן כאלו.

הקונסולות דור נוכחי הן כולן SOC כי הן לקחו את הפיתרון הכי חלש וזול שהן מצאו, מעולם לא היו קונסולות שהושקע בהן כל כך מעט כסף במעבד וב-GPU. ליתר דיוק, בהשוואה על של ה-360 (ואני אפילו לא אשווה לפס3 כי שם קרתה קטסטרופה לוגיסטית) הוציאו פי 2.5 מאשר על הפס4 למשל, הקונסולה החזקה בדור הזה.

swym כתב:הטענה שלך על יעילות פר W למשל היא כבר שריד ארכיאולוגי, כי המעבדים של AMD מדור הרייזן אחרון בחתכים של 25W ושל 65W נותנים לך היום ביצועים פר וואט מקבילים או טובים לאלו של אינטל, ואפילו בצד של ה-GPU צריכת החשמל פר tlop מגיעה לאותו הרף בערך בקטגוריות השונות (מן אין לה שום אלטנטיבה כשמגיעים ל-1080TI, אבל זה לא שכרטיס כזה בכלל יהיה זמין בקונסולה).

זה טיעון פשוט לא נכון, ביחוד לגבי NVIDIA ו-AMD. בכל חתך שתסתכל, כרטיסי NVIDIA פשוט יעילים יותר משל AMD, לפעמים בצורה קיצונית. כמה קיצונית? 1080TI, טייטן X וטייטן XP, שלושה כרטיסים שמנגבים את הרצפה עם הVEGA 64 בסדר עולה צורכים כולם 250W. ה-VEGA 64? "רק" 295W. ראבק, כרטיס שלא מצליח אפילו להתקרב להתחרות ב-1080TI צורך יותר חשמל מהטייטן XP ואתה מנסה לספר לי שה-AMD משווה ל-NVIDIA? שלא נדבר על שכולם יצאו לפני סדרת VEGA בכלל, אם ב-2018 תהיה איזושהי סגירת פער מסויימת, לא שתהיה, NVIDIA תוציא בקרוב את סדרה 1100 כך שההשוואות יצטרכו כבר להתחרות בה.

swym כתב:אבל הנקודה היא שאלו צ'יפסטים מופרדים, מה שבחיים לא יקזז את יתרון היעילות בSoC: רק כדי שתבין את הפער, AMD כבר הרחיבה בחודש שעבר את פורטפוליו הרייזן שלה לכלול מעבדים שכוללים כרטיס גרפי עם 1.8 טרהפלופ במעטפת של 35W סך הכל - זה מדגדג את כרטיס ה-1050 שלבדו ובלי CPU צורך 75W. הSoC המשולב של אינטל ו-AMD (שוב, נוצר בזכות פתרון ה-Semi-custom של AMD) נותן לך כרטיס מסך עם 3.7 טרהפלופ במעטפת של 100W, וזה כולל מעבד i7 בילט-אין. אלו מספרים שאי אפשר לקבל היום בשום קומבינציה של CPU+GPU נפרדים.

אוקיי, את הטיעון פה צריך לפרק לגורמים כי רוב מה שכתוב פה פשוט לא נכון או לא מובן עד הסוף על ידי הכותב (אני לפחות מקווה שלא מובן כי האופציה השניה פחות טובה.
יש לנו כאן כמה טיעונים, הטיעון המרכזי הוא שהיעילות של אינטל ו-NVIDIA על גבי AMD בחיים לא יקזז את היתרון בעלות של SOC. עם הטיעון הזה אני לא יכול להתווכח כי אין לי שום דרך לכמת את היתרונות של אינטל ו-NVIDIA על AMD מול המרה ל-SOC, באמת שאני לא יכול להגיד מה ינצח בקרב שכזה, אבל אני כן יודע שכל הטיעונים שעוקבים אחרי הטיעון הזה, שלב ה"הוכחות", פשוט לא נכון. נעבור עליהם אחד אחד:
swym כתב:רק כדי שתבין את הפער, AMD כבר הרחיבה בחודש שעבר את פורטפוליו הרייזן שלה לכלול מעבדים שכוללים כרטיס גרפי עם 1.8 טרהפלופ במעטפת של 35W סך הכל - זה מדגדג את כרטיס ה-1050 שלבדו ובלי CPU צורך 75W

מה שכתבת פה לא נכון בכמה רבדים. דבר ראשון אני אצא בהנחה שאתה מדבר על ה-2400GE המוחלש, זה שצורך 35W ויש בו GPU בעוצמה של 1.76TFLOPS כי הוא היחיד שמתאים לתאור שלך. לצערנו אין לו מחיר כרגע ו-AMD די בשתיקה עליו אז אני מוכן לחדש שיחה עליו כשהוא יצא אז כרגע נתיחס לוריאנט היחיד והכי חזק שלו בשוק (שכולל בדיוק את אותו כרטיס מסך אגב), ה2400G. הוא צורך 65W בעומס, יש לו 1.75TFLOPS והוא רץ ב-3.6GHZ עם בוסט (לקור בודד מן הסתם) ל-3.9GHZ.

אז נתחיל בעובדה של-1050 הוא לא שקול בשום צורה. חוץ מהעובדה שזה כרטיס בן שנתיים (ואתה מדבר על הבן שנתיים כי החדש הוא 2.3TFLOPS) יש גם כמה עובדות "קטנות" שאתה מתעלם מהן:
1) יש ל-1050 גרסת 2018, היא צורכת בדיוק אותו דבר והיא 2.332TFLOPS, רחוק מאוד מה-1.76 של ה-2400G.
2) אני משער שאתה כבר יודע את זה אבל החלטת להתעלם, הכרטיסים של NVIDIA יודעים "לעשות יותר" ביחס לכל נקודה צפה מול AMD, לרוב ביתרון של בערך 30%. כלומר כשמחשבים השוואה ישירה בביצועי נקודות צפות, הכרטיס של AMD שרוצה להתחרות בכרטיס NVIDIA צריך לתת בערך 30% יותר TFLOPS בכדי להיות שקול. למשל שני הכרטיסים השקולים ה1070TI וה-VEGA54, הראשון הוא 8.186TFLOPS בזמן שהכרטיס של AMD הוא 10.544TFLOPS. כלומר הכרטיס של AMD נותן 29% יותר TFLOPS אבל מבצע אותו דבר.
3) ה-2400G חסר זיכרון, הוא משתמש בזיכרון מערכת. כלומר הוא חלש יותר מכרטיס AMD סטנדרטי עם 1.76TFLOPS.
4) בגלל הסעיף הקודם, הוא צורך בערך 10W (במקרה האידיאלי) פחות מאשר אם היה עליו זיכרון מה שיש על הכרטיסי NVIDIA. כלומר אתה משווה GPU בלי זיכרון לאחד עם, השוואה לא סימטרית.
5) שוב בגלל סעיף 3, הוא חוסך בערך 20$ שצריך להתווסף לו למחיר.
6) העובדה שה-GPU נמצא ב-SOC מורידה רכיבים שיש בכרטיס NVIDIA נפרד (כמו הזיכרון) שמנפחת את המחיר של הכרטיס NVIDIA ל-PC שאתה משווה.

אבל למה לבזבז מילים אם אפשר להראות בנצ'מארקים?
תמונה
תמונה
תמונה

אז כמו שאתה רואה, ה2400G מפסיד ל-1030 חוץ מאשר ב-SOM, המשחק הכי נוטה AMD בערך בהסטוריה. ואתה השוואת אותו ל-1050? כרטיס חזק פי 2 מה-1030? מעניין.

ומה עם צריכת הכוח? 65W, חתיכת יעילות, לא? אז יש את הסימון של AMD ושל אינטל/NVIDIA ויש את המציאות.
תמונה

כמו שאתה רואה, בהפעלת הליבות בלבד בלי ה-GPU הוא צורך יותר מ-8400(!), מעבד שלא רק רץ במהירות שעון גבוהה יותר, הוא עם 6 ליבות וה-2400G רק עם 4. שלא נדבר על כמה ה-8400 מנגב את הרצפה עם ה2400G בגיימינג.

ומה קורה שמפעילים גם את ה-GPU?
תמונה
כמו שאתה רואה, נוספים לו עוד 24W לעומס.

אז מה קבלנו? מעבד שצורך 67W (זה מעל ל-65 כי זה כולל את הבאסים לזיכרון) לעומת פחות מ-60W לקומבו החזק יותר של INTEL ו-NVIDIA, חסר כל יעילות אפילו ביחס ל-8400 שנמצא כמה דרגות מעליו בגיימינג. מעבד שמכיל כרטיס שמקביל ל-1030 ולא ה-1050 כמו שטענת. אז נשאר לנו רק המחיר ולצערנו אין לאינטל פיתרון i3 שמקביל ל-2400G בגיימינג, כנראה יצטרכו לעשות under clock ל-8100 כדי להגיע לביצועים של ה-2400G, כך שאנחנו נאלצים לקחת מעבד של 117$ וכרטיס מסך של 80$, כבר אמרנו שיש ב-1030 שני גיגה זיכרון שעולים בערך 20$ כך שהגענו לפיתרון שיקר ב-8$, אבל:
1) המחירים שאנחנו רואים פה הם לצרכן, אנחנו לא יודעים מה המרווח רווח של החברות. אינטל מונופול כבר שנים והמחיר של 117$ לא השתנה מהדורות הקודמים. NVIDIA היא מונופול דורסני, מרווחי הרווח שלה כנראה אסטרונומים.
2) ה8100 הוא OVERKILL, אם היה רצון לעוצמה כמו ה2400G בקונסולה המעבד שאינטל הייתה מציעה היה זול יותר.
3) ה-8100 כולל כרטיס מסך משלו! כלומר המחיר שלנו כולל שני כרטיסי מסך, לא אחד.
3) יש ב-1030 של NVIDIA רכיבים שלא נצטרך כשנדבר עליו כצ'יפ בפני עצמו לקונסולה, למשל זיכרון, הבורד עצמו, יציאות HDMI וכדומה שמנפחים את המחיר מעבר.

כך שביעילות צריכה כרגיל אין ל-AMD סיכוי. במחיר? קצת קשה לחשב אבל כנראה שיקר יותר והביצועים דומים, אם אנחנו נדיבים כלפי ה-2400G. כרגיל, AMD הרחק מאחור בביצועים וביעילות והם יכולים להתחרות רק במחיר. ראינו שה-SOC עולה 28$ פחות מקומבו NVIDIA ואינטל ל-PC אבל אותו קומבו כולל שלל חלקים שלא יהיו נחוצים בקונסולה כמו GPU מיותר (זה שב-8100), זיכרון מיותר (זה שב-1030), לוח וחיבורים כמו HDMI וכדומה בכרטיס מסך וכך הלאה.

אז AMD על SOC יעיל יותר? לא ממש. אז AMD על SOC זול יותר? לא ממש. אז מה הם כן? מוכנים לרדת לזנות במרווח רווח שלהם, זה הכל. אין ספק שה-SOC משפר את העלות והיעילות ביחס למוצרים של AMD, אבל ביחס לאלה של אינטל ו-NVIDIA? לא ממש.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 22 יוני 2018, 17:55

טוב, אני יודע ששאלו את זה פה מלא פעמים (אבל בחיי שאני לא מוצא משהו רלוונטי ממש כרגע), אבל מה אני עושה עם הקונסולה החדשה שאני אקנה? יש לי חשבון אמריקאי שפתחתי ורכשתי אליו כמה משחקים.. אני מגדיר אותו כראשי? איך זה עובד כל העניין הזה? אני צריך גם את החנות הישראלית? או שהיא ממש לא רלוונטית, כרגע פשוט רכשתי כרטיסי מתנה מאמזון וטענתי לחשבון וזה עבד טוב.. יש עוד שיטות? תודה מראש לכולם
?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 22 יוני 2018, 18:32

פשוט חשבון אמריקאי, אין שום בעיה.
בps4 עצמו אתה יכול לפתוח מספר משתמשים (user) בלתי מוגבל ובכל אחד מהם אתה יכול לפתוח משתמש psn ייעודי אם מתחשק לך.
כלומר, אתה יכול להחזיק 4 משתמשים על המכשיר ולכל אחד חשבון psn ממדינה אחרת (נניח ישראל, אמריקה, בריטניה..) וכך אם יש מבצע באחת החנויות אין בעיה לקנות בחשבון psn הרלוונטי ולשחק מכל משתמש על המכשיר.
זה לא כל כך רלוונטי כי גם ככה ב99% מהמקרים החנות האמריקאית היא הכי משתלמת אז בה אני גם ככה תמיד קונה, אבל תאורתית אני מחזיק גם משתמש ישראלי.

בקשר לקנייה, רק בחנות הישראלית תוכל לקנות ישירות עם האשראי, בחנות האמריקאית (שמשתלמת יותר) אכן צריך לקנות גיפט קארד מאמזון וזה בדיוק מה שגם אני עושה.

והערה לסיום, שים לב שלהבדיל מהps3 אתה צריך חשבון ps plus כדי לגשת לרשת במשחקים. כלומר עדיין תבחר משתמש ראשי (האמריקאי אצלי) שממנו תשחק ואליו תעשה מנוי פלוס.

אה, ותתחדש. :)

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 22 יוני 2018, 18:42

אני לא מתחדש עדיין, כי המכשיר לא נרכש, אני עדיין עושה שיעורי בית :). ותודה :). אהה כן, ואני לא ארכוש פלוס, למרות המשחקים שמקבלים, כי אני לא מתכוון לשחק בה ברשת.. יש לי את הPC בשביל זה..
?

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 38 אורחים