קניתי גם את הורייזן המלא עם ההרחבות ב 20 ואת UC4ב 20. אני מוכן לתחילת. חיי ה PS4 PRO שלי....
dean כתב:גם לחשוב שפתאום סוני תיקלע לצרות צרורות ושכל הכוכבים יסתדרו למיקרוסופט ונחזור למצב של 360 מול PS3 זה wishful thinking.
הכל בעיני הפאנבוי המתבונן
bling כתב:KEO אף אחד לא אומר שסוני תשחרר את כל הליינאפ הזה במכה אחת אבל מצד שני התסריט שאתה מציג שכל מה שאפשרי שיצא על הפס4 עוד יצא (כולל דברים לא מוכרזים ש"מסתדרים" לך) וכל מה שלא אפשרי כנראה יצא החל משנת 2030 או משהו (בהגמזה) על הפס5 הוא גם לא נשמע הכי סביר.
אנחנו דווקא אלו שמדברים על תסריט ריאלי שכן יהיו 2-3 משחקים משמעותיים יחסית בשנה שנתיים הראשונות והשאר יצא על הפס4 או בשלב מאוחר יותר על הפס5. למה זה כזה סיפור?
גרילה סיימה לעבוד על הוריזון בנובמבר 2017 (על ההרחבה יותר נכון) ואני מתאר לעצמי שלקחו לעצמם חופשה קצרה (בכל זאת איזור החגים) ומשם ב 2018 זה לגמרי סביר להניח שהם עובדים על הכותר פס5 שלהם שיכול להיות מוכן ב 2020 או 2021. ממש לא wishful thinking הזוי כמו שאתה מתאר.
bling כתב:ואם אתה אומר שסוני פשוט תעשה מה שעושה בכל דור אז זה אומר שהיא תפרק את התחרות כרגיל, הרי דור הפס3 הוא חריג בזה שסוני לא עשתה את המצופה ושחררה קונסולה חייזרית אפילו יותר מהרגיל שלה וחמור יותר, עם תג מחיר רע מאוד וגם בתאריך מאוחר מאוד מבלי שהכח של האקסטרה שנה יבוא לידי ביטוי מספק.
עם הפס5 אפשר להניח בוודאות מאוד גבוהה שהוא יתומחר כראוי, יהיה קל לפיתוח ויצא גם במקביל או לפני הבוקס הבאה, או במקרה הגרוע כמה חודשים אחרי, אין סיכוי שיתנו להם שנה. אז בסכ"ה הם יעשו מה שהם תמיד עושים כשהם לא מפשלים מה שאומר שהם שוב ישלטו אם נסתכל על ההסטוריה.
DrKeo כתב:ועכשיו להשערה הכי קיצונית, GPU של NVIDIA. אני מבסס את זה על השמועה האחרונה שNAVI נבנה במיוחד לפס5. אם הוא נבנה במיוחד לפס5, אני לא רואה מצב שסוני תתן לעוד בגידה סטייל IBM וה-CPU של ה360/פס3 לקרות (נספר על הבגידה בכוכבית בסיום למי שמעניין אותו) ולכן אני לא ממש רואה איך ה-GPU של האקסבוקס כול להיות מבוסס NAVI. אוקיי, אז ה-X מבוססת פולאריס 14nm, בדור הבא יהיה 7nm כך שאולי מיקרוסופט יכולה ללכת על פולאריס מקוסטם שוב רק ב-7nm ולקוות שיהיה אפשר ליצר
צ'יפ גדול מספיק בכדי לתת סביבות ה-12TFLOPS? אני לא ממש רואה את זה קורה. מיקרוסופט רוצה את הקונסולה הכי חזקה בשוק, היא לא הולכת לקחת ארכיטקטורת GPU בת שלוש שנים ובטח ובטח לא הולכת ליצר סיליקון כל כך גדול ש-500$ יהיה מחיר הפסד.
swym כתב:DrKeo כתב:ועכשיו להשערה הכי קיצונית, GPU של NVIDIA. אני מבסס את זה על השמועה האחרונה שNAVI נבנה במיוחד לפס5. אם הוא נבנה במיוחד לפס5, אני לא רואה מצב שסוני תתן לעוד בגידה סטייל IBM וה-CPU של ה360/פס3 לקרות (נספר על הבגידה בכוכבית בסיום למי שמעניין אותו) ולכן אני לא ממש רואה איך ה-GPU של האקסבוקס כול להיות מבוסס NAVI. אוקיי, אז ה-X מבוססת פולאריס 14nm, בדור הבא יהיה 7nm כך שאולי מיקרוסופט יכולה ללכת על פולאריס מקוסטם שוב רק ב-7nm ולקוות שיהיה אפשר ליצר
צ'יפ גדול מספיק בכדי לתת סביבות ה-12TFLOPS? אני לא ממש רואה את זה קורה. מיקרוסופט רוצה את הקונסולה הכי חזקה בשוק, היא לא הולכת לקחת ארכיטקטורת GPU בת שלוש שנים ובטח ובטח לא הולכת ליצר סיליקון כל כך גדול ש-500$ יהיה מחיר הפסד.
אני אחסוך לך את המסקנות מהשמועה המקושקשת הזו, אבל לא. Navi לא "נבנה במיוחד לPS5" אלא תמיד היה חלק מהroadmap של AMD, וכמו כל המוצרים שלה היא מחזיקה לחלוטין בIP שלו ככה שלסוני אין בכלל שום יכולת לדרוש בלעדיות על הארכיטקטורה (למעשה גם במקרה של IBM לא היתה לה יכולת כזו מן הסתם: מיקרוסופט השתמשה בטכנולוגיה שהיתה נטו בבעלות של IBM ופותחה במקביל).
לAMD בסופו של דבר יש חטיבה שלמה של Semi-Custom, ויכולת לייצר גם מעבדים וגם כרטיסי מסך על אותו הסיליקון כפיתרון יעודי לפי דרישת הלקוח. זו הסיבה שגם סוני וגם מיקרוסופט בחרו בה בתחילת הדור ובאמצע הדור, וזו גם הסיבה שאפילו אינטל נעזרה ב-AMD בשביל להטמיע כרטיס מסך נורמלי על הSoC החדש שלה. מיקרוסופט כמו סוני תוכל לבחור באיזה פיתרון שמתאים לה, על בסיס הדור הנוכחי או הבא או זה שאחרי הבא ותוך התאמה אישית לפי הדרישות. אם היא תשלם לAMD יותר מסוני היא תקבל ממנה יותר מסוני. למעשה גם אתה יכול ללכת מחר עם פנקס צ'קים לAMD ולקבל קונסולה מבוססת NAVI בתאריך שבו AMD תוכל לספק את הסחורה.
האם זה שולל את האפשרות שמיקרוסופט תשתמש בכרטיס מסך של Nvidia? אף פעם אל תגיד אף פעם, אבל הסיכויים לזה קלושים עד לא קיימים. הבעיה המרכזית של Nvidia היא שאין לה שום יכולת לייצר מעבד מבוסס X86 ולכן אם מיקרוסופט תבחר בה היא תאלץ:
- לשלב אותו עם מעבד של AMD/אינטל על סיליקון נפרד כמו שנניח היה עם הXbox המקורית (רעיון לא מוצלח כשרוצים ליצור מכשיר כמה שיותר יעיל וקומפקטי).
- להשתמש בחטיבת הSemi-Custom של AMD בשביל שתעשה לה SoC משולב עם כרטיס המסך של Nvidia (מהלך שאין בו שום היגיון עסקי כשAMD יכולה לספק את כל החבילה לבדה).
- להחליט שהיא נכנסת לעסקי החומרה ולבנות משהו בעצמה (כנראה שלא יקרה, אלא אם כן היא תחליט שהXbox הבאה שלה מבוססת משקפי הולולנס).
- להשתמש בSoC של Nvidia על בסיס ארכיטקטורת ARM במקום על בסיס X86 כמו שנינטנדו עושה, כי את זה Nvidia כן יכולה לספק עם פלטפורמת טגרה (הגיוני אם היא הולכת על מכשיר נייד כמו נינטנדו, אבל כנראה פחות הגיוני אם היא רוצה מכשיר סלוני עם CPU חזק יותר + לשמור את הארכיטקטורה של X86).
כל האפשרויות האלו הן על גבול הלא הגיוני. לא הייתי מהמר על אף אחת מהן, ולמעשה אפילו הייתי מהמר על ארכיטקטורה מבוססת אינטל לחלוטין לפני מבוססת אנוידיה (עכשיו כשאינטל הכריזו לראשונה על פיתוח GPU שמתוכנן לשנת 2020...)
DrKeo כתב:bling כתב:KEO אף אחד לא אומר שסוני תשחרר את כל הליינאפ הזה במכה אחת אבל מצד שני התסריט שאתה מציג שכל מה שאפשרי שיצא על הפס4 עוד יצא (כולל דברים לא מוכרזים ש"מסתדרים" לך) וכל מה שלא אפשרי כנראה יצא החל משנת 2030 או משהו (בהגמזה) על הפס5 הוא גם לא נשמע הכי סביר.
אנחנו דווקא אלו שמדברים על תסריט ריאלי שכן יהיו 2-3 משחקים משמעותיים יחסית בשנה שנתיים הראשונות והשאר יצא על הפס4 או בשלב מאוחר יותר על הפס5. למה זה כזה סיפור?
גרילה סיימה לעבוד על הוריזון בנובמבר 2017 (על ההרחבה יותר נכון) ואני מתאר לעצמי שלקחו לעצמם חופשה קצרה (בכל זאת איזור החגים) ומשם ב 2018 זה לגמרי סביר להניח שהם עובדים על הכותר פס5 שלהם שיכול להיות מוכן ב 2020 או 2021. ממש לא wishful thinking הזוי כמו שאתה מתאר.
לי זה לא נשמע כאילו אתם מדברים על 2-3 משחקים משמעותים, לי זה נשמע כאילו אתם מדברים על סנטה מוניקה, על נוטידוג, על פליפוני, על סאקרפאנצ', על אינסומניאק (לא שהם רלוונטים כי דברתי רק על צד א'), על דיוויד קייג', על אולפני יפן על סוני BAND ומי יודע מה עוד. אני בעצמי אמרתי שאולי 1 או 2 מהם יצאו, אבל הפיתוח שלהם כרגע out of sync, ביחוד שאתם משום מה שוכחים שיש פה מעבר דורי ואלה אם אתם רוצים את GOT2 או GOW2 על אותו מנוע רק ב-4K טבעי ו-60FPS, יש להם הרבה עבודה לעשות.
אני משער שפשוט נחכה ונראה כי אני לא רואה שום מצב בעולם שסוני הולכת עכשיו לשבת בשקט 8 תערוכות ולדבר על ה-3 בלעדיים המוכרזים שלהם (DS, TLOU וחלומות) שוב ושוב למוות. בחיים לא היה דבר כזה ואני גם לא רואה דבר כזה קורה. יותר הגיוני לי שסנטה מוניקה יוציאו את המשחק הבא שלהם לפס4 ב-2021 מאשר שהם יהיו על הפס5 בשנה+ הראשונות. אבל מי יודע, נחכה ונראה.bling כתב:ואם אתה אומר שסוני פשוט תעשה מה שעושה בכל דור אז זה אומר שהיא תפרק את התחרות כרגיל, הרי דור הפס3 הוא חריג בזה שסוני לא עשתה את המצופה ושחררה קונסולה חייזרית אפילו יותר מהרגיל שלה וחמור יותר, עם תג מחיר רע מאוד וגם בתאריך מאוחר מאוד מבלי שהכח של האקסטרה שנה יבוא לידי ביטוי מספק.
עם הפס5 אפשר להניח בוודאות מאוד גבוהה שהוא יתומחר כראוי, יהיה קל לפיתוח ויצא גם במקביל או לפני הבוקס הבאה, או במקרה הגרוע כמה חודשים אחרי, אין סיכוי שיתנו להם שנה. אז בסכ"ה הם יעשו מה שהם תמיד עושים כשהם לא מפשלים מה שאומר שהם שוב ישלטו אם נסתכל על ההסטוריה.
מתישהו אמרתי אחרת? שסוני לא תוציא משחקים אדירים? שהפס5 לא תהיה חומרה טובה עם תמחור שבטח ישב סביב ה400$? שהם לא יהיו קלים לפיתוח? אמרתי בדיוק שני דברים, שהשנתיים הראשונות יהיו קצת צולעות ושלא יהיה BC (כשהשני הוא סוג של הימור). שתי תחזיות שלי על בסיס ההתנהגות של סוני ב-20 שנים האחרונות, אתם מוזמנים לחשוב אחרת כמובן.
DrKeo כתב:swym כתב:לא הבנתי, כתבת את ההודעה הזאת לאדם שבחיים שלו לא שמע על cpu או משהו כזה? מן הסתם אם הכרטיס יהיה של nvidia אז לא יהיה soc אלה שני צ׳יפים נפרדים, כמו כל קונסולה ו-pc בהסטוריה חוץ מאשר הפס4 וה-one (ואם אנחנו לגמרי קטנוניים אז הסלים השני של ה360 גם היה soc). אם הם יעשו את זה הם יקנו צ׳יפ למעבד מאינטל או זן מ-amd, לא בדיוק אסטרופיסיקה. אז כן, בשני צ׳יפים נפרדים העלות קצת יותר גבוהה והצריכת חשמל קצת יותר גבוהה אבל זה מתקזז כשמתחשבים בעובדה שקומבו אינטל ו-nvidia יעיל יותר בעלות פר w וביחס להתחממות בצורה די קיצונית לעומת הארכיטקטורה של amd שזוללת חשמל ורצה רותח.
swym כתב:יותר לבנאדם שלא שמע על עלויות כלכליות...![]()
זה יקר משמעותית גם בהיבט של הפיתוח (מטעמי מורכבות ומטעמי עבודה עם שני ספקים שונים), וגם בהיבט של היצור (חוסר יעילות, מארז יותר גדול, צריכת חשמל...)
פעם לא היו חברות עם יכולות לספק SoC וזו היתה הסיבה היחידה לבזבוז הזה בעבר, אבל היום? כולן בלי יוצא מן הכלל יודעות לספק מוצר כזה, ובגלל זה כל הקונסולות בדור הנוכחי הן כאלו.
swym כתב:הטענה שלך על יעילות פר W למשל היא כבר שריד ארכיאולוגי, כי המעבדים של AMD מדור הרייזן אחרון בחתכים של 25W ושל 65W נותנים לך היום ביצועים פר וואט מקבילים או טובים לאלו של אינטל, ואפילו בצד של ה-GPU צריכת החשמל פר tlop מגיעה לאותו הרף בערך בקטגוריות השונות (מן אין לה שום אלטנטיבה כשמגיעים ל-1080TI, אבל זה לא שכרטיס כזה בכלל יהיה זמין בקונסולה).
swym כתב:אבל הנקודה היא שאלו צ'יפסטים מופרדים, מה שבחיים לא יקזז את יתרון היעילות בSoC: רק כדי שתבין את הפער, AMD כבר הרחיבה בחודש שעבר את פורטפוליו הרייזן שלה לכלול מעבדים שכוללים כרטיס גרפי עם 1.8 טרהפלופ במעטפת של 35W סך הכל - זה מדגדג את כרטיס ה-1050 שלבדו ובלי CPU צורך 75W. הSoC המשולב של אינטל ו-AMD (שוב, נוצר בזכות פתרון ה-Semi-custom של AMD) נותן לך כרטיס מסך עם 3.7 טרהפלופ במעטפת של 100W, וזה כולל מעבד i7 בילט-אין. אלו מספרים שאי אפשר לקבל היום בשום קומבינציה של CPU+GPU נפרדים.
swym כתב:רק כדי שתבין את הפער, AMD כבר הרחיבה בחודש שעבר את פורטפוליו הרייזן שלה לכלול מעבדים שכוללים כרטיס גרפי עם 1.8 טרהפלופ במעטפת של 35W סך הכל - זה מדגדג את כרטיס ה-1050 שלבדו ובלי CPU צורך 75W

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 54 אורחים