bling כתב:DrKeo כתב:היא מפסידה לפס4 בארה״ב כמעט כל התקופה שהיא בחוץ כולל תקופת החגים. הסוויטצ׳ מפציצה כל כך חזק ביחוד בגלל אירופה ויפן. בכלליות ביפן היא עושה בין פי 2 לפי 4 מהפס4 ויש מצב שהיא אפילו תעבור את הפס4 עד גיל שנתיים ביפן.
בהחלט קצת יבש עליה לאחרונה אבל אני בטוח שתסכים שב2018 היא תפציץ חזק במכירות בגלל פוקימו גו ו-ssb. ב-2019 היא תפציץ ממש חזק כשיגיע הפוקימון הראשי הראשון אי פעם לנייחת. בנוגע ל2020, הצוות של זלדה ומריו כנראה ירימו ראש עד אז, גם מריו קארט 9 כנראה יצא בסביבה הזאת. הרי זה לא שהשנה הראשונה הייתה שופעת משחקים, פשוט היו שלושה להיטים ממש גדולים ואת זה היא יכולה לספק כל שנה.
אנחנו כבר לא בתקופה שיפן לבדה זה פקטור כזה עצום שמשפיע על ההצלחה של הפלטפורמה. סבבה ביפן הם ימכרו יפה בגלל אלמנט הניידות, אבל ארה״ב מאוד חשובה עבור ההצלחה שלהם.
ובשביל שנת השקה להפציץ עם מריו, זלדה, קסנובלייד 2, מריו והארנבונים, ARMS, ספלאטון 2, מאריו קארט משופר ועוד כמה פורטים ומשחקי אינדי בין לבין זה ממש אחלה של פתיחה. הבעיה עם נינטנדו הרבה פעמים זה שפותחים חזק ואז מתחילות הבצורות. השנה הזו כבר הרבה הרבה פחות טובה מהקודמת עם תקופות בצורת עד שנגיע לחגים ומפה שה יכול עוד להחמיר לפי ניסיון העבר איתם. יקח טונות של זמן לזלדה חדש וכנראה גם למריו בגלל ההפקות היותר גדולות ויקרות של היום (גם כשמדובר ב ״פס3+ מבחינת הפקה ולא באמת פרויקט פס4 גדול) ובמיוחד אחרי הסטנדרטים שהקודמים קבעו. המשך שיעשה צדק לזלדה BOTW שנחשב כבר עכשיו לקלאסיקה מודרנית על ידי רבים צריך להיות פרויקט סופר גרנדיוזי ושאפתני מה שרק יחמיר את זמני הפיתוח.
אני לא חושב שהמכשיר ייכשל, הוא כבר הצלחה, רק מאמין שיהיה טעם קצת מר בסוף מבחינת חוסר היכולת למצות את הפוטנציאל שלו.
דבר ראשון צריך לזכור שבסוויטצ' שנה זה מרץ עד מרץ, כך שנגיד SSB יוצא רק ב-Q3 של השנה השניה שלהם. כמו שאתה יודע נינטנדו אוהבים (לרוב) להכריז על דברים יחסית לקראת השיגור שלהם, כלומר יש עדין סיכוי לא רע בכלל למשחקים בינואר עד מרץ 2019 שזאת עדין השנה השניה שלהם. אני אזכיר לך שמריו נגד הארנבונים הוכרז חודשיים לפני שהוא יצא, מריו טניס גם הוכרז חודשיים קודם וכך גם מריו קארט. אפילו מריו אודסי הוכרז רק 8 חודשים לפני היציאה.
דבר שני, אני מסכים לגמרי שהשנה השניה שלהם לא חזקה כמו הראשונה אבל יוצאים לא מעט דברים בשנה השניה. ברור שסמאש הוא הגדול שלהם, אבל בשנה השניה יש להם המון פורטים מה-WIIU (דונקי קונג, טוד, היירול ווריירס), יושי, מריו טניס, מריו פארטי, פוקימון לטס גו, OCTOPATH TRAVELER ויש מצב מאוד טוב לביונטה 3 שיצא לפני מרץ 2019. ברור, זאת לא השנה הראשונה שלהם שהיו להם שני משחקים מגדירי דור, אבל יש לי הרגשה שגם פוקימון לטס גו וגם SSB ימכרו יותר מזלדה ומריו ובסופו של דבר על זה אנחנו מדברים, מכירות, לא משחקים מדהימים כמו זלדה.
ורק משהו בנושא זלדה, עכשיו יש להם מנוע ויש להם מבנה משחק חדש לגמרי ורענן, הם לא צריכים 5.5 שנים של פיתוח כמו עם BOTW (שאגב כנראה היה מוכן עוד ב-2016 אבל נדחה כדי להיות בשיגור של הסוויטצ'). בתאוריה זלדה הבא יכול לצאת באופן יחסי מהיר (וכשאני אומר מהיר, אני מדבר על יותר מ-3.5 שנים שזה חגים 2020 או 4+ שנים ב-2021). בנוגע למריו, הם דווקא די מהירים, יש להם מחזור פיתוח של 3-4 שנים כך שמריו הבא יוצא בטוח ב-2020 או 2021.
בנוגע ליפן, השנה הראשונה של הסוויטצ' התחלקה ככה:
ארה"ב - 7.14 מליון יחידות
אירופה - 6.27 מליון יחידות
יפן - 4.39 מליון יחידות
כמו שאתה רואה, מתוך 17.79 מליון יחידות שהם מכרו בשנה הראשונה יפן הייתה רבע מהמכירות. ביחד עם אירופה מדובר בהרוב המוחלט של המכירות סוויטצ'. כלומר לא צריך להיות הסטרי, הם מוכרים כרגע כמו הפס4 פחות או יותר עולמית, לא בדיוק כישלון

We're just normal men. We're just innocent men