נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי Klayman » 20 יוני 2013, 23:09

חביבי, בוא תפסיק להתפתל - פיל פיש עשה טעות נוראית והרס לאנשים את המשחק? הוא זה שצריך לתקן אותה. בלי לבכות על זה שמיקרוסופט אכלו לו ושתו לו. הוא דפק את המשחק? הוא דפק את המעריצים? הוא זה שהיה צריך להיות גבר ולעמוד מאחורי הטעות שלו. הוא לא עשה את זה. עצם העובדה שאתה חושב שצריך לצלוב את מיקרוסופט על כל דבר, ויוצא להגנתו, מעוור את עיניך. הוא בכיין חוצפן ובאופן כללי איש קטן.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 20 יוני 2013, 23:38

'יוצא להגנתו' = מיקרוסופט צריכים לאפשר הפצה עצמית ולהפסיק לגבות עבור עדכונים? אז בהחלט כן. וזה לא כאילו מדובר במשהו חדש שאמרתי רק אחרי ש FEZ יצא..

כן. הוא היה צריך להשתמש ברווחים כדי להוציא את הפאטץ' ולו רק בשביל השחקנים שקנו אותו. הוא טעה אבל אני בהחלט מבין למה הוא עשה את זה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 20 יוני 2013, 23:41

Kazz כתב:'יוצא להגנתו' = מיקרוסופט צריכים לאפשר הפצה עצמית ולהפסיק לגבות עבור עדכונים? אז בהחלט כן. וזה לא כאילו מדובר במשהו חדש שאמרתי רק אחרי ש FEZ יצא..

כן. הוא היה צריך להשתמש ברווחים כדי להוציא את הפאטץ' ולו רק בשביל השחקנים שקנו אותו. הוא טעה אבל אני בהחלט מבין למה הוא עשה את זה.

גם אנחנו מבינים למה הוא עשה את זה.
ההבדל הוא, שאנחנו לא מצדיקים אותו.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 20 יוני 2013, 23:49

הוא עשה את זה כי הוא שמוק יהיר. לא כי הוא איזה לוחם חופש בממסד הגדול והרע..
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 21 יוני 2013, 09:14

אני לא חושב שהוא מייחס לעצמו תיאורים שכאלה. הוא מאס במיקרוסופט ודרך הפעולה שלה (ובצדק) רק חבל שהוא כשהוא טרק את הדלת בעזיבתו, אצבעותיהם של השחקנים היו בדרך.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 21 יוני 2013, 07:07

Kazz כתב:אני לא חושב שהוא מייחס לעצמו תיאורים שכאלה. הוא מאס במיקרוסופט ודרך הפעולה שלה (ובצדק) רק חבל שהוא כשהוא טרק את הדלת בעזיבתו, אצבעותיהם של השחקנים היו בדרך.

הוא לא מאס במייקרוסופט וטרק את הדרת בעזיבתו.

הוא בגד בקהל שלו, שעקב אחרי המשחק שלו במשך כמה שנים טובות ואפילו דאג לתמוך בו ולתת לו כסף עבור המשחק הזה.
הוא יצר מוצר עם בעיות טכניות לא קטנות ואז, בגלל שהיה לו קצת קשה, הוא נטש את כל הלקוחות שלו.

גם אם מייקרוסופט היו מתחילים כל פגישה איתו בלתת לו סטירות בפנים עם סלמון, הוא היה צריך להתמיד, לכל הפחות, עד שהוא תיקן את המוצר השבור שהוא מכר לכל כך הרבה אנשים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 21 יוני 2013, 18:30

Kazz כתב:אני לא חושב שהוא מייחס לעצמו תיאורים שכאלה. הוא מאס במיקרוסופט ודרך הפעולה שלה (ובצדק) רק חבל שהוא כשהוא טרק את הדלת בעזיבתו, אצבעותיהם של השחקנים היו בדרך.

פחחחחח :lol: :lol: .. בוודאי שהוא לא מייחס את שמות התואר האלה לעצמו! יש לו אנשים כמוך ברחבי הרשת שמגבים אותו עם שטויות של לוחמי חופש בממסד הגדול והרע: ''זה בסדר שהוצאת מוצר שבור! זה ממש בסדר שדפקת לנו את המשחק ואז לא תיקנת אותו! הכל באשמת מיקרוסופט! אז מה אם חתמת איתה חוזה מראש וידעת את כל התנאים?! הם היו צריכים להתחשב בך! אתה מפתח אינדי מסכן!''

בקיצור, לא משנה כמה מיקרוסופט היו פה לא בסדר (ואני בטוח שהם מילאו את החוזה איתו עד לפרט האחרון, כי אחרת, הוא כבר היה תובע אותם), הוא היה צריך לספק תמיכה טובה יותר ללקוחות שלו (אתה יודע, האנשים שאשכרה משלמים כסף על משחקים, ולא רק גונבים אותם מהרשת ומתלוננים אח''כ). :roll: . הוא יצא אפס מאופס, שברגע האמת שם ברז עצבני לכל הלקוחות שלו! יהיה מעניין לראות האם אנשים יתנו בו אמון שוב - אני אישית לא מתכוון לתת בו אפילו גרם.

והסיפור הזה הוא עוד דוגמא לכך שעיתונות הגיימינג לפעמים גם מסונוורת מכל סיפור ה''אינדי נגד תאגיד גדול ומרושע''. כי העובדות מוציאות את פיל פיש אידיוט ואפס, אבל כמעט ואין כתבות שמגבות את זה.
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 21 יוני 2013, 10:55

זה לא קשור למיקרוסופט שלא מילאו חוזה, זה התנאים והלולאות שפיש מתחרט שהסכים להם. הוא כבר אמר שם הוא יכל לעשות את זה שוב הוא לא היה נכנס להסכם עם מיקרוסופט עם FEZ. אני בטוח שיש הרבה משחקי ריטייל שיצאו עם בעיות ולא קיבלו מענה מספק. בוא לא נעשה מזה כאילו פיש עבר על עשרת הדיברות.

הוא היה צריך להוציא את העדכון גם אם במאוחר. אבל אין לזה קשר שהמדינויות של מיקרוסופט הם חרא. זה לא משהו חדש וזה לא משהו שרק פיש אמר.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 21 יוני 2013, 19:31

זה בדיוק קשור לזה. היה חוזה? מיקרוסופט עמדה בצד שלה? יפה. פיל פיש הוציא משחק שבור, שבר אותו עוד יותר ואז סירב לתמוך בו (בלקוחות המשלמים שלו)? יפה. זה כל הסיפור ידידי. לא יעזור כמה תנסה לצייר את מיקרוסופט כאיש הרע כאן, לא תצליח.

האם משחקי ריטייל שבורים הם תירוץ? ''תראו תראו שם! הנה! ענקית משחקים עשתה טעות, אז גם לי מותר!'' :roll:. לא מחזיק מים, קאז יקירי. הוא טעה ובגדול. הוא לא תמך בלקוחות שלו - זה החטא הכי גדול שאפשר לעשות כנותן שירות. אבל כנראה שהוא באמת מתכנת בינוני, שברגע האמת לא ידע לעמוד בלחץ. המשחק הבא שלו לא יהיה על האקסבוקס? מצויין. נראה את מי הוא יאשים בביצועים הנחותים הפעם... :roll: זה בהנחה שהמשחק ייצא בשלוש השנים הקרובות בכלל :P.
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 21 יוני 2013, 11:36

מיקרוסופט הם האנשים הרעים בלי קשר גם ככה. המדינויות שלהם הן חרא. כן, פיש היה צריך לתקן את הבעיה ולגמור את הסיפור איתם. אני לא צריך 'לנסות לצייר את מיקרוסופט' - זאת עובדה שהם חרא עם אינדים וחרא בגביית כסף עבור פאטצ'ים.

איזה ביצועים נחותים? לא שמעתי תלונות על גרסת המחשב ולכל בעיה הוא הגיב מהיר ושחרר פאטצ'ים. לא, אני לא משמתש בדוגמאות ה AAA כתירוץ אלא שנראה שאתה משתלח בפיש בצרה חסרת רסן שאיני זוכר שהגבת בצורה דומה לכל משחקי הריטייל שמגיעים עם בעיות.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 21 יוני 2013, 19:44

כי את הבעיות בריטייל תיקנו :P. את הבעיות שלו הוא לא תיקן... זה מאוד מאוד פשוט. גם אם המדיניות של מיקרוסופט הכי חרא בעולם, ויותר גרועה מאלה של צפון קוריאה בנוגע לחלוקת מאכל כלשהו שאיננו אורז לתושביה, פיל פיש ידע את זה מראש, כאשר הוא חתם איתה על החוזה. הוא היה צריך לתקן את הבעיה, גם במחיר של תשלום מכיסו..

אין שום תירוץ להשארת המשחק במצב שבור. הוא פשוט הלך לפינה של החדר, ישב שם בהזעפת פנים ואמר ''שוברים את הכלים ולא משחקים''. הוא חשב שאם הוא יעשה על זה רעש ברשת אז מיקרוסופט תיתן לו להעביר פאצ' בלי כסף? כמה חבל שלא ככה הדברים עובדים.. בחיים האמיתיים, צריך לקחת אחריות למעשים שלך. פיל פיש לא לקח אחריות למעשים שלו, ולמעשה רק יוצא בהאשמות כלפי מיקרוסופט, ולכן אני שופט אותו לחומרה.

ואני שמח שבגרסת המחשב לא היו באגים שוברי משחק, כי אם היו, כ''כ הרבה זמן אחרי שיצאה גרסת ה360 השבורה, אז פיש באמת היה צריך לשים את המפתחות על השולחן ולחפש עבודה אחרת.
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 21 יוני 2013, 11:46

אכן היה צריך לתקן את הבעיה. ואם היא לא תוקנה מי שקנה צריך לקבל refund. הוא לא חשב שמיקרוסופט יתנו לו להוציא בלי כסף.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 21 יוני 2013, 19:49

ונראה לך שRefund היה יוצא רק מהכיס של מיקרוסופט? :|
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 21 יוני 2013, 11:57

לא ממש אכפת\משנה לי. FEZ עדיין נמכר. שיקחו קאט מההכנסות של המשחק בשביל הrefund.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 21 יוני 2013, 20:02

פפפפפפחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח!!! נראה לך שמיקרוסופט מנהלת מוסד צדקה? :lol: :lol: :lol: למה בדיוק שהיא תשלם משהו על יכולות התכנות הלוקות בחסר של אדון פיש?
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 21 יוני 2013, 12:15

אתה רציני? היא המפיצה! גם היא נושאת באחראיות. זה משחק שלה ואם יש קייס ל refund אז הם צריכים לשלם אותו. FEZ עדיין מוכר. קחו את ההכנסות של המשחק ותקזזו חלק בשביל הrefund. לי לא משנה בתור מי שדורש ריפאנד אם זה בא מהחלק שפיש אמור לקבל או מהחלק של מיקרוסופט. העיקר שיגיע הrefund.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 21 יוני 2013, 20:19

לקזז מהחלק של פיש? השתגעת? אז יקומו כל הבכיינים ויגידו ''הנה מיקרוסופט הגדולה והרעה, לקחה כסף ממפתח אינדי מסכן!'', יפתחו על זה ת'רד בנאו גף, ויקללו את מיקרוסופט התאגיד הגדול והרע במשך 35 עמודים. :roll:... מה זה בכלל משנה שפיש הוא המתכנת הכושל שהביא את המשחק למצב הזה? הוא בכל מקרה האיש הטוב (לדבריך).
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 21 יוני 2013, 12:43

...YAY שוב מניחים הנחות כאילו לא למדנו שום דבר לגבי הזה השבוע. הדיון נגמר. אתה מחפש בכח דברים לנגח. מה שגם שזה אוף-טופיק.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 21 יוני 2013, 20:59

מניחים הנחות? זה הגיון עסקי בסיסי. אם צריך לחלק החזרים כספיים, זה יוצא גם מהכיס שלו. לא מחפש לנגח שום דבר. אתה זה שמנגח את מיקרוסופט על יכולות התכנות הכושלות של פיש. הרי בעצמך אמרת כאן למעלה, שמיקרוסופט הם האיש הרע בכל מקרה.
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 21 יוני 2013, 13:03

ברור שזה גם מהכיס שלו. כמו שזה גם מהכיס של המיקרוסופט. כי היא המפיצה. זה לא חדש הקונספט הזה של refund.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 23 יוני 2013, 12:34

Kazz כתב:לא, VGchartz\FADE הם שום פירמה עם מתודולוגיה מהימנה. אף אחד רציני לא משתמש ולא מרפרר אליהם ומי שכן נלעג. ובצדק. אז די.

מחקרים אקדמיים משתמשים בנתונים שלהם, עיתונים כלכליים מצטטים אותם, ובתעשייה הם נחשבים למדד מקובל. האידיוטים היחידים שלא מרפרפרים אליהם וכן לועגים אליהם זה האספסוף של Neogaf, אבל לא במפתיע אותו אספסוף גם מעלה על גדולה נביאים כמו CBOAT שמבטיחים לנו POP חדש בתערוכה של מיקרוסופט. אז די.

Kazz כתב:אתה מבין שמה פרסמתי זה ניתוחי המכירות שהיו מפורסמות כטור חודשי ב Gamasutra, כן? זה המקור הכי טוב שיש למכירות ב XBLA שהם לא אמירות של המפתחים עצמם. ואדרבא, מפתחים משתפים אותו. והנתונים של FADE שלך לא תואמים.

אתה מבין שהמידע שמסכמים לך בטור החודשי הזה מסתכם בלהסתכל על הלדרבורדס במשחק האקסבוקס שחשוף לכולם, ומספק לך רק מידע חלקי, כן? זה לא המקור הכי טוב שיש למכירות, אלא רק המקור הכי טוב שיש לכמה אנשים שיחקו במשחק עד לנקודה שבה הנתונים שלהם נשמרו בלדרבורדס.

Kazz כתב:אם מפתח אינדי רוצה להוציא משחק ל XBLA מיקרוסופט מחייבים אותו אחת משתי אפשרויות: תמצא מפיצה ותחלוק את הרווחים איתך כדי שניתן לך סלוט או אנחנו נהיה המפיצה אבל אז אנחנו מחייבים בלעדיות זמנית לשירות שלנו. בגלל זה פיש לא מוציא את FEZ2 לXB1.

הם גם נותנים לך את האפשרות להוציא את המשחק לXBLIG ללא כל צורך במפיצה, וזו פלטפורמת הפצה שאין לך בשום מקום אחר. פיש אמר שהוא לא יחתום על הסכם בלעדיות עם מיקרוסופט בעתיד אבל יש לו מן הסתם טונות של סיבות אחרות, ביניהן העובדה שמיקרוסופט דפקו אותו עם תאריך ההפצה שנתקע בין הPromotions הכי גדולים שלהם בלי שהוא ישתתף באף אחד מהם ולכן המשחק נקבר תחת פרסום אינטנסיבי למשחקים אחרים (למרות שזו גם אשמתו כמובן, המשחק שלו התעכב בערך שלוש פעמים ומיקרוסופט כן נתנו לו את כל הזמן שבעולם לסיים אותו - היתה לו האפשרות להוציא את המשחק בתאריך אחר).
בוא רק נגיד שפיל פיש הוא גם ככה לא בנאדם שהכי פשוט לעבוד איתו, אבל יכול להיות שאתה לוקח את כל מה שהוא אומר בלי עוררין ומסכים איתו שPC הם לטבלאות אקסל ולא למשחקים.

Kazz כתב:והשוותי כבר את המשחקים שהזכרתי של 2012 למשחקים הבלעדיים\בלעדיים זמנית ב XBLA של שנים קודמות ופרסמתי את זה עוד בויגיימס אם אני זוכר נכון. אבל יכול להיות שזו אחת התגובות שמחקת..

לא, התגובות שנמחקו היו רק החרטוטים שלך בסוף שלא היו קשורים לנושא גם ככה אחרי שהתבקשת להעביר אותם לדיון המתאים. כל ההשוואות שלך היו עקומות ועסקו ב"אם אני מוחק את שלושת המשחקים הכי נמכרים לשירות ומשווה אותם לשנים קודמות שבהן אני כן כולל את שלושת המשחקים הכי נמכרים לשירות", ולצערי אלו גם ההשוואות הישירות שלך עכשיו ל-2013 שסובלות מאותו כשל בהיגיון. בסופו של דבר הדבר היחיד שמדבר זה ההכנסות - וההכנסות של השירות עלו בצורה מטאורית (אפילו אם משתמשים בהיגיון המעוות שממשיך לנכות משורת ההכנסות מנו את מיינקראפט אבל לא את המשחקים הכי נמכרים בשנים קודמות).

ואגב, נראה לי שעדיף לנטוש את דיון ה"תביאו לי refund": מי שלא קורא את הEULA בעולם המשחקים הדיגיטליים שאומר שאין refund על שום פריט שאתה קונה בחנות ולא משנה הסיבה, זו כנראה בעיה שלו. ותודה לואלב.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 23 יוני 2013, 13:28

די כבר. זה לא מדד מקובל. זה מדד של גורמים שלא מעורים בתעשיית המשחקים שמצטטים את הנתונים כאילו זה מדד. די, תפסיק להשתמש במספרים מונפצים! די להשתמש בסלידה של התעשייה לספק מספרים רשמיים ובאופן קבוע כדי להשתמש במספרים מונפצים. אתה מנגח אנשים שמשתמשים במדרוג של אמזון כדי להגיד דברים. נאה דורש נאה מקיים. VGCHARTZ ו FADE הם מקור ללעג. לא צריך להתבייש, גופים גדולים ממך טעו והשתמשו בהם. כל עוד אתה מתעקש להשתמש בנתונים מהמקורות האלה אין שום מקום לדיון.

הלידרבוארדס תלויים באופן שבו הם מוגדרים. יש משחקים שבהם השימוש במה שמוצג בלידרבורדס הוא חסר תועלת. את כל זה הבחור אומר ומציין. תבדוק למשל את מוטוקרוס מאדנסס לדוגמה שבה הוא שינה את הנתון כדי התברר לו שהלידרבורדס מוגדר בצורה מוזרה.

LOL XBLIG. ממש תחלופה.

רק אתה לא רואה הגיון בלקחת את כל המשחקים הבלעדיים של השירות ולהשוות אותם למשחקים משנים קודמות. משחק אחד כמו מיינקראפט שמוכר בצורה מפלצתית ושכל שאר המשחקים מקרטעים זה ההיפך ממצב בריא של כל שירות. מספיק כבר. זה לא בושה, לא יקרה כלום אם תגיד שבשנת 2012 המשחקים הבלעדיים ב XBLA לא הרשימו במכירות. לא תמות מזה. מספיק כבר לקחת משחק-שניים ולהגיד שעצם זה שהם מכרו מצויין מעיד שמדובר בשנה הכי חזקה(!!) של השירות למרות שכל שער המשחקים קרטעו.

אתה יודע שגם ג'יאנט בומב אמרו ש POP יהיה בE3, כן? זהו! לא מתייחס לGB יותר אף פעם. אני מוחק אותם מהרשימה שלי. היי, GB היה האתר השני שדיווח שמיקרוסופט הולכים לבטל את הDRM על פי מקורות של האתר! ממש נתפסת על CBOAT הא? יש לו רק אחוז דיוק של 90% ומעלה מזה 10 שנים. אני לא הולך לשקול שום דבר שהוא מדליף!

אה, בגלל זה ואלב מאפשרים ריפאנד למי שעושה פרי-אורדר ומתחרט לפני יציאת המשחק? בגלל זה ניתן ריפאנד לשחקן שהתלונן שהוא לא יכול להמשיך ולשחק בביושוק כי המשחק מחייב אותו לעבור טבילה? בגלל זה הם נתנו ריפאנד אחרי הסמטוחה עם War Z?

די כבר להגן על ה XBLA בחירוף נפש ובכל מחיר. די להשתמש במקורות נלעגים בדיוני מכירות. אם זה כל מה שיש לך להביא לשולחן אז אני מבקש ממך לא להכנס לדיוני מכירות.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 27 יוני 2013, 21:48

בימים הקרובים ה360 תעקוף את הווי באנגליה. 8.4 מליון קונסולות 360 נמכרו עד כה.

http://www.mcvuk.com/news/read/xbox-360 ... le/0117798

--

נכניס את זה גם לפה: מתברר שמיקרוסופט הפסיקה לגבות כסף עבור פאטצ'ים ועדכונים למשחקי 360 מוקדם יותר השנה.

http://www.eurogamer.net/articles/2013- ... -360-games

מעניין אם זה משהו שנעשה משום שה ONE אוטוטו יוצאת או שגם בקונסולה החדשה הם יפסיקו לגבות.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 27 יוני 2013, 14:09

Kazz כתב:בימים הקרובים ה360 תעקוף את הווי באנגליה. 8.4 מליון קונסולות 360 נמכרו עד כה.

http://www.mcvuk.com/news/read/xbox-360 ... le/0117798

--

נכניס את זה גם לפה: מתברר שמיקרוסופט הפסיקה לגבות כסף עבור פאטצ'ים ועדכונים למשחקי 360 מוקדם יותר השנה.

http://www.eurogamer.net/articles/2013- ... -360-games

מעניין אם זה משהו שנעשה משום שה ONE אוטוטו יוצאת או שגם בקונסולה החדשה הם יפסיקו לגבות.

אני חושב שבשנתיים-שלוש הקרובות נראה פה ושם כתבות על זה שה360 (ואני מתאר לעצמי שגם הPS3) עוקפות את הWII בכל מיני מקומות ובמקרה הכי גרוע עבורן, הן ישוו את הLTD של הWII.

---

נקווה שהם עושים שימוש ב360 כניסוי לשינוי הנהלים שלהם בנושא הזה. אם הם יוכלו להשתלט על כל מיני מפתחים לא מוכשרים שעושים יותר מדי פאטצ'ים ב360, אז הם בטח יוכלו לעשות את אותו הדבר גם בX1.
דרך אגב, אם זה נכון, זה אומר שפיל פיש יותר אפס ממה שידוע, כי הוא יכל להוציא פאטצ' שיתקן את פז ב360 מתחילת השנה, אבל ככל הנראה, בחר לא לעשות את זה. דרך נהדרת לתמוך באנשים שבזכותם אתה מפתח משחקים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 27 יוני 2013, 14:15

אני אשלח לחברה של POLYTRON הודעה בטוויטר על זה.. נראה מה הם יגידו.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 19 אורחים