omerkot כתב:ואני בכלל לא דיברתי על שוק חופשי ורשמתי שאני תומך בחקיקה סביבתית במקומות שבהן יש בה טעם...
כשאתה מטיל מס או אוסר שימוש במוצר נפוץ ללא קיום של תחליפים ראויים, אתה לא גורם בהכרח לבזבוז כספים של הציבור? תשקיע בחינוך (המסגרות כבר קיימות - זה לא מליונים), תעודד מציאה של תחליפים ואחרי שיופיעו שניים שלושה כאלה, תאסור על המוצר המקורי.
במקרה הספציפי הזה, ספק אם האיסור על שימוש בקשיות פלסטיק עדיף על לא לעשות כלום. זה קשקוש.
קשקוש? מאיפה אתה מביא את זה? מה יצור יותר פלסטיק, לאסור על קשיות פלסטיק (מה שיביא את התעשיה כנראה תוך חודשים להגיע לקשיות שעשויות מחומר אחר ידידותי יותר) או לא לעשות כלום? מה קשקוש בזה? עובדתית לא יהיו קשיות פסטיק אם תאסור אותן.
זה לא אלכוהול, זה לא מריחואנה, זה לא זנות; קשיות פלסטיק זה תוצר נוחות שאנשים משתמשים בו 99.9% במסעדות ובתי קפה, אם לא יהיה את זה בבתי קפה ומסעדות אנשים ישכחו שהמוצר הזה קיים בכלל. אף אחד לא יעשה שוק שחור של קשיות פלסטיק, המאפיה לא תקום על גבי החוסר הזה סטייל חוק היובש. כלומר למען השם, סטארבאקס אסרו לבד, על דעת עצמם, קשיות פלסטיק כבר בתחילת השנה ולפני שבכלל היה חוק שכזה. עד 2020 לא יהיו יותר בסטארבאקס קשיות, לא בסן פרנסיסקו ולא בפריז, בשום מקום. תאמין או לא, העולם המשיך להסתובב, העסקים של סטארבאקס עדין פורחים והם הצליחו לעלות על הקונספט המטורף הזה, תשתה אשכרה מהכוס! הם רק הוסיפו שפיץ סטייל sippy cup:

אה, ואני יודע מה התגובה הבאה - "הנה השוק החופשי סדר את עניין הקשיות לבד!". אבל זה לא באמת נכון, כל סניפי סטארבאקס בכל העולם יחדיו מיצרים כמות קשים ששוות ערך לשישה ימים של שימו בקשים בארה"ב בלבד (סטארבאקס העולמית משתמשת במליארד קשים בשנה, ארה"ב ממשתמשת ב175 מליון קשים ביום). יכול להיות שעם השנים חלק מהשוק היה עובר לזה לבד, אבל היה מדובר באלפי טרילוני קשים עד שזה יקרה וזה גם לא היה מגיע להפטרות ב-100% מהקשים בשום שלב.
שוק חופשי זאת שיטה כלכלית, לא חברתית (למרות שהיא לרוב מקלה על המצב החברתי) ובטח ובטח לא סביבתית. כדי לפתור בעיות סביבתיות ממשלות צריכות ליצור חוקים ולהשקיע כספים. אני לא אוהב את זה, אבל זאת עובדה, כי בלי מגבלות השוק החופשי פשוט לא יודע להתמודד עם זה.