נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי bling » 14 אוגוסט 2018, 13:23

נינטנדו עברה את ה 700 מיליון קונסולות מאז שנכנסה לשוק הזה. כרגע המספר עומד על 727.65 והוא מתחלק ככה

Nintendo Home Console Sales (all numbers in millions)
NES — 61.91
SNES — 49.10
N64 — 32.93
GameCube — 21.74
Wii — 101.63
Wii U — 13.56
Switch — 19.67
Total: 300.54 million

Nintendo Handheld Sales (all numbers in millions)
Game Boy — 118.69 (includes Color)
Game Boy Advance — 81.51
DS — 154.02
3DS — 72.89
Total: 427.11 million

עוד סטטיסטיקות:

Highest selling Nintendo hardware: Nintendo DS- 154.02 million (21.16%)
Lowest selling Nintendo hardware: Wii U- 13.56 million (1.86%)
Nintendo system with best attach rate: GameCube- 9.5
On average, Nintendo has sold 20.7 million units of hardware every year since 1983

זה לא כולל את הוירטואה בוי ואת גרסאות הקלאסיק החדשות.

כמו שאפשר לראות הווי יו זו פחות או יותר הקונסולה הכי כושלת של נינטנדו אי פעם והרשימה הזו גם מדגישה עד כמה נינטנדו היא קודם כל חברה של קונסולות ניידות לפני הכל למרות ש 90% מהדיונים סביבה מתרכזים סביב הקונסולות הנייחות.

סוני גם הכריזה לא מזמן שהיא עברה את ה 500 מיליון קונסולות פלייסטיישן (והיא גם מוציאה פס פרו במהדורה מיוחדת לכבוד זה), כמובן שבמקרה של סוני היא נשענת כמעט בלעדית על קונסולות נייחות כמקור הגדול של המכירות וההכנסות. אם נשווה בין נייחות בלבד אז למרות שסוני נכנסה הרבה אחרי נינטנדו לתחום היא כבר עברה אותה בהפרש יפה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוגוסט 2018, 16:45

סוני מפציצה כבר 4 דורות ברצף, נינטנדו עם אולי רק הצלחה אחת וחצי באותה תקופה (אם נקרא לסוויטצ׳ חצי כי היא רק התחילה את דרכה). אני משער שאיפשהו בפס6 סוני תעקוף.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 14 אוגוסט 2018, 18:10

תעבור את המכירות הכוללות של הקונסולות של נינטנדו? אין מצב.

בהנחה שהם יביאו 100+ מיליון גם עם הפס5 והפס6 הם רק יעברו במעט את נינטנדו וזה בהנחה שהיא תחדל מלהתקיים ממחר ולא תמכור עוד קונסולות.

זה לא תרחיש אפשרי ממש, בממוצע נינטנדו מוכרת כל שנה 20 מיליון קונסולות, סוני לא הולכת לסגור את הפער הכללי בזמן הקרוב אלא אם נינטנדו תתרסק והניידות שלה יפסיקו להפוך למכרה זהב וגם בתסריט כזה זה אמור לקחת יותר זמן מאשר הפס6 עבור סוני.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 אוגוסט 2018, 18:16

תאורטית, אם סוני יוציאו את הVITA 2 במקביל לPS5 ואת הVITA 3 במקביל לPS6 - אז הם יכולים לצמצם את הפער הזה, אם נינטנדו ייכשלו בנסיונות העתידיים שלהם... :D

בפועל, הניידים שלהם הצלחות פסיכיות שאיכשהו - הסלולר עדיין לא חיסל, אפילו לא נגס בנתח השוק שלהם משמעותית... עדיין לא. מניח שזה יקרה בעשור הקרוב. זה כבר התחיל, אבל הפער בלתי אפשרי לצמצום בינתיים, ב-2 דורות.

אני גם כן יכול לדמיין כניסה של אמאזון, אפל או גוגל שתיקח עוד נתח מהניידים, אבל אולי הם יכוונו קודם למשהו נייח, עם תכניות הגיימינג שלהם, אם בכלל קיימות.

ועכשיו שאני חושב על זה, מעניין כמה הסוויץ' נוגס לעצמם בשוק הזה... האם הם יכולים בכלל להוציא מחר DS חדש וזה יצליח? יש בכלל מקום מבחינתם לנייד כשיש את הסוויץ'? בנוסף, לא במקום. כמה ה-3DS מוכר עכשיו, ביחס ללפני יציאת הסוויץ'?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 14 אוגוסט 2018, 18:27

גם אם נינטנדו תוציא טוסטר אובן כקונסולה ניידת היא תנצח את הוויטה 2 של סוני :?

בגדול מסכים עם מה שאמרת לאסקין ובנוגע לתהיה שהעלת בסוף, באמת יהיה מעניין לראות איך הסוויץ׳ תשפיע על הניידת הבאה שלהם, לנינטנדו מחכה עבודה לא קלה באיך לשווק את העניין הזה.

אם יצא תסריט בלהות שהסוויץ׳ תנגוס משמעותית בשוק הכי חשוב של נינטנדו עצמה, אז כל הדבר הזה היה טעות גם אם הם יגיעו ל 100 מליון בסוף.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 אוגוסט 2018, 18:54

יש להם 2 אופציות לניידת עכשיו:
1. משהו עם גימיק, שפשוט לא אפשרי לשחק על הNS.
2. פשוט NS ממש "רזה" וניידת הרבה יותר ביחס לזו, שאין לה אפשרות DOCK, חלשה יותר, שכל המשחקים יעבדו עליה, גם אם באיכות פחות טובה.

העניין הוא שמי שיש לו את הNS לא יקנה את האופציה השנייה.
וגימיק... זה 50/50, צריך להיות משהו ממש טוב. אני מנחש שAR/VR יכול להיות אופציה למשהו נייד סביר, אם מישהו יכול כן להצליח שם - זו נינטנדו. או תוסף כלשהו לNS שיפצה על זה שאין להם יותר הכנסות מניידת.

אה שיט, שכחתי מאופציה 3:
פשוט להוציא מלא משחקים ישנים שלהם לIPHONE/ANDROID/PC. עזבו חומרה, תרוויחו מהתכנה כמו שצריך. ותפתחו משחקים חדשים ממש טובים לסמארטפונים, לא פוקימון גו, ולא השיט הזה של מריו :D אני יודע שזה עושה מלא כסף אבל בא לי איזה פלטפורמר ממש טוב או גירסה ניידת פשוטה של MARIO KART... חלום

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוגוסט 2018, 20:41

האמת שיכול להיות שאתה צודק, הפער קצת גדול בשביל לסגור אותו בשני דורות. אבל בכלליות אני כן חושב שסוני תסגור אותו. נינטנדו לרוב פועלת על גימיקים שיכולים להצליח אבל גם יכולים להתרסק חזק ובו בזמן הם די חסלו את השוק הנייד שלהם עם הסוויטצ'.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 16 אוגוסט 2018, 10:12

חיסלה את שוק הניידות עם הסוויץ׳?

קצת הגזמת נראה לי, אני חושב שאתה צריך לתת לנינטנדו קצת יותר קרדיט שלא תסכן את הפלטפורמה הכי חשובה שלה, אני בטוח שיש להם roadmap ברור בנושא הזה, קשה לי להאמין שהם יוותרו על ההכנסות של קונסולה נייחת פלוס ניידת לטובת קונסולה אחת שעושה קניבליזציה להכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 אוגוסט 2018, 10:44

אז שוב, אני הבאתי את מה שנראה לי כאופציה ריאלית, וכדי להוציא משהו נייד יחד עם הסוויץ' - זה יהיה לא כל כך פשוט, אלא אם יש להם באמת גימיק אדיר
תחשוב על זה ככה - האם הם יכולים להוציא קונסולה ניידת שהמשחקים שלה לא יעבדו על הNS? האם זו לא תהיה "בגידה" בלקוחות שרכשו את הקונסולה הזו, בין היתר בגלל הניידות שלה?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 אוגוסט 2018, 14:14

איך מוציאים ניידת חלשה מהסוויטצ׳ במקביל לסוויטץ׳? איזו זכות קיום יש לקונסולה כזאת?

חוץ מזה ברור שלא תהיה ניידת חדשה, הרי פוקימון עבר לסוויטצ׳ ואין אישור גדול מזה למוות של הds.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 אוגוסט 2018, 14:18

שוב, הם יכולים לעשות מן משהו ייעודי-עצמאי שיפעיל VR/AR, או תוסף אחר שיעבוד עם הסוויץ' כדי להשלים הכנסות, אבל אני גם לא רואה איך הם יכולים למכור משהו שמזכיר ניידת קלאסית, או DS, או משהו כזה, ולא למכור את המשחקים שלו גם על הNS.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 16 אוגוסט 2018, 15:28

אם זה המצב אז תצא קונסולה נייחת, הסוויץ׳ ממש לא שווה הקרבה של 2 פלטפורמות לאחת וגם נינטדנו לא חיה באשליה שהסוויץ׳ ימכור את אותה כמות שקונסולה ניידת פלוס נייחת של נינטנדו ימכרו. אני מאמין שהם ימצאו דרך להצדיק ניידת חדשה בגימיק מסויים או שאפילו טוב יותר, אולי עם הפס5 והסקארלט נקבל את הקונסולה הנייחת הבאה של נינטנדו.

אין מצב שהסוויץ׳ עכשיו ירוץ במשך שנים כקונסולה היחידה של נינטנדו עד שתצא סוויץ׳ 2.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 אוגוסט 2018, 15:31

תשחרר את vr ו-ar לאסקין, אף אחד לא מעוניין בזה :)

בלינג, זה מה שאמרתי לפני שהסוויטצ׳ יצאה, שהם שרפו את הגשרים ושמו את כל הביצים בסל אחד. אני לא ממש רואה איך הם יכולים לשגר קונסולה נייחת חדשה (מי יפתח אליה? כל הצוותי aaa שלהפ מוקדשים 100% לסוויטצ׳) וברור שגם לא ניידת כי אפילו צוות פוקימון עבר לסוויטצ׳.

מצד אחד אני מסכים איתך, מצד שני זאת המציאות. הלוואי וזה ידחוף אותם לעשות קונסולה סטייל פס5 במקביל אבל אני פשוט לא רואה את זה קורה. נגיד הצוות של זלדה, הוא נוטש את הסוויטצ׳ ועובר ל״ps5״?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 16 אוגוסט 2018, 15:38

אם תצא נייחת אז הסוויץ׳ יהיה כבר ותיק יותר ויקבל חותמת רשמית של הנייחת של נינטנדו מה שאומר שהצוותים של הנייחות שלה יפתחו לה משחקים וצוותי ה AAA יעברו ל״פס5״ שלהם.

לפעמים לא צריך לנתח יותר מדי מה יקרה ואיך, תשאיר את הכאב ראש לנינטנדו. שנינו יודעים אמת מאוד בסיסית וזה שנינטנדו לא תהיה עכשיו חברה של פלטפורמה אחת בלבד, לא יודע מה ואיך אבל במוקדם או במאוחר תצטרף לטפורמה נוספת לנינטנדו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 אוגוסט 2018, 17:26

DrKeo כתב:תשחרר את vr ו-ar לאסקין, אף אחד לא מעוניין בזה :)

אמרנו את זה גם על שלטי תנועה בהכרזה של הווי! (:
ואתה תראה, וירטואל בוי יעשה קאמבק!!!

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 אוגוסט 2018, 19:41

כרגע הסוויטצ׳ לבד (הds קיימת אבל לא מפותחים לה יותר משחקים גדולים) ולא רואים ניידת או נייחת באופק אז זאת די עובדה, הם עם קונסולה אחת. ברור שעוד שלוש שנים הם יכולים לפצל את זה שוב, להוציא ניידת חדשה ונייחת חדשה וכך לחזור למודל של שתיים אבל כרגע, עובדתית, הם על פלטפורמה אחת.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 16 אוגוסט 2018, 21:11

לא יודע עד כמה יש דבר כזה משחקים גדולים באמת על ה 3ds באופן כללי, אבל בניגוד לכל התיאוריה של קונסולה משולבת וריכוז מאמצים נינטנדו המשיכה לפתח משחקים ל 3ds גם אחרי שהתברר ש switch היא הצלחה גדולה וגם לא נראה שהם מתכננים להפסיק בזמן הקרוב, יש להם כמה משחקים בפיתוח לקונסולה שנראים לי די משמעותיים כמו רימייק ל Luigi’s Mansion או מריו ולואיג'י RPG למשל שאף אחד לא היה מופתע אם הם היו מגיעים ל switch ונחשבים לביג דיל (עם גרפיקה בהתאם וכו'). יותר מזה, הם טוענים שיש להם עוד בקנה ושהם ימשיכו לתמוך ולהוציא משחקים גם ב 2019.
הקונסולה עדיין מוכרת בקצב די טוב (היא סביר להניח תסיים את השנה עם מכירות גבוהות יותר מ 2016 ו 2017 וקיים סיכוי שתעבור גם את 2015 אבל את זה נדע אחרי החגים) והם ממשיכים לתמוך בה למרות שזה מעצבן המון אנשים הארדקור שמתים על ה switch שלהם ורוצים לזרוק את הצעצוע התלת מימדי לפח, אבל זה המצב כרגע. עובדתית כרגע הם על שתי פלטפורומות גם אם אחת מהם משמעותית יותר מן הסתם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 אוגוסט 2018, 22:42

idan כתב:לא יודע עד כמה יש דבר כזה משחקים גדולים באמת על ה 3ds באופן כללי, אבל בניגוד לכל התיאוריה של קונסולה משולבת וריכוז מאמצים נינטנדו המשיכה לפתח משחקים ל 3ds גם אחרי שהתברר ש switch היא הצלחה גדולה וגם לא נראה שהם מתכננים להפסיק בזמן הקרוב, יש להם כמה משחקים בפיתוח לקונסולה שנראים לי די משמעותיים כמו רימייק ל Luigi’s Mansion או מריו ולואיג'י RPG למשל שאף אחד לא היה מופתע אם הם היו מגיעים ל switch ונחשבים לביג דיל (עם גרפיקה בהתאם וכו'). יותר מזה, הם טוענים שיש להם עוד בקנה ושהם ימשיכו לתמוך ולהוציא משחקים גם ב 2019.
הקונסולה עדיין מוכרת בקצב די טוב (היא סביר להניח תסיים את השנה עם מכירות גבוהות יותר מ 2016 ו 2017 וקיים סיכוי שתעבור גם את 2015 אבל את זה נדע אחרי החגים) והם ממשיכים לתמוך בה למרות שזה מעצבן המון אנשים הארדקור שמתים על ה switch שלהם ורוצים לזרוק את הצעצוע התלת מימדי לפח, אבל זה המצב כרגע. עובדתית כרגע הם על שתי פלטפורומות גם אם אחת מהם משמעותית יותר מן הסתם.

מריו ולואיג'י זה פורט ממשחק בן 9 שנים, לואיג'יס מנשן הוא פורט למשחק בן 17. כן, זה נחמד שמשהו עדין מגיע ל3DS אבל הסוויטצ' רק בת שנה וכבר כל מה שה-3DS מקבלת בשנה הקרובה זה שני פורטים למשחקים עתיקים, לא פיתוח אמיתי. זלדה TOP DOWN? הצוות על הסוויטצ'. מריו 2.5D? הצוות עובד על הסוויטצ'. מריו קארט? הצוות עובד על הסוויטצ'. והכי חשוב, פוקימון, לראשונה בהסטוריה נטשו את ניידות ועברו לסוויטצ' (אם נקרא לסוויטצ' הנייחת שלהם).

בנוסף לכל אלה, כשנינטנדו עושה DIRECT כלליים הם תמיד גם לסוויטצ' וגם ל-3DS (או פעם גם ל-WIIU וגם ל-3DS) אלה אם מדובר ב-DIRECT רק למוצר אחד בודד כמו האחרון ל-SSB. אבל מה עם ה-DIRECT הכללי האחרון שלהם? הוא היה ה-DIRECT הראשון שלהם שלא הכיל את ה-3DS מאז שהיא שוגרה. אני לא חושב שיש ספק שהסוויטצ' היא הקונסולה היחידה של נינטנדו כרגע, אני יכול להעלות אלף טעונים שונים אבל בעצם אני רק צריך אחד, פוקימון. הרי אם פוקימון עבר מה-3DS לסוויטצ', נינטנדו בעצם אומרת לנו במפורש שהיא נטשה את ה-3DS והסוויטצ' ירשה אותה בדיוק כמו ששנה וקצת אחרי שיצאה ה-3DS משחקי הפוקימון עברו מה-DS ל-3DS.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 אוגוסט 2018, 23:01

הולי שיט, אתה רוצה להגיד לי ששנה הבאה מי שיתגייס לצבא זה ילדים שנולדו כשלואיג'יז מנשן יצא?!

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 אוגוסט 2018, 23:06

לול, כותר שיגור של הגיימקיוב :)
אלה ילדים שנולדו שנתיים אחרי השיגור של הפס2.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 21 אוגוסט 2018, 08:33

מונסטר האנטר עולם הגיע לפאקינג 10 מיליון עותקים. גרסת הפיסי ורגליים ארוכות מאוד של גרסאות הקונסולה תרמו להישג הזה.

מישהו בכלל חזה כזו הצלחה? מישהו חשב שדווקא זה יהיה המשחק הכי נמכר של קאפקום בכל הזמנים?

זה הזוי ואני לא יודע מה בדיוק לחשוב על זה, הייתי מעדיף שאיזה רזי או DMC חדשים יזכו בכבוד הזה כדי לעודד את קאפקום לעשות עוד משחקים מהסוג שאני אוהב אבל לפחות זה מסמל שקאפקום התאוששה סופית ושהיא חוזרת לעצמה בדור הזה. הלוואי ורזי 2 ו DMC5 יספקו את הסחורה בצורה דומה.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 21 אוגוסט 2018, 14:11

אני מאוד אוהב את mhw , שמח שהוא מצליח ככה. לא ממש הכרתי את הפרנצ'ייז לפני המשחק הזה כמו הרבה אנשים מחוץ ליפן, אבל שם הוא די עצום. משחקים בודדים על הpsp או 3ds מכרו 4 ו 5 מיליון ויותר מפעם אחת, כאשר רוב מוחלט של המכירות מגיע מהקהל היפני שזה לא מאוד אופייני. עם ספין אופים וגרסאות מורחבות וכאלה יצאו 14 משחקים בפרנצ'ייז מ 2004, זה כמו ה cod של יפן.
ב mhw הם חזרו לקונסולות ביתיות, הרימו את הערכי הפקה ופישטו והנגישו את המשחק לקהל מערבי. המשחק קיבל ציונים נהדרים ויצא על שלושה פלטפורמות חזקות, יש לו רכיב קו-אופ משמעותי ואלמנטים של GaaS (רק בלי הקטע שסוחטים ממך כסף, הכל בחינם בינתיים) שאלה טרנדים חזקים היום. אז שחושבים על זה, בדיעבד לפחות, די הגיוני שהוא הצליח ככה. אני מניח שמי שהכיר את האיכויות של הסדרה וראה איך הפעם הם גם מכוונים לקהל מערבי יכל לחזות את זה כי סה"כ גם המשחקים הכי גדולים ופופולרים שיוצאים מיפן עדיין תמיד מוכרים יותר במערב (שוק פשוט יותר גדול) חוץ מפחות או יותר דרגון קווסט ומונסטר האנטר (עד mhw לפחות) שהם סוג של תופעה תרבותית ביפן ופחות הצליחו לחדור במערב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 אוגוסט 2018, 15:29

ביפן הוא היה מפלצת, היופי הוא שעם החדש הם הצליחו לתרגם אותו למערב. כל הכבוד להם ומקווה שre7 ימשיך עם רגליים ארוכות ויהפוך להכי מוכר בפרנצ׳ייז.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 21 אוגוסט 2018, 16:25

עידן אתה צודק שעל הנייר זה נראה בדיעבד כמו משחק שצריך להצליח יפה היות שהוא מסמן וי על כל הטרנדים החזקים אבל בזמן אמת הוא נתקל בהמון סקפטיות ופקפוק מצד לא מעט אנשים. יש גם בריסט ת׳רד תחזית של אנליסט שחזה לפני יציאת המשחק שהמשחק יגיע ל 10 מיליון והתגובות של הרבה משתתפים שם נעו על בין גיחוך לטענות לחוסר שפיות או שחיתות.

לא הרבה חשבו שזה יהיה המשחק המצליח בתולדות קאפקום בוא נגיד.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 21 אוגוסט 2018, 17:59

שאלת אם מישהו חזה כזאת הצלחה וענית לעצמך :)
האנליסט, זה שעוסק בתחום ומסתבר יודע על מה הוא מדבר.. חזה את זה, וההם מהפורום פחות. מההתרשמות שלי הם יותר חזקים בסוציולוגיה למטורללים וטרחנות "פרוגרסיבית" ככה שזה שהם החמיצו לחלוטין את המטרה גם לא צריך להיות מפתיע במיוחד.

בכל מקרה אם מחשיבים את כל הגרסאות של סטריט פייטר 2 ביחד אז mhw רחוק מלהיות המשחק הכי מצליח בתולדות קאפקום.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 29 אורחים