InterAl כתב:לא, זה לא. מתים יחסית מעט אנשים בפיגועים, והנשק הוא בהחלט תעודת ביטוח נגד משטר דיקטטורי. ההוכחה הכי טובה - מעולם לא קם, וגם לא ניסה לקום, משטר דיקטטורי בארה״ב (ולא, מלחמת האזרחים לא היתה ניסיון הפיכה אלא ניסיון פרישה על רקע סוגיית העבדות). וארה״ב היא מדינה לא צעירה, בת למעלה מ-240 שנה. עליית דיקטטור ב-10 שנים הקרובות היא באמת דבר לא סביר; אבל ב-50 שנה הקרובות? ב-200 שנה הקרובות? על טווחי זמן כאלה החוקה מגנה, ובטווחי זמן כאלה *הכל* סביר.
נכון, מתים יחסית מעט אנשים בפיגועים, יחד עם המספרים של מתים בשוגג מאקדחים מדובר בבערך 700 מתים בשנה (נגיד השנה מתו 40 בפיגועי ירי בארה"ב וכל שנה מתים בערך 650 מירי בשוגג). אבל היי, 700 אנשים מתים בשנה מול 0 אנשים תחת דקטטורה בארה"ב, הייתי אומר שהסיכוי שתסבול מהמספר הראשון גדול פי אינסוף מהמספר השני ב-2019, לפחות פעם אחרונה שבדקתי את היחס בין 700 ל-0.
וכן, לא השתלט דקטטור אכזר על ארה"ב במאה האחרונה. אבל תאמין או לא, על הרוב המוחלט של המדינות המערביות לא השתלט דיקטטור אכזר ובאורך פלא באף אחת מהן אין את מדיניות הנשק או כמויות הנשק שבארה"ב כך שממש קשה לשים קורלציה מדעית בין הנתונים לטיעון שלך.
InterAl כתב:זה ממש לא מדויק. הבאתי לך קודם את מוסוליני והתעלמת. גם לגבי היטלר - לא מדויק. רוב העם לא בחר בו אלא בהינדנבורג, שזכה ברוב מוחלט של הקולות לנשיאות. היטלר קיבל בערך שליש מהקולות. הבעיה שהינדנבורג לא יכל להקים קואליציה כי המפלגה הנאצית היתה הגדולה ברייכסטאג, ולכן הוא נאלץ לוותר להיטלר על הנשיאות.
״במקרה הראשון האזרחים החמושים ממילא רצו אותו״ - זאת הנקודה שאתה מסרב להבין - כשרוב העם חמוש, קשה מאוד ללכת נגד רצונו.
״במקרה השני הצבא עם הדיקטטור כך שאין להם סיכוי״ - כמו שאמרתי, גם אם כל הצבא יהיה עם הדיקטטור, עשרות מיליוני אמריקאים חמושים פשוט לא יתנו לזה לקרות. הם פשוט ישתלטו על מוסדות השלטון ויכבשו את הבסיסים הצבאיים - עשרות מיליונים של חמושים שמתנגדים לשלטון זה כוח שקשה לדמיין - מעולם בהיסטוריה לא היה כוח צבאי כזה. זה כוח בלתי שביר.
די נו, תעשה לי טובה. ככה עובדות דמוקרטיות, עולה לשלטון מי שהצליח לעמוד בחוקים של העליה לשלטון, לא מי שקבל הכי הרבה קולות. הילרי קבלה את הרוב היחסי של הקולות וטראמפ נשיא, גור קבל את הרוב היחסי ובוש היה נשיא, ליבני קבלה את הרוב היחסי וביבי הפך לראש ממשלה וכך הלאה. הדיקטטורים עולים דרך המערכת או דרך הפיכה צבאית, בשני המקרים העם החמוש הופך ללא רלוונטי. אתה בונה פה הרים וגבהות על תאוריות ולא על מציאות. כוחות חמושים יכולים להציק לצבאות, ליצור לחץ או לעשות נצחונות נקודתיים. אבל כשלכוח אחד יש צבא ללא כל מוסר והוא כמובן לא צבא פולש אלה צבא של המדינה עצמה בזמן שלצד השני יש מקלעים בשנת 2018, הצד עם המקלעים נטבח.
בנוגע למוסלני, פעם אחרונה שבדקתי אין לאף מדינה מערבית מלך שיש לו סמכות לעקוף את ההליך הדמוקרטי ולעשות מה שבא לו ובכך להכריז של משטר צבאי ולהעלות את מוסליני לכוח. וכמובן שמוסליני עלה לכוח תחת מעבר למשטר צבאי, כלומר הוא האפשרות השניה, הפיכה בחסות הצבא.
InterAl כתב:אני לא יודע למה אתה מתכוון כשאתה אומר ״חופש״. ברור שאין חופש ב-100%. אין לי חופש לרצוח ולגנוב - אף אחד לא טוען את זה. הטענה היא שצריך להיות לי חופש לעשות כרצוני כל עוד אני לא פוגע באחרים. לכן כל עוד לא יריתי על חפים מפשע, אין לך זכות לשלול לי את הזכות לנשק.
אבל כשירית על אחרים זה כבר מאוחר מדי. ברוב המוחלט של הסיטוציות, מי שירה כבר לא ירה יותר אז אתה לא מציע פה פיתרון.
InterAl כתב:הממשלה לא מגנה עלי, היא מגנה על עצמה. הממשלה גונבת לי 50% מהמשכורת, מגבילה את החירות שלי על כל צעד ושעל, מחייבת אותי להשתמש בבתי המשפט המושחתים שלה בשביל להשיג ״צדק״ (אין צדק בבתי המשפט בארץ) ואפילו לא מגנה עלי פיזית מאיומים חיצוניים אם אני גר במקומות שלא מעניינים אותה (נגיד שדרות, עוטף עזה, קריית שמונה). לכן כן, המדינה היא הסכנה העיקרית בחיים שלי, ולא פסנתר שיפול לי על הראש.
ואף אחד לא טוען שלא צריך בתי משפט, משטרה וצבא. אני טוען שלא צריך שיהיה גוף ריכוזי אחד שיכפה עלי לקבל מהם שירותים. לדעתי שלושת הגופים האלה, במיוחד בישראל, רקובים מהיסוד. אני לא מרוצה מהשירות שאני מקבל מהם, בטח לא כשאני משלם מאות אלפי שקלים בשנה מס כדי לממן אותם. לעומת זאת, אני כן מרוצה מכל השירותים שאני מקבל בשוק הפרטי, ולכן המסקנה שלי היא שצריך להפריט גם אותם.
אי אפשר להפריט את הגופים האלה. הבעיות שאתה מדבר עליהן הן first world problems לגמרי, אם לא היה לך את שלושת הדברים האלה שיכולים להיות מסופקים רק על ידי גוף מיצד מאוחד כמו מדינה, היית מתחנן לבעיות כמו "לקחו לי 40% מס ויכלתי לקנות רק פלייסטשין 4 החודש". וכמובן שאני ממש אבל ממש לא בעד מס 40%, אני בעד כמה שיותר הפרטה כשהמדינה מצטמצמת לתצורה הכי שלדית שאפשר לצמצם אותה וזה כמובן כולל חוקים והגבלים. כלומר אתה לוקח פה גישה של הכל או כלום, כאילו אני רוצה את רוסיה הקומוניסטית ואתה רוצה עולם אנרכיסטי אידאלי. לא ממש המקרה, אני רוצה מקום חופשי פי 100 ממה שמדינת ישראל מספקת, אבל יש נישות מאוד ספציפיות שאני חושב שצריך לטפל בהן ובגלל שהדיונים פה גולשים בדיוק לנישות האלה (וכמובן שהם גולשים לשם כי אלה הנקודות הכי רגישות בנושא) אז איכשהו יוצא שאני מגן הממשלות הרשמי פה או משהו כזה. אבל זה ממש לא המצב, אני רוצה לראות עולם בלי מכסים, שבריר החוקים ולעבוד בכיף עם מיסוי שיותר קרוב ל-5% מאשר 40%+ בכדי למממן את הדברים הנחוצים בלבד. כלומר הטיעונים שלך שלוקחים את זה לקיצון השני לא באמת עובדים עלי כי אני לא מחפש שהמדינה תנהל לאף אחד את החיים, להפך, אני מחפש חופש פי אלף ממה שאתה מקבל היום.
InterAl כתב:בוא נסתכל על ישראל למשל - אני לא פסיכופט, לא סכיזופרן, לא חמאסניק, ועדיין אני לא יכול לקבל פה רשיון לאקדח.
עכשיו תגיד שארה״ב היא לא ישראל - נכון. אבל זה ויכוח עקרוני. וארה״ב תגיע למצב של ישראל אם היא תמשיך במדרון התלול לאבדון ע״י חשיבה סוציאליסטית/סמכותנית מהסוג שאתה מגן עליו (חלקית).
נכון, אתה לא יכול לקבל אקדח בישראל אבל לא אמרתי שזאת העמדה שלי. בעמדה שלי אתה כן יכול לקבל אקדח, אני מדבר על עמדה שמזכירה את קנדה כשכל פעם שמחדשים רשיון (כל 5 שנים) עושים לך בדיקת רקע לפלילים רלוונטים ומחלות נפש ובכל פעם שאתה רוצה לקנות אקדח או כדורים אתה צריך להציג אישור שעברת את הבדיקות המתאימות, תעודות מתאימות ואמצעי זיהוי. כן, זה עושה את החיים שלך כמחזיק נשק טיפה פחות נוחים, אבל אתה עדין מקבל את מה שרצית ולאנשים מסוכנים זה עשה את החיים קשים פי עשרות מונים בכדי להשיג נשק. אתה לא מוכן להקריב טיפה נוחות בנושא הזה כדי שאנשים שמסוכנים לך יצטרכו לעשות לולאות באויר כדי להשיג נשק שיסכן אותך? הרי אפילו אם יהיה לך אקדח, אני בטוח שתעדיף לא להשתמש בו במצב אמת לעולם.
InterAl כתב:פצצת אטום היא סכנה גדולה מדי לשלום האנושות, והתוצאות שלה בלתי הפיכות למאות שנים (בגלל קרינה). לכן התשובה היא לא, אני לא חושב שאף אחד צריך להחזיק בה. לכן גם ראוי לשלול לאנשים את הזכות להחזיק בה, וזה כולל ממשלות, אבל מממשלות קשה פרקטית לשלול את ההחזקה בהן. אבל גם במקרה הזה, ממשלות הן הסכנה האמיתית פה. בניית פצצה גרעינית היא עסק סופר מסובך שנמצא מחוץ להישג ידם של אנשים פרטיים בגלל סיבות טכניות. כיום, טראמפ ופוטין יכולים להחליט להשמיד את כל העולם בלחיצת כפתור. כלומר גורל כל האנושות תלוי היום בשרירות דעתם של שני אנשים (ששניהם לא דוגמה ומופת ליציבות, בוא נגיד) - זה נראה לך כן סביר? אם כן, הייתי אומר שאתה פנאט קיצוני ברמות מטורפות. דווקא הנושא הזה של נשק גרעיני ממחיש בצורה הכי טובה את הסכנה שבריכוזיות פוליטית - עוד דוגמה מצוינת לצורך בביזור הכוח, בהחלשת כוחן של המדינות ובהעצמת כוחם של האזרחים.
אני הייתי מאוד שמח להעלים את כל הנשק הגרעיני והכימי מהעולם. זה לא כל כך מציאותי, אבל ברור שהייתי שמח אם הוא היה נעלם. אבל לא ממש ברור לי העניין, הרי אתה שולל מאנשים את החופש להחזיק פצצה גרעינית. הרי תרבות הרובים בארה"ב גורמת רק מירי בשוגג ל-650 מתים בשנה, אני בטוח שאם נסתכל לאחור עד להקמת ארה"ב בנושא הרג בשוגג עם אקדחים ונגיע למספרים גבוהים פי כמה מונים מקורבנות הירושימה ונגאסאקי. אז כדי לפתור את הבעיה הזאת לא תהיה מוכן לוותר על חלק מאוד צר בחופש הפרט המאוד ספציפי הזה (וזה לא בדיוק נכון כי אני לא מדבר על לקחת את הנשק לכל האוכלוסיה, רק ליצור מערכת קצת יותר מתונה שעושה בדיקות רקע ומונעת מפסיכים לקבל אקדחים) אבל כדי למנוע פצצת אטום כן? אז אתה לא ממש שונה מאיתנו, רק שם את הגבול בחסמים פסיכולוגים אחרים. מפחיד אותך ש-15K אנשים ימותו בפצצה גרעינית במכה, אבל לא מפחיד אותך ש-15K ימותו ב-20 שים לאט לאט מירי בשוגג מאקדחים ופיגועים.
InterAl כתב:כמו שכתבתי קודם, תסתכל על המצב בישראל. אני שומר חוק, לא מטורף, לא חמאסניק, ועדיין אני לא יכול לקבל רשיון לאקדח מסכן. זה המצב שארה״ב תידרדר אליו אם היא תמשיך בדרך שאתה מציע, וזה לא יגמר שם.
ארה"ב לא תדרדר כי היא כרגע מדורדרת הכי נמוך שיכול להיות, הכי נמוך בעולם המערבי. בחוק שאני מדבר עליו לגמרי תוכל לקבל אקדח. דווקא בישראל יש את אחת מבקרות הנשק הכי חמורות בעולם המערבי אחרי מדינות שאוסרות לגמרי כלי נשק אצל אזרחים אבל נראה שזה דווקא עובד לא רע בכלל, ביחוד להתחשב בעובדה שיש פה שנים מסויימות עם מאות פיגועים בשנה וב-99% מהמקרה המחבלים נעצרים תוך שניות. זה דווקא מדגים שאם מחמשים את האנשים הנכונים במקומות הנכונים, מאוד קשה לבצע פיגועים. אתה יכול לדמיין מצב שבו מוכרים נשק בשופרסל כמו בארה"ב? למה היו הופכים כל פיגועי הדקירה והדריסה האלה אם המחבל יכל לקפוץ לשופרסל 20 דקות קודם ולהתארגן על AR15 וקופסה של כדורים במקום על סכין מטבח?
We're just normal men. We're just innocent men