נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי bozeman » 24 אוגוסט 2018, 11:30

פיפא מקדים את מאדן, כי מאדן החדש יצא רק באוגוסט, ואחרי מונדיאל, עם ירידת מחיר של פיפא לפני הגרסה הבאה, עליית הכדורגל בארה"ב זה כבר הגיוני יותר

קחו בחשבון שכדורגל מתקדם להיות הספורט השלישי בארה"ב! (יותר מהנבא)
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 24 אוגוסט 2018, 12:37

פיפא לגמרי מתחיל לחדור חזק גם לשוק האמריקאי.
רק לשם הדוגמה - שמתי לב שבהרבה סדרות אמריקאיות מהשנה שנתיים האחרונות (למשל אטלנטה) דמויות משחקות פיפא, בהתחלה זה הפתיע אותי אבל זה חוזר על עצמו עוד ועוד ככה שאני מניח שבאמת יש טרנד.
מעבר לזה שני המשחקי ספורט היותר נחשבים מבחינה איכותית (לא שיחקתי במאדן אז אני מדבר מבחינת ביקורות והלך הרוח) הם פיפא וnba2k. המשחק של 2k נמצא כבר איזה שנתיים במקום קצת בעייתי והוא מקבל לא מעט פידבק שלילי, אז אולי זה טבעי שהרבה יחפשו את המשחק ספורט שאחריו ברשימה - פיפא, כי בלי קשר לכדורגל זה סך הכל משחק ספורט טוב בהפקה מרשימה.
יש לי לא מעט חברים שלא רואים כדורגל אבל לא יוותרו על הזדמנות לסשן קצר בפיפא.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 24 אוגוסט 2018, 13:22

Klayman כתב:אני באמת חושב שזה אפקט הניידות. אני רכשתי את Hollow Knight למחשב ממש מזמן ולא הצלחתי להיכנס אליו באמת.. כשהוא יצא לסוויצ', ניצלתי קצת ''מטבעות נינטנדו'' (משתמשים בהם בין היתר להנחה על משחקים) שהיו לי ורכשתי אותו שוב, ומאז יש לי בו משהו כמו 20 שעות וצללתי הרבה יותר לעומקו. הקטע שאני יכול לשחק בו באוטובוס וגם במיטה אם אני רוצה, זה פלוס בלתי יאמן.

בזמנו המפתחים של steamworld dig 2 (משחק מאוד מומלץ!) אמרו שהם מכרו על הסוויצ' לבד יותר מכל שאר הפלטפורמות ביחד מבחינת כסף.

יכול להיות שאתה צודק, הניידות זה באמת יתרון גדול אבל גם בווי ובקונסולות עבר אחרות של נינטנדו יש תחושה של מעורבות חזקה הרבה יותר של קהל הלקוחות שלה מאשר מה שתמצא בקונסולות אחרות. אף אחד לא מתקרב לסטטיסטיקות של ה attach rate של נינטנדו, אני מרגיש שהפאן בייס שלהם הוא הכי מעורב משל כולם.

בקשר ל FIFA, זה בעיקר ההייפ של המונדיאל והפאץ׳ שיצא, זה כולה יולי אחד. אתם רואים שבטבלאות האחרות שהכדורסל, הפוטבול וגם הבייסבול מנצחים כרגיל. זה לא שחסר לפיפ״א קהל, הרי יש לא מעט מהגרים בארה״ב שזה הספורט האהוב עליהם, אבל הם עדיין יחסית במיעוט ואני לא רואה את ההגמוניה של ענפי הספורט המסורתיים שם מתערערת בקרוב.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 25 אוגוסט 2018, 02:31

bozeman כתב:פיפא מקדים את מאדן, כי מאדן החדש יצא רק באוגוסט, ואחרי מונדיאל, עם ירידת מחיר של פיפא לפני הגרסה הבאה, עליית הכדורגל בארה"ב זה כבר הגיוני יותר

קחו בחשבון שכדורגל מתקדם להיות הספורט השלישי בארה"ב! (יותר מהנבא)

לא הגיוני שהכדורגל יעבור את ה-NBA.
ה-NBA רק הולך ומזנק בשנים האחרונות, יש כאלו שאפילו חושבים שהוא יחליף את ה-NFL בעוד עשור או שניים.

מעניין אם להכרזה שמונדיאל 2026 יתקיים בארה"ב ומקסיקו יש קשר לעניין.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 25 אוגוסט 2018, 20:37

זה אולי נשמע לך לא הגיוני, אבל אלו הנתונים. אני עוקב די באדיקות אחרי מדדי "מהו הספורט האהוב ביותר על האמריקאים".
פוטבול מקום ראשון, אח"כ פוטבול מכללות, ואז בייסבול. למעשה הנבא אפילו לא מקום רביעי, כי זה נסקאר (המירוץ מכוניות)... ואז רק NBA. (אבל צמוד) והוקי צמוד גם.
הכדורגל כבר הגיע למקום של הNBA, נסקאר והוקי, ועומד להיות הספורט השלישי.
תמונה

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 25 אוגוסט 2018, 20:54

לא מפתיע ,כי הרבה קבוצות מהגרים
הגיעו עם תרבות של אהבה לכדורגל
וזה מה שהם ,מראים לילדים

זה לא רק מקסיקו
גם מאגרים מאירופה ,והמזרח התיכון
וחלק מאסיה ,וכל דרום אמריקה
מעדיפים כדורגל

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוגוסט 2018, 21:25

זה באמת קשור למהגרים? כלומר זה לא שב2005, 1985 או 1935 לא היו מהגרים מאירופה ושאר האמריקות בארה״ב. תמיד זרמו לשם מליוני מהגרים, זאת מדינת מהגרים, אז מה שונה עכשיו? הפוליטיקת זהויות שמעודדת להשאר בתרבות שלך במקום להטמע בתרבות האמריקאית?
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 25 אוגוסט 2018, 22:14

יש שני שינויים מרכזיים - מירב המהגרים (הבלתי חוקיים הם מרכז ההגירה היום) מגיעים ממדינות דרום אמריקה (בעיקר מקסיקו) ששם כדורגל הוא דת, כמו בכל דרום אמריקה. (זה שינוי כי רק מאחרי פיגועי התאומים מערכות ההגירה עברו מיחשוב מואץ וכמעט בלתי אפשרי ל"הסתנן" ב-"אופן חוקי" (כלומר להכנס בחוקיות ואז להעלם, כמו צעירים ישראלי שנוהגים לעבוד בעגלות וכו) ובמקרה הטוב שעוד הצלחת לקבל ויזה ולהכנס, כשתצא באיחור תסומן ולא תוכל להכנס יותר.) ולכן רק "הסתננות קרקעית" היא העיקרית)

השינוי השני הוא שינוי תרבות הספורט בארה"ב בכל גורמים חברתיים שונים. פוטבול יורד כי הוא "מסוכן", הירידה היא בעיקר לבנות. התפיסה הליברלית האמריקאית כלפי ספורט, שהם "לא רק מתרכזים בסופרט אחד" יוצרת אפשרות לצפות בכל סוגי הספורט, ולכן כשמגיע גל גדול של התעניינות האמריקאים מוסיפים אותו - וזה לא גורע.
תמונה

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 25 אוגוסט 2018, 22:24

נראה לי שיש היום הרבה יותר לטינים והיספנים בארה"ב מאשר לפני 30 שנה. לליגה המקסיקנית יש יותר רייטינג מהליגה האמריקאית בארה"ב.. ככה שנראה לי שזה מלמד משהו על מי צופה במה.

וכמו בכל מקום יש את "אוהדי ההצלחות" - האמריקאים אף פעם לא הבריקו במיוחד בכדורגל בניגוד לכדורסל למשל שהם הכי טובים ביי פאר, אבל אחרי שהם התחילו לנצח בכדורגל נשים והגיעו לגמר המונדיאל לפני כמה שנים זה הביא את הרייטינג הכי גבוה למשדר כדורגל באמריקה אי פעם, גברים או נשים, ובוודאי תרם המון לפופולריות של הענף.

אפשר גם לטעון שאלה האמריקאים (הותיקים יותר) עצמם שנפתחים יותר לתרבויות אחרות ומתחילים להגיע למסקנות דומות יותר לשאר העולם שברובו הכדורגל הוא עדיין הספורט הפופולרי ביותר. אם כי אני זוכר שקראתי שהבייסבול בירידה חזקה והכדורסל דווקא כל הזמן עולה, אבל לא עשיתי מחקר מעמיק בנושא אז אל תיקחו אותי במילה:)

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 26 אוגוסט 2018, 01:10

הnba ,כל כך חזק ,כי המשכורות שם הכי גבוהות
לכדורסלנים ,מכל הליגות האחרות
יש שם את השחקנים הכי טובים מכל העולם

ואז שלוקחים שחקנים מקומיים לניבחרת
אלו שחקנים ,ששיחקו בליגה הטובה בעולם
וזה יתרון גדול ,מול כל הנבחרות האחרות

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 26 אוגוסט 2018, 03:03

bozeman כתב:זה אולי נשמע לך לא הגיוני, אבל אלו הנתונים. אני עוקב די באדיקות אחרי מדדי "מהו הספורט האהוב ביותר על האמריקאים".
פוטבול מקום ראשון, אח"כ פוטבול מכללות, ואז בייסבול. למעשה הנבא אפילו לא מקום רביעי, כי זה נסקאר (המירוץ מכוניות)... ואז רק NBA. (אבל צמוד) והוקי צמוד גם.
הכדורגל כבר הגיע למקום של הNBA, נסקאר והוקי, ועומד להיות הספורט השלישי.

זה לא מסתדר עם זכויות השידור שנמכרו במחיר אסטרונומי, הרייטינג בטלוויזיה של ה-NBA ששובר שיאים עונה אחרי עונה בשנים האחרונות, ההכנסות של הליגה (מקום שלישי בעולם אחרי ה-NFL והפריימרליג) ושווי הקבוצות עצמן (כל קבוצה בליגה שווה לפחות מיליארד דולר ורובן יותר מכך)
הבייסבול דורך במקום ואולי אפילו דועך מעט, אבל הוא כל כך מושרש בתרבות שהמקום שלו די מובטח לעוד הרבה מאוד זמן.
זה כנראה היה נכון ללפני שנתיים - שלוש, אבל הNBA ביצעה זינוק מטאורי, קשה לי להסביר איך רואים את זה בשטח, אבל זה מורגש מאוד גם כאן, בישראל

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 26 אוגוסט 2018, 05:21

כך בחשבון ש NBA הוא מאוד גלובלי (הרבה יותר מ MLB ו NFL), ההצלחה הכלכלית של הליגה לא יכולה להיות תשובה מלאה למידת הפופולריות של הספורט בארה"ב.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 26 אוגוסט 2018, 11:48

כמות הכסף וזכויות השידור הן לא המדד לכמה הספורט "אהוד".
הליגה ספרדית חתמה לשחק משחקים רשמיים של הליגה בארה"ב. משחקי ידידות ממלאים אצטדיונים (של 80-100K) ועוד.
בסופו של דבר , מי שקורא את כל הנתונים השונים רואה את ההבדל לא רק מבחינת כסף נטו - אלא הגדילה של האהדה ואיזה חלק תופס כל ספורט
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 31 אוגוסט 2018, 15:20

הגיימפליי של סייברפאנק עבר ביומיים את כמות הצפיות שלקח לטיילר של RDR2 לצבור ב 20 יום בערך.

עכשיו אחרי 3 ימים סייברפאנק יושב על יותר מ 7 מיליון צפיות בעוד ש RDR2 על 6 מיליון:

Cyberpunk:

RDR2:

אז כן ברור שאם זה היה מול GTA6 אז לא היה ל CDP סיכוי אבל עדיין ההייפ ל CP ענק, לנצח בצפיות בכזה פער ענק מול RDR2 זה לא צחוק.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 31 אוגוסט 2018, 15:30

בטח כשחושבים על זה ש cp מציג "טריילר" של 48 דקות....
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Baba Yaga
Warrior

הודעהעל ידי Baba Yaga » 31 אוגוסט 2018, 17:27

תמיד עניין אותי, כמות הצפיות ביוטיוב מתייחסת לכל מי שפתח את הלינק או למי שצפה בכל הווידאו?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

הודעהעל ידי erezronen » 01 ספטמבר 2018, 12:28

avive כתב:תמיד עניין אותי, כמות הצפיות ביוטיוב מתייחסת לכל מי שפתח את הלינק או למי שצפה בכל הווידאו?

כל לחיצה על play נחשבת כצפייה (אני חושב שיש הגבלה על IP, כדי למנוע הספמות שנועדו לנפח מלאכותית את המספר), אין קשר לזמן הצפייה, שנמדד גם הוא כמובן אך מוצג כפרמטר שונה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 01 ספטמבר 2018, 14:28

כן ברור שזה סופר קליקים או לחיצה על פליי כמו שארז אמר, אם כל צפייה היתה נספרת רק כשמסיימים את הסרטון אז כמות הצפיות של סייברפאנק בטח היתה נחתכת באיזה 2/3. עם כל הכבוד אני לא מאמין שיותר מ 7 מיליון צפיות הן צפיות של 48 דקות גיימפלי.

לרוב האנשים, גם אלו שכן משחקים במשחקים כאלו, אין ממש סבלנות לצפות בגיימפליי כזה ממושך, הם רואים כמה דקות ואולי קופצים קדימה בסרטון כדי להבין את הפואנטה ועוברים הלאה. לדעתי רק הקור ממש רואה את הכל ואפילו יותר מפעם אחת :)

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 02 ספטמבר 2018, 11:45

bling כתב:הגיימפליי של סייברפאנק עבר ביומיים את כמות הצפיות שלקח לטיילר של RDR2 לצבור ב 20 יום בערך.

אתה לא לוקח בחשבון שזו ממש לא חשיפת הגיימפליי הראשונה של RDR2. הטריילר השני זכה במצטבר ל-40 מליון צפיות (הפיצו אותו משום מה פעמיים):
https://www.youtube.com/watch?v=iqaipBpnVRE
https://www.youtube.com/watch?v=F63h3v9QV7w

ביוטיוב אגב צריך לצפות לפחות 30 שניות ברצף בשביל שזה יחשב ל"צפייה" (לפחות בסרטונים ארוכים מ-30 שניות). זה לעומת פייסבוק שם מדובר ב-3-6 שניות בשביל שמשהו יחשב כצפייה, וזה כולל אנשים שעוברים באיטיות על הפיד שלהם והסרטון מנגן בautoplay. בגלל זה לפעמים רואים מספרים מופרכים לחלוטין של צפיות בפייסבוק לעומת יוטיוב.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 02 ספטמבר 2018, 11:57

כן זה נכון אבל יותר השוויתי בין חשיפת גיימפליי לחשיפת גיימפליי, הרי ל RDR2 היו רק סרטוני אווירה ועלילה עד עכשיו, גם לסייבר היה טריילר לפני, לשניהם זו חשיפת גיימפליי ראשונה.

אבל באופן כללי לא באתי לאמר שסייברפאנק ימכור יותר או פחות מ RDR2, זו רק אינדיקצייה כללית להייפ והטריילר גיימפליי האחרון של RDR2 זו דוגמא עדכנית וקלה להשוואה כדי להמחיש שיש הייפ גבוה לסייברפאנק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 ספטמבר 2018, 13:33

יש מצב שסייברפאנק ימכור יותר מ-RDR2, יש לשניהם פוטנציאל לשבור את ה-20 מליון כך שאני חושב שזה די קשה לנבא מי מהם ימכור יותר.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 02 ספטמבר 2018, 14:51

הגיימפליי של סייברפאנק כבר צמח ליותר מ 11 מליון צפיות ב 6 ימים, זה כולל בספירה ערוצים אחרים שרכבו על הטריילר כמו גיימספוט למשל שגנבו יותר מ 2 מיליון צפיות. לפי מה שאומרים בריסט זה הטריילר גיימפליי שהגיע למספר הזה הכי מהר ב 2018 לפחות.

כן, זה הולך להיות גדול :)

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 02 ספטמבר 2018, 15:03

אני חושב שהרבה מזה זה גם הייפ של 'משחק דור הבא' שהם יצרו. הרי הם לא חשפו את הגיימפלי לקהל וכל העיתונאים התלהבו ממנו בטירוף ורק דיברו על כמה הוא מדהים ומפוצץ ראשים. מהלך שיווקי נהדר של CDPR, ואני מניח שהמון אנשים שפחות מתעניינים במשחק ראו את הסרטון כדי לראות על מה כל המהומה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 ספטמבר 2018, 15:06

DrKeo כתב:יש מצב שסייברפאנק ימכור יותר מ-RDR2, יש לשניהם פוטנציאל לשבור את ה-20 מליון כך שאני חושב שזה די קשה לנבא מי מהם ימכור יותר.

מוכן להתערב שRDR2 ימכור 20 מליון עוד לפני שיגיע למחשב ולדור הבא... מדובר במשחק שלדעתי יש סיכוי לא רע שיעבור את ה-50 מליון.

בזמנו אמרתי משהו דומה על gta5, אבל כנראה שלא יהיה שיחזור שלו כאן, בכל זאת - זה לא gta. אבל זה גם לא כל כל רחוק, ואם האונליין יהיה ממש טוב אני בהחלט צופה חצי מהמכירות של gta5

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 02 ספטמבר 2018, 15:59

בתכלס היום באמת האונליין משחק תפקיד הזוי, אם הם יצרו אונליין מדהים עם באטל רויאל וכל מה שהילדודס אוהבים אז הוא יכול להגיע למספרים אסטרונומים, אבל אם הוא יתבסס נטו על סינגל והאונליין לא יתפוס, אני לא רואה אותו עובר את ה 20-25 במקסימום.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 26 אורחים