Death_119 כתב:הקטע שגם ב-4 העולם היה סוג של פתוח, שני השלבים הראשונים היו עצומים בגודלם ויכולת לעשות כל העולה על רוחך מבחינת גיימפליי. כך שקפיצה לטעמי זה לא. זה גם חשוב שהמשחק לא יתפזר, בסופו של דבר מדובר במשחק התגנבות, זה לא באטמן שמרחף מצד אחד לצד שני של העיר נותן אגרוף פה ואגרוף שם וזה מגניב, לא לחינם כל משחקי ההתגנבות הטובים הם ליניארים לחלוטין. קצב ההתקדמות במשחק MGS הוא איטי מאוד, אני הייתי מתקדם סנטימטר, סנטימטר תוך עצירות ללמידת הPattern של היריב ב-4 למרות היותו פתוח יחסית, וזה חלק מרכזי מהכיף במשחק, אני לא רוצה לרוץ ולדהור ולהתחמק, אני רוצה להרוג את היריבים שלי לאחר שגיליתי איפה כל אחד מהם נמצא בכל נקודת זמן.
מה גם שרוב המעריצים פה בשביל העלילה אני מניח והעובדה שסוף סוף ריידן לא כאן כולל השיבוט הרוסי שלו משנות ה-60 שווה התרגשות לשם עצמה

.
אל תגזים מוות,הוא היה טיפונת יותר פתוח עם זירות יותר רחבות מהממוצע בסדרה,אבל עדיין רחוק שנות אור מעולם פתוח אמיתי עם רכבים,מחזור יום ולילה,מזג אוויר,מסוק שמטיס אותך בין הבסיסים בצורה חופשית וכו'.
MGS4 היה מקסימום מה שנוטי דוג מכנים כלפי Wide linear-TOLU,זאת אומרת משחק לניארי שמביא לך חופש מסוים באיך שאתה מעדיף לגשת לאויב מבחינת מספר דרכי גישה שזמינים עבורך.
מהגיימפליי שנחשף מ 5 נראה שעדיין בעיקרו הוא התגנבות קלאסית של MGS,אתה רואה אותו זוחל,מתזמן וכו',יכול להיות שקוג'ימה יתן אופציה להתפרע קצת יותר עם רכבים וכו' כשאתה מתגלה ורץ אחריך כל הבסיס אבל בעיקרון זה עדיין נראה התגנבות בבסיסו.
חוץ מזה שאתה חייב להודות שחוץ מ 2 השלבים הראשונים אין ממש מספיק גיימפליי קלאסי ב 4,שלב 3 היה נוראי וחצי שבור,שלב 4 אומנם היה נוסטלגי אבל הוא היה נטוש ברובו מלבד הרובוטים המציקים ההם,5 היה עם רבע שעה של גיימפליי על הספינה לפני שהכל נהפך למצעד סרטונים/סצינת המיקרוגל וכו'.
ממש מעט בשר במשחק כשסופרים את הסך הכל,בגלל זה לדעתי כמשחק הוא הכי פחות טוב בסדרה,לא משנה מה KEO יאמר על העלילה של 2 בתור משחק הוא היה פיצוץ,מלא גיוון בגיימפליי (מלפרק פצצות עם סנייק במקביל,להתחזות לחייל ולחדור לבסיס,להקשיב לקצב פעימות לב כדי לזהות מטרה,שלב שחייה,שלב צליפה,שלב הזוי כשהקולונל משתגע,לחימה משותפת עם סנייק נגד אויבים כשאתה משתמש בקטאנה,וזה בלי להזכיר בוסים וכאלו כשבטח שחכתי עוד דברים,בקיצור,אין רגע אחד משעמם),גם 3 היה הרבה יותר מעניין ובשרני (אולי אפילו הכי הרבה גיימפליי טהור בסדרה כי שם קוג'ימה הרגיע קצת עם הסרטונים אבל מצד שני לדעתי הוא היה פחות מגוון מהשני מבחינת הפעילויות שאתה עושה),בקיצור 4 לדעתי הוא הכי חלש בסדרה (וכמובן שגם הוא מאוד מומלץ בסך הכל).
טוב הפסקה האחרונה לא קשורה למה שאמרת כל כך אבל סתם זרם לי לשפוך את זה