במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Stick
Sage

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Stick » 14 ספטמבר 2018, 23:36

וואלה נשמע מעניין, עשית לי קצת חשק :)
אנסה אותו, למרות שאני לא מאוד אוהב משחקי מירוצים באופן כללי. זה גם לא שניסיתי יותר מדי, האחרון שבאמת שיחקתי בו לאורך זמן היה ברנאוט פרדסייס וזה כבר היה.. די מזמן, אז מי יודע :).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 ספטמבר 2018, 00:16

תוריד, מה יש לך להפסיד? אחלה של דמו, מלא בתוכן והעולם הפתוח ממש מצויין כי בניגוד לפרדייס העולם מלא בשדות ומרחבים במקום מערום של פניות 90 מעלות בפינות של רחובות.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 15 ספטמבר 2018, 00:18

אין לי ספק שיהיה אחלה משחק. אני לא מוריד את הדמו רק כי הוא לא שומר פרוגרס וגם ככה אשחק מהגיים פאס כשייצא. תכלס זה אותו משחק כמו הקודמים, אני פחות אוהב את הורייזן לעומת מוטורספורט ויש לי טענות כלפי משחקי מירוצים בעולם פתוח (גם אם הוא מוקפד ויפה) אבל אני עדיין שורף במצטבר כמה עשרות שעות על כל איטרציה. זה פשוט אחד המשחקים שיושבים בול במשבצת של להשתיק ולשים פודקאסט ברקע, כמו פיפא.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 16 ספטמבר 2018, 21:35

שיחקתי וסיימתי בסופ"ש את INSIDE. משחק חביב שלפי זכרוני יותר טוב מלימבו עם חידות קצת יותר מורכבות ועל פני יותר ממסך אחד. והוא גם לא מסתיים באופן פתאומי להחריד. יחד עם זאת, מבחינת עיצוב החידות ואיך שהוא בונה ומשפר על לימבו, אינסייד בקלות יכל לצאת שנה אחרי. כנראה שכל זמן הפיתוח הלך על עיצוב סגנון המשחק כי באמת אין לי מושג מה הם עשו כל כך הרבה זמן. המשחק בונה רק במעט על הרעיונות של לימבו ולא מסתעף או מציג אלמנט משחקיות מיוחד או מפתיע. הכמעט דריכה במקום לעומת משך הזמן בין שני המשחקים די מדהים.

גם אינסייד סובל מסיום שרירותי וחבל לראות עוד עלילות וסיפורים נופלים לטמיון לטובת 'עמימות נראטיבית' שלא משרתת באומה את המשחק למעט את התקציב והמשאבים שעומדים לרשות האולפן. הייתי מעדיף לראות סיפור וכתיבה סטנדרטית שישרתו את העיצוב והעולם המעניין של המשחק.

הסתכלתי על ממוצע הציונים שהמשחק קיבל (91) והוא מופרז לחלוטין. אני באמת לא מבין על מה ולמה הוא קיבל ביקורות גבוהות כל כך וזה במקום במסויים מביך.

אני מקווה שהמשחק הבא שלהם יכיל כתיבה כמו שצריך והתעמקות באלמנטים החידתיים, אם בדמות אלמנט חדשני רענן או בכך שהם יצללו פנימה ויגבירו את עומק ומורכבות החידות. הפאזל הכי טוב באינסייד הוא בערך באמצע המשחק.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 ספטמבר 2018, 21:44

אני חושב שאינסייד הוא כמעט יצירת מופת בז׳אנר הזה, ולמרות שגם הייתי אולי שמח לסוף אחר - זה לא משהו שאשכח בחיי (:
אני מקווה שהפרוייקט הבא שלהם יהיה כמה שיותר דומה לזה מבחינת החוויה. מה טיזר של אחד היוצרים שלו אבל בחברה אחרת - נראה ששם נקבל את מה שאני רוצה, אבל אני לא יכול לחכות לראות גם מה הצוות הזה עושה עכשיו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 ספטמבר 2018, 22:56

אני לא חושב שללימבו יש סוף עמום. אולי INSIDE לא ברור ברמות אחרות אבל אני חושב שהסוף של לימבו הוא כן החלטי ומובן.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 16 ספטמבר 2018, 23:14

IMO, אינסייד היה משחק הזוי שנע בין סתמי למחליא...
ספק אלגוריה לתרבות הסקנדינבית שממנה הוא יצא, ספק חמרמורת לאחר ליל שימורים בחברת רביחה נרקוטית של LSD, MDMA ואבסולוט בטעם תותית.
נפלתי עם לימבו. נפלתי עם אינסייד. אין לי שום ציפייה להמשך.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 17 ספטמבר 2018, 11:35

הבעיה עם אינסייד, כמו עם משחקי מסתורין אחרים מהשנים האחרונות (firewatch, edith finch) היא הסוף שלו. אי אפשר לעשות משחק מסתורין עם סוף חלש ולא מספק. כל המשמעות של משחק מסתורין אמורה להיות בסוף שלו, בגילוי המסתורין. זה מה שנותן את המשמעות לסיפור. אבל כשהגילוי כל כך מעפן, המשמעות נאבדת והמשחק כולו מרגיש כמו פספוס.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ספטמבר 2018, 11:55

העניין הוא שאין פה ממש *באמת* סיפור שצריך הסבר או משהו כזה, אתה נמצא במקום עם ניסויים משונים, מנסה לברוח... זהו. הדרך היא החוויה ולא היעד.
כן, הייתי שמח למשהו קצת פחות WTF-י, אבל גם כמו שהוא זה היה מספיק עוצמתי כדי שבאמת אזכור את הסוף הזה יותר מהרבה דברים אחרים... ה-10 דקות האחרונות של המשחק היו מהטובות ששיחקתי בשנים האחרונות, זה היה מפתיע, והאנימציה עשתה את זה פשוט משהו יוצא דופן שנחרט לי בזכרון.

בנושא אחר, היה מבצע על דטרויט אז קנינו אותו, אשתי משחקת... בינתיים התחלה סבבה לגמרי. בהחלט קפיצת מדרגה בשביל קייג'.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2018, 13:11

אבל הסיפור באינסייד הוא בדיוק הפוך,
ספויילר: הצג
בהתחלה זה נראה כאילו אתה בורח אבל בעצם אתה פורץ למתקן ולא בורח ממנו. בכל מקרה אני לא חושב שהבנתי משהו מאינסייד,
את לימבו אני יכול להגיד שהבנתי עד הסוף אבל אינסייד הוא אוסף של עובדות שאני מבין
(נגיד הילד פורץ למתקן, יש שם סוג של שליטת מוחות על הקהילה, יש טיעון שהמדענים רוצים שהבלוב יברח בסוף וכו׳)
אבל אני לא יכול להגיד שאני באמת מבין את העלילה של המשחק עד הסוף.

בכל מקרה זה פחות משנה לי, יש משחקים כמו מרין גלקסי שאין להם שבריר של עלילה והל מצויינים. באינסייד יש אוירה שלא הרגשתי מאז hl2 והוא בכלליות משחק מצויין. כן, לא הבנתי את העלילה עד הסוף והלוואי והיא הייתה יותר הגיונית או יותר מוסברת אבל זה עדין לא מוריד מאינסייד כמשחק עם אוירה פשוט מוטרפת.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 ספטמבר 2018, 13:11

בטח שצריך הסבר לאסקין, מה פשר כל הדבר הזה שקורה שם בסוף?

אני לא חושב שיש בכלל עלילה, זה רצף של פאזלים עם חוט מקשר לא ממש קיים.

מה שכן אני לא יכול לאמר ש״נפלתי״ איתו כי אני אוהב משחקי פאזלים אווירתיים שכאלו גם אם מבחינה נראטיבית הם קשקוש מקושקש, אבל ברור שהיה כיף לקבל משחק בסגנון הזה שגם עושה היגיון במשהו, אולי בניסיון הבא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2018, 13:19

אגב, התאוריה הרווחת על אינסייד היא
שיש עולם טוטליטארי שבו האוכלוסיה נשלטת על ידי תאגיד או הממשלה בעזרת תולעי שליטה, כמו אלה שרואים בהתחלה על החזיר. המשחק מנסה לגרום לך לחשוב שאתה ילד שבורח מהממשלה אבל לאט לאט מבינים שאתה בעצם פורץ למפעל והמעבדות שלהם. בסוף אתה מגיע לבלוב ומתאחד איתו כי הוא שלט בך כל הזמן (תפלפלו פנימה מטפורה ל-״אני השחקן שולט בילד עם השלט אקסבוקס כך שבעצם אני הבלוב״) ואתם בורחים לחופשי. אז בעצם הילד היה רק כלי וכל המשחק באמת משחקים את הבלוב שרוצה חופש.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ספטמבר 2018, 13:36

יש משחקים, עלילתיים בעיקר, שבהם זה חשוב לי. בדומה לסרטים, אפשר להגיד.
פה כל החוויה הייתה מהתחלה ועד הסוף משהו מאוד מלחיץ, מבוסס אווירה, לא סיפור, ולכן לא ממש אכפת לי באופן אישי מהסברים, ואין לי בעייה עם הגישה שמעצבנת אותי בהרבה סרטים של "תחשוב מה שבא לך"

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2018, 13:38

ועדין, אני חושב שהמשחק נע בין כמעט מוסבר ללא ברור לגמרי מה הולך שם אבל בקוים כללים אפשר להבין אותו, פשוט צריך לבחור הסבר מתוך כמה אפשריים :)

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 17 ספטמבר 2018, 15:17

לכל עלילה סתומה אפשר לתת פרשנויות מכאן ועד הודעה חדשה. זה לא אומר שהיא לא סתומה ושיש לה באמת משמעות.

על סמך מה מבוססת הקביעה שהבלוב שולט בילד? למה הוא שולט דווקא בילד ולא בעשרות המדענים שנמצאים סביבו? גם אם נקבל את התיאוריה - מה בכלל המשמעות של הבלוב ושל ההתאחדות איתו?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2018, 15:26

InterAl כתב:לכל עלילה סתומה אפשר לתת פרשנויות מכאן ועד הודעה חדשה. זה לא אומר שהיא לא סתומה ושיש לה באמת משמעות.

על סמך מה מבוססת הקביעה שהבלוב שולט בילד? למה הוא שולט דווקא בילד ולא בעשרות המדענים שנמצאים סביבו? גם אם נקבל את התיאוריה - מה בכלל המשמעות של הבלוב ושל ההתאחדות איתו?

כבר ציינתי שאני לא באמת מבין את העלילה של המשחק עד הסוף, הדברים היחידים שאפשר לקבוע כעובדה היא:
1) הילד פורץ למתקן, לא בורח ממנו.
2) הילד נשלט מחשבתית על ידי מישהו.

האם המדענים שולטים בילד? האם הבלוב? אין לי שמץ, הכל תאוריות.
זה עדין לא סותר את העובדה שאינסייד משחק ממש טוב עם אוירה פשוט מצויינת. כלומר אני לא יכול להגיד שהבנתי עד הסוף את the leftovers, אבל אני ממש אוהב את הסדרה הזאת ולה אין אפילו אלמנט של גיימפליי טוב :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 ספטמבר 2018, 15:33

למה זה כזה בטוח שהילד נשלט על ידי מישהו?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2018, 15:48

bling כתב:למה זה כזה בטוח שהילד נשלט על ידי מישהו?

אם אתה מוצא את כל הNODES המוחבאים לאורך המשחק נפתח צוהר בשדה שליד החזירים בתחילת המשחק. בפנים יש לוח בקרה ראשי של השליטה המוחית. ברגע שאתה מנתק אותו הילד "נכבה", כמו כל האנשים שנשלטים מוחית לאורך המשחק, מה שמעיד שהילד גם נשלט מוחית.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 17 ספטמבר 2018, 15:58

בעיניי, אינסייד הוא משחק מדהים.
כן סיפור, לא סיפור, פאזלים קשים או קלים.. האווירה וההרגשה שהמשחק משרה עליך לאורך השעתיים שלו היא כל כך מיוחדת שהיא נותנת לו באמת מקום של כבוד בעיניי.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 17 ספטמבר 2018, 16:03

זה נכון, אם מתעלמים מהסוף - משחק מעולה. אבל הסוף הרס לי את כל החוויה.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 17 ספטמבר 2018, 20:26

אם מתעלמים מהסוף ואם מתעלמים שהמשחק הוא רק צעדי תינוק על פני לימבו. כמעט ואין עלייה במורכבות, בתחכום ובכמות של הפאזלים. איפה הבנייה פה על לימבו? לזה חיכו כל כך הרבה שנים? כאילו עשו רימייק ללימבו עם סגנון אומנותי אחר. בלימבו לקראת הסוף נכנס אלמנט כח המשיכה והיפוכים שלו וגם באינסייד האלמנט הזה מוצג שוב לקראת הסוף, אבל במקום שזה יהיה ירית פתיחה לפרק שלם או התעמקות בפאזלים סביב זה, האלמנט מופיע ב 4-5 מסכים אולי ונעלם.

אני לא מבין מה הדהים את המבקרים שהם נותנים לו 91. לימבו היה רענן ויחודי. אינסייד הוא אותו הדבר עם סגנון אומנות אחר (ואחושרמוטה מטושטש ושלא יכולתי לשחק ב 4K דרך DSR) עם יותר התרחשויות ברקע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2018, 21:10

אינסייד מטושטש? מה? שחקתי בו לאחרונה ב1440p במחשב והוא נראה אש.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 ספטמבר 2018, 10:48

כן גם לי לא ברור על מה קאז מדבר בנוגע לטשטוש, המשחק יפהיפה.

מה שכן יש לו נקודה מסויימת בנוגע לאבולוצייה מלימבו שהיא לא בדיוק שוברת קרקעות אבל בתחושה הכללית זה עדיין משחק שעשוי הרבה יותר טוב, העיצוב (art) והמראה והאווירה הרבה יותר טובים וגם עיצוב השלבים, הפייסינג והסט פיסס ברמה מעל, בסופו של דבר הוא מספיק מרענן בז׳אנר הזה כדי לא להרגיש עוד לימבו וכדי שתהיה לו זהות וקטע משלו וזה מבחינתי מספיק כדי שיקבל אחלה של ציונים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 ספטמבר 2018, 13:34

הוא צעד מעל בכמעט כל תחום. גם יש לו רמת הפקה שמתחילה להיות מיני aa שכזה עם אנימציות ממש מטורפות וגרפיקה יפיפיה. לימבו נראה כמו אינדי שעשו שני אנשים, לימבו נראה כמו משחק של צוות שלם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 ספטמבר 2018, 13:56

^

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 13 אורחים