PS4 | הנושא הרשמי 2

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: PS4 | הנושא הרשמי 2

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2018, 15:50

אין לי שום בעיה עם אנשים שאומרים ש-3 פחות טוב מ-2, אבל אי אפשר להכחיש שהם באותו ballpark.
We're just normal men. We're just innocent men

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 17 ספטמבר 2018, 15:52

שיחקתי במשחקים האלה בפעם הראשונה על הפס 4 וזה בוודאי משנה לי קצת את הפרספקטיבה, אבל זה שני הסנט שלי:
המשחק הראשון לא ממש מחזיק. הפער בין הראשון לשני הוא ממש גדול כמו שכולם אומרים. השני אחלה. בטריילרים המשחק השלישי נראה הכי מגניב - המטוס, המדבר,הספינה, האחוזה הבוערת - וממה שידעתי עליו ציפיתי שהוא לפחות יהיה עוד מאותו הדבר ומבחינות מסויימות זה מה שהוא היה ומבחינות אחרות לא כל כך.. אפילו בדבר בסיסי כמו הגאן פלי הוא היה פחות טוב משום מה ככה שלא הייתי חותם על "מכניקות יותר מהודקות". גם חלק מהסיטואציות שזורקים עליך אויבים לירות בהם עובדות פחות טוב אני כבר לא זוכר בדיוק את הפרטים רק זוכר שזה היה פחות טוב ושחשבתי שזה די מוזר.
גם פחות אהבתי את הקפיצות בין לוקיישן אחד לשני באנצ'רטד 3 זה הרגיש מאולץ ופגע בזרימה של המשחק, באנצ'רטד 2 אחרי השעתיים הראשונות בערך אתה רואה מה שדרייק רואה וזה מרגיש כמו רכבת הרים עד הסיום.
אם הסט פיס ב TLL לא היה שילוב בין שני סט פיס ממשחקים קודמים יש מצב שהייתי מסכים שהוא הכי טוב בסדרה אבל קצת קשה לי להתעלם מזה ולא להוריד לו נקודות על מקוריות (אבל מן הסתם עדיין סט פיס ובכלל משחק סופר מרשים בשביל משהו שפימפמו תוך שנה).
יכול להיות שאם הייתי משחק באנצ'רטד 2 בזמן אמת על הפס 3 הייתי מרגיש אחרת, אבל אנצ'רטד 4 למרות הפייסינג הבעייתי הוא המשחק הכי טוב בסדרה לטעמי.

1.U4
2.U2
3.lost legacy
4. U3
5. U1

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 17 ספטמבר 2018, 15:54

DrKeo כתב:אין לי שום בעיה עם אנשים שאומרים ש-3 פחות טוב מ-2, אבל אי אפשר להכחיש שהם באותו ballpark.

זה עניין סמנטי.. אני יכול להגיד שבלאדבורן וDS3 הם לא באותו מקום כי BB הוא מאסטרפיס כמעט מושלם, בעצם הרמה הכי גבוהה שרק משחקים אחדים בעיניי הגיעו אליה, ואילו DS3 הוא משחק מצויין.
זה לא משנה את העובדה שBB הוא משחק של 95 בעיניי וDS3 של 90, BB נמצא ברשימה עם עוד משחקים ספורים שאזכור תמיד ואילו DS3 נמצא עם עוד עשרות מצויינים שמאוד אהבתי.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 17 ספטמבר 2018, 16:35

לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר סטיק- תיארת בדיוק את התחושה שלי כלפי U3.
אני זוכר איך הרגשתי בסוף של 2- כאילו ראיתי סרט ממש מוצלח שמשאיר הרגשה 'שמחה' כזו ועם חיוך. הרגשתי שבאמת שיחקתי משהו מיוחד ובלי להגזים עד אז המשחק היחיד שהצליח להשאיר בי תחושה כזו היה HL2.
אנצ'רטד 3 פשוט לא הצליח לשחזר את מה שהרגשתי עם 2 אבל זה לרגע לא אומר שסבלתי ממנו,אפילו לא קרוב,פשוט..פחות.
ואני כמובן מצטרף לעידן,הגאן פליי של 3 בהחלט פחות טוב לטעמי מ-2,כן,גם אחרי הפאטץ'.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 17 ספטמבר 2018, 17:55

כנראה שזה בגלל ששיחקתי ב2 כ"כ הרבה זמן אחרי שהוא יצא - אבל באמת חשבתם שהסיפור טוב? ואוו.. כלומר הוא בסדר, בקטע של" סרט קיץ מלא אקשן שברור איך יגמר ", אבל ממש לא הרבה יותר מזה... עלילה סבירה וזהו לטעמי...

את דעתי על המשחק אמרתי למעלה.. הוא משחק מצוין, אבל יש לו 3 שעות חלשות בסוף (וכן, הדחקתי את טורקיה.. שלב נוראי).
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2018, 18:01

אני יותר קרוב לקליימן בדיעה שלי, אני לא חושב שאנצ׳רטד 2 עילוי כמו שעושים ממנו ואני גם לא חושב ש3 נפילה כמו שעושים ממנו. הם משחקים די דומים עם בעיות פייסינג, גאנפליי סבבה אבל מחוויר לעומת משחקים כמו גירס, פלטפורמה גרועה, חידות פשטניות מאוד ואירועים מתוסרטים שמפוצצים את המוח. בשניהם יש שם שלבים די meh שהמוח מסנן ושוכח אבל אני עדין זוכר את השיממון שהרגשתי במבצר ובשני שלבים האחרונים של המשחק.

אותו דבר אפשר להגיד על tlou, השליש הראשון שלו ממש חלש (אחרי הפתיח הפשוט מצויין) אבל כולם שוכחים את זה בגלל שני השלישים שמגיעים אחריו.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 17 ספטמבר 2018, 18:02

Klayman כתב:כנראה שזה בגלל ששיחקתי ב2 כ"כ הרבה זמן אחרי שהוא יצא - אבל באמת חשבתם שהסיפור טוב? ואוו.. כלומר הוא בסדר, בקטע של" סרט קיץ מלא אקשן שברור איך יגמר ", אבל ממש לא הרבה יותר מזה... עלילה סבירה וזהו לטעמי...

את דעתי על המשחק אמרתי למעלה.. הוא משחק מצוין, אבל יש לו 3 שעות חלשות בסוף (וכן, הדחקתי את טורקיה.. שלב נוראי).

אמ.. כן, ברור שזה בקטע של סרט קיץ מלא באקשן שברור איך יגמר :)
בערך כמו שתגיד שהעלילה של שומרי הגלקסיה היא לא טובה.. ברור איך זה יגמר והסיפור לא ממריא לשום מקום, אבל הדינמיקה המצוינת והזרימה בין הדמויות היא נקודת הכח של המשחק.
זה קיים גם באנצ'רטד 3, אבל ב2 לפחות הסיפור עובד. כאילו, הוא מחובר, אין חורים מעבר לעלילת סרט קיץ של המון צירופי מקרים לא סבירים, ב3 הדינמיקה טובה אבל הסיפור עצמו כבר סובל מחוסר קוהרנטיות ומהמון דברים פשוט לא הגיוניים, גם ברמת הסרט קיץ, שקורים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2018, 18:04

אני לא קונה את הדימוי לשומרי הגלקסיה כי שומרי הגלקסיה הוא מסרטי ההרפתקאות fun היותר טובים שנעשו בזמן שאם היית ממיר את אנצ׳רטד לקולנוע הוא היה כל כך גנרי שאף אחד לא היה זוכר שהסרט הזה אי פעם נעשה.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 17 ספטמבר 2018, 18:18

DrKeo כתב:אני לא קונה את הדימוי לשומרי הגלקסיה כי שומרי הגלקסיה הוא מסרטי ההרפתקאות fun היותר טובים שנעשו בזמן שאם היית ממיר את אנצ׳רטד לקולנוע הוא היה כל כך גנרי שאף אחד לא היה זוכר שהסרט הזה אי פעם נעשה.

לא לא, בסדר גמור, אני מקבל. לא זו הייתה הכוונה שלי.
אני לא חושב שאנצ'רטד (גם לא 4 שבו הסיפור הכי מוצלח), על כל 25 דקות הקאטסינס שלו, מצליח לעמוד מול איזשהו סרט קולנוע (או סדרה, ספר..) טוב מבחינת הסיפור.
אני גם לא חושב שtlou או לא יודע, כל משחק עם 'סיפור טוב' עובר את ההשוואה הזאת. מן הסתם כשאנחנו משווים מדיום שמתמקד כולו בסיפור מול מדיום שהסיפור הוא חלק צדדי בו, ועוד במשחקים ששמים דגש על סיפור :).
אבל כמשחק וידאו לאנצ'רטד 2 יש אחלה סיפור. לא בעלילה עצמה שהיא כאמור 'סרט קיץ', קיימת רק כדי להוות תירוץ לfun שמתקיים מסביב, אלא בדמויות והאינטרקציות, בכתיבה השנונה לעיתים. מכאן ההשוואה לשומרי הגלאקסיה (או נניח אינדיאנה ג'ונס, או שודדי הקאריבים או.. הרבה מאוד דוגמאות נוספות) כי אלו גם הנקודות שבהם שומרי הגלאקסיה חזק, והוא אחלה סרט למרות שהעלילה שלו היא סרט קיץ סתמי וצפוי שברור לאן הוא מתקדם.

לאנצ'רטד 2 היו גם נקודות נוספות שעבדו לזכותו כמו רמת משחק (שחקנים) מאוד גבוהה לזמנו, אנימציות פנים מאוד משכנעות לזמנו.. אלו דברים שהיום כמובן פחות מחזיקים (אבל כשקליימן ישחק באנצ'רטד 4 הוא יקבל גם את האפקט הזה, לפחות כרגע) אבל הדמויות והדיאלוגים עדיין נמצאים מעל לממוצע של עולם הגיימינג ולכן אנצ'רטד 2 הוא משחק עם 'סיפור טוב'.. בערך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2018, 19:05

אבל כל הדברים שציינת קיימים גם באנצ'רטד 3. אני מסכים ש-3 פחות קוהרנטי, הוא מרגיש פחות כמו המסע שאנצ'רטד 2 הרגיש ובגלל זה אני גם חושב שעלילתית הוא פחות טוב מהשני, אבל אני עדין מרגיש שרגעי ה-WOW של אנצ'רטד 3 הם מרשימים יותר משל 2 וזה אנצ'רטד אצלי בספר, רגעי ה-WOW.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 17 ספטמבר 2018, 20:41

DrKeo כתב:אבל כל הדברים שציינת קיימים גם באנצ'רטד 3. אני מסכים ש-3 פחות קוהרנטי, הוא מרגיש פחות כמו המסע שאנצ'רטד 2 הרגיש ובגלל זה אני גם חושב שעלילתית הוא פחות טוב מהשני, אבל אני עדין מרגיש שרגעי ה-WOW של אנצ'רטד 3 הם מרשימים יותר משל 2 וזה אנצ'רטד אצלי בספר, רגעי ה-WOW.

לא ממש. באנצ'רטד 3 יש את החוזקות של הסיפור השני (דמויות, דיאלוגים, משחק, אנימציות..) אבל ה'עלילה' עצמה מצליחה להיות שקופה בשני ולשמש כתירוץ לכל מה שקורה, בעוד שבשלישי היא מחוררת מאוד ועוברת את הגבול של הגיון 'עלילת סרט קיץ' למקום של עלילה ששבורה גם מול החוקים שלה עצמה.
אתה כנראה פשוט לא זוכר ממש כי זה לא איזה משהו בדיעבד או משהו שצריך לחפש ולהדליק את המוח כדי למצוא (הרי זה לא שהעלילה של המשחק השני 'באמת' הגיונית), זה משהו שבולט לאורך כל הדרך וND גרמו לכך שגם הדמויות מתייחסות בהלצה לכך שקורים כמה דברים שלא מסתדרים (גם בתוך החוקיות הרופפת של המשחק) כדי לרכך את האפקט.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 ספטמבר 2018, 11:25

מסכים עם הרוב פה, אנצ׳רטד 3 מהווה ירידה ברמה של הסדרה וזה מעבר לעוד מאותו הדבר, עיצוב ה encounters פחות טוב, הפייסינג פחות טוב ובעיקר כל החוויה פחות קוהרנטית אבל היא יותר יומרנית מה שגורם לעסק עוד יותר ליפול על הרצפה.

זה המשחק אנצ׳רטד היחיד מהסדרה הישנה שסיימתי פעם אחת מהר ולא טרחתי לחזור, פשוט אכזבה גדולה מבחינתי וקשה לי להבין איך יש כאלו שחושבים שנמצא באותה רמת האיכות של 2.

מבחינתי אפילו אנצ׳רטד הראשון ב 2007 היה חוויה יותר חיובית מאשר אנצ׳רטד 3 ב 2011 למרות שבסך הכל אנצ׳רטד 3 מן הסתם משחק יותר טוב אבסולוטית אבל ביחס לציפיות שהיו לי הוא ממש אכזב ויצאתי עם טעם מר ממנו בניגוד לאנצ׳רטד הראשון שהיה חוויה כיפית ונחמדה ב 2007.
אז כן ברור שיש עניין של ציפיות גם, אין מה לעשות אנצ׳רטד 2 קבע סטנדרטים מסויימים ובמינימום קיוויתי למשחק ברמה הזו (גם אם זה עוד מאותו הדבר) ולא לירידה משמעותית ברמה.

מבחינתי אנצ׳רטד 4/2 רמה מעל שאר משחקי הסדרה, אחריהם TLL והרבה הרבה אחרי TLL שאר הקשקושים שם.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 18 ספטמבר 2018, 11:29

אתה יודע בלינג,כמעט רציתי למקם את U3 מתחת ל-U1,אבל תיארתי לעצמי שזה יהיה יותר controversial :) גם עלי U1 השאיר רושם חיובי יותר,אני מניח שבגלל שזו הייתה החוויה הראשונה שלי עם הסדרה,והסיפור היה הרבה יותר קוהרנטי.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 ספטמבר 2018, 11:36

כן זו תמיד קצת דילמה איך לדרג, לפי החוויה שהיתה לנו עם כל משחק בזמנו או באמת כמדד איכות כללי שנכון לתמיד, אני קצת משלב כי קשה באמת להפריד מהחוויה של אז למדד האיכות הכללי אבל אם באמת נלך נטו לדירוג חוויות אז אנצ׳רטד הראשון אכן היווה חוויה טובה יותר בזמנו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 ספטמבר 2018, 13:42

המוח שלי מתפוצץ מהעובדה שקיים אדם שידרג את אנצ׳רטד 1 מעל ל3.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 ספטמבר 2018, 13:58

כן, אני מבין את עניין החווייה הראשונית, אבל אובייקטיבית אין על מה לדבר בכלל

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 18 ספטמבר 2018, 14:13

כמי שמשחק בהם היום - אי אפשר בכלל להשוות את הראשון לשלישי.. הראשון, בימינו, פח זבל של משחק.. מצטער.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 18 ספטמבר 2018, 14:15

אני נאלץ להסכים, לשלישי יש בעיות כמו שכבר ציינתי אבל הוא אחלה משחק גם בסטנדרטים של היום ובטח שכשהוא יצא.
הראשון, עם כל 'החוויה הראשונית' היה משחק סבבה כשיצא ומשחק לא טוב היום.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 ספטמבר 2018, 14:57

ברור שאני לא טוען בשום אופן שהמשחק הראשון טוב יותר מהשלישי, ברור שאובייקטיבית אין מה להשוות, דיברתי על החוויה נטו בגלל שלראשון באתי ללא שק של ציפיות מוגזמות כמו עם השלישי ולכן לא היה לי טעם גדול של אכזבה ממנו בניגוד לשלישי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 ספטמבר 2018, 16:29

זה לא רק שהראשון פחות טוב מהשלישי, הם בכלל לא משחקים באותה ליגה. אפשר להגיד שנהנים פחות מ3 או לא יודע מה, אבל 3 בליגה של 2 (אפילו אם הוא לא הקליק פה לכולם) בזמן ש1 הוא משחק שמשחק בליגה אחרת לגמרי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 ספטמבר 2018, 10:30

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 19 ספטמבר 2018, 10:51

Laskin כתב:

ראיתי ברשת ,שחלק מתלוננים על המחיר
לדעתי שזה כולל 20 משחקים רישמים
המחיר סבבה

גם אין לי בעיה ,שזה מגיע אחרי הnes
וsnes ,קלאסיק
מה שכן יש לי בעיה ,זה שהגימפד לא דול שוק
וכניראה מקבלים רק גימפאד בודד
נכון ככה זה יצא במקור
אבל מאוד מגביל
אני גם לא בדקתי עם החיבור usb
או לא
עם זה לא usb ,אין לזה שימוש בפלטפורמות אחרות
נכון שגם נינטנדו עושה את זה עם הקלסיק שלה
אבל זה מעצבן לטעמי

בכל מקרה ,לא מתכנן לקנות קונסולה ,מבוססת אמולטור כזאת
אני לא יודע למה הnes וsnes קלאסיק
הצליחו כל כך
אבל הייתי מעדיף שכל המשחקים היו זמינים
על קונסולות מודרניות

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 19 ספטמבר 2018, 11:04

טוב בדקתי ,זה כן מגיע עם שני גימפאדים

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 19 ספטמבר 2018, 13:01

מאה דולר בלי DS ועם 20 משחקים.. לא תודה :)
אבל מעניין כמה מהר יפתחו את העסק ויאפשרו להכניס לשם isoים כמו בני אדם.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 19 ספטמבר 2018, 13:47

זה 20 משחקים רישמים
זה לא שחברות צד שלישי ,יתנו בחינם
ובps1 ,רוב הטובים היו צד שלישי

גם קראש וספירו ,לא שיכים לסוני
סוני כמו נינטנדו ,לא יכולות לגנוב משחקים
ו20 משחקי ps1 ,בגרסה דיגיטלית
יעלה לך הרבה יותר מ100 דולר

בעניין החשמל ,זה מתחבר לusb c