נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי bling » 26 ספטמבר 2018, 12:22

ה PC כולל בתוכו המון משחקים קז׳ואלים, אולי גם משחקי פייסבוק שסבתות משחקות, וכמובן גם לא מעט משחקים תחרותיים שמבחינה טכנולוגית גם יכולים לרוץ על טוסטר. בקיצור בשוק ה AAA הוא לא משמעותי כמו הקונסולות, למרות שהוא כן רלוונטי יותר מבעבר.

מה שכן אני לא חושב שאנחנו אפילו קרובים ל market fatigue ושאם לא היתה לסוני מתחרה שיש לה אינטרס לעשות ריסטארט לדור חדש אז הם כן יכלו למשוך בכיף עד ל 2021 עם התצורה הזו של פס4 פלוס פרו מבלי שהשוק ירגיש עייפות וירצה לעבור ל PC או שירכוש פחות משחקים ומנויי פלוס וכו׳

בקיצור, לתחושתי ה engagement לא היה יורד בצורה משמעותית שמחייבת החלפת דור לפחות עד 2021.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 ספטמבר 2018, 12:36

דור של 8 שנים אם אנחנו מדברים על 2021 הוא כנראה משהו שיתקבל מאוד לא טוב מצד מפיצות כמו יוביסופט ו-EA כמו שניסיון העבר מלמד.
אנחנו לא עוד נמצאים בשלב שבו היוזר בייס של הפס4 saturated לגמרי,אבל עוד שנתיים מהיו אני די בטוח שנשמע שוב את מנכ"ל יוביסופט מתחנן אליהן לשחרר את המכונות החדשות,כמו שהיה ב-2012. יותר מזה,אני די בטוח שכבר ב-E3 שנה הבאה נתחיל לראות את ה-Watch Dogs וה-SW1313 של הדור הבא,כלומר,משחקים שמוכרזים אבל בלי פלטפורמות.
גם הפס4 פרו וגם ה-XBX,בעיקר הפס4 פרו,די מגוחכות מבחינת כוח אם אנחנו משווים אותן למחשבי היי-אנד כיום,בסוף 2020 הפס4 פרו תהיה עתיקה בהשוואה לדור הבא של נוידיה. אני לא חושב שסוני ו-MS יצליחו למשוך מעבר,ואני גם לא חושב שזה התכנון שלהן.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 26 ספטמבר 2018, 12:58

להשוות pc מבוסס win10 לקונסולה יעודית
למשחקים זה קצת מגוכח

קודם כל win10 מאוד גמישה ,בדרישות הזיכרון שלה
היא יכולה לפעול על מערכות ,גם עם 2 ג'יגה זיכרון
Ram
אבל אז תיהיה איטית הרבה יותר ,ותיקח כמות מסוימת של זיכרון מהארד דיסק ,או ssd
שזה זיכרון איטי בהרבה

עשו בדיקות על 2 מחשבים זהים ,עם כמות זיכרון שונה ,וwin 10 ,צורכת יותר זיכרון ram עם יש לה
אפשרות כזאת

בקונסולות אין דבר כזה ,ואין כמות זיכרון שונה

מעבר לזה ,מחשבים מבוססי win10
,נועדו למולטיטסקין ,ולא להפעיל אפליקציה בודדת כל פעם
בקונסולות המודרניות ,אפשר לעבור בין אפליקציות
אבל במצב רדום לאפליקציות הלא פעילות

וחוץ מזה יש גם עניין של תאימות חומרה לתוכנה
בקונסולות ,מול הpc

ככה ש16 זיכרון משולב ,יכול מאוד שיספיק לגמרי לדור הבא בקונסולות

עם כבר יש בעיה ,ובעיה ענקית
זה שהשדרוג ,לא מחושב מהps4 וxbo
הרגילות ,הפעם

השדרוג זה מה xbo x
והps4 פרו

עם נניח שההשקה עוד שנתיים
שחקנים ירצו ליראות קונסולות ב400 דולר
שהרבה יותר חזקות מהxbo x ,אני לא חושב שזיכרון יהיה הבעיה
אני חושב שcpu ,וgpu ,בגודל שמתאים לקונסולה
ובמחיר זול ,זה בעיתי הרבה יותר

יש כבר מחשבים ניידים למשחקים ,שהרבה יותר חזקים מהxbo x
אבל המחירים בערך כפול 3 ,מה xbo x
ככה שגם סוני וגם ms ,צריכות לסגור מחירים טובים
על רכיבים כאלו
ונניח שזה עוד שנתיים להשקה
בערך עכשיו ,צריך לסגור מפרטים מוערכים

משהו שהצוותים ,יוכלו להתחיל לעבוד אליהם מבחינת מערכות ההפעלה
ומפתחות משחקים גם ,למשחקי השקה

דברים כמו כמות וסוג זיכרון
סוג המדיה הפיזית ,כניראה ubr
הcpu ,וgpu ,גם עם לא יהיו לגמרי מוכנים כרגע
צריך להיות תחזית טובה ,לכוח שלהם ,ולתמיכה שלהם

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 ספטמבר 2018, 13:13

Uncle Pey'j כתב:דור של 8 שנים אם אנחנו מדברים על 2021 הוא כנראה משהו שיתקבל מאוד לא טוב מצד מפיצות כמו יוביסופט ו-EA כמו שניסיון העבר מלמד.
אנחנו לא עוד נמצאים בשלב שבו היוזר בייס של הפס4 saturated לגמרי,אבל עוד שנתיים מהיו אני די בטוח שנשמע שוב את מנכ"ל יוביסופט מתחנן אליהן לשחרר את המכונות החדשות,כמו שהיה ב-2012. יותר מזה,אני די בטוח שכבר ב-E3 שנה הבאה נתחיל לראות את ה-Watch Dogs וה-SW1313 של הדור הבא,כלומר,משחקים שמוכרזים אבל בלי פלטפורמות.
גם הפס4 פרו וגם ה-XBX,בעיקר הפס4 פרו,די מגוחכות מבחינת כוח אם אנחנו משווים אותן למחשבי היי-אנד כיום,בסוף 2020 הפס4 פרו תהיה עתיקה בהשוואה לדור הבא של נוידיה. אני לא חושב שסוני ו-MS יצליחו למשוך מעבר,ואני גם לא חושב שזה התכנון שלהן.

הדור הנוכחי לא דומה לדור הקודם, משחקים עדיין נראים ורצים טוב, ועדיין נשברים שיאים טכניים גם תחת התצורה הנוכחית של קונסולות בסיס פלוס גרסה מחוזקת. רק עכשיו יצא פורצה 4 שאנשים גומרים מאיך שהוא נראה. אני ממש לא מרגיש את אותה אווירה שהיתה בשלב הזה (ועוד לפני) בדור הקודם שהיה רצון כבר להעיף את החומרות האלו, הן עדיין מספקות את הסחורה וגורמות ל engagement גבוה בקרב בסיס המשתמשים ועדיין יש רשימה של משחקים גדולים ומאוד מצופים שגם שוברים שיאים טכניים לחכות להם. כל המרכיבים שמעידים שהדור הזה עדיין סופר רלוונטי.

גם אם נלך על התסריט הרע שבו ב 2020 יגיע הרגע שבו העסק מרגיש עייף ושהשוק ירגיש fatigue, לא יקרה כלום אם יסחבו שנה של שוק קצת עייף, הפס3 וה 360 סחבו כמה שנים כאלו וזה היה באמת בלתי נסבל, אבל שנה אחת זה בגדר הסביר וזה לא מהדברים שמספיקים כדי לדפוק את השוק. במידה מסויימת זה אולי אפילו טוב שקהל הלקוחות קצת יתבשל בלחכות לדור הבא, ככה הוא מתפוצץ כשמגיע הרגע המיוחל כמו שקרה בהשקות המטורפות של הפס4 והוואן.

אם תיאורתית היתה יוצאת בשנה הבאה הפס5, יש מצב שהיא היתה נופלת קשות מבחינת מספרי השקה בגלל שאנשים עדיין מספיק engaged עם הדור הקודם והם מרגישים שהם יכולים להרשות לעצמם לחכות לירידת מחיר. אפילו אני שקונה כמעט תמיד בהשקה או בסביבות אותו הזמן הייתי מחכה בתסריט שכזה לירידה במחיר כי אני מרגיש שלא מיציתי את הדור הנוכחי.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 ספטמבר 2018, 13:16

קרירין,ה-OS של הפס4 תופסת 3.5GB מהזיכרון הכולל שלה,וזה לא משתנה גם כשאתה מפעיל משחק,עובדה. זה לא שאתה פתאום תראה OS שתופסת 512MB בדור הבא,אתה תראה בסבירות גבוהה מאוד OS שתופסת יותר מ-4GB. זה משאיר מפתחים שכבר עכשיו ממלאים בקלות 9GB עם ה-OneX משהו כמו 12GB נטו לעבוד איתם,כולה 3GB יותר מה-One X שיש לו CPU שבעיקרון זהה למה שיש בפס4 וב-One S למעט clocks וכמה קוסטומיזציות ש-MS טוענת שעשתה בו,וגם כאן אתה רואה שטקסטורות ברזולוציה גבוהה יותר שותות להן את הנפח. בדור הבא,ה-GPU שעל פי הערכות צפוי להיות חזק בערך פי 8 ממה שיש לך היום יאפשר להם לעשות הרבה יותר מאשר מה שניתן היום ואני מקווה שאף אחד לא חושב שהם פתאום יוותרו על רזולוציה גבוהה יותר של טקסטורות,כי הדחיפה לרזולוציה גבוהה יותר תמיד תהיה ברמה כזו או אחרת,אז ה-12GB מתחילים להיות מאוד מגוחכים,בייחוד אם מוסיפים את הקפיצה ב-CPU. אז לא,אני לא חושב ש-16GB יספיקו. אולי אם MS או סוני ילכו על פיצול זיכרון ויקצו ל-OS זיכרון משלה יהיה אפשר לראות תרחיש כשזה כמשהו חיובי,אבל אני לא חושב שהן יעשו את זה (יש בפס4 פרו 1GB DDR3,אבל הוא עדיין לא משחרר את כל ה-OS מהזיכרון הראשי,רק 1GB ומכאן גם ההבדל בין הפס4 לפס4 פרו כשזה מגיע לכמות הזיכרון שמפתחים יכולים לנצל) כי כמובן זה יכריח אותן להוסיף memory controller נוסף וזה לא ש-8GB DDR4 (הכמות שאני מאמין שתהיה בהנחה וזה הפיתרון שלהן) זה פיתרון כזהה זול. ללכת על פחות מ-8GB DDR4 עלול להוביל אותן למקרה פס3 cross chat שבו יש דרישה מאוד חזקה לפיצ'ר מסוים שקיים אצל המתחרה,אבל פשוט אין מספיק זיכרון בשבילו.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 ספטמבר 2018, 13:26

bling כתב:
Uncle Pey'j כתב:דור של 8 שנים אם אנחנו מדברים על 2021 הוא כנראה משהו שיתקבל מאוד לא טוב מצד מפיצות כמו יוביסופט ו-EA כמו שניסיון העבר מלמד.

הדור הנוכחי לא דומה לדור הקודם, משחקים עדיין נראים ורצים טוב, ועדיין נשברים שיאים טכניים גם תחת התצורה הנוכחית של קונסולות בסיס פלוס גרסה מחוזקת. רק עכשיו יצא פורצה 4 שאנשים גומרים מאיך שהוא נראה. אני ממש לא מרגיש את אותה אווירה שהיתה בשלב הזה (ועוד לפני) בדור הקודם שהיה רצון כבר להעיף את החומרות האלו, הן עדיין מספקות את הסחורה וגורמות ל engagement גבוה בקרב בסיס המשתמשים ועדיין יש רשימה של משחקים גדולים ומאוד מצופים שגם שוברים שיאים טכניים לחכות להם. כל המרכיבים שמעידים שהדור הזה עדיין סופר רלוונטי.

גם אם נלך על התסריט הרע שבו ב 2020 יגיע הרגע שבו העסק מרגיש עייף ושהשוק ירגיש fatigue, לא יקרה כלום אם יסחבו שנה של שוק קצת עייף, הפס3 וה 360 סחבו כמה שנים כאלו וזה היה באמת בלתי נסבל, אבל שנה אחת זה בגדר הסביר וזה לא מהדברים שמספיקים כדי לדפוק את השוק. במידה מסויימת זה אולי אפילו טוב שקהל הלקוחות קצת יתבשל בלחכות לדור הבא, ככה הוא מתפוצץ כשמגיע הרגע המיוחל כמו שקרה בהשקות המטורפות של הפס4 והוואן.

אם תיאורתית היתה יוצאת בשנה הבאה הפס5, יש מצב שהיא היתה נופלת קשות מבחינת מספרי השקה בגלל שאנשים עדיין מספיק engaged עם הדור הקודם והם מרגישים שהם יכולים להרשות לעצמם לחכות לירידת מחיר. אפילו אני שקונה כמעט תמיד בהשקה או בסביבות אותו הזמן הייתי מחכה בתסריט שכזה לירידה במחיר כי אני מרגיש שלא מיציתי את הדור הנוכחי.

אתה למעשה מדבר על דור ארוך יותר מזה של ה-360 והפס3,שהיה הדור הכי ארוך עד היום וחטף ביקורת קשה על זה. אני לא חושב ש-MS או סוני ימתינו עד 2021..אין לי ספק שהדור הבא יגיע ב-2020. לשמחתנו,לא נשאר עוד הרבה זמן עד שנגלה מי צודק,כי אם הולכים על פי מה שהיה בדור האחרון,השמועות הרציניות הראשונות צצו בתחילת 2012 ואני מניח שעוד כמה חודשים כבר נשמע פרטים יותר קונקרטיים על מה שצפוי,שלא לדבר על החודש חודשיים שלפני E3. אני לא חושב שזה נכון להגיד שלא יקרה כלום,מבחינת סוני ו-MS,אנשים שקופצים ספינה ל-PC (שממש לא ייכנס לקיפאון) אחרי שמשחקים כמו סייברפאנק ישוחררו וימחישו כמה הפער עצום בין הקונסולות ל-PC (אתה יודע מה,אפילו FF XV עם ההגדרות המקסימליות ששיחקתי ב-PC המחיש לי כמה הפער גדול ויזואלית) זה בערך התרחיש הכי גרוע מבחינתן כי הרי ברור שהאנשים שנמצאים בתחילת כל דור הם לרוב קהל ההארדקור,ואם אין להם סיבה להיות שם בהתחלה או שהם כבר מרגישים שהם משיגים את מה שהם צריכים דרך ה-PC,הדור הבא יקרטע.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 ספטמבר 2018, 13:36

אני לא אומר שהדור הבא יצא ב 2021, אני כן אומר שאפשר לשמר את השוק עד אז מבלי נזק אבל בגלל שיש יצרנית קונסולה עם אינטרס לעבור לדור הבא (בניגוד לדור הקודם שבו גם למייקרוסופט וגם לסוני לא היה כל רצון או אינטרס למהר, כל אחת מסיבותיה) אז כן, ב 2020 הוא יגיע.

אני לא חושב שיש סכנה מצד ה PC, בעיקר כי אפילו קונסולת המקור שומרת על 1080P ו 30 פריימים יציבים במשחקים תובעניים, זה מצב שהוא יותר מסביר עבור רוב האנשים, בדור הקודם משחקים קרטעו והיה להם IQ נוראי ככה שהפער מה PC באמת היה כבר בלתי נסבל, בנוסף לא היו להם קונסולות פרו ו X כאלטרנטיבה.

ולמרות זאת, גם אחרי שנים של עייפות השוק ופער ענקי ובלתי נסבל מה PC וכו׳, הדור הזה הגיע והפס4 לפחות הפציצה במכירות בדרכה להיות הפלטפורמה השנייה הכי נמכרת אי פעם של סוני. אז כמו שאתה רואה עם כל המעבר לפיסי שהיה בדור הקודם שנמרח סוני לא בדיוק נפגעה, מתאר לעצמי שהרבה מאותם שחקנים שעברו בזמנו קנו גם פס4 בהמשך.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 ספטמבר 2018, 13:37

Uncle Pey'j כתב:מה זאת אומרת? זה לא שתהיה לך קפיצה רק ב-CPU וב-GPU בלי שה-RAM יעלה,הקפיצה הזו לא מתרחשת בואקום וזה לא עובד ככה. אתה עדיין תצטרך עוד זיכרון בשביל עולמות גדולים יותר,כמות גדולה הרבה יותר של NPC'S ועוד מיליון ואחד דברים שלא אפשריים על הדור הזה,איך אתה חושב שתוכל לשחק GTA 6 עם כנראה מאות ה-NPC'S שימלאו לך את המסך עם 8GB RAM? זה פשוט לא הולך לקרות.
לגבי דרישות מומלצות/מינימליות- אם אנחנו מדברים על קפיצה דורית,אז לרוב דרישות המערכת המומלצות של משחקי דור נוכחי הופכות להיות הדרישות המינמליות של הדור הבא,אם לא יותר.
כשאנשים מדברים על הקפיצה הגדולה ב-CPU,הם לא מדברים רק על זה,כמובן שהדלתא בין מה ה-CPU של הדור הנוכחי תהיה לדור הבא תהיה גדולה יותר מהדלתא בין כמות הזיכרון כיום למה שיהיה לנו שם,אבל הקפיצה ב-CPU לא יכולה (או לפחות,אתה תראה מזה בערך כלום אם זה יהיה המצב,זה יהיה פריימרייט נטו) להתרחש בלי קפיצה ב-RAM,אל תטעה.
לא אמרתי שקפיצה של פי 10 תקפה לכל רכיב ורכיב,אבל כך בדרך כלל אנשים מתארים קפיצות דור. אתה זה שאומר שלא צריכה להיות קפיצה ב-RAM כדי שתראה דברים חדשים,וזה פשוט לא נכון. בסופו של יום,אני לא מאמין שהם ילכו את האקסטרה מייל הזה וידחפו לשם 32GB,זה כנראה יהיה 24GB,אבל זה לא בגלל ש-32 זה איזה חלום הזוי אלא כי לא כלכלי עבורן מספיק,לא כי אין הצדקה לזה. מיקרוסופט וסוני הן אלו שדוחפות את המדיום הזה קדימה,והן יודעות את זה ודחיפה קדימה נעשית הרבה יותר קלה כשיש לך מכונה חדשה ומאוזנת שמאפשרת לך להשיג הרבה יותר ממה שיכולת בעבר,ולא עוד שיפור איטרטיבי ממה שיש לנו כיום.
אני רוצה להאמין שעד 2020 יהיה מחירי הזיכרונות של GDDR6 יתייצבו קצת,ואולי HBM3 יהיה זול יותר לייצור ולפחות ייצור איזושהי תחרות. בכל מקרה,RAM הוא לרוב המרכיב האחרון שנקבע (וזה שיש לו גם הגמישות הכי גדולה להשתנות,כמו שהפס4 לימד אותנו) אז אני מניח שהכמות הסופית עוד לא נקבעה אצלן.

קודם כל דווקא דוגמת GTA משעשעת כי הם אשכרה עשו את GTA5 עם 512 מגה ראם (: או בעצם 256? כך או כך הם הוכיחו שזה אפשרי לעשות פלאים עם מעט, עוד לא ראינו באמת מה הם מסוגלים לעשות עם 8 גיגה, אנחנו נראה עוד כמה שבועות, אבל זו לא תהיה מטרופולין :/
ודבר שני אני לא אומר שלא צריכה להיות קפיצה, אלא שפי 2 כרגע כנראה יהיה מספיק בהחלט.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 ספטמבר 2018, 13:41

Laskin כתב:
Uncle Pey'j כתב:מה זאת אומרת? זה לא שתהיה לך קפיצה רק ב-CPU וב-GPU בלי שה-RAM יעלה,הקפיצה הזו לא מתרחשת בואקום וזה לא עובד ככה. אתה עדיין תצטרך עוד זיכרון בשביל עולמות גדולים יותר,כמות גדולה הרבה יותר של NPC'S ועוד מיליון ואחד דברים שלא אפשריים על הדור הזה,איך אתה חושב שתוכל לשחק GTA 6 עם כנראה מאות ה-NPC'S שימלאו לך את המסך עם 8GB RAM? זה פשוט לא הולך לקרות.
לגבי דרישות מומלצות/מינימליות- אם אנחנו מדברים על קפיצה דורית,אז לרוב דרישות המערכת המומלצות של משחקי דור נוכחי הופכות להיות הדרישות המינמליות של הדור הבא,אם לא יותר.
כשאנשים מדברים על הקפיצה הגדולה ב-CPU,הם לא מדברים רק על זה,כמובן שהדלתא בין מה ה-CPU של הדור הנוכחי תהיה לדור הבא תהיה גדולה יותר מהדלתא בין כמות הזיכרון כיום למה שיהיה לנו שם,אבל הקפיצה ב-CPU לא יכולה (או לפחות,אתה תראה מזה בערך כלום אם זה יהיה המצב,זה יהיה פריימרייט נטו) להתרחש בלי קפיצה ב-RAM,אל תטעה.
לא אמרתי שקפיצה של פי 10 תקפה לכל רכיב ורכיב,אבל כך בדרך כלל אנשים מתארים קפיצות דור. אתה זה שאומר שלא צריכה להיות קפיצה ב-RAM כדי שתראה דברים חדשים,וזה פשוט לא נכון. בסופו של יום,אני לא מאמין שהם ילכו את האקסטרה מייל הזה וידחפו לשם 32GB,זה כנראה יהיה 24GB,אבל זה לא בגלל ש-32 זה איזה חלום הזוי אלא כי לא כלכלי עבורן מספיק,לא כי אין הצדקה לזה. מיקרוסופט וסוני הן אלו שדוחפות את המדיום הזה קדימה,והן יודעות את זה ודחיפה קדימה נעשית הרבה יותר קלה כשיש לך מכונה חדשה ומאוזנת שמאפשרת לך להשיג הרבה יותר ממה שיכולת בעבר,ולא עוד שיפור איטרטיבי ממה שיש לנו כיום.
אני רוצה להאמין שעד 2020 יהיה מחירי הזיכרונות של GDDR6 יתייצבו קצת,ואולי HBM3 יהיה זול יותר לייצור ולפחות ייצור איזושהי תחרות. בכל מקרה,RAM הוא לרוב המרכיב האחרון שנקבע (וזה שיש לו גם הגמישות הכי גדולה להשתנות,כמו שהפס4 לימד אותנו) אז אני מניח שהכמות הסופית עוד לא נקבעה אצלן.

קודם כל דווקא דוגמת GTA משעשעת כי הם אשכרה עשו את GTA5 עם 512 מגה ראם (: עוד לא ראינו באמת מה הפ מסוגלים לעשות עם 8, אנחנו נראה עוד כמה שבועות, אבל זו לא תהיה מטרופולין :/
ודבר שני אני לא אומר שלא צריכה להיות קפיצה, אלא שפי 2 כרגע כנראה יהיה מספיק בהחלט.

מה משעשע בזה? זה לא שב-GTA5 היו לך מאות NPC'S בכל רגע נתון על המסך בלוס סאנטוס. כמוב שהמשחק הזה הוא בגדר נס בהתחשב בכמות הזיכרון שהייתה להם אז,אבל איך זה משנה את הטיעון שלי לא ברור לי? מעבר לזה,אני מניח שלא נראה כמות מטורפת של NPC'S ב-RDR2 כי זה לא נחוץ לו בבניית העולם,וגם כי ניכר שהדגש הרבה יותר גדול על האינטרקציות איתם מאשר הכמות שלהם. ואני ממש לא חושב ש-GTA6 הוא משחק של הדור הזה אז כנראה לעולם לא נדע מה הם יכלו לעשות עם חומרת הדור הזה ב-GTA.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 26 ספטמבר 2018, 13:43

אני חושב שיש משהו בדבריו של בלינג בנוגע להתדקמות של הדור הנוכחי.
הדור הקודם הגיע לשיאו מתי? בערך ב2009 עם אנצ'רטד 2? מאז פחות או יותר לא הייתה קפיצה אמיתית בתוך הדור והכל היה רק טיפה מלוטש וטיפה יפה יותר, במקרה הטוב.
אבל הנה, הדור הנוכחי כבר לקראת סופו ועדיין קיבלנו השנה את GOW שעשה דברים (טכניים) שלא נראו מעולם והציג קפיצה גם בתוך הדור, וההרגשה היא שRDR2 הולך לעשות לכל הפחות את אותו הדבר לעולם הפתוח. כלומר משחקים עדיין מחדשים, ברור שכולם רוצים לראות משחקים כמה שיותר יפים וכמה שיותר מתקדמים ומצידי שיפתחו רק לPC וכל שנה נראה את המשחקים רק מתקדמים בלי לעמוד לשנייה במקום.
אבל תכלס, אין עדיין באמת תחושת מיצוי או עמידה נוראית וארוכה במקום. בדור הקודם זה היה נוראי, בערך מ2009 עם אנצ'רטד 2 משחקים היו או באותה נקודה או שניסו לקחת צעד קדימה שהם לא יכלו וכתוצאה משחקים היו שבורים טכנית או סבלו מצניחות פריימים.

פייג', אתה אמנם חוזר ומדגשי שאתה לא באמת מאמין שהקונסולות יכולות לצאת ב2019 אבל אני חושב שזו אפילו לא מחשבה טיפונת סבירה. הדור הנוכחי עדיין חי, משחקים עדיין מחדשים, הקונסולות עדיין מוכרות. רק השנה יש שני משחקים שצועדים קדימה ובשנה הבאה אמורים לצאת לסוני GOT, TLOU 2 וDS (וזה בהנחה שהם באמת 2019, אני מניח שלפחות אחד *אהמ*קוג'ימה*אהמ* לא יהיה כזה), ככה שאני לא רואה שום תסריט, הזוי ככל הניתן, שבו הPS5 יוצאת בסוף 2019.
אין את אותה תחושה שליוותה שנים את הדור הקודם (ושאכן נמשכה כל כך הרבה עד שגררה אפילו ביקורת פומבית מכמה מפיצות גדולות), כרגע ולפחות עד סוף 2019 אנחנו רק נמצאים בשלב האחרון והבריא של דור הקונסולות הנוכחי.
ואז כן, 2020 נשמע כמו התאריך הכי נכון הן מבחינה שיווקית, הן מבחינת משחקים מוכרזים והן מבחינת מיצוי דור הקונסלות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 ספטמבר 2018, 13:45

GTA5 הציג עיר הרבה יותר מתקדמת ואינטראקטיבית וחיה מאשר כמעט אם לא כל משחק בערך שניסה לעשות משהו דומה בדור שאחריו עם פי 16 (או פי32?) יותר זכרון, אז זה אכן הישג מרשים מאוד בכל מה שקשור לניצול חומרה כמו שצריך, ברמת הפלא אפילו, כשמדברים על כמות הראם שהייתה להם.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 ספטמבר 2018, 14:00

Stick כתב:אני חושב שיש משהו בדבריו של בלינג בנוגע להתדקמות של הדור הנוכחי.
הדור הקודם הגיע לשיאו מתי? בערך ב2009 עם אנצ'רטד 2? מאז פחות או יותר לא הייתה קפיצה אמיתית בתוך הדור והכל היה רק טיפה מלוטש וטיפה יפה יותר, במקרה הטוב.
אבל הנה, הדור הנוכחי כבר לקראת סופו ועדיין קיבלנו השנה את GOW שעשה דברים (טכניים) שלא נראו מעולם והציג קפיצה גם בתוך הדור, וההרגשה היא שRDR2 הולך לעשות לכל הפחות את אותו הדבר לעולם הפתוח. כלומר משחקים עדיין מחדשים, ברור שכולם רוצים לראות משחקים כמה שיותר יפים וכמה שיותר מתקדמים ומצידי שיפתחו רק לPC וכל שנה נראה את המשחקים רק מתקדמים בלי לעמוד לשנייה במקום.
אבל תכלס, אין עדיין באמת תחושת מיצוי או עמידה נוראית וארוכה במקום. בדור הקודם זה היה נוראי, בערך מ2009 עם אנצ'רטד 2 משחקים היו או באותה נקודה או שניסו לקחת צעד קדימה שהם לא יכלו וכתוצאה משחקים היו שבורים טכנית או סבלו מצניחות פריימים.

פייג', אתה אמנם חוזר ומדגשי שאתה לא באמת מאמין שהקונסולות יכולות לצאת ב2019 אבל אני חושב שזו אפילו לא מחשבה טיפונת סבירה. הדור הנוכחי עדיין חי, משחקים עדיין מחדשים, הקונסולות עדיין מוכרות. רק השנה יש שני משחקים שצועדים קדימה ובשנה הבאה אמורים לצאת לסוני GOT, TLOU 2 וDS (וזה בהנחה שהם באמת 2019, אני מניח שלפחות אחד *אהמ*קוג'ימה*אהמ* לא יהיה כזה), ככה שאני לא רואה שום תסריט, הזוי ככל הניתן, שבו הPS5 יוצאת בסוף 2019.
אין את אותה תחושה שליוותה שנים את הדור הקודם (ושאכן נמשכה כל כך הרבה עד שגררה אפילו ביקורת פומבית מכמה מפיצות גדולות), כרגע ולפחות עד סוף 2019 אנחנו רק נמצאים בשלב האחרון והבריא של דור הקונסולות הנוכחי.
ואז כן, 2020 נשמע כמו התאריך הכי נכון הן מבחינה שיווקית, הן מבחינת משחקים מוכרזים והן מבחינת מיצוי דור הקונסלות.

לא אמרתי שאני חושב שהדור הבא ייצא ב-2019,אמרתי שיש אינסיידר שחושב כך ומכאן התחיל כל הדיון. ואני עדיין חושב שאיפשהו בתחילת החיים של הפס4,התוכנית כן הייתה להוציא יורשת ב-2019 אבל עניינים כמו ייצור ב-7NM שעדיין יקר מאוד ונאכל על ידי אפל וסמסונג וכמובן ההצלחה המסחרית של הפס4 שאני בטוח שהפתיעה גם את סוני עצמה במידה מסויימת,שינו משהו בתוכניות שלה.
ואני מניח שהסיבה העיקרית שאנחנו רואים משחקים כמו GOW ו-RDR2 בשלב הזה של הדור היא די פשוטה- זמני הפיתוח פשוט התארכו משמעותית מהדור הקודם והמשחקים האלו החלו פיתוח ממש בתחילת הדור או אפילו לפני שהוא הוכרז רשמית ומכאן התחושה ש"עוד לא מיצינו". חומרתית,אני חושב שאנחנו הרבה יותר קרובים לשלב המיצוי ואחרי שהגל משחקים של תחילת 2019 ייגמר,נתחיל גם לשמוע יותר מפתחים אומרים את זה,כרגע זה כנראה לא ממש מעניין אותם כי אין להם טעם לדון בזה כשעדיין יש להם משחקים לשחרר לדור הנוכחי.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 ספטמבר 2018, 14:04

Laskin כתב:GTA5 הציג עיר הרבה יותר מתקדמת ואינטראקטיבית וחיה מאשר כמעט אם לא כל משחק בערך שניסה לעשות משהו דומה בדור שאחריו עם פי 16 (או פי32?) יותר זכרון, אז זה אכן הישג מרשים מאוד בכל מה שקשור לניצול חומרה כמו שצריך, ברמת הפלא אפילו, כשמדברים על כמות הראם שהייתה להם.

פה אני כבר לא מסכים,אני חושב ש-WD2 יותר מרשים טכנית מ-GTA5 לדוגמא גם מבחינת האינטרקציות והמערכות היותר מורכבות שלו וכמובן בפן הגרפי. רוקסטאר תמיד יעשו ניסים עם החומרה שתיתן להם ואין לי כמעט ספק ש-RDR2 הולך להיות מעומד רציני למשחק הכי מרשים טכנית של הדור הזה,אבל גם הם בסופו של דבר מוגבלים על ידה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 ספטמבר 2018, 14:16

סטיק סיכם את זה יפה.

אני גם הרגשתי בדור ההוא שמ 2009 עם אנצ׳רטד 2 (שפיצץ לי את הראש כשיצא כן?) שום דבר לא באמת זז במיוחד, ממש היתה הרגשה מבאסת של עמידה במקום עם טיפה יותר ליטוש אבל כבר לא היתה שום קפיצה שהרגישה מרגשת יחסית במשך שנים.

יותר מזה, היו מצבים אבסורדיים שבהם משחק חדש יותר מאת מפתחת מאוד מוכשרת טכנית נראה ורץ פחות טוב מהמשחק הקודם שלהם, ואני מדבר על TLOU לעומת אנצ׳רטד 3, פשוט משחק עם IQ נוראי וטקסטורות מרוחות ומטושטשות שגם רץ הרבה פחות טוב, ובמקרה של הפס3 שלי היא גם גרמה לו להתפגר מוקדם (ובקושי הצלחתי לסיים אותו, הוא בבירור יצר נזק לחומרה). כשמגיעים למצבים כאלו אז ברור שיאללה תזרקו כבר את החומרה הזו מהחלון.

מבחינתי ברגע שיתחילו לצאת משחקים עוקבים שלא מציגים קפיצה בולטת (שלא לדבר על תסריט גרוע יותר כמו TLOU שמראה רגרסיה על המשחק הקודם של אותה המפתחת) אז זה זמן טוב להחליף חומרה, בינתיים זו לא התחושה כרגע.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 26 ספטמבר 2018, 14:20

Uncle Pey'j כתב:
Stick כתב:אני חושב שיש משהו בדבריו של בלינג בנוגע להתדקמות של הדור הנוכחי.

לא אמרתי שאני חושב שהדור הבא ייצא ב-2019,אמרתי שיש אינסיידר שחושב כך ומכאן התחיל כל הדיון. ואני עדיין חושב שאיפשהו בתחילת החיים של הפס4,התוכנית כן הייתה להוציא יורשת ב-2019 אבל עניינים כמו ייצור ב-7NM שעדיין יקר מאוד ונאכל על ידי אפל וסמסונג וכמובן ההצלחה המסחרית של הפס4 שאני בטוח שהפתיעה גם את סוני עצמה במידה מסויימת,שינו משהו בתוכניות שלה.
ואני מניח שהסיבה העיקרית שאנחנו רואים משחקים כמו GOW ו-RDR2 בשלב הזה של הדור היא די פשוטה- זמני הפיתוח פשוט התארכו משמעותית מהדור הקודם והמשחקים האלו החלו פיתוח ממש בתחילת הדור או אפילו לפני שהוא הוכרז רשמית ומכאן התחושה ש"עוד לא מיצינו". חומרתית,אני חושב שאנחנו הרבה יותר קרובים לשלב המיצוי ואחרי שהגל משחקים של תחילת 2019 ייגמר,נתחיל גם לשמוע יותר מפתחים אומרים את זה,כרגע זה כנראה לא ממש מעניין אותם כי אין להם טעם לדון בזה כשעדיין יש להם משחקים לשחרר לדור הנוכחי.

אני יודע ממה התחיל הדיון, גם אמרתי שאתה חוזר ומדגיש שאתה לא באמת מאמין שהוא יצא ב2019, אני פשוט חושב שזה לא סביר אפילו ברמת התאוריה ההזויה, בעיקר כי אין עדיין את המיצוי שאתה כן מדבר עליו.
הסיבות ללמה אין את המיצוי ממש לא רלוונטיות, כאילו, מה זה קשור? :)
התוצאה היא שאין את המיצוי, שמשחקים עדיין מחדשים, ושהמון משחקים מצופים עדיין נמצאים בקנה ויצאו כולם במקרה הטוב עד ממש לא סביר עד סוף 2019.

גם אין בעיה עם אלו שיוציאו את המשחקים האחרונים שלהם בתחילת-אמצע 2019, הם יקחו חופשה קצרה וכשיחזרו לעבוד הם כבר יכולים לפתח קונספטים בהתבסס על חומרת-בערך של הדור הבא. עם הדור הנוכחי ראינו שפיתוח משחק AAA זה לפחות 3 שנים ולפעמים יותר, ואנחנו מדברים על קונסולות שיצאו בסוף 2020, להתחיל לחשוב על משחקי השקה חצי-אפויים שיצאו בשנה הראשונה זה יהיה בדיוק הזמן המתאים.
2020 פשוט נשמע כמו הזמן הכי מתאים מכל הבחינות. אבל 2019 זה כל כך לא מסתדר והדור הזה עוד כל כך בחיים שאם תגיד לי שהן לא יצאו ב2020, אני אגיד שיש סיכוי הרבה יותר גדול ל2021 מאשר ל2019. (ולא, הן לא יצאו ב2021.. אני רק מנסה להדגיש שבעיניי זה *ממש* לא סביר שהן יצאו ב2019 :)).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 ספטמבר 2018, 15:55

אני כל כך לא מסכים בכל נושא הזיכרון שעלה פה. בדור הנוכחי היה ״יותר מדי״ זיכרון. כבר 23 שנים יש לי אינטרנט וכל מה שאני קורא ממפתחים שוב ושוב ושוב כמה חסר להם זיכרון בקונסולות ואיזה חסם ענקי זה. שמעתי את זה בדור של הפס1, שמעתי את זה בדור של הפס2, שמעתי את זה בדור של הפס3 ו... לא שמעתי את זה פעם אחת בדור של הפס4. יש לנו 40 שנים של קונסולות והדור הזה הוא הראשון בהסטוריה שהמילה זיכרון לא עלתה בכל דיון, ניתוח או כתבה טכנית; הדור הראשון שבו מפתחות לא מתלוננות כל שני וחמישי על כמה הן מוגבלות על ידי זיכרון.

אתה רואה את זה בקלות גם בpc. כשהאקסבוקס יצאה עם 64 מגה זיכרון היה לי גיגה זיכרון מחשב, פי 16. כשהפס3 יצאה עם 512 היה לי 8 גיגה, פי 16. אבל אז הפס4 יצאה ויש לי עדין 16 גיגה. לכל הגיימרים יש 16 גיגה וזה אפילו לא פי 2 מהx. מתי בהסטוריה ראית מחשב גיימינג עם כמות זיכרון שבקושי מכפילה את הקונסולות? בעצם מתי ראית דור קונסולות שבו למחשב גיימינג אין לפחות פי 16 יותר זיכרון? הזיכרון פשוט מגיע לנקודת רוויה. אני זוכר שההרחבה של דום 3 ב2004 דרשה 2 גיגה זיכרון כדי לפעול חלק ב60 בזמן שה360 עם 1/8 מזה עדין לא יצאה אפילו לשוק.

זה לא שונה מדי מאכסון. פעם היה לי דיסק קשיח של 20 מגה, אחריו היה לי כבר דיסק של גיגה (פי 50). הדיסק הקשיח שקניתי אחריו היה 60 גיגה (פי 60), אחריו 1TB (פי 15). אבל מה קרה ברגע שהגעתי ל1 טרה? יצא לי לפני שנתיים לקנות דיסק של 6TB (רק פי 6) והוא כל כך ענקי שבאמת אני לא מצליח למלא אותו ואני צורך המון תוכן 4k. אז אתה יכול לבוא ולהגיד שפעם היו קפיצות של פי 50 באופן קבוע וכדומה אבל לגמרי הגענו לרוויה בתחום. לרוב האנשים יש דיסקים של 1-4 טרה וזה לגמרי מספיק. מה תעשה עם דיסק קשיח של 100TB? תשים 5000 סרטים ב4k? בסוף אכסון מגיע לרוויה. אנחנו תקועים באזור ה1-4 טרה כבר 10 שנים וזה פשוט מספיק. האם 10 טרה עדיף על 2? ברור, אבל איזה שימוש יש לקפיצה סטנדרטית שהייתה שמה אותנו על 200 טרה? פשוט כסף לפח.

בצד הפיננסי, זיכרון הוא פשוט יקר בטרוף. היום גיגה של gddr6 עולה ליצרנית בסביבות 8-10 דולר. אפילו אם המחיר ירד למחירי רצפה, נניח 6$ לגיגה, כדי לשים 32GB צריך להוציא סכום הזוי של בערך 200$. איזו יצרנית עם חצי שכל תוציא 200$ על זיכרון בקונסולה? זאת התאבדות.

אז באיזה יקום נראה לך הגיוני ש:
1) יצרנית תוציא 200$ על זיכרון
2) יהיה בקונסולה יותר זיכרון מאשר במחשב גיימינג

לקונסולות יש תקציב, הוא נע סביבות ה400$. להוציא חצי ממנו על זיכרון שרובו ירד לטמיון ואף מפתחת לא מבקשת אותו? לא ממש ברור לי איפה ההגיון פה.

המהלך ההגיוני היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא לפצל את הזיכרון ולשים 16gb של ddr4 ו-8 של gddr6 וגם זה נראה לי יקר מדי. זה המקרה הכי אופטימי שאני יכול לחשוב עליו אלה אם סוני או מיקרוסופט יזכו בלוטו ויצליחו לחתום על חוזה כל כך זול לזיכרון שהם יצליחו לשים 24GB של GDDR6 ואם זה יקרה אנחנו באמת חיים בגן עדן מטורף.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 ספטמבר 2018, 16:18

ברצינות,אתה באמת חושב שיהיה מצב ש-MS תשתמש ב-8GB GDDR6 כשב-XBX היא השתמשה ב-12? אתה לא רציני..
אם כבר,כמו שאמרתי,התרחיש שאני יכול לראות הוא מצב של 8GB DDR4 פלוס 16GB GDDR6. זה כמובן לא אופטימלי,אבל לפחות זה ימנע מה-OS לאכול מקום קריטי בזיכרון.
אני דווקא חושב ש-24GB GDDR6 לגמרי אפשרי שנתיים מהיום,ואני חושב שזה מה שנסיים איתו בסופו של דבר. כאילו,מה עשינו בקפיצה מטורפת של CPU ו-GPU אם אין לנו מספיק זיכרון לכל הטוב הזה? פריימרייט ורזולוציה לא יוכלו למכור דור חדש לבד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 ספטמבר 2018, 16:20

Uncle Pey'j כתב:ברצינות,אתה באמת חושב שיהיה מצב ש-MS תשתמש ב-8GB GDDR6 כשב-XBX היא השתמשה ב-12? אתה לא רציני..
אם כבר,כמו שאמרתי,התרחיש שאני יכול לראות הוא מצב של 8GB DDR4 פלוס 16GB GDDR6. זה כמובן לא אופטימלי,אבל לפחות זה ימנע מה-OS לאכול מקום קריטי בזיכרון.
אני דווקא חושב ש-24GB GDDR6 לגמרי אפשרי שנתיים מהיום,ואני חושב שזה מה שנסיים איתו בסופו של דבר.

כן, 8gddr6 ו-16 גיגה ddr4 זה המקרה הכי אופטימי שאפשר לחשוב עליו. לא ברור לי למה הx עם ה12 גיגה רלוונטית לתרחיש ה24 גיגה שציינתי כרגע. לחשוב לכיוון של 24 גיגה ddr6 זה כבר גובל בפנטזיה או בשינוי סופר קיצוני בשוק הזיכרון.

בו נגיד את זה ככה, מחשב על עם 2080rtx כנראה מכיל 16gb של ddr4 ו-8gb של gddr6. באיזה יקום נראה לך שקונסולה שתצא עוד שנתיים תעשה 1up למחשב גיימינג ב2000$ שכרגע תארתי?

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 ספטמבר 2018, 16:32

אני לא מצליח לדמיין מצב שבו מפתחים יהיו מרוצים מהשילוב שציינת. אם אני משליך רגע ל-PC,כבר עכשיו ה-GTX1080 שלי מתחיל להיחנק במשחקים חדשים ב-1440P כשזה מגיע לזיכרון (8GB) נשמע לי הזוי לחשוב ששנתיים מהיום אתה מצפה ממפתחים לעבוד עם כזו כמות מגוחכת של זיכרון גרפי עם GPU שכנראה יהיה חזק ממנו (לגבי ענייני רזולוציה,תאמין לי,אני ממש לא מעריץ של המרדף הטיפשי הזה אבל המציאות היא שהרזולוציה במשחקי הדור הבא תהיה כנראה 1800P עם טכניקות CB למיניהן וזה עוד בלי משחקי Native 4k שבוודאות יהיו נפוצים יותר והנה כבר אכלת את מרבית תקציב הזיכרון של ההצעה שלך).
מעבר לזה,פיצול זיכרון די נוגד את כל השימוש ב-APU ואלא אם כן MS וסוני הולכות על GPU ו-CPU נפרדים הפעם (רוצה לדבר על הקפצת עלויות? זה הרבה יותר רציני מעוד זיכרון כי הם יצטרכו גם לדאוג לקירור נפרד וכל המסביב) אני לא חושב שהן יקצו זיכרון נפרד לכל רכיב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 ספטמבר 2018, 17:03

מאיפה הבאת את זה שה1080 שלך נחנק בגלל ה8 גיגה זיכרון שלו? אז אתה בעצם טוען שלא כדאי לקנות 2080 כי יש בו רק 8 גיגה זיכרון? נההה, משחקי 4k לא מנצלים את ה8 גיגה זיכרון שיש לך.

אתה מדבר פה על קונסולה שמבחינת זיכרון פשוט שוחטת מחשב גיימינג מודרני. מתי ראית קונסולה שוחטת מחשב גיימינג בתחום הזיכרון? בעצם מתי ראית אחת משווה למחשב גיימינג?

בנוגע לapu, כבר היום יש בפס4 פרו ddr במקביל לgddr כך שהפרדת הזיכרון לא מבטלת את הקונספט של הapu. אפשר לקסטם כל מה שרוצים, ראיתי קיסטומים של nvidia שמשלבים מודולים בגדלים שונים של זיכרון כדי להביא תצורות של 3gb, פריקים של הטבע וזה אפילו לא בקונסולה אלה סתם כרטיס מסך סטנדרטי של pc.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 ספטמבר 2018, 23:42

אני רק רוצה להדגיש את ההצטלבות של דברים שסותרים זיכרון שקופץ פי 4 (או אפילו פי 3, למרות שזה עוד תרחיש שיכול לקרות אם מחירי הזיכרון צונחים ואחת מבעלות הפלטפורמה מוכנה לדמם כסף כדי להיות חזקה בטרוף):
1) לך לחברת PC גדולה של גיימרים, נגיד ALIENWARE או כל חברה אחרת בסגנון. תחפש מחשב סופר חזק ותראה מה הבחירה הדיפולטית. למשל ב-AW, אם תהיה מוכן לקנות את המחשב הכי חזק שלהם בדיפולט (כלומר בלי שדרוגים) תקבל 2080RTX שכוללה 8GB של GDDR6 ו-16GB של DDR4. אנחנו ב-2018, גם ב-2019 וכנראה 2020 זה ישאר הדגם הכי חזק שלהם. באיזה יקום אתה רואה קונסולה יוצאת עם זיכרון גדול יותר מאשר מחשב של 2200$ ב-ALIENWARE? ויותר מזה, מי צריך בכלל זיכרון גדול ממחשב של 2200$ מ-ALIENWARE? הרי אם לפס3 היה משהו שמקביל למחשב ב-2200$ באותה תקופה כנראה שהיה בה 4GB או 8GB במקום 0.5GB. אבל קונסולות לא עשות דברים כאלה, קונסולות לא זורקות חלקים פנימה סתם בשביל המגניבות, הן לא זורקות עשרות אם לא מאות דולרים רק כדי שהמספר יראה מגניב; קונסולה צריכה להיות מאוזנת וכל דולר נספר.

2) ב-X יש 12GB של GDDR5, זה אחד האלמנטים שנפחו את המחיר של הקונסולה ל-500$. למפתחים זמין 9GB של זיכרון ועם ה-9GB האלה הם מצליחים לעשות 4K עם טקסטורות שמתאימות ל-4K. שימוש בזיכרון וידאו הוא בעיקר תלוי רזולוציה, טקסטורות ופיתרון AA כך שאם ה-9GB (שכוללים בתוכם גם את השימוש בזיכרון המערכת) מספיקים להם ל-4K עם טקסטורות 4K ו-AA טוב, הם יספיקו גם לדור הבא. כלומר ה-X כבר דורשת זיכרון וידאו של הדור הבא כי היא מישמת 4K, טקסטורות 4K ו-AA ל-4K והיא עושה את זה בהצלחה עם 9GB. אם יהיה בקונסולה 16GB, זה אומר שיהיה למפתחים בערך 13GB זמינים שזה המון ביחס לדור הנוכחי. זה יספק להם בכיף פי 3-4 יותר זיכרון מערכת לעשות מה שהם צריכים לעשות, הרי זיכרון הוידאו מספיק להם ובגדול.

3) בשיגור של הפס4 ב-2013 עלה לסוני 11$ פר צ'יפ GDDR5 של גיגה. באוגוסט 2017 עלה ליצרניות לקנות מסמסונג 8.5$ פר צ'יפ GDDR5 של גיגה. מאוגוסט ועד היום הייתה עליה של 40% במחירי GDDR5, זה אומר שהיום אמור לעלות ליצרנית 12$ פר גיגה. GDDR6 עולה 20% יותר מ-GDDR5 כך שאנחנו כבר מדברים על 14.5$ פר גיגה. בדור הזה הייתה ההשקעה הכי גבוהה בזיכרון פר קונסולה, בערך 100$ (מיקרוסופט הוציאה 100$, סוני 88$). אתה מבין מה קרה למחירי הזיכרון? אם תשקיע 100$ בזיכרון בקונסולה עם GDDR6 תקבל במחירים של היום פחות מ-7GB, פחות מהפס4. אז נכון, אני בטוח שסוני מקבלת מחיר יותר טוב מ-NVIDIA ו-AMD וכן, כנראה שמחירי הזיכרון יתחילו לרדת שוב עד שהפס5 יוצאת; אבל אתה מבין איזה חלום באספמיה זה 32GB של GDDR6 כשבמחירים של היום AMD או NVIDIA ישלמו על כמות כזאת 464$? אפילו אם סוני תסגור על חצי מהמחיר הזה - לשים 32GB עדין יעלה לה 232$ מה שאומר שהפס5 תתחיל ב-500$ אם לא 550$. אין מצב.

בקיצור, אם כל הכוכבי לכת יתישרו, נגיד סוני תקבל הנחה של 30% מהמחיר ש-NVIDIA ו-AMD מקבלות ובמקביל מחירי הזיכרון יצנחו ב-50%, אז 24GB יעלה לסוני 120$ שזה 36% יותר ממה שהם שלמו בשיגור של הפס4. אתה מבין כמה זה הזוי לחשוב שיהיה בקונסולות 32GB של זיכרון? אני אפילו לא מצליח לעשות תחשיב כלכלי שבו המצב הזה קורה אלה אם תקרה קטסטרופה הזויה בשוק הזיכרון והמחירים יפלו לשפל של כל הזמנים. ומעבר לכל זה, 32GB של זיכרון זה כסף לפח. אפילו אם מחירי הזיכרון ירדו פלאים, למה להוציא עוד 30$ או 40$ על זיכרון במקום להשאר על 16GB או 24GB ולתת עוד כמה דולרים ל-CPU או GPU חזקים יותר? זה פשוט מהלך לא חכם במיוחד לשים 32GB של זיכרון בקונסולה לא משנה באיזה כיוון תוקפים את זה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 27 ספטמבר 2018, 13:08

לגבי עניין ה-1GB DDR וה-APU- נכון,אבל הזיכרון הזה בכלל לא רלוונטי למפתחים,הוא נועד לצרכי OS. לא אמרתי שזה לא אפשרי,אלא שזה פשוט נשמע די דבילי אם הם עדיין הולכים על פיתרון של APU (וכולנו יודעים שזה מה שהם יעשו).
לגבי ה-RAM,טחנו את זה עד הסוף כבר אז אני אסכם שאני לא חושב שהולך להיות 32GB,אבל אני לגמרי רואה 24GB כאופציה בסבירות לא רעה. אין הרבה מה לעשות חוץ מלחכות,וגג לאכול את הכובע.
בעניין אחר,דלף שם הקוד של הארכיטקטורה הבאה אחרי Navi ושמה בישראל הוא Arcturus והיא אמורה להחליף את Navi אחרי 2020 ולזנוח את ארכיטקטורת GCN ש-AMD רצה איתה מאיזור 2012. אני ממש מקווה שנראה חלק מהפיצ'רים שלה גם ב-GPU של הפס5/XB2,סוג של היבריד של Navi/Arcturus זו השאיפה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 ספטמבר 2018, 16:34

למה זה דבילי? Gddr לשימוש מערכת זה דבילי, הזיכרון עולה פי 2 ולא עוזר לביצועי מערכת, סתם כסף לפח. כשיש נפח קטנטן אז זה מפנק את המפתח שנאבק על כל מגה פנוי ויכול לשחק בחלוקה בין הוידאו למערכת. אבל כשאתה בכמויות של 2020? זה כבר מיותר. יעלה אותו דבר לעשות 16gddr6 או לעשות 16ddr4 + 8gddr8 שזה לגמרי כמויות של מחשב גיימינג ב2018 עם 2080rtx. אם אתה חושב שאיכשהו הם יצליחו להגיע ל24gddr6 (מה שלדעתי קצת מופרך כרגע אבל מי יודע מה יקרה למחירי הזיכרון) אז הרבה יותר עדיף להם לעשות באותו מחיר 16+16 ולהנות מ32GB זיכרון. אבל אני משער שברור לך ש16GB של זיכרון במיוחד לוידאו זה אשכרה כסף לפח, אפילו ל2080ti יש רק 11GB כך שאני לא רואה שום סיבה שלקונסולה יהיה יותר מ-8. אם יש להם כסף ל24gddr6, אני חושב שזה חכם יותר נגיד לחלק ל12gb של gddr6 ו-24gb של ddr4 אבל באמת שזה overkill מטורף.

האנת שאני די בטוח שהיום ההפרש בין gddr6 לddr4 הוא יותר קרוב לפי 3-4 במחיר, הרי כצרכן אפשר לקנות היום באמזון ddr4 ב8$ לגיגה בזמן שחברה כמו nvidia משלמת 14.5$ פרק גיגה של gddr6.

כבר navi זונח את הgcn, כנראה שארקטורוס יהיה פשוט navi על 7nm+ כך שלדעתי הוא לא רלוונטי מדי לקונסולות בשיגור, ביחוד שהוא בטח יגיע ה2021.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 27 ספטמבר 2018, 22:50

היו דיבורים ש-Navi ייפרד מ-GCN,אבל זה ממש לא משהו רשמי ועל פי מפת הדרכים של AMD לפחות Navi עדיין חלק ממשפחת GCN.
והעלילה מסתבכת ב-Era,עוד אינסיידר הצטרף למיקס,קצת בעל כורחו,כי הוא כתב משהו שהוא התחרט עליו ומישהו כבר הספיק לצתת אותו אחרי שערך את זה אז כנראה שהחליט לזרום איתם (:
זה התחיל מכך שהכת שמאמינה ב-2019 פיקפקה באמירה של ג'ייסון שרייר מאיזור GDC האחרון שהוא והמקורות שלו גם בתוך סוני לא שמעו דבר וחצי דבר על הפס5 ואנשים בעיקרון אמרו שהוא מבלשט,או שהמקורות שלו פשוט לא רוצים לספר לו. האינסיידר הזה הצטרף לדיון וזה מה שהיה לו להגיד:
Yeah since I didnt edit in time and posted when I really shouldn't have I'm here now so might as well respond

This was all I was saying. I'm not going to sit here and claim I know all the plans behind the PS5 initiative, because well I dont. But I am familiar with a few things and while I have contacts in the industry I dont have near the range someone like Jason does. So basically, if in nearly October Jason still doesn't know much of anything around it (which by now I'm willing to bet he does) then its more just his contacts specifically not sharing that information with him I'm assuming. Because word is floating around now. I'm assuming you will start seeing some pretty big rumors not a short time from now.

I mean, there is already a non small amount of next gen titles well into development

לגבי 2019 נגד 2020:
Fuck it

Also from what I understand the 2019 vs 2020 debate has nothing to do with hardware really. If Sony wanted to push for Q4 2019 launch they can. Its primarily a software / business decision as far as I'm aware

נהיה מעניין.

עריכה: הוא עדיין פעיל בת'רד וממשיך להגיב- נשמע שסוני עוד לא נסגרה לגמרי על ה-specs של הקונסולה שזה קצת מוזר אם הוא אומר שלפחות ברמה הטכנולוגית השקה בסוף 2019 אפשרית מבחינתם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 ספטמבר 2018, 23:19

חפשתי על זה ונראה באמת שכנראה חושבים שגם NAVI יהיה GCN. אני לא מאמין שהם ממשיכים עם הארכיטקטורת אשפה הזאת, פשוט לא יאומן.

בנוגע לשיגור ב-2019 זה:
1) רעיון מאוד טפשי כשהפס4 מוכרת כל כך טוב.
2) רעיון מאוד טפשי כשהפס4 בשנה+ הקרובות מוציאה משחקים שמפוצצים את השכל גרפית.
3) רעיון מאוד טפשי כשהפס4 יורה את כל התוכן של הסטודיואים הכי גדולים שלה ב-2019 ו-2020 ואפס מהם יוכלו להיות שם בשנה או אפילו שנתיים הראשונות של הפס5.
4) רעיון מאוד טפשי כשב-2019 יצור ב-7NM הולך להיות יקר ובעייתי לסדרי גודל של סוני.

באמת שאני לא מבין את הבלגן סביב 2019? איך 2019 הגיונית? עוד עם מיקרוסופט נגיד, הם עשו את זה בעבר עם הXBOX שחיה 4 שנים (ה-ONE כבר בת 5 וב-2019 תהיה בת 6, לא כזה רצח מוקדם) והם מפסידים ובגדול אז זאת הזדמנות לתפוס פור על הדור הבא. אבל סוני? מה יש להם לחפש בחוץ ב-2019? באמת שאני לא רואה את זה ואם זה נכון וסוני באמת תצא ב2019 (מה שאני לא חושב שיקרה), הם פשוט עושים התאבדות אסטרטגית.

אני גם לא מבין טיעונים כמו "כבר מפתחים משחקים לדור הבא". ואו, גאונות פשוט. ברור שמפתחים משחקים לדור הבא, הוא יוצא עוד שנתיים למען השם. ה-COD של השנה השניה של הפס5 כבר צריך להכנס עכשיו לפיתוח כדי לפגוע בחגים 2021, כנ"ל על AC ושאר השנתיים. יש מלא חברות שכבר עובדות על הנצנים של הדור הבא, זה לא חריג שנתיים לשיגור.

בכל מקרה, אם היו לסוני תוכניות לצאת ב-2019, כבר מזמן החומרה שלהם הייתה דולפת. הרי זה אומר שהם יחשפו את הפס5 ב-Q1 הקרוב, עוד 3-4 חודשים. למישהו נשמע הגיוני שהפס5 תחשף עוד 3-4 חודשים? נשמע לי מוטרף לגמרי. ברור שסוני יכולה לשגר ב-2019 מבחינה חומרתית, היא יכולה לשגר בכל שנה שהיא רק תרצה. השאלה היא כמה חכם זה לשגר בשנה הזאת. סוני יכולה לקחת VEGA או פולאריס 7NM ולהוציא בקלות קונסולת 12TFLOPS בסוף שנה הבאה. אבל זה מה שסוני רוצה? זה מה שאתם רוצים? לא נראה לי.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 23 אורחים