במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Kazz
Veteran

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Kazz » 18 ספטמבר 2018, 15:01

אינסייד הוא עוד מאותו הדבר עם שיפור מזערי שלא מצדיק את זמן הפיתוח הארוך שלו. כל משחק אחר שהיה דורך במקום בין משחק למשחק היה מקבל על הראש. בטח כשזה המשך לאינדי מצליח שיש לו את כל הזמן בעולם ומוציא משחק שהוא אותה גברת בשינוי אדרת. תראה למשל איזה ההבדל יש בין אורי להמשך שלו ובין כל משחק האינדי מהשורה הראשונה.

אינסייד נראה רך מאוד גם ברזולוציית 1200*1920 והוא לא מזהה רזולוציות DSR כמו שאר המשחקים.

https://abload.de/img/insidescreenshot2018.e9cos.png

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 ספטמבר 2018, 22:54

המשחק מפוצץ בפילטרים שנותנים לו מראה מאוד קולנועי, לא מעט משחקים מרכחים את התמונה בשביל המראה הסינמטי. מדובר באחד המשחקים הכי יפים היום לדעתי, אני לא מכיר יותר מדי אנשים שיבקרו אותו גרפית.
We're just normal men. We're just innocent men

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 22 ספטמבר 2018, 17:29

מישהו משחק פה בפיפא 19?
שיחקתי בחלק מה10 שעות נסיון שאפשר לקבל על הpc לפני היציאה הרשמית, והרשמים שלי די חיוביים אני חושב.
פיפא 18 של שנה שעברה היה משחק מאוד מוזר, מצד אחד הוא בהחלט כבר התחיל להרגיש כמו משחק סוף דור, בקטע טוב, של מנוע ותיק שעבר כמה שנות פיתוח וליטוש ומשחק ברמה כללית מאוד גבוהה, בהחלט אחד ממשחקי הפיפא שהיו יותר 'כיפיים' וזורמים ברמה הבסיסית והשטוחה מהדור האחרון.
מצד שני היו לו *המון* בעיות של חוסר איזון, הרבה רגעים שבהם הפיפא הרגיש זול ופשוט מדי והרבה יותר מדי משחקים שנגמרו בתוצאות גבוהות מדי ובשערים מוגזמים שמובקעים בקלות גמורה. פיפא מוזר, הוא היה מהנה אבל לא מאוזן ולא ממש תחרותי גם ברמה של סתם משחק עם חברים על הספה.

פיפא 19 מהמעט שעות שיצא לי לשחק, מרגיש בדיוק כמו שפיפא של סוף דור אמור להיות. סוג של כל הנקודות החיוביות שהיו לכל משחק לאורך הדור שאוחדו ביחד למשחק אחד, שמצליח להשאר מהנה כמו זה של שנה שעברה אך עם פוליש מורגש של איזון ראוי ברוב האספקטים.
אין שינויים קיצוניים בגיימפלי מלבד לליטוש ואיזון, אך המון שינויים מבורכים וקטנים בתפריטים, מצבי משחק, חוקים, טקטיקות. הכל הרבה יותר נגיש, פשוט, ונוספו כמה מצבי משחק קאזואלים שבוודאי יהיה כיף לשחק עם חברים.
בקיצור נראה לי שאני מרוצה ממנו, זה פשוט נראה בינתיים כמו הפיפא הכי טוב ומלוטש שהדור הזה ראה ושהוא כמו אלבום הלהיטים הגדולים של כל השנים האחרונות, עם עטיפה נהדרת והרגשת פוליש מצוינת.

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 24 ספטמבר 2018, 21:39

טוב לשמוע.. שיחקתי בדמו קצת אבל הוא בדרך כלל לא נותן אינדיקציה טובה למה שמקבלים בגרסה בהשקה/אחרי עדכון הגיימפליי הראשון. האמת שהשנה אני חושב שאתאפק קצת ואחכה לבלק פריידיי כדי לקנות בחצי מחיר.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 24 ספטמבר 2018, 22:13

BiA כתב:טוב לשמוע.. שיחקתי בדמו קצת אבל הוא בדרך כלל לא נותן אינדיקציה טובה למה שמקבלים בגרסה בהשקה/אחרי עדכון הגיימפליי הראשון. האמת שהשנה אני חושב שאתאפק קצת ואחכה לבלק פריידיי כדי לקנות בחצי מחיר.

הגרסה המלאה כרגע זהה או מאוד דומה בגיימפלי לדמו, לפחות לפי ההרגשה הלא מקצועית שלי, ככה שכל מה שאמרתי זה בגדול הניתוח של הגיימפלי מהדמו רק שיותר קל לשפוט אותו עם יותר נסיון ומשחקים וקבוצות מלאים (פלוס כל השיפורים לתפריטים והטקטיקות).
יכול להיות שהם מחכים עם העדכון גיימפלי ליום השחרור הרשמי (28 לחודש) או שהוא כבר בפנים ופשוט הפעם לא שינו יותר מדי מהבסיס של הדמו.

כלומר אני מסכים איתך שכמעט תמיד יש הבדל גיימפלי די משמעותי בין הדמו למשחק, אני פשוט לא מרגיש אותו כרגע אז לא יודע.. או שזה יגיע בקרוב עם עדכון או שהשנה זה לא יקרה.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 30 ספטמבר 2018, 18:17

לא באמת, יש התפתחות בגיימפליי של hellblade או שהכל זה להתאים סימנים, לפתוח שערים וקרבות ארינה קצרים וחד-גוניים? אני רק בהתחלה אבל כבר נמאס. איך קרבות הבוס?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 30 ספטמבר 2018, 18:36

אממ.. יש עוד כמה מכניקות גיימפלי שהמשחק משחק איתן בהמשך, אבל כולן תמיד נשארות מאוד בסיסיות במהות שלהן.
העיקר המובהק של המשחק הזה הוא סביב הסיפור, ה"מסע", והקולות. הוא מתקדם ומתפתח ומציג דברים שונים וחדשים (ואף הופך להיות די אינטנסיבי בחלקו האחרון) אבל כל הההתקדמות שלו מבוססת ישירות על הסיפור, המסע והקולות. מכניקות הגיימפלי (אמנם כאמור מציגות איזה טוויסט מינורי ומרענן אחת לכמה זמן) תמיד נשארות בסיסיות ובצד האחורי של המשחק.

אני מאוד אהבתי אותו כמשחק מיוחד וחוויה חד פעמית, אבל זה בזכות מה שהוא עושה טוב ומיוחד וממש לא בזכות הגיימפלי הרדוד מאוד.
אני גם מאוד ממליץ להמשיך ולשחק בו כי הוא כן מתקדם וממשיך למקומות מעניינים, אבל רק בתנאי שאתה מוכן לשים בצד כל שאיפה לגיימפלי אמיתי ופשוט להתמסר למסע הזה עם כל הקולות בראש.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 ספטמבר 2018, 19:39

...ואוזניות. חובה לדעתי במשחק הזה.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 01 אוקטובר 2018, 15:07

אז כנראה לא אמשיך. אין לי סבלנות למשחקים שבהם האינטראקטיביות/מכינקות/גיימפליי נדחקות לשוליים לטובת העברת סיפור טוב ככל שיהיה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 אוקטובר 2018, 15:32

זה משחק ממש קצר, כך שהסבל שלך לא יימשך בטח עוד יותר משעתיים אם תמשיך (;

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 01 אוקטובר 2018, 19:06

לא כזה קצר.. 7-8 שעות ממה שראיתי. אני הפסקתי לשחק בשנה שעברה אחרי משהו כמו שני בוסים כי לא סבלתי את הקשקוש של הפאטרן מאצ'ינג, אם זה היה באמת סימולטור הליכה עם קרב פעם ב אז מילא.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 03 אוקטובר 2018, 13:44

טוב אז אחרי שהחלטתי ללכת נגד האינטואיציה שלי ולקנות את AC אודיסי בעקבות הביקורות הנהדרות, רצף אירועים מקריים שם את ידיי על עותק פיזי של המשחק לPS4. זה הדיסק היחד שלי לPS4 וכנראה הראשון מאז.. סביבות AC 2 לPS3 :) .
בהתחלה לא ממש זכרתי מה לעשות עם הדבר הפיזי והעגול הזה.. אבל הצד החיובי של העניין הוא שעברתי מלא לצפות למשחק בכלל עד שלשולם, ללקבל אותו די בזול עוד לפני היציאה (מסתבר שאצל חלק מחנויות המשחקים בארץ זה עניין שבשגרה לשחרר משחקים לפני היציאה הרשמית.. לא ידעתי את זה).

בכל מקרה, אם נחזור למשחק.. שיחקתי היום בבוקר לפני שיצאתי מהבית משהו כמו שעה ראשונה של המשחק, ואם לתאר אותו במשפט אחד - הוא פשוט פוצץ לי את הראש.
רגע רגע, אפשר להרגע, אני לא מדבר על איזו איכות יוצאת דופן שמתפוצצת מהמשחק.
שיחקתי בסך הכל שעה ויעבור עוד הרבה זמן עד שבאמת אוכל לחוות דעה מסודרת במשחק כל כך גדול (אבל על פניו - מלבד מערכת הקווסטים שהשתנתה לגמרי - הכל זה כמו אוריג'ין רק טיפה מהודק ומלוטש יותר), אבל יש במשחק הזה אופציה אחת קטנה שלא ידעתי על קיומה אפילו, והיא משנה *לגמרי* את כל חוויית הAC.
ולא, אלו לא הדיאלוגים האופציונלים (שלפי השעה הראשונה בלבד עשויים בצורה טובה להפליא, יותר טוב בהרבה מהורייזן ופחות טוב כצפוי מהוויצר), אלא אופציה שהמשחק שואל אותך בתחילתו - האם לשחק במצב חקירה.
מצב חקירה? מה זה שאלתי את עצמי, אבל התפריט טען שזו הדרך שבה המשחק נועד לשחק ואמרתי בסדר.
משחקי AC תמיד בנו עולמות ענקים, עשירים, היסטוריים, יפייפים.. זו תמיד נקודת החוזק של המשחק (בעיקר באוריג'ן ונראה שגם כאן), אבל AC זה גם משחק שמחזיק לך את היד עם אייקונים כדי ששנייה לא תסתובב בלי לחפש 10 קולקטיבלס חסרי ערך או שפשוט תאבד ותראה את העולם כמו שהוא ולא כאוסף צ'ק ליסטים שצריך לסמן.
אוריג'ין עשה צעד מסויים כשהוריד את המיני מפה, אבל זה לא באמת התחבר עד הסוף. העולם היה מדהים אבל הרבה דברים עדיין משכו אותו אחורה לצדדים הרעים של AC.

מה שמצב החקירה החדש באודיסי עושה הוא לבטל לך את הפוינטר הענק והזוהר שאומר לך כל הזמן לאן ללכת, מה המרחק ואיך להגיע לשם.
אתה מקבל קווסט, בדרך כלל יחד איתו גם כיוון כללי (למשל, דרומית לפסל הגדול של זאוס למרגלות ההר) וזהו, אתה יוצא לעולם ונאבד בו. זה נהדר וזה מרענן ויותר מהכל זה פשוט מרגיש כמו שAC מעולם לא הצליח להרגיש - עולם פתוח מדהים שאפשר וצריך להסתובב ולהאבד בו.
אני כאמור רק ממש בהתחלה, וכרגע ה'חקירה' היא מאוד פשוטה ורק מלמדים אותי עוד את המשחק, אבל לגמרי לא צפיתי את זה שהמשחק ינסה לשנות לגמרי את צורת המשחק מעבר לכמה שינויים השנתיים שתמיד מגיעים בכל יציאה שלו.
אני עוד לא יודע מה המשחק יעשה, אבל הפוטנציאל שנמצא שם בשלב ההכרות איתו הוא הרבה מעל לכל מה שהסדרה הזו הצליחה לעשות גם בהוצאות היותר מוצלחות שלה.
אחרי שעה של משחק אני הרבה, הרבה יותר מצפה להמשיך לשחק משהייתי לפני כן.

לסיום, כמה נקודות קטנות שאפשר לראות מההתחלה:
* המשחק יפייפה, כמו תמיד. אני משחק על הPS4 אמנם אבל זה עולם פתוח עוצר נשימה פשוט.
* הדמות הראשית פשוט נוראית. גם הגבר וגם האישה, פשוט משוחקים בצורה נוראית עם אנימציות כל כך לא קשורות.. בסוף הלכתי עם אלכסיוס (הגבר) רק כי משהו באנימציות תנועה שלו יותר זורם, אבל קשה לי להאמין שזו תהיה דמות זכירה בסדרה הזו.
* בכלל, הדיבוב די לא אחיד. הכתיבה עצמה דווקא משעשעת לעיתים ובהחלט נעימה ומפתיעה (בדרך כלל המשחקים האלו כתובים בצורה באמת נוראית), אבל הגשה בעייתית של חלק מהמדובבים גורמת לזה לפעמים להתמסמס.

זהו, אשחק אולי עוד קצת בערב ובתקווה בסופ"ש יהיה לי זמן באמת לשבת כמו שצריך ולחזור עם רשמים אמיתיים מעבר לפוטנציאל בשלב ההכרות עם המשחק.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 03 אוקטובר 2018, 13:55

מגניב, נשמע קצת כמו morrowind. עשית לי חשק לשחק בו. גם ב-dishonored היתה אפשרות לשחק ללא hud, אבל היו כמה נקודות ספציפיות במשחק שללא hud היה מאוד קשה לדעת לאן אתה אמור ללכת. אז שיחקתי את רובו ללא hud ובנקודות מסוימות מאוד נאלצתי להחזיר אותו. מקווה שבאודיסי הצליחו לצמצם מקרים כאלה למינימום.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 03 אוקטובר 2018, 14:34

InterAl כתב:מגניב, נשמע קצת כמו morrowind. עשית לי חשק לשחק בו. גם ב-dishonored היתה אפשרות לשחק ללא hud, אבל היו כמה נקודות ספציפיות במשחק שללא hud היה מאוד קשה לדעת לאן אתה אמור ללכת. אז שיחקתי את רובו ללא hud ובנקודות מסוימות מאוד נאלצתי להחזיר אותו. מקווה שבאודיסי הצליחו לצמצם מקרים כאלה למינימום.

הHUD קיים והוא זהה לזה של אוריג'ין (כלומר אין מיני מפה אבל כן יש אייקונים, כמובן שאפשר לכבות אותו בכל מקרה ויש כמה 'דרגות' מוצעות של HUD בתפריט) אבל ההבדל הוא שב'מצב חקירה' אין את הפוינטר הגדול והג'יפיאסי שאומר לך לאן ללכת בכל רגע נתון ובמקום זה אתה חוקר קווסטים בצורה 'טבעית'. אם דמות אומרת לך שזה נמצא באי שמזרחית אליך עכשיו, אתה מוזמן ללכת לאי שנמצא מזרחית אליך ולחפש את הקווסט שם, אבל אין שום פוינטר שאוטומטית מקובע בדיוק על הנקודה והמרחק שלך בכל רגע נתון מהמקום שאליו הוא דיבר.

לגבי איך זה יעבוד אני גם מקווה, המשחק גורם לזה להיות מאוד ברור בהתחלה ש'זו הדרך שהוא נועד לשחק בה', ככה שאני מניח שהם לפחות ניסו לגרום לזה לעבוד טוב.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 אוקטובר 2018, 14:36

תודה סטיק, נשמע טוב, אבל זה באמת נשמע עם פוטנציאל לתסכל באמת אם הנקודות ציון מעט עמומות ובמיוחד שמדובר במפה עצומה כל כך.

יש לך פרו אגב?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 אוקטובר 2018, 15:18

נשמע שזלדה מתחיל להשפיע על התעשיה :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 03 אוקטובר 2018, 15:26

נהניתי לקרוא סטיק! אני אשמח אם תוכל לפרט (אחרי שתתקדם בו קצת ובאופן שלא יספיילר יותר מדי :) ) איך הם מתייחסים השנה לכל עניין ה-Modern day והאם יש כאן חזרה לשורשים של AC 1-3 כשזה מגיע לעלילה/גיימפלי.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 03 אוקטובר 2018, 16:04

בלינג, זו אופציה שבכל מקרה אפשר לסמן או לא לסמן בתפריט. המשחק מושך אותך לשחק במצב חקירה ואומר שזו הדרך המועדפת, אבל בלחיצת כפתור אפשר להחזיר את המשחק להיות AC רגיל אם זה מפריע.
זה גם בכל מקרה קורה רק כשהדמות שלך לא יודעת איפה בדיוק מה שהיא מחפשת, למשל לחזור לדבר עם הדמות שנתנה לך את הקווסט בסופו כן יהיה מסומן לך כי כבר היית שם ודיברת איתה.
זה שינוי מבורך בעיקר כי הסדרה הזו סוף סוף מכניסה אפשרויות בחירה שכל שחקן יבחר לטעמו. זו סדרה שמכוונת קודם כל לקהל יעד כמה שיותר עצום ולכן לדוגמה הכל מאוד פשוט - חקירה, קרבות, פלטפורמינג.
כבר באוריג'ין לדוגמה נוספה לראשונה האופציה המבורכת לדרגות קושי בקרבות, ועכשיו גם יש סוג של דרגת קושי לחקירה שפשוט נותנת לך את האפשרות להאבד קצת יותר, ולגלות דברים בצורה קצת יותר אורגנית וטבעית. זה נהדר כי העולם מדהים כמו בכל משחק בסדרה.
וכן, אני משחק על PS4 pro.

פייג', אני יכול רק להגיד שהמשחק ממש נפתח עם קאטסין של הדמות המודרנית נכנסת לאנימוס ואומרת שבעזרת הזכרון הזה הם ימצאו משהו שיעזור למתנקשים לנצח ובלה בלה בלה, ממש וייב של AC 2 מכל הפתיחה הזו :).
לא זכור לי שזה היה ככה באוריג'ן, כי פה לפחות יש הרגשה שאתה בפנים כדי למצוא משהו. אבל איך זה יתפתח אדע רק בהמשךכמובן.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 03 אוקטובר 2018, 16:32

שמעתי בכמה ביקורות של כאלה שסיימו את המשחק שסה"כ יצאו מהאנימוס פעמיים לאורך עשרות השעות של המשחק, ושתיהן ברבע הראשון של המשחק.

אגב," מצב החקירה " הנ"ל קיים גם ב shadow of the tomb raider, והבנתי שגם שם זה מאוד מוסיף.

בנוגע להוראות של "לך דרומה לפסל" וכו', שימו לב שהן לא תמיד מדויקות (תקשיבו לביקורת של acg, הוא מפרט בדיוק על הנקודה הזאת)
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 03 אוקטובר 2018, 16:37

לגבי החלק הראשון שלך קליימן, הייתי מעדיף לא לדעת את זה, אבל לא נורא :)

בקשר להוראות לא מדוייקות, לא יודע.. אני עוד בטוטוריאל תכלס. סתם מרוצה מאוד מהפוטנציאל והfeel המיוחד שיש למשחק הזה מול הסטנדרט של הסדרה.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 03 אוקטובר 2018, 17:31

שמע, המשחק שווה משהו בין 80-100 שעות במצב חקירה... לא התכוונתי לעשות ספוילר, אבל זה נשמע לי די שפיר.. סורי בכל מקרה..

שוב, שווה להקשיב לביקורת של acg, כי הוא היחיד שראיתי/שמעתי שהתייחס לנושא. הוא אומר במפורש שאומרים לך "לך דרומה" וזה בכלל בצפון.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 03 אוקטובר 2018, 17:56

Klayman כתב:שמע, המשחק שווה משהו בין 80-100 שעות במצב חקירה... לא התכוונתי לעשות ספוילר, אבל זה נשמע לי די שפיר.. סורי בכל מקרה..

שוב, שווה להקשיב לביקורת של acg, כי הוא היחיד שראיתי/שמעתי שהתייחס לנושא. הוא אומר במפורש שאומרים לך "לך דרומה" וזה בכלל בצפון.

לא נורא, הכל טוב. שאלו יהיו הספוילרים שלנו :)

כן, שמעתי את הביקורת שלו עכשיו אחרי שאמרת, וזה באמת נשמע הזוי. הוא אומר שלעיתים נדירות הדמויות פשוט נותנות לך פרטים לא נכונים.. זה מוזר מאוד.
מעניין אם זה יתוקן בפאצ' או.. איך בכלל זה קרה. בכל מקרה אם אני אתקע יותר מדי זמן בחיפוש אחר משהו תמיד אפשר להדליק את הפוינטר רק לקווסט אחד.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 04 אוקטובר 2018, 10:13

אני חורש על זינובליד קרוניקל 2
לא כולם יעריכו אותו היום ,כי בגדול מזכיר משחק ps2 רק בhd

גם במשחקיות ,גם בגרפיקה ,גם בדיבוב
אבל יש בו משהו ממכר
הבעיה הגדולה שלי איתו ,זה תיכנון קצת צולעה במשימות צד
לא את כולן אפשר לסיים שמקבלים אותם

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 05 אוקטובר 2018, 18:46

טוב אז אחרי שלושה ימים וכמה שעות טובות עם אודיסי, הדבר הראשון שצריך להגיד עליו, עוד לפני שבכלל מדברים על אם הוא טוב או לא, זה שמדובר במשחק פשוט עצום.
לא סתם משחק גדול או ארוך או עשיר בפרטים, מדובר בקנה מידה שאני לפחות בחיים לא ראיתי במשחק.. יש במשחק הזה כל כך הרבה מערכות שונות שפועלות במקביל, החל מכל מה שהיה באוריג'ין (שגם ככה היה משחק לא קטן, כן?) רק מהודק יותר, מפה פשוט פסיכית בגודלה, מערכת עצומה של קווסטים ושיחות שנלקחה ישירות מהוויצ'ר 3, מערכת שכירי חרב שהיא פשוט גרסה טיפה רזה של מערכת הנמסיס ממורדור, הספינה מAC4, מערכת גיוס שהיא הגרסה הרזה (מאוד הפעם) של מה שהיה בMGS 5, מערכת 'אומות' שבא אפשר לעזור לאתונה או ספרטה לנצח במלחמה על יוון, ואם במקרה כל התוכן צד הזה לא מספיק, המשחק כאילו צוחק על כל משחק AC עד עכשיו ופשוט נותן לך בקמפיין רשימת התנקשויות של משהו כמו 50 מטרות (להבדיל מ.. 6-7 שהיו המרכז של כל משחק?), כאילו אומר לך 'קח את הרשימה גבר, דבר איתי כשתסיים בעוד חודש ונראה מה יקרה'. אמנם לא כל אחת מ50 ההתנקשויות האלו היא 'התנקשות סט פיסס' כזו, אבל.. עדיין..

ועם כל זה, המשחק עשיר בפרטים הקטנים בצורה כמעט הזויה. אני *באמת* לא יודע איך הם עשו את זה. כל אי, כל מחוז וכל עיר מרגישים כמו מקום מיוחד שיש לך מה למצוא בו.
לזכותו של המשחק גם יאמר שהוא לגמרי מבין שאין מצב ששחקן יכול להתמודד על כל המערכות האלו במקביל, ולכן כמעט כולן אופציונליות. אם למשל אתה לא רוצה להתעסק גם עם מערכת הכמעט נמסיס, אפשר תמיד לשלם כסף (שלא חסר) ולהוריד ממך את החוזה. אם לא בא לך להתעסק עם גיוס אויבים למטרות שלך ואין לך כוח להתחיל להתעסק את מי להרוג ואת מי לגייס, לא חייב.. זה פשוט בונוס שנמצא שם. ככה עם כל התוכן צד העצום הזה כמעט, המשחק נותן לך לשחק ולבחור לעצמך את מה שמעניין אותך ולהרכז בו.
גם משימות הצד ממשיכות את הגישה הזו ומאוד בולטות בהבדלים ביניהן, יש משימות מלוח מודעות (כמו הוויצ'ר) שהן פשוט אוסף כמעט אינסופי של משימות פילר, למי שרוצה לשחק רק במשחק הזה לשנה הקרובה או משהו כזה אני מניח, כי זה באמת עצום, אבל מהצד השני יש משימות צד 'משמעותיות' וכמעט תמיד מעניינות ומלוות בבחירה שפשוט מסומנות באייקון מיוחד.
עד עכשיו אני עושה רק אותן ותמיד נמצא ברמה נכונה מול העולם והקמפיין הראשי, ככה שלפחות כרגע בכלל אין צורך לעשות גריינדינג עם משימות פילר מייגעות ורפטטיביות, רק משימות צד מעניינות.

ובתוך כל זה כמובן מתנהל גם הקמפיין הראשי, וכל המערכות שמגיעות מאוריג'ין. גם באספקט הזה המשחק עושה עבודה טובה, התנועה עם או בלי הסוס מרגישה קצת יותר טובה, הטיפוס והפלטפורמינג קלילים מאוד לטוב ולרע, ומערכת הקרב גם היא מרגישה קצת יותר מהודקת ומלטושת (בעיקר מהצד של הAI שנראה שיודע להתמודד איתה יותר טוב), המגן ירד (בלאדבורן בכל הכוח :)) ובמקומו נוסף עץ סקילים אמיתי והרבה יותר גדול ממה שהיה באוריג'ין, כשהמון סקילים הם ממש 'התקפות מיוחדות' עם cooldown וstamina שאפשר להשתמש בהן בקרבות. על הנייר זה לא היה נשמע לי מאוד טוב לפני ששיחקתי אבל האמת שטעיתי, זה מאוד כיף ובעיקר מוסיף להרגשת 'ארגז החול' גם בקרבות ואפשר להתנסות בשילוב בין סקילים שונים כדי להגיע לתוצאות מעניינות.
מעבר לזה גם כל השאר כמעט זהה לאוריג'ין רק פשוט עובד טוב יותר. הloot טוב יותר כי יש הפעם באמת את כל חלקי השריון שאתה צריך להרכיב ולא סתם חליפות ושדרוגים מובנים מראש שאפשר להשיג מצייד. זה שוב מחזיר אותי לאיך שתפסתי את המשחק בהצגה שלו, הוא פשוט נראה על הנייר כמו גרסאת הblood & wine הצבעונית של אוריג'ין, ומשומה אפילו דברים כמו הפונט והתפריטים לא שונו ע"י יוביסופט וזה גרם לו להראות מאוד זהה ולא מושך.
בפועל, אחרי שמשחקים פתאום כל השינויים הקטנים האלו שהמשחק כן הוסיף על אוריג'ין (בלי לדבר על כל המערכות והעולם העצום שלא ידעתי עליהם..) פשוט נותנים למשחק רמת פוליש הרבה יותר גבוהה, ואי אפשר לחזור לשחק באוריג'ין אחרי זה (לא שאני, או כל אחד שכבר סיים את אוריג'ין תכנן לעשות את זה.. אבל בשביל הנקודה :) ).

וכמו שאני מניח שכבר הבנתם מכל המסביב שאמרתי, מעבר לכמות העצומה של התוכן הקיים, גם את מבחן האיכות הוא עובר בהצלחה.
אין באמת מה להגיד, זה פשוט משחק טוב. לא יחסית לAC של השנים האחרונות, לא יחסית ליוביסופט.. זה באמת משחק טוב שפשוט כיף להכנס לעולם שלו ולהאבד בין כל המערכות והדברים שיש בו.
הקמפיין טוב, הסיפור די מעניין והרבה יותר מוצלח מזה של אוריג'ין, ועדיין הדבר הכי מוצלח בו זה פשוט ההסתובבות בעולם החצי מיתולוגי של יוון העתיקה, הפרטים המדהימים שהוכנסו אליו (מצב החקירה החדש, כמו שכבר אמרתי לפני כמה ימים, עובד מצוין ומוסיף הרבה).
קצת קשה להשוות אותו לAC 2 כי כל כך הרבה השתנה מאז, אז אני לא מתכוון לנסות, אבל המשחק הזה מזכיר יותר מכל את AC 4 ואוריג'ין (שני המשחקים שנחשבים תמיד ל'מקום השני' בסדרה) ועם כל זה שמדובר בשני משחקים שאהבתי למרות הבעיות שלהם, אודיסי פשוט הרבה, הרבה יותר מוצלח מהם.
אני אמנם כבר כ 10 שעות בפנים אבל עוד ממש בהתחלה בהתחשב בגודל של המשחק הזה, אז לא אסכם לגמרי עוד אבל לפחות נכון לכרגע, זה משח שאני ממליץ עליו לכל מי שאוהב משחקי ARPG בעולם פתוח ומדהים, עם או בלי קשר להיותו AC, וזה הדבר הכי טוב שבכלל לא חלמתי שאוכל להגיד על המשחק הזה.

*הדבר היחיד שאציין לרעתו זה שהדיבוב של הדמות הראשית זה הדבר הכי מצחיק, מזעזע, נוראי, ולא הגיוני שיצא לי לשמוע במשחק AAA בכזו רמת הפקה בחיים שלי :)
מכירים את הNPC הזה שנמצא בכל עולם פתוח עם שתי שורות שנשמעו כאילו הוקלטו על ידי אב הבית שממש לא רצה להיות שם? אז במשחק הזה זו הדמות הראשית.
באמת, לא יודע איך זה קרה, זה התחיל רע אבל עם הזמן זה כב גובל בהזיה :)
והדמות עצמה דווקא בסדר גמור, גם הכתיבה הרבה מעל הממוצע של הסדרה (אם כי יש כמה רגעים מוזרים בתוך הכמות האדירה של הטקסט שיש במשחק הזה, אבל זה עדיין בסדר) אבל המשחק עצמו של המדובב, פשוט הזיה, נשמע כאילו לא שילמו לו או משהו.
גורם לי קצת להתחרט שלא בחרתי בבחורה, אולי שם המצב יותר טוב (בדקתי רק את ההתחלה לפני שבחרתי ושניהם היו די גרועים, אבל אצל הגבר זה רק הלך והחמיר משם מסתבר), מצד שני אין ספק שזה לפעמים מוסיף עוד קסם למשחק כל כך מלוטש ועצום.. לפחות זה מצחיק.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 05 אוקטובר 2018, 18:58

וואו סטיק,כיף לשמוע שהוא יצא טוב. לפני הרשמים שלך הוא בכלל לא היה על הראדר שלי ועכשיו אני פוזל לכיוונו יותר ויותר..

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 30 אורחים