DrKeo כתב:אני לא חושב שיש פה התיחסות לציון באיזו יראת כבוד מיוחדת, אבל הם תמיד משקפים משהו. לא תמיד זאת איכות המשחק, לפעמים זה התוצר לעומת ההבטחה המקורית, לפעמים זה הייפ, לפעמים זאת אכזבה ממשהו ספציפי וכך הלאה. אבל זה כן משקף משהו, הרי אם היום היה יוצא "הווצ'ר החדש", איזה יורש לווצ'ר 3 או אפילו סתם משחק באותה רמה כמוהו, כנראה שהוא לא היה עומד על 84. אז מעניין אותי מה פגע בו, הרי זה לא היה משחק עם הייפ מיוחד או הבטחות בומבסטיות; אם הוא משחק מטורף באיכות שלו אז הוא היה אמור לחצות את ה-90 בקלות אבל הוא אפילו לא הצליח לעבור את החצי של ה-80.
אני חושב שביקורות ממוספרות זה גם ככה דבר כל כך נזיל שאי אפשר להסתכל על זה בצורה עד כדי כך ספציפית.
אני מבין מה אתה אומר ותכף אתייחס לזה, רק אגיד שאם כבר אז לדעתי אפשר להתייחס למספר באופן יותר חופשי, כלומר נניח להכניס משחקים למועדון ה80, ה85, ה90 וכך הלאה.
כמו שאמרתי, מה ההבדל בין ה84 שלו ל87 של ספיידרמן? הוא אוטומטית יותר טוב? הם משחקים כל כך שונים שמאוד קשה לשפוט אותם בכלל על פי אותה מידה מספרית חסרת ערך, אבל אני יכול להגיד שאני יותר נהנה מאודיסי כרגע, אז מה זה אומר?
ורק עוד נקודה בקשר להייפ לפני שאענה לך, הממוצע 84 שלו עכשיו זהה לממוצע של AC 3, אחד המשחקים היותר מבוקרים כיום בסדרה - המשחק ששוגר במצב הטכני השני הכי גרוע בסדרה (אבל.. באמת שקשה להשתוות ליוניטי) ומשחק שסובל מבעיות פייסינג כל כך נוראיות שאפילו הבמאי שלו אמר לאחרונה שהוא בדיעבד היה משנה את כל המבנה שלו.
אני לא חושב שיש אדם שפוי אחד שלא יגיד לך שמכל בחינה אובייקטיבית אודיסי הוא משחק הרבה, הרבה יותר טוב ממנו. אז מה כן ההבדל? זה היה משחק שיצא עם הייפ מטורף כהמשך האמיתי לAC 2 וכסוף הטרילוגיה אחרי שתי חבילות הרחבה גדולות, וההייפ גרם להרבה מבקרים לפספס רגעית את מה שהפך להיות ברור כשהתפזר האבק - מדובר במשחק לא מאוד טוב (הממוצע 113 של GTA4 הוא גם כן דוגמה טובה).
אפשר לקחת דוגמה הפוכה, נניח.. האורדר 1886. האם זה באמת משחק של 63? לא, מדובר במשחק יפייפה עם ערכי הפקה מדהימים וסטינג יחודי שלחלוטין אפשר להנות ממנו, משחק קצר ונחמד של 75 בעיניי ובעיני רבים. מה קרה? שוב, הייפ מטורף רק הפעם ההייפ קבר אותו.
אז האם העובדה שלאודיסי לא היה הייפ הייתה אמורה לסלול לו את הדרך הקלה ל90 או שדווקא במחסור של הייפ הרבה יותר קשה להגיע לשם?
הנקודה היא שהכל כל כך שרירותי וחסר ערך אמיתי. ברור שיש משהו בביקורות, רק השבוע אני קניתי את אודיסי בזכות הביקורות, אבל אני לא חושב שצריך עד כדי כך להשוות בין משחקים לפי מספרים זהים וקריטריונים זהים כשכל אחד בכלל מנסה משהו אחר לגמרי.
האם למשחק זלדה או מריו שיוצאים אחת לכמה שנים וזה מותג עם תווית קבועה של איכות יש סיכוי גבוה יותר להגיע ל90 בהוצאה הבאה מאשר לAC, ללא קשר ישיר לדקויות עצמן באיכות המוצר? סביר להניח שכן, אבל לא יודע.
בכל מקרה זה לא העניין ולא מה ששאלת, אני גם מאמין שאתה מסכים איתי לפחות במידת מה ורק רציתי להבהיר שמלכתחילה השאלה 'למה רק 84 אם הוא כל כך טוב?' עוברת דרך כל כך הרבה מסננים עד שהיא מגיעה לדקויות האמיתיות של האיכות שאמורות להבדיל בין 85 ל90, שאני לא יודע עד כמה יש בכלל טעם לדון בזה. כלומר אם המשחק היה מקבל 70 אז אולי..
אבל, שאלת ואנסה לענות -
קודם כל המשחק לא ברמה של הוויצ'ר. לא אמרתי את זה וגם לא אגיד את זה, הוויצ'ר 3 הוא משחק הדור שלי (כן, גם אחרי GOW) ואודיסי הוא בהחלט משחק מאוד מהנה ומרשים ועצום ועוד שלל אלמנטים טובים, אבל הוא לא הוויצ'ר.
עכשיו, לשאלה מה מונע ממנו לעשות את קפיצת המדרגה הזו מ85 ל90 שאני חושב שמגיע לו כרגע, בהנחה כמובן שזו לא מריחת יתר (מה שלגמרי הגיוני במשחק כל כך ארוך. אגב אורך, זה מעלה או מוריד ממוצע? מניח שלכל מבקר תשובה משלו.) או פשוט חוסר התקדמות טבעית וטובה של המשחק, דבר שאדע רק בהמשך כי אני עוד לא שם, זה כל אחד מהדברים שהצעתי בהודעה הקודמת.
אבל בעיקר - המשחק לא מצטיין בשום דבר כשאתה מבודד אותו.
כלומר מערכת הקרב בבידוד די בינונית, מערכת השדרוגים בבידוד די בינונית, הספינה בסדר כזה, הפלטפורמינג זה AC לטוב ולרע, מערכת הדיאלוג והבחירות אמנם באמת הפתיע אותי לטובה כי לא ציפיתי אבל היא רק טובה ולא יותר, הנמסיס לייט שיש פה כמובן נעשה טוב יותר במורדור שהתבסס עליה, אני יכול להמשיך ככה שעות.. הכתיבה בסדר, הדיבוב בסדר (חוץ מהדמות הראשית!

), הסיפור בסדר, הבנתם את הרעיון.
הדבר היחיד שבאמת יוצא דופן במשחק הזה זה העולם, הגודל העצום מול תשומת הלב לפרטים הקטנים, וההסתובבות בו.
אני מאוד אוהב את זה, פשוט ככה.. זה כיף לי וזה מעניין אותי ואני אוהב את הסטינג ההיסטורי ואני אוהב את הפרטים הקטנים ואני בצורה הכי פשוטה פשוט מתחבר למה שהמשחק כן עושה בצורה יוצאת דופן.
אבל אם זה לא הטעם של המבקר הספציפי, אז מה נעשה? זה 9 בשבילי, 8.5 בשבילו.
אבל שלא ישמע כאילו אני פתאום מוצא על מה להיות ביקורתי כלפי המשחק, את כל הדברים האלו בדיוק אני יכול להגיד גם על הוויצ'ר 3 שהוא כאמור משחק הדור שלי.
מה יש שם? מערכת קרב בינונית, פלטפורמינג לא קיים, מערכת xp שבורה מהיסוד, מערכת קרפטינג ושיקויים בסדר, עץ סקילים בסדר.. אפשר גם כאן לנתח כל דבר בנפרד ולגלות שמה שיש במשחק זה עולם טוב וכתיבה מצוינת.
ועדיין, זה השילוב של כל המערכות שגורם לשלם להיות הרבה יותר גדול מסך חלקיו.
השאלה היא גם כמובן איך אתה מסתכל על זה, האם המשחק חייב לחדש כדי לשבור מחסום ציון מסוים? כי הוא לא. אולי מספיק שיעשה את מה שהוא עושה מספיק טוב, כי הוא כן.
האם משחק צריך לעשות רק דברים בצורה מצוינת כדי לשבור מחסום ציון מסוים? שוב, הוא לא. אבל הוא כן משלב מצוין המון מערכות שונות שהיה מאוד קשה לראות עובדות כל כך טןב ביחד לפני זה.