נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי DrKeo » 30 אוקטובר 2018, 17:45

אני בטוח שהוא יחצה את ה20 מליון בקלות, מה שבאמת מעניין אותי הוא מה ילך באונליין שלו.
We're just normal men. We're just innocent men

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 31 אוקטובר 2018, 03:41

DrKeo כתב:מונסטר האנטר מכר 10.9 מליון יחידות. סטים ספיי טוען שהמשחק מכר 5-10 מליון יחידות בסטים (חתיכת טווח) כך שאם זה נכון, לפחות חצי מבסיס המשתמשים של המשחק במחשב.

לא הגיוני. המשחק מכר 7.5 מיליון על הקונסולות רק בכמה שבועות הראשונים (סביר להניח שמכר עוד כמה יחידות מאז), זאת הייתה כותרת גדולה בזמנו שזה המשחק הכי מצליח של קאפקום בכל הזמנים וכו'.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 אוקטובר 2018, 09:24

אתה לגמרי צודק. עכשיו שאמרת את זה, חפשתי קצת על המכירות שלו, וראיתי שיש גם נתון של 8.1 מליון מיולי שזה חודש לפני שיצאה גרסת המחשב. בקיצור, steam spy הוא עכשיו ערימה של אשפה בוערת מאז ההגדרות פרטיות החדשות של סטים, אתר שאין לו שמץ מה הולך סביבו ונראה פחות מדוייק מ-VGZ במאות אחוזים. כנראה שגרסת המחשב לא הגיעה עדין ל-2 מליון לפי המספרים האלה והוא טוען 5-10 מליון (שזה גם טווח מגוחך, מה זה 5-10 מליון?).

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 31 אוקטובר 2018, 12:10

גם לי משהו הרגיש מוזר לגבי הנתונים כי זכרתי שגרסאות הקונסולה עוד לפני גרסת ה PC מכרו די מדהים ברמה שכבר אז זה היה המשחק הכי מצליח של קאפקום אי פעם ופתאום בא המחשב ומוסיף אשכרה בין 100 ל 200 אחוז (לפי הסטטיסטיקה המעוותת שלהם)? קצת תמוהה אבל אני רגיל שסטים ספיי זה מדע מדויק ולא ידעתי שחלו שינויים בתוכנה אז לא חשדתי מספיק.

בקיצור RIP סטים ספיי, כזה נתון קובר אותם סופית וחבל, היה נחמד שיש פלטפורמה אחת שהנתונים שלה ככה שקופים אוטומטית ושניתן לדעת כמעט במדויק מה משחק מסויים עשה על המחשב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 אוקטובר 2018, 15:57

כן, הפכו את ההגדרות פרטיות בסטים. כלומר פעם הפרופיל שלך היה פתוח בדיפולט, עכשיו הוא נעול בדיפולט ואם אתה רוצה לעשות אותו פתוח את צריך ללכת להגדרות. מן הסתם רוב האנשים לא הולכים להגדרות כך שבמקום שיהיה לסטים ספיי גישה למסד נתונים של 90% מהמשתמשים בסטים, יש להם עכשיו גישה ל-10% ובעצם כל מה שהם עושים עכשיו זה איזו אנטרפולציה על המעט מידע שיש להם כדי להסיק על הרוב ונראה שהם די נכשלים בזה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 05 נובמבר 2018, 18:34

נחשבו כמה gpu ,
Amd מכרה לסוני ,ולms לקונסולות

לא נחשף לנינטנדו ,שם הם יצרו לגימקיוב ולwii
וwiiu

בכל מיקרה המספרים הם
יותר מ99 מיליון לps4

בערך 88 מיליון לx360

ו36 מיליון לxbox one

להזכיר לכולם פה ,זה לא קונסולות שנימכרו בפועל
רק gpu ,ובמקרה של הps4 וxbo
מין הסתם גם cpu ,כי עם אני זוכר נכון זה מגיע על אותו סיליקון בקונסולות האלו

בכל מיקרה גם עם מורידים קונסולות שלא הגיעו לחנויות ,בגלל תקלות יצור ודברים דומים
האפרש בין הps4 לxbo ענקי

למעשה יש סיכוי לא רע שהns תעבור את מכירות
הxbo בדור הזה ,ותשאיר את ms מאחור

לאומת זאת סוני פשוט מפציצה בדור הזה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 05 נובמבר 2018, 18:40

כן אלו לא בדיוק מספרים מפתיעים וזה די תואם את ההפרש בפועל מינוס פלוס שעומד על יותר מפי 2. דווקא המכירות של מייקרוסופט השתפרו ולפי הדוחות הרבעוניים שלה היא עלתה ברווחים משנה שעברה בצורה יפה אבל קטע שחוזר על עצמו בדור הזה זה שסוני תמיד מפציצה עוד יותר ככה כשגם כשעובר על הוואן רבעון לא רע בכלל סוני מפציצה עד כדי כך שההפרש עדיין איכשהו גדל.

כבר אמרתי בנושא הזה שגם אם סוני כצפוי לא תגיע למספרים של הפס2 אין ספק שהפס4 זו הקונסולה הכי מצליחה שהם יצרו אי פעם מבחינתם.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 05 נובמבר 2018, 21:47

מדברים על מכירות בפועל של 86 מיליון יחידות
הps2 עשתה יותר מ140 מיליון אורך חיים עם אני זוכר נכון
אבל התחרות של הps2 ,היתה חלשה בהרבה
לא בגימקיוב ולא הxbox אורגינלי ,הגיעו ל30 מיליון
אורך חיים

פה הxbo כבר עברה 30 מיליון ,ועם הns עדין לא הגיע לזה ,היא כניראה תעבור בקלות

ואני חושב שיחסית לתקופת הזמן ,הps2
הקונסולה הכי מוצלחת של סוני
גם מבחינת מבחר מישחקים
גם מבחינת לתת כונן dvd ,שהיה ענק לזמנו
גם מבחינת דול שוק 2 כסטנדרט

יש לי ps4 ,ואני ממש לא חושב שזה קפיצה גדולה כמו מהps1 לps2
קונסולה מאוד טובה ,אבל יחסית לתקופת זמן
עם הייתי בוחר 3 ,זה היה
Nes מקום שלישי ,וזה כי אני לא מחשיב קפיצה מהאטרי 2600
אלה מול קונסולות שהיו יותר חזקות מהאטרי 2600
אבל חלשות מהnes
עם הקפיצה היתה מול ה2600 ,אז היה מקום ראשון

אחרי הnes ,הps2

ומקום ראשון ,הsnes

אני פשוט חושב שהsnes ,למרות מיתחרה טובה כמו הגנסיס
הקפיצה המון את התחום קדימה

גימפאד עם 4 כפתורי פנים ,חוץ מעצור ,ואפשרויות
ו2 כפתורי גב ,והכל בעיצוב טוב

קפיצה ענקית באיכות הצליל והגרפיקה

ליקראת הסוף התחלה של מישחקי 3d פוליגנים

התחלת סדרות ענקיות ,כמו מאריו קארט
מאריו rpg
Fifa

ועוד הרבה

הps4 מאוד טובה ,אבל מה הקפיצה הענקית שלה מהps3 ?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 נובמבר 2018, 03:04

אני חושב שהסוויטצ' תעבור את ה-ONE עוד בחגים 2019. כמה כבר חסר לה? הרי כל המכשירי ONE שימכרו בחגים כנראה כבר יוצרו ונכנסים למספר של ה-36 מליון. נינטנדו כנראה תסיים את 2018 עם בערך 26-28 מליון יחידות כך שכל מה שהם יצטרכו לעשות ב-2019 זה למכור 10+ מליון יחידות כדי לעקוף את ה-ONE. נינטנדו תעשה את זה בקלות, ביחוד שבחגים הבאים יש לה פוקימון ראשי.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 06 נובמבר 2018, 07:40

קרירין איך נסחפת עם ההודעה שלך, מדובר פה בת׳רד עסקי, לא אמרתי יותר מוצלחת אלא יותר מצליחה ועם זה קשה להתווכח, סוני עושה המווון כסף מהפס4, בעיקרון החברה חצי בנויה עליה וכל ההצלחה והשיקום של סוני כחברה זה בעיקר בזכות הפלטפורמה הזו.

הפס4 מהיום הראשון יצאה ללא הפסד (לפחות לא משמעותי) ומאז היא מוכרת בערמות עם שירותים נלווים שמכניסים מליארדים, יש בכלל ספק שהפס2 שנמכרה בהפסד משמעותי בשנה הראשונה וללא שירותי אונליין, פלוס וכו׳ עשתה הרבה פחות כסף עבור סוני?

זו הנקודה, הרי סוני גם עושה את המכירות האלה כשהיא מתעקשת לשמור על תג מחיר גבוה, הפס2 בשלב הזה נמכרה במחירי זנות כנגן DVD סופר זול ומשתלם, הם יכלו להגיע בכיף למספרים גבוהים יותר אם היו חותכים במחיר אבל למה להם? הם בעניין של לעשות כמה שיותר כסף לא בלספק תחמושת למלחמות של פאנבואים ברשת.

קיאו מה עם המכירות של הוואן ב 2019? זה נשמע כאילו אתה יוצא מנקודת הנחה שהן ייעצרו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 נובמבר 2018, 09:08

אני לא חושב שהמכירות של הONE ב-2019 יעצרו אבל אני בספק אם מיקרוסופט פתאום תמכור 10 מליון יחידות. ההפרש בין נינטנדו למיקרוסופט בסוף השנה יעמוד על בערך 10 מליון אם לא פחות ואני לגמרי חושב שנינטנדו מסוגלת למכור 10 מליון יחידות יותר ממיקרוסופט.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 06 נובמבר 2018, 10:54

בלינג עם אתה מדבר על רווחים ,אתה כניראה צודק
חשבתי שאתה מתכוון לדברים אחרים

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 נובמבר 2018, 10:08

הטירוף כלפי רד דד 2 נמשך, Take2 הוציאה הודעה שבו היא מכריזה על שליחה לחנויות של כבר יותר מ 17 מליון עותקים מהמשחק :shock:

ב 8 הימים הראשונים רד דד 2 שלח יותר עותקים מב 8 שנים של רד דד הראשון.

ההודעה של T2:

On October 26th, Rockstar Games launched its highly-anticipated Red Dead Redemption 2, the label’s first game built from the ground up for the current console generation. Red Dead Redemption 2 has received outstanding reviews, with numerous critics awarding the title a perfect score. The title is now tied with Grand Theft Auto V as the highest rated title on PlayStation 4 and Xbox One, with a 97 Metacritic score. A massive commercial success, Red Dead Redemption 2 has set numerous records, including achieving the biggest opening weekend in the history of entertainment, with over $725 million in retail sell-through during its first three days. Red Dead Redemption 2 sold-in more units in its first 8 days than the original blockbuster Red Dead Redemption sold in its first 8 years and, as of today, the title has sold-in over 17 million units worldwide.

מה לעזאזל GTA6 הולך לעשות בדור הבא אם יש כזה טירוף כלפי רד דד?

תחשבו על זה, GTA6 לדור הבא איזה עשור אחרי המשחק הקודם עם כל ההייפ הנלווה לכך... זה הולך להיות טירוף גם אם לא יגיעו למספרים של 5 כי אין דרך למכור לאנשים 2 עותקים של אותו המשחק אבל אם רד דד 2 כבר ב 17 מליון אז GTA6 יגיע ל 50 בכיף.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 נובמבר 2018, 11:00

הם לא יגיעו למספרים של 5 והם לא צריכים... וזאת למרות שהם כן הולכים למכור פעמיים את אותו משחק להרבה מאוד אנשים, למה החלטת שאין דרך הפעם?
גם אם יהיה BC מושלם בדור הבא כבר על ההתחלה, אני לא חושב שיתנו את כל השדרוגים הרציניים (אלו שיהיו גם בגירסת הPC) בחינם, ובהחלט צופה טרנד של "אם יש לך את גירסת הדור הקודם ואתה רוצה את השדרוג ל"רימאסטר" של הדור הבא - תשלם 10 דולר". והרבה ישלמו... אולי גם את זה לא יאפשרו וימכרו אותו ב-40-60 דולר פשוט, כמו GTA V, אבל אני חושב שיותר ויותר חברות ינסו את השיטה הזו של שדרוג במחיר נמוך, למי שיש את אותו משחק לדור הקודם באותה החנות, וזה יתפוס, אז גם הם יעשו את זה כדי שלא לצאת חמדנים מדי.

אה רגע, או שדיברת על GTA6 בקטע של למכור פעמיים? :D

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 נובמבר 2018, 14:40

אני חושב ש-RDR2 מוכר ככה דווקא בגלל GTAV, הוא חלק מהגרף עליה שלו. אלה עדין לא המכירות של GTA5 (הוא עשה 29 מליון אחרי 6 שבועות ואני משער שRDR2 עשה את ה17 מליון עותקים מהמשלוח הראשוני?) אבל זה מאוד מרשים ביחס למשחק הראשון, פחות ביחס ל-GTA5.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 נובמבר 2018, 15:06

חחח לא קין כן דיברתי על GTA6 :)

האונליין של RDR2 צריך להיות סנסציה כדי להגיע לסטטוס של ״למכור פעמיים״ גם ללקוחות הדור הבא, אני לא מאמין שזה יקרה בגלל הקונספט עצמו שמוגבל יחסית למה שאפשר לעשות ב GTA אבל נראה.

קיאו, כולה מדובר במשחק עם הסופשבוע הגדול ביותר בתולדות ההיסטוריה הבידורית, נכון זה לא GTA5 אבל זה מאוד מרשים ביחס לכל דבר אחר בעולם הזה פחות או יותר.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 08 נובמבר 2018, 15:14, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 נובמבר 2018, 15:12

אנחנו לא יודעים מה הנתונים של הדיגיטל... מאוד יכול להיות שהוא לא ממש ממש רחוק מGTA V... כי נדמה לי שהנתון הזה שלו כולל דיגיטל.

לגבי האונליין - זה הולך להיות משחק הAAA הראשון שיכלול מצב באטל רויאל, מלבד כמובן COD האחרון. זה לבד יכול לעשות ממנו משהו שונה מאוד, בגלל האופי והעולם הזה, אבל חובת ההוכחה עליהם... אם יהיו זמני טעינה ארוכים שישכחו ממני :/

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 נובמבר 2018, 15:16

לאסקין מדובר בהודעת PR של T2 לגבי המיילסטון שהמשחק עשה, קשה לי להאמין שהם לא ספרו דיגיטל למרות שהנתון מבלבל כי זו שליחה לחנויות ודיגיטלי זה מכירה בפועל לצרכן ככה שיש פה שילוב קצת מוזר ואולי זה לא כולל אבל אני מתקשה להאמין שהם לא ידחפו את המספר הכי גדול שיש להם כרגע לתת להודעת ניצחון שלהם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 נובמבר 2018, 15:23

אף פעם לא שמעתי נתון שמדבר על שליחת עותקים והוא כולל חנויות דיגיטליות (: אבל נחכה ונראה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 נובמבר 2018, 15:35

כתוב שהכותר מכ17 מליון יחידות, לא אם זה נשלח או sold through או לא יודע מה. בגלל ש-T2 אומרת את זה ואני בספק אם היא בקטע של להקטין מההשגים של עצמה, אני אצא בהנחה שזה הנתון SHIPPED לחנויות הפיזיות + המכירות הדיגיטליות. אנחנו יודעים שGTA ו-RDR לא קרובים במכירות כי RDR הכניס ב-3 ימים 750 מליון דולר כשGTAV הכניס כבר ביום הראשון 800 מליון ועוד GTAV חיי בתקופה שקדמה את כל הגרסאות "דיגיטל דלוקס" שעולות 80 ו-100 דולר כך שאפשר לצאת בהנחה שההפרש די גדול במספר העותקים.

אני חושב שתמיד עדיף לחכות לנתוני מכירות של הגל השני, אלה של הגל הראשון הם לפעמים נתון קצת ריק. הגל הראשון הוא SHIPPED לחנויות והנתון הזה אומר רק דבר אחד, כמה חנויות ציפו שהוא ימכור ולכן בנו לעצמן מחסן של עותקים בהתאם. הגל השני כבר מראה שהגל הראשון נמכר ומיצג יותר טוב את הנתוני מכירות האמיתיים. דוגמה טובה היא FO4 שהנתון הראשון שלו היה אסטרונומי, 14 מליון יחידות, ואז שקט תעשייתי במשך שנים כי כנראה שהוא לא הצליח להתרומם הרבה מעל זה אם הוא בכלל הצליח להגיע למספר בסוף.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 נובמבר 2018, 15:40

אה הבנתי... קיצר אתה אשם (:

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 נובמבר 2018, 19:14

DrKeo כתב:כתוב שהכותר מכ17 מליון יחידות, לא אם זה נשלח או sold through או לא יודע מה. בגלל ש-T2 אומרת את זה ואני בספק אם היא בקטע של להקטין מההשגים של עצמה, אני אצא בהנחה שזה הנתון SHIPPED לחנויות הפיזיות + המכירות הדיגיטליות. אנחנו יודעים שGTA ו-RDR לא קרובים במכירות כי RDR הכניס ב-3 ימים 750 מליון דולר כשGTAV הכניס כבר ביום הראשון 800 מליון ועוד GTAV חיי בתקופה שקדמה את כל הגרסאות "דיגיטל דלוקס" שעולות 80 ו-100 דולר כך שאפשר לצאת בהנחה שההפרש די גדול במספר העותקים.

אני חושב שתמיד עדיף לחכות לנתוני מכירות של הגל השני, אלה של הגל הראשון הם לפעמים נתון קצת ריק. הגל הראשון הוא SHIPPED לחנויות והנתון הזה אומר רק דבר אחד, כמה חנויות ציפו שהוא ימכור ולכן בנו לעצמן מחסן של עותקים בהתאם. הגל השני כבר מראה שהגל הראשון נמכר ומיצג יותר טוב את הנתוני מכירות האמיתיים. דוגמה טובה היא FO4 שהנתון הראשון שלו היה אסטרונומי, 14 מליון יחידות, ואז שקט תעשייתי במשך שנים כי כנראה שהוא לא הצליח להתרומם הרבה מעל זה אם הוא בכלל הצליח להגיע למספר בסוף.

לא חושב שזה המקרה המדובר, המשחק שבר שיאים של כל הזמנים גם בחנות הדיגיטלית של סוני, שיאים שהם נטו מכירות ישירות ללקוחות. אין ספק שהוא מכר במספרים אסטרונומים גם לצרכנים ושלא מדובר במקרה של חנויות שמלאות בסטוקים ללא דורש.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 נובמבר 2018, 22:03

אז מסתבר שבאמת Pillars of Eternity 2 היה פלופ די רציני... הם מכרו נכון לספטמבר כנראה רק 110 אלף עותקים... מה שדי מסביר את הרכישה של מיקרוסופט, בטח קיבלו מחיר ממש טוב (;

https://www.dsogaming.com/news/pillars- ... mber-2018/

ממש מקווה שמיקרוסופט יוכלו להחזיר אותם לגדולתם. שוב, תלוי כמה כשרון באמת עדיין יש שם...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 נובמבר 2018, 23:46

זה לא נכון. הרי הייתה הדליפה של הdb של valve לפני כמה חודשים. המשחק היה שבעה שבועות בשוק ולפי המסד נתונים של valve הוא עמד אז על 203,725 עותקים בסטים באותו זמן. בנוסף הוא נמכר גם בפלטפורמות אחרות כמו gog או אוריג׳ן. כלומר המשחק כנראה עומד על מאות אלפים יותר מהנתון שהיוזרים בקישור שהבאת מנחשים.

לא שאלה לא מכירות רעות, הרי המקורי עשה מליונים (רק הגרסת בסיס, לפני הרימסטרים וכו׳, מכרה יותר ממליון), אבל הנתון שלהם לא נכון.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 נובמבר 2018, 17:15

בישיבת משקיעים של אקטיוויז׳ן מנכ״ל אקטיוויז׳ן מודה שדסטיני 2 הוא אכזבה במכירות וזאת הסיבה שהם הפכו אותו לחינם לשבועיים בתקווה שזה יעלה את המכירות של ההרחבה:

“Some of our other franchises, like ‘Destiny,’ are not performing as well as we’d like, and we’re working to accelerate the pace of live operations innovation and improve the speed with which we release new content to keep our players engaged and to provide new opportunities for monetization,”

We have not yet seen the full core re-engage in Destiny, which has kind of led to the underperformance against expectations to date. Some players we think are still in 'wait and see' mode. If you're in, you're deeply engaged. If you're not, we're hoping now's the time to bring players back in and win them back.

בנוסף, למרות שמחלקים את דסטיני בכל מקום אפשרי (ps+, בהאמבל באנדל, עכשיו בחינם בbn) מסתבר שגם ההרחבה פורסייקן לא עמדה בציפיות:
While forsaken is a high-quality expansion with strong engagement and new modes of play, it did not achieve our commercial expectations, And there is still work to do to fully re-engage the core Destiny fanbase."

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 36 אורחים