נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Kazz
Veteran

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי Kazz » 02 נובמבר 2018, 13:24

זה אינטרס של הצרכן שיהיה איזון בין טובת הצרכן לטובת היצרן. יחס אופטימלי ולא מקסימלי.

ברור שבת'סדה יכולה למכור מפחות רק דרך האתר שלה. אין שום דבר שמונע זאת ממנה. לבת'סדה גם אין בעיה להשלים עם זה שרוב האנשים יקנו מפתח לפולאאוט 76 דרך GMG או CDKEYS ולא ישירות דרכם כך שהם בכל זאת מאבדים הכנסה פר עותק. זו דו-פרצופיות.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 02 נובמבר 2018, 14:08

Kazz כתב:זה אינטרס של הצרכן שיהיה איזון בין טובת הצרכן לטובת היצרן. יחס אופטימלי ולא מקסימלי.

ברור שבת'סדה יכולה למכור מפחות רק דרך האתר שלה. אין שום דבר שמונע זאת ממנה. לבת'סדה גם אין בעיה להשלים עם זה שרוב האנשים יקנו מפתח לפולאאוט 76 דרך GMG או CDKEYS ולא ישירות דרכם כך שהם בכל זאת מאבדים הכנסה פר עותק. זו דו-פרצופיות.

טובת היצרן היא טובת הצרכן. הייצור קודם לצריכה, בלי ייצור אין צריכה, ולכן צריכים לחזק את היצרנים ככל שרק ניתן.

לגבי מפתחות, עד כמה שאני יודע, בת׳סדה לא יכולה למכור מפתחות סטים ובמקביל למנוע מהחנות של סטים למכור אותו בעצמה. אני לא חושב שיש איזשהו משחק בסטים שלא נמכר בחנות, אבל אשמח אם תוכל להביא מקור שמוכיח שאני טועה.

לגבי GMG/CDKeys, הם לא מאבדים שם 30% פר עותק.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 נובמבר 2018, 14:32

על מה אני כתבתי ועל מה אתה הגבת...
אני צחקתי על ההגדרה שלך ל״תחרות״... אתה חושב שאם יש תחרות אז תמיד, בכל מקרה שהוא, אתה תקבל את הטוב ביותר, ואם לא? אז אין תחרות או שהיא לא שווה שום דבר, לא תורמת כלום. זה שוב אותו דפוס של ״מגיע לי״ שיש לך עם לוט בוקס ודברים אחרים...

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 02 נובמבר 2018, 15:58

InterAl כתב:טובת היצרן היא טובת הצרכן. הייצור קודם לצריכה, בלי ייצור אין צריכה, ולכן צריכים לחזק את היצרנים ככל שרק ניתן.

לגבי מפתחות, עד כמה שאני יודע, בת׳סדה לא יכולה למכור מפתחות סטים ובמקביל למנוע מהחנות של סטים למכור אותו בעצמה. אני לא חושב שיש איזשהו משחק בסטים שלא נמכר בחנות, אבל אשמח אם תוכל להביא מקור שמוכיח שאני טועה.

לגבי GMG/CDKeys, הם לא מאבדים שם 30% פר עותק.

טובת היצרן לא צריכה לבוא על חשבון טובת הצרכן באופן כה מובהק. אתה מוזמן לקנות את הגרסה הכי יקרה של המשחק וגם לשלוח להם צ'ק בעוד שלאחרים תהיה האפשרות לקנות דרך הקליינט שהם מעדיפים. טובת היצרן היא גם לא ספק למכור פחות עותקים של המשחק או לייצר התנסויות שליליות סביב המשחק שיעלו במכירות כי הם מתעקשים להשתמש בקליינט נחות.

לגבי GMG זה אותו עקרון. הם תמיד מציגים את זה כעניין של להנות מ 100% של הכסף אבל תמיד 'שוכחים' שהם ממשיכים לתת נתח לאתרי צד שלישי. לא ראיתי אף חברה אומרת שאם ואלב יורידו את האחוז שהם לוקחים אז המשחק ישוגר גם שם.

הידיעה שלך לגבי המפתחות היא על בסיס מה? בכל אופן האתר לא מציין באופן מפורש כך או אחרת אז לא יודע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 נובמבר 2018, 17:24

אם יש לך קליינט משלך ופרנצ'ייז סופר חזק שיקנו אותו לא משנה מה, זה טפשי לשגר בסטים. להעלות רווחים ב-43% זה לא צחוק, זה מטורף לגמרי. סטים הוא לא איזה אלוהים, הוא קליינט שאם לא היה לו את הבסיס משתמשים העצום שלו אז לא היה לו שום יתרון על רוב הקליינטים שקיימים היום.

אתה זה שתמיד רק מתלונן על DLC ולוט בוקסס ושות', כל מני שיטות שמפיצות עושות כדי להגדיל רווחים ולכסות עלויות. אז דווקא אתה נגד קליינטים של מפיצות? כשזה מעלה את הרווחיות שלהם ב-43%? די נו, זה רק בריא לתעשיה.

כן ברור, חלק מהמפיצות יהיו עם קליינט לא להיט במיוחד. אבל למשל באטלנט או אוריג'ן? הם שני קליינטים פשוט מעולים. לכל קליינט יש את החסרונות שלו, נגיד בסטים כבר אי אפשר לראות את הCD KEY של רוב המשחקים, התמיכה הטכנית שלהם מזעזעת, העיצוב וה-UI הם ענתיקות, יש עדכון כל 3 דקות וזאת אחת מחנויות האונליין הכי יקרות בשוק. אז להתחיל לחפש בעיות זה אפשרי בכל קליינט, אבל העובדה שT2 עשתה 43% יותר כסף כשקניתי את GTAV לסושיאל קלאב (אולי הקליינט הכי גרוע מכולם) במקום בסטים, זה לא עלה לי שקל נוסף והם עשו הרבה יותר כסף.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 נובמבר 2018, 18:05

חשוב לציין גם שזה עניין של זמן, גם GOG Galaxy היה די קקי בהתחלה, גם Uplay ו-Origin, אבל ככל שהפכו להיות פופולריות יותר כך הן השתפרו, והתחילו להוציא משחקים בבלעדיות.
יכול להיות שבת׳זדה מיהרה קצת והלכה על בלעדיות בקליינט שאינו בשל, אבל זה לא מוכיח שום דבר על ״תחרות״, וזה יכול רק לפגוע בהם, וכמה שיפגעו יותר - כך גם יאלצו לתקן בדחיפות יותר, כי יש במשחק עצום של משחקים ולא מעט קליינטים, שכולם מתחרים בסוף על הזמן והכסף של הגיימרים, שהוא מוגבל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 נובמבר 2018, 18:55

זוכרים את סטים בהתחלה? קטסטרופה נוראית. לוקח זמן ליצב את המערכות האלה ובסוף כל מפיצה גדולה תוציא את רוב התוכן הגדול לפלטפורמה משלה וכל הפלטפורמות יהיו אחלה.

הבעיה של רובנו היא שרוב הספריה שלנו בסטים. אם רוב הספריה שלנו הייתה באוריג׳ן היית שומע בכי שמשחק על קליינט שהוא לא אוריג׳ן.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 נובמבר 2018, 19:35

בליזקון מתחיל ברגעים אלו ממש... בטח יהיו מלא הכרזות בעיקר לאוברוואץ׳, וקצת להארת׳סטון, hots ו-wow.
אבל אני ממש מקווה שהשמועות נכונות ונקבל טיזר של דיאבלו 4 (:
הפאנל הראשון מתחיל עוד שעה אני חושב, והוא של דיאבלו, אני מקווה שלא הרחבה נוספת של 3, למרות שזו אפשרות סבירה עכשיו שגירסת הסוויץ׳ יצאה, וזה כסף קל ודרך טובה למשוך קהל שכבר חרש עליו בחזרה או לרכוש את גירסת הסוויץ׳

עריכה:
אה כן, ודסטיני 2 (:
שכמו שכתבו כבר בת׳רד המבצעים - הוא בחינם עכשיו במחשב
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 02 נובמבר 2018, 20:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 02 נובמבר 2018, 20:24

איך הגעת לעלייה של 43% ברווחים? ומה אכפת לי הרצון של בת'סדה למקסם רווחים כשזה בא על חשבון השחקן? אל תדאג, זה משחק אונליין. הם הולכים לעשות לו מוניטיזציה נוספת בקלות.
אני לא נגד נגד קליינטים נוספים. אני נגד חברות שמגבילות את מכירת המשחק שלהם לקליינט גרוע שלא מציע שבריר מה שקליינטים מבוססים הציעו לפני 5 שנים ויותר.

מספיק עם הטיעונים הלא כנים. להגיד ש 'אם לא היה לו את הבסיס משתמשים העצום שלו אז לא היה לו שום יתרון על רוב הקליינטים שקיימים היום.' זו שטות גמורה שאתה לא באמת מאמין לה. העובדות מדברות ואני לא צריך למנות את כל הדברים שסטים מציעה לשחקן ולמפתח שכל השאר לא.

למה לשרבב את T2 או יוביסופט לדיון? מספיק להיות לא כנים. יוביסופט וT2 מוכרים את המשחקים שלהם *גם* דרך סטים. אז אם אתה אומר שזה הטיס את הרווחיות שלהם אז אחלה. שגם בת'סדה תמכור גם פה וגם שם.

באטלנט קליינט מצויין שעושה region-lock לרשימות חברים? אין לו שבריר הפיצ'רים שסטים מציעה וגם אין להם כוונה לשפר אותם. אבל כן, לפחות את הבסיס הוא עושה טוב ולר מחרבן במכנסיים כמו קליינטים אחרים.

חח לאסקין. מנסה לסובב קליינט חרא כדבר חיובי. 'אם הוא חרא אז הם ישפרו אותו בדחיפות'. ובנתיים השחקנים מקבלים חרא חווייה.

זוכרים את סטים בהתחלה? פרוייקט ללא תקדים שאף אחד אחר לא ניסה לעשות עד שואלב הרימו את הכפפה. המוצר שלך נשפט לפי מה שקיים בשוק. אתה צריך להתחרות במה שקיים עכשיו בשוק ולא לפי מה שבא לך. כן, אני בהחלט רואה איך אוריג'ין וחנות חלונות 'השתפרו' מאז השקתן.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 נובמבר 2018, 20:28

כן, בינתיים יש חבלי לידה. הו לא! למי שזה מפריע - שלא יקנה את המשחק. אני לא אקנה אותו, לא בגלל זה אבל בכל זאת...
ואני ממש לא חושב שזה שהקליינט שלהם חרא זה משהו חיובי (ואני גם לא באמת נכנס לפרטים כי עד אלדר סקרולס הבא בטח לא אקנה שום משחק שלהם), זה שלילי, וכמו שאני החרמתי את Uplay במשך איזה שלוש שנים, ככה אחרים יכולים לעשות להם. לא מבין מה הביג דיל פה... יש להם עכשיו הרבה יותר לחץ לשפר ולהשקיע את הרווחים הגדולים יותר פר יחידה, בשיפור ותיקון השיט שלהם, כי אנשים באמת לא יקנו אם יש בעיות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 נובמבר 2018, 01:29

Kazz כתב:איך הגעת לעלייה של 43% ברווחים? ומה אכפת לי הרצון של בת'סדה למקסם רווחים כשזה בא על חשבון השחקן? אל תדאג, זה משחק אונליין. הם הולכים לעשות לו מוניטיזציה נוספת בקלות.
אני לא נגד נגד קליינטים נוספים. אני נגד חברות שמגבילות את מכירת המשחק שלהם לקליינט גרוע שלא מציע שבריר מה שקליינטים מבוססים הציעו לפני 5 שנים ויותר.

מספיק עם הטיעונים הלא כנים. להגיד ש 'אם לא היה לו את הבסיס משתמשים העצום שלו אז לא היה לו שום יתרון על רוב הקליינטים שקיימים היום.' זו שטות גמורה שאתה לא באמת מאמין לה. העובדות מדברות ואני לא צריך למנות את כל הדברים שסטים מציעה לשחקן ולמפתח שכל השאר לא.

למה לשרבב את T2 או יוביסופט לדיון? מספיק להיות לא כנים. יוביסופט וT2 מוכרים את המשחקים שלהם *גם* דרך סטים. אז אם אתה אומר שזה הטיס את הרווחיות שלהם אז אחלה. שגם בת'סדה תמכור גם פה וגם שם.

באטלנט קליינט מצויין שעושה region-lock לרשימות חברים? אין לו שבריר הפיצ'רים שסטים מציעה וגם אין להם כוונה לשפר אותם. אבל כן, לפחות את הבסיס הוא עושה טוב ולר מחרבן במכנסיים כמו קליינטים אחרים.

חח לאסקין. מנסה לסובב קליינט חרא כדבר חיובי. 'אם הוא חרא אז הם ישפרו אותו בדחיפות'. ובנתיים השחקנים מקבלים חרא חווייה.

זוכרים את סטים בהתחלה? פרוייקט ללא תקדים שאף אחד אחר לא ניסה לעשות עד שואלב הרימו את הכפפה. המוצר שלך נשפט לפי מה שקיים בשוק. אתה צריך להתחרות במה שקיים עכשיו בשוק ולא לפי מה שבא לך. כן, אני בהחלט רואה איך אוריג'ין וחנות חלונות 'השתפרו' מאז השקתן.

איך הגעתי ל-43%? סטים לוקחים 30% מהרווחים, כלומר 60$ הופך ל-42$ שהמפיצה מכניסה. אם המפיצה מרוויחה את כל ה60$, היא מרוויח 18$ יותר מ-42$, זה 43% יותר הכנסות.

ולמי יש קלייאנט גרוע היום אגב? לכמה חברות בודדות? UPLAY סבבה לגמרי היום, ORIGIN מצויין, BN מצויין ומדובר בשלושת המפיצות הכי גדולות היום. בת'זדה? הם יגיעו לשם, יש חבלי לידה ועוד כמה שנים תראה את כל המשחקים שלהם בלעדיים לקליינט שלהם שיהיה סבבה לגמרי.

אני מבין את הפחד שלך, אתה מפחד שוולוו כבר לא עושים משחקים, נכשלו ב-VR ועכשיו גם ינטשו את סטים? אני דווקא בעד, אולי אם הם ירדו מהתחת שלהם מהכסף חינם שהם מקבלים כל היום הם אשכרה יצטרכו לפתח משחקים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 נובמבר 2018, 02:39

אנליסטים חוזים שמחירי ה-SSD יתרסקו ב-2019 ל-8 סנט פר גיגה. כלומר 82$ ל-SSD של 1TB. מחירים מטורפים. בנוסף סדרה 1000 של NVIDIA כבר לא מיוצרת חודשים ונראה שהמלאי של כרטיסים כמו ה-1080TI מתחיל להתדלדל, כלומר עוד מעט לא יהיה אפשר להשיג יותר 1080TI חדש בחנויות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 נובמבר 2018, 14:23

מסתבר שאינטל גונבת המון כישרון מ-AMD בשביל מחלקת ה-GPU הדסקרטי שלה. לא מעט אנשי פתח עברו לשם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 נובמבר 2018, 14:44

מבחינתי זה דבר סביר... גם כי אני רוצה תחרות ישירה יותר בין השלושה, וחלק מזה זה גניבת עובדים, לא יעזור :) וגם כי אולי AMD עכשיו ישיגו אנשים קצת יותר טובים בתחום... אמנם NVIDIA באמת חברה מאוד ייחודית מבחינת ההתפתחות שלה לאורך העשור האחרון, אבל עדיין - AMD צריכים איזה רענון, דחוף.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 נובמבר 2018, 15:58

אני חשבתי שהם יגנבו דווקא מNVIDIA. כאילו הארכיטקטורה של AMD לא נמצאת במצב יחסית רע כבר היום, זה מה שהיה חסר להם, כישרון שנוטש. אבל מי יודע, AMD תמיד המרו על הליך יצור קטן יותר מ-NVIDIA ולהיות זאת שקופצת עליו הכי מוקדם, אולי עם 7NM זה ישתלם להם כי בתאוריה VEGA 64 ב-7NM יצליח להביא ביצועים שנעים בין ה-2080 ל-2080TI ואולי להשאר בטווח מחירים שסובב את ה-500$. כלומר מוצר שכזה יכול להעיר קצת את השוק אבל אין ספק שמה שבאמת יעיר אותו הוא הכניסה של אינטל עוד שנתיים, בתנאי שהם באמת מפתחים משהו טוב.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 04 נובמבר 2018, 16:22

שמועות ודיבורים על אינטל ניכנסת לתחום כרטיסי המסך קור ,יש כבר המון זמן
וכבר שנים שזה לא באמת יוצא לפועל

גם דיבורים על עוד שנתיים ,זה מאוד רחוק בתחומים האלו
בינתים יצרניות של מעבדי arm
קופצות גם ביכולות של הcpu וגם ביכולות הgpu
ברמה הגבוה ביותר ,כבר הגענו למכשירים ביכולות גרפיות של הxbox one הרגיל ,כמו באיפד פרו החדש
וזה במכשיר נייד ודק ,בלי צריכת חשמל קרובה לpc רגיל

אינטל עם היתה באמת רוצה ,היתה יכולה לקנות יצרנית שבבי גרפיקה
חוץ מהנווידה וamd ,יש עוד חברות ,שאומנם לא פועלות היום בpc ,אבל בתאוריה היו יכולות ליצר ביחד עם אינטל ,כרטיסי גרפיקה לpc

אני פשוט ממש לא בטוח שזה התוכנית העיסקית של אינטל
הרוב הגדול של הלקוחות שלה ,מרוצה מכרטיס מסך ob ,ולא צריך יותר מזה

הרוב לא גימרים ,או מקצוענים שצריכים כרטיס מסך חזק
פקיד פשוט לא צריך 2800 במחשב
Ob של אינטל יספיק לו לגמרי לאופיס

ככה שלא יודע כמה אינטל מכוונת לשם
עם הייתי בכיר באינטל ,היתי מכוון לתחרות חזקה בarm

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 נובמבר 2018, 16:31

הם הכריזו בערך רשמית שהם נכנסים לזה ב-2020... זו רעידת אדמה בתחום, אני לא מבין למה אתה כל כך סקפטי.
ואין עוד חברות בתחום באמת, אין להם חברה מעניינת לרכוש ששווה את זה כיום, יש דואופול כבר איזה 20 שנה, יש להם כל כך הרבה נסיון בתחום שזה הזוי שרק עכשיו הם נזכרו, וחובת ההוכחה עליהם, ואנחנו לא יודעים אם הם מכוונים באמת להתחרות בhigh end, אבל הפוטנציאל שלנו הלקוחות ״להרוויח״ מכל הסיפור הזה ולו רק דרך ירידת מחיר משמעותית - הוא כמעט וודאי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 נובמבר 2018, 16:37

לא ברור לי מה יצרניות סלולר קשורות, אתה מדבר על אפל והטענה שלהם שהאייפד פרו החדש מריץ משחקים כמו ה-S? אני אזכיר לך שה-S הייתה מכשיר חלש לפני5 שנים, לא בדיוק מפתיע שמכשיר ARM ב-2018 מצליח להדביק את הביצועים שלה. אבל עם כל הכבוד לאפל שמצליחים להתחרות גרפית בקונסולה של 1.3TFLOPS, אני חושב שאתה צריך לזכור שאנחנו מרחק יריקה מכרטיס VEGA עם בערך 16-18TFLOPS כך שאין פה אפילו תחרות, אנחנו מדברים על פי 15 יותר ביצועים מהאייפד החדש מה שאומר שאפילו הכרטיס הכי LOW END של AMD שנה הבאה כנראה יקרע לאייפד פרו את הצורה. או במילים אחרות, איך זה קשור בכלל בדיון על אינטל שנכנסת לתחום ה-GPU הדסקרטי?

אני מאחל להם בהצלחה ענקית, AMD לא מצליחה להתחרות עם NVIDIA כבר שנים (למרות שבתקווה קפיצה על 7NM שהוא הפרש ענקי מ-14NM של VEGA יכול לכסות על הארכיטקטורה הנוראית של AMD ולעשות אותם שוב מוביל שוק) ולראות שחקן חדש נכנס לשוק שבו לא היו שלוש יצרניות כרטיסי מסך גדולות כבר 15 שנים זה נהדר.

אגב, RTX מראה שNVIDIA די ישנה כרגע ואם AMD יצליחו להביא תחרות אמיתית עם VEGA 7NM, זה יכול להיות מרתק ו-NVIDIA אולי תתפס עם המכנסיים למטה. השאלה היא האם NVIDIA מסוגלת לוותר על המיתוג RTX כדי להשקיע 100% מהסיליקון בביצועי רסטוריזציה ולנסות להתחרות בחזרה או לחילופין פשוט להוריד מחירים. המחירים של ה-RTX הם מטורפים לגמרי כשפעם דיודה בגודל של ה-2070 הם היו מוכרים ב-300$ ועכשיו זה 500-600 דולר, כמעט פי 2. כלומר יש ל-NVIDIA המון מרווח לאיפה לרדת במחיר אבל בשנים האחרונות פשוט לא נתנו להם סיבה לרדת.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 נובמבר 2018, 17:08

הם לא צריכים לוותר על ה-RTX, הם יכולים להשאיר אותו למי שמעוניין בזה, ובמקביל להמשך GTX באותה סדרה שיהיה ללא החומרה של RT.
הם מנסים לדחוף את זה אז לא נותנים אופציות, וזה משהו שהם יכולים להרשות לעצמם כשאין תחרות קשה, אבל אם הם פתאום לא יהיו הכי מהירים בקטגוריה הכתר יעבור מיד, כל מה שמעניין אותנו זה bang for buck, או לפחות את רובנו המכריע. אלא אם כמובן יש עניין של דרייברים או פיצ׳רים בלעדיים... אבל זה צריך להיות ממש משמעותי כדי לשנות. בכל מקרה כניסה של מתחרה שלישית ממש מרגשת אותי, אין בזה שום מינוסים, אפשר רק להרוויח מזה, ואני כל כך שמח שזה יקרה בדיוק בשנה שאני גם ככה מתכנן לקנות מחשב חדש :D

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 נובמבר 2018, 18:26

Laskin כתב:הם לא צריכים לוותר על ה-RTX, הם יכולים להשאיר אותו למי שמעוניין בזה, ובמקביל להמשך GTX באותה סדרה שיהיה ללא החומרה של RT.
הם מנסים לדחוף את זה אז לא נותנים אופציות, וזה משהו שהם יכולים להרשות לעצמם כשאין תחרות קשה, אבל אם הם פתאום לא יהיו הכי מהירים בקטגוריה הכתר יעבור מיד, כל מה שמעניין אותנו זה bang for buck, או לפחות את רובנו המכריע. אלא אם כמובן יש עניין של דרייברים או פיצ׳רים בלעדיים... אבל זה צריך להיות ממש משמעותי כדי לשנות. בכל מקרה כניסה של מתחרה שלישית ממש מרגשת אותי, אין בזה שום מינוסים, אפשר רק להרוויח מזה, ואני כל כך שמח שזה יקרה בדיוק בשנה שאני גם ככה מתכנן לקנות מחשב חדש :D

כן, ברור שזאת הכוונה, לעשות סדרת GTX במקביל ל-RTX שתשקיע את כל הסיליקון בביצועים למשחקים ולא בפיצ'רים איזוטרים כמו RT או AI.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 04 נובמבר 2018, 22:32

DrKeo כתב:
איך הגעתי ל-43%? סטים לוקחים 30% מהרווחים, כלומר 60$ הופך ל-42$ שהמפיצה מכניסה. אם המפיצה מרוויחה את כל ה60$, היא מרוויח 18$ יותר מ-42$, זה 43% יותר הכנסות.

ולמי יש קלייאנט גרוע היום אגב? לכמה חברות בודדות? UPLAY סבבה לגמרי היום, ORIGIN מצויין, BN מצויין ומדובר בשלושת המפיצות הכי גדולות היום. בת'זדה? הם יגיעו לשם, יש חבלי לידה ועוד כמה שנים תראה את כל המשחקים שלהם בלעדיים לקליינט שלהם שיהיה סבבה לגמרי.

אני מבין את הפחד שלך, אתה מפחד שוולוו כבר לא עושים משחקים, נכשלו ב-VR ועכשיו גם ינטשו את סטים? אני דווקא בעד, אולי אם הם ירדו מהתחת שלהם מהכסף חינם שהם מקבלים כל היום הם אשכרה יצטרכו לפתח משחקים.

אם ההגדרה שלך לקליינט מצויין זה הבסיס של הבסיס אז יופי. הם עדיין מפגרים הרחק מאחור בערך שהם נותנים לשחקן ולמפתח כאחד. ואין להם שום תמריץ לשפר את זה כאשר הם משתמשים במשחקים כ'בני ערובה' ואתה מוחא להם כפיים. כשאתה לא יכול להתחרות אז אתה לא משאיר ברירה. כשאתה בוטח במוצר שלך (או סתם לא מתעקש לדחוף קליינט במחיר אי שביעות רצון משחקנים) אז אין לך בעיה להציע את המשחק בכמה מקומות. יוביסופט לא עושים משהו מיוחד עם הקליינט שלהם אבל הם עדיין מקבלים נתח נאה מאוד בתקופת השיגור של המשחקים שלהם 'למרות' שאפשר לקנות גם דרך סטים.

ואני עדיין מחכה לראות את השיפור אצל החנות של מיקרוסופט.

לפסקה האחרונה אני כמובן לא אגיב. מדאיג שגם אתה נדבק בקו טיעונים מגוחך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 נובמבר 2018, 01:04

סטים בהחלט נותנת למפתחים הרבה כלים, אבל הקליינט שלהם? לא ממש. סטים בסדר, לא הרגשתי שינוי משמעותי בסטים כבר 10 שנים. אף אחד לא נעול לשום מקום, אם הקליינט של חברה מסויימת גרוע אז אל תקנה את המשחק שקשור אליו. אם המכירות שלהם ירדו אז הם יראו שלא שווה להם לעשות את המשחק בלעדי לחנות שלהם. הבעיה? שרוב הקליינטים סבבה לגמרי.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 05 נובמבר 2018, 04:24

לא נראה לי שהחברות מנסות להתחרות בסטים.. לא רואה את בת'זדה או בליזארד מחזרות אחרי מפתחי אינדי שיפרסמו את המשחקים אצלן...כך שלומר "כשאתה לא יכול להתחרות אז אתה לא משאיר ברירה", זו אמירה לא כנה... החברות האלה סה"כ רוצות יותר כסף מכל מכירה. מאוד פשוט.. אין להן שום צורך לשלם לואלב על שירותי הפצה באינטרנט, כשבסופו של דבר לא מדובר במדע טילים.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 נובמבר 2018, 09:03

וכנ"ל על כלים למפתחים, הרי המפיצה בעצמה היא המפתחת. אז אם הקליינט סבבה וכלים למפתחים או צד ג' לא רלוונטי אז אין ממש בעיה. הבעיה קיימת רק כשהקליינט גרוע אבל מעבר ל-GTAV לא ממש יצא לי להתקל בקליינט באמת גרוע. מצד שני גם כשקונים את GTAV בסטים עדין צריך לעבור דרך הקליינט הגרוע שלהם.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 05 נובמבר 2018, 11:40

Klayman כתב:לא נראה לי שהחברות מנסות להתחרות בסטים.. לא רואה את בת'זדה או בליזארד מחזרות אחרי מפתחי אינדי שיפרסמו את המשחקים אצלן...כך שלומר "כשאתה לא יכול להתחרות אז אתה לא משאיר ברירה", זו אמירה לא כנה... החברות האלה סה"כ רוצות יותר כסף מכל מכירה. מאוד פשוט.. אין להן שום צורך לשלם לואלב על שירותי הפצה באינטרנט, כשבסופו של דבר לא מדובר במדע טילים.

חברה עסקית עם משאבים שלא שואפת לחסל כל תלות אפשרית בסטים לטובת הגדלת הרווחים שלה היא חברה עסקית גרועה, אין שום סיבה שמפיצה גדולה תתן לוואלב העלוקה חתיכה מהעוגה שלהם רק בגלל פלטפורמה דיגיטלית שזה בסכ״ה פתרון תוכנתי וירטואלי שכל חברה עם משאבים יכולה לפתח בעצמה, בתכלס כל עסק קקיוני בכל תחום פותח לעצמו פלטפורמה שכזו אז המחשבה שענקית כמו בת׳סדה צריכה לחלק לוואלב חלק מהרווחים על השקעות עתק שהוציאה על פיתוח ופרסום המשחקים שלה הוא רעיון מגוחך שאני כמנכ״ל הייתי שואף לחסל כמה שיותר מהר ובצדק.

אנחנו לא מדברים פה על חנויות ריטייל פיזיות ששם באמת מגיע לכל העוסקים בדבר חלק מה cut כי הם עוסקים בתחום שונה ומורכב הרבה יותר מתחום ההתמחות של החברות המפיצות, תחום עם המון כאב ראש לוגיסטי ועם סיכון רב שיכול לחסל חברה במידה ונכשלת להרים משהו כזה משל עצמך. וואלב היא גם לא סוני/נינטנדו/מייקרוסופט שמשקיעות הון עתק בפלטפורמות שלהן, במחקר, ביצור והפצה ופרסום ברמה שאם זה כושל אז שוב, יכולות ״לפשוט רגל״ (במקרה הזה זה אומר הפסדים של מליארדים ויציאה מהתחום הספציפי הזה ולא באמת שהחברות יסגרו אבל עדיין), גם פה על השם שהן בנו ועל הסיכון הרב שלוקחות מגיע להן חלק מסויים כנראה (זה דיבייט יותר פתוח), אבל וואלב? יש ספק שעבור מפיצות גדולות היא נטו עלוקה?

אני אשמח שעוד ועוד מפיצות גדולות ינטשו את הספינה הזו וישאפו כמו כל חברה עסקית נורמלית לצמצם לאפס כל תלות שלהם בחנות הזו עד שהמים יגיעו לצוואר של גייב נואל ולראשונה מזה שנים הוא אשכרה ישב ויתחיל לעבוד במשהו :)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 34 אורחים