DrKeo כתב:סטים בהחלט נותנת למפתחים הרבה כלים, אבל הקליינט שלהם? לא ממש. סטים בסדר, לא הרגשתי שינוי משמעותי בסטים כבר 10 שנים. אף אחד לא נעול לשום מקום, אם הקליינט של חברה מסויימת גרוע אז אל תקנה את המשחק שקשור אליו. אם המכירות שלהם ירדו אז הם יראו שלא שווה להם לעשות את המשחק בלעדי לחנות שלהם. הבעיה? שרוב הקליינטים סבבה לגמרי.
Klayman כתב:לא נראה לי שהחברות מנסות להתחרות בסטים.. לא רואה את בת'זדה או בליזארד מחזרות אחרי מפתחי אינדי שיפרסמו את המשחקים אצלן...כך שלומר "כשאתה לא יכול להתחרות אז אתה לא משאיר ברירה", זו אמירה לא כנה... החברות האלה סה"כ רוצות יותר כסף מכל מכירה. מאוד פשוט.. אין להן שום צורך לשלם לואלב על שירותי הפצה באינטרנט, כשבסופו של דבר לא מדובר במדע טילים.
bling כתב:חברה עסקית עם משאבים שלא שואפת לחסל כל תלות אפשרית בסטים לטובת הגדלת הרווחים שלה היא חברה עסקית גרועה, אין שום סיבה שמפיצה גדולה תתן לוואלב העלוקה חתיכה מהעוגה שלהם רק בגלל פלטפורמה דיגיטלית שזה בסכ״ה פתרון תוכנתי וירטואלי שכל חברה עם משאבים יכולה לפתח בעצמה, בתכלס כל עסק קקיוני בכל תחום פותח לעצמו פלטפורמה שכזו אז המחשבה שענקית כמו בת׳סדה צריכה לחלק לוואלב חלק מהרווחים על השקעות עתק שהוציאה על פיתוח ופרסום המשחקים שלה הוא רעיון מגוחך שאני כמנכ״ל הייתי שואף לחסל כמה שיותר מהר ובצדק.
Kazz כתב:'לא הרגשתי שינוי משמעותי בסטים' = מערכת ריפאנד חסרת תקדים שאף אחד לא השווה, שיתוף משחקים, Steam Input ועוד מלא דברים אפילו עד כדי מערכת ביקורות שחקנים משוכללת שאין כמוה בכל חנות משחקים אחרת.
בוודאי שלא אקנה. ולא, הם לא ישנו את החלטתם אם המכירות היו גרועות כי זה החלטה שהם לקחו ולא משנה מה. אתה חושב שהחברה של Unravel ו FE מרוצים שהמשחק זמין רק באוריג'ין?
אולי אצל בת'סדה זה שונה כי הם כבר שיגרו את ESO ופולאאוט שלטר בקליינט שלהם בלעדית ואחרי שנה במקומות אחרים.
אני לא חושב שצריך לראות בחיוב חברה שמשתמשת במשחק מצופה כאפשרות להאכיל את השחקן מרור בחיוב קליינט רע. או שלא תשחק במשחק הזה או שתאכל את הצפרדע שלהם.
DrKeo כתב:
1) מערכת ריפאנד -> קלאסטרפאק מטורף של 13 שנים עד שהם הצליחו סופסוף להרים דבר פשוט כמו ריפאנד שהיה באוריג'ן, קליינט צעיר מהם בעשור.וכמובן שכל זה קרה אחרי עשור של כתבות, בכי ותלונות כשהם היו החברה עם השירות לקוחות הכי גרוע בתעשיה. אז כן, יפה שהם הוסיפו ריפאנד אחרי שנים, פשוט מדהים.
2) פאמילי שייר -> פחחחחח, אתה מתכוון הפיצ'ר שאנשים כמוך הרסו ב-ONE כשהכריזו עליה ב-2013 ואז סטים העתיקה? פחחח.
אני יושב ומשתמש בסטים כבר 15 שנים ותאמין לי, אולי פעם בשנתיים הם מוציאים משהו חמוד וסבבה כמו BPM. חברה של מליארד+ דולר בשנה עם יתרון של עשור על כל קליינט אחר ומה הם עושים? יושבים על התחת ומוסיפים פיצ'ר בשנה. לשגר משחק באוריג'ן ובסטים? בדיוק אותו דבר מעבר לעובדה שבאוריג'ן יש UI מודרני הרבה יותר.
החבר'ה של UNRAVEL ו-FE מרוצים כי ענקית כמו EA הפיצה אותם ובלעדיהם הם לא היו מגיעים רחוק מדי. מי שמחליט לעבוד עם מפיצה ובתנאים שלה, זאת בעיה שלו, חוזה שהוא חתם. וכן, אני רואה בחיוב חברה ששמה משחק על קליינט משלה כי זה אומר שהרווחים שלה יתנפחו בצורה משמעותית וזה אומר שקל יותר לקחת סיכונים, פחות שיטות לסחיטת כסף וכדומה. זה פשוט טוב לכולם. גם סטים היה חרה שנים, גם אוריג'ן ובעצם כל קליינט ששוגר התחיל גרוע. היום BN נהדר, אוריג'ן נהדר, כמעט כולם נהדרים חוץ מאשר קליינטים מוזנחים כמו הסושיאל קלאב של רוקסטאר. אז כן, שישימו את כל המשחקים שלהם בלעדית באוריג'ן או UPLAY או BN, אם זה ינפח את הרווחים שלהם זה יטיב עם התעשיה.
מה טוב במונופול? מה טוב מעלוקה כמו VALVE ששותה רווחים ממפתחים? מה הם כבר עושים שמגיע להם סכום אסטרונומי של 30%? כן, לפני 10 שנים סטים הייתה פלטפורמה כמעט יחידה והרבה עומד לזכותם בתחום הקמת האינדי המודרני. אבל ב-2018? כמו כל אספקט אחר ב-VALVE של 2018, הם כבר לא מה שהם היו. סתם עוד עלוקה עם פלטרפומה שלוקחת 30% ונהנים מהמונופול המטורף שיש להם ב-PC. אני מקווה שכמה שיותר אנשים ינטשו את סטים עם הזמן, זה יהיה רק טוב לתעשיה.
אגב, אני חייב להגיד שממש מרגיז אותי שיח חרשים שמעלים נקודות שוב ושוב למרות שמסבירים לך שהן לא רלוונטיות. GMG לא לוקחים להם 30%, GMG מקבלים את המפתחות בהנחה כי הם עושים קניה ב-bulk. זה בדיוק כמו שתבוא לחנות ותגיד שאתה רוצה לקנות 100 טלביזיות במקום אחת, אתה תקבל הנחה יפה. מפיצות מוכנות לבלוע את ההנחות האלה אם זה אומר שמוכרים לאתר כמו GMG עשרות אלפי עותקים וגם ההנחות האלה לא מגיעות ל-30% ש-VALVE לוקחת להם על כל עותק.
DrKeo כתב:אגב, אני לא בטוח עד הסוף מה הטיעון שלך, שלכפות קליינט גרוע על השחקנים זה רע לשחקנים? אז יש לי חדשות בשבילך, כי כרגע תארת את סטים. זוכר את 2003 עד 2005? סטים הייתה קלאסטרפאק והם כפו את סטים על היוזר אפילו אם קנית את HL2 בחנות פיזית. אתה קולט? סטים ככפיה אם אתה קונה בחנות פיזית משחק סינגל פלייר בלבד. הזוי, לא? קאז של 2018 היה צולב אותם אני משער.
הכפיה הזאת של קליינט חדש, היא חבלי לידה אבל היא טובה לתעשיה בדיוק כמו שסטים הייתה קטסטרופה שנכפתה על כולנו בתחילת שנות ה-2000 אבל הייתה נהדרת לתעשיה. ברגע שמפיצות יכפו את הקליינטים שלהן אז:
1) לאט לאט הם יהפכו לטובים יותר, חלקם בחיתולים (של בת'זדה למשל שאני די בטוח שאף אחד פה אפילו לא חווה עדין) והם צריכים זמן להבשיל. אם לא יהיו להם יוזרים הם לא יבשילו לעולם.
2) מפיצות יעשו הרבה יותר כסף מכל עותק, פתאום כל עותק שהן ימכרו ב60$ יהיה שווה ערך ללמכור עותק בסטים ב-85$. בעצם אתה מקבל עליה במחירי משחקי הוידאו בלי להוציא אקסטרה שקל. זה בריא לתעשיה, זה יעודד יצירתיות ולקיחת סיכון וזה יצמצם את השיטות הזדוניות לסחיטת כספים משחקנים.
3) ברגע שיהיו הרבה קליינטים מבוססים עם יוזר בייס גדול, הם יתחילו להתחרות אחד בשני. ברגע שהם יתחרו, אתה תראה אותם לוקחים פחות ופחות עמלה ממפתחים ששמים את המשחקים בפלטפורמות שלהם. זה אומר שלאט לאט המודל 30% של סטים ישבר וככל שהעמלה תקטן, כולם ירוויחו וזה כולל מפתחי אינדי שנותנים לVALVE צ'אנק ענקי מהרווחים שלהם.
בקיצור, זה כמו עם ההכרזה על ה-ONE, בכי בכי בכי ובסוף זה מחזיק את התעשיה מאחור, לא נותנים לה להתקדם.
bling כתב:קאז, הדבר העיקרי הנכון שאמרת זה לגבי ה 90 מיליון משתמשים, זה הכח העיקרי של וואלב שהם פשוט היו שם ראשונים וצברו כזו מאסה, מעבר לזה הם לא קוסמים ולא גאונים שמריצים משהו שמפיצות גדולות אחרות לא יכולות גם להגיע אליו (חלקן עכשיו כמו שקיאו אומר ואחרות עם הזמן), וואלב לא תורמת משהו מהותי משל עצמה חוץ ממאסת המשתמשים שלה, אם היא תיעלם מחר לא יקרה נזק משמעותי לתעשייה, פשוט קליינט אחר ימלא את החלל שהשאירה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 37 אורחים