במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Klayman » 20 נובמבר 2018, 16:57

כנ"ל לאינטר. לגמרי ב 20$ לוקח.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 נובמבר 2018, 17:26

כנ״ל, מעריץ גדול של רז וטטריס, מה עוד צריך?
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 21 נובמבר 2018, 10:58

נוריד את הדמו מהחנות, עוררתם בי מספיק סקרנות. לא משהו שחשבתי שאומר על משחק טטריס :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 נובמבר 2018, 11:07

מה, יש לו דמו??? אדיר. חובה לנסות

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 28 נובמבר 2018, 21:36

למי שאהב את universal paperclips שהמלצתי לפני כמה חודשים, מצאתי את coockie clicker (פשוט תעשו גוגל)
משחק מצוין באותו סגנון

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 נובמבר 2018, 21:40

מגניב! ננסה מחר (:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 נובמבר 2018, 03:01

התמכרות חזקה ב2016 או 2015, מתי שזה לא התפוצץ :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 29 נובמבר 2018, 08:27

אנשים עדיין משחקים בקליקרים האלה? זה ממכר מאוד אבל בזבוז זמן טוטאלי ולא מספק גם ביחס לפעילות פנאי שהתכלית שלה זה להעביר את הזמן.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 נובמבר 2018, 09:49

כן, אבל לפעמים אני במשרד ויש פחות עבודה, או שאני מחכה למייל/וואטאבר שיגיע - אז זה מעביר את הזמן סבבה ברקע

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 דצמבר 2018, 02:40

זה מוזר שיש לי את BO4 כבר שלושה שבועות ועדין לא שגרתי אותו אפילו?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 11 דצמבר 2018, 13:30

bling כתב:אנשים עדיין משחקים בקליקרים האלה? זה ממכר מאוד אבל בזבוז זמן טוטאלי ולא מספק גם ביחס לפעילות פנאי שהתכלית שלה זה להעביר את הזמן.

universal paperclips הוא אחד המשחקים הכי טובים ששיחקתי בשנים האחרונות. הוא הרבה מעבר לסתם קליקר.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 11 דצמבר 2018, 16:42

אינטר: GOW ו RDR2 = חרא של משחקים.

קליקר ליצור ניירות = אחד ממשחקי הדור.

(צוחק לא לקחת קשה :))

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 דצמבר 2018, 17:14

בלינג, רואים שלא הבנת כלום מהעלילה של המשחק - אתה לא מייצר ניירות, אלא אטבים!

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 11 דצמבר 2018, 18:06

:mrgreen:

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 12 דצמבר 2018, 10:23

ובלי צחוק, אני באמת חושב ש-UC הוא משחק טוב יותר מ-RDR2 ו-GOW. הוא משחק גאוני. ב-RDR2 ו-GOW אין שום דבר גאוני.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 12 דצמבר 2018, 15:41

bling כתב:אנשים עדיין משחקים בקליקרים האלה? זה ממכר מאוד אבל בזבוז זמן טוטאלי ולא מספק גם ביחס לפעילות פנאי שהתכלית שלה זה להעביר את הזמן.

זה מוזר... איזה ערך נותנים משחקי מחשב מעבר לבזבוז זמן? איזה "סיפוק" אפשר להפיק מעבר להתמכרות בסגנון "one more turn" ? (במקרה דנן זה ככל הנראה "one more achievement")
בכלל, מה קובע אם משחק מחשב (או משחק כלשהוא) הוא טוב? אם משחק ממכר האם זה לא אומר שהוא מילא את מטרתו? מה מפתח המשחק רוצה להשיג מעבר לזה שנשחק במשחק עד סופו?
וכן, אני חושב שUC הוא משחק טוב. הוא ממכר, הוא פשוט אבל לא מטופש ואפשר בכיף גדול להעביר איתו איזה 10 שעות. לא הייתי אומר שהוא גאוני אבל אני זוכר את הזמן ש"בזבזתי" עליו כחוויה מספקת ומהנה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 12 דצמבר 2018, 15:50

sharonbn כתב:

זה מוזר... איזה ערך נותנים משחקי מחשב מעבר לבזבוז זמן? איזה "סיפוק" אפשר להפיק מעבר להתמכרות בסגנון "one more turn" ? (במקרה דנן זה ככל הנראה "one more achievement")
בכלל, מה קובע אם משחק מחשב (או משחק כלשהוא) הוא טוב? אם משחק ממכר האם זה לא אומר שהוא מילא את מטרתו? מה מפתח המשחק רוצה להשיג מעבר לזה שנשחק במשחק עד סופו?
וכן, אני חושב שUC הוא משחק טוב. הוא ממכר, הוא פשוט אבל לא מטופש ואפשר בכיף גדול להעביר איתו איזה 10 שעות. לא הייתי אומר שהוא גאוני אבל אני זוכר את הזמן ש"בזבזתי" עליו כחוויה מספקת ומהנה.

יש משחקים שמספקים חוויה אינטלקטואלית עוצמתית לא פחות מיצירות של מדיומים אחרים.
במקרה של יוניברסל - הוא משחק גאוני כי הרעיון מאחוריו מבריק, והדרך שבה הוא מעביר את הרעיון לשחקן היא פשוט גאונית. זה משחק עלילתי-פילוסופי שמספר סיפור עם משמעות ועושה את זה אך ורק דרך מכניקות גיימפליי. אני לא נתקלתי בדבר כזה עד היום (יש משחקים כמו brothers שגם מנסים לספר סיפור דרך גיימפליי נטו, אבל הם לא מתקרבים למה שהוא עושה לדעתי). בנוסף, הגיימפליי שלו מהנה, עמוק ומעניין בדיוק במידה הנכונה, והדרך שבה הגיימפליי מתפתח ממשחק די טיפשי למשחק אפי (הכי אפי שאפשר, בעצם) היא פשוט גאונית. ואת כל זה הוא עושה באמצעות ממשק (כמעט) 100% טקסטואלי.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 12 דצמבר 2018, 16:57

sharonbn כתב:

אתה יכול לשאול את זה על כל סוג של אומנות. למעשה אתה יכול לשאול את זה אולי על כל דבר שלא מותיר אותך עם ערך ממשי (פיזי) או כלי ישיר לערך הזה.
ומצד שני, אני לא יודע עד כמה ההגדרה של 'בזבוז זמן' היא בעלת ערך מסוים. כלומר, זו הגדרה די קפיטליסטית במהות שלה כי אני יכול להגיד לדוגמה שזמן אותו אני משקיע בעבודה = כסף, כסף הוא ערך ממשי ולכן זמן שאותו אני לא משקיע בעבודה (או, נניח, אפשר להגיד גם בהתאוששות ממנה והתכוננות לעבודה הבאה) הוא 'זמן מבוזבז'.
ואז, נגיד לדוגמה, לימודים אותם אהפוך למקצוע או אשתמש בהם במקצוע הם זמן מנוצל, אבל סתם ללמוד משהו או לקרוא ערך שלא יהיה לי שימוש ישיר במידע בו בצורה מקצועית? זמן מבוזבז?
כי גם בישיבה עם מבט על קיר ריק במשך 4 שעות אני יכול למצוא איזשהו ערך שאותו אני עשוי להפיק, ובוא נניח שעל הנייר זו ה-הגדרה ל'זמן מבוזבז'.
אז אומנות, ובפרט משחקים? חלק יגרמו לי הנאה, אוקיי, זה זמן מבוזבז? חלק יכולים לספר לי סיפור שיעורר אצלי רגש חזק או עניין אינטלקטואלי, זמן מבוזבז? אולי כאלו שינסו להעביר לי מסר שעשוי לשנות את דעתי לטובה או לגרום לי הבנה טובה יותר של מצב מסוים?

בקיצור, אני יכול להמשיך ככה עוד הרבה, אבל אני לא רוצה לבזבז את הזמן שלכם בקריאת ההודעה הזאת. הנקודה היא, שלמען האמת ההגדרה של 'בזבוז זמן' זו הגדרה די ריקה מתוכן אמיתי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 דצמבר 2018, 17:04

ההודעה שלך עלתה לי 4$ סטיק!

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 12 דצמבר 2018, 18:17

InterAl כתב:
sharonbn כתב:

במקרה של יוניברסל - הוא משחק גאוני כי הרעיון מאחוריו מבריק, והדרך שבה הוא מעביר את הרעיון לשחקן היא פשוט גאונית. זה משחק עלילתי-פילוסופי שמספר סיפור עם משמעות ועושה את זה אך ורק דרך מכניקות גיימפליי. אני לא נתקלתי בדבר כזה עד היום (יש משחקים כמו brothers שגם מנסים לספר סיפור דרך גיימפליי נטו, אבל הם לא מתקרבים למה שהוא עושה לדעתי). בנוסף, הגיימפליי שלו מהנה, עמוק ומעניין בדיוק במידה הנכונה, והדרך שבה הגיימפליי מתפתח ממשחק די טיפשי למשחק אפי (הכי אפי שאפשר, בעצם) היא פשוט גאונית. ואת כל זה הוא עושה באמצעות ממשק (כמעט) 100% טקסטואלי.

אני מקבל את ההשוואה שלך בין משחקי מחשב ליצירות אמנות אחרות - הם יכולים לתת ערך מעבר לבידור. למשל, לקדם רעיונות פילוסופיים/חברתיים/פוליטיים.
אבל זה נדיר שמשחק מצליח (או אפילו מנסה) להעביר מסרים כאלה. זה אפילו עוד יותר נדיר שמשחק ינסה להעביר מסרים כאלה וגם יצליח להיות משחק טוב במובן של לספק בידור/הנאה. זה קצת כמו שמגייסים אמנות למטרה (למשל אמנים שחוזרים בתשובה כמו אביתר בנאי) פתאום המסר נהיה יותר חשוב מלייצר אמנות לשמה.
אלא שבקשר לUC אני חולק עליך. הסיפור מסגרת לא הצליח לעבור את מחסום "השעיית חוסר האמונה" (suspension of disbelief) אצלי במוח. הרי לא הגיוני לדמיין שאפשר לייצר כל דבר ביקום ממהדקי נייר... הסיפור שירת את הצורך במשחק למספרים הולכים וגדלים.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 12 דצמבר 2018, 19:32

sharonbn כתב:
InterAl כתב:
sharonbn כתב:

אני מקבל את ההשוואה שלך בין משחקי מחשב ליצירות אמנות אחרות - הם יכולים לתת ערך מעבר לבידור. למשל, לקדם רעיונות פילוסופיים/חברתיים/פוליטיים.
אבל זה נדיר שמשחק מצליח (או אפילו מנסה) להעביר מסרים כאלה. זה אפילו עוד יותר נדיר שמשחק ינסה להעביר מסרים כאלה וגם יצליח להיות משחק טוב במובן של לספק בידור/הנאה. זה קצת כמו שמגייסים אמנות למטרה (למשל אמנים שחוזרים בתשובה כמו אביתר בנאי) פתאום המסר נהיה יותר חשוב מלייצר אמנות לשמה.
אלא שבקשר לUC אני חולק עליך. הסיפור מסגרת לא הצליח לעבור את מחסום "השעיית חוסר האמונה" (suspension of disbelief) אצלי במוח. הרי לא הגיוני לדמיין שאפשר לייצר כל דבר ביקום ממהדקי נייר... הסיפור שירת את הצורך במשחק למספרים הולכים וגדלים.

לגבי יוניברסל - המטרה היא לא לייצר כל דבר ביקום ממהדקי נייר אלא להיפך, להפוך את היקום לאוסף של מהדקי נייר. תיאורטית? אפשרי בהחלט.
לגבי משחקים אחרים - אני מסכים, נדיר שמשחקים מתעלים מעבר לרמת בידור בסיסית. אבל גם בידור יכול להיות עם עומק ומשמעות. למשל, משחקי RPG קוריים כמו אלדר סקרולס, דרגון אייג', ME ודומיהם - בעלילה/לור/דיאלוגים שלהם יש עומק שהוא הרבה מעבר לבידור בסיסי. והם עדיין משחקי קור מיינסטרימיים לגמרי.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 דצמבר 2018, 15:24

נכנסתם לזה יותר מדי עמוק, הכוונה שלי, מבלי להתייחס ספציפית למשחק הזה, זה שיש דברים שהם בזבוז זמן שלא נותנים איזשהו ערך מוסף, זה לא שהערך המוסף חייב להיות סופר אינטלקטואלי אבל משהו שהוא כן חוויתי וקצת נשאר איתך אחרי זה בזבוז זמן יותר ״איכותי״ מאשר ללחוץ על העכבר אלף פעם כדי לבנות מפעל לעוגיות. זו ״חוויה״ שבהגדרה שלה מבחינתי לא נשאר ממנה כלום ואפשר פחות א ויותר למחוק את הזיכרון שלה מהתודעה שלך ולא תרגיש שחסר משהו.

אז כן, לא כל בזבוז זמן נולד שווה וזה לא שיש לי יומרות,אני חוטא לצערי הרבה במהלך היום בבזבוזי זמן מטומטמים לגמרי שאפשר לשרוף מהתודעה מבלי שישנה הרבה אבל לפחות בזמן גיימינג שיש לי אני מעדיף להשקיע אותו במשהו קצת ראוי יותר מהג׳אנק של הג׳אנק.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 13 דצמבר 2018, 17:09

בלינג, קצת common sense, אם כל מה שהיה ב UC זה ללחוץ אלף פעמים על העכבר, נראה לך שאנשים היו נשפכים על המשחק הזה עם תשבוחות כאלה?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 דצמבר 2018, 17:18

כתבתי את ההודעה האחרונה מחוץ להקשר של UC אלא בהמשך לדיון שהתפתח בעקבות בזבוז זמן.

בתכלס לא הכרתי את המשחק אבל איך ששמעתי קליקר קפצה לי התגובה הפאבלובית הראשונה...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 דצמבר 2018, 18:50

זאת לא ההגדרה של דיאבלו? :)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 3 אורחים