נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

kririn
Sage

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי kririn » 17 דצמבר 2018, 23:47

Uncle Pey'j כתב:היא לא יכולה פשוט להפוך את ה-XBX לבייסליין של הדור הבא- זו החלטה שגובלת בטמטמום,כי ה-CPU של ה-One X כנראה לא יוכל להריץ משחקי נקסט-ג'ן ובטח שלא ב-30fps אז לא ברור לי למה אתה חושב שזו אופציה..
ואני חושב שהם ערכו את המאמר ממנו לקחתי את המידע,כי עכשיו כתוב שם ש-lockhart (היורשת של ה-One S) אמורה להיות בערך בכוח של ה-One X ואני מניח שהם הלכו על הכיוון שקיאו הציע- CPU זהה,אבל GPU חלש יותר ואולי גם פחות זיכרון. הכיוון ש-MS לוקחת עם הדור הבא מעניין מאוד,ואגב,סקארלט זה למעשה שם הקוד לכל משפחת המוצרים של הדור הבא ולא לקונסולה אחת.

אני מגיע ממחשבה שדור הבא צריך להיות
4k אמיתי ,60 פרימים לשניה

אז מישחקים כאלו ,הxbx ,כן צריכה להיות מספיק חזקה ,להריץ בfhd ,30 פרימים לשניה
זאת ירידה ענקית גם ברזולוציה וגם בפרימים

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 דצמבר 2018, 02:36

למה הסטנדרט שלך לדור הבא היא קפיצה של פי 4 ברזולוציה ופי 2 ב-FPS? ממתי זאת דרישה מדור הבא? והקפיצה ב-CPU תהיה הרבה יותר גדולה מפי 2, הONE לא תוכל להתמודד עם המשחקים של הדור הבא גם לא בחצי FPS. ומה עם משחקים של 30FPS? הם ירוצו ב-12? ואם יש בדור הבא 24GB זיכרון, איך בדיוק קונסולה עם פחות מחצי תממודד עם אותם משחקים (ורוב הזיכרון ישמש למערכת). בקיצור, זה לא יעבוד.

ממילא אין יותר מדי X בעולם כרגע (אפילו הONE בכלליות לא הגיעה ל40 מליון כך שכמה כבר X יש? 2 מליון?) אז למה להם להדבק לקונסולה? עושים מפלצת ב-500$+, עושים מכשיר זהה ל-1080P ב-300$+ ומכסים את הטוסיק מכל הכיוונים. אתה גם הקונסולה הכי חזקה בשוק ואתה גם הקונסולה הכי זולה בשוק בו בזמן. אפילו החלשה תריץ את המשחק ONE בהצטיינות, הרי היא חזקה מה-S פי 4 כמעט (אם היא 5TFLOPS) ועם המעבד שיש לה כנראה תריץ כל משחק ONE ב-60/1080P אלה אם המשחק נעול.

זאת לדעתי אסטרטגיה מצויינת, היא גם נותנת למיקרוסופט את הכבוד עם הקונסולה החזקה וגם נותנת נקודת כניסה לשחקנים יותר קז'ואלים או אנשים שלא מעניין אותם 4K (וב-2020 זה עדין יהיה המון אנשים). לא שונה מדי מהיום כשה-ONE צברה לעצמה שם של כוח והמקום לשחק בו צד ג' למרות שה-S עדין קסטרטופה שמריצה לא מעט משחקים ב-900P או פחות. מתי פעם אחרונה שמעת על "הONE מריצה משחק X ב-900P"? אני לא שמעתי את זה מאז שהX יצאה. בנוסף זה משחרר את הרסן על הקונסולה החזקה, הרי ברגע שיש לך קונסולה נגישה אתה יכול להתפקס ביקרה על הקור של הקור ואז אתה יכול להתפרע עם כל מני פיצ'רי פרימיום.

קונסולה חלשה גם פותחת את הצוהר לכוח הרבה יותר גדול בפרימיום. הרי אם דור הבא הקונסולות שוב יכוונו ל-400$, אם יש למיקרוסופט גם קונסולה חזקה הם פתאום יכולים לכוון ל-500$ בחזקה במקום. והופ, כבר יש לך אופציה לקפוץ בעשרות אחוזים בכוח של ה-GPU. כלומר קונסולה זולה זה לא רק רעיון אסטרטגי טוב ומשהו שיתן להם קונסולה זולה בשיגור, זה גם יקדם את הביצועים של הקונסולה החזקה.

אגב, הניחוש שלי היא שהפס5 תלך על 499$ כך שמיקרוסופט כנראה תהיה חכמה לעשות 399$ ו-599$ למרות שאני חושב שמיקרוסופט תצטרך להיות יותר זולה מהפס5 משמעותית כדי שלא יקרה מצב בו הפס5 היא דווקא הפשרה הנוחה. לא רוצה להוציא 600$ על פרימיום ולא רוצה להתקע עם 1080P אז קונים את הפס5. אני חושב שמה שמיקרוסופט באמת צריכים לעשות הוא 349$ לזולה ו-599$ ליקרה (במקרה והפס5 באמת מכוונת ל-499$). הזולה צריכה להיות זולה משמעותית מהפס5 כדי שאנשים לא יחשבו פעמיים וקפצו עליה. היא צריכה להיות מציאה בשנה הראשונה של הקונסולה, מחיר שאנשים לא יאמינו שהם יכולים לקנות קונסולת דור הבא בו.
We're just normal men. We're just innocent men

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 18 דצמבר 2018, 07:37

בעניין הקפיצה ,אני חשבתי שדור הזה היה צריך להיות
Fhd 60 פרימים לשניה

זה לא קרה כי מפתחות העדיפו 30
לטובת גרפיקה ברמה גבוה יותר

בכל מיקרה אני לא חושב שזה רעיון טוב
2 קונסולות ,עם שוני בכוח הגרפי בהשקה

אפשר להוזיל בדברים אחרים
ארד דיסק קטן יותר ,בלי כונן בלו ריי
זה כבר מוזיל במחיר

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 18 דצמבר 2018, 09:32

DrKeo כתב:למה הסטנדרט שלך לדור הבא היא קפיצה של פי 4 ברזולוציה ופי 2 ב-FPS? ממתי זאת דרישה מדור הבא? והקפיצה ב-CPU תהיה הרבה יותר גדולה מפי 2, הONE לא תוכל להתמודד עם המשחקים של הדור הבא גם לא בחצי FPS. ומה עם משחקים של 30FPS? הם ירוצו ב-12? ואם יש בדור הבא 24GB זיכרון, איך בדיוק קונסולה עם פחות מחצי תממודד עם אותם משחקים (ורוב הזיכרון ישמש למערכת). בקיצור, זה לא יעבוד.

ממילא אין יותר מדי X בעולם כרגע (אפילו הONE בכלליות לא הגיעה ל40 מליון כך שכמה כבר X יש? 2 מליון?) אז למה להם להדבק לקונסולה? עושים מפלצת ב-500$+, עושים מכשיר זהה ל-1080P ב-300$+ ומכסים את הטוסיק מכל הכיוונים. אתה גם הקונסולה הכי חזקה בשוק ואתה גם הקונסולה הכי זולה בשוק בו בזמן. אפילו החלשה תריץ את המשחק ONE בהצטיינות, הרי היא חזקה מה-S פי 4 כמעט (אם היא 5TFLOPS) ועם המעבד שיש לה כנראה תריץ כל משחק ONE ב-60/1080P אלה אם המשחק נעול.

זאת לדעתי אסטרטגיה מצויינת, היא גם נותנת למיקרוסופט את הכבוד עם הקונסולה החזקה וגם נותנת נקודת כניסה לשחקנים יותר קז'ואלים או אנשים שלא מעניין אותם 4K (וב-2020 זה עדין יהיה המון אנשים). לא שונה מדי מהיום כשה-ONE צברה לעצמה שם של כוח והמקום לשחק בו צד ג' למרות שה-S עדין קסטרטופה שמריצה לא מעט משחקים ב-900P או פחות. מתי פעם אחרונה שמעת על "הONE מריצה משחק X ב-900P"? אני לא שמעתי את זה מאז שהX יצאה. בנוסף זה משחרר את הרסן על הקונסולה החזקה, הרי ברגע שיש לך קונסולה נגישה אתה יכול להתפקס ביקרה על הקור של הקור ואז אתה יכול להתפרע עם כל מני פיצ'רי פרימיום.

קונסולה חלשה גם פותחת את הצוהר לכוח הרבה יותר גדול בפרימיום. הרי אם דור הבא הקונסולות שוב יכוונו ל-400$, אם יש למיקרוסופט גם קונסולה חזקה הם פתאום יכולים לכוון ל-500$ בחזקה במקום. והופ, כבר יש לך אופציה לקפוץ בעשרות אחוזים בכוח של ה-GPU. כלומר קונסולה זולה זה לא רק רעיון אסטרטגי טוב ומשהו שיתן להם קונסולה זולה בשיגור, זה גם יקדם את הביצועים של הקונסולה החזקה.

אגב, הניחוש שלי היא שהפס5 תלך על 499$ כך שמיקרוסופט כנראה תהיה חכמה לעשות 399$ ו-599$ למרות שאני חושב שמיקרוסופט תצטרך להיות יותר זולה מהפס5 משמעותית כדי שלא יקרה מצב בו הפס5 היא דווקא הפשרה הנוחה. לא רוצה להוציא 600$ על פרימיום ולא רוצה להתקע עם 1080P אז קונים את הפס5. אני חושב שמה שמיקרוסופט באמת צריכים לעשות הוא 349$ לזולה ו-599$ ליקרה (במקרה והפס5 באמת מכוונת ל-499$). הזולה צריכה להיות זולה משמעותית מהפס5 כדי שאנשים לא יחשבו פעמיים וקפצו עליה. היא צריכה להיות מציאה בשנה הראשונה של הקונסולה, מחיר שאנשים לא יאמינו שהם יכולים לקנות קונסולת דור הבא בו.

הכל נכון,אבל אני חושב גם על הצד השני של המטבע- אין ספק שהדור הזה הולך לסבול מההחלטה הזו כי משחקים תמיד יפותחו עם המכנה המשותף הנמוך ביותר (או גבוה?..) ובמקרה הזה כנראה מדובר על lockhart,כי אני לא חושב שסוני תלך על כמה sku's בדור הבא. אז נכון,אפשר להתייחס לזה כמו להגדרות גרפיות בפי סי,ולוקהארט פשוט תריץ משחקים במדיום ורזולוציה נמוכה יותר,אבל החשש שלי הוא שזה לא ייגמר רק בזה אלא בדברים בסיסיים הרבה יותר כמו Ai,פיזיקה,world complexity וכו׳..

לגבי המחיר,אני גם חושב שms יתפרעו עם אנקונדה אבל יתמחרו אותה ב500$ כי 600$ היסטורית..נו,אתה יודע..ועם כל מיני תוספות פרימיום למיניהם. אני דווקא חושב שסוני תמצא את עצמה באמצע עם קונסולה שחזקה משמעותית מלוקהארט אבל חלשה מאנקונדה,ועם תג מחיר של 400$,סוג של middle ground בין השתיים.

פיל ספנסר לוקח הימור רציני עם הכיוון הזה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 דצמבר 2018, 11:14

קונסולת בסיס בכח של 5 טרה פלופס זה נשמע נורא, פשוט נורא ולא מעניין אותי כל הרציונליות מאחורי זה, אם זה יהיה הבסיס של הדור הבא שיתקע את כולם אז זה יהיה כישלון ענק של מייקרוסופט וכל בר דעת סביר יקנה פס5 עם כח נורמלי ומחיר סביר על פני טוסטר משולשים במחיר זול יותר או מפלצת במחיר יקר הרבה יותר.

אפילו הלקוחות של הבוקס עצמה אני מהמר יקנו יותר אנקונדה מאשר קונסולה עם כח פאתטי של 5 טרה פלופס, גם אצל אנשים יותר קז'ואלים יש הבנה בסיסית (אולי דרך החברים היותר מבינים אבל עדיין) מתי מכשיר מציע קפיצת כח עלובה על פני הדור הקודם וגם הם ישמעו שהפס5 מוחץ אותה וגם אותם זה מרתיע.

שלא נדבר על זה שיש מצב טוב שהקונסולות החזקות יותר (או לפחות הפס5) יריצו גם הרבה משחקים ב CB מה שאומר שהקונסולה החלשה עוד תרד מתחת ל 1080P בשנת 2020 ומעלה, שזה ביזיון בפני עצמו. שוב תסריט פאתטי עבור מייקרוסופט ולשמחתי גם נשמע שמופרך ואין מצב שמייקרוסופט תוציא קונסולה עם כזה כח, בין אם בסיסית או לא.

או שבאמת תלך על סטרימינג והכח הבסיסי יתרום לזה או שתלך על חומרה חלשה יותר אבל כזו שעדיין במינימום של המינימום חזקה יותר מה X בצורה ברורה ומשמעותית.

ניצחון גדול מבחינתם יהיה שהקונסולה החלשה תהיה בסביבות הכח של הפס5 רק זולה יותר והקונסולה החזקה תציע חוויה שמפרקת גם את הפס5 ככה שהם באמת יהיו מכוסים מכל הכיוונים.

אם הם יציעו אופציה של קונסולה חלשה באופן פאתטי או חזקה מאוד במחיר יקר אז ההיגיון אומר שהצרכן החכם ילך על ה BEST VFM שזה הפס5, מכשיר מאוזן עם כח סבבה ומחיר סביר. מייקרוסופט תוכל להפרד מעוד דור כבר בתקופת ההשקה אם זה מה שתעשה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 דצמבר 2018, 11:32

DrKeo כתב:מתי פעם אחרונה שמעת על "הONE מריצה משחק X ב-900P"? אני לא שמעתי את זה מאז שהX יצאה.

טומב ריידר האחרון למשל רץ על הONE S ב-900P...
גם פורטנייט מגיע גג ל-900P, רזולוציה דינאמית שיורדת גם מתחת לזה על ה-S.
גם AC:O כמו פורטנייט, נע בין 756P ל-900P
גם RDR2 על 864P משום מה
וגם BFV בין 720P ל-900P ממה שאני מצליח להבין

כל אלו מהשנה האחרונה... קיצר זה לא נעלם

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 דצמבר 2018, 12:00

המכנה המשותף הנמוך הוא הפס5, לא הלוקהארט. לפחות אם מה שהם עושים זה מה שאני אומר, הלוקהארט אמורה להיות מראה מושלמת של האנקונדה רק ב1080p במקום 4k. שום פשרות בai או פיסיקה או עולםבליד ירידה בהגדרות הגרפיות כשהמשחק זהה ב100% רק עם רזולוציה נמוכה יותר.

אם הcpu והזיכרון זהים (הזיכרון יכול להיות קטן יותר כי צריך פחות ב1080p) והgpu הוא בארכיטקטורה זהה אז אין שום סיבה שהמשחק ישתנה. כלומר משחקים יפותחו לאנקונדה ואז פשוט ירוצו בצורה זהה (אפילו יותר טובה אם זה 5 מול 15 tflops) על הלוקהארט מה שאומר שדווקא המחנה המשותף הנמוך היא הפס5 (אם היא חלשה מהאנקונדה).

בנוגע לדמקה, אולי דמקה נובעת מחצי רזולוציה אבל היא לא דורשת חצי מהביצועים, היא דורשת יותר. כלומר רוב הסיכויים שהלוקהארט תתמודד עם משחקים שהפס5 מקבלת בדמקה ב1080p יותר טוב ממה שהפס5 מתמודדת איתם בדמקה. אני רואה את זה כסוג של win win כי ב1080p הלוקהארט חזקה מהפס5 ב4k כך שבסופו של דבר הפס5 נשארת המחנה המשותף הנמוך.

בנוגע למחיר, אם האנקונדה מפלצת היא צריכה להיות 100$ יותר מהפס5 והלוקהארט צריכה להיות יותר מ100$ פחות מהפס5. זאת הדרך היחידה בה מיקרוסופט מנצחת כאן. כלומר אם הפס5 עולה 499$ (ואני די בטוח שהיא תעלה 499$ אלה אם היא תהיה under powered), האנקונדה צריכה לעלות 599$ והלוקהארט צריכה לעלות 349$ פ כדי ליצור את האפקט הנכון שהאנקונדה טיפה יותר יקרה אבל מפלצת והלוקארט הרבה יותר זולה אבל אם לא מעניין אותך 4k עדין מספקת חווית דור הבא מלאה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 דצמבר 2018, 12:07

Laskin כתב:
DrKeo כתב:מתי פעם אחרונה שמעת על "הONE מריצה משחק X ב-900P"? אני לא שמעתי את זה מאז שהX יצאה.

טומב ריידר האחרון למשל רץ על הONE S ב-900P...
גם פורטנייט מגיע גג ל-900P, רזולוציה דינאמית שיורדת גם מתחת לזה על ה-S.
גם AC:O כמו פורטנייט, נע בין 756P ל-900P
גם RDR2 על 864P משום מה
וגם BFV בין 720P ל-900P ממה שאני מצליח להבין

כל אלו מהשנה האחרונה... קיצר זה לא נעלם

דברתי בקטע השיווקי. זה לא שה-S הפכה פתאום למפלצת, ברור שיש משחקי 900P עליה, אבל כשה-X בשוק המבקרים מתיחסים כמעט רק אליה וכל עניין ה-900P הוא כבר לא עניין יותר. היום הכותרות הן "הX מריצה ככה והפרו ככה", אף אחד לא מתיחס לקונסולות בסיס. כלומר ברגע שיש לך את הקונסולה הכי חזקה, אם יש לך גם קונסולה חלשה יותר היא לא הופכת ל-PR רע כמו שה-S וה-X הדגימו.

הדבר היחידי שמיקרוסופט צריכה לדאוג לו הוא שהפס5 לא תצטייר כמו נקודת האיזון הנוחה בין הקוסולות של מיקרוסופט. המטרה אמורה להיות שהאנקונדה היא מפלצת ומי שרוצה את הכוח האמיתי של הדור הבא צריך לקנות אותה. לעומת זאת הלוקהארט צריכה להיות משהו מאוד זול יחסית, זול מספיק כדי שאנשים שלא מתעניינים ב4K (ולפי המכירות של הפס4 בסיס לעומת הפרו זה 75% מהקהל) ילכו עליה כי הפס5 תראה להם יקרה באופן יחסי. אני חושב שגם הקטע של קונסולות אמצע דור משחקות ממש יפה לידיים של מיקרוסופט בנושא הזה. הרי עכשיו יש את ההתלבטות הזאת, לקנות בשיגור או לחכות 3-4 שנים לפרו/X? אז מיקרוסופט מספקת למתלבטים האלה תשובה, תקנו לוקהארט ותהנו מכל מה שיש לדור הבא להציע ב-1080P בהוצאה כספית נמוכה ועוד כמה שנים כשיצאו השדרוגים אתם מוזמנים לשדרג.

ואגב, אני די בטוח שהפס5 תעלה 499$, לא 399$. אם היא תעלה 399$ אז או שסוני תבלע חתיכת הפסד פר קונסולה שנמכרת או שהיא תהיה חלשה בצורה מבאסת. אין מה לעשות, הדור הבא דורש CPU נורמאלי ומחירי הזיכרון, עם כל הירידות הצפויות, עדין גבוה מדי כך שאני לא רואה איך משמרים מחיר של 399$ בלי להקריב משהו (כוח או רווחים).

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 דצמבר 2018, 12:09

אה, אוקיי... אבל אני עדיין רואה כותרות כאלה בכל פעם שזה קורה... עדיין מדברים על זה.
אבל זה נכון שזה פחות אישו היום, לא יודע אם זה בגלל ה-X או דווקא בגלל שכבר אנשים "התרגלו" שזה המצב... מניח שזה שילוב של השניים

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 18 דצמבר 2018, 12:14

אני עם בלינג,הרעיון של פרגמנטציה בדור הבא נשמע לי מזעזע וממש לא מה שהייתי רוצה לראות.
ובכל אופן,אני ממש בספק אם לוקהארט תהיה חלשה יותר מהone x שכבר תהיה בת 3 כשהיא תצא..אנחנו כנראה מדברים על gpu יותר חזק מזה שיושב בone x,כמה יותר חזק? באמת שאין לי מושג מה נדרש כדי להריץ משחקי נקסט ג׳ן (ומזכיר לך,אנחנו מדברים פה על סחיבה של 7 שנים שוב כנראה) ב-1080p וכמו שבלינג אמר,הרעיון שms מטרגטת בצורה כזו או אחרת 1080P מאכזב מאוד,מאוד.

אני לגמרי מעדיף את השמועה על קונסולת הסטרימינג או וואטאבר לצד קונסולת פרימיום חזקה מאוד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 דצמבר 2018, 12:23

Uncle Pey'j כתב:אני עם בלינג,הרעיון של פרגמנטציה בדור הבא נשמע לי מזעזע וממש לא מה שהייתי רוצה לראות.
ובכל אופן,אני ממש בספק אם לוקהארט תהיה חלשה יותר מהone x שכבר תהיה בת 3 כשהיא תצא..אנחנו כנראה מדברים על gpu יותר חזק מזה שיושב בone x,כמה יותר חזק? באמת שאין לי מושג מה נדרש כדי להריץ משחקי נקסט ג׳ן (ומזכיר לך,אנחנו מדברים פה על סחיבה של 7 שנים שוב כנראה) ב-1080p וכמו שבלינג אמר,הרעיון שms מטרגטת בצורה כזו או אחרת 1080P מאכזב מאוד,מאוד.

אני לגמרי מעדיף את השמועה על קונסולת הסטרימינג או וואטאבר לצד קונסולת פרימיום חזקה מאוד.

יש פרגמנטציה עם ה-S וה-X? כי אני לא מרגיש את זה. אני גם חושב שההסתכלות על כמה TFLOPS יש לקונסולה היא מאוד שטחית, הרי הכל יחסי. אם תקח שני GPU, אחד 10TFLOPS שצריך להריץ משחק ב-4K והשני 5TFLOPS שצריך להריץ משחק ב-1080P, זה של ה5TFLOPS ירוץ כמו חמאה בזמן שזה של ה10TFLOPS יחנק ובקושי יתפקד. כלומר הכל יחסי למה שהקונסולה צריכה לעשות בצד של הרזולוציה. אני אקח כרטיס 5TFLOPS ל-1080P על כרטיס 10TFLOPS ל-4K בכל יום. בדיוק בגלל זה רואים בצורה אירונית לא מעט נפילות פריימים ב-X בזמן שהפס4 הבסיסית מתמודדת יופי. הרי ההפרש בינהן הוא רק פי 3 וקצת, אחת מכוונת ל1080P והשניה ל4K כך שבסוף הביצועים בפס4 הבסיסית לרוב מנצחים את הנסיונות של הX לעשות 4K אלה אם מדובר באיזה חד קרן סטייל RDR2.

אני לא חושב שיש פה פרגמנטציה. זה כמו ה-X וה-S, זאת רצה ב-1080P וזאת ב-4K אבל סך הכל המשחק זהה. כמובן שהפרש הכוח בין הX לS גדול מדי כך שלפעמים רואים גם שיפורים גרפים ב-X, קצב פריימים יציב יותר או את גרסת ה-S רצה בכלל ב900P אבל ההפרש בין הקונסולות גדול מפי 4. אני מדבר על משהו הרבה יותר מאוזן, הפרש שנע סביב הפי 3 מה שאומר שכל משחק שיפותח על האנקונדה במיוחד לאנקונדה ועם אופטימיזציה לאנקונדה ב-4K, ירוץ מאוד בקלות על הלוקהארט ב-1080P. אז השאלה היא כזאת, האם אתם רואים פרגמנטציה בשוק אם ההבדל היחיד, אבל באמת היחיד, בין האנקונדה לבין הלוקהארט הוא 1080P מול 4K. הביצועים זהים, הגרפיקה זהה, אין "מחנה משותף נמוך", זאת רצה ב-1080P וזאת ב-4K, זהו.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 דצמבר 2018, 09:24

קיאו מצטער אני לא מצליח לקנות את החזון הזה, אם הפס5 תהיה הבנצ׳מרק התחתון שעל פיו יפתחו הכל אז זה יגרום לכך שבסוף הלוקהארט תזרק לכלבים כי עוד יגיעו המשחקים שידחפו את החומרה של הפס5 לקצה מבחינה ויזואלית וזה יבוא על חשבון רזולוציה ודברים אחרים ואז מה, איך הדבר הזה יראה בכלל על הלוקאהרט שנמצאת כמעט בהפרש של דור מהפס5?

אין מצב שמשחק עם גראפיקת CGI ואפקטים שלא נראו בתעשייה יצליח לעבור איכשהו בצורה אכילה לחומרה שהיא דור מתחת בכרטיס מסך גם אם הזיכרון והמעבד כמעט זהים, אני לא מבין בזה כמוך אבל אני לא רואה את זה קורה פשוט.

התסריט היותר גרוע זה שהלוקהארט היא הבסיס פיתוח וזה כבר בכלל ידפוק את כל הדור, שוב אין מצב שחומרה כל כך חלשה תקבע לכל הדור איזה משחקים ירוצו, כרטיס מסך הוא לא רק רזולוציה ואי אפשר לדעת איך הדור יתפתח ולאן ילכו והמחשבה שהכל יהיה מבוסס על חומרה שחלשה יותר מה X הוא תסריט אימים. מאוד מקווה שאתה טועה ושמייקרוסופט לא תעשה מהלך כזה הזוי ובזוי.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 19 דצמבר 2018, 11:03, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 דצמבר 2018, 10:50

הבעייה העיקרית בעיניי באסטרטגיה הזו, של קונסולת בסיס + קונסולת X כבר בשיגור - היא שאם מיקרוסופט תעשה את זה, אז מה היא תעשה אם אחרי שנתיים סוני יוציאו גירסת פרו, חזקה בהרבה מגירסת ה-X שלהם? הם יוציאו עוד גירסה, חזקה יותר, ואז יהיו להם 3 קונסולות באותו דור עם הבדלי כח משמעותיים אחד מהשני? ואם לא - אז מה, יהיה להם את יתרון הכח רק בתחילת הדור למשך שנתיים-שלוש? נשמע לי רעיון רע מכל בחינה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 19 דצמבר 2018, 21:59

אני פשוט חושב שזה טיפשי
ולהגיד שרוב השוק בעלי fhd ,זה אומנם נכון להיום
אבל מה שיש בחנויות כבר עכשיו ,מגדלים מסוימים
זה בעיקר 4k
ואנחנו מדברים על השקה בערך עוד שנתיים
והערכה של 6-7 ,שנים אורך חיים

קונסולה של fhd ,ב2020
זה כמו הwii ב2006
וכן אני יודע שממרחק מסוים ,קשה לראות הבדל
בין fhd ,ל4k
,העניין שקונסולה חלשה ,מגבילה הרבה יותר מי רק
רזולוציה ,וזה בלי לדבר על השיווק

מה גם שלא צפוי גימיק כמו בwii

עכשיו מה יקרה לדוגמה ,עם מפתחת תירצה לפתח
לקונסולות החזקות מישחק בfhd ,אבל עם הרבה פיזיקה ,ואפקטים

מה אז יעשו בקונסולה החלשה ?
יריצו ב480 p ?

זה פשוט הגבלה ענקית

כמו שאמרתי ,אפשר להוציא קונסולה עם ארד דיסק
קטן יותר
ובלי כונן בלו ריי
לא בטוח שתמכור טוב ,אבל הכוח ישאר אותו הדבר
ושווקית יוכלו לפרסם "מתחיל בה"

סוני מכרה את הps1 ,יותר זול מהסאטורן בהשקה
אבל היה צריך לקנות כרטיס זיכרון בניפרד

לms דור קודם היו גירסאות בלי ארד דיסק

לא חושב שצריך להגזים עד כדי כך

אבל יכולים למכור גרסת בסיס עם 512 ג'יגה ארד דיסק
ובלי בלו ריי

שגרה טובה יותר תכלול בלו ריי ,ו2 טרה ארד דיסק

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 דצמבר 2018, 22:31

bling כתב:קיאו מצטער אני לא מצליח לקנות את החזון הזה, אם הפס5 תהיה הבנצ׳מרק התחתון שעל פיו יפתחו הכל אז זה יגרום לכך שבסוף הלוקהארט תזרק לכלבים כי עוד יגיעו המשחקים שידחפו את החומרה של הפס5 לקצה מבחינה ויזואלית וזה יבוא על חשבון רזולוציה ודברים אחרים ואז מה, איך הדבר הזה יראה בכלל על הלוקאהרט שנמצאת כמעט בהפרש של דור מהפס5?

אין מצב שמשחק עם גראפיקת CGI ואפקטים שלא נראו בתעשייה יצליח לעבור איכשהו בצורה אכילה לחומרה שהיא דור מתחת בכרטיס מסך גם אם הזיכרון והמעבד כמעט זהים, אני לא מבין בזה כמוך אבל אני לא רואה את זה קורה פשוט.

התסריט היותר גרוע זה שהלוקהארט היא הבסיס פיתוח וזה כבר בכלל ידפוק את כל הדור, שוב אין מצב שחומרה כל כך חלשה תקבע לכל הדור איזה משחקים ירוצו, כרטיס מסך הוא לא רק רזולוציה ואי אפשר לדעת איך הדור יתפתח ולאן ילכו והמחשבה שהכל יהיה מבוסס על חומרה שחלשה יותר מה X הוא תסריט אימים. מאוד מקווה שאתה טועה ושמייקרוסופט לא תעשה מהלך כזה הזוי ובזוי.

חוק אצבע בגרפיקה הוא שפי 2 פיקסלים דורש פי 2 כוח מהgpu. כלומר לא צריך להאמין או לפנטז דברים, זה פשוט עובד ככה (בצורה מאוד כוללנית). זה אומר שאם כרטיס מסויים עושה גרפיקה מסויימת ב4k, פחות או יותר רבע כוח יעשה גרפיקה זהה ב1080p. דוגמה טובה היא הפס4 פרו מול הפס4 בסיס. אנחנו מסתכלים על ההפרשים בינהן וכמעט תמיד מדובר רזולוציה כפולה + דמקה או רזולוציה גבוהה פי 2 עד 2.5 בלי דמקה. מה הפרש הכוח? פי 2.4. אם הפרו הייתה חזקה פי 4 היית יכול לראות 4k טבעי בגרפיקה זהה. זה לא משנה כמה יפה או cgi נראת הגרפיקה של הפרו, אם היא עושה אותה בדמקה ל4k הפס4 בסיס עושה אותה ב1080p.

כרגע השמועות מדברות על פס5 ב12tflops. אם הלוקהארט היא 5tflops (והזיכרון והcpu הם דור הבא) אז ההפרש בינהן הוא פי 2.4. נשמע מוכר? כן, זה בדיוק ההפרש בין הפס4 הבסיסית לפרו. אבל במקרה הזה הפס5 לא תכיל סט פקודות רחב יותר (כי שתיהן יצאו יחד, לא בהפרש של 3 שנים, ולכן זה צ׳יפ זהה במהירויות שונות ומספר ליבות שנה), המעבד של הפס5 לא יהיה חזק יותר והזיכרון לא יהיה מהיר יותר. כלומר הלוקהארט תהיה יותר קרובה לפס5 מאשר הפס4 לפרו.

אם מיקרוסופט שומרת על יחס של 1:3 בין הלוקהארט לאנקונדה זה אומר:
1) הלוקהארט היא 5tflops בזמן שהאנקונדה היא 15tflops.
2) האנקונדה חזקה מהפס5 ב25% שזה הפרש מאוד דומה לזה בין הone לפס4.
3) מה שהאנקונדה עושה ב4k הלוקהארט עושה מאוד בקלות ב1080p כי ההפרש בינהן הוא רק פי 3 ולא פי 4.
4) מה שהפס5 עושה בדמקה הלוקהארט עושה בקלות ב1080p כי ההפרש בינהן קטן מההפרש בין הפרו לפס4. אני משער שדמקה חצי 4k תהיה הרזולוציה המינימאלית בדור הבא כך שהלוקהארט מכוסה במקרה הזה.

אז לא ממש צריך לדמיין. אין שום דבר ״דור קודם״ ב5tflops כי מדובר בקונסולה שמכילה כל רכיב דור הבא (וביננו בכלל הcpu הוא הקפיצה האמיתית בדור הבא) ורצה ברזולוציה של דור קודם. אם הרזולוציה נמוכה פי כמה, הgpu יכול להיות חלש פי כמה.

זה מזכיר לי את השאלה בזמנו על האם הפס2 מסוגלת לעשות גרפיקה של פס4 רק ממש לאט. והתשובה היא כן. כלומר אין איזה אלמנט בגרפיקה שנותן לה את הלוק cgi שקיים ב15tflops ולא קיים ב5tflops, הכל תלוי בקצב הפריימים והרזולוציה שאתה רוצה לעשות אותו בו.

אני רק את סוג של דוגמה בסיום שהיא יחסית מיצגת. VEGA 64 מול VEGA 54. מדובר באותה ארכיטקטורה רק מספר ליבות שונה ומהירות שעון שונה. VEGA 64 הוא 20% יותר TFLOPS מ-VEGA54. ההפרש ביצועים בינהם לרוב? 16%-20% לטובת VEGA64, תלוי במנוע. לצערנו אין כרטיס VEGA חלש יותר מ-54 אבל אם היה נניח אחד שהוא חצי כוח מVEGA64, אז היית רואה אותו מבצע בצורה מאוד דומה ב-1080P כמו ש-VEGA64 עושה ב1440P. וזה בדיוק הקונספט מאחורי לוקהארט ואנקונדה. כרטיסים זהים עם כוח שמתאים לרזולוציה שאליה הקונסולה מכוונת. אז השאלה היא לא האם כרטיס עם שליש כוח יכול להריץ משחקי 4K של הקונסולה המלאה ב-1080P, כי הוא יכול. השאלה היא האם קונסולת 1080P תצליח ב-2020? אני חושב שכן, ביחוד אם היא תהיה זולה וימשיך הטרנד ביחס של 3:1 בין הקונסולה היקרה לזולה כמו שקורה היום עם הפס4 פרו והפס4.

אגב, אני חושב שדווקא קונסולה חלשה קלות שעולה פחות היא בעיה אמיתית. כשיש לך הפרש רזולוציה בלבד אתה יכול לעשות GPU חלש פי כמה ולהשקיע אפס עבודה מצד המפתחים. אבל אם היא תהיה חלשה ב-30%? מה בדיוק יעשו? הגדרות גרפיות שונות לכל אחת? וכמובן שעכשיו באמת יש לך מכנה משותף נמוך כי אתה צריך שכל האפקטים שלך יעבדו עליה. זה גם עניין שעכשיו צריך להתחיל לאזן, כלומר לשנות את הגרפיקה עליה בצורה כזאת שהמשחק עדין יעבוד חלק במקום לשנות רזולוציה ולסיים עם העניין. אני חושב שדווקא זאת האופציה הכי גרועה מכולן. גם יש יתרונות מאוד גדולים לעלויות יצור כשמדברים על פבריקציה אם והכוח שאפשר להגיע אליו בקונסולה החזקה אם עושים שתי קונסולות בהפרשי כוח גדולים. זה מאפשר לעשות קונסולה עם מהירויות שעון מאוד גבוהות, מה שלא ממש אפשרי בקונסולות שיש להן צ'יפ זהה כמו הקונסולות שיצאו עד היום.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2018, 09:12

נראה שפליפוני משחקים עם RT בצורה כלשהי. זה לא ממש ברור, הם לא אמרו על זה כלום (זה הופיע בהרצאת SIGGRAPH שלהם שהיא אחת מהרצאות ה-SIGGRAPH הכי מביכות שראיתי) כך שלא ברור באיזו תצורה הם מנסים להריץ RT, על איזו חומרה ולאיזו מטרה אבל הם כן עושים ניסויים בנושא.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 דצמבר 2018, 13:33

אולי ה״רוטב הסודי״ של הפס5 זה RT מאוד בסיסי..?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2018, 14:03

אני חושב שבעולם הRT זה הכל או כלום. יש סף מסויים שממנו אי אפשר ממש לעשות יותר מדי. נגיד ה-2060RTX הולך להיות עם קצת פחות מ-5GRAY והוא מיועד ל-1080P. אז או שסוני מוכנה לשפוך לא מעט כסף על צ'יפ כזה (נניח קרוב ל-100$), או שפשוט משתמשים שם בכל מני שיטות כמו CVCRT שהשתמש בה למשל The Tomorrow Children לפס4.

אני לא חושב שזה תלוש מהמציאות לגמרי כי יש לAMD את היכולת לעשות את זה, הם קנו לא מזמן חברה שעשתה לפני שלוש שנים את הצ'יפ RT הראשון כך שיכול להיות שהם מנצלים את הצוות הזה בדיוק לפיתוח שכזה. אבל זה באמת סוג של ALL IN בשביל סוני, לשים צ'יפ RT בקונסולה? זה ממש יכול לנפח את המחיר שלה ועוד בדור שהולכת להיות קפיצה בעלויות בגלל המעבד הטוב, התחרות למי יש גדול יותר ב-GPU מאז ה-X ובגלל שמחירי הזיכרון בשמיים (אפילו אם הם במגמת ירידה).

אני חושב שהאפשרות הסבירה ביותר היא שפליפוני משחקים עם זה תוכנתית ואם בסוף יהיה משהו כזה בGT זה יהיה לנניח דברים סופר ספציפים וזה גם ישולב עם SSR כדי לפצות על הביצועים. השתקפות על מכונית זה אמור יחסית להיות סביר כי היא כל כך מעוותת שאפשר לפשט מאוד את העולם שהיא משקפת ועדין לגרום לזה להראות טוב.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 דצמבר 2018, 14:19

אבל לRT יש כמה דרגות, כבר עכשיו... אז במקום ללכת על HIGH/ULTRA - הם ילכו על MEDIUM, או אפילו LOW... אני לא חושב שחייבים מעבר לזה במשחק כמו GT.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2018, 14:40

2070RTX לא מתמודד כרגע עם LOW ב-1440P בBF5 ויש לו רכיב יעודי לRT, אני די בספק אם יהיה בפס5 רכיב RT. אני מוכן לשים כסף שהם פשוט מישמים CVCRT שאת זה ראינו כבר על הפס4 וגם UE4 הולך להכיל ישום של זה בקרוב. גם לNVIDIA יש ישום של זה שנקרא VXGI עבור תאורה גלובלית שהולך להיות חלק מGAMEWORKS.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 דצמבר 2018, 14:53

נו בסדר, אתה מסתכל על מוצר שכרגע יצא לשוק, יש להם זמן לתכנן ואולי ה"שיטה" שלהם עובדת מעט אחרת... אני לא הייתי שולל RT מינימלי בדור הבא רק בגלל שכרטיס שיצא כבר לא מספיק חזק במשחק היחיד בערך שמשתמש בו, שאחרי שבוע שיצא הם הצליחו לשפר את הביצועים ביותר מפי 2
אבל כמובן שגם מה שאתה אומר זו אפשרות

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2018, 16:32

אני אף פעם לא פוסל שום דבר, אני לא באמת יודע כמה הליבות rt תופסות בסיליקון של nvidia, אין לי מושג מה התשובה של amd שהיא הסטורית עם ארכיטקטורה מתאימה יותר לrt ממילא, אני לא יודע איך הפס5 הולכת להראות ובטח שלא עשיתי ניסויים עם קוד rt וראיתי מה באמת אפשרי בכל דרגה של כוח.

אבל אני כן חושב שהתרחיש הכי סולידי הוא שסוני לא תשים רכיב rt כי לשים סיליקון כזה הוא כנראה יקר מדי לקונסולה (למרות שהשמועות מדברות על רכיב rt ב2060 ב350$ כך שמי יודע, אולי?). אני גם חושב שrt זה יקר מדי, אפילו עם gpu של 15tflops. אז ההגיון מצביע על cvcrt שהיא שיטה שהולכת לדעתי להכנס חזק בדור הבא (למרות שלא שמעתי אף אחד מדבר עליה, גם לא df) ומביאה איתה 90% מהיתרונות של rt כשההקרבה היא דיוק.

קראתי כמה מאמרים על cvcrt וזה לגמרי מרגיש כמו התקופה של לפני כמה שנים כשצפו מאמרים על שיטות temporal שונות והתעשיה התעלמה במשך כמה שנים עד שזה התפוצץ והיום אין משחק שאין בו לפחות אפקט אחד מבוסס temporal, אם לא חצי מהבסיס הטכני שלו הרי דמקה מבוססת על זה. בקיצור, אני חושב שזה הכיוון, פחות רכיבים יעודיים בתוך קונסולות. אני גם די בטוח שזה מה שפליפיני עושים ולא rt אמיתי.

אולי סוני הולכת על רכיב שמאיץ cvcrt? זה כבר הרבה יותר סביר מרכיב יעודי לrt למרות שאני די בטוח שיש שם חפיפה מאוד גדולה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2018, 18:02

סופסוף מישהו בתעשיה אומר את מה שאני אומר פה חודשים:
https://gamingbolt.com/ps5-and-next-xbo ... lpoint-dev

הוא טוען שהזיכרון בדור הבא יפוצל והוא יהיה קטן, לדעתו 8-12 זיכרון ועוד 8 של זיכרון וידאו. זאת הערכה אפילו יותר שמרנית ממה שאני אמרתי כשחשבתי שיהיה 16 זיכרון ו-8 וידאו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2018, 18:54

אגב, עכשיו שאני מכיר יותר טוב את הroadmap של זן אני חושב שמה שנקבל בפס5 משהו בסגנון של מעבד זן 2, סדרה 3000 עם 8 ליבות, 16 ת׳רדים בבערך 3.5Ghz עם 16GB של ddr4 ו-8GB של gddr6 ו-gpu בסביבות ה14tflops. אני חושב שזה משהו מאוד בר השגה מהמידע שיש לנו עכשיו ויביא קפיצה הרבה יותר מרשימה מהפס3 לפס4.

כל דבר מעל זה הוא באמת פינוק. אולי אם 7nm באמת בשל נגיע ל4Ghz שזה יהיה באמת מרשים לקונסולה. אולי אם סוני ממש יתפרעו על הgpu נקבל יותר מ14tflops ואולי אם הם ירגישו משוגעים נקבל יותר מ16GB + 8GB זיכרון אבל באמת שכל אחד מהדברים האלה הם לא מובנים מאליו כלל.

בכל מקרה עוד שבועים ces וכנראה שנהיה הרבה יותר חכמים אחרי התערוכה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 30 דצמבר 2018, 19:52

3.5Ghz? קיאו אתה אופטימי...אני אהיה מרוצה אם נקבל 3.0.
GPU בסביבות ה-14TF? הלוואי שאתה צודק,זה גם מתיישב טוב עם ההערכה של ריצ'ארד מ-DF בוידאו שעלה לפני כמה חודשים טובים על אפשרות של 13.82TF בהנחה ש-AMD מצליחים להתגבר על מכשול ה-64CU ואז נוכל לסיים עם 80CU,מתוכן 8 מנוטרלות עבור yields ותדר של 1.5Ghz וזה ה-dream scenario שלי עבור ה-GPU.
לגבי הזיכרון..הו וול,נסכים שלא להסכים :)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 20 אורחים