ת׳רד Valve הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

MGS FREAK
Veteran

Re: ת׳רד Valve הרשמי

הודעהעל ידי MGS FREAK » 06 דצמבר 2018, 17:55

InterAl כתב:בסופו של דבר העמלות יהיו אפסיות עד לא קיימות. ה-PC הוא שוק פתוח, אין באמת סיבה לעמלות של עשרות אחוזים. לסטים היה (ועדיין יש) את יתרון הראשוניות, אבל לאט לאט הוא מתחיל להישחק.

הייתה גם סיבה חשובה מאוד שגרמה לכולנו להתקין סטים: HL2.

וכרגע אפיק במצב דומה עם פורטנייט.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 דצמבר 2018, 19:05

פורטנייט זה באמת גיים צ׳יינג׳ר, או לפחות יכול להיות... כמות פסיכית של שחקנים שלא ראינו מאז מיינקראפט לתקופה קצרה, ומגלגל כמות קבועה של כסף שלא ראינו משהו שקרוב לזה מאז הימים הכי חזקים של וורלד אוף וורקראפט.
אם הם ינצלו את זה כדי למכור את החפצים וכו׳ דרך הקליינט מעכשיו, זה יכול לגרום למלא אנשים לקנות משחקי אינדי וגם AAA בחנות הזאת. טראפיק פסיכי. וזה גם יכול לחזק ולקרב את הקהילה של פורטנייט משמעותית.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 07 דצמבר 2018, 11:18

והנה זה מגיע: אפיק קונה שלל בלעדיות/בלעדיות זמנית לקליינט שלה. משחקים כמו ASHEN, MANEATER,Satisfactory שכבר הוכרזו מזמן לחנויות אחרות והיה להם עמוד בסטים.
ASHEN פורסם עד אתמול כמשחק שמגיע לסטים ולחנות חלונות והיותו Playanywhere. אז תנופפו לזה שלום. כי עכשיו הוא בלעדי לקליינט של אפיק לעתיד הקרוב.
Satisfactory שהיה לו עמוד סטים והוריד אותו כדי להכריז שהוא בלעדי לקליינט.

זין בעין. הנה ה'תחרות' של אפיק. ככה הם רוצים להציג את עצמם. לא להתחרות על פיצ'רים או כלים אלא לקנות בלעדיות. אין דבר מקומם יותר בבלעדיות מאשר בלעדיות לקליינט ספציפי על המחשב של משחק צד שלישי. אין דבר יותר אנטי-תחרותי מזה. אין דבר יותר מטומטם מזה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 07 דצמבר 2018, 12:44

זה בדיוק כמו לומר שהקונסולות לא מתחרות אחת בשנייה כי הן קונות בלעדיים. טיעון דבילי ושגוי. אגב, לכל קליינט על ה-PC יש (או היה בעבר) בלעדיות למשחקים מסוימים. אפיק לא שונה פה מהשאר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 דצמבר 2018, 12:48

עם ההבדל ה"קטן" שבשביל לשחק בבלעדי של פס/אקס בוקס אתה צריך להוציא מאות דולרים, ובשביל לשחק בקליינט של אפיק אתה צריך........ להוריד אותו ולהרשם, דבר שלוקח כמה דקות.
הו לא!!! עכשיו שחקני סטים לא יוכלו לשחק במשחקים הללו! והרי אין שום משחק אינדי בעולם שהוא בלעדי לסטים, נכון? או שזה בסדר שרק לשחקן הכי גדול יהיו בלעדיים אבל לא לקטנים יותר?
מה אנטי תחרותי פה?! אפיק רוצה למשוך אליה קהל והיא עושה את זה באמצעות בלעדיים, אני משוכנע שהם אגב יצאו בעתיד בסטים... אבל אולי רק בתנאי שהם יורידו את הנתח שהם לוקחים להם. הלחץ עכשיו גדול מתמיד על סטים, ולך זה לא עולה שקל, אתה לא מפסיד שום דבר... אבל איכשהו - עדיין מצאת דרך להתלונן.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 07 דצמבר 2018, 12:55

אבל ככה אפיק מתחרה. קניית בלעדיות. אין אפילו תמיכה במטבע מקומי אז ASHEN עולה פי 3 בברזיל עכשיו ממה שהיה עולה בסטים.

'תחרות' שגוזלת בחירה מהמשתמש היא לא תחרות. כלומר היא תחרות רעה ומזיקה שמוטב שתיעלם מהעולם כמה שיותר מהר. מה כל כך מעורר מחלוקת באמירה ובתפיסה הזו?

ומה עם הקונסולות? ראית את מקרה טומב ריידר? ראית את התכנים הבלעדיים לדסטיני? כולם מסכימים שזו תחרות שלילית. ולא הבנתי, אתה מטיל ספק שהפלייסטיישן וה XBOX היו מוצרים יותר טובים אילו משחקי צד א' היו זמינים בשניהם?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 דצמבר 2018, 13:02

ברור שאני מטיל ספק, אם משחקי נוטי דוג או סמטה מוניקה היו יוצאים לכל הקונסולות - למה שסוני תשקיע מאות מליונים על המשחקים שלהם? כדי שתוכל לשחק אותם בקונסולה של מיקרוסופט?
אתה כאילו לא מבין את הבסיס של הבסיס של תחרות.
אתה רוצה שהכל יהיה אותו דבר... אני טוען שאם הכל אותו דבר אז אף אחד לא יטרח להשקיע משאבים בפיתוח חידושים. כי למה לו? בשביל כבוד ואהדה?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 07 דצמבר 2018, 13:06

Laskin כתב:עם ההבדל ה"קטן" שבשביל לשחק בבלעדי של פס/אקס בוקס אתה צריך להוציא מאות דולרים, ובשביל לשחק בקליינט של אפיק אתה צריך........ להוריד אותו ולהרשם, דבר שלוקח כמה דקות.
הו לא!!! עכשיו שחקני סטים לא יוכלו לשחק במשחקים הללו! והרי אין שום משחק אינדי בעולם שהוא בלעדי לסטים, נכון? או שזה בסדר שרק לשחקן הכי גדול יהיו בלעדיים אבל לא לקטנים יותר?
מה אנטי תחרותי פה?! אפיק רוצה למשוך אליה קהל והיא עושה את זה באמצעות בלעדיים, אני משוכנע שהם אגב יצאו בעתיד בסטים... אבל אולי רק בתנאי שהם יורידו את הנתח שהם לוקחים להם. הלחץ עכשיו גדול מתמיד על סטים, ולך זה לא עולה שקל, אתה לא מפסיד שום דבר... אבל איכשהו - עדיין מצאת דרך להתלונן.

די נו.

העיקרון אותו עיקרון - גזילת הבחירה מהשתמש. מה כה שערורייתי בלהגיד שזה חרא ועדיף שלא יתקיים?

כאילו אלוהים אדירים זה כאילו אנשים קיבלו שטיפת מוח במשך עשורים משוק הקונסולות שלקחת מוצר קיים ולהגביל את התפוצה שלו זה חיובי וככה תחרות צריכה להראות.

אתה עדיין לא מבין שמשחקי אינדי שבלעדים בסטים הם מהבחירה העצמאית של המפתחים עצמים בלי שום שידול מואלב, כן? כמה פעמים צריך להגיד את זה?
אם חלק מהבלעדיים באפיק הם בחירה עצמאית של המפתחת, אז בסדר. אבל כרגע הכל נראה קניית בלעדיות.

כאילו בחייאת. עד אתמול ASHEN פורסם ע"י מיקרוסופט כמשחק גיימפאס על ה XB1 עם Playanywhere על חנות חלונות. ככה כנראה שיש מי שהיה רשום לשירות כי רצה לשחק בו על המחשב בחנות חלונות. והנה בדקה ה 90 מושכים לו את זה. מדהים שאני צריך להצביע למה זה גרוע.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 07 דצמבר 2018, 13:21

Laskin כתב:ברור שאני מטיל ספק, אם משחקי נוטי דוג או סמטה מוניקה היו יוצאים לכל הקונסולות - למה שסוני תשקיע מאות מליונים על המשחקים שלהם? כדי שתוכל לשחק אותם בקונסולה של מיקרוסופט?
אתה כאילו לא מבין את הבסיס של הבסיס של תחרות.
אתה רוצה שהכל יהיה אותו דבר... אני טוען שאם הכל אותו דבר אז אף אחד לא יטרח להשקיע משאבים בפיתוח חידושים. כי למה לו? בשביל כבוד ואהדה?

חחחחח
למה סוני תשקיע? מאותה סיבה שEA משקיעה. יוביסופט משקיעה. אקטיויז'ין משקיעה. כאילו אני לא מבין. מה פשר החשיבה הזו? כדי למכור 3X במקום X.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 07 דצמבר 2018, 13:25

ג'יזס, נראה שאפיק באמת רוצים ללכת ראש בראש נגד סטים: במהלך 2019 הם הולכים לתת משחק אחר חינם בכל שבועיים, מתחילים עם סופר מיט בוי ו-Subnautica. לא כתוב אם זה זמני או שמקבלים את המשחק לתמיד אבל הם אומרים ש"אפיק ממנים את השחרורים החינמיים האלה כדי שתמיד יהיה לך למה לחזור" אז... לקחת שמרת?

אני חושב שאפשר להגיד די בוודאות שהם לוקחים את זה מאוד ברצינות ושזה הרבה יותר מניסוי חמוד.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 דצמבר 2018, 13:26

כי הן לא מפיצות אלא קודם כל יצרני קונסולות שרוצות למשוך אנשים לרכוש את המוצרים שלהן, ולכן ההשקעה שלהן כל כך גדולה? סביר להניח שלא היו נכנסות לתחום בלי קונסולה משלהן, או שהיו מפיצות משחקים קטנים יותר. נראה לך שסתם מפיצה הייתה נותנת לקורי להתחיל פיתוח מחדש על GOW אחרי שנים של פיתוח? ומי היה נותן לTLG עשור של פיתוח? התמריץ שלהן הוא למכור קונסולות ומנויים, ולמשוך עוד לקוחות לחנות שלהן שם הן יעשו מאה אחוז רווח על המשחקים שהן מפיצות ובנוסף נתח מסויים ממשחקים של אחרות, והאמצעי (הטוב ביותר) - הוא השקעה מאסיבית במשחקים.

היית גם מעדיף שיהיה רק נטפליקס ולא HBO/HULU/PRIME וכו׳? אתה חושב שהם היו משקיעים מליארדים בתוכן מקורי אם לא הייתה להם תחרות? אולי כדאי שהם יתחרו על פיצ׳רים ולא על תוכן? ואז אני בטוח שהיה להם תמריץ מאוד גדול להשקיע בתוכן הזה... מאוד :roll:

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 07 דצמבר 2018, 13:45

Laskin כתב:כי הן לא מפיצות אלא קודם כל יצרני קונסולות שרוצות למשוך אנשים לרכוש את המוצרים שלהן, ולכן ההשקעה שלהן כל כך גדולה? סביר להניח שלא היו נכנסות לתחום בלי קונסולה משלהן, או שהיו מפיצות משחקים קטנים יותר. נראה לך שסתם מפיצה הייתה נותנת לקורי להתחיל פיתוח מחדש על GOW אחרי שנים של פיתוח? ומי היה נותן לTLG עשור של פיתוח? התמריץ שלהן הוא למכור קונסולות ומנויים, האמצעי הוט השקעה מאסיבית במשחקים.

היית גם מעדיף שיהיה רק נטפליקס ולא HBO/HULU/PRIME וכו׳? אתה חושב שהם היו משקיעים מליארדים בתוכן מקורי אם לא הייתה להם תחרות? אולי כדאי שהם יתחרו על פיצ׳רים ולא על תוכן? ואז אני בטוח שהיה להם תמריץ מאוד גדול להשקיע בתוכן הזה... מאוד :roll:

איך זה שונה מכל יצרניות החומרה בכל התעשיות אחרות? אפשר למשוך אנשים לקנות את החומרה שלהם בזכות אלף ואחד דברים אחרים. איך זה שמיקרוסופט מגבירה את ההשקעה 'למרות' שכבר לא חייבים את החומרה שלה כדי לשחק במשחקים האלה?

אבל זה דיון אחר.

תתמקד בנושא הנוכחי. חברה חיצונית שלא היה לה שום חלק בפיתוח המשחקים נותנת כסף כדי שהמשחקים האלה יבטלו/יידחו את יציאתם בחנויות אחרות ויהיו בלעדיים לקליינט שלהם. ועוד זה קורב מהיום למחר בלי שום תקשורת.
מה חיובי בזה? איך זה תורם למשתמש? זאת התחרות שאתה רוצה לראות, גזילת בחירה? איך זה משפר את הקליינט עצמו? אהבת את זה שמיקרוסופט קנו בלעדיות זמנית ל TR?

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 07 דצמבר 2018, 13:54

בעניין אחר:
היום נתקלתי לראשונה באתר Game Sessions
יש להם בימים אלה פרומו שבמסגרתו הם נותנים בחינם את Sniper Elite III. הקאץ' הוא שצריך להתקין את הקליינט שלהם..... :x
https://www.gamesessions.com/zz/Game/SniperElite3

חיפשתי עליהם קצת והסתבר שהשירות שלהם זה "דמו" של משחקים של סטים בצורה של התקנה בחינם מוגבלת זמן עם אפשרות לרכישת המשחק דרך סטים. הם בונים את הקטלוג שלהם דרך קשר עם המפתחות/מפיצות ולא עם סטים דווקא.
האם שמעתם עליהם? השתמשתם בשירות? כדאי/לא כדאי?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 דצמבר 2018, 13:55

בזכות התחרות האיומה הזו אתה מקבל עוד השקעה בתוכן. בין אם זה ישירות מאלו שיש ברשותן חנויות על ידי בלעדיים, ובין אם זה בעקיפין בגלל שעכשיו המפתחות יקבלו נתח גדול יותר מהרווחים שלהן, שיכול ללכת ויילך ברוב המקרים לפיתוח מושקע יותר. אתה כאילו מתעלם מזה שאשכרה בזכות אפיק מפתחי משחקים קיבלו ״הטבת מס״ יפה מאוד. כאילו הכסף הזה לא חוזר אלייך בתעשייה הזו דרך השקעה הולכת וגוברת.

האם אהבתי את זה שמיקרוסופט ״גנבו״ לשחקני פס את טומב ריידר? לא. אבל בא רגע נגיד שהמשחק הזה היה מה שמפיל או בונה את מותג האקס בוקס, שהם ממש היו פושטים רגל ללא עוד משחק בלעדי, וזה הפרוייקט שהציל אותם, וכל צד א׳ שלהן ימשיך לפתח משחקים לעוד עשרות שנים. אז זה טוב לתעשייה או לא?
אז ברור שזה לא המצב עם טומב ריידר, אבל זה *פאקינג עסק*, וכל דולר חשוב, ואם יש יותר רווחים - יש יותר השקה, וככה אנחנו מרוויחים כגיימרים. כן, כן.
אז לפעמים מנסים טקטיקות כאלה ואחרות, שאגב כן שינו בעבר משמעותית למכירות קונסולה, היום זה הרבה פחות משמעותי, אז אני לא חושב שזה היה מהלך חכם למיקרוסופט, או לסקוור - בדיעבד. וזה לא שסקוור עשו את זה בחינם, כן? אנחנו לא יודעים כמה קיבלו אבל שני הצדדים חשבו שזה ישתלם להם, ואם זה היה משתלם להם אז אולי גם היינו רואים יותר השקעה בטומב ריידר האחרון (:

לגבי מיקרוסופט - כנראה שאלמנט הרווח מהחומרה פחות חוב להם מאשר לדחוף את החנות כרגע, אבל יש עוד אלמנטים שציינתי. ואגב, יכול מאוד להיות שהם יבינו שזה פוגע במכירות החומרה והם יהפכו או יגבילו את זה, ויכול להיות שהם הולכים באמת על מודל החנות ואתה יכול להיות בטוח שאם החומרה שלהם תפגע ברמה שהם יפסיקו את הייצור שלה - אז הם יקחו כסף על נוי שנתי ל live gold גם במחשב ואם זה לא יצליח והרווחים הכלליים ירדו - אז הם ישקיעו הרבה, הרבה פחות בתוכן מקורי.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 07 דצמבר 2018, 14:44

sharonbn כתב:בעניין אחר:
היום נתקלתי לראשונה באתר Game Sessions
יש להם בימים אלה פרומו שבמסגרתו הם נותנים בחינם את Sniper Elite III. הקאץ' הוא שצריך להתקין את הקליינט שלהם..... :x
https://www.gamesessions.com/zz/Game/SniperElite3

חיפשתי עליהם קצת והסתבר שהשירות שלהם זה "דמו" של משחקים של סטים בצורה של התקנה בחינם מוגבלת זמן עם אפשרות לרכישת המשחק דרך סטים. הם בונים את הקטלוג שלהם דרך קשר עם המפתחות/מפיצות ולא עם סטים דווקא.
האם שמעתם עליהם? השתמשתם בשירות? כדאי/לא כדאי?

שמעתי אבל לא השתמשתי. זה עובד- אבל זכור לי פוסט רדיט שאמר שהתוכנה שלהם היא סוג של ספייוור. לא הצלחתי למצוא את הפוסט המדובר אז קח את מה שאני אומר עם כמה גרגרי מלח.

נחזור לנושא Valve- מהיום CSGO הוא חינמי, ונוסף לו מוד באטל רויאל.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 07 דצמבר 2018, 14:57

מספיק כבר עם טיעוני 'השקעה בעקיפין' שלכאורה נראה רק בעוד שנים, ושלא ראינו אותם עדיין מחנויות אחרות. מה אכפת לי מההשקעה של אפיק בתוכן? שישקיעו בחנות שאין בה איפלו שדה חיפוש.

מציעים נתח גדול ליותר למפתחים? אחלה בחלה. שהמשחקים יהיו בכל חנויות שהמפתח רוצה ושהוא יפמפמם לקנייה דרך אפיק כי הוא ייקבל יותר. או שבחנות של אפיק המשחק יהיה זול יותר כי הם יכולים לתמרן עם המחיר.

לקחת משחקים שיועדו לצאת בכמה חנויות ולשלם להם כדי שיהיו בלעדיים לחנות אחד זה חרא. האם אפשר להסכים על זה? האם אפשר להסכים שגזילת האפשרות מן המשמתש באיזה קליינט לקנות משחק צד ג' לא מטיבה עימו? האם אפשר להסכים שזו לא סוג של תחרות שתועיל? שזו לא תחרות ברוח שוק המחשב האישי מאז ומעולם? שכמו לדרוש כסף על אונליין זה לא משהו שמשתמשי ה PC צריכים לקבל או לתמוך בו? שכאשר קליינטים 'מסתמכים' על אין-ברירת המשתמשים אז לא בוער להם לפתח כלים ופיצ'רים בהשוואה למצב שהמשחק זמין בכל הקליינטים?

לגבי מיקרוסופט, הרווחים שלהם מהחומרה רק השתפרו מאז הצגת Play anywhere. אז 'משום מה' זה עובד להם. גם עם סוני לא צריך לקנות את החומרה שלהם כדי לשחק במשחקי פס4 ( PS NOW זמין על המחשב). אז אני לא מסכים עם ההנחה שלך או התפיסה הזו כמין אמת אוניברסלית. אבל זה לא הדיון כרגע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 דצמבר 2018, 16:09

מה אתה מפסיד מזה שאשן או ג׳רני מגיעים בלעדית לחנות של אפיק? העובדה שאתה צריך להוריד קליינט (אם אתה לא מה100+ מליון שכבר משחקים פורטנייט)? נו באמת, זה לא כמו שקונסולה קונה בלעדיות ואתה צריך להוציא 400$ כדי לשחק בו, אתה צריך להשקיע 40 שניות בהורדת קליינט פעם אחת בחייך. אני יודע מה אשן וג׳רני מרוויחים, יח״ץ ו-25% יותר רווחים על כל עותק.

התחרות הזאת שאפיק הולכת ליצור עכשיו בתעשית הpc היא הדבר הכי טוב שקרה לגיימינג בpc מאז סטים ב2003. זאת הפעם הראשונה שיש תחרות אמיתית לאוליגופול שהוא סטים מחברה שרוצה למכור בעיקר צד ג׳. אתה הולך לראות את סטים עושה המון מהלכי קאונטר למה שאפיק עושה. אני לא אתפלא אם עוד כמה חודשים סטים גם תתחיל לחלק משחקים בכדי להתחרות. אבוי לנו השחקנים, משחקים בחינם, השמיים נופלים!
We're just normal men. We're just innocent men

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 07 דצמבר 2018, 17:00

תגיד את זה לדרום אמריקה שעכשיו צריכים לשלם X3 על משחק בחנות של אפיק..תגיד את זה למי שרצה לשחק בלינוקס..תגיד את זה למי שקנה גיימפס ב XB1 וותכנן לשחק ב ASHEN במחשב דרך play anywhere.. וכו' וכו' וכו'.

'רק' מפסיד את הבחירה להשתמש בחנות המועדפת עליי. רק מפסיד פיצ'רים ויכולות. אם יש לי פס4 פרו ו XBOX S אז אני יכול להתלונן שאני צריך לשחק את היילו 5 ב900P ולא ב 1440P נכון? מה אם וולמארט היו חותמים הסכם שהם היחידים שמוכרים משחקי פס4?

איזה תחרות לעזאזל!! זה שאפיק עושה גן סגור? זה שהיא שואלת טקטיקות בזויות מהקונסולות ומשלמת למניעת מכירת משחקים במקומות אחרים?! זה מה שאתה רוצה לראות? זה בעצם המונופול שאתה מאשים בו השכם וערב את סטים. גן סגור. מחיר אחד. כי אין מפתחות ש GMG או אחרות יכולות למכור בזול יותר.

אם הקאט בחנות של אפיק מזמין בזכות עצמו אז מפתחים יחליטו להוציא שם או רק שם בהחלטה עצמאית שלהם. למחוא כפיים לגורם שבא ומשלם למשחקי צד ג' כדי שלא ימכרו את המשחק במקום אחר זה בזוי. מה אתה מפסיד אם המשחק היה נמכר במספר חנויות? אם סטים הייתה עושה את זה היית שוחט לה את הצורה. לא יאומן איזה צורת מחשבה שבורה יש לך שאתה רואה בזה כמשהו חיובי שצריך לעודד.

וואו וואו איזה תחרות. ממש מבעירים אש מתחת לישבן של גייב עם החנות ללא תמחור איזורי, ללא חיפוש ומה לא. משחקים חינם וואו. כאילו אוריג'ין לא עשו את זה. כאילו יופליי לא עשתה את זה. כאילו האמבל לא עשתה את זה. כאילו GOG לא עשתה את זה. כאילו TWITCH לא עשו את זה. כאילו בסטים לא מוצעים משחקים בחינם כל הזמן (כן, בהחלטת המפתחות עצמם, האימה) כמו שעכשיו יש את COH2.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 דצמבר 2018, 17:53

תגיד את זה לישראל שצריכים כבר שנה+ לשלם על משחקים כמו ac לפחות 50% יותר בסטים מאז שדפקו אותנו עם מטבע מקומי. ומי אמר שצריך לקנות בקליינט? תקנה בgmg לא בx3 ולא במחירי ביזיון בשקלים של סטים. ״וכו וכו״, לא לא, תמשיך לפרט, כי אין ״וכו וכו״.

אתה כזה צבוע, כי יש 747929293 משחקים בלעדיים לסטים שאתה ״מפסיד את היכולת לקנות בחנות שאתה אוהב״. אתה אפילו לא מצליח להבין שגם סטים היא רק קליינט בין קליינטים, כל הירידות שלך על אחרים חלות על סטים בדיוק כמו על אחרים. סטים היא לא איזה דיפולט שהכל צריך להיות עליה, היא רק עוד פלטפורמה שעושה בדיוק את מה שמעצבן אותך (בלעדיים, משחקים שמחזיקת הפלטפורמה מוציאה רק לה, משחקים שעולים עשרות אחוזים יותר כי כופים עלינו שקלים ״וכו וכו״).

אתה חושב שכפו על אשן לצאת באפיק? שמישהו חטף את המשפחה שלהם? הגישה הקומוניסטית שלך הרסה אינסוף תעשיות ומדינות. אנחנו לא צריכים את זה גם בעולם המשחקים, תודה רבה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 דצמבר 2018, 18:29

ועכשיו בת׳סדה מכריזה שרייג׳ 2 לא יגיע לסטים אלא יצא בלעדית לקליינט שלה, לא מהלך שנשמע הכי טוב מבחינה עסקית כי מדובר במשחק שבאמת צריך את כל המכירות האפשריות ללא ניסויים מיותרים כי עם כל הכבוד לא מדובר פה באיזו מפלצת מכירות שתעביר אנשים לקליינט של בת׳סדה בהמוניהם ואחרי כמה כשלונות של משחקי סינגל שהיו להם זה נראה לי כמו צעד די תמוה.

מצד שני מעבר לזה שהמהלך הספציפי הזה יסתיים כנראה בכישלון של בת׳סדה, אם נחבר אותו לאירועים האחרונים הוא מצביע על מגמה שצריכה מאוד להדאיג את גייב וחבריו, הייתי בהחלט מתאר את קצב האירועים האחרונים כהבערת גפרור קטן מתחת לישבן של גייב, עם סכנה להפוך ללפיד... ;)

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 07 דצמבר 2018, 20:19

DrKeo כתב:תגיד את זה לישראל שצריכים כבר שנה+ לשלם על משחקים כמו ac לפחות 50% יותר בסטים מאז שדפקו אותנו עם מטבע מקומי. ומי אמר שצריך לקנות בקליינט? תקנה בgmg לא בx3 ולא במחירי ביזיון בשקלים של סטים. ״וכו וכו״, לא לא, תמשיך לפרט, כי אין ״וכו וכו״.

אתה כזה צבוע, כי יש 747929293 משחקים בלעדיים לסטים שאתה ״מפסיד את היכולת לקנות בחנות שאתה אוהב״. אתה אפילו לא מצליח להבין שגם סטים היא רק קליינט בין קליינטים, כל הירידות שלך על אחרים חלות על סטים בדיוק כמו על אחרים. סטים היא לא איזה דיפולט שהכל צריך להיות עליה, היא רק עוד פלטפורמה שעושה בדיוק את מה שמעצבן אותך (בלעדיים, משחקים שמחזיקת הפלטפורמה מוציאה רק לה, משחקים שעולים עשרות אחוזים יותר כי כופים עלינו שקלים ״וכו וכו״).

אתה חושב שכפו על אשן לצאת באפיק? שמישהו חטף את המשפחה שלהם? הגישה הקומוניסטית שלך הרסה אינסוף תעשיות ומדינות. אנחנו לא צריכים את זה גם בעולם המשחקים, תודה רבה.

דייייייייייייייייייייייי.

כמה פעמים אפשר להגיד את אותו הדבר ושתתעלם ממנו? משחקי צד ג' שבלעדים בסטים הם מבחירה עצמאית, אישית ובלתי תלוייה של המפתחים. ואלב לא שימנה, לא שילמה, לא ממנה, לא תימרצה. כלום. זה פשוט לא נורמלי. כמה פעמים אפשר להגיד את זה? כמה פעמים אפשר להמשיך להציג מצג שווא ולשקר לגבי המציאות?

המשחקים בחנות אפיק הם משחקים שאפיק שילמה כדי שלא יימכרו באף מקום אחר. זה בדיחה. והבדיחה היותר גרועה היא שאתה תומך ומעודד מהלך עסקי שלוקח את אפשרות הבחירה מהשחקן.
--
התמחור בשקלים בסטים יקר? בסדר. איזה יופי שאתה יכול לקנות מפתח בכל חנויות האינטרנט בדולרים. הבעיה נפתרה ואתה לא נותן לואלב אגורה. לך תנסה לקנות מפתח ל ASHEN ב GMG. בהצלחה. קיבלת את המונופול שכל כך רצית.

--
לא, לא כפו. המפיצה של ASHEN הסכימה לבלעדיות תמורת כסף. מה הפואנטה שלך? צריך שניים לטנגו. גם המפיצה חוטפת ביקורת.

אני ממשיך להידהם מהבורות שאתה מפגין לגבי העובדות בשוק המחשב למרות המעורבות והעניין שלך בתעשייה.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 07 דצמבר 2018, 20:44

מאשר שאפיק שילמו להם לבטל את המכירה בסטים. וגם שאפיק כופים עליהם צו השתקה כך שאפילו לא יכלו להיות כנים עם השחקנים שלהם. הידד לתחרות!

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 דצמבר 2018, 20:51

אני עדיין לא מבין, מה זה משנה לך כצרכן אם חברה מסויימת בחרה למכור את המשחק שלה בסטים בבלעדיות "סתם כי בא לה" או בגלל ששילמו להם?
כך או כך אתה "מוגבל לחנות אחת", אז מה אכפת לך מה התמריץ שלהם? אגב, אהבתי שהם "כופים עליהם צו השתקה"... כאילו, אתה מבין את המושג "כפייה" בכלל? חוזה הדדי ששני הצדדים מסכימים עליו וחתמו עליו מרצונם החופשי = כפייה?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 07 דצמבר 2018, 21:04

נכון, זו לא 'כפייה' במובן המילולי והמילוני. זה בטח משהו שהמפתח לא אהב או רצה אבל הסכים בכל זאת. עדיין דרישה מטומטת ומראה את ההבדל בין הגישות. זה נראה יותר ויותר כאילו התנאי למשחקים הראשונים בחנות זה בלעדיות. 'חדשות טובות: אנחנו פותחים חנות חדשה ואתם מקבלים 88 אחוז! חדשות רעות: אתם חייבים לוותר על מכירת המשחק בכל מקום אחר וגם לא לדבר על זה עד הרגע האחרון!'

ברור שהסיבה משנה. אם החברה בחרה באופן עצמאי - החלטה פרטית ושהם יחיו אותה. הם גם יכולים לשנות את דעתם ולשחרר בחנות אחרת יום אחרי. (ראה דוגמת thronebreaker שהיה בלעדי למשך שבוע ל GOG ויצא לסטים בגלל מכירות גרועות).

אם שילמו להם: טקטיקה מלוכלכת ולא רצוייה של בעלת החנות שמראה את הגישה שלה ל'תחרות'. במידה והמפתח לא מרוצה מהמכירות ורוצה להרחיב את המכירה הוא כבול בחוזה ולא יכול.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 דצמבר 2018, 21:44

חחחח, ״המפתח לא אהב אבל עדיין הסכים״... בטח בגלל האקדח לרכה או משהו

אתה מדבר כמו קומוניסט... אפ כסף מעורב - אז זה שלילי.
חשבת על האופציה שהם אולי לא מספיק בטוחים שהמשחק יבלוט בסטים, למשל? שהם לא ימכרו הרבה אז אולי הכסף שיקבלו מסטים ישתלם להם הרבה יותר? גם אם זה ״סתם ככה״ וגם אם זה בגלל שהם עשו את החישוב הכלכלי והימרו שעדיף להם ללכת על בלעדיות מסויימת - בשני המקרים זה הרצון של המפתחים, ושוב אני שואל - איך זה משנה לך כלקוח? כך או כך אתה מוגבל לחנות ספציפית, אבל כשמעורב כסף אז זה פויה וכשלא זה סבבה? הזייה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 7 אורחים