DrKeo כתב:לול, די, באמת. לא, אפיק צריכים בלעדיים כי הם צריכים למשוך אנשים לחנות שלהם ולפרסם אותה ולחלק משחקים חינם ולהשיג בלעדיים זה בדיוק זה. סטים עם יתרון של 15 שנים עליהם, הם צריכים לשלים פערים. לא, זה לא כי החנות "חרא". וכן, מה שהם עושים כבר ערער את VALVE ואתה תראה את זה עושה גלים בתעשיה במשך שנים.
http://www.gamasutra.com/blogs/DavidGal ... Anyone.php--
אני עדיין בהלם שיש אנשים שמעדיפים מצב עניינים ומטיפים למצב עניינים בו גוף חיצוני פועל למנוע משחקי צד ג' מחנויות אחרות (ועוד על המחשב) על פני מצב עניינים בו המפתח לוקח החלטה עצמאית באילו חנויות למכור את המשחק שלו בלי שום התחייבויות.
אני עדיין בהלם שאנשים עדיין מתעקשים לכנות את ואלב כ'מונופול' כשהיא המקום היחיד שמאפשר ייצור מפתחות חינם עבור המפתחות ובכך בעצם מאפשרת את כל התחרות האגריסיבית בין כל האתרים בינם לבין אחרים ובין סטים עצמה...אבל חנות שקונה בלעדיים ושאת המשחקים שלה אפשר לקנות רק בדרך אחת זה לא.
אני עדיין בהלם שאנשים חושבים שואלב 'ישנה' כאשר היא מקפידה להמשיך ולפעול ולהוסיף פיצ'רים ופונקציונליות ככשאר הקליינטים לא הגיבו לדברים שהיא עשתה לפני שנים. כנראה כל השאר מתים קלינית.
אני עדיין בהלם שאנשים חושבים שמה שיוביל למוצר טוב יותר ותחרות חיובית זה לקחת את המליונים מפורטנייט ולהשקיע אותם בקניית בלעדיות של משחקי צד ג' במקום להשקיע את הכסף בשירות שיציע שמירות בענן בשנת 2018. קליינט רע הוא קליינט רע. הוא פשוט קליינט רע שרק דרכו אפשר לשחק את X במשך 12 חודשים. אני עדיין בהלם שאנשים לא מפנימים את מה שאנחנו רואים כבר שנים בקליינט של מפיצות ובלעדיות של משחקים פנימיים - כשיש את קלף הבלעדיות יש פחות סיבות לבנות את השירות. ושוב אזכיר את ערוץ הספורט ושידורי ליגת העל בכדורסל. אם לא הייתה בלעדיות על זכויות השידור אז כנראה לא היינו סובלים ממשחק חסויות עם פרסומות כדורסל.
--
אני גם חייב לציין את המפתחים הטמבלים שאפילו לא יכולים להיות כנים לגבי כל העסקה הזו ובמקום להגיד 'לקחנו הימור. קיבלנו החלטה עסקית של הוצאה בלעדית בחנות של אפיק במחשבה שניצא נשכרים ממנה. אנחנו מבינים את האכזבה ומקווים שתהיו איתנו כשנשחרר בעתיד את המשחק לחנויות אחרות' הם עושים PR מצחיק כמו להגיד שהחנות של אפיק טובה לצרכן ושהיא מציעה תקשורת יותר טובה בין המפתח לשחקן כאשר הם משתמשים בפורמים של המשחק בסטים כדי להעניק תמיכה טכנית וטיפול בבעיות כי אפיק לא מאמינה בפורומים..
והכי מתריס זה שהם מדברים על ה curated store (יש לזה מילה נורמלית בעברית?) ו 88 אחוז כאשר הם אלו שלפני שנים צעקו חמאס כנגד ואלב שהיא דנה את המשחק שלהם לכשלון בכך שהם לא מקבלים אותו למכירה בחנות הכי גדולה שיש. אבל אין להם בעיה שאפיק מקבלת רק מפתחות ספורות והכי גדולות ושכבר נחלו הצלחה. כי כל עוד הם חלק מ'העם הנבחר' אז לעזאזל עם כל שאר האינדים שמתקשים ורוצים להיות בחנות של אפיק.