bling כתב:קיאו מצטער אני לא מצליח לקנות את החזון הזה, אם הפס5 תהיה הבנצ׳מרק התחתון שעל פיו יפתחו הכל אז זה יגרום לכך שבסוף הלוקהארט תזרק לכלבים כי עוד יגיעו המשחקים שידחפו את החומרה של הפס5 לקצה מבחינה ויזואלית וזה יבוא על חשבון רזולוציה ודברים אחרים ואז מה, איך הדבר הזה יראה בכלל על הלוקאהרט שנמצאת כמעט בהפרש של דור מהפס5?
אין מצב שמשחק עם גראפיקת CGI ואפקטים שלא נראו בתעשייה יצליח לעבור איכשהו בצורה אכילה לחומרה שהיא דור מתחת בכרטיס מסך גם אם הזיכרון והמעבד כמעט זהים, אני לא מבין בזה כמוך אבל אני לא רואה את זה קורה פשוט.
התסריט היותר גרוע זה שהלוקהארט היא הבסיס פיתוח וזה כבר בכלל ידפוק את כל הדור, שוב אין מצב שחומרה כל כך חלשה תקבע לכל הדור איזה משחקים ירוצו, כרטיס מסך הוא לא רק רזולוציה ואי אפשר לדעת איך הדור יתפתח ולאן ילכו והמחשבה שהכל יהיה מבוסס על חומרה שחלשה יותר מה X הוא תסריט אימים. מאוד מקווה שאתה טועה ושמייקרוסופט לא תעשה מהלך כזה הזוי ובזוי.
חוק אצבע בגרפיקה הוא שפי 2 פיקסלים דורש פי 2 כוח מהgpu. כלומר לא צריך להאמין או לפנטז דברים, זה פשוט עובד ככה (בצורה מאוד כוללנית). זה אומר שאם כרטיס מסויים עושה גרפיקה מסויימת ב4k, פחות או יותר רבע כוח יעשה גרפיקה זהה ב1080p. דוגמה טובה היא הפס4 פרו מול הפס4 בסיס. אנחנו מסתכלים על ההפרשים בינהן וכמעט תמיד מדובר רזולוציה כפולה + דמקה או רזולוציה גבוהה פי 2 עד 2.5 בלי דמקה. מה הפרש הכוח? פי 2.4. אם הפרו הייתה חזקה פי 4 היית יכול לראות 4k טבעי בגרפיקה זהה. זה לא משנה כמה יפה או cgi נראת הגרפיקה של הפרו, אם היא עושה אותה בדמקה ל4k הפס4 בסיס עושה אותה ב1080p.
כרגע השמועות מדברות על פס5 ב12tflops. אם הלוקהארט היא 5tflops (והזיכרון והcpu הם דור הבא) אז ההפרש בינהן הוא פי 2.4. נשמע מוכר? כן, זה בדיוק ההפרש בין הפס4 הבסיסית לפרו. אבל במקרה הזה הפס5 לא תכיל סט פקודות רחב יותר (כי שתיהן יצאו יחד, לא בהפרש של 3 שנים, ולכן זה צ׳יפ זהה במהירויות שונות ומספר ליבות שנה), המעבד של הפס5 לא יהיה חזק יותר והזיכרון לא יהיה מהיר יותר. כלומר הלוקהארט תהיה יותר קרובה לפס5 מאשר הפס4 לפרו.
אם מיקרוסופט שומרת על יחס של 1:3 בין הלוקהארט לאנקונדה זה אומר:
1) הלוקהארט היא 5tflops בזמן שהאנקונדה היא 15tflops.
2) האנקונדה חזקה מהפס5 ב25% שזה הפרש מאוד דומה לזה בין הone לפס4.
3) מה שהאנקונדה עושה ב4k הלוקהארט עושה מאוד בקלות ב1080p כי ההפרש בינהן הוא רק פי 3 ולא פי 4.
4) מה שהפס5 עושה בדמקה הלוקהארט עושה בקלות ב1080p כי ההפרש בינהן קטן מההפרש בין הפרו לפס4. אני משער שדמקה חצי 4k תהיה הרזולוציה המינימאלית בדור הבא כך שהלוקהארט מכוסה במקרה הזה.
אז לא ממש צריך לדמיין. אין שום דבר ״דור קודם״ ב5tflops כי מדובר בקונסולה שמכילה כל רכיב דור הבא (וביננו בכלל הcpu הוא הקפיצה האמיתית בדור הבא) ורצה ברזולוציה של דור קודם. אם הרזולוציה נמוכה פי כמה, הgpu יכול להיות חלש פי כמה.
זה מזכיר לי את השאלה בזמנו על האם הפס2 מסוגלת לעשות גרפיקה של פס4 רק ממש לאט. והתשובה היא כן. כלומר אין איזה אלמנט בגרפיקה שנותן לה את הלוק cgi שקיים ב15tflops ולא קיים ב5tflops, הכל תלוי בקצב הפריימים והרזולוציה שאתה רוצה לעשות אותו בו.
אני רק את סוג של דוגמה בסיום שהיא יחסית מיצגת. VEGA 64 מול VEGA 54. מדובר באותה ארכיטקטורה רק מספר ליבות שונה ומהירות שעון שונה. VEGA 64 הוא 20% יותר TFLOPS מ-VEGA54. ההפרש ביצועים בינהם לרוב? 16%-20% לטובת VEGA64, תלוי במנוע. לצערנו אין כרטיס VEGA חלש יותר מ-54 אבל אם היה נניח אחד שהוא חצי כוח מVEGA64, אז היית רואה אותו מבצע בצורה מאוד דומה ב-1080P כמו ש-VEGA64 עושה ב1440P. וזה בדיוק הקונספט מאחורי לוקהארט ואנקונדה. כרטיסים זהים עם כוח שמתאים לרזולוציה שאליה הקונסולה מכוונת. אז השאלה היא לא האם כרטיס עם שליש כוח יכול להריץ משחקי 4K של הקונסולה המלאה ב-1080P, כי הוא יכול. השאלה היא האם קונסולת 1080P תצליח ב-2020? אני חושב שכן, ביחוד אם היא תהיה זולה וימשיך הטרנד ביחס של 3:1 בין הקונסולה היקרה לזולה כמו שקורה היום עם הפס4 פרו והפס4.
אגב, אני חושב שדווקא קונסולה חלשה קלות שעולה פחות היא בעיה אמיתית. כשיש לך הפרש רזולוציה בלבד אתה יכול לעשות GPU חלש פי כמה ולהשקיע אפס עבודה מצד המפתחים. אבל אם היא תהיה חלשה ב-30%? מה בדיוק יעשו? הגדרות גרפיות שונות לכל אחת? וכמובן שעכשיו באמת יש לך מכנה משותף נמוך כי אתה צריך שכל האפקטים שלך יעבדו עליה. זה גם עניין שעכשיו צריך להתחיל לאזן, כלומר לשנות את הגרפיקה עליה בצורה כזאת שהמשחק עדין יעבוד חלק במקום לשנות רזולוציה ולסיים עם העניין. אני חושב שדווקא זאת האופציה הכי גרועה מכולן. גם יש יתרונות מאוד גדולים לעלויות יצור כשמדברים על פבריקציה אם והכוח שאפשר להגיע אליו בקונסולה החזקה אם עושים שתי קונסולות בהפרשי כוח גדולים. זה מאפשר לעשות קונסולה עם מהירויות שעון מאוד גבוהות, מה שלא ממש אפשרי בקונסולות שיש להן צ'יפ זהה כמו הקונסולות שיצאו עד היום.
We're just normal men. We're just innocent men